Känns sådär va?

Den här dagen går helt klart till historien. För att fatta mig kort så insåg jag idag (efter ca. två veckors hårdplugg inför tentan) att jag har glömt att anmäla mig till tentan då sista anmälningsdagen var igår. Det är sjukt olikt mig och framför allt enormt klantigt men nu kommer jag alltså inte att få skriva tentan på fredag. Vilket innebär sommarlov och istället få skriva den sista veckan innan skolan börjar. INTE ALLS KUL! Jag vill ha sommarlov fredag 20.00 efter att ha presterat mitt bästa, efter en slitig tentavecka. Inte nu, som något jävla bananskal!

Innan jag insåg detta så myspluggade jag och fröken Udén i stadsparken och ute i vår trädgård. Det var verkligen hur bra som helst! Älskar vädret som tydligen även ska stanna. Kvällen har trots tråkigheter varit kanon den med. Vi har suttit på Elins tak (utanför hennes och Eriks nya, fina takvåning!) och firat in sommaren med lite öl.

 



"Those summernights.."











"Ingen vill veta vart du köpt din tröja..?"



Dom här två söta tjejerna och jag trotsade regnet igår (skyfall snarare?) och promenerade iväg till Kåren för att, som sagt, byta till oss lite snygga kläder. Vi vart alla tre riktigt imponerade av hur väluppstyrt och bra fixat det var. Massor av kläder, riktigt bra plockmat, skön musik och gästbutiker på plats. Det var verkligen ett vinnande koncept! Själv kom jag hem med 10 stycken nya plagg att fylla sommargarderoben med. Det känns ju hur bra som helst - ja ett riktigt kap, med tanke på att kläderna jag bytte bort ändå behövde slängas. ♥

I höst kommer det såklart att styras igen och då hoppas jag att ännu fler personer anländer och inser vilken grym idé det här är! Speciellt för oss fattiga studenter som borde ta varenda "gratismöjlighet" som bjuds.


Hot hot hot..?

Jag har typ jorden snyggaste karl.
(Här springer de "Grabbhalvan" i brandställ, lagom svettigt sådär..)


Re:clothing

Nu börjar jag bli trött. Riktigt trött. Det tar på kroppen att både tentaplugga och jobba. Jag längtar efter att få komma hem till min gosiga, nybäddade säng (finns det någon skönare än rena lakan?) och efter sovmorgonen som väntar imorgon bitti.

Tänkte göra lite reklam för ett otroligt bra event som inträffar imorgon kväll. Re:clothing kallas eventet och är en typ av förening, startad av några Personalvetare (såklart!) på oru. Under tre veckors tid har man kunnat lämna in kläder man inte längre använder till en insamling. Jag lämnade t.ex. in 12 plagg (varav fyra var Daniels) som jag aldrig använder och ändå skulle kasta. Imorgon kväll på Kåren kommer jag sedan att få hämta ut och välja 12 st plagg som andra har lämnat in. Det är alltså en typ av byteskväll! Hur bra som helst! Istället för att slänga kläderna kan nu någon, som förhoppningsvis gillar mina kläder, få användning för dem!

Endast 25 kr i medlemsavgift betalar man. Förövrigt är eventet gratis.


"Two steps forward, one step back.."

Fick precis världens bästa mail! Är så glad. Det var min chef i Stockholm som skrev och berätta att vi ska spela in 26 stycken avsnitt i sommar. Det är världens bästa nyhet på alla sätt och vis! Jag får dubba, bara det är bäst. Men jag får också träffa roliga kollegor. Tjäna välbehövliga pengar! Och såklart hälsa på i Sthlm vilket innebär träffa massa gamla vänner. (Maria och Martina, utgång? Lisen fika?) WIHOOO!


"You make my world go around.."

: ) Solen skiner och jag har precis lunchdejtat med Lisa i solen. Dagen har börjat bra på alla sätt och jag önskar så att jag kan bära med mig detta humöret in i pluggdimman. Gårdagen som bjöd på grillning + Ritz var absolut lyckad trots att jag fick åka hem tidigare än väntat. Lyckades med konsten att skalla ihop med en kille på dansgolvet (under spelningen såklart) vilket resulterade i illamående och yrsel. Smärre hjärnskakning?

En bild som inte alls har med saken att göra. Men visst är t-shirten snygg? ;)


sådärja.

