...

Har precis ätit lite pizza med pappa och är nog hos mami. Hon är inte hemma men Daniel jobbar och jag ska ändå upp på stan imorgon bitti så jag sover här. Blir enklare med resväskan också. Jag tror jag ska umgås med Oc-boxen i soffan ikväll innan jag sover tidigt.. Annars kanske jag utnyttjar mamis underbara balkong och läser en bok där innan läggdags..

Riktigt riktigt tråkigt med fotbollen ikväll. Jag är så sjukt imponerad av svenska laget och hur dem har presterat i de flesta matcherna. Att dem vände dagens match var helt sjukt och det var riktigt sorgligt att vi inte fick in den sista straffen..Hade varit tufft med en final mot Italien att se på Kreta.


Såhär såg vi ut sommaren 2007 - Ayia Napa. Emma & Sabina.

36 h.

Men ja. Som vanligt. Nu börjar det märkas.
36 timmar kvar och min flygrädsla placerar en klump
i magen och det blir lite lätt tungt att andas..

Konstigt att en så smart tjej som jag inte fattar att det
är farligare att åka bil, vilket man gör flera dagar i veckan.
(Kanske får bli ett glas vin på flygplatsen som vanligt..)



Making some plans..

Planer för resterande dag

- Sola
- Växla pengar
- Köpa solskyddsfaktor
- Packa färdigt
- Övninsgköra
- Titta Sve-Eng U21


Imorgon bitti kommer jag att äta en underbar frukostbuffé på Java med Daniel och sedan ska jag sjunga på ett dop kl. 12.00. Vid två tar jag och Sabina bussen till Stockholm och Arlanda. 20.00 går planet och vi landar 01.00 lokal tid. Sen är det bara direkt i säng och när vi vaknar ska vi SOOOOLA! : )


Mitt hjärta - finast av alla.


Stockholm i mitt hjärta

Konstigt - men jag fick en släng av Stockholmslängtan. Det är lite ofattbart att jag bodde där för bara ett år sedan. Det känns ju så mycket längre sen! Jag saknar söder och Slussen. Jag måste ta mig dit snarast, dock känns Augusti som så snarast det kan bli. Sorgligt nog. Men tänkt om man kunde tajma in en tisdagskväll så kan man kombinera med lite allsång? Dessa brudar (nedan) är ett måste att träffa i alla fall.


Louise vår fina Lis.                                 Simona sötnöt.


King of pop


King of pop
- Vila i frid.

Man får säga vad man vill om diverse skandaler som har uppstått kring Jacksson men för sjuttsing, den mannen kunde göra musik! Bra musik. Det är sorgligt och faktiskt jättetråkigt. Han gick alltså bort igår efter lunchtid i hjärtstillestånd bara några dagar innan hans premiärkonsert i London ...

Sol i hjärtat.

Tänk att sol löser det mesta.
Jag blir så glad.
Jag mår så bra.

Något annat som gör mig lycklig är Erik Hassles "Hurtful".
Här får ni något att njuta av mina vänner. Sol&Puss från mig.

Världens bästa Emilia



Sitter här och småbölar. Fick precis läsa att min kusin Emlia blev TT-champion igår (Hon är proffs-cyklist igår alltså) och hon slog både Os-silvermedaljören och VM-mästaren. Hon är så stört bra och jag är så stolt över henne!

Såhär skriver aftonbladet:
"  Susanne Ljungskog eller Emma Johansson? Det var frågan inför damernas tempolopp över 30 km när SM startade i Götene. Svaret blev Emilia Fahlin. Cykelstjärnorna med VM- och OS-medaljer i linjelopp fick alltså ge sig mot den 20-åriga Örebrocyklisten som tävlar för Team Columbia Highroad."

10 saker..



 

I brist på annat antar jag utmaningen -
10 saker ni inte visste om mig.



- Jag sover med mobilen under huvudkudden

- Jag är en hejjare på datum - säg ett datum för två år sedan och jag kan berätta vad jag gjorde då!
(Kan även alla datum när par i min omgivning blev tillsammans, träffades, gjorde slut osv...)

