2010 blir 2011.

Väskan är packad, kläder är strukna, spellista är gjord och humöret är på topp. Om en kvart blir jag upphämtad av mina kära kusiner för lite häng på Marieberg. Jag ska bjuda yngsta systern på lunch och göra naglarna fina inför helgen. Jag lämnar staden i eftermiddag men har ett gäng stopp på vägen. Innan avfärd ska även min fina lägenhet besökas med mamma&Micke för att diskutera huruvida den ska målas eller tapetseras innan jag flyttar in. Tänk, om 7 dagar har jag min egen lägenhet igen. För första gången sedan jag bodde i Sthlm 2007/2008. Konstig känsla.
Stefan & Josephine förra året på tolvslaget vid slottet.

En liten hund i familjen.

Min lilla (min ena) familj har köpt hund. Kan ni tänka er så mysigt och kan ni tänka er hur glad jag är för det? Världens sötaste lilla tik. Hon har hittils inget namn men jag gissar att det kommer under kvällen. Dom ska få hämta henne redan ikväll så efter repet är det jag som tar bilen dit såklart. Herrejösses, en liten valp! Förstår ni?

Den lilla krabaten till höger. ♥


Så kan det kännas ibland.

Närvaro av frånvaro




Mitt 2010.

Jag följer endel bloggar och det börjar märkas rätt tydligt att det här året lider mot sitt slut. Årskrönikor, sammanfattningar och resuméer av de gångna tolv månaderna pryder de flesta bloggar jag läser. Jag brukar inte vara sen själv. Jag brukar älska dessa inlägg då man verkligen får sätta sig ned och rannsaka vad man gjort av det gågna året. I år känns det inte lika excalterande, även om året i sig egentligen har varit ett bra år på många sätt. Jag ger er halva året nu och resterande imorgon.



Januari,
B-uppsats för hela slanten.  Började efter det på Personalvetarprogrammet och fick två fantastiska vänner som jag idag ser som två av mina närmsta. Åkte även till Västerås på äventyr med Malin & Sofie. Gick på Crossfittävling för första gången. Försökte leva efter de nyårslöften jag satt upp som kretsade kring att 2011 skulle bli ett ego-år. Såhär nästintill ett år senare måste jag säga att jag inte lyckades alls med löftet jag gav mig själv.


Februari
Minns den som intesägande månad. Föreläste en del och gick även på Thåström med Daniel i Linköping. I slutet av månaden började en nära vän & familjemedlem bli dålig och följande veckor var otroligt ovissa och påfrestande för alla inblandade. Något roligt var dock att Lisen hälsade på mig & Elin i Örebro - ett efterlängtat besök som resulterade i en riktig myshelg.



Mars
Ovissheten fortsatte en bra bit in i månaden men en vecka innan vår planerade Malaysia/Borneo-trip verkade allt stabilisera sig, vilket självklart var en lättnad och lite av ett mirakel. Det vart en hel del utgångar med nya klassen och jag la alldeles för mycket pengar på att nätshoppa klänningar. Jag & Daniel gick på bröllop natten innan resan och far sedan iväg för att inte komma tillbaks förrän 21 dagar senare.



April
Efter att ha kommit tillbaks från en fantastisk resa som innehöll allt vad en backpack-resa ska innehålla hade äntligen våren kommit till Sverige. Jag åkte till Sthlm för att se Bounce och gå ut. Vi invigde Marias lägenhet med en ordentlig fest, där vi även ordnade världens bästa valborgsfirande en vecka senare. Övrig tid spenderades på Behrn arena där ÖSK äntligen verkade hitta hem till vad som skulle visa sig vara en riktigt lyckad spelidé och ett lag fyllt av självförtroende.



Maj
Min månad. Födelsedagsfiranden och mysiga middagar bjöds på Kristinagatan. E&E flyttade in i en lägenhet med världens underbaraste takplats utanför - var vi började hänga och spenderade många fina vårkvällar på. Tentaplugget tok överhand sista tiden - något som idag känns väldigt onödigt när jag med facit i hand vet att jag glömde anmäla mig till tentan och därför inte fick skriva den. Jag hade även traditionsenlig spelning med bandet och spenderade tre utbildningsdagar i vår älskade huvudstad.



Juni
Månadens höjdpunkt var helt klart midsommar. Tre dagar som spenderades i Lidköping med de finaste vännerna man kan tänka sig (jag saknar er alla så det gör ont). Tre dagar av skratt, snapsvisor, bad, sena kvällar, "Herr Andersson" och massa mys. Troligtvis min bästa midsommar hittils. Gustav tog studenten och jag grät hela eftermiddagen när Victoria & hennes Daniel gifte sig. Sofie & jag hängde en del på Satins uteservering, varav en av gångerna resulterade i en galen Torsdags-Harrys-utgång.



Juli
Jag spenderade en miniweekend med min älskade kusin i Göteborg. Världens bästa dagar på alla sätt. Allsång på Strömpis blev en hit och besöktes frekvent. Jag "hittade hem" till mitt nya älskade band  och vi började intensivrep i slutet på månaden inför kommande bravader. Mamma & Micke gifte sig på Arlanda innan deras Thailandresa, något som firades med världens mysigaste familjekväll/middag/fest ute i Gråboda. Jag & Daniel semestrade några dagar i ett mycket älskat Köpenhamn.








Grenade.

Så bra att jag hitta en potentiell kandidat till årets bästa låt när året nästan är slut. Men hursom, galet bra låt.

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby


Nörden herself.

