Textfascisten har talat.

Men alltså.
Kom igen,
texten är inte allt men lite nivå vore önskvärt.


P3 spelade en låt med Peter Jöback och Laakso när jag satt i bilen på väg hem. Jag har sett Jöback live några gånger och han är ofta på gränsen till överdrivet utlämnande i sin texter - vilket gör att man inte kan låta bli att undra, vad hände liksom? Ungefär såhär gick den:

(Jöback) "Come with me, come with me to Italy
(Laakso) Come with me, come with me to Helsinki
(Jöback) Come with me, come with me to Italy
(Laakso) Come with me, come with me to Helsinki."


Ekar Stimpengarna på kontot i sin fråvara så högt att han måste sjunga om en inbjudan till ett land han inte har någon koppling till? Det kan vara den konstigaste kombon av artist+text jag hört på länge. Ingen höjdare direkt.

Rolling in the deep.

Oj, vilken dag. Jag har ont i varenda liten del av kroppen och är så trött att jag knappt kan stå upp. Om man toppar det med lite feber så kan man lätt säga att det blir en lugn kväll för Fröken Iggström. Jag har jobbat hela dagen och kan nog inte ens räkna antalet kandidater jag pratat med. Det verkar bli jobb hela veckan, vilket är tacksamt för framtida utlandsresor som snart ska planeras in.


Lösgodis, Solsidan på tv4-play, tofflor + mjukiskläder och massa tee får bli min överlevnadskur för kvällen. Här ska ingen bli sjuk inte!

Jag kan inte låta bli, jag älskar den!

Man, oh man, you’re my best friend, I scream it to the nothingness
There ain’t nothin’ that I need


Well, hot & heavy, pumpkin pie, chocolate candy, Jesus Christ
There ain’t nothin’ please me more than you


Home
Let me come Home
Home is wherever I’m with you
Take me Home
Baby, I’m coming Home


I’ll follow you into the park, through the jungle, through the dark
Boy, I’ve never loved one like you




"And its alright, I never thought I´d fall in love again"




Hepp!

Det är inte kört.
Det lever fortfarande.
Söndagen blev plötsligt mer än bra.





Vin hos fröken Udén.



Igår kväll när mina Jusek-vänner och jag lämnade ölstället så valde jag att hälsa på min fina vän Maria i hennes (och hennes sambos) fina lägenhet i närheten av hotellet jag bodde på. Jag har inte sett henne på bra länge och jag saknar att ha henne i Örebro. Hon och Therese hade vinkväll hemma hos henne och vart jätteglada när jag kom förbi och tog ett glas rött. Jag och Maria har en idé om hur vi ska få ihop en triodate a´la Elin, Maria & Emma snart. Vi måste bara presentera idén för den förstnämnda.

Vardagslyx.

Jag tror vi alla har våra små idéer om vad vardagslyx faktiskt är. Sushi, en nybäddad säng och riktigt bra musik ipoden står högt på listan för mig. Dock måste jag säga att veckotidningar i stil med Elle, Cosmopolitan, Plaza och Solo verkligen är något jag prioriterar och som ger lite guldkant på vardagen. Jag har tur att pappa jobbar med det han gör - det ger mig möjlighet att frossa i dessa fantastiska magasin under t.ex. trista tågresor som dagens.

Såhär ser det ofta ut vid min plats på tåget..


swish.

Hemma efter en fantastisk helg i våra kära huvudstad som framför allt resulterat i massa goa, nya bekantskaper. Både från Örebros universitet och andra orter. Utbildning stod på schemat igår, för att avslutas med bubbel på kontoret och till sist middag med lite öl på söder. Det enda negativa med helgen får jag väl konstatera är den otroligt längtan till Stockholm jag har. Stockholm som bostadsort och inte som "jag-flänger-hit-flera-gånger-i-månaden".


Nu väntar storstädning av lägenhet precis som alla andra söndagskvällar, även lite betalning av räkningar. Det blir inte mer spännande än så ikväll (om man bortser från att H43 absolut inte får vinna över RIK ikväll).




