Nyårsafton i Idre

Så var det Nyårsafton. En av mina absoluta favoritdagar på året. Kanske är det just för att man får klä upp sig, blicka framåt och oftast spendera kvällen och natten med sina älskade vänner. Jag är lite fjantig, men tolvslaget är verkligen så härligt. Nog tjatat, här kommer lite 2008-check.



Årets musik: Volbeat, Melissa Horn och Afasi & Filthy.
Årets flyttar: Stockholm till Örebro, Kungsgatan till Skolmästaregatan
Årets utomlandsresor: Rom och Barcelona
Årets mest minnesvärda datum: 16/6

Årets börja på nytt: Börjar plugga Retorikprogrammet
Årets beroende: Sushi
Årets stolt över: Börjat träna
Årets mest lyckade: Gick upp till 50,5 kg.

Årets partylåtar: Insanity, Disturbia och Run the show.
Nyårslöfte inför 2009: Ta körkort för bövelen!


Afterski.

Afterskin avklarad. Den var galen. Jag älskar det här livet. Corona 15.45 på dagen, det kan inte bli bättre. Nu har vi bastat och är i stort behov av mat så karlarna i hushållet lagar mat. Imorgon har jag blivit övertalad att åka bräda, Here we go.

Tråkemma, slöemma, dåliga emma, panka emma. You name it.

Okej, jag är så jävla tråkig. Men på allvar, jag har inte råd att lägga massa pengar på liftkort och bräda när jag ändå aldrig kommer bli bra på det. Ruggigt avundsjuk just nu är jag dock ändå när alla åkt upp till backen och ska ha roligt. Men men, jag ska fota lite sen. Kanske ta en promenad med Eros och sätta mig mot väggen och sola, bli lite brun kanske? Livet är rätt skönt ändå. Igår kväll var det bara deg och sällskapsspel, ikväll kan det nog slinka ned några öl.

Undrar om man ska vara så seriös att man faktiskt pluggar nu när tid finns? De tåls att tänka på. Jag sover lite på det.


(Idre fjäll. Nära våran stugby.)

Mitt 2008

Here we go. Min årliga analys över året som gått. Det är min bearbetning och terapi inför kommande år, en slags summering för att avsluta rätt. Det allra heligaste skriver jag såklart inte här - men det viktigaste, det finns med.


Januari: Året börjar så bra i Växjö efter nyår men snabbt växer ångesten fram när D åker tillbaks för att göra två veckor i Skövde innan praktik i Öret - och jag såklart, ska tillbaks till Stockholm. Det är här min "åka-fram-och-tillbaks-termin" börjar. Så mycket tåg har jag aldrig åkt. Onödigt enligt vissa, en nödvändighet för mig. Jag tror att vi är där vi är idag för att jag just valde att pendla så mycket. Den 20e hade vi terminskonster på Kulturama och min underbara klass fick visa vad vi gick för. Ett sjukhusbesök i slutet av månaden var nödvändig men som vanligt slutade allt bra. Kungsgatan 50A blev mitt hem och än idag är lägenheten så saknad, så saknad.

Februari: Det största och första var att få sjunga nationalsången i Löfbergs lila arena på mitt älskade Färjestads hemmamatch. Oförglömligt. Förövrigt var det en händelselös måndag som varierade mellan ångestfylld och mysig. Örebro skapade myskänslan och Stockholm framkallade ångesten. Jag som ville vara storstadstjej? Ja tjena.

Mars: Åkte till Umeå för att hälsa på mina fina kusiner, fredag - måndag. Det blev en fantastisk resa som innehöll allt från sightsing, fika, shopping, fest och mys. Planen är ett besök till nu i vår (2009). Detta var även månaden då vi firade Sabina som fyllde 20 och jag blev så full på shots att jag kastade en guldklocka på stackars Daniel... ooops? Daniel fick förövrigt veta att han fick sommarjobb 8 veckor i örebro vilket var en lättnad som hette duga. 10e mars var det ett år sedan jag/vi avklarade ett stort kapitel i mitt liv. 27e fyllde älsklingen 25 år.

April: Min älskade Emma förlovade sig. Min lilla morfar, älskade morfar gick bort - när mamma och bror befann sig i Thailand. Det innebar extra tunga dagar för mig. Att berätta för sin mamma , att hennes pappa gått bort kan vara det värsta en 20åring kan göra. Morfar fick iaf världens vackraste begravning. En av de roligaste kvällarna var kvällen på Harrys med Erik och Erika + alla fyrtiotaggare. Jag och Simona fotades hos Modelhouse och pappa besökte Stockholm och mig. Jag får min årliga vårdepression strax innan måndasbytet men allt blir självklart bra när älskling och jag åker till Rom över valborg.

Maj: Min sista månad i Stockholm och jag fyller 20. Älskling och jag letar lägenhet febrilt till hösten och tillslut hittar vi våran mysiga tvåa i Almby. Avslutningskonserten på Kulturama tog all min kraft, tid och energi och ja, "Candyland" blev verkligen det bästa avslutet på ett års resa. Jag blev erbjuden jobb på Eniro och slutet av månaden innebar mysa promenader, picknickar i Kungsparken och bara mys för oss.

Juni: Inviger sommaren med en fantastisk helg i Göteborg med Sanna. Utgång på Trädgårn, shopping, Lisebergsbesök och vin i parken. Det kunde inte blivit bättre. På studentdagen kom mina gävle-vänner hit, det blev inte riktigt som det var tänkt och efter den kvällen är jag en vän fattigare. FotbollsEM drar igång men innebär som vanligt ingen långaktig glädje för oss svenskar. Sex and the city - filmen hade premiär och jag var lika tokig i den som resterande fans av det kvinnliga könet. Midsommar firas i Sandbergs sommarstuga och var en av de bästa på länge. Släkten är bäst.

Juli: Klar med utbildning och får jobba ordentligt på Eniro. Första veckorna var ju kul iaf. Den första juli konstaterade vi att vi hade pussats i ett år. Vi flyttar in i lägenheten strax innan vi åker till Barcelona en vecka med Erik och Erika. Världens bästa vecka! Månaden avslutades i sorg då våran Mårten gick bort den 29e, hastigt och fruktansvärt sorgligt.

Augusti: Innebar förfester hos mig och utgångar både på Björnstugan och Klaras. Jag började träna och var fruktansvärt stolt över att äntligen ha tagit tag i det. Innan en galen nollningsvecka började sov jag två nätter på sjukhus men sen satte festandet igång. Daniel återvände till Skövde efter åtta månader i Örebro. Det var tomt då.