Alltså.
det är lite väl nördigt att vilja skippa gigrepet för det viktiga skånederbyt mellan Ystad och H43 ikväll va? (Inte för att något av skånelagen betyder något men för att resultatet i högsta grad kan bli avgörande) Men självklart går repet före.


Det här ingick inte i planen. Pappa?
Det kommer lägligt med ett långt uppehåll.
(Men snälla låt Ystad vinna ikväll...)

28/12-2010

I övermorgon lämnar jag Närke-slätterna för vår älskade huvudstad. Jag längtar ihjäl mig för tillfället. Sovmornar, promenader på söder, god mat, kanske lite shopping och "bara-vara-tid". Jag känner mig helt slut konstigt nog och tycker verkligen det ska bli lyxigt att få lämna staden för några dagar. Att jag dessutom är en riktig nyårsfantast gör ju inte denna helg sämre. Jag tycker om nyår, även fast det lätt blir överhajpat. Tänk, i år ska jag få fira med min Elin i mitt älskade Stockholm. Det blir en nyårsafton sen att glömma. ♥

Min lilla bubbla.

Idag flyttar en person från Örebro som jag lärde känna i November 2006. Det vill säga för över fyra år sedan. Jag vet att jag redan i November det året funderade på hur det skulle bli när personen flyttade - men tyckte då att det var ju evigheter kvar. Nu plötsligt har fyra år gått och personen är klar med sina studier. Vi är inte alls nära idag vilket gör det hela väldigt okomplicerat (mycket mer än vad det var då), men fortfarande får det mig att fundera över hur många vänner som kommer och går under universitetstiden. Det är ju precis som det ska vara, men ändå sorgligt - att vi alla ses på en uppehållsplats, kommer nära varandra och sen far alla vidare i livet. Universitetslivet är verkligen en liten bubbla.



Back in the days? Nollningen 2008.

Nyårsblåsan.

Jag som brukar skratta, håna och avsky modebloggar (förutom Matildas då förstås).
Men alltså, jag är ruskigt nöjd med min nyårsklänning
och jag tycker faktiskt att man kan få smyga in ett litet
inlägg någon gång då och då. Visst?

"I know that I got issues, but you´re pretty fucked up too"

Meningslösa måndag. En sådan där dag som bara måste gå, vare sig man vill det eller inte. Jag ska dock repa tre kvällar i rad med bandet inför trettondagsbalen vi ska spela på (yey!) den femte. Jag tycker om intensivrep-perioder. Bandet blir som min lilla familj. Man svetsas samman under all stress och gud vet hur dom fått stå ut med många emma-psykbryt, fnissattacker och över-trött-kvällar. Det är fint och lyxigt att ha ett band.

Annandag jul 2010.

Som ett litet barn ikväll. LIF´s seger var verkligen en sen julklapp och stämningen i hallen när slutsignalen ljöd var magisk. Att slå Skövde som ligger fyra i tabellen med sex bollar (35-29) är otroligt starkt gjort och detta ger verkligen nytt hopp inför kommande matcher. Jag är glad ikväll och för en gångs skull gör det inte ont i hjärtat. Sjukt skön seger. Även väldigt roligt att det var just när Malin var med och tittade.


Youre the insparation.

Världens mest smöriga video fick jag tag i,
men jisses om jag älskar den här låten.
Det är mycket "vintern-2010" över den.



2010

Juldagsmorgon - och jag har haft riktig sovmorgon. Att sova ut på julafton var inte en möjlighet när Jonna, 5 år bodde i samma lägenhet. Men det är väl precis som det ska vara antar jag. Igår firades hos faster med pappas släkt hela dagen och idag blir det firande med mammas sida. Det är en av de få fantastiska fördelarna som finns med att vara ett skillsmässobarn - jag får dra ut på julen väldigt mer än andra och firandet sker i flera olika konstellationer.

Ikväll blir det ugång. Såklart. Malins och min givna tradition har dock fått tillskott i år. Sofie ska följa med vilket bara gör det hela ännu roligare. Eftersom jag ska fira i eftermiddag och man måste gå ut rätt tidigt en sådan dag som idag blir det ingen lång förfest, men ändå. Som jag längtat!

Bilder från idag & igår kommer - till dess håll till godo. Jackan är en klapp från far. Jag avgudar den redan!



Egoämne: Det här saknar jag



Vad vore jag?

Ett telefonsamtal där personen jag pratade med hade på "Utan dina andetag" i bakgrunden. Det gjorde lite ont. Tänk att den låten förföljer mig vart jag än går, vilka vägar jag än tar. Lite av en signaturmelodi till mitt liv. Just nu mer än någonsin.



Ett år.

08.27
Dagen innan julafton. Och här sitter jag. Vi har slagit vad om att det max kan bli 20 samtal idag. 12.00 slutar jag här och då blir det direkt ut till Marieberg för att jobba hos papi. Ikväll blir det som alltid uppesittar-mys hos mamma. Eller ja, "som alltid" - det blir långt ifrån en vanlig kväll. Mycket saknas som tidigare varit så självklart.
Återigen, det är så tydligt nuförtiden hur man aldrig kan förutspå hur livet ska te sig.

