Helgen

Sådärja. Nu är min perfekta helg igång. Gårdagskvällen spenderades först hemma i lägenheten med pojkarna. Åt tacos, dem drack öl, jag vin, jag gjorde musicquiz på dem för att få dem fulla (så fort de missa fick de klunka) och sist hamna vi på Kåren. En rolig kväll. Men ändå ganka lugn.

Ikväll blir det faktiskt utgång igen. Jag/vi är hopplösa. Men ikväll känns det riktigt bra att gå ut. Först ska vi äta middag här hemma, jag kanske styr Njuta med några klasskompisar eller så hamnar jag på förfest med Sofie och sist möter upp grabbarna för utgång.

(Var bara tvungen att lägga upp två bilder till. Han är så söt så jag dör lite inombords. Förstå mig rätt nu, visst blir man liiite sugen att skaffa en sån där goding? Ni kan vara lugna, jag ska plugga klart. Men jag dör så han är.)





Teach me tonight

Underbar start på helgen. Javas underbara mozarellamacka, lite mysigt snack med brudarna, planering inför nästa helgs stora inflyttningsfest, solariesol med Elin och även minishopping (dvs. linnet kostade bara 49 kr!) . Satt nyss och läste Meral Tasbas blogg och hittade lite rolig info.

Det fanns bilder på Samuel, gamla Örebro-Samuel som nu är tillsammans med Bobby (stjärnfrisören och Linda Rosings bästis) i Stureplanskretsar. De var lite roligt att se eftersom man alltid funderat på vart Samuel skulle hamna och om han faktiskt var lagd åt det håll som det verkade som. Nu har han ju hittat värsta kapet iaf!


Heeeeeelg!

Sådärja. Nu äre helg. Fika med Elin och Anna på Java 12.30, lite sola på filmhuset efter det och sen åka hem till mina numera (över helgen) två sambos. Jag hoppas att det blir Kåren ikväll för det vore himlans skoj. Inte varit där i år än. Jag är glad idag. Ush vad jag mår bra.

Debatt med Emma Iggström angående Andreas "Kleerup" Jubelidiot.

Debatt med Janne Josefsson på svt kan vara ett av mina favoritprogram. Jag gillar inte alls Josefsson och tycker inte om hans provokativa stil. MEN programmet är intressant och behandlar ofta bra ämnen till skillnad från t.ex. Ekdahls på fyran.


Såg nyss reprisen från i Tisdags på Debatt och där diskuterades det kring polisens rassior mot narkotika och i detta fallet, specifikt angående Grammisgalen där Andreas Kleerup blev tokig och lämnade galan när han skulle lämna kissprov. I programmet försvarar han detta och tycker inte polisen har rätt att ta blod och urintester. Jag tycker killen verkar helt rubbad. Inte nog med att han på bästa sändningstid i tv använder :  "Det är faktiskt inte bara farligt med droger, det är roligt också" som försvar till droganvädningen, han låter även som en sönderknarkad söderkis med stora talfel (eller någon bokstavs-kombination).  "Hör påreee här då, hör påreeee här då, " -avbryter han gång på gång, väldigt oödmjukt och drygt de andra debattörerna med.

Jag tycker det är rubbat. Knark är farligt, folk dör utav det, det är olagligt och självklart ska polisen kunna göra rassior mot de kretsar där de tenderar att finnas mycket droger. Vi pratar dessutom inte om lite gräs/röka här, utan det vanligaste drogerna är ju ändå kokain som är livsfarligt och otroligt beroendeframkallande. Precis som det är tillåtet i andra kretsar att drogtesta ska det väl även vara det i musikbranschen? Har jag fel?

"Vad tror ni musikbranschen är uppbyggd av? Palsternackor?" - sa han i Aftonbladet dagen efter Grammisgalan.
Jag tror honom absolut, självklart förekommer det massa droger men hur smart är det att fronta så med det och förväntar han att vi ska rättfärdiga det på grund av att "De är en sådan krävande bransch", som han säger?

Rubbad rubbad rubbad.





(Jag ska tillägga att jag endast sett tio min av debatten men det Kleerup säger är tillräckligt för mig att döma. Det är möjligt att det inte är politiskt korrekt eller rättvist av mig att döma hans uttalanden på dessa korta minuter, men detta är en blogg och jag dömer hur mycket jag vill. Hur snabbt jag vill. Vad Daniel i soffan bredvid än tycker. ha!)

Cupcakes-time.



Jag har faktiskt gjort lite bak-planer inför helgen. Det råkar vara så att jag vet att denna Mattias som kommer till oss gillar nybakat. Hittils har jag bara bjudit honom på min berömda kladdiskaka men i helgen ska jag inviga min "Leilas bakbok" som jag fick i julklapp. Cupcakes är det första jag planerar att pröva (Elin E får vara jourhavande coach, hon är mästare på dem!) men jag vet ju att jag ofta blir sugen på att baka något mer så då funderar jag på smulpaj.

Mattias, finns det några önskemål? (Vet att du är trogen läsare och troligtvis hinner du läsa innan du åker imorgon.)

Mexico baby.

Slutet av januari, fem månader till studenten och det var precis i den vändan allt började hända. Det kanske till och med hände lite för mycket. Allt på en gång. Men även om det orsakde mycket svåra stunder så finns det ju absolut ingenting som jag ångrar idag. Jag antar att det format mig till den jag är.

Datumfreak som jag är insåg jag att det är exakt två år sedan jag åkte till Mexico idag. Det är konstigt, för det känns både som om det borde vara längre sen - jag menar mitt liv är sig inte likt på något sätt. Men och andra sidan minns jag allt, det skulle kunna vara igår. Jag skulle gärna åka tillbaks till Mexico någon gång. Snart gärna.. (ge mig värme.)

Justja! Jag och Chrille hade känt varandra i två år också i förrgår.
Grattis till oss.




Boring.

Storstädning har just skett inför helgen som innehåller gäster. Har tränat tillsammans med Daniel idag, behövde få hjälp med några övningar. Det är alltid lika spännande. Har även hunnit med sushi. Det är verkligen en vanlig torsdag och mitt största bekymmer är att tv visar så dåliga program. Jag ska handla lite, laga mat och gosa ned mig i soffan när Daniel tränar fotboll senare.

Det har var en ganska tråkig dag.
Tråkiga dagar ger tråkiga inlägg.
Jag är tråkig.

Godnatt

Säger godnatt tidigt ikväll. Jag är trött, min kropp är trött och min sambo är trött. Han ska dock upp 04.30 för att se träningslandskampen på tv. Himla dumheter tycker jag. Skönt att jag har dörr till vardagsrummet. Nu blir det "Made in Sweden" och sedan sängen. Jag hoppas på en dag med mer energi imorgon, jag hoppas på en dag med massa positiva tankar.

Helgen ska bli kul.
Mattias är vår första "övernattningsgäst."
Det kommer bli en bra helg.