Min Slabi.

Den här söta, vackra, goa och galna fröken fyller år idag.
Världens bästa Sabina. Hoppas du har världens finaste dag.
Vi har ganska exakt, nästan på dagen, kännt varandra i tio år.
Det är en rätt fantastisk tanke. Snart är vi utomlands ihop igen. Precis som det ska vara.

Hjärta.

Fredagskväll och jag har undervisat i svensk kultfilm. Skämt åsido, men alla människor måste ju någon gång se "G- som i gemenskap" och "Stockholm boogie" (speciellt om man som mitt sällskap är född i Sthlm). Fröken Udén förstår mig i alla fall - vi förstår oss på film vi. Förutom filmtittande så packas det. Jag är förväntansfull inför helgen i Stockholm med Jusek. Efter en tenta som gick jättebra imorse ska det bli skönt att koppla bort skolan några dagar.


Nedanstående går på repeat ikväll. Jag avgudar den.
Vi to - Medina


40-30.

Så mycket känslor ikväll. Är så trött att jag snart stupar men så överlycklig över en minst sagt briljant vinst för LIF. 40-30 mot H43 - otroligt viktig seger. Har kurat ihop mig i soffan och väntar på den bästa stunden på dagen. Imorgon väntar slutspurten inför tentan och lite jobb. Justja! Förövrigt, ordförandeposten är klar. Jag kommer få världens bästa, roligaste, knasigaste och galnaste vår. 


Att köra in på Lövstagatan när radion spelar "Hang with me" är speciellt.
Ikväll som så många kvällar förut.
16.




Älskar den här bilden. Få gånger jag blivit fångad så lycklig. Jag tycker det syns.

Genom eld.



Den här versionen av låten är så galet fin.
Hösten 2010, för all framtid.
(Om du aldrig provat hur kan du då vara säker?
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker?)

Natti.

Efter att ha blivit förhörd inför tentan, lagat jättemumsig kycklinggryta och styrt upp morgondagen tackar jag nu för mig. Det har varit en bra tisdag. Solsidan väntar, nedkrypen i ett stort täcke och en ännu större kopp tee. Godnatt.



Cravings.

Börjar få riktiga cravings efter vårkläder nu.
Ovanstående toppar var riktigt söta. 
Ge mig Maj. Egypten, solbrillor, picknick, sandaler och uteserveringar. 


Mami.

Sitter hemma hos mamma och pluggar.
Hitta den här bilden på henne.
Världens vackraste mamma.


Bilden är tagen på Arboga-spelningen Maj förra året, liksom även den andra bilden. Det känns som en evighet sen. Konstigt hur mycket som kan hinna vändas upp och ner, och förändras på alla sätt och vis på mindre än ett år.








Härmed..

Tycker själv att jag förtjänar utmärkelsen "Örebros/Sveriges/Världens efffektivaste, kanske även mest produktiva kvinna". Jag förvånar till och med mig själv idag. Massvis av intervjuer, sommarjobb, försäkringsbolag, mindre terapi-samtal på telefon, tentaplugg och planering av den s.k framtiden. Det finns ingen hejd på mig idag!


Jag bara går runt och ler.
Solen skiner och det var längesen jag mådde såhär bra.
Tack för det.


Even.

Baby I can bless you when you ain't even sneezing
I be at your rescue when you don't even need me
I can have you dreaming when you even sleeping


2011-01-19


:)

Lättad och överlycklig över Lifs vinst ikväll.
27-28, borta mot Allingsås.
Nu kan de väl vända? Ordentligt?


Jag och Sofie festar till det med god mat, solsidan, ansiktsbehandling och hårinpackningar. Tjejkväll it is. Jag är otroligt nöjd över dagens produktivitet - lägenheten är städat och jag har pluggat i biblioteket till tentan fredag. Det har varit en bra söndag. Och bättre ska den bli...


Mentorskapsprojektet.