Jag minns 23/12 förra året väldigt tydligt. Vi hoppade in och jobbade ett gäng på Transportstyrelsen med bildgranskning av nummerplåtar eftersom det var sådant vägkaos. Jag minns att jag tyckte det var sorgligt att sova ensam i vår juliga lägenhet den natten eftersom D jobbade natt. Jag minns att lägenheten var precis allt vad jag kunde önska mig i jultider. Jag minns att mamma trodde att hon vann massa pengar på sin bingolott men att hon sen insåg att hon satt och spelade på en lott som gällde nyårsuppesittarkvällen. Jag minns juldagen, precis som mina & Malins alla juldagar. Jag minns att Ritz var fantastiskt bra den kvällen. Juldagen i år däremot är en gåta.


Förra årets julgran hemma hos mamma.



2010.

Den här hösten/vintern 2010. Jag funderar lite på musiken som har förgyllt mina dagar och inser att spotify-listan skulle varit rätt så tom utan herrarna Lindros och Adams Ray. Där har vi verkligen två artister som lyckats med konsten att plocka fram hit efter hit. Såväl text som melodimässigt har dom verkligen lyckats beröra mig gång på gång. Jag ska inte säga att jag är kräsen, men det är få artister som kan få mig att känna "Åh, den här textraden, den här refrängen, den här slingan" osv, i så många låtar. Det är nästan lite Kent-varning, faktiskt.

"Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå Igenom eld
Artificiellt
Håll den tänd
Låt oss gå I eld"


Eller

"Allting börjar om. Jag kan börja om
Jag behöver hela mig, så jag kan ge dig hela mig
När allting börjar om"


22 December 2010

Jobb idag.
Tre koppar kaffe hittils.
Jag kommer behöva många fler än så känner jag.


22/12-2010 går inte till historien som en fantastisk dag. Av flera anledningar en lite ledsam dag. Ibland är det konstigt att man kan bli så ledsen över en egentligen rätt så tillfredställande anledning. Man ska inte klaga. Juldagen blir en bra dag - med kära återseenden. Ikväll kommer ju dessutom min Malin till stan så jag borde absolut inte klaga.


Titta igenom bilder från Oktober och hitta denna - skulle inte tacka nej till den solbrännan inte.



Julklappsutdelning

Ikväll ska jag och Sofie ha julklappsbyte. Glögg och massa kvalitetstid. Hon är lite rolig den där Sofie. När vi satt på handbollen sist tar hon upp en plånbok och säger

- "Titta, jag köpte den här fina som jag ville ha".
- Åh, bra - då lämnar jag tillbaks din julklapp då. MORR!


Så nu måste jag iväg och leta julklappar igen. Lilla klantmaja, du kan ju inte köpa sådant själv som du så tydligt yttrat att du skulle vilja ha. Det blir alltså en sväng till Marieberg idag.




...

"Var inte rädd 
Jag går bredvid dig 
Kom ta min hand 
Jag håller i dig 
Här i min famn 
Kan du våga tro 
Sänk dina murar 
Jag ger dig ro"

Pärlan.

Jag vill döpa min bil.
Det känns liksom som om något saknas.
Ett namn för min lilla pärla.





Min mycket goda vän Christian har döpt sin bil till Josefine. Han tycker nämligen att alla tjejer som bär det namnet har fina kurvor, precis som hans bil har. Han är lite knasig. Men min pärla då? Missar jag något? Finns det någon självklar jag borde döpa mitt lilla vrålåk efter? 





...Ge mig Januari.

Jag har nu lämnat in årets sista uppgift och man skulle ju kunna säga att jag har jullov. Det vill säga om man bortser från en salstenta den 13/1 som jag ska plugga till under detta s.k "lov". Jag längtar tills nyår nu. Då ska jag vara riktigt ledig. Strosa på söder, äta god mat, träffa fina vänner, litet besök på City Selma och så en riktigt trevlig nyårsfest såklart. Det är vad jag behöver det.
Januari bjuder förövrigt på ovanligt många roligheter. Redan första helgen ska Fröken Iggström hänga i Oslo. Det ska bli spännande - en stad jag inte besökt på väldigt många år. Några helger senare är det Stockholm igen som gäller med fröken Lexon. Och som om inte det vore nog så har vi två spelningar med bandet - en bal på Storan och en 50årsfest. Jag tror Januari kommer bli en bra månad. Januari 2011.

Part2.

And it's sick that all these battles
Are what keeps me satisfied

Just gonna stand there and watch me burn
But that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's all right because I love the way you lie

21a December.

Javafrukost med Elin. Vi skulle ha suttit i biblioteket idag och varit effektiva BIGTIME men vi tyckte att java kändes mer juligt och mer "vi-unnar-oss-för-det-är-jul". Dock har jag inte öppnat något dokument än utan endast druckit tre koppar kaffe, pratat om nyår och klagat ihjäl mig över kylan. Jag ska börja plugga snart..


"Hon gör allt för att göra mig lycklig"



Varje år får hon ett sådant här inlägg. Ett "god-jul-min-älskade-elin-inlägg".
Jag bryter inga mönster i år. Jag gillar traditioner. Men framför allt gillar jag henne.
Väldigt mycket. Min själsfrände. Världens bästa jul önskar jag dig nu när du lämnar staden.


Ingen mig utan dig.
2011, blir vårt år.


Tji fick ni.

Tänk, nyss höll jag på att strunta i en sådan här "klassisk-blogg-lista" bara för att vissa personer verkar ha seriösa problem med bloggen som socialt medium. Att "Vissa personer" (16,15) tycker att det är att "outa" sig själv lite för mycket och lägger stor energi är ganska oföreståligt för mig, dock väldigt roligt. Framför allt är det roligt för att dessa två gentlemän (oops.. sa jag för mycket nu?) är mina två flitigaste läsare. De tycker alltså att det är "lite pinsamt att blogga" men kan ändå inte slita sig och låta bli att uppdatera sig om mitt liv. Det är lite gulligt tycker jag. Dessa personer har även tydliga åsikter kring mitt facebookande men det får bli en annan diskussion, i ett annat inlägg (påminn mig vid bloggtorka!).

