Ångest vs. Panik

Jag är slut. Jag är trött. Jag är förvirrad. Jag är bitter. Jag är arg. Jag är bölig. Och jag är så jävla trött. ( Ja Elin, det är en hopning. hih) Och jag vet - det kommer bättre dagar  än idag. Men nu vill jag bara försvinna ned under min filt och inte vakna förens tentan är över.

Har precis lagat en jättegod fetaostsallad med Spansk salami i och god sås till. Senare ska jag unna mig Krossad Choklad glass. Det är jag värd. För jag har haft ett bra seminarium, tränat duktigt, ätit lunch med pappa och sen ¨pluggat med Elin och Anna i skolan tills - NYSS! Jag har hunnit med mycket och lärt mig mycket.

Nu blir det Idol. Sen ska jag ringa Matilda. Sen plugga.
Imorgon är det vidareutveckling på jobbet. Gud vad lägligt.


Natti Natti

Godnatt gott folk.
Nu ska jag försöka få lite sömn.
(Försöka är ordet.)

Men innan det , i sann "Mia Törnblom - anda" ska jag skriva ned detta :


Tack för mina nyfunna vänner, Tack för mina oldisar såsom Elin som kom förbi förut ,Tack för att jag orkat plugga ikväll

Hjälp mig Orka gymma imorgon,  Hjälp mig äta ordentligt så jag orkar allt, Hjälp mig sova gott inatt.

Jag är bra för att jag jobbar, Jag är bra för att jag pluggar, Jag är bra för att jag lämna tillbaks kläder jag köpt idag.



Plugga plugga plugga

Herregud. Pluggkväll hos mig igen. Anna och Elin gick just. Vi tragglar, vi tragglar och vi tragglar. Men vi dricker även tee, äter kakor och skratt ihjäl oss åt våra dumma exempel och våra tappra försök att aplicera "Statuslära" på annat än juridiska tal. (Förstår ni något? Nej inte vi heller.)


Nu ska jag titta på Idol-utslagningen. Sen ska jag läsa 17 st smädelser och skriva en frågeställning till dem. Imorgon kommer bli en toppendag. Jag jobbar inte utan ska bara plugga, träna, luncha med pappa och plugga lite till. I helgen blir det en helhelg, en vit sådan, i Skövde för min del. Tror jag kan behöva lite avkoppling.


(Matildababy har kommit hem från Greklandet, när du kommer du till örebro och dricker vin med mig ?)

Malin 21 år!

Idag fyller min älskade kusin 21 år. Världens bästa kusin som jag inte kan fira på riktigt eftersom hon måste befinna sig i Norrland, närmre bestämt Umeå. Men jag ska ta flyget och hälsa på henne i slutet av november. Precis som jag gjorde Mars. Det var så mysigt. Men hon behöver inte vänta tills November, hon får nog något kul på posten imorgon.

Iaf. Grattis älskling. Ha världens finste födelsedag där uppe. Låt norrlänningarna skämma bort dig ordentligt. Jag saknar dig här hemma.






VINLOTTERI på Eniro

Hihi. Jag har precis gått med i vinlotteriet på jobbet. Vilket innebär att vi är 10 st tjejer/damer som sista fredagen varje månad köper med oss en varsin flaska vin (rött eller vitt) och varje person som är med har fått en siffra tilldelad. Jag har siffan tre. Sen kollar vi på lottodragningen under helgen och de första tre siffrorna som ropas upp vinner vin.


Första sffran vinner 5 flaskor
Andra siffran vinner 3 flaskor
Tredje siffran vinner 2 flaskor.

OCH IDAG VANN JAG! Jag vann 5 flaskor första gången jag var med. Är det inte underbart? Nu behöver jag ju inte köpa hem vin på flera veckor.



Vi.



Här är  vi! Mean mr mustard.  Repet igår var ett av de roligaste jag varit med om.

(Inte meningen att hela sidan skulle med, men vafan. nu blev det så)

Årets spelare.

Förövrigt. Måste säga.

Daniel blev tilldelad priset - årets spelare, igår. Han är så bäst min älskling.  Idag var han dock lite ynklig och bakis, så hans söta och snälla flickvän gjorde frukost och tog hand om honom. (ja det brukar ju vara tvärtom.) Nu ska jag laga köttärsås och sedan läsa Mia Törnbloms självbiografi som är så himla bra!




Jag säger det igen.

Ja, jag tycker jag skriver det jämt - hela tiden och jämt jämt jämt. Ännu en helg är över. Det är stört. Allt försvinner förbi mig. Herregud är det såhär fort tiden ska gå fram tills jul är det ju lugnt, jag ska bara försöka hinna med allt också.

Men ikväll är det tungt. På många olika sätt. Jag är ledsen över att Daniel åkt, jag vänjer mig direkt vid att sova med honom tätt intill och efter fyra nätter känns det som att börja om på nytt när han åker. Fast hittils har det gått så bra, idag bölade jag till och med några sekunder utanför Gröna grodan när vi fikat innan han skulle ta tåget. Jag behöver han här mitt i min tentaångest, så han får säga att jag är duktig och att allt blir bra. Nu får han säga det på telefon.

Sen har jag som sagt ångest för tentan. Elin var nyss här och vi har druckit tee, skrattat åt att vi kännt oss så dumma och haft allmän panik inför allt. Den som säger att retorik A är en lätt kurs kan dra åt.. för det det är sjukligt mycket ska ni veta.
Men det kommer gå bra, vi är bra. Det måste gå bra. Fan.


