je te promet.

Speak now or forever hold your piece.

som en saga.

Gårdagskvällen var lika bra som förväntat. Jag är lyckligt lottad med världens goaste kollegor och nyfunna vänner. Vi spenderade några timmar på "Four seasons", smakade på fantastisk sushi och ännu godare vin. Promenerade sedan neråt National och fortsatte prata bort någon timma på ett litet, opretantiöst hak innan Sebastien var en ängel och hämtade en väldigt trött tjej.

Nu har jag tagit helg här i soffan. Ost och kex framför jobbdatorn innan jag snart får sällskap och kan ta ledigt på riktigt. Ikväll ser jag fram emot idol, imorgon en lång ledig dag som vi ska avsluta hemma hos Inger-Elisabeth på hennes födelsedagsfest. Till råga på allt det lyxiga så får jag även match-sällskap av Anne-Line på söndag! Vi ska på äventyr i hennes gamla hemtrakter och se DHK vinna över Follo på bortplan. Det kallar jag fin helg det!


tack för en fantastisk kväll, fina ni!


lucky me.



Att folk aldrig lär sig att det är lätt som en plätt att spåra ip-adresser. Att dessutom kommentera på meningslösa inlägg och ställa frågor med uppenbara svar. Vad ska det vara bra för?

ord och flera visor.

På tåget mot jobbet, åkte på en böter på 900 fina kronor som tack för att Jag tog en chansning idag. Tji fick Jag. Hade kunnat tänka mig en bättre start. Men, det ska förträngas. Idag är en bra dag. Jobb i nydalen, flera möten, sedan ett glas hos Inger-Elisabeth (så långt! Smeknamn någon?) För att sedan möta resten vid national. Förresten! Upptäcker att min flickdröm och tillika musikaliska förebild (spännande kombo...) spelar i Örebro i höst. DET vore något det. Går snabbt igenom vilka vänner som kan ha förstått hans storhet men inser Jag troligtvis kommer behöva gå ensam. Det får bli att muta Seb... "Om varje dag var som denna skulle Jag kunna leva i tusen år"

team flying pigs på äventyr.







Imorgon väntar restaurangbesök och kanske en liten tur på byen med mitt kära kontor. 
Det ser jag fram emot. Oslos bästa sushi-restaurang sägs det. 
Nam nam!

Ekte kjerlighet?


Hemam efter cupmatch och seger i Drammenshallen. Det går ju fint det här. Jag fick sitta och vara glad och stolt och laget är ett steg närmre cupfinal i Spektrum. Det vore tufft.


Förövrigt var vi på fotboll i helgen när la familia var här. Jag, lillebror, Seb och Morbror såg Strömsgodset vinna hemma. Norrmännen eller rättare sagt Drammens-borna (drammenskerna..) ska ha all cred i världen för stämningen de skapade på matchen. Det var galet och går inte att jämföra med de flesta laget i allsvenskan. Klacken var stor och sjöng stämningsfulla kampsånger. Det vill säga de hesa, målbrottsfjortisarna som står på södra stå på Behrn hade stannat hemma och istället för vrål och skrik fick vi höra kärlekssånger till hemmalaget. Det var verkligen häftigt och en bölig tjej som jag blev rätt uppslukad av stunden. Jag var en lättköpt supporter kan man säga.


Lyssna på refrängen! En sådan skulle vi ha hemma på Behrn tycker jag.



quote.

"wooho.
I never meant to brag.
But I got him were I want him now.
It was never my intention to brag.
But if it feels go good.

I watch his wildes dreams come true,
not one of the involving you.
Now watch my wildest dreams come true,
not one of them - involving you. "




Usare il tempo al futuro per noi




30 dagar kvar..

were gonna save the world tonight.


suprise me.




Man kan tro mycket om den här mannen.
Jag trodde i alla fall jag visste,


men jisses - han förvånar! Hans blogg är riktigt bra! Välskriven och underhållande. katsjing! En favorit till samlingen.

inspiration.

Gud jag älskar detta program!

De senast tiden har jag timat att laga mat samtidigt som jag tittar. Det är jättebra! Jag tenderar att bli så otroligt hungrig annars. Det är ju lite olika det där med vad man sen väljer att laga (laxmousse, hur gott lät inte det?) - men likväl, det är nästan alltid inspirerande! Den dagen jag blir superwomen då ska jag även börja laga fantastiska, smarriga, avancerade maträtter. 