- En av de bästa filmerna jag vet är pinsamt nog den svenska dansbands-filmen Black jack. (Jag tror filmen har påverkat påstående sju)

- När jag var 6 år var jag obotligt kär i Tony i Rederiet (minns ni han?), jag skrev till & med ett kärleksbrev och fick svar! Han skickade med kort på sig själv och autograf också. Tror ni jag var stolt eller?

- När jag gick på dagis (I brickeberg ska tilläggas) ljög jag om att min pappa var pizzabagare, alla andra barns var ju det!

- Jag älskar att bugga!

- När jag var fjorton år älskade jag Kent, målade mig med mycket kajal och skrev tragiska självdepressiva dikter på Lunar. (Jag var nog en riktig wannabe för ska sanningen fram var jag nog inte alls olycklig..)

- Jag har alltid haft en förkärlek till stabila, lugna och jordnära killar. Jag skulle aldrig klara av att dejta/träffa någon som var lika vimsig, sprallig och översocial som mig.  Nej, jag behöver någon som tar ner mig på jorden. (Och Daniel är perfekt som ni säkert förstår.)

- När jag var 16 och var på Språkresa med Elin började vi gråta på dansgolvet båda två pga. det var så synd om en italiensk kille med "tönt-utstyrsel" som såg riktigt mobbad och ensam ut. Vi försökte dansa med han men han såg bara bortkommen och rädd ut. (fråga mig inte varför vi grina men jag tycker så synd om ensamma människor..)

- Jag har en stark förkärlek för det mesta som har med Italien att göra. Jag älskar italiensk musik så som Laura Pausini och Eros Ramazotti, jag älskar språket, är galen i Rom och skulle kunna döda för att få bo & plugga en termin där. (Sanningen är att en italiensk låttext kommer inom kort som tatuering på tjejen som skrivit detta..)





Summer is here..

Den här sommaren kunde inte börjat bättre. Även om jag visserligen är bitter över att Daniel får ligga på stranden och glassa om dagarna när jag jobbar 8-16 så mår jag toppen ändå. Jag trivs på jobbet och jag gör så mycket roliga saker ändå på kvällarna : ) Tapasdejten igår med Elin E, Elin A och Sabina var riktigt bra. Mingla är nog ett underskattat ställe av mig sen tidigare för tapasen var ljuvlig. (Men nej, inget slår Indigo!)

Något som var roligt var att Elin A och Kim troligtvis ska åka till Kreta i helgen också! Till Chanya precis som vi. Det är ju guld! Även min gode vän Moses, hans vän James, Tarik i klassen och hans kompis siktar på Kreta så vi kan nog bli ett himla härligt gäng där nere. (Hihi, jag är så lycklig och pirrig! Två dagar kvar..)




Strömstad 7/8


Med dessa underbara människor ska jag åka till Strömstad den 7/8.
Jag tänkte använda min blogg som kommunikationsmedel eftersom jag vet att åtminstone två av dem läser bloggen:

Tarik, Peder, David - Hur tar vi oss dit? Kan vi fixa en bil? (Jag borde ha körkort då..)
TIll Elin : Skulle bara meddela att Hannes även är nästan spikad att följa med. (Anna skulle kolla sitt schema, har även peppat Lisen & Kristin..)

Till alla: FY VAD UNDERBART det ska bli!

....

Onsdag och det var riktigt jobbigt att ta sig ur sängen imorse. Men kaffe är på plats och jag ska försöka få iväg lite skolarbete som ska vara inne på lördag. Dvs. sommarkurs-grejjer. Ikväll blir det Mingla-tapas med Elin, Elin och Sabina : ) Man kan ju tycka att jag springer ute på restaurang flera gånger i veckan nuförtiden men det är ju bara för att det är så mysiga sommarkvällar. (Ja, ekonomin blir lätt lidande..)




På allvar?

na.se kan man rösta fram länets bästa badplatser.. Jag undrar lite hur dem har tänkt. Menar dem att vi HAR badplatser i länet? Har jag missat något under mina 21 år här?


De nominerade är : Hjälmarbaden och Hjälmarbaden
Den oslagsbara vinnaren är: HJÄLMARBADEN!