Bad-Taste-bilder







Mami

Måste bara visa er vad min goa mami skrev som svar på mitt inlägg i "Alkoholdebatten". Hon är ju för söt.


"Lilla söta partyprinsessa,

Jag vet inte vad din mamma tänkte med när jag sa så på fiket i dag. Borde inte ha glömt bort hur det är att vara 20 år. Var ju inte sååå länge sen jag själv var det :)! Ta vara på din studietid och ta tilvara på allt roligt som händer. Jag VET ju att du är en av de mest begåvade och ambitiösa 20 åringar som finns.

Kramar från DIN mammi"


(mami och Sharon i Meixo 2007)

Hejja!







Bara några av de Bad-taste-bilder jag ska bjuda er på...

Drömmar om Götet.

Min bästa om hem igår och berättade att Göteborgs brandstation ska söka 10 nyanställda inför januari. Detta är fantastiskt! Vi vill ju dit båda, även fast jag den senare tiden har accepterat att det är troligare att vi får stanna i Öret då jag kan läsa här, vi har en fin lägenhet och Daniel troligtvis får jobb här. Men nu, jag blev så glad. Självklart kanske han inte får det MEN han har alltid presterat så himla bra på alla tester och fått sommarjobb både i Stockholm, Karlstad och Örebro - så det kanske kan gå. Måste ju testa iaf.

Detta gav mig iaf en liten förhoppning och något spännande att vänta på. Det gör mig inte så mycket att vara kvar här men ärligt talat känner jag mig inte "färdigflyttad" riktigt än. Även fast jag skulle sakna alla alla alla mina brudar här hemma.





(Julen 2007 - Spakryssning.)

Mamma, kära mamma.

Hade en konversation med min kära mor idag (som är söt och läser min blogg) när vi fikade på Java idag. Hon konstaterade av att när man läste min blogg så om man inte kände mig, kunde man få uppfattningen om att jag var en riktig partyprinsessa som festade massa och hela tiden.

Detta diskuterade jag med
Elin idag. För hennes mor tycker tydligen lite lika min. DOCK måste vi poängtera, att även om det är svårt och tro - så festar/dricker alkohol/går ut/kalla det vad ni vill - vi otorligt lite och sällan för att vara nollor. Majoriteten av våra klasskompisar går ut 2-3 gånger i veckan och är med på alla aktiviteter som ordnas. Medans vi, högst går ut en gång i veckan - och det har faktiskt hänt att vi inte gått ut alls. För att vara student är detta mycket ovanligt.

Så mami. Du behöver inte oroa dig. Men du är söt som bryr dig.
Det är ju tur att du känner mig och vet att jag är en partyprinsessa med väldigt mycket andra vettiga intressen också :) Eller hur? Som tex. att välja att tentaplugga idag istället för att gå ut igen, och jobba natt för att tjäna pengar ist för att festa.




Hejja oss.

. Det blev inget plugg på Uni, biblioteket hade stängt. Men jag måste plugga iaf. Ska "bara" skriva lite om igår. '


Linnea och Elin kom förbi 18.00 som planerat och vi styrde oss inför festen. Drog efter ett tappert försök att göra oss mer "bad-taste" till Kulinfos (vår sektion) förfest uppe på grankotten. Och ja, det var tur att Sebbe och Erik kom förbi för nedrans vilken tråkig förfest det var först. Himla skumma människor. Men killarna livade upp och runt 22.30 styrde vi oss till Kåren. Där var det drag, de är det alltid. Det blev endel dans, endel mat (faktiskt!) och endel sitta prata. Träffade mycket människor jag inte sett på länge. Bl.a. Emma! Min emma, henne har jag saknat.

Landade i sängen redan 01.00 hos Daniel eftersom vi skulle upp tididgt idag. Vi har hunnit med mycket! Färgat Daniels hår, köpt stövlar till mig, ätit sushi och myst på stan. Nu spelar han match och jag ska jobba natt inatt. Så de blir inte mycket hinna ses.



MINGEL!

'
Vilka är på förstasidan på Örebguiden.se ? VIIII! Haha i våra underbara
klänningar. En redogörelse kommer ikväll från gårdagen, nu äre tentaplugg
med Elin i skolan.

Good days with bad taste

SÅ himla bra dag! Igen? JA! Jag och Elin har för andra gången på två veckor överanalyserat våra uppgifter, denna gång ett hyllningsdag och kvällarna innan ringt tusen ångestsamtal till varandra för att intyga oss själva att "Det är bra med övning, så man lär sig. Ingen är perfekt!"  HA! Men det gick precis som sist asbra för oss båda och det var riktigt riktigt roligt.

Efter skolan firade vi först med Kaffe i Forum, sen lunch med Lisen, Linnea och Emelie på NJUTA (jag visar dom alla Örebros bästa ställen!) och sedan gav vi oss på en runda på stan för att hitta kläder till BAD-TASTE-TEMAT imorgon kväll. EH? Jag kan säga att vi lyckades. Och vi kommer vara både tokfula och toksnygga. Jävligt bra kombination!

Förövrigt har jag lockat en ny läsare, "Mattias som aldrig visar sina tatueringar". Det tycks om. Men han får ta och bära tshirt lite mer enligt mitt tycke. Han hade förövrigt också ett väldigt bra tal. Nu är jag i Skövde och det blir mys och plugga ikväll kombinerat med Idol och Daniels mat. Imorgon ´kväll startar vi 18.00 , FEEEEEEST!



HÖÖÖÖÖST!