Hursom. Varför skulle jag strunta i denna larviga lista? Jag som tycker om listor. Lite lagom ego sådär. Jag får väl låtsas som att det är i någon form av "lära-känna-mig-själv-syfte". Men framför allt, det är väl min blogg? Här ska det inte anpassas! Listan är snodd från
Linn.

När jag lagar mat skulle jag önska att jag gjorde "det med kärlek" men ärligt talat, så himla roligt är det inte att laga mat. Jag bakar hellre.
Jag är rädd för att bli lämnad ensam, att svika mig själv och att skada mig själv. Såklart även hissar och "bäst-före-datum"
Den värsta känslan är att göra någon besviken som man håller kär.
Den bästa känslan är den som inte går att beskriva med ord. Som bara känns i hela kroppen.
Jag är sämst på att få gjort tråkiga saker, hålla tyst när folk faktiskt inte bryr sig om min åsikt och åka skridskor.
Jag är bäst på att planera, styra upp, inspirera mig själv & andra, ta hand om mina nära och ge komplimanger (hoppas jag).
Jag pratar väldigt gärna och väldigt mycket, men tror även att jag är en bra lyssnare. Jag är nog duktig på att chit-chata om ytliga saker men kommer nog mest till min rätt när jag får prata med en person som utmanar mig mentalt.
Jag tycker om att få människor att må bra och ta hand om människor. Att skämma bort mina vänner är en favoritsyssla.


Våra vänners liv.

Måndag igen - fyra dagar tills julafton. Jag gillar ju egentligen inte måndagar. Speciellt inte sådana som idag när jag sover bort halva förmiddagen trots att jag egentligen skulle slutföra två uppgifter. Vi får hoppas min karaktär blir mer synlig nästa år. Men hur som helst så har måndagarna de senaste veckorna varit väldigt väldigt mycket bättre än normalt. Anledningen heter "Våra vänners liv".

Jag blev presenterad för denna briljanta serie av en kär vän och jag är verkligen såld. Den handlar om fyra vänner, fyra killar i 35-årsåldern och deras relationer, problem, livssituationer och karriären. Det fantastiska med denna serie är nog först och främst castingen. Dom har verkligen lyckats hitta fyra fantastiska manliga skådespelare som gjort varje enskild roll till sin egen. Varje roll har sin charm och man blir verkligen involverad i varje karaktärs kontext. Min favorit är helt klart David (spelad av Erik Johansson från bland annat Sthlm Boogie). David som dejtar och är hopplöst förälskad i en äldre, gift kvinna och som gör allt i världen för att bli kär i en mycket "lämpligare" tjej, utan någon framgång. Jag älskar verkligen manuset och hur manusförfattarna jobbat med tesen "en nystart i livet" som binder samman alla fyra karaktärerna. Varje avsnitt har alltid en djupare underton och bjuder på en hel del "aha-upplevelser" utan att för den sakens skull bli tråkigt och humorlöst.

Det är riktig må-bra-tv, ja faktiskt riktigt kvalité.
Har ni missat den så in på svtplay och titta ikapp.
Det var längesedan jag rekomendera något så varmt.


Ödmjukt?

Såhär är läget.

Om man fick VG på personalekonomin-tentan (i kursen man endast var på tre föreläsningar) så får man faktiskt spendera en timme med att titta på något så icke intellektuellt som GLEE på tv. Det här var alltså inget skrytinlägg (även om jag är galet stolt/nöjd/lycklig över min prestation) utan jag ville endast förklara varför jag ser på något så ytligt, larvigt och tokamerikanskt som denna musikal-serie. OKEJ? Jag har förbrukat mina djupare, akademiska hjärnceller. Dom är på uppladdning.

Men visst, även om det inte varit för GLEE och mitt behov att rättfärdiga den närmsta timmen så hade jag säkert velat skriva att jag är bäst i världen. För det är lite så jag känner mig just nu. Förstår ni? Ekonomi? Vem hade kunnat tro det? Jag kan ju absolut ingenting om någonting inom ekonomi. Trodde jag.




Lyx.

PS.
imorgon får jag kvalitetstid med Fröken Lexon. LIF-Redbergslid står på schemat.
Hur mycket söndagslyx är inte det? Fantastiskt, skulle jag säga.



Midnatt.

Klockan är 23.49 och det enda jag vill skriva är att jag är så galet tacksam ikväll. Tacksam för så mycket. Ljusen är tända och idag är nog första dagen på länge jag verkligen längtar tills julafton och juldagen. Jag ska njuta av varenda sekund med mina nära och kära. Jag ska njuta av att Malin är hemma igen och jag ska njuta över att jag har en så fantastisk familj. 

Det finns så mycket jag vill skriva ikväll,
ändå är jag inte sen att förstå att det räcker med "Jag är tacksam".
Ikväll behövs inga ord. Det bara är så.

Lugnt och skönt.

Fröken Iggström slår inte på stor ikväll. Långt ifrån. Filmkväll med pizza, chips och alla tänkbara tillbehör, det är precis vad jag behöver. Jag har jobbat nästan hela dagen och suttit och läst cvn - det låter inte så betungande men man blir rätt knäpp i huvudet efter det 350e "jag är lite av spindeln i nätet / jag kan ha många bollar i luften / jag är spontan & mina vänner säger att jag är snäll". DOCK ska poängteras att jag långt ifrån klagar, jag älskar mitt jobb. Högt.

