Shakie and tired.

Skakar, frossar och är galet galet trött. Den här helgen har varit helt galen. Men en gång om året får man stå ut. (Money talks!) Började i fredags 18.00 för att vara hemma igen 02.00. Igår (lördag) var jag på jobbet igen 12.30 för att jobba lunchpasset till 18.00. Efter det hem i några timmar för att sedan jobba mastodontpasset 21.00-04.00
För att göra det hela lite mer spännande var jag sedan på Marieberg 13.00 idag för att jobba i butiken tre timmar. Sömn står rätt högt på behov-listan för tillfället kan jag säga. Daniel har jag inte sett sedan i fredags morse då vi har jobbat om varandra helt.

Sofie och jag ska hem till mig runt 19 för att ha lite myskväll. Just nu sitter jag hemma hos mami som med la familia drar till Dominikanska imorgon bitti. Jag är lite avis men åtta veckor går väl snabbt? Malaysia here we come.



(Tur att jag hade min anka med mig på jobbet. Vi ser rätt trötta ut på denna bild med)


Synd och Frosseri.

Jag erkänner - två minuter efter dådet - jag har syndat. Jag syndar faktiskt just nu. I skrivande stund äter jag smågodis. Men kära chef plockade fram en påse lösgodis, mitt framför mina ögon, och nej - i helgen jobbar jag ihjäl mig och behöver inte ha karaktär. Jag ska smsa Josephine så hon vet om mitt fall. Hon har haft sina dippar hon med. (Eller hur snygging?) Vi är tillräckligt grymma ändå. Jag behåller min stolthet och tänker envisas med det gamla uttrycket "Imorgon är en annan dag.."



Vårdrömmar.



Hittade dessa i Bikboks vårkollektion (fast egentligen på
Johannas blogg) och känner direkt att de är måsten till resan. Resan som förövrigt är betald nu. Ja, iaf flygbiljetterna. Om två månader idag är vi på Malaysia. Idag är en bra dag och helgen kommer bli bra men slitig. Pengar ska tjänas och timmar måste arbetas av på Elite. Jag och Elin kommer vara ett dreamteam. Nu blire spinning för min del. Senare - Fanny på fika.

(Var det någon som sa att jag har hundratals sidor att läsa till måndag? Sssssh.)

Sugar sugar.

Idag är dagen D. Idag får jag äta sötsaker/kaffebröd/chips/dricka läsk etc. Idag är första dagen på 4 veckor som det är tillåtet. Ja, med undantag för två stycken femårskalas där dealen var att man fick tacka ja till det kalasiga som bjöds. Jag köpte lite lösgodis på Marieberg för att fira, men huuah - det var inte alls gott. Nu ikväll är jag & Daniel ute hos papi på landet och tittar på engelsk fotboll och då bjuds det på ostbågar, glass och choklad. Jag är förvånansvärt nog inte excaterad. Tack och lov kanske ska sägas?

Kanske har min lilla socker/onyttigt-diet gått vägen. Jag känner hursom helst inget sug längre. Så nu kör jag på två månader till för att vara på den säkra sidan. Fram till semestern får jag alltså bara äta dessa saker två ggr. En gång vecka 8 och en gång vecka 12. Hej&hå, jag tycker jag är värd beröm.


Nightie.

Sitter i morgonrocken jag fick av min kära pappa igår - har precis kollat klart på PH och bara skakar på huvudet. Hur sjukt har det inte blivit? Där kan man verkligen prata om att tvledningen styr vem som ska vinna i finalen. Galet snurrigt och galet tråkigt men ändå, jag kan inte sluta kolla.

Kvällen har spenderats på Friskis. Spinningpasset var verkligen behövligt och jag är glad att jag trotsade min enorma trötthet som slog till efter att jag varit barnvakt några timmar åt Gustav. Stolt över att jag promenera från Sörby upp på stan trots att jag helst av allt bara ville sova.