Jag har ett sådant shoppingbegär, och ett befogat sådant också! För jag har tusen saker jag behöver och måste inhandla inför den riktiga hösten. Det är stövlar, gardiner till vardagsrummet, tjocktröjor, ett nytt durkslag, nya kuddar, sminkborttagning, lite nya teesorter, ett nytt bäddsett, nagelack, massa nya ljus, en mössa, en lykta från indiska och annat härligt som hör hösten till.

Okej ma kan inte köpa allt på en gång, men jag vill ha höstmys!




Härlig dag

Mysdag!
Jag har varit och gjort naglarna. Och att koma till Salong Coquette är som att komma hem. Det är där jag både gör hår, naglar och även de som har sminkat och fixat inför de baler jag varit på. Jag känner i stort sett alla där och det är sådan lyx att sitta ned och bli omhändertagen. Dricka lite kaffe, prata med sandra, GB eller Lena och bara ha det skönt.
Idag kostade det 800 kr men sedan kommer det kosta 400 kr var fjärde vecka. Det ska bli en vana! Jag har faktiskt råd att lägga ut 400 kr på naglar varje månad. SÅDÄSÅ!

Efteråt åt jag lunch med Sanna på Hälls, det är ju så himla fint väder ute. Ikväll blir det första gympasset för mig och sedan mys framför Idol.





Vilken bra dag!

Jag sitter här och myser. Jag är glad, det har varit en bra dag. Jag hade en toppenföreläsningen mellan 10.00-12.00 och sedan kom jag hem och skrev talet förvånansvärt fort. Det gick så bra! Glad för det. Sedan drog jag till Elin för lite mys med henne och Sabina, sedan friskis för gyminstruktion och nu är jag taggad! Jag har fått ett träningsprogram och har skirivit mitt träningsschema för närmsta två veckorna nu. Måste ju planera ♥

Tjejerna var här ikväll för Idol, daimglass och tee. Det är våran underbara tradition och ikväll kom även Anna, mycket bra!
På fredag är det bad-taste-tema på förfesten med vår sektion och sedan Kåren. Det blir kul! Jag mår bra nu. Så bra. Och imorgon bitti ska jag faktiskt göra mina naglar snygga hos Lena, det är lyx det!

Nu ska jag sjunga lite Missy Higgins (jag är så kär i henne!), sedan läsa Mia Törnbloms självbiografi som är sjukt bra och sist ska jag ringa min älskling och säga godnatt. Det är också tradition, eller mer ett måste kanske. Min baby!




KENT släpper samlingsbox!

Oh nu jag är lycklig.
Lycklig som den femtonåriga, svårtolkade, kajalmålade flicka jag en gång varit. Mina älskade Kent ska släppa en samlingsbox! Och visst jag har alla skivor, några på dator, några skivor brända, några orginal osv. Men en samlingsbox är ett riktigt fans bästa vän och så även min då. Jag lyssnar knappt på dem längre MEN denna box ska inhandlas och jag kommer älska att ta fram den och minnas mina "svåra" år med glädje.

För trots att jag mognat sedan dess och så även min musiksmak så tycker jag att Kent är i särklass Sveriges bästa rockband med genomarbetade produktioner, fantastiska texter att känna igen sig i, duktiga musiker/sångare och framför allt är det ett band som under dessa 17 har (91-2008) har utvecklats och visat jättebredd musikaliskt.

"För dom små små ord är de svåra orden och de hårda orden är de enkla orden. Jag fick chansen , du gav mig chansen men nu är det försent." / Chans - Hagnesta Hill


(Jag var där - en Statio i vitt. Stockholm 6/6-2003)

Motivation = noll.

Nyss hemkommen från skolan - jag gjorde samma val som Elin, att plugga hemma i eftermiddag och det var ju smart - nej för jag tappar motivationen och vill bara göra allt annat. Som t.ex. att blogga och städa! Men jag måste skriva - NU! Ett hyllningstal till Persbrandt är vad jag ska ägna mina närmsta 4 timmar till. Sen ska jag på gyminstruktion på Friskis.

Ikväll är det Idol-nörd-klubbens sammanträde hemma hos mig, jag uppmanar till dresscode : Mjukiskläder ikväll. Jag tänkte köpa hem lite glass och annat trevligt. Välkomna Idolvänner!


Utmaning.

Jag utmanar: Elin, Fredrik och Mikaela vars bloggadress jag inte har på jobbet men som jag vet läser : )
Jag vill alltså att ni också skriver denna lista. TACK!



För fem år sedan...
Var jag femton år, avgudade kent och bar alldeles för mycket kajal.


För tre år sedan...
Gick jag i tvåan på Risbergska, var ordförande i elevrådet och spenderade väldigt mycket tid med dåvarande kärlek + att springa på massa hemmafester (t.ex. Fannys galna 18årsfest!)


För ett år sedan...
Flyttade jag till Stockholm - mitt livs största beslut hittils, sjung dagarna i enda på Kulturama, hade en underbar klass, pendlade för jämnan till Skövde och var väldigt väldigt kär.


För tre månader sen...
Började jag på Eniro, lärde känna mina jobbrudar (Tove, Sofie & jenny), firade en underbar midsommar med D + Släkt i Malins sommarstuga och planerade Barcelonaresan som var på väg.

Igår...
Sa jag hejdå till Daniel på station och var febrig men åkte till ELin och mös ändå.


Imorgon...
Ska jag plugga och träna. HEJJA MIG!