HUH? Eller har dem tänkt räkna med Gustavsvik? Eyrabadet kanske? Jag förstår ingenting. Men upplys mig gärna. Jag skulle inte ha något emot att ha fler möjligheter att bada, utan att för sakens skull behöva ta mig ett bra antal mil med bil.
(Nej Elin, jag är inte alls avis att du bor i Strömstad. JUSTJA! Vi har ju svartån i Örebro.. )


.....Lunch med en förtjusande man.

Kaffekoppen står framför mig och vi har sparkat igång den här dagen fint. Vädret gör mig galet glad och jag lyssnar till och med på P4 idag! Det är faktiskt lite mysigt.. (Pensionärs-varning? Jag skyller på min kollega Anita..) Jag ska luncha med Daniel idag och senare blir det att hjälpa papi i butiken några timmar. Jag är så snäll idag.. Men han är ju iofs snäll jämnt.

Ska försöka hinna med att köpa två böcker till resan också. Jag läste ut Denise Rudbergs "Åse" förra veckan och måste säga att den inte var lika bra som hennes tidigare men helt klart läsvärd. Hennes böcker brukar vara galet bra! Idag får det bli en skön Marian Keys - roman som är lättläst på stranden. Tänkte mig den nya : "En förtjusande man". Fick även ett tips av
Matilda, "Kvinnor som tänker för mycket.."  En självhjälpsbok för sådana som oss : )


Stampa med Leroy!

Okej bara en till innan läggsdags. Den här snubben är ju HELT FANTASTISK! Något att imponera med på Kreta kanske? Missa inte när han kör hela grejen i slutet till musik. Det är helt underbart! Mina favoriter är "Går som kungen" och "Hänga tvätt". (Ni måste verkligen se HELA!)



4 dagar kvar..

Sunset Bikini Set SEK 298, Wonderland - NELLY.COM

Den här bikinin (Nelly.se 298 kr) är på väg hem till mig nu och imorgon landar den i ett litet fint paket utanför min dörr - redo för att passa perfekt under min underbara Kretasemester. Fyra dagar kvar nu och på fredag ska jag och Sabina tagga. Som ett värdigt godnatt utav en riktigt fin kväll ger jag er en låt som spelades hej vilt när vi var på Cypern 07.

Rompa mi :


En liten historia kring ett körkort..

Tänkte jag skulle lätta mitt hjärta och berätta om måndag förra veckan. Det är många som undrat hur tusan det går med mitt körkort och det är lika bra jag berättar varför det inte finns i min hand än. Vill inte att någon ska tro att jag har kuggat eller gett upp. Dessutom kan jag ju varna er andra där ute..Lita inte alltid på körskolorna.



Som planerat gick jag upp i måndags morse för att befinna mig på en körskola i stan och göra min "lilla/låtsas-uppkörning". Jag hade bokat den för att känna mig för inför min uppkörning jag skulle göra onsdagen därpå. Efter min vecka i Karlsborg kändes allt väldigt bra och alla jag har kört med tyckte jag var duktig nog att köra upp. Det tyckte tydligen inte denna körskole-madame.

Nej, det tog fem minuter så gjorde jag ett litet fel - och jag menar litet - så börjar hon skrika och gapa. "Vad gör du människa?" skriker hon och blir helt galen. Pedagogiskt ? Nej skulle inte tro det. Bra körskolelärare? EH NEJ? Tror ni jag körde bra sen? Tror ni jag blev stressad och toknervös? EH JA! Hon var helt flippad och ingenting jag gjorde var bra nog. Jag körde verkligen skitkasst efter att hon börjat klaga men det var väl inte så konstigt?

Jag vågade hursom inte köra upp som planerat den veckan utan har nu flyttat fram uppkörningen. Körskolekvinnan sänkte mitt självförtroende rejält och jag var riktigt riktigt knäckt över hennes sätt. Pedagogik borde vara en självklarhet men den här människan var elak rent ut sagt! Hursom.. jag förstår att hon bara ville sälja fler lektioner men jag pallade inte att köra upp.

Nu har jag iaf klarat teorin och flyttat fram körningen. Det värsta är att detta tydligen är vanligt! har fått höra av massa vänner hur vanligt detta är bland körskolor i Örebro. SJUKT! Nu ska jag inte ta fler lektioner utan löva mer hemma.
Jag tror aldrig en sådan människa skulle bli tillräckligt nöjd med min körning så jag får klara mig själv..