 
(Och ja. Jag har en fantastisk pojkvän. Dessa tråkiga dagar gör han underbara genom att krypa upp bredvid mig i köket, trösta mig när det känns kaotiskt och otroligt tråkigt, pussar mig i nacken och säger att allt blir bra. ♥)

Thaoplaner.

Jag blev lite besviken. Först glad, sedan besviken.  Jocke berättade i söndags på repet att Thao öppnat mer klubblik verksamhet i fredags, samtidigt som de är ett toppenställe med mer lounch-feeling där man kan sitta och bara snacka över ett glas vin. Fint tänkte jag, skönt ställe med lite lägre åldersgräns än Strömpis och Frimis. Dessutom är det min vänner-trio Jonas, Jens och Jakob som styr stället så de kan bli skönt.

Men för att komma till saken. Jag tittade på vimmelbilderna från Örebroguiden och upptäckte att det endast är människor som brukar hänga på Satin som dragit sig till Thao. HUM? Jag tycker inte om Satinhäng och jag hoppas hårt på att det inte blir den feelingen på detta stället. (Dreggställe , förlåt tove.) Jag är inte nöjd med något ställe i Örebro förutom Björnstugan söndagar, Harrys torsdagar och Kåren Fredagar så jag ska iaf ge detta nya ställe en chans.


Blondiner.





Lite bilder från gårdagen snodd från
Lisas blogg. Bilden i mitten visar kläderna Victor fick av oss i present. Han fyllde ju en vecka igår. De ni! Nu är jag precis hemkommen från skolan. Intressant svammel-föreläsning i tre timmar. Undrar om denna kurs kommer innehålla många sådana? Insåg även att en viss kommunist (tidigare nämnd, ja) kommer att kunna roa klassen med många härliga historier. Den människan har så mycket erfarenhet och har upplevt så mycket som hon gärna berättar om för mig. De kan bli kul.

Vi diskuterade fördromar och diskriminering i olika kulturer. Precis efter Elin berättat att hennes intelligens sjunker djupt på grund av hennes hårfärg (blond, behöver jag säga de`?) i folks ögon så berätta Peder att Elin igår kväll sagt följande:

"Jag tycker inte om att lära mig saker jag inte vet. "

Jag säger inge mer Elin. MEN, slutsatsen på lektionen var att vissa fördomar är berättigade.

Godnatt från mig.

Snart är det godnatt. Dagens höjdpunkt var helt klart lilla Victor och det mysiga besöket hos Lisa och Gustav. Trodde jag hade sovmorgon men imorgon men icke. Jag ser fram emot helgen då Mattias dyker upp från Skövde. Jag fick även en idé kväll. En ordentlig sådan, en dröm-idé som jag ska försöka utveckla. Matilda vet. Men ni får inget veta, det är hemligt.

Jag gjorde en underbar Spotify-lista och döpte den till "Mysmusik". Blandade allt från Bo kasper, Laura Pausini, Missy Higgins, Jason Mraz, Stevie Wonder, Elvis Costello och Marvin Gaye. Den ska få gå varm när jag pluggar imorgon.


I nöden prövas... what?

Notis:

Är det dock inte väldigt konstigt att en väldigt stor industri (får inte nämna vilken) som är en av de branscher som känner av lågkonjukturen mest och därmed måste varsla oändligt många anställda - kan ha pengar att lägga på två dygns suparfester (där ingår hummer, lax, nubbe, och skumpa) för företagens räkningar? Att de sedan inför alla står och hållar högtidliga tal inför fullsatt sal om att "I nöden prövas vännen, vi ska klara detta. Vi ska överleva denna kris. SKÅL", ser jag mest som lite lätt roande men framför allt PATETISKT.

Patetiskt är även att festa svinigare värre än nyblivna 18åringar på Cypern.
Patetiskt är att dessa människor pratar om nöd. De går ingen nöd på dem.





Sådärja. Duktig men trött.

Jag är trött men DUKTIG. Jag har tränat i eftermiddag, nu ska jag komma igång igen på allvar. 2 gympass och ett gympa. Det är läge nu. Sitter på jobbet och slutar om en timma. Vill bara hem, krypa ned i soffan med täcke och Greys-boxen. Lite chai-te med kesomackar skulle sitta fint. Älskling slutar dock inte träningen förän 22.15. Satans fotboll att hålla på länge! Inatt kunde varken Daniel eller jag sova. Somnade runt 04.00, hej vad trötta vi var imorse

Imorgon tar jag även tag i plugget igen på allvar. Den ena boken jag beställt måste börja läsas. Hur ointressant de än låter. Intercultural communication. HA! Tänk om livet var som under nollningen. Ojojoj. Vilket liv. Vilket liv.





Lisas och Gustavs lilla Victor.

Jag tog bort det elaka inlägget ang. kommunister. Förlåt. Det var att gå till personangrepp. Brukar inte göra sådant. Men då förstår ni iaf hur arg jag var. Nu har jag fått skriva av mig. Det var syftet.


Precis hemkommen från tre timmar hos Lisa, Gustav och lilla Victor. Jag är kär. Förälskad och besatt, vilken underbar liten goding han var! Han sov i min famn  och mitt knä jättelänge. En sån fining vill jag också ha (Oh, nu är jag ute på farlig mark). Jag ska visa lite bilder sedan som jag kan sno från Lisas blogg. Nu är jag hemma för att slänga i mig rester av italienska burgarna och sedan träna någon timma på Friskis. Ikväll blire jobb. Thats all I do. Jobb jobb jobb.


(Den här bilden passade inte alls till inlägget. Men jag nämnde ju Aiya Napa igår, så vad tusan. )

Lucky.

 

Kvällsfika! Det är våran nyinskaffade tradition. Allt för min nya kost-livsstil. Marina jag är jätteduktig! Två kesomackar (chili och naturell) med nyponsoppa till. Vi har tänt ljus och myser. Jag har dessutom under dagen blivit kär i en ny sång.
Lucky med Jason Mraz feat Colbie Callait. Hur fin som helst! Texten är så söt och ikväll blir jag sentimental av den.

"Lucky Im in love with my best friend". Det är ju precis så det är. Jag är kär i min bästa vän. Han är min bästa.

"Party", vem är du?

Min första fråga : Vem kommenterade "sötnosen i svart" under namnet "Party" inatt? Jag kan ju berätta att detta är Daniels kompis Mattias som kommer upp till Örebro på fredag. Ganska fjantigt att inte skriva ut namn, hur ska jag kunna gissa lixom? :> Jag råkar ju veta en kille som är singel och som är öppen för att träffa trevliga och söta tjejer. Det är ju iofs alla mina vänner, men jag måste ändå veta vem "party" är.

