Och så några blommor,

Tænk vad lite några blommor gør hær hemma. Ær det något jag førsøker prioritera att lægga pengar på, nu nær jag jobbar istællet før pluggat, så ær det verkligen blommor. Jag minns att mamma alltid hade fina och fræscha blommor hemma och att det genast kændes så mycket hemtrevligare.


 

 


Trogna supportrar.


Fantastisk bild på Inger-Lill, tagen imorse på kontoret. Tjejerna passade på att pimpa sina arbetsplatser, samtidigt som de ganska tydligt tog ställning inför morgondagens cupfinal som de självklart ska med på. Dom är fina mina kollegor, och väldigt engagerade dessutom! Åh, vad jag önskar att dom kunde få vara med om en cupseger imorgon!

Glädjande besked.

Blir alldeles glad av att läsa hur bekanta där hemma är gravida. Två fina tjejer ska bli mammor under 2012. Kan det finnas några bättre nyheter, eller en mysigare förväntan inför kommande år? Tänk när det är någon av mina närmsta där hemma. Det blir glädje det. Tårögd av tanken.

Ska vi hoppa några dagar?


Jag avskyr nätter som inatt. Först kan jag inte sova och sedan får jag migrän av stressen. Det blev därför en dag med "hjemmekontor" som vi så fint kallar det här. Jag sitter här med täcket över hela mig, "På spåret" repris på tv och mail som skall besvaras. Mellandagarna har aldrig varit några favoritdagar. Jag behöver Nyår nu. En fin klänning, god mat, fina vänner och lite champagne. 2012 kommer få en fantastisk start, det är jag säker på.



Den fina röda.




Min fantastiskt fina julklapp från Sebastien. En väska i skinn till jobbet. Den ska vara mig trogen. Älskar att datorn får plats och att jag slipper den svarta tråkiga. Han vet vad jag behöver han.



Mon petit chou


Match ifrån soffan.







Hemma i soffan, Sebastien är iväg och spelar match. En match som jag snart ska se på tv. Lite ovant att inte vara där, på plats. Jag har köpt hem sushi och krypit ned under täcket. Jag är nervös som alltid. Om tre dagar är det cupfinal i Spektrum. Det blir spännande det.


Make you feel my love






2013.

Lite hjälp, tack?

Ni är mellan 60 och 120 läsare varje dag och jag ska ju inte påstå att ni är så väldigt flitiga i kommentarsfältet, men nu behöver jag er hjälp.

Vi har sedan vi flyttade hit avverkat alla 8 säsonger av Greys Anatomy och sex säsonger av One tree hill, men nu behöver vi tips på bra serier. Allt ifrån amerikanska komediserier, drama, skräckt till kriminalserier tas tacksamt emot. Dock kan jag säga att True Blood, Sex and the city, Suits och Mad men inte är några alternativ.

Kom igen nu,
vilka är era favoritserier?

26.12.11.

Så var vi hemma i Norge igen efter några fantastiska (och intensiva) juldagar i Sverige. Med oss hem har vi mängder av fina minnen från vår första riktiga jul tillsammans. Stockholm bjöd på restaurangbesök, barngudstjänst i Katarina kyrka, julfrukost hos bekanta, julklappsöppning hos Sebastiens familj för att sedan ta bilen mot Örebro. Kvällen spenderades sedan vid julbordet med den ena delen av min familj, och sittandes i timmar framför granen.


Juldagen bjöd först på spännande äventyr ute på landet, för att sedan fortsätta firandet med pappas sida av släkten och likaså där avnjuta mat, mys och julklappsöppning. På kvällen trotsade vi traditioner och skippade utgången. Vi träffade istället Malin för en drink och lite mat, men sedan skyndade vi hemåt för att få lite mer familjetid. Idag har vi stressat igenom Rean och sedan spenderat några timmar i bilen.


Förutom vackra minnen och påfyllnad av energi fick vi även med oss hem en fantastisk systemkamera (som denna gång ska skyddas med mitt liv), en lyxig kaffemaskin, ett Wii-spel, flera sällskapsspel (nyårsaktiviteterna är alltså redan klara), två jobbkosymer, efterlängtad platt/långtång, hudproduktuer från Declore och massa massa mer fina gåvor.

Bilder från nya kameran kommer imorgon. Tills dess får ni hålla till godo med sämre kvalitè.






Forever 21?