Midsommar i mitt hjärta..

Riktig dålig aktivitet här i min kära blogg. Antar att det är ett resultat utav den semester som tagit vid i både hjärta och hjärna.



Midsommarhelgen i stugan var helt fantastisk och vi kunde inte ha gjort mer rätt som åkte ner. Vi har spenderat dagarna med att sova länge, äta massa god mat, läsa böcker, spela massa kort och igår eftermiddag fick vi till och med sola några timmar. Som vanligt är det alltid lite vemodigt att åka därifrån och kunde jag skulle jag helst spendera flera veckor i rad där. Det var Daniels första gång där och jag tror han blev lika fast som mig. Mitt paradis. (Kommer upp massa mysiga bilder ikväll..)

Men nu är det i alla fall en veckas jobb som gäller. Första jobbveckan till ära blir det riktigt sommarväder, det känns sådär va? Men på lördag 20.00 lyfter planet som tar mig och Sabina till Kreta. Det ska bli så bra! Ikväll blir det sushi på East west med mina fina kusiner. Det ser jag fram emot!


(Gammal bild på mig och Sab. Våren 2005)

Min älskling.


Lillebror och Storasyster på fotboll - nationaldagen 2009

...

Bloggtorka i några dagar. Jag har behövt några dagar ifrån datorn.

I tisdags tog jag buss och tåg till min finaste Matilda. Vi spenderade dagen med att prata, dricka vin, laga god mat, sitta ute i hennes "trädgård" och bara ta igen tid vi missat. Hon var ganska bitter och ledsen över att vara tillbaks i Sverige efter en underbar weekend i London. Jag förstår henne. Det här vädret gör mig galen. Hur som helst, i tisdags kväll satt vi på Carl Philip - en jättefin restaurang precis vid ån i flera timmar och dela en flaska vin. Hennes mamma med kompis kom också förbi ett tag. Mycket trevligt vare : )

Kom hem igår och har i stort sett knappt varit utanför dörren sedan dess. Jag och Daniel hyrde Twilight igår och den var verkligen sådär superbra som folk säger. Den rekomenderas starkt! Imorgon bitti åker vi till stugan utanför Oskarshamn och det ska bli helt fanstastiskt att äntligen få komma ned.


Kreta = spikat

Justja, förutom den avklarade teorin måste jag ju även berätta att jag och Sabina har bokat våran resa idag. 27/6 (dvs. om mindre än två veckor) åker vi till Kreta och bor på jättefint hotell med pool och 100 meter till stranden. Det kallar jag semester! Något annat roligt som ligger ännu närmre i tiden är att jag ska åka på en dygns-weekend till Uppsala imorgon. Jag ska hälsa på min Matilda och hon ska berätta allt om sin fantastiska London-resa.



HA!

Ett snabbt och kort inlägg :


JAG KLARADE TEORIN IDAG!

Regnig helg med mysiga inslag..

Efter en helg som i stort sett har regnat bort är det nu dags att sova. Att träffa flickorna igår var riktigt mysigt. Visst var det även roligt att dansa lite men framför allt var det så bra att få umgås med Elin och Sabina. Ikväll har vi cyklat hem till Lisa, Gustaf och lilla Victor (som förövrigt sken som en sol nästan hela tiden vi var där!) för lite kvällsfika. Det var verkligen jättemysigt och vi får nog se till att ses lite oftare med tätare mellanrum.

Vi har intagit viloläge i soffan, ätit lite fil och jag har beställt böcker till min sommarkurs (Sociologi : Ledarskap och organisationer). Veckan som kommer är hektisk och händelserik. Jag vill bara att det ska bli fredag morgon så vi får komma ned till stugan. Figeholm kan nog vara det stället som jag anser få mig att må bäst i hela världen. Jag blir lugn bara av tanken att sitta ute på verandan och titta ut mot havet en mysig sommarkväll.


Back in the days



Kvällens spellista.
Back in the days.

Mina brudar.

Daniel kom precis hem. Vinst med 3-1 mot Kungsör ikväll. Så bra!Förövrigt världens bästa nyhet att jag ska dricka vin med Elin & sabina imorgon. Hur bra är inte det? Fira att Elin kommit in på dekoratör-utbildningen hon ville (hon är grym!) och att jag och Sabina snart drar! Nu ska jag umgås med min sambo. Jag har förövrigt kört GRYMT bra ikväll! Så ni vet..