 Om ett år...
Bor Daniel i Örebro med mig igen (eller ja, redan till jul). Vi har det mysigt i lägenheten och jag har precis börjat plugga Personalvetar-programmet - ett annat scenario jag hoppas mer på att är att vi bor i Göteborg och jag pluggar där ♥

Helgen över..igen

Och så var helgen över. Lika snabbt som alltid. Kan inte förstå hur lördag och söndag bara försvinner förbi! Helgen var lika bra som alla mina senaste helger i September. Kombinationen av Fest, bra musik, vänner, god mat, vin, släkt och mys med D och även lite fotboll är oslagsbar. Världens bästa helg! (Om man bortser från feber och sängliggande söndag...)

Idag har jag varit tvungen att plugga massor. Mitt livs första tenta ligger nästa vecka och jag måste börja hårdplugga snart. Ska även komma på ett ämne till ett hyllningstal tills torsdag. Något jag inte alls kommit långt med. Skulle ha fikat med Christian ikväll med hinner inte, måste plugga! GAH! Igår kväll var det i alla fall mys hos Elin E med brudarna, det behövdes.


VÅRA BARN!

Ohgudars! Jag hitta en så rolig sida på Linas blogg. Man lägger upp bilder av mig och Daniel så får man se hur våra framtida barn kommer se ut. TYP JA. Men i alla fall, fruktansvärt roligt.


Prova?
makemebabies.com



= Det här är Saga


= Det här är Nils


(okej inte seriösaste sidan men de var fruktansvärt roligt. vi kommer hursom få världens vackraste barn!)

Välkommen Farfar.

Vilken mysig dag! Innan jag börjar berätta om dagen ska jag hälsa min goa farfar välkommen som läsare, han har tydligen varit inne här titt som tätt utan att jag vetat om det. Så go är han! Nu har vi både farfar, faster Lotta, papi och mami som läsare. (Dags att fundera på vad jag faktiskt skriver i bloggen.? esh. ingen cencur!)


I alla fall så jobbade jag några timmar på dagen hos far min, skyndade sedan hem för att byta om till finkläder - drog på Daniels match (finkläderna var inte på för matchen) med Sofie, mysigt att träffa henne - vi jobbar nästan aldrig samma tider längre - och sist slöt vi upp med pappa för att åka på 70årskalas. Något som kan låta som en sisådär lördagsaktivitet men med min härliga släkt (och vissa jag aldrig någonsin träffat) så är det en underbar sådan. Vi åt massa god cateringbuffé och drack gott vin (två dagar i rad emma -skärpning!). Nu sitter vi hemma, precis tittat på Duplex-filmen som inte alls är min typ humor men tydligen Daniels för han låg dubbelvikt. HUAH för amerikansk komedi!

Imorgon bitti ska vi mysa till det med Java-frukost.
Sen blir det jobba, middag hos Daniels föräldrar
och sist repa med bandet 18-21. ♥



Örebrodagen / It´s så 08.

Hej&Hå! Vilken Örebrodag vi hade igår! Helt underbart. Helt helt så bara bra. Vi började dagen med lite uppstart på våghustorget, mötte tjejerna där och vi åt lite lunch på Njuta. Jag smög iväg till frisören vid 13.45 för fixning och sedan slöt vi upp hos Linnea och hennes pojkvän Viktor igår kväll igen förfest. Mycket trevligt! Jag hade med mig Erika som sällskap. 21.00 drog vi oss till Conventum för dans, dricka, Looptroop, Florence Valentine och Teddybear Stockholm.

Verkligen jättehärlig kväll med så mycket bra människor. Jag och Erika cyklade hem tillsammans och jag plockade upp min karl hemma hos hennes där dom satt och hade filmkväll. Idag ska jag och D på 70årskalas! Det blir drag det. Imorgon bitti ska vi äta frukostbuffé på Java. Det är högklassigt mys det.

Lisen var vår älskade fotograf igår igen och hon tog helt tokbra bilder. (eh störda vi?) Och jag publicerar bara några här, resten hittar ni på facebook och på
min bilddagbok.







Snart godnatt

Snart godnatt för mig och imorgon väntar en välförtjänt sovmorgon innan vi ska mötas hos Lisen för att åka bil upp på stan och se på lite tävlingar och Hejja på vår sektion KULINFO såklart! Kl. 13.45 sitter dock jag, lyxigt nog i Sandras frisörstol på Salong Coquette och färgar, klipper och slingar. Helt underbart ska det bli! Det är min lyx det och på grund av studentbudget har detta inte gjorts sedan Februari utan mitt hår har fått stå ut med hemmaprojekt a´la göra själv.

Ett otäckt samtal på jobbet avslutade mitt pass och det är verkligen mitt jobbs baksida. Människor ur balans som ringer oss telefonister för att få hjälp med något vi inte kan eller är utbildade för. Otäckt var ordet ikväll. Jag ska bedöva det med lite Greys. Imorgon kommer D hem och vi kommer inte hinna ses mycket i helgen. Men bara att sova ihop är bäst ♥

Fest imorgon? Ohja. Ohja.

September för mig

Läste nyss i Karin Olofssons blogg ett inlägg om vad September innebär för henne och har har ni min lista:


Tee i mängder. Jag älskar löstee, älskar att ha massa olika sorter att bjuda på!
Vantar /mössa Man köper första mössan och vantarna, det är mysigt!
Seriemaraton, tittar ikapp alla avsnitt av favoritserien innan den drar igång igen.
(GREYS 1/10!)