Ibland får jag för mig att jag inte växer, mognar och blir äldre (ja, alltså - inte viktmässigt - för Norge gör mig definitivt större! Det tackar vi för) - men jag dör lite när jag ser dessa bilder. 2008 - det känns ju som igår! Men vi kan nog konstatera att alla sönderdansade klubbnätter, sena pluggkvällar, kaffeförgiftningar i Forumhuset och vinkvällar där en flaska helt plötsligt blev tre har gjort oss äldre än vad vi vill inse.


Jag älskar de här bilderna. Du med ditt klorinblekta hår och jag med mina pinsamma pooser.



IBLAND HATAR JAG FACEBOOK.

Och nej,


det är inte en god gärning om dina tankar kretsar kring statusraden
du ska skriva om det eller om blogginlägget som alla ska få läsa.
Om du agerar för att få cred, gloria och beröm. Hur mycket jul du än tycker det är.

Drömmar om Egypten. Om fina hotell, varm sand och heta nätter.


Just like a tatto, Ill always have you.


Hon springer mot trygghet och värme, mot det som är riktigt och sant.


Svårt att tänka mig att jag kommer tröttna.
Den här får mig glad, rörd, nervös, lycklig och sorgsen på samma gång.

(Det är många känslor det!)


En mors vädjan.

Hittade Lina Ekdahls dikt på cedersjo.tumblr.com (läs mer än gärna, han är fantastiskt begåvad på att beröra). Jag blev helt tagen av hennes vinkel, hennes förmåga att skriva bortom det politiska och bortom de retoriska klyshorna. Hon skriver utifrån en mors vädjan, med enkla ord - utan stora och stela uppmaningar. Enkelhet är ibland det effektivaste vapnet. Till och med då vi skriver om krig.



"
Nu säger jag det för allra sista gången
Sluta nu
Om jag ser någon av er skjuta en gång till
då blir det ingen efterrätt

Hör ni inte vad jag säger!

Då tar jag pistolerna
och gevären och granaterna och kanonerna.
Då kan ni inte ha dom
om ni bara håller på och skjuter på varandra hela tiden

Nu får det vara slut.

Jag bryr mig inte om vem det var som började.
Det spelar ingen roll.
Sluta döda nu.

Sluta kriga.
Nu räcker det.
Nu får det vara slut.

Titta här vad tråkigt det ser ut,
trasiga hus, ensamma barn, döda människor överallt.
Ingen mat finns det, allt är förstört.
Nu får det vara nog. Nu får ni säga förlåt.
Gör det.
Säg förlåt till varandra.
Ja gärna.
Jag förlåter dig gärna säger man när någon säger förlåt.

Nu får vi hjälpas åt att bygga upp städerna,
ta hand om dom övergivna människorna.
läka såren
och aldrig, aldrig göra om sådana här dumheter igen.

Nu äter vi risalamalta. "

JULMUMS.

Efter att ha provat norskt julbord(och förkastat det helt) har jag svårt att släppa tanken på att vi ska få äta svensk julmat, flera dagar i rad, om bara ett litet tag. Mamma är söt och har bett oss maila henne en önskelista med våra önskemål på julbordet. Det gjorde vi så gärna! Janssons, lax, romröra, prinskorv, ägg, vörtbröd och julostar!

Nam Nam,



The perfect match.

Letar nyårsklänningar och blir besviken. Jag har en så perfekt idè om hur jag önskar att klänningen ska se ut. En uppsytt klänning, enbart för mig, hade varit fint - men det är ju inget realistiskt alternativ. Fick på tal om ingenting veta häromdagen att vi blir en till på Nyår och att Pontus också kommer. Det kommer bli jättebra!


Hur som helst, klänningen nedan är det närmsta jag kommer min ursprungliga idè. Jag gillar färgen och ryggen. Urringningen och axelbanden däremot skulle sitta jätteilla på mig.Det är ju hopplöst det här.



Om 48 timmar ær vi på væg.

 

 

 

 

 

thats what she said.

osis.


Jag kom precis på något jag borde önskat mig i julklapp. Det får bli till födelsedagspresent istället (ja, i Maj). Ett piano. Sebastien är skeptisk, men det är mest praktiska petitesser - jag menar vad är väl en liten bagatell som vart det ska få plats i jämförelse med vilken fantastisk flickvän jag kommer vara när jag får piano-terapi varje kväll.