(Elin, Sabina och Josse förra sommaren..)

Everything


You´re everything




Find me here
And speak to me
I want to feel You
I need to hear You
You are the light
That's leading me
To the place
Where I find peace again

You are the strength
That keeps me walking
You are the hope
That keeps me trusting
You are the life
To my soul
You are my purpose
You're everything

(Everything - Lifehouse)

Regnig dag i halka..

Så var halkan över och det var väldigt väldigt lärorikt. Jag kan inte påstå att det var så kul att jag skrattade men det var absolut en bra dag. Nu lyssnar jag på Lifehouse och försöker läsa teori. Det går sådär och jag inser verkligen hur bra det var att vara iväg och plugga intensivt för då andades jag verkligen körkort. Det var ju det enda man fokuserade på!

Daniel ska spela match i Kungsör ikväll så Lasse och William har bjudit iväg mig på bowling. Mysigt att få träfffa lillebror. Han fick förövrigt stipendium när han slutade sexan i onsdags. Han blev "skolans förebild" och jag är så stolt. Snällare och mer omtänksam 12åring får man leta efter. Världens bästa Wille.


Hemma

Hemkommen till Örebro. Så skönt och så härligt att få krypa upp i soffan bredvid Daniel igen. Bara fyra nätter borta, men fortfarande - underbart. Efter att jag kört lite stadskörning med pappa här hemma ikväll kom Elin förbi. Elin som lämnar Örebro imorgon för Strömstad (som jag kommer till 9e augusti!) och kommer inte hit förän i slutet av Augusti igen.. Vi bestämde oss dock för att inte böla eller larva oss, utan vi bestämde att vi låtsas som om vi ses imorgon igen.

Imorgon 09.15 ska jag infinna mig på Ytongbanan utanför Kumla, då är det dags för halkkörning. Det är lustigt, alla jag pratar med säger att det är SÅ HIMLA ROLIGT. Själv är jag livrädd, jag menar - slira runt på halka, hur kul kan de bli?

Tröttis.

Trött och ännu mera trött. Det är inte mycket energi kvar efter dessa heldagar på skolan kan jag säga. Precis hemkommen från näst sista dagen och det går verkligen jättebra. Jag får mycket beröm och det känns bra. Avslöjar inte när uppkörning är inplanerat. Men körkort, det ska jag ha snart...

Matlagningsemma har tittat fram ikväll. Tjejerna jag bor med hade planerat att äta NUDLAR ikväll. Förstår ni? NUDLAR! Det kan man ju inte äta till kvällsmat heller. Så jag tog på mig rollen att laga lite mer ordentlig mat iaf. Pestopasta med spenat och avokado. Mycket gott. Lite enklare än riktigt middag men bättre än Nudlar. (Jo daniels mat/hälsa-intresse har ju påverkat mig EN DEL).


Nu blire först dusch och vila. Sen mat och plugg. Imorgon är Daniel söt som hämtar vid här vid 17 så jag snabbt kommer hem. Ska bli helt underbart!


Intensivt..

Helt slut är jag! Första dagen på intensivutbildningen har gått ruskigt fort men oj så mycket jag har i huvudet nu. Kursen är toppenbra och vi har varvat teorikurser, självstuider och körning. Jättehärliga körlärare (jag fick en från örebro, vad är oddsen liksom?) och gruppen är jättebra. Så de blir nog en bra vecka.

Sitter i sängen nu och ska försöka samla lite kraft innan jag tar tag i teorin igen. Bor tillsammans med två tjejer från Göteborg/Orust som är jättetrevliga. Vi har väl tänkt att förhöra varandra tillsammans ikväll. Daniel skjutsade hit mig igår eftermiddag och som sagt så stannade vi hos Mattias på vägen. Jätteroligt att träffa han, ses ju så sällan.

När vi kom fram till karlsborg stannade Daniel en timma så vi hann promenera runt lite. Det är verkligen ett riktigt med ställe! Mitt vandrarhem ligger precis vid vattnet och det är så mysigt.. Daniel kommer även och hämtar mig på torsdag. Min goding, så snäll.