September: Kunde jag ha haft mer tur? Kunde jag ha träffat finare vänner? Efter pubrundan den första så var det vi. Idolkvällar, myskvällar med tee och utgångar värda att nämna. Elin och Lisen ni är mina hjärtan. Ju längre månaden gick desto fler stjärnor upptäcktes i klassen och jag insåg snabbt att terminen med Retorik A skulle bli en av de roligaste hittils. Första kvällen på Kåren, Örebrodagen, Bad-taste kvällen och massa annat roligt. Vilken underbar månad!

Oktober: Elin fyllde 21, vi firade henne på Indigo. Samma dag fyllde lillebror 12. Vi höll tal för fulla muggar i skolan, och varje vecka innebar det lika mycket ångest. Jag pendlade en hel del till Skövde men precis som alltid kändes det som mitt andra hem. Vi hade en fantastisk utgång med start hos Markus i klassen - kvällen då allt gick enligt planerna. Vi myntade uttrycket "YOOOOOU SEXY MOTHERFUCKER". Sittningen på Frimis var dock en besvikelse så den nämner jag knappt. Daniel och jag avslutade månaden med en ettårshelg i Göteborg på världens mysigaste hotell.

November: Min blonda vän skapade lite turbolens i lilla Örebro så det blev många kvällar av analysering och pepptalking. Men vad gör de? Det är ju bra att det händer något. Efter en underbar utgång med klassen på Harrys med förfest hos Tarik sjöng jag på Paulinas bröllop. Hann även med en Sven-Ingvars konsert, det ni! I skolan lekte jag moderator för en dag och den femtonde hälsade min älskade matilda på mig. Även Malin kom ned från Norrland och hälsa på.

December: Vi invigde julen med ett första-advents-mys med bitar av klassen hos mig, samma helg styrde jag även en tre dags utgång. Den sista på Björnstugan var lyckad. Förövrigt innebar December plugg, glöggmys och självklart att älskling flyttade hem. Julen var helt fantastiskt och nu är det Idre som gäller för hela slanten sista dagarna av 2008.

Summering: Ett helt fantastiskt år. Speciellt juni tills nu. Jag är så glad för nyfunna vänner och att hittat en underbar utbildning som känns rätt för mig. Jag är glad att vår distanstid är slut och att vi nu är sambos. (föralltid?. I hope.)

Idre.. här kommer vi.

Sådärja. Nu sitter vi på tåget. Första stoppet var Borlänge, nu blir det snart Mora och därifrån tar bussen oss ända fram. Erika har blivit bra och vi begravde vår smittesoro hemma under täcket så nu blir det fyra nätter av fest, snö, sol, promenader, god mat, fina vänner och ännu mera fest. Vädret här uppe är helt underbart och snö finns det mängder av!

Jag tänkte roa mig med att göra min årliga "Året som gått lista..." här på tåget, även om de är två dagar för tidigt. Jag litar inte riktigt på att nätet fungerar så långt upp som Idre. Fick förövrigt en rolig idé från Katrin fd. Schulman förut, hon och hennes vänner skriver ett varsitt brev varje år till sig själva där dom skriver vad dom tror om kommande år. Sen får ingen läsa dem förens sent december kommande år - då man läser upp dem och ser hur bra de stämde. DET LÄT KUL! Malin? Kan vi inte göra de nästa år? Josefine kanske också?




(Ajsing, bildfunktionen fungerar inte. Jag hade en fin bild på Lis&Elin där jag skulle skriva under med att jag saknar dem!)

Jag glömde det viktigaste...

(00.15, tvungen att skriva av mig. Läs gärna hela. Alla kan lära sig något av detta. )

Jag glömde berätta något förut! Det var en lyckans dag igår. Och det ska jag berätta kan tyckas oförståligt och kanske till och med larvigt utav många, men för mig är detta jätteviktigt och framför allt gör det mig stolt. Jag ställde mig på vågen igår och jag väger 50,5 kg! Under hela året har jag pendlat mellan 47 och 48 kg men aldrig någonsin har jag vägt över det. Så när jag började träna i September var detta mitt mål innan nyår, att passera femtiosträcket. Jag klarade det!




Under hela högstadiet + en bit in i gymnasietiden fick jag alltid höra att jag var på TOK FÖR SMAL. Jag var äckligt smal och såg otäck ut. Det tyckte folk om att berätta. Det fanns inget som upprörde så som min vikt! Får du ingen mat hemma flicka, kunde de fråga. Två gånger frågade någon mig på stan och jag var sjuk. Förstår ni? Vuxna människor! IDIOTS!

Till saken hör att jag är född smal, har en tunn benstomme och kommer nog aldrig att anses som "normal-viktig". Jag är en liten tjej, men visst åt jag dåligt i perioder och en tid fick jag tack och lov även hjälp att fixa till min kost och hälsa. Detta rättfärdigar dock ingen att kalla mig "äcklig" eller "för smal". Jag skulle väl aldrig säga till en överviktig att den var "FÖR TJOCK", eller? Så gör man inte. Vad rättfärdigar dessa människor att klanka på mitt utseende? Återigen IDIOTS!

Hursom helst. Åter till lyckan. När jag mår bra, är lycklig och omringar mig av människor som får mig att må bra - då kan jag fokusera på att nå upp till den hälsan jag vill ha. Jag vill gå upp några kilo i form av muskler då jag anser att de både klär mig bättre och är hälsosammare. Träningen den här terminen har gjort underverk och jag är verkligen stolt att jag fixat detta som hittils varit omöjligt. Jag vet att det kan vara svårt att förstå för vissa att det faktiskt är SVÅRT ATT GÅ UPP I VIKT. En ganska ovanligt problem. Nu har jag bevisat för mig att allt går, man måste bara se till att allt runt omkring en stämmer innan man tar tag i de stora problemen.

För er är kanske två kilo ingenting, inte ens värt att nämna? För mig är det en seger värd att skrika ut. Nya mål är satta, men dem behåller jag för mig själv. HEMLIS!


Min rockstjärna.

Godingen bredvid mig säger att det är svårare att stämma en gitarr (en ny stämmer ur sig hela tiden) än att uppfostra en ett/en jävla djurjävel (som allas vår vän Tobbe skulle sagt.). Jag skrattar lite åt honom. Säger att de låter förjävligt.

Då säger han att han snart ska börja spela hårdrock. Jag frågar hur de ska gå till. Då svarar han att i hårdrock får man slå sönder gitarren. Hehe. Han är söt. Jag pussar på honom och säger att jag alltid velat ha en rockstjärna.



 


Frisyren och jag.