Det får faktiskt lov att bli ett blogginlägg nu. Jag har pluggat skapligt duktigt. Det är lite konstigt det där med motivation. Det spelar liksom ingen roll att jag vet precis hur mycket som är kvar att läsa, trycka in och råplugga - jag blir inte mer motiverad för det. Ständigt detta "det löser sig", vilket det konstigt nog alltid gör. Men någon gång måste det första misslyckandet komma - och det ska banne mig inte bli nu. Skärpning fröken Iggström!

Ikväll väntar desto roligare aktiviteter. Grillning för alla personalvetare på Tärnvägen för att sedan storma Ritz och lyssna/titta (njuta av) på Hoffmaestro. Jag har ju sett dom förut och jag klassar dom utan tvekan som ett av Sveriges absolut bästa liveband. Jag har förövrigt lite svårt att förstå att jag har sommarlov om 9 dagar! ...


"And I give up forever to touch you.."



Kaffe.
Kaffe.
Kaffe.
(och en liten kladdkaka)
Psykologi-helvettes-hets-plugg.

Jag vill inte mer. Jag vill inte lära mig. Jag måste lära mig. Men jag tycker så illa om de här perioderna, trots att det på något sätt är lite spännande att pusha sig själv till maxgränsen och se hur mycket man kan trycka in i hjärnan på en relativt kort tid. Jag har lunchat med pappa och Daniel idag. Ikväll blir det jobb.

Notera: Om det kommer ett blogginlägg ikväll så är jag helt ute och cyklar. Det skulle betyda att jag inte håller vad jag lovat mig själv, jag måste nämligen plugga ikväll/inatt på jobbet och att blogga vore en dödssynd. All min tid ska läggas på att till exempel förstå den mänskliga hjärnan. Roligare än så kan man väl inte ha det?


"Slow dancing in a burning room"

"How dare you say its nothing to me?
Baby you´re the only light I ever saw."



"Jag skulle välja dig varje gång.."

Innan jag kryper till sängs måste jag bara rekomendera filmen jag och Sofie såg ikväll. Jag hade inte hört något om filmen och hade inga förväntningar alls. Det lät som en typisk Amerikansk komedi. En sådan där som inte kräver många hjärnceller alls utan endast ett glatt humör. Det visade sig att filmen var riktigt riktigt rolig och inte alls sådär "america-cheesy" som jag brukar tycka. Tack för en mysig kväll Sofie!


Sommarens bästa?

Förövrigt 30e juni - 4e juli ska kusinerna Iggström&Sandberg ut på äventyr. Semesteräventyr för att vara lite mer precis. Vi har faktiskt inte semestrat ihop sedan vi var fyra och fem år, då var vi i Falkenberg. Men nu är det dags. Vi ska ut på en liten roadtrip. Mer än så är inte bestämt men jag är så himla glad för att det är spikat! ♥


Off we go..

Jag erkänner - jag har sabbat min pluggkaraktär för idag.
Jag ska snart ta cykeln upp på stan för att fika lite, och sedan gå på bio.
Jag orkar inte med mer psykologi. Det blir nya tag imorgon.


Första gången..

Vet ni vad? Jag skämt lite över att säga det men jag har aldrig lagat lax förut. Jag har tyckt att det är lite svårt med fisk så jag har överlåtit den delen åt min bättre hälft (även kallad: mästerkocken Lindh). Men idag, två dagar innan lön (då kylskåoet nästintill ekar) tog jag mod till mig. Oj så bra det blev! Lax med pestobädd gjord, matvete och tomatsallad. Det vart ju jättegott! Mycket stolt.

Jag har även påbörjat den helvettesperiod som börjar nu inför tentan. Som allmänt känt är så har jag problem med att plugga när det är stökigt hemma därför har jag nu infört "speed-städning" innan jag börjar varje pluggpass. Detta innebär 15 minuter då jag får städa så mycket jag bara kan. Men efter en kvart äre Stopp! Då ska det pluggas. Jag har insett att detta är ett måste för annars slutar det med att lägenheten är kliniskt ren men psykologiboken inte ens öppnad.


Kärt återseende.

Igår kväll på hotellet fick jag ett infall att ringa en gammal vän som vanligtvis bor i Åre men som jag fått nys om var i Örebro. Jag ringde och det visade sig att han hade vägarna förbi hotellet och kom därför in och hälsa på. Jag har inte träffat honom på över ett och ett halvt år så det var verkligen ett kärt återseende. Jag tycker om mig själv när jag får sådana spontana infall. Även fast vi bara sågs i drygt tjugo minuter känns det bra att ha fått en snabb uppdatering om hans liv och vad han gör idag. Mer sådant tack!