(För exakt två år sedan idag såg jag ut som nedan .. )





....On her way.

Så var det söndag vilket innebär att jag ska ta mig till Karlsborg. Så sant som det är sagt är det en större utmaning att vara själv i Karlsborg fyra nätter än att ta själva körkortet. Men det är bara fokus som gäller! Här ska de tas körkort : )

Vi kom hem runt 01.30 inatt. Otroligt besvikna över matchen. Pinsamt hur dåligt dem presterade, både inviduellt och som lag. Att Lagerbäck sitter kvar är ett enda stort skämt. Hur sjuttsing kunde Källström få fortsätta spela? Vad gjorde han med straffen och vad tusen gjorde han på plan över huvud taget? Tattarfotboll.

Nu är det dags att packa. Mycket böcker, tidningar och filmer ska med. Jag tänker inte sitta rastlös. Efter packningen blir det att röra sig mot vallokalen. Jag gjorde DN:s test på deras hemsida och jag fick bekräftat att jag bör rösta så som hjärtat alltid har sagt. 67 % vart det. Det känns tryggt.


(Mitt hem de närmsta fyra nätterna)

MYS

Världens mysigaste fredagskväll hade vi igår. Jag stod för maten (baconlindad-kycklingfilé med mozarella) och lite rödvin. Sen hamnade vi framför tv:n och såg den Amerikanska komedin "Supersugen", kanske ingen Emma-film men den var helt klart rolig : ) Idag har jag sovit länge medan Daniel gick upp sju för att träna med laget. Stackarn.

Om ett tag ska vi ta oss till Hjärsta, sen åker vi bil till Stockholm. Lillebror, jag och Daniel ska ut och äta medan papi & Lasse är bjudna på middag av svenska spel. Ska bli riktigt roligt faktiskt.


Imorgon ska vi förbi Mariestad och hälsa på Mattias (tv) på hans station : ) Blir roligt.

Jag menar :

Så var det "sommarlov", om man nu kan kalla detta fenomen för det när 5 veckors jobb väntar. Men visst, halva sommaren är jag ledig - så absolut, det är värt att fira. Dock önskar jag att det kunde kännas som när man sluta lågstadiet. Man fick klä på sig fin-kläderna (gärna klänning), äta tårta på skolgården, det var alltid fint väder, blev bjuden på restaurang med mami&papi efter kyrkan, fick sommarlovspresent och bara var allmänt glad över lov.

Det såg inte riktigt ut så idag för oss på retorikprogrammet. Vi redovisade våra PM och när vi var klara så kramades vi lite och önskade varandra glad sommar. Mer festligt än så blev det inte. Dock måste jag säga att det känns lite tomt. På mitt program har vi blivit så tighta och man lever lätt lite "på varandra" då man ses i stort sett varje dag.

Jag menar :

Vem ska stå ut med alla mina knäppa upptåg, krama mig och ta hand om mig när Elin är i Strömstad?
Vem ska  vara sådär härligt - rapp i käften - och ha svar på tal på allt när Erik är i Stockholm?
Vem ska få mig att gråta av skratt med sin värmlänska charm, när Peder Flood (med två O) är i Kristinehamn?
Vem ska jag tjata (tjöta?) sönder och vem ska ta ned mig på jordet med sitt värmlänska lugn när David är i Karlskoga?

Vem ska vara socksöt och sprida glädje med goa kommentarer när Anna.. (ojdå, insåg att hon är i Örebro)
Vem ska nu planera mina alkoholintag så regelbundet när världens bästa, roligaste bosnier ( Tarik),  är i Vingåker?
Vem ska vara den finaste Lisen i världen och bara vara allmänt bäst när Louise Ekman flyttar till Sthlm?

(Detta var ju såklart bara dem som stått ut med mig mest. Ta dessa underbara x 3 så får ni hela min klass)




Tilly-saknad!

Sitter i "gästrummet" hos mamma, i sängen med laptopen framför mig. Tanken är att jag ska komma på ett namn till min ledarskaps-filosofi som ska presenteras imorgon. Men det går sådär. Mamma har precis läst mitt PM och hon är söt. Hon hojtar vilt om att jag minnsan kan bli stadsminister om jag så vill! För om hon kommit så långt utan utbildning så menar hon på att jag kan gå hur långt som helst.. Som sagt, hon är söt. Men de är hennes ord jag minns imorgon vid examineringen.