Nej, jag är inte sådär vidare värst blogg-produktiv dessa dagar, men de tycker jag fanimej inte man ska vara veckan efter jul. Jag har framför allt lagt tiden på min goa släkt och mina vänner. Även jobbat lite idag. Middagen igår hos mina kära svärföräldrar var mysig och vi valde att sova kvar där, i daniels gamla pojkrum. Just like old days.

Något otroligt tråkigt är att Erika har åkt på vinterkräkisen och nu riskerar Idre-resan att bli inställd i värsta fall. Hursom åker vi inte imorgon som planerat utan isåfall på måndag. Det visar sig beroende på hur Erika mår och om Erik smittas. Frågan är bara, vad tusan gör vi i Örebro på nyårsafton? Det känns inte bra. ALLS!


(Här följer några bilder, främst på den omtalade frisyren som gjorde min juldag.)





Jodå, det är bara juldagen en gång om året...

Om jag säger såhär: Det roligaste med igår var att jag var fin i håret. Säger inte det allt? Nejdå, men så tråkigt kanske de inte var. Första timman var galet roligt. Sen spåra allt. Kändes som förväntningarna var för höga. Olof ska iaf ha världens största tack som fixade oss förbi kön (dumma som vi var kom vi alldeles för sent) när de inte ens fanns VIPkö så att vi hann in innan biljetterna sluta gälla. Olof är min hjälte. Det var hursom jätteroligt att träffa massa människor jag inte sett på länge. Idag blir det lite mellandagsrea för presentkorten jag fick och ikväll middag hos familjen Lindh.


Dagens fråga: Hur mår Peder Flood idag och är han sugen på soppa månntro? (Soppa är ju underbar bakismat.)

Min julafton



Jag har haft världens bästa dag och jag menar verkligen att jag inte kunde ha fått en bättre julafton. Jag har hunnit med att träffa alla mina nära och jag har ätit så mycket god mat. Jag har fått så galet fina julkappar av alla och jag har ingen aning hur vi ska få plats med allt fint vi fått. Jag har fått allt från otippade saker som Blender och sodastreamer till den
Ipod jag önskat mig. Självklart är julklappar inte ens är i närheten av anledningen till att jag älskar julafton så är det såklart alltid roligt att få massa fina genomtänka paket. 

Bredvid mig sitter älskling och försöker stämma sin gitarr som han fått ikväll av sina föräldrar. Ett "lära-sig-spela-paket" hade han önskat sig. Sötnöt. Jag däremot kommer inte få sova alls inatt. Herregud vad han kommer plinka. Nu har vi precis kommit hem från vår sista anhalt, kvällfikan hos Sandbergs. Så mysig tradition. Imorgon blir det juldagsutgång med en fjärdedel av familjen Sandberg.













God jul.

God jul mina vänner.
Hoppas ni får en fantastisk dag.
Här står gröten på spisen och snart ska
jag och D byta våra klappar. ♥

(Det är ju för fan snö ute! WIHO!)


Fantasin flödar.

OM bara vi (dvs. min pappas affär, ) sålt Trisslotter för 250 000 kr på bara fyra dagar, kan man då inte börja undra hur mycket triss svenska folket faktiskt kommer få i julklapp? (Världens sämsta julklapp.) Vi är bara en av tusentals butiker i Sverige som säljer Triss. 250 000, förstår ni hur fantasilösa människor är?

SÅDÄSÅ! GOD JUL!

Trött men nöjd. Precis ätit älsklings mat och ska tända lite ljus. Har varit igång hela dagen med start hos frisören, min älskade sandra - blev lika nöjd som alltid. Ingen drastisk förändring men fint likväl. Hon är bra hon. Jobbade fyra timmar och styrde sedan upp de sista ärendena på stan. Jag är helt slut.. men de är okej, imorgon är det min favoritdag. WEY!

Nu blir det uppesittarkväll. Jag har köpt bingolotto. För fyra år sedan idag så stod jag själv på tv4 i Göteborg, sjöng in julen tillsammans med Joybells och massa artister hos Gunde i Bingolotto. Det var rätt roligt faktiskt. Verkligen en "Dagen för dopparedagen" som man alltid kommer minnas. Jag och Bella tävlade om vem som syntes mest i rutan. JAG VANN! HA! (fortfarande nöjd över den.)



(jag hitta ingen mer passande bild. men bilder är bra.)





Ville bara ni skulle få se hur julmysigt vi har de hemma...


Vår pakethörna gör mig på tok för nyfiken!






Use somebody



Jodå. Den får mig i stämning.

En trött Emma...

Efter en underbar gårdagskväll hos E&E så har jag idag jobbat och med det insett hur många människor som faktiskt är idioter. Vet ni hur trött jag är på skämtet : "Ja, och så ger du mig nu trisslotter med vinst.."? Det är inte roligt! Visst ett skämt, dom skojar - men helt seriöst har jag träffat folk som tror att jag vet vilka lotter som ger vinst. PUCKON! Visste jag de skulle jag väl behålla dem själv och bara sälja nitlotterna. Inte tusan skulle ni få dem iallafall.

Det blev hursom mycket Idre-planering igår kväll. Jag ska tydligen lära mig åka snowboard ordentligt nu. Mycket ska göras innan vi drar den 28e. Alkohol ska inköpas (varför skrev jag de först?), vi ska planera måltiderna, nyårskläder ska bestämmas, musik ska laddas ned, skidkläder ska lånas och badkläder ska letas fram. Mysigt ska de bli.

Ikväll : Lugna underbara kväll. Malin och Micke kanske tittar förbi på lite glögg. Jag längtar till Juldagen då det blir utgång med just Malin (mfl.) och det är så underbart att få träffa alla som kommit hem och ska ut och slira.



(Jag och Daniel 28/12 2007, på väg mot Åbo.)


Glögg+spelkväll

Jag är så trött! Nu ska jag ha kvaliétid i min soffa innan det ska lagas ett helt fantastiskt (tror jag) recept jag hitta. Pasta med avokado, svart rom, kapris, gräddfil, oliver och rödlök? Lät de inte riktigt mumma? Jag har dessutom hittat ett tokbra spel till kvällen, "Lika par leka bäst" (i ny het version, stod det. ). Man spelar i par, dvs. jag och D mot Erik och Erika.

Först stegar man upp på argumetern där man ska svara på frågor som kan göra att man lätt hamnar i bråk - t.ex. "Rangordna de egenskaper hos dig han stör sig mest på". Sen när man klarat hela stegen går man över till den positiva sidan som bara tar upp glädjeämnen ♥ Detta ska provas ikväll inför Nyår då vi är 4 st par. Så ikväll, glögg och spel.




Honey, Im home.

Nu är allt som de ska. Han är hemma hos mig. Hos sig.