(påminn mig gärna när det börjar närma sig. Det finns risk att jag kommit på något som jag tror är bättre, det är omöjligt)



Un petit pas.

Och så har planerna för 2012 tagit vid. Jag har hittat en kvällskurs i franska jag vill gå. Mina högstadie-kunskaper är väldigt utsuddade men jag hoppas självklart att dom finns där någonstans, att det blir lättare att hitta tillbaks. (I dagsläget kan jag säga "Je m´apelle Emma, je suis treize ans. Je prends une pizza" - ni förstår, 13 år och pizza. Inte så nödvändigt.)


Det vore fint att förstå familjen Ehnevid när dom samtalar med varandra och slippa tvinga dom att prata svenska med mig. Sen ska jag ju inte sticka under stolen med att det vore fint med två-språkiga barn någon gång... Men jag kanske skall börja med att anmäla mig, en kvällskurs är trots allt bara en kvällskurs.



Man ska erkänna sina brister?


Isåfall ska jag erkänna att jag är fantastiskt fantasilös. På min önskelista står två kokböcker i år. Den ena är denna nedan. Jag får för mig att den skall få mig att börja laga mer mat. Mer spännande mat, utmanande och vackert upplagd mat. Det kan ju inte bli tråkigare än vad det är nu i alla fall.


Ikväll lagar vi pytt-i-panna med ägg.
(Precis som förra måndagen).



Michael Bublè.


Har haft lite svårt att hitta julkänslan, dagarna bara går ju! Med 5 dagar kvar tills julafton hjälpte denna mannen mig. Michael Bublè tenderar att bli lite "för mycket", lite för ofta - men denna julskiva är söt och mysig utan att bli sliskig. Favoriten är "Christmas - Baby please come home". 


På tal om julmusik.
Note to myself: Spellista till bildfärden mellan Stockholm och Örebro på julafton.

med förkärlek för stort och vackert.




Hittade den här fantastiska tavlan på weheartit.com . Gigantiska tavlan, kanske jag ska säga. Jag blev lite kär, gillar ju absolut inte kollage i vanliga fall men denna var charmig och personlig. Den skulle passa perfekt i vår hall eller möjligtvis i vardagsrummet. Eftersom vi har mycket yta, stora väggar och mycket plats så önskar vi oss stora saker! Vi har bland annat även önskat oss en mega-spegel i trä av Sebastiens familj.

Tack Linn!

Linn Svansbo är min ängel idag. Jag sitter framför musikhjälpen och det fungerar inte att smsa en låtönskning från mitt norska abbonemang (50kr går till deras insamling) och det har stört mig hela veckan. Linn hade precis lagt upp nedanstående bild på Facebook och när jag skrev att jag inte kunde skicka, så erbjöd hon sig att skicka åt mig. Fina människa!


Jag önskade "Ord och flera visor" med Albin Gromer och Timbuk - vilket jag självklart inte kommer få höra eftersom de säkerligen inte spelar Timbuks låt när han är i studion. Men vad gör det? Tack Linn i alla fall!



låt det gå snabbt.

Kirkegata blänker i strålande sol och gatan är alldeles snötäckt och fin. Jag har spenderat söndagsmorgonen i soffan och ska snart bege ge mig mot Drammensbadet där tanken är att jag ska simma och samla energi inför vad som känns som en alldeles för lång arbetsvecka. Snälla, låt det gå snabbt. Nu vill jag bara hem för att fira med våra fina.

Timbuktu + Thomas Ledin.

Skäm lite över följande erkännande, men visst gillar jag Thomas Ledin. Lite i smyg. (De flesta av hans låtar tar mig tillbaks till sommardagar då jag och pappa var på väg någonstans, ofta på semester, med herr Ledin på högsta volym).


Jag blev därför lite frälst av kombinationen Timbuktu och Thomas Ledin i en duett, "En del av mitt hjärta". Det var verkligen nyskapande! Förövrigt inser jag att denna blogg håller på att bli någon form av "fan-blogg" till Timbuk, det är inte okej.



Så fantatiskt snygg.


En sådan fin kompis.

Tänk om jag hade en sådan här fin kompis hemma? Då skulle jag inte klaga. Då skulle vi kunna gå ut och leka i snön, eller bara hänga - och faktiskt få kvällen att kännas värdefull. Troligtvis skulle någon vilja underhålla mig då.