Min andra fråga: Får man vara hur trött som helst? Jag dör snart. Min kropp strejkar och det känns som om jag inte sovit på tusen år. Den här helgen har varit sjuk. Hemma precis från ett rep med bandet, ett roligt med opretantiöst sådant. De känns bra. Ikväll står jag för maten, Italienska hamburgare. Mumma! Det var Jockes förslag. Första försöket ikväll.


Jobb jobb jobb

Dålig dag. Nästan exakt hela dagen har varit dålig. Jag är trött och inte alls sugen på att jobba inatt. Men nu sitter jag här. Och imorgon fortsätter jag mina timmar hos pappsen på Marieberg och efter 15.00 blir det rep med bandet. Vad som dock är roligt är att vi fått 5 spelningar hittils denna våren. Känns bra. Även glad över att nya Gardiner, blommor och ljus inhandlades på IKEA idag. Det är bra.

Men stackars älskling som fått stå ut med mitt hemska tempament idag. Förlåt honey.


Positiva tankar
Positiva tankar
Positiva tankar


Massa roliga bilder!

Men gud vad roligt! Jag blev vän med Daniels klasskompis från SMO Elisa, och hon hade massa roliga bilder från festen i Oktober i Skövde. Så roligt! Här fanns ju bilder på dem jag prata om i förra inlägget. (Hoppas det är okej att jag snodde dem Elisa, hojta annars. Antog de eftersom dem låg på nätet. hehe)

Mattias och Daniel, ser ni nu vad mycket roligt ni missar när ni inte har skaffat facebook?













Ben&Jerry i kollektivet

Precis hemkommen från en timma hos Erik och Peder. Riktigt mysigt har de fått tycker jag allt. Lite som ett kollektiv med alla som ränner där, men det är som det ska vara. Ikväll var det jag, Elin, Erik, Peder, Sebastian och Sebastians mamma som hälsade på från Varberg. Jomantackar. Handbollsmatchen mellan Sverige - Kroatien stod på, jag ger den inga kommentarer. (förutom att handboll är svintrist att se på tv. live är så mycket bättre.) Jag roade mig med Ben&Jerry-glassen som jag och Elin köpt med. Den kan man inte bli besviken på.

Igår var jag duktig. Och det kan tyckas töntigt/märkligt/larvigt men för mig var det stort att kunna säga NEJ när mina kära classmates skulle gå ut på frimispremiären igår. Jag var bra sugen där på dagen men på grund av dålig ekononomi och att jag ville bevisa för mig själv att man överlever att missa EN utekväll så valde jag att stanna hemma. Så bra kändes det.





Världens bästa.

Jag är sååååå glad! Jag är så glad! Jag är så glad!

Min älskling har fått jobb! Han gjorde brandmans-testerna imorse och fick veta direkt att han får börja den 2/2. Jag är så glad för hans skull och det är så kul att han fick jobb så snabbt. 3 veckor i Byrsta och sen vikariat i Örebro i sin gamla grupp som han jobbade med i somras. Nu är allt bra, gud vad bra allt blir.


Made in sweden

Jag är inte sån. Jag vill inte låta dryg, alls alls alls. Men jag tittar på tvprogrammet "Made in sweden", det är alltså ett nytt program med Ander Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson - proffsproducenterna från idol som varenda musiker/sångare/sångerska drömmer om att få jobba med. Programmet är intressant men jag skrattade lite nyss.


Tjejen, Janet heter hon, som dom tagit ut som en av sveriges bästa sångare - som dom ska lansera i både USA och Sverige - hon sjunger jättebra och är både söt och snygg. Men idag skulle hon visst provspela för en animerad roll i en engelsk tecknad film - hon skulle få provspela mot Roger More. THE ROGER MORE! De är tufft.

Men det jag skratta åt är även den anledning till att jag avskyr sådana här konstelationer. Tjejen sa : " Bara jag har manus ett bra tag innan så jag kan öva, jag vill ju vara förberedd. " De här människorna som glider in i sådana här program vet ingenting om att kämpa. Jag och inte heller någon jag känner har någonsin fått ett manus i förtid, innan en provspelning, någon audition eller något slag av test inför en sökning. Man får inte förbereda sig, är man bra så funkar det utan det.

En provspelning är ca. fyra till tio meningar och är inget man får öva inför. Men dessa tjejer som blir handplockade till detta projekt, Idol eller liknande är inte vana vid att kämpa. De har ingen utbildning, har inte gått på tusen audition och har inte slitit för att komma till framgång. Jag blir irriterad på sådant och skulle så mycket hellre se mina vänner som är minst lika duktiga och som verkligen har slitit för att komma någon vart.

Så nu har jag sagt de.

Världens bästa Marina.

Jag är lite sådär mys-rörd (detta är en nytt uttryck som förklarar mitt sinneslag bra). Jag har precis läst igenom att mail med tre bifogade A4-papper från min kusin Marina som bor uppe i Umeå. Jag har haft högläsning för Daniel.


Som jag nämnt tidigare läser Marina till dietist och ska använda mig lite som försöksperson. Jag ska alltså in gå ned i vikt utan UPP I VIKT vilket även det ingår i hennes kommande arbetsuppgifter (kanske, tror jag.) Förra veckan fick jag skriva ned exakt (i exakta mått) vad jag åt och drack, även hur mycket energi jag gjorde av med i två dagar. Nu har hon analyserat mina resultat med hjälp av ett kostdataprogram, tagit ut mitt BMI och det bästa av allt: hon har gett mig massa konkreta tips på vad jag kan göra för att gå upp i vikt. Små saker som kommer underlätta för mig.

Hon kommer att maila mig en gång i veckan, skriva lite frågor och ta upp nya ämnen som jag behöver tänka på. Det känns jättebra med en kontenuerlig kontakt och att han inte mailar allt på en gång. Det är så bra! Det är toppen för Marina att få öva sig på någon och jätteroligt för mig då det blir lite utav ett projekt vilket ger mer motivation. Daniel som är superintresserad av hälsa, kost och träning kommer ju självklart hjälpa mig massor också.

Hon är så gullig som gör detta och jag tycker det känns toppen!


Övertalning: På gång.

Tee och mackor i Daniels förstora hoodie. Jag vill att de ska bli en bra dag. Ska dra med honom ut på en promenad för sen ska jag förhoppningsvis luncha med några från klassen. Börjar ny kurs idag, "Tvärkulturell retorik". Jag är ganska taggad, även fast nästa 15 poäng med "Kommunikativt ledarskap" ska bli ännu mer intressant.

Igår kväll påbörjade jag "Operation-övertala-Daniel-att-vi-ska-flytta-in-till-stan-efter-sommaren". Jag tror jag kommit en bit på väg. Vi råkar ha två vänner som flyttar från en underbar lägenhet på Drottninggatan första september och det kan finnas en möjlighet att vi får ta den. Daniel tycker dock inte om att flytta och tyckte nyss vi flytta hit, men i September har vi bott här över ett år. När man är ung ska man flytta mycket, det säger mamma.