Nästa helg ska jag iväg på äventyr igen. Stockholm väntar med hotellövernattning, utbildning och nya bekantskaper. Jag ska iväg med Juseks mentorskapsprojekt där jag nominerats som ordförande för Personalvetarna i Örebro. Jag tycker det ska bli så himla roligt! Mentorskapsprojektet är verkligen en supersatsning för alla studenter som vill ha ett bollplank inför framtidens karriärval. Jag tror att det kan bli riktigt bra att få träffa massa andra Jusek-studenter i styrelser runt om i landet. Jag har massor att lära!



5. Själsliga miniprojekt

Här kommer ett litet tips till er som vet med att er att det finns något som får er att må dåligt på ett själsligt plan. Kanske ältar du dina komplex, klagar över din ekonomi, drömmer om att våga, lägger allt för mycket tid till att sakna någon eller har svårt att få saker och ting gjorda. Allt som känns som en börda eller något som du är medveten om tynger dig.

Jag har till att börja med en lista (en lång sådan) på saker som jag skulle vilja förändra i mitt beteende och saker jag vet skulle få mig att må mycket bättre på insidan om jag förändrade dom. Sedan har jag varje söndag (funkar såklart vilken dag som helst) tagit den första förändringen på listan och kommit på två konkreta saker jag ska fokusera på följande vecka. Exempelvis om jag ältar mina komplex kan en av två praktiska saker vara att sätta upp en lapp på badrumsspegeln med ett eget litet mantra, exempelvis "Jag är vacker, ung, rolig & har dom snyggaste benen i Örebro". Detta mantra måste jag sedan läsa högt tre gånger varje gång ser lappen. Den andra praktiska saken skulle kunna vara att se till att ha mina favoritkläder rena och bara använda de kläderna följande vecka som får mig att känna mig snygg.

Det speciella med mina projekt är att fokuset bara ska gälla en vecka, från söndag till söndag, vilket gör att det känns överkomligt. Det blir ett kort men intensivt projekt och även om en vecka kan kännas väldigt kort så lovar jag att veckan kan göra stor skillnad om man verkligen går inte för det. Fördelen med dessa veckoprojekt blir även att projektet tar fokus från dina andra "förbättringsområden" och då får ge allt för att förändra en sak i taget. Du behöver alltså inte känna dig dum för att du inte ändrar allt på en gång utan utmanar dig själv en vecka i taget. När söndagen kommer tar du nästa punkt på listan och gör upp nya planer. Även om du inte lyckas uträtta underverk på varenda punkt så kommer du märka stor skillnad efter några veckor.


Mitt veckoprojekt är att påminna mig själv om hur viktigt det är att våga och hur fantastiskt nöjd jag är med mig själv att jag gör massa saker just nu bara för min egen skull. När man gjort sådana saker är det viktigt att man påminner sig själv om känslan och inte hamnar i negativitetsträsket igen.



Burlesque.

Det här med kvalitetsfilm är ju inte riktigt min grej. Såg filmen Burlesque igår med Christina Aguilera och Cher i huvudrollerna. En musikalfilm med ett rätt kasst manus och absolut inget storslaget skådespeleri, men likväl - jag ler filmen igenom och den gör mig så glad. Även om dessa filmer aldrig kommer få någon Oscar så har dom en förmåga att få mig att känna som om hela världen ligger öppen för mig. Riktiga må-bra-filmer och jag skulle hellre se denna kategori sju dagar i veckan än att tvingas grotta ned mig i djupa Tarantino-verk om så mer än en gång i veckan.


Jag tycker verkligen om musiken i den här filmen och att Aguilera kan sjunga är ju inget vi behöver hymla om. Galna kvinna vilken röst hon har! Det var en riktigt mysig känsla att veta vad som händer våren 2011 när jag såg filmen. Äntligen slapp jag ligga bitter över att jag aldrig vågar, aldrig tar tag i saken och aldrig gör något roligt.



hepp.

Som man säger.
Kompis, det går bra nu.








Så som jag vill ha det.