Idag dödade dock tröttheten all inspiration, det blir inget fancy här inte. Pastagratäng it is.

just nu...

... läser jag Morgan Allings självbigrafi "Kriget är slut". Det är kanske inte värd nobelpriset men likväl berör den ända in i benmärgen och lämnar spår i drömmarna mina. Jag läser den varje kväll, till en början var det för att jag skulle bli trött och kunna somna lättare - men inte blir jag trött inte! Sättet Alling skriver om sin tragiska barndom på är fängslande utan att för sakens skull behöva placerad i offer-facket. Ingen "tyck-synd-om-mig" utan snarare en samhällskildring av hur socialtjänsten på sjuttiotalet i Sverige tycks ha fungerat.


Det är hjärtslitande att läsa om hur en sju-årig Morgan, som bor i sin andra foster-familj efter barnhemmet han placerades på som bebis, blir tillsagd att följa med en dam från socialen för att hon ska ta med honom till sin biologiska pappa men att när de sedan kommer fram visar det sig vara ännu ett barnhem. Soc-tanten lurade Morgan för att det var enda sättet att få med honom. "Vad skulle jag göra då? Du vägrade ju följa med i bilen..." Ännu hemskare blir det att Morgon faktiskt trivdes i den sista familjen men att socialen vägrade låta honom vara kvar för att barnhem var billigare.


Så nej, den må kanske inte vara lovprisad och värd någon första-plats av recensenterna men likväl är det en historia som jag tycker alla borde ta sig tid att läsa.




"sticks and stones may break my bones..."



ja, det var en bra helg hemma.


en stor liten sak.

Jag kunde inte bli gladare än när jag kommer hem och Sebastien har städat hela lägenheten helt magiskt ren. En aktivitet som jag trodde att jag skulle få ägna kvällen åt. Åh, som jag ska njuta! Kvällen till ära får det nog bli min orkar-inte-rätt, den som fungerar i alla lägen, alla tider på dygnet. Pasta med grön pesto, avokado och babyspenat. Det + sushi skulle jag kunna äta 6 av 7 dagar i veckan (den där sista tagen kan man ta röd pesto för att festa till det lite).

namnam.





ingen höst utan Melissa.

"som säger mitt på ljusa dagen, jag är lycklig med dig".

Youll find a way.

På jobb.
Hær trivs jag.


Den hær låten får mig glad. Jag har precis fyllt i mitt score-card och idag ær en sådan dag då jag inte ser några limits. Jag skulle vilja bevara kænslan i en liten ask.




Tredje raka segern.

40-24 till DHK ikväll
(och jag har ett hjärta som var helt fantastisk ikväll)



värme, lycka och kärlek till er två.



All kärlek, lycka och värme i världen till Matilda och hennes Boda som förlovat sig nyligen. Det är verkligen helt fantastiskt och gör mig så glad. Jag minns mycket väl när ni precis hade träffats och hur nyförälskad Tilda var den där Julikvällen 2007 då jag besökte henne i Uppsala. Återigen, ni är värd det bästa. Grattis! Grattis! Grattis!

skrota fördomarna.




Tycker de med fördromar ska skrota dessa och öppna sitt första nummer av ego-boost. Jag tror de flesta kommer förvånas av de briljanta artiklarna, intressanta texterna och mängden av inspirerande karriär-repotage. Helt klart min favorit-tidning alla dagar i veckan. Pappa, vill du vara gullig och sända den med posten till mig? ♥

nerver.

Sebastien är iväg på match ikväll. Andra matchen i serien, sandefjord står för motståndet en timmas bilresa bort. Det hade kännts självklart att ta sig en åktur dit om förkylningen inte gjort mig så ofantligt otrevlig att ha bland människor. Det skulle nog inte vara så uppskattat. Så därför får jag sitta här och vara nervös istället. Under mitt stora täcke som jag flyttat ut i soffan.


På fredag däremot, då får jag fin-sällskap på matchen. Då kommer mamma + den sidan av familjen hit på en mys-weekend vilket inkluderar match i Drammenhallen.










utifall att.