Jag tycker om vår lägenhet mycket. Och älskar området. MEN jag saknar att kunna gå utanför dörren som på Kungsgatan och ha allt nära. Jag saknar att ha nära till alla mina gamla vänner som bor på stan. Jag vill ha nära till träningen och till jobbet. Stan har stora fördelar. Men vi får se. Jag ska lyckas. Jag ska ju trots allt bli retoriker.


(Jag tycker att jag är snygg i brillor, ser jag inte lite smart ut iaf?)

Lek och Bus

Lite bilder från dagen på Lek&Bus-landet.




Emma och Elvis

Nedgosad i en filt med Elvis Costello på högsta volym har jag kvalitetstid för mig själv. Och jag måste säga att ikväll är det Spotify som gör min kväll. Jag är nog sen för jag har aldrig lyssnat på Costello, men jävlar vilken underbar röst! Den pipan gillar jag. Och ikväll gör Spotify det möjligt för mig att lyssna på alla hans låtar, utan att ladda ned något. Om och om igen ska jag lyssna på honom.  

Om ni som jag, missat honom.
Lyssna här. Jag är kär.


(Och för er som inte minns. Jag har rekomenderat musik tre gånger på en vecka nu. Morrisson, The Script, Kid Rock. Frågan är: Håller detta på att bli en musikblogg?)

En liten pojke!

Hemma efter en sväng på stan, det blev en fika med Chrille på Njuta. Mycket trevligt, och som vanligt inser vi att vi ses för sällan. Upptagna människor det där!

Hursom. Daniel är hos Gustav för det kom nämligen en liten pojke inatt! Lisa och Gustav fick en son runt 03.56! Så himla mysigt. Killarna röker cigarr och dricker whiskey nu, precis som det ska vara. När vi skulle smsa grattis imorse så ville jag fråga alla mina tusen frågor ang. vikt, hur det gått osv. Men Daniel skev bara vårt grattis och sedan "Då är det bara att plocka fram fotbollen då". Stackars lillkillen, han kommer bli så fotbollskadad. Skulle inte förvåna mig om hans första ord blir : Premier League.



Knäpp knäpp knäpp

Detta är ingen modeblogg, MEN:

Varit på stan några timmar och jag blir knäpp på alla fina vårkläder. Även fast det inte är någon vår alls just nu så vill jag fylla garderoben med färglada toppar, kjolar, blommiga klänningar, tunna tygskor och jeansjackor. Det är tur jag har en sambo som håller ordning på mig och råder mig att istället för att köpa de där småinköpen (de spontana jävlarna) som t.ex. Ginakoftan idag för 49 kr som jag bara var tvungen att ha - så kan jag spara pengarna till de där nya jeansen som kostar lite mer en mycket eller de där fina conversen som kommer sitta perfekt i vår. Han är klok han, min Daniel.


Högst på vårinköps-listan för tillfället:

Vita converse ( stolt över att jag aldrig ägt ett par converse och aldrig hakade på den massiva mainstreamtrenden. Men nu lägger jag mig och ger hän för dessa underbara )

Ljusa, slitna jeans ( Jag är så kär i dessa jeans kombinerat med riktigt starkt färgade toppar )

Jeansjacka ( Ljus modell som är kort och tight, tillsammans med ovanstående plagg blir det en succé.)



Money money money

Sitter på Proffice, har precis skrivit kontrakt. Känns jättebra och det är jätteskönt att troligtvis få tjäna lite pengar igen. Jag kommer ingå i en vikariepool för två företags telefonväxlar och receptioner. Precis mitt kind of job! Ibland kommer det att bli schemalagda tider och ibland ringer de kvällen innan eller samma morgon, men de känns väldigt bra.

Jag älskar att sitta här. Har lånat en dator och väntar på att Daniel kommer upp på stan, vi ska fixa hemlisar. När jag gick på gymnasiet var det här som mitt andra hem. Och förra året jobbade jag ju dessutom här på kontoret. Det är nog ett av mina främsta drömjobb. Att kanske börja på ett bemanningsföretag (helst Proffice såklart.) som kandidatansvarig med rekrytering för att sedan jobba sig upp. Jag ska upp på mammas nivå, absolut. Hihi. Är det inte tufft att ha sin mamma som främsta karriärsförebild? De tycker jag.

Att sitta och telefonintervjua, ta referenser, sköta admin och boka intervjuer kan vara de roligaste jobbet jag haft. Förstå känslan att få ringa och erbjuda folk jobb efter en intervju! Det var så roligt. Dock måste man ju även ta den jobbiga biten med att tacka nej också. Men som sagt, mitt drömjobb it its.



Emma&Sofie-kväll

Kvällens planer ser ut som följer : Träning med Sofie, sushi med Sofie och sist bio med Sofie. Hur mysigt som helst! Ska bli skönt att träna med henne, alltid mycket roligare än att vara ensam. Imorgon ska jag skriva kontrakt för nya jobbet och på fredag är det upplärning som gäller. Hejja mig.


Sambolivet.

En kväll som denna är det underbart att vara sambo (ja det är det ju såklart oftast). Även om vi roar oss med olika saker är det så mysigt att ha någon hemma, att veta att man inte är ensam och få somna bredvid någon. Älskar att höra Daniel ligga i shäslongen (stavas de verkligen så?) och skratta åt Niptuck, så de ekar i hela lägenheten. Gud vad jag inte saknar att bo ensam.



En trött Emma.

Oh, jag är så trött. Inte sov-trött utan mest trött i hela kroppen, sliten och seg. Jag har kurit ned mig i sängen under täcket i mjukisdress och tänt massor av ljus. Här ska de mysas. Greys-boxen ligger bredvid mig och jag ska bara gå igenom alla bloggar så blir det några avsnitt sedan. Repade med bandet fyra timmar, gick mycket bra och övningen från inatt (se: föregående inlägg) gav resultat. Vad vore jag utan sången?.

Imorgon ska jag bara till skolan en kortis sen ska jag och Daniel hämta lilla Gustav (som fyller fyra år på onsdag). Vi har planerat en tur till Lek & Bus landet, det blir säkert roligt. Insåg nu att jag måste ringa lillebror i veckan, har inte sett honom på evigheter. Kanske lite bror&syster kvalitetsmys kunde vara på sin plats.

(Mina älsklingar.)

Repa repa repa repa

Jag är så himla taggad på att repa imorgon! Följande tre söndagar kör vi långrep 15-21 och det ska bli riktigt kul, jobbigt men kul. Men nu sitter jag här, har fyra låtar jag måste lära mig tills imorgon. Vi sätter upp kommande repschema i slutet på varje rep och jag sitter alltid kvällen innan och övar. Men imorgon ska jag vara bra... imorgon ska jag vara bäst.