Martin och jag, och många av våra gemensamma vänner, hade mycket galenskaper för oss under 2006 och 2007. Efter det har Martin farit land och rike runt och det har inte varit lätt att ha koll på alla hans upptåg (Österike, Bali, Åre etc) Nu till sist ska han landa i Karskrona tillsammans med flickvän. Det var jätteroligt att träffas en kortis!


...

Det sista man vill höra när man känner sig äcklig, ful och framför allt trött är att : man ser trött ut. Jag fick precis frågan hur det är från en manlig kollega och jag förklarade att jag började bli trött. Då hävar han ur sig att jag ser fruktansvärt trött och sliten ut. Skön kille?

Jag förstår liksom inte.
Varför säger man så?
Tror han jag blir pigg & glad då?


Those were the days..

Jobbar bal iväll. Har sammanlagt tre inhäng, så de är ingen rush precis. Jag säger likadant varje år jag jobbar på balerna - jag känner mig gammal. Alla blivande studenter är så inspirerade, positiva och galet förhopnningsfulla på deras "nya liv". Jag minns ju liksom hur det kändes. Allt man skulle göra och alla ställen man skulle besöka. Jag låter så tragisk! Det är ju bara tre år sedan jag tog studenten. Och nej, jag ska ju inte klaga - jag har ju haft massa härliga äventyr sedan dess. Men i alla fall - den där känslan dom har ikväll , jag skulle göra vad som helst för att få uppleva den igen. Att allt är möjligt och att absolut ingenting kan stoppa än.

Nej. För att återgå till verkligen.
Psykologiboken - Here I come.
(Det är väl äventyrligt nog att tentaplugga?)








Man ska ha husvagn.

Förövrigt. Husvagnsemester med paret Nilsson/Ohlsson över midsommar, hur bra skulle inte det kunna bli? Det var Josephine som fick denna briljanta idé. Och för att citera henne, "varför ändra på ett vinnande koncept och byta sällskap nu när Nyår var så lyckat?". Inget är spikat, vi har liksom ingen husvagn än och framför allt inte börjat kolla Campingar.

Men..
Svensk sommar. Förtält. Grillning. Sällskapsspel. Kusten. Sol&bad. Sena sommarkvällar. Midsommarmat. Och fantastiskt sällskap. Hur fel kan det bli? (Sällskapsspelen är "in case of regn", chansen är ju ganska stor.)


Foton: S&J Nyårsafton 2009, E&D Midsommar 2008

:)

Tända ljus i hela lägenheten - jag kör lite av en egen Earth hour här hemma ikväll när vädret är så kasst som det är. Riktigt riktigt oväder ju! Min stackars sambo kom nyss in från rusket som en liten dränkt katt. Han hade cyklat från träningen. Själv har jag storstädat lägenheten efter att ha anlänt med tåget från Stockholm. Jag har haft tre underbara dagar på Kista-kontoret och är så glad över mitt sommarjobb. Är även glad att ha fått träffa massa nya, roliga arbetskollegor från andra städer med samma tjänster. ♥ Det ger verkligen skön energi med sådana här dagar!

Imorgon är det exakt två veckor kvar till tenta (psykologitenta) vilket innebär att det är dags för pluggspurten. Imorgon är sista föreläsningen och efter det måste jag komma igång ordentligt. Jag har aldrig fått underkänt på en tenta förut och ska banne mig inte få det denna gång heller. Men lite karaktär vore ju inga fel! Någon?


Vapiano.

Hemma efter en mycket mycket bra kväll inne i Stockholm. Jag och Chrille middagsdejtade (vänskapsdejtade som vi kallar det) på Vapiano i gamla stan. Har alltid velat käka där men det har aldrig blivit av. Toppenmat och mysig utsikt över Slussen! Det gillas. Efter maten och lite vin tog vi till vara på den underbara sommarkvällen och köpte med oss glass till slusskanten - och satt där med dinglandes ben. Nu är jag tillbaks på mitt hotellrum och det är inte alls varken roligt, mysigt, flashigt eller lyxigt att bo på hotell när man är ensam. Jag saknar Daniel. (Men visst ska de bli underbart med hotellfrukost..yummie!)



en fin måndag.