Någon dag, någon dag.

Nyårsafton 2011.

Lämnad hemma själv ikväll. Hämtmat, säsongsavslutning av Så mycket bättre och troligtvis en film. Jag önskar så att jag kunde finna någon glädje i att "bara vara" ikväll men det känns rätt så värdelöst idag faktiskt. 

Något som däremot glädjer denna meningslösa kväll är att nyårsafton spikades idag. Malin, Oskar och Ola kommer hit för att se cupfinalen den 30e och stannar sedan för nyårsfirande. Vi får ta reda på hur man firar nyår här i Drammen. Middag känns ju självklart, men sedan? Hemmafest? Uteställe eller något annat otippat? Vi kanske kommer vara helt slut efter finalfesten. Det visar sig, fint med fina gäster i alla fall.



Tredjeplats och sushi.

Så vart det fredagskväll, 


vinst för DHK hemma och vi har firat med sushi (läs : för mig. Seb firade med Mcdonalds). Jag sitter och småbölar till "Svenska hjältar" på fyran och njuter i övrigt över att inte behöva ställa alarmet imorgon bitti. Sista helgen hemma i Norge innan jul och det blir som högst en drink på stan imorgon kväll. Sebastien ska på julbord med laget men innan det väntar julklappsshopping.

Tankar.


Do they know its christmas - Joybells.

Nostalgisk. Trodde inte det fanns på internet men hittade alla klipp från Joybells 2004, Bingolotto uppesittarkvæll - 23e December. Jag minns hur jag och Bella tævlade om vem som syntes flest gånger i rutan. Minns att det var så mysigt nær vi kom till Ørebro runt 03.30 på natten och man fick ønska alla god jul før då var det julaftonsmorgon.

Inget fan av Shirley Clamp men denna låt ska hon ha cred før.



sagolika sommar.


Bondbröllop på riktigt.




Nej,
det var väl ingen skräll.
Vi tittar på "Bonde-bröllopet". Det gick liksom inte att låta bli.

Det jag behövde.

Precis kollat på Greys Anatomy, säsong 7, avsnitt 17. Ett musikalavsnitt, precis som så många andra amerikanska serier brukar ha. Om jag ska vara objektiv, kan förstå hur människor känner för dessa avsnitt - hur "overkligt" det blir när man helt plötsligt sjunger dialog efter dialog. Dramatiska scener blir ännu mer dramtiska med hjälp av känsloladdade, storslagna rockballader. Och romantiska scener blir om än ännu mer cheesy med hjälp av böliga kärlekslåtar. 


Men jag älskar det. Och jag saknar det. Ja, alltså inte avsnittet - jag saknar att leva, andas och drömma musikal. Därför blir jag extra glad över dessa avsnitt. Då får jag drömma mig bort och njuta av Callies "på-väg-att-dö-ballad" och likaså ensemblenumret från operationssalen där all kämpar för hennes överlevnad. Det behövde jag ikväll.



The song beneath the song.

Konstig dag. Vet inte om jag vart trevlig eller odräglig, glad eller ledsen. Förutom att ha skrivit 60 julkort och försökt få tag i 60 konsulenter så vet jag inte riktigt vad jag gjort eller vart dagen tog vägen. Min bättre hälft verkar ha haft en lika konstig dag så vi bestämde oss för att vara opretantiösa ikväll. Vi har delat på en öl, ätit chips före middag och tänker lägga alla vanliga julbestyr åt sidan. Denna dagen går inte historien men det är fantastiskt skönt att vara två om den.




Kapten Röd i musikhjälpen.



Jag avgudar verkligen Kapten Röd. Att vi inte riktigt drar jämt när det handlar om politik är ju ingen hemlighet, men det hindrar mig inte att älska hans musik (även fast 99% av texter är ren vänsterpropaganda). Jag såg honom live 2007 och skulle gärna se han igen. Klippet här ovan är ett medley av alla hans bästa låtar. Lyssna gärna. "Kalla på kapten" är favorit om någon undrade.

Det oväntade.

Önskar att jag vore lite lite rikare. Då skulle jag överraska med spontana paket och presenter jämt. Det är det finaste tycker jag. Det spontana, oväntade. Har en sambo som är fantastisk på detta. Ikväll är det min tur. En liten sak jag gick förbi och tyckte han behövde, köpte med lussebullar hem också. Det behöver ju inte vara något stort, eller för den delen dyrt. Bara något som passar stunden in eller som personen kan bli glad av.