Jag sitter i sängen med hörlurar på, kan tänka mig att de låter sådär när jag nynnar med dem på. Jag blev utkörd till sängen då Daniel skulle ackupera tvn i vardagsrummet. Ikväll/inatt övar jag bl.a. Blondie, Mothers finest, Amanda Jensen och Van Morrison. Vi har en sjuk blandning! På bandfesten ska jag tvinga alla mina nära att befinna sig där ♥






Januari 2006

Insåg att jag om en vecka har haft bloggen i tre år. Det är ganska länge det! Många verkar se det som ett jobbigt måste att blogga när man väl skaffat sig en men jag ser det verkligen bara som jätteroligt tidsfördriv. Jag älskar att spendera överblivna minuter till att gå tillbaks och läsa gamla inlägg. Tycker det är roligt att ha dokumenterat mitt liv tre år tillbaks och kan titta exakt på dagen vad jag gjorde för tre år sedan. Hur jag mådde och vad mitt liv krets kring just då.

När jag var yngre skrev jag dagligen dagbok och har säkert ett tjugotal, fyllda böcker ligger och dammar i hyllan. Jag skulle aldrig kunna motivera mig nuförtiden men desto större anledning att blogga. Här kommer en låt jag lyssnade på jättemycket Januari 2006 och som jag fortfarande tycker är jättesöt.




Lördag morgon, here we go.

Off to work snart. Nyvaken och har precis ätit frukost. Gårdagskvällen på Alforno var verkligen jättetrevlig, förutom Gustav och Lisa som jag träffat väldigt få gånger så fick jag träffa Jocke och hans flickvän Lisa. Jättegod mat och mycket trevligt sällskap. Idag blir det jobba, sedan ut på släktkalas med Daniels släkt i Marieberg och sist kommer nog Josefine över ikväll.

Har jättefina bilder jag planerade att lägga upp från min och Daniels 2timmars-promenad med Eros (Erik och Erikas hund) ute i naturreservatet utanför almby, men de får vänta. Min telefon strejkar.


Hejja... nej.

Ja, jag borde väl skriva : man mår som man förtjänar men idag är det vedervärdigt. Jag vill inte skylla mig själv jag vill skylla på alla andra människor som var på Harrys igår kväll. Jag har spenderat dagen i sägen, förutom de timmar elin var här och vi pluggade (hon plugga, jag mumla) mellan 13-14.30. Nu har jag fått i mig lite mat, duschat, blivit lite mer människa och tydligen är vi bjudna till Alforno för att äta middag med Gustav och Lisa + fler par.

Lisa och Gustav är ju planerade att ha barn nästa vecka så de här såg dem som sista gången de kunde gå ut och äta ihop på ett tag. Det ska bli trevligt. Ni kan ju hålla tummarna för att jag klarar mig galant ikväll. Något annat vore hemskt.


London, here we come.

Oj vilka dagar! Jag är så glad.

Pappa chockade med att bjuda mig och Daniel på lunch och berättade att han tänker bjuda med oss på en utomlandsweekend! MIN ÄLSKADE PAPPA! Hur söt är han inte? Han hade läst mitt depp-inlägg här på bloggen och ville göra något. Så vi ska troligtvis till London för att kunna se en fotbollsmatch och Mama mia-uppsättningen (6e gången för pappa och 5e gången för mig.) Det låter åt i början på mars.

Min söta pappa. Hur snäll är han inte? Tänka sig, jag började nästan böla inne på Pacos. Men det var väl ingen chock. Nu ska jag skriva ett arbete, senare träna och sist dyka förbi Tariks för att umgås lite med några från klassen.

(MATILDA MATILDA MATILDA, hörde du? Jag ska till London! )


Lasse, älskade Lasse.

Ojojoj, nu har hon bölat igen (det ska dock påpekas att det händer sällan nuförtiden!).

SVT visade nyss den omtalade dokumentären om Lars "Lasse" Winnerbäck och hejsan, vad bra den var! Jag är så fascinerad och så otroligt berörd av denna människa. Han är verkligen helt fantastisk och det är en sorg för mig att aldrig sett honom live. Samtidigt som jag blir lite illa till mods, för de syns så tydligt att det är ett hård liv som igenkänd han lever. Så älskad är inte alltid lätt att vara och kändisskapet är som han säger själv, verkligen inte anledningen till att han fortsätter som artist. Nej det är bara för kärleken till sången/musiken, själva artistlivet har inte alls många goda sidor.

Men finns det en man som berör en sådan bred publik? Från tolvåringar som knappt upplevt kärlek själva till kvinnor som min mamma i fyrtoårsålder, tjejer och killar som mig i 20-25 års åldern och ända upp till tanter och farbröder i pensionsåldern. Det är helt stört! Hans texter och hans röst inger ett sådant lugn i mig och jag älskade varenda sekund av denna dokumentär. Jag är nog beredd att säga att han är bättre än Kent... (lite sådär i smyg.)

Sann text-människa som jag är, som alltid analyserar och förundras över texterna är så himla förundrad över att han når ut till så många människor och lyckas beröra , trots att själv berättar att han skrivit om självupplevda händelser.


För dig.

Jag har sett varenda vrå av Sveriges land
Jag har härjat runt i loger och på Grand
Jag har letat efter ro för min skakande hand
Efter dig, efter dig, efter dig

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart
För mig, för mig, för mig

När hösten kommer och tiden gått för fort
När allt känns på rutin och redan gjort
Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort
För dig, för dig för dig

Jag är hög nu sen den dagen när du kom
Ja, jag är hög nu och kan inte somna om
Och jag undrar om jag nånsin ska nyktra till nån gång
Med dig, med dig, med dig

Det sägs att kärlek lovart stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig

Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan någonstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny
Med dig, med dig, med dig

ojojoj.

Fytusan vad bra vi är! Uppsatsen är klar, opponeringen är klar - och banne mig, vi fick VG! Men visst, så nervös som jag var inför opponeringen idag var längesen jag var. Men allt gick tipptopp och det ska faktiskt bli roligt att börja ny delkurs nästa vecka. I helgen som kommer jag ska verkligen bara dega, dega dega. Äta god mat med älskling och sova sova sova.



Nu, träningsdags. Första gången sedan juldagen då jag har varit pank.
Det ska bli spännande men skönt.


ush.

En lättare depression på gång kanske? Jag ser verkligen inte fram emot något just nu. Inget är roligt och jag har inget att längta till. Jag behöver vår, ljus och värme. En resa, en konsert, ett äventyr - vad som helst. Chocka mig! Jag tycker till&med att det räcker med att köpa ny soffa men de har vi inte råd med just nu. tänk att allt är så jävla dyrt.



Veckans crush.



James Morisson är verkligen veckans crush. Albumet "Songs for you, truths for me" är så sjukt bra! Han känns lite som John Mayer men ändå så mycket bättre texter och mer känsla i låtarna. Gillar han skarpt! Lyssna vetja.