Höstkläder, så fruktansvärt härligt att få köpa de första höstkläderna! Min favorit-årstid att handla kläder.
Tända ljus - i mängder! Det hör ihop med serierna och teet. Hög mysfaktor! Jag vill helst ha tända överallt!
Promenader - i september är det så härligt frisk och klar luft utan att vara jättekallt! Jag älskar promenader.

Bara för att jag är nöjd

Jag skrev en låttext på tåget hit - jag är nöjd.
Har inte skrivit på länge. Men den här texten
behövde jag få ur mig. Nu ska bara Johan få
skriva musik till den. Jag måste skaffa mig
en Myspace-sida sen. Helt klart.

Bara för att jag är så resesugen.

Sitter i Skövde och har precis läst klart alla 18 historier som mina klasskamrater skrivit. Det var kul! Läste om en killes resa till New York och insåg hur fruktansvärt resesugen jag faktiskt är. Jag saknar ROM massa, massa massa. Det är verkligen den absolut vackraste staden jag varit i. Men jag är sugen på en långresa, något nytt - jag är sugen på New York, jag är sugen på Thailand, Malaysia och massa annat. Jag vill bort en månad i vår! Bort med Daniel. Det vore så bra.

Ikväll blir det älsklings goda mat, lite Idol, lite champions leag (det är en kompromiss) och sist lite Greys om jag får bestämma. Imorgon står mycket på schemat. Seminarium, systemet med Elin, träffa Josse, äta hos Lotta och Gustav och sist jobba några timmar.



M Y S





Godnatt vänner.




Tee, fina vänner, ett underbart idolavsnitt, ingen kaka dock, och nu en hög veckotidning som pappa kommit över med. Pappa som förövrigt är världens undebaraste, hur kan han vara så bra? Han har hämtat och skjutsat på mig den här veckan som om jag vore ett barn, och på torsdag ska han hämta mig i Hallsberg från tåget och skjutsa mig till skolan. Allt för att jag ska få träffa Daniel. Min älskade pappa är så bra.

Nu ska jag snart ta en dusch, krypa ned i sängen, lyssna på Missy Higgins och läsa mina tidningar. Imorgon är en kärleks-onsdag. Jag ska börja införa dem. Jag mår väldigt bra just nu. Tack för ikväll.



Bara för att den får mig att gråta

Måste bara rekomendera en tjej som göra lite egen Sing-a-sonwriter-musik, pianobaserat. Lisen skickade två låtar till mig och den ena har jag på repeat. Den är helt underbar! "The special two".



"And we will only need each other
We'll breathe together
Our hands will not be taught to hold another's
When we're the special two"

Här kan ni se hennes video till låten.


Idolmys + Skövde

Det första jag ska göra är att ge Johanna (som förövrigt är Luddes lillasyster) upprättelse, det var hennes blogg jag snodde infon om i tidigare inlägg om att Bale gör en roll i Mio min Mio. Här är hennes blogg, kika in! Jag följer den troget!



Så, fortfarande febrig men ändå lite bättre. Jag har varit i skolan i stort sett hela dagen, vissa saker måste ju göras vare sig man är sjuk eller inte. Som att gå på föreläsningen och sen sitta kvar med Elin och Lisen och göra massa uppgifter. Nu är det gjort och det känns bra! Dock blir kräftskivan imorgon inställd för oss och därför har jag bestämt mig för att ta pengarna som skulle gått till kräftor och alkohol och lägga på tågbiljetter till Skövde istället. Jag behöver plugga och pluggar bäst där när Daniel går i skolan och så kan han hjälpa mig på kvällen. Det blir mys. 09.10 imorgon åker jag!

Anna släppte en fanatstisk upptäckt imorse och berättade att det faktiskt var IDOL idag med! Vi som trodde det bara var imorgon och torsdag. SÅ ikväll blir det Idolkväll hos mig igen. Och jag ska baka, mysmysmys.





(Lägger in en sthlms-bild på mig och malin. För idag saknar jag Kulturama lite.)


Bara för att du är mitt allt.

Jag är inte hel utan dig.
Så är det bara.


Mami-mys

Jag är hos maaaami! Hon får ta hand om mig ikväll när jag är sjukis. Finns inget som är så tråkigt som att ligga ensam i lägenheten när man är sjuk och inte har någon som tar hand om en. Daniel hade varit det optimala alternativet om han varit här men nu är han ju 14 mil bort.

Så det blir bada badkar, dricka varmt tee, titta på Greys i lillebrors rum (han har mer hiqtec-saker än hela våran lägenhet), ska plugga lite till och sen imorgon bitti måste jag till föreläsningen vare sig jag har feber eller inte. Så är det.



Bara för att jag jämt är sjuk

SJUUUK! Jag är så sjuk. Men det är väl som vanligt, Emma och hennes underbara immunförsvar. Blir nedsmittad så fort någon ens hostar. Iaf så blev jag dålig efter vinkvällen, jätteont i öronen, hals, käke och känner mig otroligt febrig. Nu ligger jag här - Daniel åkte till Skövde imorse - jag saknar honom redan men vi ses fredag eller lördag. På tal om fredag så är det stuffs jag MÅSTE vara med på både fredag och lördag - kräftskiva och Örebrodagen. Så är det bara. Så onsdag morogn kommer jag vara frisk. SÅDÄSÅ! Dessutom imorgon bitti - föreläsning. Jag har inget val.

Så nej, jag har inte tid att vara sjuk.


(prata nyss med malin - älskade kusin, i november ska jag flyga till umeå och hälsa på henne.)


Bara för att helgen var så bra.