Vi har spenderat hela eftermiddagen plockandes upp grejer som är hans. Ni kan tro att de är tokfullt i vart enda skåp i köket! Vi har dubbelt av allt nu. Strax ska vi ta bussen in till stan, det blir Efesos för god mat och vin. Imorgon blire jobb på dagen och på kvällen mys+planering inför nyår hos Erik och Erika. Jag mår så bra, jag mår så bra.

Min älskling är hemma.

On sleepless roads, the sleepless go. May angels lead you in.

Fyra år.
18/12-2004.
(Tänk att jag aldrig glömmer ett datum.)

På allvar? ...



På allvar? Stackars jävla unge. Pappan måste vara helt rubbad. Han tycker att man ska få heta vad man vill och döper därför sin unge till de. Varför döper han inte om sig själv istället? Nej. PUCKO! Han blir arg när han inte kan få en tårta gjord med sin sons namn på och ska därför flytta från Amerika till Tyskland. Till saken hör att han gillar tyska kulturen och har hakkors hemma på väggen, bär tors hammare

Han valde namnet för de ingen annan heter så. EH NEJ? De finns en orsak till de.

Första julen.

Jöbacks nya text stämmer in så bra.


"Jag minns första julen i vår lägenhet.
Du gav mig världen i stort paket.
När jag tänker på oss, så känns de som en dröm.
Två älskande ungar, två änglar i snön."



jadå.

Underbar dag.
Har precis kommit hem från handboll med papi, LIF-LUGI 25-23 till Linde. Så himla bra! Jag verkligen älskar att gå på handboll. Det händer så mkt och det blir verkligen aldrig segt som t.ex. lätt fotboll kan bli. Handboll och hockey ser jag helst. Iaf så spela Linde äntligen ut ordentligt och de var riktigt bra framåt idag. Missar matchen mot Allingsås då D och jag ska på stor middag hos hans familj + vänner. Blir mys de med.

Idag har jag varit i skolan för sista gången innan 5/1 och de betydde även "hejdå-fika" med la familia (jag brukar kalla dem så.) Kommer bli riktigt konstigt att inte träffa Elin varje dag. Min elin. Men det känns så fruktansvärt bra med lov, och det ska bli så skönt att åka upp till Idre några dagar.


Fröken fix.

Nu är alla julklappar inhandlade och bord är bokat på Efesos 20.00 fredag för mig och D. Ska fira hans examen som han tog idag. Kul att han är färdigpluggad, jag har ju bara minst 4,5 år kvar! Haha. Ikväll blir det att slänga sig i soffan, titta lite på Greys och umgås med mami. Hade handledning idag inför uppsatsen och ja, de tog tid. Jag hade kunnat läsa mig till de mesta som sades under 3 timmar. (nu ska du inte vara bitter emma..)

Idag känner jag verkligen att jag lever upp till mitt gamla smeknamn.
Fröken fix. Det var vad jag hette i Daniels telefonbok när vi lärde känna varann.
(I min hette han "Grannen". )

Hejja oss.

Vi är på G.
Uffe Ekman borde känna sig orolig.
Nu blir det lunch.

Blogg från sängen.

Nu dyker jag ned i min säng. Ska titta på Sex and the city filmen som jag fick av sanna ikväll i julklapp. Hon vet vad jag gillar den tjejen. Jag har varit duktig och påbörjat städningen lite. Träningen gick skit idag. Kommer inte ens kommentera. Nya tag på torsdag. Fick en idé om hur vi kan fira D:s examen när han kommer hem.



Nej.

Nej det är väl kanske inte världens bästa dag. (Men alla dagar kan väl inte vara det?). Jag är trött fast jag sovit tio timmar inatt, jag är sliten och fruktansvärt trött på en uppsats som vi knappt börjat på. Det verkar lovande. Jag ska snart upp på stan för att byta julklappar med Sanna sedan ska jag träna bort all agression. Allt hade varit så mycket enklare om D hade varit här ikväll, pussat mig  pannan och sagt att allt löser sig. 3 nätter kvar...


Grattis till mig.

Mellan 1000-2000 kr ska jag gladerligen lägga ut bara sådär (runt jul) för att Daniel måste byta lås pga. att jag förlorat en nyckel till hans lägenhet. Det gör jag så gärna! ABSOLUUT! Speciellt när inga kännetecken finns för att folk ska veta vart den går och den dessutom tappades i Örebro -dvs. den som hittar nyckeln får chansa på hela Sveriges hushåll.


Idiots.
Vad trött jag blir.


Jag äger nu EN stövel.


Justja. Glömt att berätta en historia som hör till helgens galenskaper! Jag saknar en sko förstår ni. Såhär var det, att när jag kom till förfesten hos Lotta (vi är i skövde nu alltså, så ni hänger med) så tyckte hon så synd om mig som var missnöjd med mina "icke-party-kläder" (hade ju inte förberett utgång) att hon lånade ut både skor och kläder. Jag vart glad och lade glatt ned mina skor + kläder i en påse innan vi satte oss i taxi.
 
EH VAD HÄNDE SEN? Dagen därpå, när jag sprungit upp en trappa till Josefine för att lämna Lottas skor (jag åkte ju hem i dem på natten) + kläder, inser jag strax innan mitt tåg ska gå att jag endast har kvar en stövel! JAHA, ska jag åka med en stövel hem till Örebro? Är stöveln tappad, är det på Bogrens, är den kvar hos Lotta? Jag har fortfarande inga svar. Men endast en stövel har jag. Jag fick åka hem i träningsskor. Såg lite roligt ut.


Myskväll.

Tända ljus, ansiktmask + skrubb och ett varmt bad. Dessutom bakar mamma bullar nere i köket. Kan det bli bättre? Med min sovmorgon som väntar i åtanke ska jag ha en riktigt skön kväll nu. Krypa ned med en filt i soffan, titta på Boston teaparty och tillsist läsa lite innan jag somnar. Imorgon blir det uppsatsskrivning för hela slanten.


Utmanad av Matilda.

8 favoritprogram:
  1. Sex and the city
  2. Greys Anatomy
  3. Idol
  4. Scrubs
  5. Parlamentet
  6. Ensam mamma söker
  7. Desperate housewifes
  8. Vänner
     

8 saker jag gjorde igår:

  1. Vaknade hos Daniel
  2. Åkte tåg från Skövde
  3. Repade med bandet
  4. Mös med mami och lillebror
  5. Åt gröt som D glömt salta, smakade inte så gott nej.
  6. Bloggade
  7. Diskuterade lördagens bravader hos Josefine
  8. Försökte få ur stearinet ur håret

8 saker jag ser fram emot:

  1. Julafton (bästa dagen på året)
  2. Nyårsafton (näst bästa.)
  3. Att älskling flyttar hem
  4. Att få ta ett varmt bad ikväll
  5. Att bli klar med uppsatsen
  6. Att få köpa soffa i januari
  7. Att få läsa kommunikativt ledarskap i vår
  8. Juldagsutgången!