Och nej - vi ska inte gifta oss snart (jag har fått många underliga, ärliga frågor de senaste dagarna), inte vad jag vet i alla fall. Så nu slipper nu klura på den nöten. Men däremot, förstå vilken fantastisk blogg detta kommer bli den dagen vi väl har ett datum. När man kan planera, fixa, dona och längta! Den dagen kommer det förhoppningsvis inte komponeras några mer meningslösa inlägg, ja - som detta. 

Åh..
den dagen.


(alltså, jag längtar självklart mer efter själva bröllopet än bröllopsbloggen. Kan ju vara bra att säga det. )



på den säkra sidan.



Drömmer mig bort bland vackra repotage och uppslag. Borde skaffa mig en klippbok. Klippa ut det som är finast, värt att minnas. Idéer och tankar. Jag är alltid sådan när det kommer till saker jag blir livrädd att glömma bort. Till exempel namn på mina (jaja, våra då) framtida barn. Jag brukar smsa mig själv namnen jag kommer på. Hur knäppt är inte det? Men, hur dumt vore det inte att stå där och ha glömt bort favoritnamnet? Visst man har nio månader på sig att minnas. Men ändå, tänk er, tråkigt öde:


- Vad var det nu igen Sebastien?
- Absolut ingen aning, Emma.
- Åh, jag skulle ha smsat mig själv.
- Ja, det skulle du.
- Jaja, nu får vi döpa henne X istället. Inget annat att göra.





att vara liten och ynklig.

Idag är det bara en aktivitet som gäller. Sova. Och möjligtvis lite slötittande på tv3play. Hittade "ensam mamma söker" och "True talent". Jag älskar att tv3 låter mig titta på deras program, till skillnad från tv4 som inte vill låta "utvandrare" som vi se deras program. Förövrigt saknar jag pappa när jag är sjuk. Han har alltid, även när jag varit vuxen, kört förbi med massa bra från apoteket, tidningar och godis för att mina sjukdagar skulle bli bättre och jag skulle bli frisk snabbare.



Sebban är självklart go och tar hand om mig också (morgonkaffe: check) men det är ju inte samma sak.




tar hem rekordet.

Allt gick så bra fram tills igår eftermiddag. När vi satte oss i bilen kände jag direkt att jag min dålighet inte var sviter av lördagskvällen utan snarare var början på en hejdundrans förkylning. Så blev det. (Min kropp verkar vilja slå rekord i antal-feber-dagar hösten 2011). Jag var helt däckad igår kväll men provade ändå jobbet idag. Det fungerade i två timmar. Nu har jag sovit exakt hela hela hela dagen och trots det är jag fortfarande trött. Då måste något vara galet.

Blev dessutom andfådd av att plocka ur diskmaskin.

Visst, jag tränar inte så frekvent,
men hej - så dålig kondis har jag faktiskt inte.






Lillebror och jag i söndags hos mamma.

till världens ände.


Dagar som idag

Vi mår som vi förtjänar idag. Eller nej, nu blev det fel. Jag mår som jag förtjänar. Sebastien skötte sig exemplariskt igår medan jag verkligen visade prov på att man ska ge allt när man väl åker hem. Det var dock en fantastisk lördag. Sådana där som kanske kan skrivas in i historieboken och som påminner en om varför det är så värt att åka 4,5 timmar i bil för endast 30 timmar i Örebro. Spännande Linde-match, mysmiddag med far + kusin på Jensens, drinkar med Elin & Sofie på Lounche (varför går vi inte dit oftare?) och tillsist möte upp alla de andra på Ritz. Ett ritz som överraskade och var bättre än bäst.

Trots den vilande slitna känslan som troligtvis syns på flera meters avstånd när man ser mig så har vi ändå varit aktiva idag. Frukost på Java med Sofie och Per, nu söndagslunch hos mamma, sedan fotboll och sist handboll igen.


Det här inlägger blev ett klassiskt "allt det här har jag gjort..." men det struntar jag i. Om jag någon gång glömmer bort hur bra den här helgen var så finns det i alla fall något att titta tillbaks på. Bilder kommer imorgon.



Nu åker vi!




Hej Lindesberg!
Hej Örebro!
Hej handboll x 2!
Hej Indigo!
Hej Ritz!

"men den här hösten, den är vår"


det där med språk.