Alltså det här med melodifestivalen. Jag vet inte, men det är ju helt klart inte var det var. Jag vill inte säga "det var bättre förr" men det känns som att det är det enda jag finner passande. Trots fakta så är det ju ett måste, att åtminstone pricka en eller två deltävlingar och sedan såklart se finalen. Finalkvällen är fortfarande lite magisk - och jag har redan kvällen bokad. Helst vill jag vara sådär fånig och skriva ihop egna röstningslappar och sammanställa alla gissningar innan den riktiga röstningen sker. Men jag vet inte, jag får nog känna av sällskapets melodifestival-status först.


Hursom, en deltävling - hemkörd sushi - chips - det bästa sällskapet - gaygalan - och mjukiskläder, det är en lördagskväll som heter duga det.




Våren 2011.

Världens bästa känsla.
Jag som aldrig varit bra på hemligheter.


Tids nog, tids nog.

Hjärta.

Spännande dag på många sätt.
Avgörande för fler än mig.
Om några timmar kanske vi vet mer.


Jag gillar den här helgen. Den är lagom inplanerad och bjuder på lagom mycket utrymme för spontana äventyr. Morgondagen bjuder på damernas match i idrottshuset tillsammans med Seb, Sofie, Micke och kanske Oskar. Jag ska redan imorgon börja plugga inför nästa tenta - skönt studentliv man lever. Men ändå. Jag trivs rätt bra nu.
Tittat på spännande handbollsmatch i soffan och är rätt nöjd med livet.


Jag längtar till Egypten.
Soliga dagar, paraplydrinkar, timmar i solen, promenader på stranden och god mat. 


Kvällspasset.

Jobbar några timmar kväll innan jag ska hem iväg för att skriva klart det sista på hemtentan. Är glad att jag får sällskap, även om det inte blir så väldigt socialt att hänga med mig. Bara vetskapen att inte vara ensam gör mycket när man helst vill skrika, slåss, gråta och bränna upp varenda bokstav som har med Risksamhället/Ulrich Beck eller reflexivitet att göra. Snälla, låt mig överleva denna tenta.


Det är lugnt på jobbet ikväll. Jag har bokat in lite kvällsintervjuer för att kunna plugga dagtid nästa vecka. Jag har verkligen världens bästa jobb. Tänk att få erbjuda andra människor jobb. Få erbjuda en trygghet, inkomst och en arbetsplats att gå till varje dag. Kan man ha roligare än så?



Torsdag.

Kaffe
Macka
Elin
Bibliotekets caféteria
Strålande sol
Sovmorgon



Allt skulle kunna vara så mysigt. Men icke. Nu kör vi det sista. Jag ska vara klar ikväll. Capish.


72 reasons.

Så jag läste brevet igen.
Läste
läste
läste
(Om och om igen.)



Och för varje ord,
för varje bokstav,
stavelse och andetag
förstod jag hur saker och ting
ska vara.



Alltid.


Sjutton år.



Går igenom gamla foton i väntan på inspiration.  Hur små och oskyldiga ser dom inte ut här? Mina hjärtan. Fick jag vara sjutton år igen så skulle jag vara det med dom här brudarna, alla dagar i veckan.







Min onsdag.

Man kan göra mycket roligt en onsdagskväll. Fika, gå på krogen, kelas i soffan, titta på handboll eller krama på någon man håller kär. Om man vill göra motsatsen, då kan man skriva hemtenta. Gärna i Socialpsykologi B för att göra det hela ännu lite tråkigare. Jag kan tänkte att, vem vill ha roligt? Så jag satte mig här, med min hemtenta.

Stirrar på uppdateringen av matchen.
Hade hellre velat vara där.
Längtar till helgen. Mer än någonsin.



4. Den viktigaste i världen.



"Du är varken viktigare eller mindre viktig än andra människor i sociala sammanhang, men för dig - i alla situationer och lägen är du faktiskt den viktigaste i världen". (Mia Törnblom)


Jag tycker om det här citatet. Det inspirerar mig. Människor med låg självkänsla får ofta för sig att han/hon är viktigast i världen, eller snarare att hela världen kretsar kring honom/henne. Man tror att alla andra bryr sig om en, kritiserar ens beslut, pratar bakom ens rygg och tycker till om allt man gör. Detta är ju självklart galet och jag brukar kalla det att bli "för uppe i sitt eget huvud". Visst har du väl gått ur ett rum någon gång och tänkt att "Nu pratar dom säkert skit om mig" ? Jag tror vi alla funnit oss själva i den sitsen. Men är det inte så att folk ofta har fullt upp med sig själva? (Eller åtminstone borde ha).