Resan är förövrigt så gott som vår nu. Vi har planerat vilka ställen vi ska besöka och imorgon tänkte vi gå upp till Resia för att boka flygbiljetter.



Malaysia vs. Bali?

I stort sett all min lediga tid (den är iofs näst intill obefintlig) ägnar jag åt rese-research. Visserligen är det 60 dagar kvar men herregud, jag längtar och jag tror detta tidsfördriv kan få tiden att rusa lite snabbare.

Frågan är bara - vart tusan ska vi? Vi är näst intill klara med att det blir Malaysia eller Bali. Men längre än så har vi inte kommit. Vi har 14-18 att spendera på resande fot och har ingen lust att stanna på ett och samma ställe utan lägge hellre pengar på att se åtminstone två till tre platser. Dvs. spendera 4-5 på ett ställe för att sedan dra vidare. Men nu behöver vi tips, rekomendationer eller bara allmäna funderingar från någon/några/alla som besökt något av dessa fantastiska resemål.

Billigast? Vackrast? Har vi råd med båda platserna? Boende-alternativ? Backpack-vänligast? Trevlig befolkning?
Vi behöver all hjälp vi kan få. För sjuttsing, har jag nu lyckats spara ihop till en långresa med min tama studentekonomi som grund ska vi väl åtminstone känna att vi hamnar på rätt ställe.



Måndagsgrubbel.

Jag började veckan med att försova mig. Väldigt orutinerat och inte särskilt likt mig. Antar att min kropp behövde ta igen sömn och undermedvetet förstod att föreläsningen "vetenskapliga metoder" kunde jag faktiskt klara mig utan. Jag hann däremot till den föreläsning som stod på schemat efter lunch. Efter en promenad från universitetet ska jag nu ge mig på det slagfält som mitt kök ser ut som. Ingen lätt match det inte..

Ikväll blir det plugg och gym.



(Tänk om...?)

Ica goes Gina?

Det här kan vara en av de roligaste reklamerna som sänts på länge. Icas egna parodi på en mycket välkänd klädkjedja. Me love it.


Crossfit-mästerskap + stolt flickvän.

Dagen har spenderats i Idrottshuset där första klubbmästerskapet i Crossfit har hållits. Daniel + fjorton andra killar tävlade i omgångar om tre i olika övningskombitioner. Allt från marklyft, frivändningar, pullups, kettlebells-lyft, burpees och utfallssteg med vikter. Riktigt riktigt duktiga var dem och jag är mäkta imponerad.

Stolt flickvän till fjärdeplatskillen, det är jag det. Endast tjugo sekunder från tredjeplatsen och prispallen känns helt klart godkänt för att vara första gången han tävlade. Han verkar nöjd och det ska han vara med all rätt :) När han kom hem fick han en liten överaskning för att han varit så grym. Han fick en skiva med Thåström och i fodralet låg biljetter till Thåströms konsert i Linköping. ♥ Det blir för bra!


(Daniel i blått, bild snodd från Na.se)




(Markström med kettlebell, jag + hela brandstyrkan hejjar på i publiken.)

Födelsedagsfiranden och wildcards.

Precis haft morbror över på lite kaffe - mycket praktiskt att bo så nära hans kontor. Jag och Daniel ska snart promenera över till Gustav och Lotta. Senare ikväll blir det Snabba Cash ( ett stort ÄNTLIGEN!).

Jag har en väldigt ohemlig crush på Mr Kinnaman.
(Jag och majoriteten av den svenska kvinnliga befolkningen)
Mr Kinnaman är defintivt mitt wildcard och finns helt klart med på the list.
(Herregud alla kvinnor har väl ett wildcard? Rättigheter för tusan!)


Får jag höra din röst? (Hej jag har åldersnoja)

Jag är inte lätt jag inte. Det här kommer kanske bli ett rörigt inlägg, men jag skriver det mest för min egen skull.