Så var nästan ännu en helg över... Denna precis lika bra som alla andra. Fredagen var mysig och det var så skönt att ha honom hemma igen. Igår kväll styde vi oss till Pacos där vi åt med Erik och Erika, sen hade vi en riktig riktig spelkväll med rödvin och fyra olika spel. Verkligen så himla mysigt! Vi spelade jätteroliga spel och skrattade massor. Vi kom också på en idé att om bara Erik kan få ledigt så åker vi fyra till STHLM 11/10, går på stan och shoppar hela dagen och på kvällen dricker vi tjejer vin ute och killarna går på Råsunda för att se Sverige-Portugal. Det vore riktigt fint!


En liten resa bara..

(fan vad jag bloggar. Det är bara för att jag väntar på att D ska komma hem från matchen. Sen ska jag sätta på lite Greys.)

I alla fall så har vi i några veckor funderat på något att hitta på i mitt av oktober - lite avkoppling sådär när vi nästan klarat oss halvvägs igenom vår distans-perdiod som är slut den artoende december. Vi har funderat på Spa, men det gjorde vi i julas och det är så dyrt. Funderat på bara en hotellnatt men det kändes tråkigt, vi har tänkt på en weekend-resa någonstans men allt kostar så förbaskat mycket pengar! Det är ju pengar som vi kanske vill lägga på en lång-resa i vår beroende på hur Daniels jobbsituation kommer se ut.

MEN SEN KOM VI PÅ DET! Vi behöver inga dyra dyra dyra resor, vi behöver varandra och ett mysigt ställe att umgås på - så igår insåg vi att vi lånar Mickes sommarstuga med kakelugn och annat mysigt en helg. Köper med oss massa mat, vin, hyr filmer och bara har det sådär jätteskönt ute på landet. Går promenader och tar hand om varann!


Bale gör en Astrid.

Kom bara på en sak! Läste på en tjejs blogg att det är Christian Bale som spelar Jum-Jum i Mio Min Mio! Är jag seg, sjukt efter och bara korkad eller var det fler än jag som missat det? Jag har såklart fattat att den är dubbad men inte visste jag att de var han.




Bara för att människor är konstiga.

Konstiga människor de finns.
Konstiga konstiga konstiga.
Falska.  Ytliga. Återigen konstiga.




Lördag - sovmorgon. Gårdagskvällen var hur mysig som helst. Daniel och jag cyklade över till mamma, william och Mickes nya hus och tog med oss lite mat från WONGS (jag köpte sushi ist.). Väl där åt vi och mös lite, de kommer få så fint! Sen cykla vi hem och åt lite chips, däckade redan vid elva. Det var välbehövligt! Jag sover så bra när han är hemma.
Snart blire fika med Sanna, sen fotboll och sist mys med Erik och Erika.




Bara för att det är helg.

Helg! Älskade helg och efterlängtade pojkvän. Har precis kommit hem från jobbet, mitt NYA jobb. (ännu ett jobb kan man också kalla det) och Daniel är och tränar så jag har inte träffat han än. Vi sågs ju senast i tisdags morse så det är ju inte evigheter sedan vi sågs men det är ändå sjukt mysigt att ha honom hemma.

Jag mår väldigt bra just nu. Jag trivs med min tillvaro, det är såklart ensam utan D. men jag tycker så mycket om mina nyfunna vänner i skolan, jag trivs i skolan, jag tycker om mina jobb, jag har min underbara familj här, jag är duktig och tränar, band-repen är kul och jag har såklart mina oldis-vänner kvar här. MITT LIV ÄR BRA!

I helgen ska myskväll/middag med Erik och Erika styras hos dem med god mat, efterätt, vin och kortspel a´la Barcelona. Det tycker vi om. Ska även kolla Daniels fotbollsmatch imorgon. Nästa vecka ser jag fram emot Kräftskiva och "I´ts så" på Conventum. Det blir grejjer det.

(min tjejor E & L åker hem till sin respektive städer... ha världens bästa helg nu brudar! Ses nästa vecka )

Bara för att jag är en vikarie...

Precis hemkommen från skolan - talet gick finfint och det är skönt att ha det gjort. Vi var tvungna att bli filmade så vi kan anylysera oss själva och vår presation så det ska bli mitt nöje i helgen. Karl-johanskolan ringde imorse och jag är snart påväg dit att vicka i två musikklasser - en fyra och en nia. Ska ha spel med fyrorna (som tur är) och musikhistoria (tror jag) med niorna. Det blir improvisation på hög nivå kan jag säga...



Min egen klass i nian - 9C julavslutning Dec 2003.

Bara för att julen är bäst.

Kladdkakemuffinsarna är bakade! Tee´t ska snart sättas på och ljusen ska tändas innan tjejerna kommer. DET ÄR IDOLKVÄLL! Mycket mycket mysigt. Jag har fixat med lite allt möjligt i eftermiddag, styrde mig till jobbet imorse i mjukisbyxor och dem har jag haft på mig sedan dess. SLAPPARDAG!

På tal om inget alls så hörde jag en julsång idag i en film och jag insåg hur fruktansvärt mycket jag längtar tills JULEN är här. Höst? Visst mysiga kvällar som ikväll med brudarna men annars är det bara kasst. Jag vill ha vita gator, glöggkvällar, lovikavantar, mys under filten och vackra julsånger. Jag vill vara med mina bäst. SJUKT är att jag dock måste välja att jobba JULEN eller NYÅR i år. Hej hur fan ska jag kunna välja? Valde först nyår men nu är jag osäker, hur kul är det att fira tolvslaget på jobbet utan Daniel? Jag måste tänka över det här.