Egoämnet för dagen är egentligen "det här upprör mig" men jag känner att gårdagens inlägg om "människor med för mycket tid över" var tillräckligt grinigt så jag tror jag skippar detta ämne. Jag vill inte skriva en klagoblogg. (men visst är dom bra irriterande?...)



Idag är det exakt två månader sedan denna bilden togs. Det finns många anledningar att minna den dagen.

Familjen Borehed.

"Hemkommen" från en mysig tur till familjen Borehed. Gudars vad jag tycker om den familjen. Jag känner mig otäckt mycket hemma där och jag älskar att Elin & Gustav ser mig som deras adoptiv/reservsyster eftersom dom inte har någon storasyster. Mina gullisar. Det är så mysigt att få vara med och lyssna på Elins 16-års-kärleks-historier. Jag tycker det är så roligt att få vara med och analysera, tycka, tänka och coacha. Det var en aning lättare när man 16 tror jag bestämd. Antar dock att man inte alls tyckte det var lätt då. 

Men att dela upp möbler, porslin, ägodelar och minnen - det slapp man i alla fall. Den saken är säker.



Människor med tid över.

Jag älskar att människor är så nyfikna. Jag älskar hur alla andra människor verkar ha så fantastisk mycket "ledig tid" som de kan lägga på att analysera/tänka sönder/fundera kring vad som händer i andra människors liv. Jag älskar att det faktiskt verkar vara så mycket tid att de till&med har tid att dra egna slutsatser och paralleller. Var kommer all denna lediga tid ifrån?

Är det något man måste prioritera för att få? Jag har ingen aning.
Fast egentligen, den mest relevanta frågan borde väl kanske vara:
Vart kommer detta intresse ifrån? Har människor verkligen så tråkiga liv att de måste fantisera fram och krydda historier kring andra människor? Gud, vad jag önskar jag hade så mycket tid.

16e December 2010

Sovmorgon - skulle egentligen ätit Javafrukost med Rispoli, något jag fick avboka efter att inte ha lyckats sova ordentligt inatt. Jag har väldigt svårt för att komma ned i varv, kanske blir det bättre när vi får "jullov". Handbollen igår var alldeles för spännande och på tok för turbolent. En poäng kändes som ett riktigt nederlag med tanke på hur sista tio minuterna såg ut. Hursom. Det är hemmamatch på söndag igen mot ett relativt formsvagt Redbergslid, vi får hoppas på en riktig in-i-kaklet-vinst då. 

Jag ska försöka ta mig ut i snökaoset för att äta lunch med Sofie. Senare i eftermiddag ska jag besöka Gustav och Elin i Sörby, dricka lite kaffe och ta igen massa tid vi förlorat sedan Oktober. På tal om dom så har vi fått två spelningar med bandet i Januari - det är verkligen hur bra som helst! Jag behöver sjunga. Det skulle lösa mycket.



Ankbreven.

På lördag är det den 18e December. Det innebär att det är exakt ett år sedan jag och min Elin satt på Coffehouse på Stortorget och summerade året som gått + skrev ned saker vi förväntade oss/hoppades på/önskade av år 2010 som stod för dörren. Detta brev till oss själva är förvarat och nogrannt förseglat hemma hos mig på Öster. Vi bestämde nämligen oss för förra året att detta kunde vara ett fantastiskt sätt att minnas och se tillbaks på året som gått. Nu på lördag är det alltså dags att öppna brevet och ska vi vara ärliga minns vi inte riktigt vad vi skrivit. 

En sak är säker, och det är att livet idag troligtvis inte alls ser ut så som jag förutspådde när vi satt där med kaffekopparna i handen och drömde oss bort, för exakt ett år sedan. Långt ifrån. Självklart ska vi även skriva ett nytt brev som inte får läsas förrän 18e December 2011 och det ska bli ännu mer spännande - för jag har aldrig tidigare haft så dålig koll på ett kommande år som jag har i år. Men jag gissar att det finns en tjusing i det med.

Så många människor jag träffat, jag inte visste fanns. Så många saker jag gjort, jag aldrig tidigare vågat. Så många beslut jag tagit som jag aldrig tidigare skulle vågat ens närma mig. Så många saker jag ångrar, men även så mycket jag är så stolt över. 2010 har varit ett konstigt år, helt klart. Konstigt men lärorikt.

Silent night.

Josh Groban och jag hänger i soffan i väntan på att lägenhetens ägare ska pallra sig hemåt. Jag har dykt ned i min stora, tjocka halsduk - under ett ännu tjockare täcke. Jag känner mig liten idag. Lite som om halva jag inte vaknade imorse. Migränen har även besökt mig väldigt ovälkommet - spänningsvärk inför ett styra-upp-praktiska-saker-möte på "vardagsrummet" som ägt rum tidigare under kvällen. Herr huvudvärk har dock tack och lov lämnat mig ifred nu, förhoppningsvis håller han sig borta nu. Kanske gick han för att saker och ting faktiskt löser sig. Som alltid.

Jag har nog tagit jullov mentalt. Jag har egentligen föreläsningar kvar och en uppgift kvar att lämna in men i mitt huvud finns bara sömn, glögg, julklappsbestyr och familjemys. Jag kommer troligtvis inte lyckas tvinga fram någon vidare effektivitet de här sista dagarna innan julveckan är här, men vad gör det? Nytt år, nya möjligheter heter det väl?



je te promets.