Saknad saknad saknad. Och så lite panik. Jag har sett ett tvprogram som ger mig kalla kårar och en klump i magen. Jag saknar en del av mitt gamla liv och jag saknar en bit av mig själv. Det som förut varit mig personifierad är nu historia. Jag trodde inte jag skulle hamna här men jag är här i allra högsta grad. Precis som mami förutspått.

Jag är så mycket just nu, jag är : Personalvetar-Emma, Mary Kay-Emma, Emma som dubbar, Föreläsar-Emma, Retorik-Emma, Emma som har minst fyra andra jobb, Starta-eget-företag-Emma och massa andra Emma MEN inte den Emma jag var för tre år sedan.

Ett mail häromdagen förtydligade detta. Ett mail som släckte det sista lilla hoppet om att hålla den gamla Emma vid liv. Nu måste jag fundera på vad jag vill. Är det något jag lärt mig det sista året så är det att man klarar det mesta. Man klarar allt med motivation, engagemang och ett jävlar anamma (som papi kallar det).

Om jag tar ett beslut att inte lämna det gamla jaget helt än så vet jag att det skulle innebära en ännu rörigare och mer splittrad vardag. Men det är okej. Jag mår som bäst med tusen (gärna fler än så) bollar i luften. Bara jag får hålla min struktur och ha kontroll över det. Kontrollfreak indeed.

Listan att pricka av kan inte ta slut här.


Vore det inte bra?


Grattis gullunge.



Idag fyller världens sötaste kusin fem år. Världens bästa Gustav blir hela fem år.
Min lilla plutt, det går ju så fort! Imorgon ska vi gratta honom. ♥

Notera första bilden : Vem tror ni har lärt han att pooosa?

Bakom kameran.







Äventyret.




Hepp!

Gårdagskvällen med nollning, lekar, vin i mängder och strömpis-besök var över all förväntan. Jag tror nog att jag måste klassa kvällen som en av de roligaste hittils i min universitetshistoria. Det var riktigt roligt att så många från klassen slöt upp och kom på nollningen. Det känns som det kan bli tre riktigt bra år det här.

Vaknade runt halv tolv imorse och var segare än segast. Skylla sig själv? Mer än någonsin. Men det var värt varenda minut av huvudvärk och illamående. Daniel släpade iväg mig en långpromenad till Rävgången tillsammans med David, hans dotter Svea och Martin. Men det var riktigt mysigt! Äggmackor och kaffe med skummat mjölk framför brasan kan aldrig bli fel. Inte ens när man är bakis. Nästan en mil har vi gått.


(Innan nollningen igår..)





Galenskap.


(Bästa bilden från nollningen 2008)


Lite galet är det allt. Att jag ska nollas ikväll. Efter tre terminer på universitetet kör jag nollning igen. Dock ska påpekas att jag inte gör det med samma engagemang som första terminen. Jag och Elin ska på spel&lek-kväll ikväll, tillsammans med vår nya sektion "Samvetet". Efter det väntar utgång. Vi kände att vi ville anstränga oss lite för att inte hamna utanför nya klassen och för att inte bli "de där två som bara hänger med varandra".


Spinn my head round round..

Nyvaken. Förstår inte hur man kan sova så mycket som vi gör. Det måste vara vintern. Jag skyller på den. Hursom. Var på spinningpass med Elin E igår kväll på Friskis. Så himla bra var det! Mitt första pass någonsin men absolut inte mitt sista. Skönt att äntligen vara igång. Diciplin ska råda! Såhär ser följande träningsschema ut denna termin för mig:



Måndag : Yoga, Friskis.
Tisdag: Spinning medel, Friskis.
Torsdag: Gym
Lördag/Söndag: Gym




THE BIG CHANGE!

Ska man tro på vad jag och Elin säger så förändras allt imorgon. Om man inte tror att allt är ett enda stort påhitt så är det imorgon våra liv får en ny vändning. Tristess byts ut mot adrenalinkickar, sömnlösa nätter mot fartfyllda utekvällar och det gamla vanliga förvandlas till något nytt, spännande och oerhört kittlande.  Ja, frågar man oss kommer nog hela världen förändras imorgon. Till vår fördel då förstås.