En måndag som denna kan det vara fint att veta att någon tänker på en.






Musikhjälpen i vårt hjärta.

Åh så överlycklig jag blev!

Jag kan se på Musikhjälpen här i Norge. Det kan vara ett av Sveriges alla bästa initiativ på så många plan. Pengarna går till fantastiska ändamål, det ger människor möjlighet att bidra, det visar på kreativitet och inspirerar Sverige att tänka utanför de traditionella välgörenshets-forumen. Samtidigt så lyfter det fram fantastiska musiker och underhåller bigtime i vintermörkret! (Att Jason är en av programledarna gör det inte sämre direkt - där kan vi prata om karismatisk människa!) Förra året samlade man ihop över 12 miljoner kronor i kampen mot traffiking.


Hoffmaestro är gäster ikväll. Jag har sett dom flera gånger live men förundras alltid över magin de utstrålar! De är verkligen ett av Sveriges mest musikaliska band samtidigt som de absolut är Sveriges bästa live-musiker. De golvar mig varje gång.


Någon jag saknar.



Ur ett tidsperspektiv är mina tågresor från jobbet på eftermiddagarna fantastiska. Idag hann jag ringa Maria. Finaste fröken Udèn som jag inte pratat med på evigheter. Det verkar vara omöjligt att få till en date. Jag saknar att ha henne på promenadavstånd, att kunna dricka tee med henne och Elin eller för alla del, spendera fredagskvällen på förfest i hennes lägenhet. Nu bor hon i Stockholm igen med sin kära och jobbar även hon på AW. Hursom gjorde hon och Elin verkligen min tid på Universitetet till den bästa. Jag hoppas vi en dag kan bo i samma stad igen, alla tre.

Skulle det finnas någon bättre anledning än för kärlekens skull?

I brevet jag och Elin skrev inför 2011 skrev jag att jag önskade att det skulle bli "mitt ego-år". Det kan säkert låta lite larvigt, eller i alla fall väldigt "tjej-tidnings-inspirerat" men det är egentligen ganska enkelt, jag skulle göra val för min egen skull. Fatta beslut som gynnade mig. Jag hade länge följt alla måsten och aldrig gått utanför ramarna för vad som förväntades.

När 2011 snart är slut kan jag verkligen konstatera att jag lyckades. Det största jag gjort är att flytta till Norge. Trots att jag tidigare varit fast besluten att läsa mina 4,5 år på Universitetet i sträck så valde jag att ta uppehåll. Jag valde att våga, chansa och prova något nytt. Möjligheten som tjänsten jag har idag kan vara det bästa som hänt mig. Jag ska slutföra mina båda examen men jag är säker på att denna erfarenhet kommer hjälpa mig massor i framtiden. Jag har gjort val som jag vet att jag kommer vara lycklig över i framtiden. 

Några av er kanske skulle säga, men vadå - du flyttade ju för kärleken (många av er sa det rakt ut då det skedde)? Det är lite ironiskt, när det lyfts som något negativt. Jag menar vilken anledning skulle vara bättre än kärleken? Skulle jag någonsin kunna ångra att jag provade för min och Sebs skull? Vissa kanske skulle säga att "för min egen skull" är bättre än "för kärlekens skull", om isåfall så har jag ju lyckats med det med. Jag behövde lämna stan, våga följa min instinkt och framför allt våga strunta i vad andra tyckte jag borde. En rätt bra kombination, om jag får säga det själv.



Tredje advent.

Säger godnatt med denna vackra låt.
Tack för en fantastisk helg.



Stora Örebro.

Ibland får jag fär mig att livet hemma i Örebro står still. Eller rättare sagt, jag önskar det. Att allt ska vara som det var när vi kommer hem. Det här bara stått på paus.


Hade jag varit hemma i helgen hade jag velat spendera några timmar på invigningen och premiären av "Stora Örebro" ("Lilla Örebros" storebror). Gissar att vi hade träffat halva stan där. Det är verkligen på tiden med en störra lounch, i samma stil med samma fantastiska drinkar men med större möjligheter för att faktiskt bli nattclub runt midnatt. Det ska bli spännande att prova när vi kommer hem!



Norska mästerskapen i Wooking.

Förövrigt skratta jag så jag grät igår.
Kanske alldeles för internt, men kul var det.