Tisdag förmiddag.

Skön start på dagen. Vi sover så länge nuförtiden, och jag menar verkligen länge. Nästan otäckt länge. Hursom! Tagit en promenad, inhandlat mat så D ska kunna laga lasange. Elin dyker upp vid 16.00 för plugg inför morgondagens opponering. Jag vill verkligen lämna Ulf Ekman nu, jag vill inte att han ska finnas kvar i mitt liv. Vi måste göra slut! Måndag 19/1 är den reviderade uppsatsen inne och då ska jag banne mig aldrig mer ta hans namn i min mun.

Ikväll blire tjejmys hos mig. Lisen och Elin som vanligt. Just like old times. Tee, tända ljus och prat. Förövrigt ska ju tilläggas att jag troligtvis ska på upplärning för ett nytt jobb nästa vecka. Berättar mer när det är 100% klart.


Kvällen.

Vi har storstädat.
Jag har fikat med Sanna.
Jag har pluggat.
Nu ska jag bara krypa ned bredvid älskling och somna, imorgon väntar en rejäl sovmorgon.









(Jag är sjukt avundsjuk på Sanna som drar till Thailand i 6 veckor på torsdag. Grattis till dig.)

Festligheter hos Elin (Bilder från i lördags.)


















Uppfattar ni några av dessa bilder som stötande eller osmakliga så ber jag er ta hänsyn och inte tänka mer på saken. Detta är bara 5 st galna brudar på väg ut i staden. En helt vanlig lördagskväll med diverse aktiviteter.

En bakfull sångerska?

Konstaterat 00.14 : "Jag sjunger fan bättre när jag är bakfull än när jag inte druckit en droppe kvällen innan. " Detta resonemang kom jag nyss fram till när jag lyssna på dagens inspelning från repet. En bra rep förövrigt. Men absolut, från och med nu äre jag som dricker whiskey eller rödvin kvällarna innan repen. Jag ska trotsa huvudvärken..


Bitch-låten fick ett härligt riv i sig och Why dont you do right fick verkligen den där hesheten jag letat efter. haha, Förövrigt så var det skönt att få sjunga, det blir min terapi i dessa "Jag-blir-snart-vinter-deprimerad-tider".

Grodyngel.

Precis hemkommen från bio med Daniel, såg den nya Wallandern - Hämnden. Riktigt bra faktiskt. Den kan vi rekomendera. Promenerade faktiskt hem, det var skönt. Repade mellan 18-21 med bandet och från och med idag blir det ett långrep i veckan fram tills februari. Energikrävande med kul. Imorgon blire nya tag i skolan med Opponering.

Här kommer några bilder från fredagen hos E&P.


(Lisen, Elin, Anna.)


(Om man stänger in två puckon i ett rum för att ta egobilder så kan det ofta sluta såhär. Elin och jag mest liknandes grodyngel. Dock bör poängteras att dessa stunder är fruktasnvärt roliga.)




(Erik, Ola och Olas malin. )


(Jag och Flood.)


(Vi startade ett band i taxin på väg till stan. Ola var gittarist som ni ser.)


Hjälp.

Galen kväll igår. Jag är för trött. Jag skulle helst inte lämna soffan idag men de måste jag. Jobba två-tre timmar hos pappa är inte allt för ansträngande och repa med bandet är ju mest kul men jag är trött. Gud vad trött jag är. Och ja, jag får verkligen skylla mig själv. Daniel sover fortfarande. Helt stört. Den mannen sover nästan 10 timmar varje natt nu och går aldrig upp före halv tolv om de inte har varit något speciellt., de är inte likt han!

Bilder finns drösvis av från hela helgen som gått så håll utkik efter 21.00 ikväll. Då kommer de massa.

Here we go again..

Sådärja. Snart på med partystassen igen verkar de som. Jag är social och åker över till Elin Englund för att träffa mina oldie-brudar. Var jättelänge sedan vi var ute ihop och jag börjar inte jobba för ens 15.00 imorgon så vad tusan, Daniel är ändå på cup tills inatt. Vad ska jag göra hemma själv en lördagkväll? De lät för trist. Dagen har spenderats i sängen vilandes och på stan fikandes med Elin och Lisen. Mycket mys.

Gårdagen var underbar. Kvällen avslutades på Björnstugan då Kåren var stängt. Men det var kanon! Elin har fruktansvärt mycket roliga bilder från igår så dem kommer upp så fort jag får dem.




Here we go.

Ooooh, nu är de bra. Jag är taggad. De ska bli så roligt ikväll. Sitter hemma, precis gjort mig i ordning och väntar på Elin. Vi tänkte börja lite här sen gå över till pojkarna, och sist blire gå 200 meter till Kåren. Jag är glad ikväll! Hoppas vi blir ett par från klassen. Har förövrigt fikat hos Emma och Ola idag och de var mysigt. Vi ses på tok för sällan nuförtiden!

De är sjukt att tänka tillbaks på de liv vi levde för exakt två år sedan. Så olikt de vi lever nu och aldrig hade vi kunnat tänka oss att de skulle se ut som de gör idag. Ute jämt var vi, jämt jämt jämt. Emma var singel och min situation såg ju också lite annorlunda ut. Jag visste nog inte ens vad retoriker betydde då, haha. Det är väl bra? "Ung och dum", (haha låter som om jag är gammal och klok nu.)


Nej, Here we go.

Mycket lättförståeligt Daniel...

Daniel har varit jättegullig att läsa igenom hela vårt arbete, vilket tog ca. en timme och har sen tyckt till om vad som behövs ändras. Han är riktigt duktig och det är skönt att ha hans "godkännande", haha.

MEN! Vet ni hur skönt det var att ha rätt när han på sitt allra finaste sätt försökte förklara för mig att:
"Älskling, det stavas självklart inte förståeligt, det stavas förståligt.

EH NEJ!
Det gör det inte sa jag, helt säker som jag brukar vara på stavning (när jag inte slarvar.). Men Daniel fortsätter att hävda att jag har fel och argumenterar med argument som t.ex. : Inte ens på 1800talet kan man ha skrivit med den gammel-svenskan. Vi slog upp ordet och vem hade rätt? Självklart jag. Word stavningsprogram anser båda stavningarna som rätt MEN om man söker på nätet är alla artiklar skrivna som : FÖRSTÅELIGT.



KLARA!

Efter lite maglagning har jag nu kvalitetstid för mig själv, tittar på Mama Mia medans älskling är på första utomhusträningen på Behrn arena ikväll. Dagen har varit intensiv men vi är äntligen klara med uppsatsen och det känns faktiskt väldigt väldigt bra. Imorgon är det fest tamme tusan, lite för-invigningsfest (innan den egentligen inflyttningsfesten den 7/2) hos Erik och Peder. Antar att det blir Kåren framåt midnatt, det känns bra - jag har saknat Kåren.