8 favoritrestauranger:

  1. Indigo
  2. East west sushi
  3. Efesos
  4. Njuta
  5. Akane Sushi
  6. Ciao ciao (sthlm.)

8 saker på min önskelista:

  1. En Ipod nano, 8GB
  2. Raggsockor
  3. Pärlörhängen
  4. Greys Anatomy säsong 4
  5. Presenkort på Spahuset
  6. Pengar till jeans
  7. Leilas bakbok
  8. Tshirt från Federal.se
Personer jag utmanar:
Elin, Josefine (Karlskoga/Skövde), Mikaelska, StoryofLarsson, Jordgubbskvinnan och Jenny.

Julchatta?

Citat av mig till Elin nyss:

"Just nu kan du julchatta med Ernst Kirchsteiger
Na.se Elin, om du inte vill skriva Pm menar jag."



Tre timmar till deadline och just nu bloggar vi båda.
Vi har gått över våra officiella "Okej-att-blogga-minuter".
Fan.

Back in örebro.



Jag har fått en ny favoritlåt! "Broken strings" med Nelly Furtado och James Morrisson. Love it! Sitter hemma i soffan, back in Örebro och har tre minuter på mig att blogga. Sen måste de pluggas. Ska träffa Elin för att luncha i skolan runt 13 och sedan blir det att skriva ihop de sista innan deadline 17.00, den här veckan kommer bli störd! Men annars, snålemma ska faktiskt flytta in hos mami och lillebror. Äta lite gratismat. Torsdag ska de julstädas innan älskling flyttar hem fredag.

Tänk att hela terminen gått. Den där jävla terminen som kändes som en hel evighet i början. Tänk att jag inte hade någon som helst aning om vilken underbar tid de skulle bli och vilka fantastiska vänner jag skulle hitta mitt i alla de jobbiga.

Utgång i Skövde.

VIlken kväll det blev! Så himla roligt. Hängde på Josefine och hennes kompisar Lotta och Jenny. Först förfest och sedan taxi till Bogrens. Det är väl toppen att vi brudar roar oss själva inne i metropolen Skövde när männen är ute och slirar på annat håll? Känns lite synd att jag fick träffa Stefans tjej först tre dagar innan de slutar skolan. Vi hade ju askul ihop! Jag ska se till att Stefan och hon dyker upph till Örebro ngn gång efter Nyår.


Idag blir det fortsätta PM och sedan ta tåget hemmåt för att repa med killarna och bandet. Imorgon bitti äre luciatåg igen.





Here we go.

Jag är världens spontanaste och socialaste.
Säg inget annat. Daniels kompis Stefan har en flickvän som heter Josefine, henne har jag träffat en gång i trapphuset här. Nu frågor hon om jag vill med henne och hennes vänner ut till ett annat ställe än killarna. Och tror ni jag bangar? NIX! Here we go. Pm:et får skrivas imorgon eller måndag och att jag inte har några klackskor struntar jag i, jag låtsas att jag lämnade fåfängan hemma i Örebro.


Öl+Brandmän=Pluggsugen



De här godingarna håller på och gör sig ordning här för tillfället. Dricker öl och fixar inför kvällen. Om jag blir taggad? Nejgudnej, jag vill inget hellre än att plugga. Jag blir så pluggsugen utav Crossfires "Lady" och "I am the one and only" med Chesney Hawkes. Men snälla klassen, snälla - onsdag innan alla åker hem, kan inte vi också dricka öl och fixa då? Haha. JAG KÄNNER MIG SÅ TRÅKIG!

Jävla brandmän att ha roligt.
De ska ju bara vara ute och släcka bränder.
("Roligt och roligt, dem är för gamla för att ha roligt.")

Inne/ute?

Och även idag är håret fullt av sterain. Jag kanske kan skapa en trend? iaf här i Skövde, kanske säga att de är inne? Vi får se. Var inne hos "Ensam-mamma-söker-Johanna" (hon den där snygga, ni vet.) som har sin salong här i Skövde, fick förklarat att det inte går att göra något - antingen får man riva bort det vilket gör tokont eller så får man vänta ut det. Tack. (tagh?)


Nu ska jag analysera mig själv. För de är ju kul? Fyra sidor om endast min egen utveckling i Retorik under terminen som gått. Kul om jag inte utvecklats då? SKa jag skriva fyra sidor om min icke existerande utveckling då? GAH!




Hjälp?

Jag har hela håret fullt av stearin.
Och jag menar HELA HELA HELA!
Hur fan ska detta gå?

Tips någon?


Kvällens Dj.

Jag är kvällens Dj. Det är dock bara Daniel som får önska (ja, de är bara vi här..) och det blir en massa gamla klassiker nu. Som bland annat "Shut up and sleep with me" med Sin Sebastian och Adios med Rammstein. Det är grejjer det! Älskling har precis lagat mat, mumma. Sen blir Idol + glögg. Skönt att vara här igen men konstigt att de är sista gången jag är i denna lägenheten för alltid. Hur stor chans är det att jag åker tillbaks till Skövde överhuvudtaget? (Dock hörde jag att Mattias dyker upp till Öret i februari, det blir ju roligt! Du är sååå välkommen!)

Imorgon ska Daniel vara ute och fara och flänga hela dagen med sin klass. Lite avslutsning sådär. Jag ska sitta här framför min vän datorn och avlägga varenda vaken timma åt mitt kommande PM som måste skrivas. Hejja mig.





Sabina, Andrea och Marika.

Jag är så fruktansvärt lyckligt lottad. Jag insåg det så tydligt ikväll. Imorgon bitti ska jag tillsammans med mina brudar/flickor/kvinnor sjunga in julen för femte året ihop. Vissa av dem har jag sjungit med i åtta år!

Kan ni tänka er, att varje år när vi samlas i December - och börjar sjunga alla våra favoriter så händer det något. Vi känner varandra så bra, kan varenda frasering, vet precis hur det ska låta - betoner på exakt  samma ställe. Vi är så sammansvetsade och så himla sammansjungna! Vi kan varandras röster utan och innan, och har exakt samma "gåshud-ställen" i sångarna och självklart även samma favoriter att sjunga.