Hihi. Vad som händer imorgon?
Vi börjar personalvetarprogrammet imorgon. Såklart.
(Inte alls överdrivet va? )


Paparazzi

Hittade två riktigt riktigt bra covers på Lady Gagas Paparazzi.



The movie in my mind.

Jag älskar att vara sambo. Jag älskar att komma hem till någon (notera: Daniel). Jag älskar att ha någon som väntar där hemma när sex timmar på Marieberg känns i både huvud, ben och fötter. Jag älskar att bli bortskämd med god mat (notera: ikväll - wook) och kunna krypa ihop i soffan med raggsockor, filt och bra musik. Gud vad jag älskar att vara sambo.

(Påminn mig gärna när jag klagar på Daniels träningskläder som ligger överallt i lägenheten, eller likaså när jag  gnäller över Champions league på samma tv-tid som Greys anatomy. Påminn mig om den här känslan. )



Beröm, please?

Justja. En sak till innan jag glömmer det.


Hur duktig är jag inte med mina nyårslöften? Framför allt löfte nummer två som innebär att jag endast får äta sötsaker/chips/läsk/fikabröd etc. en dag i månaden. Jag är så himla duktig! Jag har fallit dit en gång, vilket var dagen då vi lämnade in B-uppsatsen och jag fick EN (notera : enbart en) chokladbit hos Sanna för att fira. Sen har jag följt reglerna och när jag var på 5årskalas förra helgen åt jag lillebrors kokosbollar. Men annars, nada!

Och jag har dessutom hållt dealen att ringa Josephine så fort jag trillat dit. Hon hade lite att erkänna hon med. Men annars är vi grymma. Hejdå sockerberoende! En kväll som ikväll skulle lite chips sitta fint. Men icke. Inte heller något gott på hockeyn tidigare idag. Jag är bäst.


(Förövrigt, Cimon, hur skön är inte killen? Låt han stå som vinnare. )

Lindh på taket? (Världens bästa Lindh)

Är orolig ikväll. Första gången sedan Daniel fick jobb som brandman. Det är inte roligt att vara sambo till en brandman ikväll. Jag brukar inte känns såhär. Men vadfan, klättra på tak när det är tokhalt? Hjältar är dem iaf. Lägenhetsbrand på Tornfalksgatan. Ushiamej. Men de gör ett bra jobb, de vet jag.

Elin till mig i telefon: - "Emma, Daniel har faktiskt sagt till mig att han har ett fantastiskt balanssinne. Och sen sa han att jag skulle hälsa de om du var orolig någon gång. Bra va?"

(Sötnöt-elin, för en gångs skull tror jag du försöker lura mig. Men det var ett gulligt försök. Sötnöt.)


Galna dagar. (The end of an era)

Vilka galet bra dagar det är! : ) Ledsen för dålig bloggning, här ska tas nya tag.


Gårdagen var ett enda stort äventyr. Jag, Malin och Sofie tog bilen till Västerås där makeup-fix, hårstyling och fotografering väntade. Vi skrattade och flummade i stort sett hela dagen. Så glad att vi gjorde detta tjejer! Resultatet blev bättre än väntat och självklart köpte jag bilder. (Hallå jag har aldrig sagt att jag är sparsam!)
Tillbaks i Örebro väntade storslam i huset där alla bor. Fest i varenda lägenhet tror jag. Davidenco och jag har konstaterat att det känns som att gårdagen blev "the end of an era". Tyvärr. Vi splittras, flyttar och pluggar på olika håll. Världens bästa gäng. Onekligen.

Idag har jag trotsat en feber som i och för sig inte varit jättehög men trots allt infunnit sig tillsammans med en borttappad röst. Jag trotsade smärre sjukdom och tog med lillebror på hockey. Underbar hockey när den är som bäst. (De killar, inga namn, som kallade FBK´s spel för grishockey måste se dagens match. TAKE IT BACK). 5-2 till FBK mot Frölunda och lyckan är stor ikväll. Mer om det senare. Lyckoruset måste lägga sig.