För er som inte noterat det tvingas jag poängtera hur bra jag skött första veckan med mitt mat-löfte. Jag har lagat mat fem kvällar av sju! Hur bra är inte det? Kycklinggryta, gazpacho, köttfärsås med spagetti, kyckling med avokadosallad osv. Here we go, jag ska bli mästerkock! Men käre kusin Marina läser till dietist och ska öva lite på mig. Jag ska ju självklart inte gå ned, utan upp. Just nu skriver jag ned exakt allt (verkligen varenda centiliter och vartenda gram!) av vad jag äter och dricker. Sen ska hon analysera min kost och komma med förslag på förbättring så jag kan gå upp. Så gullig är hon!


Brudar. Nu äre helg snart.

Jag är så glad ikväll för att jag har fått Spotify! David var en snällis och fixade det åt mig, helt underbart. Han hade ett hemligt knep han. Det lär jag inte ut! Hur som är det en helt fantastisk uppfinning och för er som inte vet vad det innebär kan jag berätta att jag aldrig mer kommer behöva ladda ned musik. All musik finns på nätverket och antingen söker man reda på musiken man vill ha eller så kan man göra spellistor som sparas. SÅ SMART!

På fredag äre fest. För-förfest, förfest, fest och utgång. Allt är det på fredag. Vi ska fira att uppsatsen är inlämnad och klar, Elin och jag kommer naturligtvis även fira våra fina betyg vi fick idag. En utgång kommer sitta fint. Klassen och jag på fredag. Har även ett mysförslag för Elin och Lisen angående lördag. Ett gratisförslag som innebär tjejmys, vin, bastu, relax och kanske några tjejfilmer? Lisen imorgon ska vi leka! Saknat dig brud.


Hejja oss.

Tänk att gårdagen var så värdelös och idag är en så fantastisk dag! Jag fick precis veta att jag fått VG på 3 av 4 delkurser (inte fått veta de fjärde än.) vilket innebär att jag säkrat mitt VG i hela Retorik A kursen. Det är så jävla skönt! För nu spelar inte Uppsatsen lika stor roll - visst ska vi klara den men ett VG är inte ett lika stort måste längre. Tillåt mig att vara stolt!

Elin och jag sitter här fnittriga som två småbarn och ska nu gladerligen fortsätta skriva om vår vän Uffe Ekman. Denna dagen är en bra dag. Jag ska hem och laga kycklinggryta med cocosmjölk till min älskling sen. Han är bäst.


Inte så kul nej.

Alla dagar kan inte vara bra dagar. Idag märks det. Inget har gått riktigt bra idag. Pluggandet var inte särskilt givande eller effektivt, jag var sjukt trött efter att ha kollat den förbaskade juniorhockeyn till 04.00 imorse (och vad fick vi för de? ett silver? ha.) och sen utbröt en riktigt huvudvärksdänga. Den lade sig som tur är efter lite powernaping.

Nu är det Drömkåken på tv.
Jomenvisst, favoritfilmen.
Så vi roar oss med att sodastreama saft istället.

Imorgon, jag tror på imorgon. Himlans bra dag.



Elakingar.

Okej, såhär. Någon har hackat min msn och skrivit massa elaka saker till folk från den. Så ni vet om ni är berörda, det var inte jag. Iofs hade någon skrivit till Moses , typ "Din mamma kan knulla.." och det hoppas jag att folk vet att jag aldrig skriver men iaf. Jag blir nojjig. Som fan. Har ni fått något elakt av mig får ni gärna säga till så jag vet.

Men jag undrar. 2009, gör man sådant fortfarande?
Jag ser inte charmen?



Emma och dumma tanten.

Nu är jag trött och vill gå hem. En timma kvar tills vi stänger. Sen ska alla galningar ha sina jackor, de blir ett jävla kaos. Jag lovar.

Det var en tant här nyss som frågade vad jag gjorde med datorn, jag förklarade att jag pluggade. Skrev en uppsats för att vara exakt. Hon såg helt förvånad ut och jag förklarade att man får ta till vara på den tiden som bjuds, här finns de många timmar att slå omkull.

Dumma tanten frågade tillslut - men varför gör du det här? Och inte hemma?Jo för att jag jobbar här svarade jag. Dumma tanten hade bara trott att jag satt här på slottet och pluggade för skojs skull, förstod inte alls att jag arbetade i garderoben. En man frågade vad jag läser för ämne och jag sa retorik, då sa han att han är grym retoriker för att det blir man om man varit gift med en kvinna i massor av år! Då kan man argumentera tyckte han!


Vad är väll en bal på slottet?...

Sitter som garderobiär nu på en trettodagsbal på slottet. Alla är så vackra så. Vackra och rika. Det är alltid lika charmerande att bära runt på damernas 15kg-pälsar och gubbarnas fjorton par skobyten. Nej. Men i alla fall, jag skulle inte tacka nej till en bal på slottet. Brandkårsbal, har dem inte sådant? hihi. När brandmännen får ta med sina respektive. (Josefine vad säger du om de? De skulle vi gilla va? hii.) Såhär såg jag iaf ut på min studentbal 2007.



Njutbart.


15.10
Vi är på G nu. Sitter på Njuta med Elin och skriver för fullt. Det var en trög start som vanligt. Vi är inte kända för att komma igång snabbt direkt, men desto mer effektiva är vi sen. Skolans restauranger och caféer hade stängt så vi tog fjortonbussen upp på stan för att sätta oss här. Och nu, efter lite fläskfilé a´la Njuta så är vi igång. Det kommer bli bra.

Ska hem fort som tusan sen, byta om och äta. Sedan jobba på slottet, stå i garderoben. Nej , det är inte det roligaste jag vet. Och skulle jag kunna kalla mig ekonomiskt oberoende så skulle jag aldrig tacka ja, men så är icke fallet och januari är den värsta månaden någonsin vad gäller ekonomi för en student. Sådäså.



kusinkärlek.

Keso och juice i soffan med älskling som tittar på fotbollseuropa. Mina fina kusiner har precis gått härifrån, Marina hade inte sett lägenheten än. Skandal! Det blev lite tee i soffan, prat och tittandes på gamla bilder. På tisdag kväll lämnar dem Öret för Umeå igen, ush tiden går för fort. Dock planerar jag in en liten tripp dit upp kring Februari.

Det som dock är bra att nu när Malin åker blir jag inte ensam, för min andra älskling har anlänt till Örebro. Elin kom igår och det var så skönt att träffa henne idag igen. Vi var på inflyttningsfika och hann inte ses så länge men den här veckan ska vi ju uppsatskriva ihop och då blire att ses varenda dag. min elin ♥ På fredag kommer även Lisen, just like old days. Mys och mys med flickorna. Det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaks till vardagen.



(malin och jag sommaren 08.)

Dumpad.