Jag älskar dessa flickor och älskar att sjunga med dem.
Jag är så himla glad att jag får göra det varje år och
att jag faktiskt får åka runt och göra människor glada genom sången.



 




I luciatankar.

Nu vill jag att den här snön ska ligga kvar! Ända tills jul. Det finns hur mycket snö som helst nu, kan den inte få ligga kvar? Tänk vad mysigt att få baka julgodis, dricka glögg och lyssna på julmusik med massa mysig snö utanför. Igår var jag hos Daniels mami, Marita. Fick dricka glögg, äta pepparkakor och prata julklappsplaner. Det var jättemysigt! Imorgon åker luciakläder + krona på. Då ska de sjungas! Bland annat för mitt älskade Eniro.

Nu är det 8 dagar kvar.
Hur stört är inte de?

Kryptonite

"You tumbled in and bumped your head.
If not for me then you´d be dead.
I picked you up and put you back
on solid ground."

A change of pace

Sovdags.
Tidigt ikväll för en gångs skull. Väntar på mitt godnattsamtal bara. Ingen sömn utan det. Ramlade för eran vetskap på cykeln förut, hur många tjugoåringar gör de? När cykeln dessutom står still? (Jag fastnade med jackan. fuck.)

Vet inte vilken Jenny som frågade i kommentarsfältet (är det kanske min Eniro-Jenny? eller Karlstad-Jenny?) om jag ska läsa vidare på Retorikprogrammet. Och det ska jag. Jag älskart! Går världens bästa program. Bestämde mig för ca. 1 månad sedan att satsa då allt känns så rätt för mig med detta programmet. Dock blir det nog en dubbel examen för mig om jag pallar, gör jag det så blir det Personalvetar-examen också.


Säger godnatt med lite Goodbye for now med A change of pace.
(Kan verkligen rekomenderas! Toppenbra band.)


"Mattias som aldrig visar sina tatueringar"


Nu äre såhär. Tatueringen på bilden över tillhör min gode kurskamrat Mattias Einarsson. Ända sedan i slutat av september när han gladde mig med nyheten av han var en trogen läsare av min blogg så har jag lovat honom ett inlägg - ett inlägg som är hans. Vi (jag och elin) kallar honom för "Mattias som aldrig visar sina tatueringar". Och det är ett smeknamn med rätt bakom sig, trots att vi har diskuterat vårat (hans och mitt) gemensamma intresse tatueringar.

Jag tycker att han är en så himla go kille och de är lite sorg för mig att han inte ska läsa vidare med oss, Retorikprogrammet. Dumma dumma. MEN! Mitt stora MEN är att han ska få bli min personliga tränare när han ska börja jobba på Friskis som just det. De är ju guld! Även om jag har min egen PT här hemma.

Onsdag kväll.



Precis hemkommen från knytkalas i skolan. Jag och Elin hade lagat ut utomordentligt god sallad med massa gott i. Nu ikväll ska jag verkligen bara ligga i soffan och inte röra mig, jag behöver verkligen sömn och vila! Imorgon tar jag en lång sovmorgon (Ledsen sofie, 10.00 träningpass får du göra själv.) På eftermiddagen blir det börja på uppsatsen med Elin (Ulf Ekman känn dig analyserad.) och senare på kvällen konsert med papi.


Ikväll diskuterade vi nästa termins gästföreläsare. En av dem är min käre mor. Ska prata om arbetsmarknaden, hennes jobb som innebär en hel del retoriksituationer och hennes arbetserfarenhet inom en mängd branscher. De kan bli spännande att sitta där och se sin mamma, men de var trots allt min idé. Vi får ju önska föreläsare. Det blir bra.



NEJ , ingen modeblogg .... MEN:



Och där har ni nyårsklänningen, (på tal om..) från
Forever21.
Fruktansvärt, galet fin.

Nyårsplaner fixade.

"Det ordnar sig, de gör de alltid". Nu är jag glad. Talet gick bra idag (även om självkritiken är min bästa vän.) och det är skönt att ha det sista kontinuerliga vecko-talet avklarat. Min klass är bäst. Thats it.

Förövrigt, nyår är klart nu. Vi har haft saftiga diskussioner om vi ska ta en resa till Thailand, bara flygstolar innan nyårsafton eller åka till Idre med förra årets nyårsgäng men idag hörde Brandstationen i Örebro av sig till Daniel och hemliga planer smiddes som innebär att en resa är omöjlig. Det var bra! Nu slipper jag bestämma mig. Glad för Daniels skull och glad att vi får fira med alla från förra året.






Världens sötaste unge!



Underbara söta gullunge. Jag vill adoptera dig!
Hur gammal kan ungen vara? 4-5? Och sjunger hela "Hey jude" på visserligen Svengelska, men de är ju klockren tonsäkerhet på melodin. Hur skrämmande skickligt är inte det? Sötnöt där.

Vi utan karaktär.

Idag gott folk. Har jag ätit lunch med dessa två (se nedan.) De är så fruktansvärt karaktärslösa dem dära två! Och dom smittar av sig. Här hade jag väldigt duktigt och strukturerat lagat matlåda och tagit med mig för att äta i skolan. Ja, precis - för att jag är en fattig student och hellre lägger sista slantarna på julkappar. Mycket ädelt av mig.

MEN VET NI? Erik tar fram sina största hundögon och Elin lägger fram ett flertal retoriska argument efter varandra till varför Njutas mat är så mycket godare än min "Pasta med färdig tomatsås - på burk, med champinjoner och basilika," (nehe?). JAG KLARAR NÄSTAN AV DET! Men vet ni vad smarta (läs: hemska.) jag gör? Jag är 20 år och ringer pappa. Jag förklarar för honom att mina vänner med hundögon kommer frysa ute mig ur vänskapskretsen (Det skulle bli tre tråkiga år på universitetet) om jag inte äter på Njuta med dom. "SNÄLLLA pappa kan du betala?" Och de gör han. Min underbara pappa. (Tack papi.) Tur att maten på Njuta var god. Men någon karaktär, de har jag banne mig inte.



(Men om jag har dålig karaktär? HA! Jag ser iaf till att klara & vinna mina vad. )


Chacha

Dans dans dans! Jag saknar att dansa regelbundet. Alltså inte krogen-shaka utan danslektionerna. Jag har varit på danspass ikväll på friskis (efter att ha gymmat!) för första gången och gudars vilken kick det var. Det var så himla roligt! Vi gick igenom ca. femton dansstilar och när vi kom till Cha-chan var jag så lycklig! ..... Dock tycker jag de är så roligt, för danspass - hur låter de? Lätt som en plätt. MEN jag skulle vilja se min älskling shaka loss där och klara alla kordinationer. Dessutom är de högt tempo och kondiskrävande (Det kan jag dock säga att han skulle klara.)