"Mais je ne pourrais te dire ce que je n'sais pas
Et je ne pourrais te donner ce que je n'ai pas
Et je ne pourrais te fuir même si tout nous sépare
Tout ce que je te promet c'est un nouveau départ"

Smultrongården.

Jag planerar en trip till smultrongården i mellandagarna. Jag har faktiskt aldrig varit där, konstigt nog, men har hört så mycket bra och vet redan nu att jag kommer vilja ta med mig halva butiken hem. Jag behöver egentligen inte köpa så mycket nytt till lägenheten men det är ju alltid det där "lilla extra" som skapar mysfaktorn. Det stora rummet i lägenheten ska målas helt i vitt och jag tänker mig att en liten investering i liknande accesoarer som nedan skulle göra det hela ännu roligare. Antar att jag med min studentekonomi kommer få nöja mig med en hel del IKEA-inredning men några små saker ska jag väl kunna unna mig.





"Theres not a thing that I would change.."

Luciadagen 2010. Första året sedan fyra års ålder som jag inte själv medverkar i ett enda luciatåg. Senaste åren har jag och mina fina ("Emma group", haha minns ni?) tjänat in alla julklappspengar genom att lussa hos företag som vi bundit till oss under åren från 05.00 till sena eftermiddagen.  Det var verkligen tradition det. Världens mysigaste och det är helt klart så att man saknar det en dag som denna. 

Dagen har hittils bjudit på sovmorgon, kaffe i sängen, en lång bilfärd i en bil med trasig ljuddämpare (på allvar, folk måste tro att jag kommer från Fjugesta och mest av allt önskar mig en epa-traktor i julklapp) och sedan varit på en riktigt meningslös föreläsning. Om en timma ska min lillprins hämtas på dagis för att sedan hänga med mig några timmar så att hans kära mor får lite egentid. 



Mina drömmar.

Nästa egoämne är "Mina drömmar". Något som inte borde te sig så svårt kan man tycka. Jag är ju en riktig drömmare. Spenderar hellre min tid i framtiden än i nuet. Det är bara så det är - att det som ska ske alltid smickrar mer än vad jag lever i för stunden.


Vad mina drömmar kretsar kring är självklart väldigt olika. Stunden, humöret, årstiden och situationen påverkar. Ibland drömmer jag om att bli framgångsrik, ibland bara om att få vara glad. Ibland drömmer jag om att lära mig franska och italienska flytande, ibland om att få kalla mig själv lycklig. Ibland drömmer jag om att satsa på sången helhjärtat igen, ibland bara om att få sovmorgon. Vissa kvällar drömmer jag om ytliga saker såsom vackra klänningar, dom perfekta skorna eller en fet lön på kontot. Medan vissa mornar är det enda jag önskar en skön känsla i magen, en klump som är försvunnen och ett leende på läpparna.


När jag var liten drömde jag om evig kärlek. Om ett liv som musikalartist. Om tre barn och en man, om äktenskap och en fin villa med trädgård. Jag drömde om att bli ihågkommen, älskad och berömd. Jag drömde om lycka som inte gick att köpa för pengar och tid till att bli den jag alltid velat bli. Jag har nog kvar dom här drömmarna. Lite i smyg i alla fall.


Men visst, ska jag konkretisera det hela så har jag senaste tiden drömt om att det ska bli första Januari. Till att få flytta in i det som ska bli min trygghet, min borg och mitt eget "hemma". Jag har drömt om att allt ska lösa sig till det bästa - för alla inblandade. Jag har även drömt om att få dra, ta med mig någon jag håller kär, till ett varmt ställe och dricka paraplydrinkar dagarna i ända, allt för att slippa denna kyla. Jag har drömt om storstäder, om våren och om ett inre lugn att vakna till. Ikväll drömmer jag om att få jullov, på onsdag drömmer jag om ytterligare en hemmaseger för Lif, på fredag om en fantastisk julfest och på lördag om att vakna utan huvudvärk.



...

Genom eld.


Mitt 2010.

Jag lovade mig själv att inte åka hem från Marieberg utan att ha köpt ALLA julklappar - hur tror ni det gick? Alltså, man blir ju folkskygg, paranoid och får allvarliga agressionsproblem sådana här dagar där ute. Jag orkade med ungefär hälften, sedan begav jag mig hemåt för att dricka glögg hos min kära mor. Det är söndagsmys/kvalitetstid det. Lillebror är hemma och jag tar varje chans att få hänga med honom.

Man kan tycka att facebook är tidsödslande och relativt onödigt många gånger MEN den här uppfinning här nedan tycker jag är rätt rolig. Den sammanfattar mina facebookstatusar under år 2010. Den tar självklart inte med alla men endel och jag tycker det känns lite spännande såhär när det är 17 dagar kvar på detta år.


Augusti.

Jag vill att klockan ska bli över fem. Jag sitter på en stol i garderoben på Elite och agerar "första inhängare" av blytunga vinterjackor. Det vankas julbord för många Örebroare. Tydligen. Jag var här i söndags som gäst och jag hade så roligt åt mina kollegor som jobbade. Precis som det ska vara så var jag så nöjd över att få sitta och njuta av ledigheten i en av Örebros absolut vackraste lokaler. Idag är det inte lika roligt. Idag är jag bara hon som tar emot kläderna. Sjukt ospännande. Säsongsavslutning av "Så mycket bättre" ikväll. Det är det enda jag har på schemat. Mat ska lagas och sedan ska jag inte utföra något ansträngande alls. Åter igen, den här helgen går inte till världshistorien inte.