BRÄDA? eh nej tack.

Skulle bara säga godnatt. Tidig kväll för mig idag. Har tränat och också insett att jag aldrig mer ska träna "Bräda medel". Det vill säga step up. NEJTACK! Det var inte min grej. GUD vad jag måste ha sett fånig ut, jag som vanligtvis har bra kordinationsförmåga var sämst och jag var typ rädd för brädan, rädd att snubbla över den.

Nej tacka veta Gympa medel, Core och Gympa styrka medel. Det är mina pass det! Och idag tränade jag faktiskt själv, det är motiverat och duktigt tycker jag! HA!



Sköna dagar

Nyss hemkommen från en mysig eftermiddag hos Lisen med henne och Elin. Vi promenerade till henne efter föreläsningen och blev bjudna på tee. Satt och prata några timmar. Ibland är det bra med vänner i samma situation.. eller vad säger ni? Hehhe. Det blir mycket prat om distansförhållanden och allt vad det är innebär. Men det är bättre vi tjatar ut varandra med det än alla andra som inte förstår lika bra : )

Ikväll ska jag träna 18.30 och sen blir det storhandla, diska, plugga lite och sova tidigt. Åkte faktiskt från Skövde imorse, det blev en visit dit igår. Nej, ingen sådär "Emma-spontan-visit" utan faktiskt en väl planerad eftersom det nu dröjer tills jag kan åka dit. Daniel dock kommer hem redan i helgen igen när han har match. MYS!



(Lisen, Elin & jag)

Utkast: Backstage har ...

Backstage har bytt namn, nu heter det - Stället vid hörnet av torget. Ganska långt va? Och ganska fånigt. Det kommer ju helt klart att bli att man säger "Stället", om man nu går dit. Vilket jag ju inte gör, men ska jag benämna det kommer jag i alla fall inte säga hela den där raddan. Förövrigt, vad är det femte gången de byter namn? Svensssons, K5, Backstage och långt innan var det även porrbiograf där. HUAH?

 

Nu - jobbar. Fruktansvärt trött, sov endast en timma inatt. 06-00-.07.00, kunde verkligen inte sova. Får panik av sådant!


Bara för att jag inte kan sova.

Dagens olycka: Regn, är det en olycka? Borde vara , dock en vanlig sådan.

Dagens hänga: Med bandet, Sabina & Elin.

Dagens humör: Neutral, lite mer glad än down.

Dagens klädköp: Eh, jag lämnade tillbaks en tröja ist.

Dagens "jag hatar att köpa": Nej, jag älskar att köpa sushi.

Dagens nedräkning: eh, vet inte riktigt - nästa helg?

Dagens "jag blev rädd för": Att en helg kan gå så fort.


Dagens nöjd med: Repet, damn good songs!

Dagens nöjd med nr 2: Att jag klarar det här alldeles utmärkt.

Dagens jag: kan inte sova just nu.



Bara för att ännu en helg passerat.

Hej&Hå! Bra helg. Startade underbart med fredagens utgång i igår morse när jag vaknade kom Daniel hem ett tag. Hann även med mamma &Pygge på dagen, lite handboll på eftermiddagen och sist älskling - myskväll med tvittande och Greys. Idag sov vi länge och tittade på Idol-repriserna. Vid 15.00 började repet, och det var jättekul. Har i stort sett inte sjungit seriöst på hela sommaren så det var ingen mjukstart direkt, kändes lite ringrostig men det gick fint i det stora hela. Ska bli sjukt kul!


Även denna vecka som kommer är fullsmäckad med grejer. Det känns bra, ska plugga massa, träna tisdag & torsdag och idolmys hos mig onsdag. Har ett tal att lära in tills torsdagslektionen också, men det blir bra. Efter repet ikväll mös jag hos Sabina med henne och Elin, det blev Sushi och jordnötsringar. GOOOODIE!



Bara för att vi NOLLAS..

Jag har snott Lisens bilder från gårdagen och pubrundan i tisdags och dom är så bra! Här bjuder jag på ett smakrpov :








Bara för att jag vart så glad



EH hehe? Jag träffade Oskarshamn för första gången på tusen år och jag blev tydligen så glad att han fick sig en puss på kinden när vimmel-Lisa var framme med kameran för att föreviga. Galna flicka. Men det var kul att se han i alla fall!

SO YOU THINK?



Gud vad jag är dålig på att repa! Inget sätter sig. Jag har varit borta för länge nu från musik-pluggriet känner jag. SKÄRPNING! Idag har det mest degats. Daniel kom hem imorse men drog ganska snabbt på match, jag har haft mammi & Pygge här. Nu har jag precis kollat på mitt älskade "So you think you can dance.." och öva öva öva. Spelningen är tydligen inställd på fredag vilket bara var bra! Nu kan vi repa tills fjärde oktober. Det var bra!

Ska upp och se laget som pappa tränar i handboll i Örebrocupen om ett tag, tror jag ska köpa med mig lite sushi också. Studiepengarna kom igår, tack för den!

Bara för att det var så kul.

Vilken fredag det var igår! Sådana vill vi ha fler av. Förfesten styrdes hos mig redan vid 18.00. Jag fick besök av Anna, Simon, Linnea, Lisen och Elin. Vi satt och prata och smådrack fram tills halv nio då vi styrde oss till Tybblelokalen där Kulfinfos (vår sektion) förfest var. Mycket trevligt det med! Det är sjukligt tidiga förfester som ordnas dom här dagarna men det är en enbart för att alla nollar i stort sett på hela ORU ska ut. Vi hamna på kåren 22.00 och det dansades och dracks i mängder.