De kommer och går, mina favorit-uttryck och norska ord. Nu har jag ett nytt:


"ska vi ta en prat?"
"vi behöver ta en prat"

(utslaget är alltså: flink, kos deg, skönner, trenger, oppgave, och grusomt)


Bra uttryck. Man skulle kunna tro att det direkt-översätts som "samtal". Exempel, "ska vi ta ett samtal..". Men som så ofta så tycker jag verkligen att det norska språket är rikare än det svenska (oj, tar jag mig vatten över huvudet nu?). Jag har suttit i tjugo minuter och försökt förklara på ett enkelt sätt hur det svenska språket är fattigare än åtminstone det norska språket och hur jag älskar flera norska uttryck som jag tycker är omöjliga att översätta till svenska. Det finns helt enkelt fler dimensioner i språket. Punkt. Jag kan inte förklara.


Precis som ni aldrig kommer tro mig när jag säger att jag på allvar har svårt att slå bort det norska språket när jag pratar med er där hemma. Vissa norska ord känns sjäkvklara nu. Det låter larvigt, precis som när folk bor i Stockholm en vecka och sedan pratar bredare Stockholmska än Roffe från Hammarbyhöjden. Det kan jag inte uttala mig om men jag slänger mig verkligen hit och dit med norska uttryck och det är så svårt att sluta!

Esh. jag ber inte om ursäkt. Jag älskar det!




vår helg.

Känslan över helg är verkligen helt fantastiskt. När Anne-Line och jag låste kontoret hoppade jag jämfota ut ur flyporten. Mestadels över lyckan att få sova ut i helgen men även för att jag var så koffein-förgiftad idag av alla kaffekoppar jag hällt i mig. Jag måste ha sett ut som om jag gick på speed när jag dansade ner till flygtåget (sådana på speed finns det förövrigt gott om. Eller är dom också bara koffeinförgiftade?)


Den här helgen kommer bli den bästa. Ikväll, bara jag och Seb och några öl framför tvn här hemma. Imorgon far vi mot Sverige för en kort weekends-visit. Handboll, både dam och herr ska vi hinna med - men även familjemys, vin på stan och IKEA. Vi ska försöka att inte göra helgen stressig men man vill ju så mycket när man väl kommer hem! ♥  Jag har glädjen att få träffa två av mina sötaste tjejer imorgon kväll. Har jag tur får jag även dansa mig trött på Ritz. Det var längesedan det!




Sommar 2011 på Apelvägen.

.



borde kanske inte..

När man inte kommer på något intressantare att blogga om än att "halloumi" (alltså osten) inte nått Norge så borde man kanske inte blogga.





Så, därför - Godnatt.
(men ärligt - dom har missat halloumi helt. Den finns ingenstans. Dom vet inte vad det är! Lite knappt är det väl? Det var tråkigt att göra halloumi-sallad utan halloumi ikväll. )

en påminnelse.

Note to myself:



Jag hade tråkigt igår och pyntade lägenheten med ett tjugotal små ihopvikta lappar till Sebastien. Jag försökte verkligen vara klurig och gömma dom på konstiga ställen, så att han inte skulle hitta alla samma dag.

Något att tänka på i framtiden, om jag ska göra om det, kan ju vara att försöka minnas vart jag la dom. Alternativt att inte bli så hunrig (inte skjuta upp middagen?) att jag nästan äter upp en av lapparna för att jag inte tittar på vad jag har på skeden.

(PS. Han har ju inte hittat den lappen än. Så jag la tillbaks den. Säger inte vart. HA! Tricky one. Nu kommer han säkert se upp med vad han äter de närmsta dagarna.)

Drivkraft?

När jag har varit på utbildningar, speciellt internutbildningar - då har det var väldigt (extremt) populärt att prata om målbilder. Du ska helst av allt konkretisera dina mål och göra en liten fin affisch med foton som symboliserar dina drömmar och visioner. Jag har tyckt att det räcker att ha målen i huvudet, eller möjligtvis hjärtat. Lätta att plocka fram. Men någon övertalade mig. Gav mig lite siffror på att det statistiskt sätt är större chans att du uppfyller målen om du skriver ner dom och påminns om dom dagligen. Jag ska därför ge det en chans.