Imorgon förväntas träningsvärk.
Både gym och pass. Vad har de tagit åt mig?
Har tränat varannan dag i över en vecka nu.
HEJJA!



Godnatt.

Nu har sista finslipandets gjort inför morgondagens tal. 09.00 it is. Men jag ska möta upp Elin 08.30 för lite sista minuten rep. Jag har nu ätit en plocktallrick a´la Emma (Dvs. Keso, champinjoner och sparris.) och tittat på videoinspelningarna från de gamla talen vi hållt genom terminen.

Självkänsla Here I come.


ARG! MORR!

Jag är arg! Hur mycket tid och energi ska jag behöva lägga på att det gått en propp och att det inte finns ett lyse som fungerar i köket och frys/kyhl står stilla. Jag blir tokig! Kommer snart en fastighetsjour hit. Jomantackar! Jag behöver plugga, inte leka elektriker med honom. Elin och jag försökte på amatörnivå förut men lyckades inte leva upp till uttrycket : KVINNOR KAN!


(Kvinnor kan? Ibland.)

Ten days.

Säger godnatt med en favorit.
Missa Higgyns : Ten days.

HA! Jag är så smart.

Föresten? Vet ni vad jag gör, student som jag är - nästa vecka? Jag ska flytta hem till mamma. Bo hos henne och lillebror fyra nätter, måndag - fredag. BARA FÖR ATT jag har så himla tajt budget och hellre länger mina sista slantar på julklappar till nära och kära istället för mat som jag behöver hemma - men nu får gratis hos mami.

Är inte det smart?
hihi.

O helga natt.

Supermysig dag! Jag har hunnit med massor. Sovmorgon följt av julstädning av lägenheten, lite mathandling på Ica och sedan talskrivning. Är så roligt att få skriva när man skriver om sitt hjärteämne! (Avslöjar dock inte vad det är än.) Tränade ett riktigt monsterpass sedan med Sofie och hann efter det med O Helga Natt en timma på stan med Elina. Det var åttonde året och jag har inte varit där en enda gång tidigare! Hej dum.


20 000 personer räknade dom till på stortorget och runtomkring. Riktigt mysigt. Styrde sedan mig vidare till Andrea där Lussesångs-övning hölls. Det är verkligen jul för mig, att få öva med flickorna. På fredag morgon blir det på med kronan igen. Imorgon får det bli en heldag i skolan. Uppsatsplanering med Elin och talrep står på planeringen.


Tråkigt inlägg.
Godnatt.


Just for the record..

För att tillägga något så blev Daniel jättesnygg i håret precis som jag trodde  och jag har lovat mig själv att dagens sushi var den sista innan nyår. Jag berätta det till & med för hon som äger mitt sushiplace (läs : Akane) , som jag är bundis med och som vet vem de är som ringer direkt om jag säger min beställning. "Heeeej Emma, är de du?. Så förövrigt. Nu är de kört.

NU vet jag vad jag ska göra imorgon!
Träna! Ush vad duktig jag är.




Komsi komsi.

Jag kan ha jobbat den värsta och stressigaste kvällen i mitt liv (det kan dock även vara en stor överdrift, vad vet ni?). Stod ensam i garderoben på Slottet där 170 personer som skulle äta middag + se på teater, en mordgåta som utspelas under middagen - kommer alla på en gång, samtidigt vill säga. Det blev kaos, för bruden som jobbade igår kan uppenbarligen/tydligen inte räkna och para ihop likadana brickor med varandra - så alla brickor låg huller om buller. Men det fixar ju Emma! Stressigt var det iaf.

Dessutom var jag skitsnygg i min nya jobbkostym (såja, såja.) tills jag fick veta att jag också skulle se ut som om jag levde i misär under medeltiden. Hejja mig! Jag kände mig plötsligt inte lika het. Nu ligger jag i sängen, är fruktansvärt nöjd över att jag inte har något inplanerat på hela dagen imorgon + att jag skrev tisdagens tal på tåget.


12 dagar kvar.
Komsi komsi.



....

Tre julklappar är hittils inköpta. Pappa, Daniel och lillebror. Jag har massa kvar! GAH! Jag måste ha råd med dem innan nästa lön/csnbidrag kommer den 23e. För de pengarna man får då vill man ju helst leva på i januari som förövrigt kan vara jordens tråkigaste/segaste/dummaste/döaste månad.

Vi har tränat tillsammans ikväll. För första gången. Han är galen min Daniel. Helt störd. Men de visste jag innan. Jag fick prova på brandmanstestet på rullbandet och han var faktiskt imponerad, jag var ganska bra. Om bara 12 dagar är han färdigutbildad, min bästa. Fan vad fort de har gått. Då har jag en brandman i hemmet. Nu ska vi raka av hans hår. Min önskan.


(2005 - Rakad Daniel.)



Egypten

De var ju typiskt. Hittade en billig resa 2/1 till Egypten för oss, blev så glad! EH JAHA? Det var 15-20 grader där i januari!
Tro fan att de är billigt då, men vem vill åka? De är ju som svensk vår. Nej, sökandet fortsätter. Vi ska ngnstans.

Skövdemys.



Sådärja. Jag har lagat lite mat, inte ens jag misslyckas med spaggeti och köttfärsås! De ni. Daniels klasskompisar ville ha med oss ut ikväll, för i Skövde är det vad som kallas "Röd torsdag" ikväll. Billig utgång för studenter på Bogrens. Lite som onsdagar på Frimis hemma. Men vi banga, vilka tråkiga människor va? Jag har ju som förat poängterats kört tre utgångar på en vecka (i rad. ) och jag tror de är bäst att hålla i pengarna och lägga dem på julklappar istället.

Imorgon blir det julklappshandling på stan med Glögg och Idol framåt kvällen. Måtte Alice åka ut! Hon är duktig den tjejen men jag ser så mycket hellre Robin och Kevin i final, där jag hoppas Kevin vinner. VILKEN KILLE! På söndag blire Livets ord i Uppsala (JA NI HÖRDE RÄTT!) för mig och Elin, men lugn - de är bara för vår A-uppsats vi börjat på.




The quiz



Jag är så kär i den här söta låten med Hello Saferide. Ni måste läsa en bit av texten, den är så himla gullig och verkligen sådär "Nykärs-fin".

"But there are things you need to know about me
I'm weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
So I've prepared a quiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbours?
And is it very much higher than mine ?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks? Because I'm still scared of feet

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?"

Nyår

Nyårsspecial i brist på sömn.