Har umgåtts med mami och lillebror ikväll då Daniel jobbar dygn. Har precis läst världens sötaste blogg-kommentar (några inlägg ned) ifrån min Matilda och jag håller på att längta ihjäl mig efter henne. Jag vill dricka vin på balkongen, prata prata prata, kramas och skratta. Prata sådär "Dimman&Tilly-bästigt" som bara vi kan. Men snart ska vi ses.. 



(Tilly och Dimman - sommaren 2007, uppsala)

 

...

Hemma efter några timmar i Karlskoga. Röstprov och lite inspelning av ny film. Tacksam för jobb? EH JA. Måste ta mig en powernap innan jag skriver det absolut sista på PM:et. Gårdagskvällen startades på Bryggeriet med en hel del folk från klassen för att senare styra mot Strömpis. Jag var inte riktigt i mitt esse men kvällen var klart godkänd..

Imorgon hålls allra sista examiniationen innan "sommarlovet". Det är helt sjukt vad fort detta läsår har gått. På lördag ska jag, Daniel, William, Pappa & Lasse åka till Stockholmet för att se landskampen, Sve-Danmark. Ska verkligen bli jätteroligt. Sen på söndag skjutsar Daniel mig till Karlsborg och där förblir jag i fem kvällar.. INTENSIV!


Skakig..

Så otorligt otäckt med flygolyckan. Jag följer varje uppdatering på nätet och nu verkar de ju ha hittat en del vrakdelar. Dem gick även ut med och berätta att 3 personer var svenskar. Det som berörde mig mest var att en norsk 11åring åkte själv. Förstår ni hur rädd han måste ha varit? Utan sina föräldrar och ingen som pratar hans språk. Sen kan vi ju diskutera hur tusan man kan låta en elvaåring åka själv men iaf. Jag blir så himla illa berörd och detta underlättar ju inte för min flygrädsla direkt. (Även om jag vet att det här händer ett plan på miljonen..)



Krampen 2009

DET ÄR HELT SJUKT! Jag fattar inte att jag fortfarande, två år efter studenten, blir så himla glad! Att denna egentligen, fåniga tävlingen nästan får mig att böla av glädje när vinsten hamnade rätt. IGEN!

RIIIIISBERGSKA, RIIISBERGSKA!
Först 5 år i rad, sen kom en förlust, men nu är de igång igen!
När jag gick där vann vi alla åren vilket var helt fantstiskt.

För er som inte är från Örebro handlar detta om "Krampen". En fantastiskt prestigefylld tävling två skolor emellan. Karolinska Läroverket och Risbergska skolan. Tävlingen har funnits i över 30 år och det är en fantastisk stor ära att få vinna denna tävling. Tävlingen består av fem grenar, störda grenar men ack så viktiga!

Och jag vet, Piltarna (eleverna på Karro) kommer att tycka det är löjligt att Risbergska är så överlyckliga. "Det är ju bara en tävling" och troligtvis kommer dem hävda att det fuskades. Men vi som varit om att vinna, vi som dessutom varit med och planerat en Kramp (sjukt mkt arbete) vi kan inte låta bli att bli stört lyckliga. Så är det bara. Löjligt eller inte.



Rainy day..

Regn, regn och åter regn. Tänk att det kan skifta så snabbt. Det enda vettiga med att gilla regnet idag är väl att man kan sitta inne och plugga utom att få ångest för att man inte är ute. Har precis varit och storhandlat med D, helst av allt skulle jag kura ihop mig under filten och inte lämna lägenheten mer alls idag. Det går tyvärr inte.

Igår kväll hade vi den sista lektionen med denna klass-konstelation någonsin. Det är lite sorgligt. Jag tycker väldigt väldigt mycket om den här gruppen och det är sorgligt att vissa måste "lämna" oss. Antar att det är såhär det fungerar och det är väl bara att vänja sig när man har 3 år kvar på universitetet.

(Är bara tvungen att visa min otorligt snygga löparkläder jag har köpt för presentkorten jag fick i födelsedagspresent.)