Kvällens roligaste var när Katrine under ett helt tal (och i en timma efter talet) trodde att våra Account Managers haft Norskt mästerskap i "Wook" istället för "Book". Tävlingen gick ut på att boka så många möten som möjligt på två timmar och Norge vann över Tyskland, detta höll två av våra KA tal om. Men Katrine blev rätt förvirrad.

En timma efter talet frågan hon mig:
(ja, egentligen på norska. Men väljer att inte bli utskrattad)

- Du Emma, förstod du vad talat handlade om?
- Haha, ja. Vadå? Om tävlingen menar du?
- Ja, jag förstod inte - varför tävlade dom i "Wooking?" Var vi bättre än Tyskland på det?
- Hahahahahahaha! Nej, Katrine. I booking, i att boka möten. Inte att wooka grönsaker.
- Åh, sån`ja! Jag förstod inte varför ingen annan skrattade, så jag klappade händerna jag med.

14 dagar.

Vi sov till 12.30 idag. Jag vet inte när det senast skedde? (Har det ens hänt sedan jag tog studenten?) Säkert välbehövligt i alla fall. Vackert väder med promenerande på stan, julklapps-planering, lunch på United, pynt på balkongen och sist av allt filmkväll i soffan. Det var länge sedan vi hade både en lördag och en söndag för oss själva, utan träningar, matcher eller annat schemalagt. Jag ska verkligen njuta av den här helgen och att det endast är 14 dagar till jul.



Vorsspill.


Tacksamhet.

Tacksam för en fantastiskt fin kväll igår. Förfest1 hos Inger-Lill, förfest2 hos Alexandra, julbord med hela kontoret och sedan en promenad över till utestället mitt emot. Det var lätt att känna att det varit en bra kväll när jag och Inger-lill vandrade genom Oslo, arm i arm, på väg hem i natten. Två veckor till julafton idag, det är lycka det.

Snö - Laleh.




"När all snö dör, och gården blivit vit
Då vet du att jag drömmer, drömmer dig hit.

Och om du inte hör skall jag sjunga för dig.
Precis så du hör.
Jag älskar dig, så högt du så du hör.
Jag älskar dig. "

6 månader.



På tal om julbord imorgon - jag hittade en gammal bild från min första vecka på AW.
Jag, Jan-Erling och Joanna.
Sommarfesten 2011, med svensk midsommar som tema.

Lycka och glädje.

Lycklig över att jag precis kom på vad Sebastien skall få för julklappar av mig. Lycklig för att lillebrors redan är klar. Lycklig över att jag köpte med mig massa svensk glögg och slipper den vidriga norska "tomte-glöggen". Glad att Julbord med kollegor väntar imorgon och sedan en tur på byen. Glad för att pappa ringde från Löfbergs lila arena och lät mig lyssna på kampsången live.




Viva la vida.

Jag kanske har skrivit det förut. (Kanske mer än en gång?) Men jag tycker verkligen att alla borde ha koll på sina trigg-låtar. Jag har tre låtar som jag vet, i alla lägen - situationer och stunder får mig glad. Ger mig ork och energi. Dom är tre helt olika, i tre olika genrer som passar att plocka fram vid olika tillfällen men alla tre lyckas alltid. Musik har en fantastisk kraft, något annat går inte att säga.

Nu, när snön yr utanför, jag har krupit ner under filten och det sista jag har är ork att gå till affären eller likväl städa lägenheten så får dessa tre låtar mig att ta tag i ikväll - att inte somna i soffan. Jag säger inte att låtarna är de bästa som gjorts, att de är de mest välproducerade - men energi det får jag av dom.


1. Viva la Vida / Coldplay ("I used to roll the dise, feel the fear in my enemys eyes")
2. Misery Business / Paramore ("I watch his wildest dreams come true, not one of them involving you")
3. Alright / John Legend ("Good lord you got body for days, I think the way that you shake it amazes")



Save the date.



Vi fick ett "Save-the-date" idag, för bröllop kommande sommar. Det gör mig så glad! Det var allt för länge sedan nu. Mysigt att ha något att se fram emot och extra värmande när det är ett par som står en av oss väldigt nära.

Målfest.

42-33 blev det ikväll.
En förväntad vinst, men det är lika roligt för det.

det här med att vara två.




Je te promet.

Tjuvarnas jul.