Jag mår så bra! Jag är så glad! Vilken otroligt skön vinst ÖSK fick till ikväll mot Trelleborg. 2-0 och de var så otroligt värda denna vinsten. Plats tre i tabellen inför uppehållet är galet bra. Att sitta på Behrn i en sen vårkväll som denna är verkligen bland de mysigaste man kan göra. Imorgon bitti däremot blir det att befinna sig 06.19 på centralen för att åka mot Stockholm, hotellnatt, hotellfrukost, utbildning och lite uppdatering med Chrille över en middag. Det ska bli himlans intressant med lite utbildning. Jag har ju världens bästa jobb!

Förövrigt börjar tentaångesten infinna sig, även fast det är över 2 veckor kvar tills vi motvilligt går ner i bunkern. Psykologi är helt nytt för mig. En utmaning minst sagt. Förövrigt, sommarlov om 2,5 veckor - hur stört är inte det?


Att bli firad.








: )

Hemma efter föreläsning. Förstår inte varför jag är så trött. Ska hoppa i duschen för att sedan ta med en kopp kaffe ut i solen och snabbplugga innan jag blir firad av diverse finingar. (Bästa grejen att sprida ut firandena!) Skulle ha fikat på stan med min goda vän David "måttfull" Rispoli. Den fikan blev tyvärr inställd pga. schemaändringar men vi styr det snart min italienska vän!

Bjuder på ett helt fantastiskt klipp med ett gäng killar som kör en acapella-grej på Lady Gaga. Grymma!


22.

Så var man 22 år då.
Jag har haft en fantastisk födelsedag. Imorse blev jag uppvaktad av mitt hjärta och ikväll har jag firats av Daniels familj. Imorgon kommer min familj hit och på torsdag ska jag bjuda mina flickor på middag här hemma. Det är iaf en sak som är bra med födelsedagar - att man får träffa sina nära och kära. ♥

Imorgon kommer lite bilder från dagen som gått. Jag är alldeles för trött för att orka mer nu. Det tar tydligen på krafterna att bli gammal (huuh?).


Logik.

Citat Expressen:

"Kvällens självmål: När Sahlin försökte övertyga om att en skattesänkning på runt 1400 kronor i månaden inte hjälper en ensamstående mamma, men att höjt underhållsbidrag med 100 kronor gör det. "

Ord och inga visor.

Sitter och tittar på kvällens debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt tillsammans med Daniel. Genast, efter bara några sekunder, sätter min retoriska analyshjärna igång. Jag längtar lite efter retoriken. Något jag inte gjorde efter de sista helvettesveckorna tillsammans med B-uppsatsen. Men nu lockar analyser, talskrivande och lite argumenteringsövning. Imorgon kväll ska jag få träffa mina retoriker och min "gamla retorik-klass". Vår kära studierektor har styrt upp en liten "get-together". Det gillas starkt!


För att återgå till debatten har jag så oerhört svårt för Mona Sahlin. Inte nog med att jag har svårt för hennes politik (som i stort sett endast handlar om bidrag hit och bidrag dit) så har jag även stora problem med hennes debatt-teknik. Till att börja med så diskuterar, som vanligt, vänsterblocket inte främst sin egen politik utan hackar framför allt på den politik de borgerliga partierna för. Sahlin ger väldigt få gånger svar på tal angående hur dessa problem ska lösas och angriper Reinfeldt mer än hon talar det egna partiets idéer. Sahlin ser, enligt mitt tycke, otroligt dryg ut när hon debatterar och hon verkar tro att sarkasm går hem i tvsofforna. Jag har svårt att sympatisera med denna kvinna, hon inger ingen trygghet och det blir nästan komiskt när hon står där och slänger sig med klichéer som "Fredrik Reinfeldt, ingen förstår de arbetslösa ensamstående mammorna bättre än jag".

Nej, med Sahlin till stadsminister flyr jag landet. (Hon kan få ge mig alla bidrag i världen, jag kommer inte tillbaks förrän hon avträtt! Så illa tycker jag om henne.)


Fredagskväll.

Jag vill att alla fredagar ska se ut såhär.
God mat, rosévin, en jättebra dokumentär och massa mys.
Jag och min älskling.
(Låter en aning pensionärs-varning va?)


Sjukis vs. friskis

Min kropp är knäpp! Mådde riktigt riktigt dåligt igår kväll efter att jag kommit hem från en liten fika med pappa på Gröna Grodan. Feberfrossa, snuva och ont i hela kroppen. Sov tolv timmar och bestämde mig för att skippa skolan och ta det lugnt istället. Mådde kasst när jag vakna och trodde en redig förkylning höll på att bryta ut. Var trots det tvungenen  att ta mig till jobbet för att skriva ut lite skolpapper. Nu, efter en kaffe och en cykeltur mår jag bra! Hur konstigt är det inte?