Jag tror världen skulle vara lite bättre om vi alla tog ansvar för våra egna liv och la mindre vikt vid att delvis oroa oss för vad andra ska tycka men även mindre vikt vid vad andra faktiskt gör. DU är den viktigaste i världen för dig. 




Galenskaper.


Ulrik goes Gaga.



Hur galet bra är inte den här lilla killen?
Hade man varit tio år yngre hade man troligtvis fallit pladask -
nu får jag nöja mig med att säga att killen är ruskigt musikalisk.


i´ll be back.

Hejdå världen.
Nu går jag in i dimman.
Hemtentan är levererad och jag är åter människa Fredag 12.00




(Men, det kommer ett inlägg senare ikväll med bilder. Herrejösses, man kan ju inte försvinna helt!)


Energikickar.

Det är galet vad underbart det kan vara med måndag när man har haft en fantastisk helg. Efter en helg som denna är livet bra härligt - med strålande sol och bara roligheter inplanerade för dagen. Jag har kvalitetsätit frukost, senare fikat med Sofie och snart ska jag iväg och äta middag på Indigo. Det kallar jag en fantastisk måndag.  Middagen hos mamma i lördags, festen/kvällen/natten/morgonen i Vingåker och tripen till Sthlm igår (trots förlust) gjorde helgen helt brilijant. Jag har fått massa ny energi och ni ska få se på massa fina bilder ikväll.

Elin och jag skrattade så vi fick ont i magen igår på tågresan hem. Det är knäppt vad roligt man kan ha det på ett tåg, alldeles för sent på kvällen, bara det är med rätt sällskap. Fler sådana här helger, tack.

 

Ett säkert kort.

(Efter inspiration från Nattas blogg)

Det finns så mycket vi kan göra idag för att förbättra vårt uteseende på ett litet kick. Några måsten som jag lägger pengar på är frisörbesök med färgning/slingning/klippning och så nagelfix varje månad såklart. Sedan finns ju även extansions (vilket jag verkligen inte behöver lägga pengar på) och andra ytliga investeringar. Men precis som ovan nämnd bloggare så måste jag konstatera att det finns verkligen ingen investering som gör så skillnad som en riktigt fin solbränna. Right?

Lite Kreta-solbränna á 2009 vore ju trevligt. 



Ett besök hos Fröken Brogren.







Tror ingen har missat detta fantastiska och mysiga fik/indreningsbutik i Örebro OM någon skulle gjort det så måste jag ju göra lite reklam. Handlade med mig lunch därifrån förut hem till mamma och medan jag satt där och vänta insåg jag att jag skulle kunna sitta där i timmar. Det är verkligen världens mysigaste atmosfär och jag skulle kunna döda för att få gå loss bland deras inredning. Tänk när man får ett heltidsjobb och kan börja agera/konsumera som en människa igen. Jag hatar att vara såhär pank.

Hursom, om ni tröttnat på fiken i stan eller bara vill se något nytt så måste ni absolut besöka Fröken Brogrens veranda på väster i Örebro. Massvis av goa bakverk, alternativa ekologiska lunchrätter, mängder av tee-sorter och en kanonfin avdelning med massa chaby chick-inredning.


som bara du.

Om gårdagen var dålig på alla sätt så är dagen idag en riktig höjdardag. Svårt att avgöra varför men föreläsningen imorse var bra, plugget har flytit på, lunchdejten var trevlig och nu passar jag lillprinsen. Ikväll ska jag, Sofie och Sebban äta hämtmat från Saigon och maraton-titta på Californication (jag har gjort dom beroende båda två!). Det är en bra torsdagskväll det!



Min lillprins och jag i somras på Kristinagatan.