Bilderna från igår. (För er som inte har facebook, typ papi!)



























Adrenalin.

Sitter och pillrar ihop en föreläsning om självkänsla på 45 minuter. Jag håller i utbildningen imorgon kväll på MK-måndagsmötet. Mitt hjärteämne står på schemat och jag blir mysigt pirrig när jag tänker på att jag ska få prata om det för världens bästa kvinnor. Nervöst men underbart. Adrenalinkicken av att föreläsa går att jämföra med att stå på scen eller se sitt favoritlag vinna Smguld i hockey. Jag älskar´t. 

Ger er en låt som ikväll ger mig tillräckligt mycket inre lugn för att jag ska kunna fixa detta.
Lisa Ekdahl - I tveksamhetens tid.


Kickar.

Jag måste berätta att jag har haft en rekryterings-intervju idag med en jättegullig tjej. Tycker de är det bästa med mitt jobb, att få erbjuda andra tjej/kvinnor/damer att arbeta med MK. Man blir så glad när de skiner upp och verkligen lyser av vilja att sätta igång. Det ger mig riktigt fina kickar.

Har nyss varit på handboll och sett ÖSK:S damer. Underbar vinst, något som också sker sköna kickar. Jag fick ett ryck och bestämde med Sofie att vi ska ta ett glas rött på stan när hon slutat jobbet. Det ska bli trevligt. Jag ska ta igen alla social förlorad tid från de senaste uppsatsdagarna.


Hissäventyr.

Vet ni vad som hände igår? När vinet kändes som allra mest, runt sisådr 02.00 inatt, fastnade jag och Elin i en hiss! Förstår ni klaustrofobi-Emma fastnar med en full och kissnödig Elin i en hiss! Galet! Hur kunde det hända?

Vi var på fest i "huset där alla bor", jag och Elin skulle åka från fjärde våningen till andra. En mycket onödig hissresa kan tyckas nu i efterhand. Vi kom en halv våning och sedan stanna hissen. Skapligt jobbigt läge. Men vi klarade oss ganska bra, inga större panikattacker i alla fall. Näst intill fyrtio minuter senare dök hissreparatören upp och släppte ut oss. Det var dock en sjuk lättnad.

Vilka äventyr vi får vara med om jag och Elin. Festen var mycket lyckad med sharader och andra lekar som främsta aktivitet. Känslan över att uppsatsen äntligen var ett avslutat kapitel var så fruktansvärt skön och gjorde att vinen smakade fantastiskt.


(Bilder från igår kommer så fort elin skickat dem..)


Bad romance.

Tänka er, det är en bra dag idag. Jag är inte tillfreds med det faktum att jag måste måste måste ta mig i kragen och skriva den där nedrans slutsatsen/diskussionen på uppsatsen nu. Men och andra sidan, jag kan ju tänka att det ur en mer positiv synvinkel är det sista jag gör på denna nedrans uppsatsen. Förutom finliret och finjusterandet som kommer ta en evighet..

MEN HEY! Nu ska vi vara positiva. Ingen ölkväll har någonsin känts så rätt som den imorgon kväll. Öl för att fira, öl för att glömma och öl för att transfomeras till en normal, socialt kompetent varelse igen. Öl imorgon med de finaste känns så bra.




(Hey bandet, reeeepa? när? jag behöver repa! nuuuu)

Cred.

Känner mig fortfarande nyvaken trots att jag varit vaken över en timma. Termometern visade på -20 utomhus och jag måste säga att det var GALET kallt. Men snälla fader körde mig till skolan för att jag skulle slippa kylan till viss grad i alla fall. Så nu sitter jag här. I ett väldigt tomt forum-hus. Trettondagsöndag idag men jag pluggar. Här har vi inte ledigt.