Pyssel-Emma ska imorgon pyssla ihop sin mål-affisch och sätta upp den på sitt skrivbord på jobbet. Jag är fortfarande lite skeptisk men kanske kan detta lilla påhitt motivera mig. Jag tänker mig lite nyckeltal som jag ska sikta på, kanske något favoritcitat, en låttext och såklart bilder som symboliserar det jag ska uppnå. Visst låter det klyschigt? Ja, vi får väl se.



like a virgin.

Något som gör mig glad i årets idol är att det är de unga tjejerna som kliver fram och de verkar verkligen ha förstått vad många tidigare inte förstod. Det är flera femtonåriga tjejer i år som lyckats leverera mer än bara sång som verkar ha dragit nytta av tidigare års failures. De har galna röster, karisma och en attityd som får oss att älska dom innan de ens tagit en ton. Jag har lovat mig själv varje år att ge upp Idol. De skapar ju ändå bara mainstream-artister och dödar vad som verkade vara det "riktiga" i varje enskild artist. Men, jag hoppas på i år. Jag tycker småbrudarna är grymma i år!


05.11.11

Fick inbjudan till en riktigt stor maskerad ute på Bygdoy i början av November.
Woop woop!






Fler sådana överraskningar tack.

lovelight in her eyes.




Vet inte varför, men gillar bilden. Jag ser ut att ha energi, lite full i fan. Något i blicken som gör mig glad. Jag kan lova att jag inte ser ut så idag. Typisk måndagskväll, Sebastien är på sen träning och jag kan knappt stava mitt namn - så trött är jag. Jobbdagen bara försvann, vad fick jag egentligen gjort? Nej. Ge mig helg igen. Nu.

Retro Rosekjelleren

Vi var ute på en promenad förut. Tog en kaffe i solen och unnade oss söndagsfika. På vägen hem gick vi förbi en jättesöt second hand butik som jag helt hade missat. Till min glädje hittade jag en fin höstkappa/jacka och örhängen att matcha mina kavajer med på jobbet. Jag brukar ha svårt att falla sådär pladask för second hand men denna butik var verkligen jättebra. Malin och Marina, vi måste ta en liten promenad dit när ni kommer och hälsar på i Oktober!



åh, som jag längtat!



Den perfekta söndagsfilmen?
Jag hoppas på det.

på den sjunde dagen.

Det finns så mycket som är bra i det här landet men det finns även några få påhitt jag verkligen inte förstår mig på. Ett exempel är att man kan köpa öl och annan alkohol på mataffärer, men inte senare än 18.00 på kvällen och inte på måndagar. Nu handlar jag inte öl så ofta på måndagar så detta stör inte jättemycket men ändå, ibland kanske man vill ha framförhållning inför helgen? Eller?

Sen det här med att allt har totaltstängt på söndagar! Mataffärer, caféer och köpcentrum - allt är så stängt det kan bli. Jag antar att tanken är fin, att söndagar - så bibliskt som det heter - ska vara veckodagen då vi vilar. Men hör på det här då, IKEA har stängt på söndagar! IKEA, det säger sig ju självt - Söndagar är ju som gjorda för att hänga på Ikea! Nej, här har dom öppet till 23.00 på vardagarna (!) och 21.00 på lördagen men på söndagarna tänker dom minsann inte låta oss handla. Idag stör det mig extremt, vi skulle ju efter att vi hade storstädat investera i en ny kökshylla och hade avvarat tid för att spontanhandla. Men icke. Det får gott vänta och jag får gott vila.


(Vem sjutton handlar på IKEA 22.45 en måndag?).



Serie A.



Det ser jag fram emot. Bigtime. Lördag 29/10. Alltid velat se Serie A på plats. Har sett Barcelona på Camp Nou, 2009 men tror nästan att italiensk fotboll kan bli ännu häftigare och spciellt vid en match som denna. Zlaaatan, Zlaaatan! Jag har gått runt på jobbet hela veckan och sjungit sånger om honom. Det irriterar kan jag säga! Dom tycker illa om honom och förstår inte att hans image och framtoning är fantastisk och berättigad. Dom förstår ingenting. Ni ska se deras min när jag säger att Petter Northug är dryg. Det är tydligen att gå över gränsen det.

smulan.