Tack alla för igår. Idolmys hos mig på onsdag? Tänkte vara sådär hurtig och baka kladdkaka för dom som vill ha. ♥ Ska vi säga runt åtta då? Bilderna här nedan är från i tisdag/pubrundan. Senare ska jag sno bilder av Lisen från igår.





Ett år sedan...



"om du kan känna smärta då vet du att du finns
att du levt och älskat fast du ingenting minns"


Blir lätt att man sitter och läser gamla blogginlägg på jobbet när det är dött som nu, och jag tittade på september 2007 - dvs. exakt ett år sedan och hittade den här textraden. Den är så vi! Den är så förra hösten och nu när jag tänker tillbaks kan jag inte förstå att det är ett helt år sedan min höst i sthlm - när jag pendlade som en galning till Skövde och levde för interpreationlektionerna på Kulturama.

Och om jag tänker efter så om det gick fort med ett år, hur fort ska då inte 3,5 månader gå? HA! Det blir lätt. (eh..?)


WEI!

JAG BLEV LEDIG PÅ LÖÖÖÖÖRDAG! Gud vad jag är glad! Bytte bort mitt lördagspass mot en tisdagskväll och det är så värt! För det innebär att jag kan gå ut imorgon utan ångest och dessutom umgås mycket mer med Daniel när han anländer till Örebro lördag förmiddag. Det blir mys! Förövrigt står jag för förfesten imorgon med tjejerna innan kåren. Skönt nu när man bor så himla nära! Ikväll kommer pappa över på fikamys och Idol. Jag har himlans ont i huvudet!
Kan någon trolla bort det?



Höstmorgon

Godmorgon alla! Ny dag, nu frukost och sedan skolan för att stanna i Bibblan ett tag och börja på mitt tal som ska vara klart nästa vecka. Senare blir det storstädning och ikvällas jobbas det och sist - inspelning hos peter. Jag tror det blir en bra dag idag!



Söt



BLÄ!

Jobb jobb jobb. 7 timmar idag mot mina 3-4 timmarspass i vanliga fall känns som en evighet. Men det får gå fort. Jag hade planerat att titta på Idol med Elin och Lisen ikväll men tusan jag slutar ju 20.30! Hade varit mysigt annars. Det får bli att åka hem och försöka sova tidigt, är lite trött efter igår. Imorgon blir det ett kort pass i skolan och sedan jobba för att sist spela in med Peter. Riktigt fin låt han har skrivit. Blir skönt att sjunga lite.

Daniel kommer hem lördag så jag försöker bli av med mitt jobbpass. Men annars får vi mysa på kvällen. Saknar han sjukligt mycket. Mest är det jobbigt att komma hem och inte ha någon att prata om dagen som gått med. Det är tråkigt att behöva prata i telefon. Jag vill ses, jag vill kramas. Han är min bästa.



HEJJA

Pubrunda igår kväll. FRUKTANSVÄRT KUL! Vilka tokbra människor jag går med. KULINFO, vi är bästa sektionen. Vi möttes upp 17.30 och delades in i grupper med andra sektioner. Alla grupper fick olika rundor med olika ställen att gå till och vi fick sämsta - Mitt andra hem, Mingla och Bishop. De sistnämnda två var dock okej. Vi hade jätteroligt och sist möttes alla (flera hundra) upp på Satin. Sjukt kul med massa dans och halva priset i baren tills 00.00

Delade taxi med Elin och Lisen hem inatt. Alla bor så nära mig! Det är mysigt.  Bilder kommer ikväll från gårdagen.

Hej nu är jag glad & godnatt

okej, nu är jag glad. Jag har humörssvängningar som en annan fjortonåring men det är okej. Det måste få vara det. Elin har varit här ikväll och vi har haft jättemysigt. Daimglass och tee. Hon är bra. imorgon bitti ska jag gå upp för att laga köttfärsås så jag kan äta direkt när jag kommer hem imorgon efter skolan. Har fått en låt av Peter vi ska spela in på torsdag och den är så fin! Sen har ju också 180 låtar att lära mig, bara sådär i förbifarten. Första repet på söndag!


Jag säger godnatt med en bild på mig och Elin från malta 2005 (D. tycker inte det ser ut som jag. hihi.)


HA! Töntjag.

Gud vad den här dagen växlar. Den är allt från underbart bäst till absolut den värsta. Jag önskar jag kunde vara riktigt glad men det är väl för mycket begärt första dagen jag faktiskt bor ensam. Åkte från Skövde imorse och allt kädes sådär jättebra men för varje meter jag närmade mig Örebro blev det mer och mer jobbigt. Bölade lite hemma och drog sen till skolan. Det dock var en positiv överskaning! Allt verkar så bra. Bra folk och bra kurs! Det ska bli kul. SÅ KUL!

Ikväll kommer Elin till mig, det är välbehövligt. Väldigt. Jag får träffa Daniel i helgen iaf och jag ska inte vara ledsen FÖR det finns folk med distanser på över hundra mil, och jag klagar på 14 mil! Det tar en timme & 15 min med tåg och kostar 79 kr. HEJ JAG ÄR FÅNIG! Jag jobbar nu, Peter kom nyss och jag krävde en kram annars skulle jag börja gråta, men haha - det gjorde jag iaf. Fast inte så någon såg. HA!

Imorgon är det pubrunda med nollningen. Det är bra.