Har en idé om att min kropp reagerade på den senaste veckans brist på sömn. Efter Valborgsfirandena har jag knappt sovit något alls och efter att ha kört slut på kroppen igår i ett spinning-puls-pass fick den kanske nog. Hursom! Tur är det. För ikväll ska jag tjäna pengar. Måste ta varenda jobbpass jag erbjuds. Här finns ingen tid för sjukdom!


Vänskap.



Köpte ett supergott tee med mig till Sofie förut. Visst var det gulligt? Vänskapstee! Handlade det på "CE - inne, ute" och jag verkligen tokälskar den affären! Jag som fyller år på måndag har i år bara önskat mig presentkort på inredningsbutiker här i Örebro (förutom cykeln av papi såklart), för nu jäklar ska det fixas! (CE, Chilli, Entré). Vi har ju aldrig blivit klara med lägenheten - det tar ju tid det där! Men nu är tiden inne.

Effektivitet

Oj vilken effektivitet jag visat på idag! Jag har hunnit med massa och om alla mina vardagar liknade denna skulle jag verkligen kunna vila ut på helgen. (Men hey, vem orkar?).

- Föreläsning (cyklade dit på nya cykeln, tack bästa papi!)
- Psykologiplugg hos Fröken Udén
- Fikadejt hos Sofie
- Storstädat garderoben
- Gjort mina två första tacopajer någonsin
- Fixat ett par jeansshorts av för trasiga jeans
- Pluggat lite till



"When your body had enough of me and Im laying, flat down on the floor"

Men att vänta på svar när man öppnat upp och blottat allt -
det kanske vara en av de mest otäcka känslor som finns.




(Uppdatering ett dygn senare: Detta inlägg förvirrar tydligen och ett antal personer verkar tro att jag har friat till Daniel. Att detta inlägg skulle antyda till det. Det är ganska gulligt men inte sant. Det handlar inte om något dramatiskt alls och handlar inte heller om Daniel, utan om mig själv. Haha. Alltså: Jag väntar inte på svar om förlovning.)

Malinsa.se

Gud vad hon är vacker min älskade kusin.
Och gudars vad jag saknar henne.
Massor och hela tiden.
Hon är ju min andra halva. Min
Malin.



(Jag vill åka till Umeå! Jag vill åka till Umeå! Jag vill åka till Umeå!)


Tacksamhet.

Ligger utsträckt i soffan mycket nöjd och belåten.
Jag har massor av anledningar, men här är några:

1. ÖSK vann med 2-0 mot Häcken idag och spelade väldigt väldigt bra fotboll! Att se sådana matcher på plats (med världens bästa sällskap) ger mig galen energi. Jag älskar´t!

2. Jag har serverat min käraste sambo en ny, fantastiskt god maträtt (tack Lotta för tipset) och är stolt över mina prestationer i köket ikväll.

3. Jag börjar skolan imorgon efter fem veckors break. Psykologi here I come!

4. Jag sjöng igår. Sjöng mig hes, glad och hel. Sången är den bästa medicinen i världen.



48h senare.

Bilderna nedan får tala för sig själva.
MEN - den här helgen har varit galet bra.
Tack alla närvarande. Tack!


Valborg 48 : Dag 2















Valborg 48h: Dag 1.













Galna dagar!

Jag har haft två helt fantastiska dagar med fina vänner i sann valborgsanda a´la Örebro studentliv. 48h har verkligen vart superbra ordnat och uppstyrt. Jag var överaskad i förrgår över hur många dansgolv det fanns och vilken bredd "festivalen" hade. Nu idag, efter två dagars håll-i-gång, är jag (säkerligen de flesta av mina fina) väldigt sliten. Inte sliten som i bakfull utan som i väldigt seg och trött.

Men det är bara att kicka igång igen. Ikväll blir det spelning med bandet i Arboga på Stadskällaren. Det ska bli väldigt roligt. Det börjar bli lite tradition. Daniel, mamma och Pygge ska dit för att titta/lyssna.

Bilder finns i mängder från de senaste två dygnen. Helt galet fina, roliga, spännande och snygga bilder! Jag ska tvinga mina vänner och skicka över lite bilder. (ELIN PETTERSSON?)