Alltså, hur vacker är hon inte?
Älskade vän, hoppas du förstår hur fin du är.

bright light shining city.




Gårdagskvällen spenderades med Inger-Elisabeth inne i Oslo. Vin och trevligt häng på Radisons 21 våning. Väldigt likt Heaven23 i Göteborg och fantastiskt för nyinflyttade mig att få se hela Oslo. Jag menar, inget slår väl drinkar och rosé med utsikt över en stad i kvällsljus?

jag saknar er. jag saknar er. jag saknar er.


DHK.

Det var trevligt.
Seriepremiär och vinst mot guldfavoriterna Elverum.



27-26.


dyra vanor.




Jag struntar i att de kostar som en halv HM-garderob, de svenska tidningarna är värda varenda krona. Mitt vardagslyx tillsammans med en kopp kaffe på balkongen innan norska idol börjar och innan Sebastien kommer hem från träningen. Förövrigt, visst har man det ganska bra om man längtar tillbaks till jobbet efter två dagar hemma? Det känns lyxigt.

Inredningskris.2



Jag imponeras och ser verkligen upp till de som är duktiga på inredning. De som vill och "kan själv". Som vill sätta egen prägel. Jag är ju inte helt oduglig, tycker om att pyssla och fixa men fick jag välja så vore det ett enkelt val. Hade jag möjlighet så skulle jag utan tvekan, med glädje, betala någon för att inreda mitt hem. Då skulle jag bara stå och peka. Det där vill jag ha, det där vill jag inte ha! Jag skulle berätta om alla de vilt skilda stilar jag gillar och så skulle den duktiga inredan få något att bita i när det kommer till att kombibera dessa. Det blir nog ingen enkel lek, men för mig är det verkligen omöjligt!


Det chokladbruna, kombinerat med det vitt lantliga är fantastiskt fint och ger ett lugnande intryck, men jag är helt säker - jag skulle tröttna efter bara några kvällar. Jag är verkligen hopplös.

Reese för Lindex.




Har aldrig varit något fan av Lindex och jag är väl kanske inte helt övertygad men tänk vad mycket en vacker modell kan göra! Reese är så snygg, så galet naturligt vacker och plötsligt överväger jag faktiskt Lindex bonn-romantiska västern-kollektion. Jag behöver helt klart införskaffa mig flera goa, oversize halsdukar. Den överst är kanske ett alternativ?

kvällens mission.



Tacopaj.


yummie.
yummie.

kjerlighet.


Jag kommer aldrig bli någon bloggande Torold men lite reklam kan man väl få göra?

Hemma idag. Igen. Antobiotikan gör mig till en sämre människa, framför allt en illamående människa. Jag är som sagt inte bra på det här med att vara sjuk. Jag borde sova men jag har gjort det nu, därför var det tur att det var handbolls-upptakt på tv. Först damernas (alltså svenska elitserien) och sedan herrarnas. Jag är så stolt över Örebro och det är häftigt att vårt damlag ska vara med och fightas i den högsta dimensionen. Jag tyckte att Dunder skötte sig jättebra under tränar-intervjun och jag är så stolt över att pappa får vara med om detta, och att han tillsammans med alla de andra i föreningen ska (mot alla odds?) skapa något fantastiskt denna höst.


Imorgon är det premiär här i Drammen, mot guld-tippade Elverum. DHK har haft en fantastisk försäsong och vunnit mot alla norska lag förutom mot Hasslum i vänskapsmatchen. Det ska bli så otroligt roligt och framför allt spännande att få följa ett nytt lag, med nya förmågor och möjligheter att lära känna under hösten.



wonderland.


liv.

Otroligt tragiskt. Lillebrors favorit-spelare har gått ur tiden. En fantastisk hockeyspelare och en förebild för många unga idrottare. William smsade för en timma sedan och berättade vad som skett. Det är så otäckt. Jag säger som jag alltid sagt, ryska flygplan ska man inte flyga med. Läste precis att den modellen de flög med bara tillverkades i 170 exemplar mellan 1979 och 2002, varav 8 av dessa (inklusive detta) har råkat ut för allvarliga olyckor.


Ja, nog om rysk flygsäkerhet. Förtvivlat tragiskt är det. Idrottssverige har förlorat en fantastisk spelare och medmänniska, HV71 har förlorat en vän och en älskad kollega, Jönköping en hyllad hjälte och hans nära en familjemedlem. Det finns inte ord för vad tragiskt sådant här är.