Glömde säga. Jag är säkert jättesen med denna fakta, men vi såg en så himla rolig film i fredags. Vi hyrde Dumpad (eng: Forgetting Sarah Marshall) och den var verkligen så bra som kritikerna säger. Jag brukar vara ruskigt emot amerikanska, romantiska komedier för att de alltid är så förutsägbara men denna höll hela vägen. Visst märks det att det är en amerikansk produktion men skådespelarna och storyn höll måttet och gjorde allt...


Se den! NU!
(för vi var väl inte sist av alla?.)


Victoria secret.


Sitter och tittar på Victoria Secrets fashionshow på trean. Ja om jag vore rik, då skulle jag bära underkläder från Victoria Secret. Varje dag skulle jag känna mig som en prinsessa. Älskar att modellerna nästan faktiskt ser ut som vanliga människor i kropparna - ja de flesta iaf, bara lite snyggare än oss dödliga. Jag är verkligen inget märkesfreak men visst känns det alltid bättre och framför allt roligare att köpa ordentliga set från riktigt bra märken. Fouches på Köpmangatan har jättefina.

Before the worst.

Måste ge en liten rekomendation om två skivor som går heta i min Ipod just nu. Som förövrigt är med mig överallt och kommer bli 2009 års stora beroende och måste. Tänk vad lite musik kan göra. Dagens bussresa till marieberg blev helt plötsligt den bästa stunden på dagen, istället för att som jag brukar, ägna stunden åt irritation över kräkandes barn, galna mammor, gnälliga pensionärer och busschaufförer som kör som idioter kunde jag nu njuta av dessa skivor.

Kid Rock. Hade knappt hört talas om snubben innan sommarplågan "All sommer long", men han har verkligen gjort en riktigt skön platta (platta är ett töntigt ord.) med typisk amerikansk rock. Kanske lite väl klyshig ibland men den får mig på himlans bra humör och det är väl de som räknas? Bästa låtarna är : Rock´n roll Jesus och Amen.

The script : Jag älskar sångarens röst och jag älskar soundet som ger en upplevelse av både Soul och funk, men även lite Rock och Rn´b. Störd blandning! Och framför allt är texterna grymma, framförs av en sjukt fin Irlänsk accent. Jag kan tänka mig att det passar både som mysmusik, partymusik, mingelmusik och träningsmusik. SÅÅÅÅ BRA! Bästa låtar: Before the worst och Breakeven.







Hejja mig.

Kors i taket. Jag lagat maten för andra kvällen i rad (håller löftena bra hittils). Och ikväll har vi verkligen festat till de. Min favoritsoppa : Gazpacho. Sjukt god spansk soppa som är jättelätt att göra. Till det blev det vitlöksbröd och julmust. (Vi har en sjuk crash på must just nu!). Fick inviga mixern/blendern vi fick i julklapp av Lotta och Gustav också. tipptopp.




Sambos.

Julmust och godis i soffan. Trött efter några timmars jobb. Jag fick ett sms förut av Barkengren (denkortabloggen) där det stod att invigningsfika vankas hos honom och Herr Flood (notera : två O.) någon gång under dagen. Dessa två herrar blir nämligen sambos imorgon och det är till min stora glädje. I huset bredvid (eller var det samma?) kommer även Seb1 och Seb2 att flytta in som sambos. I huset mitt emot bor ju också våran Lisen. Vilket toppenområde! Den oskrivna regeln innebär numera stående kaffeinbjudningar och regelbundna förfester. Det kommer bli en bra vår det här..



Ikväll blir det faktiskt plugg och Junior-hockey på tv. Ytterligare en myskväll. Men imorgon hörrni, då äre fest. Utgång på Björnis med Malin, kanske Sofie, kanske Mohammed, kanske Chrille + vänner, kanske hela Örebro  - haha dvs. det är bara jag och Malin som är skrivna än så länge. Men de är fest. Malin åker tillbaks till Umeå tisdag så vi kör en sista.


Mina löften.

Jag har skrapat ihop till tre nyårslöften och jag brukar faktiskt vara duktig att hålla mina (host. ELIN!) så jag kör på. Tre löften av helt olika sorter och som spelar olika stor roll men alla känns nödvändiga och bra för mig. Jag ska klarat! Mina privata och personliga mål är också nedskrivna, men dem är alldeles för hemliga för att skriva här. Here we go.

1. Skaffa körkort.
Blir till att sätta sig i bilen igen så fort vintern lagt sig lite, och sen till sommaren blir det intensivkurs. Så sista augusti är målet att ha kortet i min hand. HEJJA MIG! Det är verkligen läge nu.

2. Börja laga mer mat. (dvs. inte låta Daniel göra allt och sedan säga "Men vadå, jag bakar ju?!)
Jag har faktiskt succesivt hittat mitt intresse för att laga mat och jag ska göra allt jag kan detta året för att utveckla det och låta matlagningen i detta hushållet bli mer jämlikt. Jag ska till och med föreslå att vi har bestämda matdagar för att det hela ska bli lättare för mig.

3. Börja med den där hemska TBar-maskinen på gymet.
Jag har en hatmaskin på gymet som ska träna rygg,axlar och armar. Den är så bra och effektiv men den visar verkligen så konkret hur armarna är mina svaga punkter! Jag har faktiskt tagit bort den helt denna terminen från träningsschemat jag fått, men nu ska jag ta tag i den.


Home.

Hemma i lägenheten igen. Underbar känsla, att komma hem slår aldrig fel. Nu blir det att fixa upp alla saker, storhandla och tvätta. Men ikväll tror jag bestämt det blir kvalitetstid i soffan. Bara vi två. Imorgon kväll vill jag göra något kul!

1/1

Första dagen på 2009. Jag har alltid, och verkar aldrig bli av med denna ångestkänsla som besöker mig denna dag. Det är så mycket bättre idag än många andra dagar. MEN jag har alltid någon slags jobbig känsla inom mig när det ligger ett helt nytt år framför mig. De är mer läskigt än spännande (som t.ex. min sambo tycker, han är smart och ser att de blir ljusare tider osv.) Jag får lite panik och vill veta hur året ska bli. Det är dessutom tre fruktansvärda månader som ligger framför en, januari - mars är ju inte de bästa månaderna. Men visst sen kommer sommaren...

Till något gladare. GÅRDAGEN! Den var underbar. Började med After ski, lite deg, sen bastu, sen fort göra sig i ordning och sist middag innan vi gick vidare till utestället där alla fjällturisterna hänger. Det var lite segt innan tolvslaget men jag och Daniel hade verkligen jätteroligt sedan och stannade längst av alla. De här med coverband är min grej ♥

Idag kanske det blir en promenad i solskenet, packning, pizza och framför allt vännermaraton på femman. Bilder från gårdagen kommer upp imorgon när vi kommer hem. Som förövrigt ska bli skönt, slippa sova två i en 1,90säng.