Hittade bilden nedan hos mamma igår. Jag vet precis när den togs. 19e Augusti - samma dag jag skrev psykologitentan jag missade att anmäla mig till i våras. Jag tycker knappt det ser ut som jag. Håret är så ljust - jag var så taggad inför hösten. En höst med massa förändringar skrev jag - undrar om jag förstod vilken förändring jag verkligen skulle ta mig igenom?



Tre hjärtan.



Jag tycker den här bilden är söt. Inget mästerfoto men fortfarande - mina hjärtan. Den är tagen på väg till handbollen, förra hemmamatchen. På onsdag följer två av tre pinglor med. Det är kvalitetshäng det. Fröken Udén (i blått) flyttar hem till Stockholm igen efter salstentan den 13/1, det är sorg det. ♥ Men så lätt blir hon inte av med mig. Jag kommer och våldgästar så ofta det bara går.

Egoämne "Den här veckan".

Jag hoppar över ämnet "I min handväska", det kändes faktiskt inte alls särskilt roligt att läsa om.
Vi går raskt över till "Den här veckan".



Jag har vetat ganska länge att den här veckan på ett eller annat sätt skulle vara avgörande. Att viktiga beslut skulle tas och att ord skulle användas i meningar som aldrig yttrats tidigare. Jag har vetat ett tag att det skulle bli en tuff vecka. Såhär i efterhand, eller ja - såhär på veckans sjätte dag, känner jag mig rätt likgiltlig. Jag är trött på att ifrågasätta - framför allt att ifrågasätta mig själv. Jag undrar när saker och ting ska börja fungera av sig själv igen - utan att tusentals minuter av tänkande, analyserande och ifrågasättande ligger bakom vartenda steg och varenda rörelse.

Jag gissade att min blogg skulle bli lite tråkig den här perioden. Lite deppig och nedstämd, det kan vi nog alla vara överens om. Det skrämmande är att mitt läsarantal är högre än någonsin. Det verkar som om mörker och deppighet är det som lockar mest. Oroväckande tanke på ett sätt.

Den här veckan kommer inte gå till världshistorien, den kommer inte bli ihågkommen för några extravaganta händelser. Den kommer möjligtvis bli ihågkommen för veckan då några av bördorna lyftes från mina axlar och klumpen i magen blev betydligt mindre. Det är i alla fall vad jag hoppas.


Ge mig lite värme istället. Det skulle kunna lösa mycket.

Eg ser.



Det här är nog en av de absolut vackraste låtarna jag någonsin hört. Texten är så slående och så otroligt sann. Jag vet inte hur många gånger den här hösten jag känt att jag vill låta någon annan ta över mina känslor, gråta åt mig och leva för mig. Men jag vet - jag måste ta mig igenom det här själv. Jag måste gråta och leva själv.

Jag ser att du vill ge upp.
Men jag kan inte leva livet för dig.
Du måste leva själv.
Men jag vill leva med dig.

Jag ser att du har ont.
Men jag kan inte gråta alla tårnarna för dig.
Du måste gråta själv.
Men jag vill gråta med dig.

En av alla onsdagar.

Onsdagskväll = myskväll hos Sofie. Glögg och pepparkakor. Jag har pluggat exakt hela dagen och är så lycklig över att äntligen vara klar med både hemtenta och opponering. Nu väntar bara själva opponerings-seminariet imorgon bitti. Jobbet bjuder på julfest imorgon kväll - det är precis vad jag behöver efter en sån här pluggvecka. Vara lite social och umgås med mina goa kollegor. Sådant tycks om.

På tal om Sofie så har far min förövrigt bjudit med oss på galej i Stockholm sista helgen i Januari. Lite event i globen, show och hotell. Det tycker fröknarna Lexon och Iggström är precis vad som behövs en mörk månad som Januari. Tack för det, papi.




Mitt hjärta.

Om inte alls länge (läs: 16 dagar) kommer min finaste Malin hem. På det sättet är det verkligen underbart med jul, för då kommer hon alltid ner från Norrlandet och firar med oss. Jag råkar dock veta att Fröken Sandberg endast stannar en vecka, något som känns väldigt väldigt lite men vi hinner ju med vår klassiska juldagsutgång och några teemys-timmar, alltid något!

Jag funderar på att besöka Umeå i slutet av Januari (jag skriver det här Malin eftersom vi aldrig har telefontid samtidigt). Jag har inte varit där på lite över ett år så nu börjar det bli dags. Enda skillnaden är ju att Malin skaffat sig en sambo sedan sist men han får glatt ge rum för mig : ) Det tror jag inte är några problem.

Förövrigt planeras och styrs nyår.
Stockholm ska äras med ett besök av mig.


Malin i somras innan vår "allsång-som-blev-drink-kväll"

Jag kallas grinchen.

Det här med måndag när man har ett stycke hemtenta, tre inlämningsuppgifter, ett PM och en opponering att lämna in känns inte alls så excalterande.



Tänk, jag gick inte ens på Oh helga natt igår. Då är det något allvarligt fel ska jag säga er.


Så mycket bättre.