Inspirationskris.

Hopplös är jag.
Söker inspiration till vårt vardagsrum men jag ändrar mig ju bara hela tiden. Håller fortfarande romantiskt och lantligt? Vill jag inte helst våga gå emot bohemiskt? Eller borde jag inse att stilrent nordiskt är det jag alltid velat ha?


As I told you.
Hopplös.



a boy.

Jag har haft ett litet gråtmoment.
Den här killen är bara femton år!


Hans sammetsröst fick mig inte bara att sakna min lillebror (han är lite lik William ju!) utan även inse att jag borde lyssna mer på James Morrison. Vi har ju gått skilda vägar ett tag men det är ju lätt att ändra på.



hjem til dæ

Okej, jag vet - det är inte särskilt classy men jag är helt fast. Den gör mig så glad! Det finns en hel del crapig norsk hiphop/clubmusik men den är är ju faktiskt riktigt bra. Textmässigt inte genial direkt men likväl, den gör min dag.

(Förövrigt - ibland är det svårt att tro att vi är grannländer för musiken tar bra med tid på sig innan den når mitt nya hemland. "Gubben i lådan" och "Jag kommer" spelas frekvent på radion tillsammans med "Om sanningen ska fram")




weekend-lover.

Att min liv inte ser ut som det gjorde i våras är ju ganska självklart men ibland inbillar jag mig att livet hemma i Örebro har stannat upp. Att inget ska förändras. Så är det ju självfallet inte. Idag började min gamla klass i skolan igen, första dagen efter sommarlovet på allvar. Det känns konstigt och lite tomt. Jag ska inte låtsas som om det inte känns för det gör det verkligen. Jag älskar mitt liv här men första dagarna på universitetet är speciella. I tre hela år har jag delat dessa höstdagar med Elin. Det känns lite i hjärtat att hon nu ska avklara dessa utan mig.


Vad som dock är bra och vad vi verkligen inte hade möjlighet till förut var den "Emma&Elin-weekend" vi har inplanerat i höst. 25e November ska jag bjuda Elin på en riktig kvalitetshelg. Förhoppningsvis Selma Spa eller Loka Brunn, men hur som ett ställe där vi får ta igen tiden och njuta av varandras sällskap. En försenad födelsedagspresent och något roligt att längta till.


Fotosession med Jonathan - Maj 2008.

Home of the young professionals.

Bra dag. Flera sådana tack.



Jag har varit galet produktiv och hunnit med konsultsamtal, kontraktsigneringar och annat som är fint att ha avklarat på måndagen. Jag struttade gladerligen runt på kontoret i helt ny jobbdress (inklusive nya heels!). På torsdag kväll stannar jag i Oslo för vin med Anne-Line och Inger-Elisabeth (alla dessa dubbelnamn!) på något mysigt ställe. Vi är värda varenda droppe, och varenda njutbar sekund i varandras sällskap så mycket som vi slitit ihop i sommar.



woop.

Touch it, Bring it, Pay it, Watch it, Turn it, Leave it, Start - Format it!

trollbunden.


Gudars, det verkar som om nyheterna tar tid på sig innan de kommer till lilla Drammen. Men jösses, jag 'är lite trollbunden. "Tack för musiken" är ju ett riktigt riktigt bra program. Jag har alltid gillat Strömstedt, hans musik och framför allt imponerade han när han skrev de svenska texterna till "Mama mia"-musikalen och Abbas texter. Det behövs fler "på-riktigt-program". Bättre intervjuer, bakgrundshistorier och lära-känna.


Thank god, det här ska jag följa!

(I det programmet jag ser nu är Orup gäst. När han sjunger "Från djursholm till dansvikstull" längtar jag ihjäl mig efter Stockholm. Nu vet ni det också.)

weekend.

Jag borde skämmas så lite som jag fotade i helgen! Poose-bilder från diverse hotelltak, caféer och restauranger är tyvärr allt jag har att erbjuda. Däremot så har vi haft det fantastiskt och det var jättemysigt att få se mer av Oslo än de kvarter jag skymtar på vägen till jobbet. Vi har shoppat, druckit massa gott kaffe, ätit på en riktigt bra tapasrestaurang, strosat, ätit Waynes-frukost och promenerat runt på charmiga Grynelukka - ett område som bör jämföras med Stockholms bästa delar av Söder.