Je te promets.

Je te promets des jours tous bleus comme tes veines.
Je te promets des nuits rouges comme tes rêves,
Des heures incandescentes et des minutes blanches,
Des secondes insouciantes au rythme de tes hanches.

pics.

Jag måste börja fota mer. Jag älskar min kamera men den är lite otymplig. En tillställning som helt klart ska dokumenteras är lördagens galenskaper i Vingåker. Nedan är några av förra årets bilder.

the things you do.

Skum dag. Inget har riktigt blivit som jag velat. Sovmorgonen blev alltför lång, tvättiden uteblev och plugget blev otroligt ineffektivt. Trots det är jag nu rätt nöjd. Jag har massa roligheter att se fram emot de närmsta dagarna. Framför allt har jag mycket att vara glad över. Jag måste fokusera på rätt saker. 

Jag och Elin spikade idag en liten Sthlmstrip på söndag. Vi ska se LIF mot Hammarby och kanske förhoppningsvis sno Lisen på en liten fika (ring om du läser detta!). Ett litet söndagsäventyr sådär.



En fylld kalender.

Massar av roliga saker att skriva in i kalendern idag. Precis vad jag behöver.


Första och främst en hejdundrandets-fest på lördag med mina favorit-retoriker hos min favorit-Tarik i favorit-Vingåker. En julfesten 2009 i repris? Och sedan även en mycket festlig lunchdate med Göteborgs-Malin på torsdag. Fredag kväll innebär en mycket speciell middagsbjudning hos mor min. Och såklart, lite handboll på det imorgon kväll. Vilken vecka! Precis i min smak.

Följande inbjudning kom på mailen från Mr Vingåker himself tidigare idag:
"Okej nu är det dags PÅ RIKTIGT denna gång... Orkar inte med alla frågor om vilka som kommer eller vilka som icke kommer, fest här på hotellet på LÖRDAG med start TIDIGT, sovplats finns... Vad vi ska göra under kvällen förutom att dricka alkohol är helt upp till oss själva att bestämma, detta forum är väl bra att brainstorma på! så kan ni? orkar ni? vill ni? kom då till Vingåkers hotell på lördag!"



4. Om du visste att du inte kunde misslyckas.

Någon frågade mig en gång om jag skulle våga om jag visste att jag inte kunde misslyckas. Svaret är självklart ja. Vid nästan alla tillfällen i livet jag avstått från något, en utmaning eller liknande, har det handlat om rädslan att inte klara av det, eller att inte kunna utföra det tillräckligt bra. Detta måste alltså betyda att om det var omöjligt att misslyckas skulle jag tacka ja till nästan alla förfrågningar och äventyr som erbjöds, eftersom jag absolut inte kunde göra bort mig.

Jag har fattat ett för mig viktigt beslut idag. Ett för många kanske larvigt men för mig väldigt avgörande. Jag var helt inne på "tacka-nej-spåret" först men insåg sedan att detta absolut var något jag ville göra, något jag skulle bli glad av och något jag verkligen vill ha gjort i livet. Jag insåg att det inte håller livet ut att vara rädd och försiktig. Jag har applicerat ovanstående citat idag på mitt liv och på denna situation, och vet ni vad? Det känns jättespännande. Visst kan det gå åt skogen, men jag kommer åtminstone aldrig ångra att jag inte försökte och bara tanken gör mig lugn. Aldrig mer ska ett eventuellt misslyckande få stoppa mig.


och ja, såklart - jag ska avslöja vad jag beslutat mig för men det dröjer. Kanske i slutet av nästa vecka eller så.


Oh boy.

Ont i hjärtat.
Det är bara en sport.
Men ändå, så jävla mycket mer helt plötsligt.

(olikt mig att svära i bloggen. skärpning!)



Ni där ute.

Förundrat över hur läsarantalet ökat denna höst/vinter.
Helt galet vad statistiken har stigit och verkar fortsätta att stiga.