Årets julkalender ska tydligen vara bättre än på väldigt väldigt länge. En klassisk julsaga, med vacker omgivning och fin scenografi. Jag minns att jag slutade titta på julkalendern någon gång under tonåren, trots att det egentligen var väldigt mysigt, men de var bara så fantastiskt dåliga. Tacka vet jag Mysteriet på Greveholm, Sunes jul, Trolltider och Pelle Svanslös.

Tänk dom December-mornarna
när pappa eller mamma väckte en tidigt, man kröp upp i soffan, i morgonrock med en kopp tee för att titta på morgonens avsnitt och varenda sekund gjorde det lite lättare att överleva fram tills den 24e. Jag tänkte ta mig tid att se ett avsnitt imorgon på svtplay, jag ska helt klart ge det ett försök.

gladre, gladare, gladast.

Jag firade ett värmande jobbesked med en tur till H&M nyss. Jag fick utökat ansvarsområde, ett beslut som fattades genom internrekrytering så jag är glad ikväll. Jag hade kunnat köpa med mig halva H&M hem. Övervåningen var fylld med nya kavajer, kavaj-klänningar, kostymbyxor och söta skjortor. Jag köper nästan bara jobbkläder numera, något annat vore dumt. Jag vill kunna variera mig på jobbet och eftersom jag har kavaj varje dag behöver jag ju några stycken.



Lite væl tidigt kanske.

På væg till jobbet idag kom jag på mig sjælv med att længta tills pensionen, nær man får sova varje morgon. Jag antar att det kanske vore smart att ha något nærmare att længta till men så går mina tankar 06.25.








(førøvrigt kommer jag inte bli någon bra pensionær. Jag tror inte jag kommer passa som det. Kommer nog bli en øveraktiv sådan, som vill jobba och fixa ændå.)

Måndag, 05.12.11.

Så har pappa åkt. Det vart en kort visit, kort men mysig. När vi kom hem idag hade han städat hela vår lägenhet, hur gulligt är inte det? Snäll han. Ikväll ville han se på Sebs träning så vi promenerade dit ikväll efter en middag ut. Nu väntar snart glögg och dansk favoritserie.

Fred på jorden.



Ja, såhär fin och stylad kan man bli med Sofies hyper-braiga-mega-plattång (GHD).
(Host Host)


Tänk vilken fantastisk julklapp det vore. Jag skulle få känna mig snygg och när jag känner mig snygg så är jag trevligare, och när jag är trevlig mår andra bättre, när andra mår bättre kan jag fokusera på att jobba, och när jag är effektiv på jobbet kan jag rädda världen. Är inte det en bra sak? Fred på jorden för 2000 kronor.

"Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min"




Fönstrena i Sofies/"min" lägnehet. Hon har fått det så himla fint. På ett sätt känns det lite tråkigt att veta att jag aldrig mer kommer bo i den (ser ingen anledning att vi skulle tillbaks till en etta, någon gång i framtiden) men samtidigt är jag väldigt glad att det är Sofie som bor där. Då kan jag ju i alla vara där när jag vill. Det är lyx. När jag var där igår blev jag nostalgisk och tänkte tillbaks på våren2011.  Alla fester, vinkvällar, resor till Drammen, Valborg. Det var en bra vår.

My grown up christmas list.

Precis hemkommen till Drammen med pappa, suckar över en förlust i Arendahl ikväll och längtar tills Sebastien anländer. Jag har krupit ner i mjukisbyxorna, ska njuta av svensk glögg och tillslut se en film med min far. Imorgon väntar jobb igen, och ikväll är första gången på länge som jag inser att denna mörka årstid faktiskt går mot en ljusare tid - mot jul.

Förövrigt träffade jag på efterlängtade vänner på Ritz igår och det verkar som om vi kanske får besök på cupfinalen i December. Det skulle göra mig (eller oss) glada. Jag är självklart förväntansfull inför matchen men banketten och festen efteråt har jag hört ska vara minst lika mycket att längta efter... :)



suddigare, suddigast.




Tack för en fantastisk kväll Sofie och Sabina.
Kom snart och hälsa på!


Jag vet jag klagar, men -

Jag har lyssnat på årets "IDOL-låt". Den är klart bättre än de tidigare upplagorna - men jösses, tänk att alla måste innehålla texter i form av "wings so I can fly" och "We made it all this way". Jag förstår ju symboliken, men kom igen. Kan det bli mer intesägande än såhär? År efter år, efter år. Det är inte nyskapande direkt.