Till skillnad från min goda vän Herr Rispoli så hävdar jag att programsatsningen "Så mycket bättre" är smärre brilliant. Italiano hävdar bittert att vi borde ha tröttnat på "lära-känna-kändisar-tv" för länge sedan, och kanske är det så. Men för en inbiten musikgalning som jag är värmer det i hjärtat när fyran äntligen plockar fram något som kan liknas med musikalitet. Jag älskar dom nya versionerna som kommer fram varje program och tycker att det är en genial idé som jag hoppas får spinna vidare i ett par till säsonger. J

ag tycker även, trots uttjatat tema, att det är lite mysigt att få höra bakgrundshistorierna till låtarna och texterna som presenteras. För en gångs skull har fyran prickat rätt enligt mig. Dom har hittat en idé som tilltalar såväl yngre som äldre, proggare som allsångsfantaster, inbitna discodansare som rappare och allt detta utan att det känns "så gjort" sen tidigare.


Här nedan har ni mina tre klara favoriter från säsongen som gått. Jag väntar med spänning på följande säsong som jag tror kommer bli ännu bättre nu när denna säsong blev sådan succé (det faktumet kan du inte säga emot Rispoli).









Lördagsmys på Åstadalsvägen.

Fröken Udén och Fröken Iggström har riktigt kvalitetsmys (BIGTIME som man brukar säga..). Vi tittar på "Så mycket bättre", har avnjutit god mat, pratar sönder livet och ska nu titta på "The holliday". En gammal favorit sådär kvällen till ära. Hemtentan är lagd på is till imorgon bitti då vi ska ta tag i den igen. Elin & jag ska förövrigt på julmiddag på Elite imorgon med ett av våra gemensamma jobb. Det ska bli riktigt trevligt!


Jag finurlar över hur livet för några timmar sedan var så hemskt, för att sedan nu - när man landat i det- faktiskt ter sig okej. Mycket handlar om att acceptera nuet och förstå att vissa saker kommer ge sig med tiden. Problemet är bara att jag brukar vara före tiden, inte vänta in den. Men jag ska lära mig. OM jag ska! ♥


Visst har vi det mysigt?

Christmas light.

Det är 20 dagar kvar tills julafton.
Den känns verkligen helt jävla nollställt.
Jag vill självklart umgås med mina älskade släkt -
men jösses, själva julstämningen har aldrig varit så långt bort.

Den här låten gör en ju inte gladare direkt - men i alla fall, väldigt förklarande.


Egoämne 8

Mina lillebror.
Min prins.
Mitt allt.
Jag har ett syskon. En underbar bror. Han heter William. Han är fjorton år gammal och fotbollsgalning. Det skiljer åtta år mellan mig och William vilket innebär att jag var ganska stor när han föddes. Jag minns att jag var så fantastiskt stolt den där kvällen mamma ringde och berättade att jag fått en lillebror. Tidigt tog jag på mig storasyster-rollen och har alltid tagit väldigt stort ansvar för att han ska må bra. Jag tycker så otroligt mycket om att hänga med min lillebror. Att ha kvalitetstid med honom innebär ofta att gå iväg och se någon match ihop eller bara hänga hemma hos mamma i soffan. Jag tycker det är lite läskigt att han börjar bli så stor. Jag menar, herregud, 14 år! Vad gjorde jag när jag var fjorton år? Förhoppningsvis inget han sysslar med. 


Han är så otroligt givmild William. Han ger enormt mycket till alla runt omkring sig och i sitt lag är han lagets pajas. Han älskar att bjuda på sig själv och precis som syster sin står han gärna i rampljuset. Han har inte mitt temperament, min envishet och min förkärlek till att stampa i golvet när jag blir arg, men istället har han fått sin fars gubbgrinighet, ett jävlar-anamma och en stor portion med humor.
Han är mitt allt och ingen kärlek kommer någonsin bli starkare än den jag har för honom.

Kvällens.

If youre looking for love-
have a heart made of steel.

ensamhet.

Det är lite galet.
Att man kan sitta i ett stort biblioteket - fullt med andra studenter - som säkerligen känner samma panikpluggångest som du själv och ändå känner du dig som den ensammaste människan i världen. Så jävla ensam.


White light moment.

Sitter i biblioteket. Första gången på evigheter jag sitter här. Jag har haft en presenation på morgonen och ska nu bita tag i en examinationsuppgift. 15.15 levereras hemtentan i personalekonomi. En hemtenta som jag kommer leva och andas den närmsta veckan. Det känns inte särskilt spännande alls faktiskt.

Något som var desto mer spännande var handbollen igår. Spännande och lite magisk. Första vinsten på 13 matcher och jag var glad som ett litet barn på julafton. De var mysigt att ha med sig mina fina flickor och jag tror dom tyckte det var riktigt roligt också.


Udén & Iggström


exuse me for trying.


Charmigt?
Skräckslaget?
Otäckt?
Spännande?

Fröken "jag-brukar-planera-minst-tre-år-framåt" försöker bestämma sig.
Bestämma sig hur det känns att inte veta hur livet kommer se ut de närmsta månaderna.
Det enda jag vet är att det är en utmaning - BIGTIME!


Lyser klart.

Mellanlandar i mammas soffa. Jag har varit uppe tidigt och styrt med viktiga beslut. Hann även med frukost på Java med fröken Lexon och nu blir det PM-skrivning innan Josefine kommer över på en kaffe. Ikväll är det match ända in i kaklet och det ska bli riktigt mysigt att få med sig både Sofie, Maria och Elin (även om du är det bästa sällskapet papi!). En liten roadtrip sådär på onsdagskvällen!

just for your info.
for you to know.
I will never be like her.