Kl. 14.00 på fredag blir jag människa igen. Då kommer förhoppningsvis denna blogg handla om något annat än min stolthet över att jag pluggar. Förhoppningsvis så hinner jag med mina vänner från och med fredag. ♥


Cred.

08.30 stod jag utanför biblioteket. Hujejamig vad tidigt det är! All cred till mig själv. Här ska det skrivas!


"Sagor för barnen som lär som du"..



Hemma från ett alldeles för kallt Stadsbibliotek. Vad är vitsen med att gå in när det näst intill känns lika kallt inne som utomhus? Ushiamej. Nu har jag tagit på mig raggisar och krypit upp i soffan med min vetekudde (kanske världens bästa uppfinning). Jag har varit relativt produktiv idag och planerar att fortsätta i den andan hela kvällen. Här har vi ingen fritid inte! Uppsatsen är mitt allt. PFFT!

Hursom. Ta er tid att lyssna på Wallin Perez. Hon är fantastisk. Pärlor är nästan lite för bra.

"Sagor för barnen som lär som du"..



Hemma från ett alldeles för kallt Stadsbibliotek. Vad är vitsen med att gå in när det näst intill känns lika kallt inne som utomhus? Ushiamej. Nu har jag tagit på mig raggisar och krypit upp i soffan med min vetekudde (kanske världens bästa uppfinning). Jag har varit relativt produktiv idag och planerar att fortsätta i den andan hela kvällen. Här har vi ingen fritid inte! Uppsatsen är mitt allt. PFFT!

Hursom. Ta er tid att lyssna på Wallin Perez. Hon är fantastisk. Pärlor är nästan lite för bra.

No more champagne, and the fireworks are thrue..

Nyårslöfte 1: Att tänka på mig själv det kommande året. Att tänka efter en extra gång innan jag tar på mig saker eller tackar ja. Att värdera mina intressen och vinster högre än vad jag tidigare brukar göra.

Nyårslöfte 2: Att endast äta godis/chips/popcorn/glass/kaffebröd etc. en dag var fjärde vecka. Detta som en process för att bli av med mitt sockerberoende. Tanken är att när jag klarat detta en längre tid kan jag få äta en dag i veckan men jag måste göra något drastiskt först för att bli av med begäret som är alldeles för stort.
(Detta gör jag tillsammans med Kristinehamn-Josefine, även kallad Chips-Josse. Vi ska klarat)


Broken hearts all over the town.

Okej, det vart ett kort uppehåll. Kanske skriver jag endast detta inlägget innan fredag. Vi får se. Uppsatsen är iallafall igång nu men den medför panik och jag vill bara bli klar med skiten. Jag vill börja på PA-programmet nu. Jag och retoriken behöver ett uppehåll - kanske behöver vi till och med göra slut? Jag behöver nytt. Nytt nytt nytt.

På tal om att göra slut blir jag lika förvånad varje gång par gör slut nuförtiden. Jag tycker alla par runt omkring mig är sådana där fantastiska "Oh-dom-kommer-leva-ihop-resten-av-livet-par". Men jag antar att man inte vet allt och att ytan ibland är polerad och fin medans insidan kan vara svårare än vad det verkar. Sorgligt är det i alla fall.

Pappas söta vän Jocke kramade om Daniel när vi träffades i Göteborg i måndags, och så sa han :
"Daniel, kom ihåg att för varje dag som går ökar chansen att du är den rätta för Emma och den hon ska spendera hela sitt liv med".  Det tyckte jag var gulligt. Till saken hör dock att Jocke blir ganska djupsinnad efter några öl, men i alla fall.




.

Sådärja. Då var det 2010. Jag har egentligen massvis att skriva om men ska nu ta min första bloggpaus. Den kommer dock endast vara en vecka framöver då jag måste fokusera på min B-uppsats och endast min B-uppsats. Så - no blogging för mig.¨


Välkomna tillbaks nästa fredag.