Städerna i mitt hjärta.

Jag brukar inte längta hem, jag saknar såklart mina nära - men jag har lyckats hålla bra kontakt med de flesta och familjen träffar jag rätt ofta ändå. Men, att komma hem nu när staden är julpyntad, "Oh helga natt" är uppriggat på stortorget, mamma har julpyntat och vännerna här hemma myser med glöggkvällar - då saknar jag Örebro. Jag vet att det troligtvis skulle ta en vecka och sedan skulle jag tycka att jag var klar här, för klar - det är jag ju verkligen. Men ändå, jul i sin barndomsstad är speciellt. Jag älskar Örebro i juleskrud. Älskar att sitta på java i timmar och möta halva stan där, eller stå i kön till Ritz och inse att halva ens bekantskapskrets är samlade. Att ta en promenad på öster och längta till sommaren i stadsparken, glass vid slottet och sena kvällar ute.


Men det är dubbelt det där. Samtidigt så saknar jag Drammen så fort jag åker bort. Veckan som kommer väntar jubord med jobbet, hemmamatch i hallen och roliga beslutstaganden på jobbet. Drammen och Norge har blivit så mycket vardag det kan bli och jag gillar tanken på att vi skapar nya, fina traditioner där. Våra traditioner.




Strömpis, sommaren 2009.

Weekend.

På tal om ingenting2:

I fredags fick jag besked om att jag kan ta en dag ledigt i Januari. Det gjorde mig verkligen jätteglad då det faktiskt är möjligt med en weekend i Belgien för mig. Sebastien ska dit med landslaget så jag får ansluta senare för att se en match och träffa flera av hans vänner. Januari kan ju vara årets absolut segaste månad så det känns bra att ha en liten resa att se fram emot.


Starbucks, my savior.

På tal om ingenting 1:


Fick veta häromdagen att Starbucks öppnar i februari på flygplatsen hos oss. Det tror jag kan rädda vår vinter. (Det är något annat än (det i och för sig billiga) 5kronors-kaffet i "Cantinan".)



Glans över vita skogar.

Sitter i lillebrors rum, där jag nu bor över helgen. Mamma har julpyntat, sådär som bara mamma kan, och igår drack jag alkoholglögg för första gången i år. Det regnar dock och det förtar julkänslan. Dopet jag sjöng på är avklarat - det var skönt att ha Johan vid pianot/gittaren, precis som förr. Vi har gjort galet många spelningar ihop vi två. Nu väntar snart Java med Sofie, en sväng in på systemet och sedan tjejmys i min gamla lägenhet med Sabina och Sofie. Om det blir en lugn hemmakväll eller en promenad upp på stan för drinkar får kvällen utvisa.

Nästa gång jag kommer hem är det jul. Då har jag min finaste med mig och då är allt precis som det ska igen.

 


Ill promise you that, youll be blessed.


En ny variant.

På tal om ingenting,


Igår fick jag hålla intervju utomhus. Det var lite annorlunda. Mitt i vårt samtal började brandvarnaren att tjuta. Vi satt långt ifrån mitt kontor och därför fick jag ta med mig min kaffe, materialet och min kandidat ut - utan ytterkläder för att fortsätta intervjun på en samlingsplats, en iskall parkering bland massa andra frusna kontorsmänniskor. Min kandidat höll sig lugn och skötter sig jättebra, men det blev verkligen en ny upplevelse för oss båda.

Vi skrattade och sa att det kunde ju faktiskt vart en strategi från min sida för att kolla hennes reaktioner, och förmåga att tackla oväntade situationer. Kanske man skulle prova i framtiden. Chocka dom med något väldigt oväntat. Tips tas emot!







Nu i den heliga timman, ser vi mot himlens höjd.




Vi har lite julstämning här. Sebastien kom hem med choklad-kalenderar (min andra eftersom min fina chef gav mig en också) och julstjärnan lyser klart i fönstret mot gatan. Någon snö har vi dock inte sett någon än, det känns trist. Kirkegata hade sett ännu vackrare ut snöklädd. Jag ska packa snart - imorgon bär det av mot Örebro. Jag ska sjunga på dop på lördag i Nicolaikyrkan hemma. Det ska bli mysigt, och skönt att få sjunga igen.