Nyår 2004: Hos Per

  

Nyår 2005: Hos Sabina + Fanny + Huttala&Paulina



Nyår 2006: Hos Per + fest över BK



Nyår 07: I växjö hos David och Helene


Papi

Sådärja, dagen blev kanske inte så hemsk tillslut. Jag ska strax sova, imorgon blir det Skövde för mig. Inte sett D på en vecka. De är ganska länge för att vara oss. Jag stannar tills lördag då jag ska hem för att jobba kväll på Storan.

Varit på Sissels konsert ikväll med pappa. Min älskade papi, tänk så många konserter, förställningar och shower vi två sett genom åren. Utan att överdriva 50 föreställningar musikal och säkertligen dubbelt på konsertfronten. (Då har jag såklart inräkning amatörgrejer som Risbergskakonserterna och liknande. ) De är absolut min pappas förtjänst tiill mitt store musikintresse och min musikaliska sida. Världens bästa papi.



Skitdag? Eh ja.

Nejmen vad kul :

Att jag har världens häftgigaste humörssvägningar
Att jag får kämpa åt allt och alla
Att julen är här men inte fan har vi någon snö
Att jag precis stressat till jobbet men inte sjutton behövde jag jobba
Att somliga aldrig vill göra något för någon annans skull


Skitdag, rakt ignom.



Önskelista! HA!

Jag fick i order att skriva önskelista idag. Av daniels mami, av min mamma, pappa och andra släktingar. HA! Det var skitsvårt. Jag som alltid älskat önskelistor, de var så enkelt när man var liten. Nu har jag suttit och tvingat mig själv att komma på saker jag vill ha - men vadå? jag kan väl handla de jag vill ha själv. Löjligt de där. Jag är ju iaf så smart att jag skriver så många jag kan så jag inte ska veta vad jag får. Här är ett utdrag av listan :


Greys Anatomybox (Säsong 4)
Pärlörhängen
Ipod Nano
Raggsockor
Jättestora teekoppar från Duka
Sex and the city-filmen
Mamma mia filmen




Nu är det 17 dagar kvar.
Hejja oss.

Mamma



Jag har visst lovat en bild på min vackra mamma (jag har inte lovat mamma att lägga upp den, nej.). Här har ni den . Håll till godo. Hon uppskattar inte direkt att vara med på bild här. (Fast jag tror hon gör det i smyg. Hon är bra snygg min mami)

Hejja mig.

Jag har skrivit klart en reflektion över förra veckans tal och jag har äntligen kommit på ämne till nästa veckans final-tal av denna termin. Jag avslöjar det dock inte än, det blir en hemlis till mina tankar är mer samlade. Jag har ätit nudlar nyss i ren student-anda för att jag är för lat för att gå i regnet till tybble och handla. Om 20 minuter ska jag promenera till Johan för att göra musik av gårdagens text. (Jag lovar, min Myspace ska upp innan jul. OK?)

Jag har insett vilket fruktansvärt klokt beslut det är att plugga nu, inte bara med tanke på lågkonjukturen som rubbar alla chanser till ett heltidsjobb utan också för att som Fredrik sa igår (se: gårdagens föreläsning.), en utbildad kvinna, med stor kunskap i specificerat ämne runt 25+ är de mest attraktiva på arbetsmarknaden de närmsta 10 åren. (han sa TYP SÅ) Det är så fruktansvärt roligt och utvecklande att plugga. Även om reflektioner, tal, analyser och annat tar mycket tid.


Ikväll ska jag träna för första gången på två veckor. Har inte tränat sedan jag blev sjuk.
Hejja mig! Träningsvärk imorgon?









Förändringstider.

Sådärja, nu har de bölats färdigt.

Jag är glad men trött. Jag har varit på en fantastisk föreläsning i skolan ikväll, den föreläsningen var lite som en käftsmäll för hela klassen. Vi lyssnade på Fredrik Härén, en grym man som pratade om kreativitet på ett verkligen just KREATIVT sätt. Det var den bästa föreläsningen jag någonsin varit på, och imorgon är jag förberedd på att förändra och förbättra detta trångsynta landet. Han var verkligen en sådan där människa man beundrar pga. alla de böcker han skrivit och slutsatser han kommit fram till. Bor i Singapore, åker världen runt och föreläser för landslag, högsta cheferna på mega-företagen och såklart.. på örebro universitet.

Jag länkar till en föreläsning från kunskapens dag. Inte för att tror att ngn tittar på hela, men vad tusan. Nu kan ni se vem snubben är.



Mitt breakdown.

Jag inser nu att jag förändrats den här terminen. Visst har den varit bra för mig. Jag gråter knappt längre, jag biter ihop - tänker att jag är fånig, för vilka är mina världsproblem? Borde de inte kallas för I-landsproblem? Visst borde de göra det. Jag har helt klart hårdnat, även om jag antagligen fortfarande är en av de mest känslosamma du känner.

Jag känner mig ensam i min stora, vackra lägenhet ikväll. Löjligt problem. Men ikväll kommer jag gråta, jag orkar inte riktigt bita ihop - ibland mår man kanske bäst av att tycka synd om sig själv? Jag är så fruktansvärt lycklig i det stora hela och om jag nu vill riktigt vältra mig i mina problem så kanske jag kan få göra de? En endaste kväll.

Sen ska "Bita-ihop-emma" komma tillbaks. För jag menar om 18 dagar bor Daniel här hos mig igen. För alltid? Hoppas de. Jag är trött på prövningar. Men trots att dessa har varit många så har vi klarat dem och det gör mig så jävla säker.



Nedräkningen har börjat :

18 dagar kvar.
Lovelove.

Gårdagen hos mig.

Kåren fredag, Klaras lördag, Björnstugan igår. Jag säger då det, det här med studentliv tar på krafterna. Men fruktansvärt roligt är det. Adventsmyset igår var mycket trevlig och jag tror vi var uppåt en 14-15 pers. Min klass är bra. Elin och jag, vi är även bra på att baka lussebullar. Det fick vi höra igår. Vissa såg lite mongis ut, men jag har hört att det är insidan som räknas?

Så runt 23.00-snåren drog sig Jag, Tarik, Peder, David och Hannes uppåt stan, först på en förfest hos Tariks lagkompis och sedan vidare till Björnstugan. Alldeles lagom mycket folk, lagom mycket dans, lagom mycket - "Tarik bjuder på alla drinkar" och lagom mycket äldre kvinnor runt 45 +.



Elin väntar spänt på resultatet


Lis kom tidigt och hjälpte oss.


Folk folk folk.


Av Anna och Seb fick jag present. Godingar där.





Mongo-bullar? Nej LUSSEBULLAR ska det vara.