Från och med slutet av September har vi möjlighet att göra sådana här weekends lite oftare och det ska vi! Det ger så mycket energi. Nästa trip som är planerad är en helg i Göteborg.



Oslo.


gamla fina Örebro.

Förra helgen överraskade vi några där hemma och spontan-bilade hem till Örebro. Mamma hade inte fått veta det alls så hon blev riktigt chockad när vi kom på uppfarten mot Gråboda (sommarstugan..). Speciellt eftersom jag bara en halvtimma innan ringt mamma och pratat om att vi letade frukostställe hemma i Drammen. Vi hann även med en hel del handboll i Lindehallen där turnering hölls. Konstig känsla att ha Sebastien bredvid mig, med kaffe i handen, och inte på plan i matchställ som det brukade vara. Nu dröjer det nog dock innan vi åker hemmåt igen. Säsongspremiären är på fredag och det innebär matcher i stort sett varje helg. Dessutom är det otroligt slitsamt att åka nästan fem timmar. 

Ni får helt enkelt komma hit snart och besöka oss.

ringar på vattnet.




Tänk vad bra grejer P3 gör! Jag älskar den här idén. Att samla talanger, med olika bakgrunder, genrer och röster för en bra sak. Det är kanske lite amerikanskt men jag gillar det - alla samlade för en god sak samtidigt som duktiga människor får en chans att promota sig själv i ett syfte som inte bara är egoistiskt och komersiellt. Favoriterna i låten är som alltid Timbuktu och Hoffe från Hoffmaestro men såklart även Jasmine. Galna kvinna vilken röst hon har!

fröken mardröm.

Alltså jag är verkligen på gränsen till psykopat på nätterna. Utan att försöka vara rolig så är jag en riktig mardröm att sova med ibland. Inatt hände det igen. Jag fick ett mindre utbrott, helt oprovocerat och helt utan grund.. Jag minns alltid i efterhand hur logiskt det verkar. Som att det inte finns något mer självklart i hela världen.


Seb vaknar mitt i natten av att jag sitter rakt upp, från ingenstans, och talar med mycket skarp och hög röst..

- Sebastien! Sluta väck mig!
- Jag har väl inte väckt dig! Vad pratar du om?
- Du väckte mig ju! (skriker)
- Nej, det är du som väcker mig nu - sluta vara så otrevlig.
- Men hallå, du kan väl inte veta om du väcker mig. Du var jobbig, du väckte mig. Och föresten, om du inte väckte mig förut så gjorde du det ju nu i alla fall. TACK!



woop.

Ibland är man bara hög på livet. När jag satt på flytoget på vägen hem från jobbet idag, med Maria Mena i öronen kunde jag inte sluta le. Uppfylld av allt som händer, upprymd av massa känslor som jag hoppas aldrig ska lämna mig. Euforisk kanske det kallas. Den här helgen kommer bli helt fantastisk. Snälla, påminn om den här dagen tunga, trista höstkvällar framöver för just nu är allt bara underbart.






(två minuter senare: Otroligt tråkigt inlägg för er att läsa... Men må så vara. Jag tänker fortsätta såhär.)






sagolika du.

Förövrigt. Glömt att berätta! Vi ska till Oslo på lördag och ha en riktig myshelg med shopping, middag och hotellövernattning. Eftersom vi inte åkte någonstans i sommar ska vi nu unna oss lite kvalitetstid. Det var länge sedan vi hade en sådan för oss själva. Vi ska bo på ett helt nytt helg vid Nationaltheatret - väldigt modernt och flashigt, lite speciellt att man får frukosten hängd på dörren så man kan äta den i sängen. Det faller mig helt i smaken. ♥



nighty.

Precis hemkommen från kickoff med jobbet. Mycket lyckat och världens bästa kollegor. Konferens, lite "rebos" och sedan tapas och vin. Jag avslutar nu kvällen med den här fantastiska tjejen. Jag har självklart börjat titta på Norska idol (förstår vad lyxigt, både följa svenska & norska!) och föll direkt för hennes version av min gamla favoritlåt.