Har försökt förr men skulle tycka det vore så roligt om ni bara lämna en kommentar under detta inlägg att ni läser. Har ingen aning om vilka alla där ute är. Folk jag känner? Random som surfat runt? Skulle göra mig så glad om ni lämna en liten kommentar. ♥





3. Att känna igen sig.

(Läs gärna hela, jag tror ni kommer känna igen er)

Lärde mig en intressant sak förra veckan
på en ruskigt bra föreläsning jag var på. Nämligen att en av den mänsklia hjärnans främsta drifter är att känna igen sig. Vid varje ny situation så kopplar hjärnan till frågan "Har jag gjort detta förut? Hur gick det då? " Jag tog verkligen fasta på detta eftersom jag tenderar att tänka lite för mycket negativa tankar i vardagen och detta är helt klart en förklaring.

Exempel.
David 11 år ska lägga sin första fotbollstraff någonsin mitt framför alla hans närmsta vänner och familj i en jätteviktig match. Straffen är avgörande men tyvärr är gräset blött och David snubblar vilket resulterar i att han skjuter över. Trots att det finns mängder av positiva saker att minnas med straffläggningen så kommer David självklart endast att minnas hur högt över ribban som bollen gick. Han kommer att älta varenda liten detalj - från hur han la upp bollen, hur mycket kraft han hade, hur han placerade fötterna till hur fel den gick.

Detta fenomen kallade min föreläsare för "att plantera minus" i hjärnan. David valde alltså, som de flesta av oss skulle gjort, att älta de negativa sakerna istället för de positiva. Dessa planterade minus kommer att resultera i att David vid nästa straffläggning tyvärr också kommer skjuta över. Är gräset dessutom blött så kommer han med all sannorlikhet skjuta över eftersom han har lärt in att "blött gräs = skjuta över". Hans hjärna kommer tänka "Har jag gjort detta förut? Ja, just det. Jag skjuter alltid över" och precis som han själv förutspår kommer han missa straffen igen. Hade han däremot tagit lärdom av den första straffen och de första dagarna fokuserat på vad som var positivt, alltså att plantera plus, så kommer hjärnan kunna tänka "Har jag gjort detta förut? Just det, jag är grym på att få till kraftfulla skott och har en fantastisk högerfot. Jag måste bara sikta lite lägre". Ett mycket mer konstruktivt sätt att lära och som dessutom ökar chansen flera gånger om för att sätta nästa straff.

Jag tror vi måste ta lärdom av detta exempel. Alldeles för ofta planterar vi minus. Vi ältar allt det dåliga och sätter spår i vår hjärna som för varje prövad gång blir allt svårare att sudda ut. Jag lovar er att om ni lägger 10 straffar, och sätter nio av tio så kommer många av er ändå älta den sista som ni inte satte. De flesta av oss fungerar så och jag vill inte ens tänka på hur många minus som finns planterade i min hjärna. MEN, desto större anledning att börja tänka om, eller hur? Om jag med endast annat fokus kan förändra många av mina upplevda "dåliga sidor".






En rätt bra dag.

Fy vilken oglamourös vardag man har.
Inte alltså särskilt rockstjärnelikt eller hardcore på något sätt.
Men oj, som jag trivs just nu.


Kaffe i sängen.
Fixa lite i lägenheten.
Läsa lite kurslitteratur.
Ett avsnitt Californication.
Linde-GUIF ikväll (ända in i kaklet?)




Den här söta lilla ljussaken hade Elin - en sådan skulle jag vilja ha!


Lucky me.

Så var lägenheten skinande ren och jag är redo för lite söndagsbesök av pappa. Jag tycker så otroligt mycket om min lägenhet. Det är väldigt väldigt viktigt att ha ett ställe som känns riktigt hemma, som fungerar som trygghet och ett ställe som alltid är skönt att få landa i. Jag är så långt ifrån klar i lägenheten - hyllor ska upp, tavlor fixas och vardagsrummet målas. MEN, det där är petitesser. Jag är redan hemmastadd och mår bra här.


 









Pli.

Jag får inte lägga upp bilderna och inte blogga om helgen förrän jag tokstädat lägenheten.
Capish.




(Och om det inte kommer ett inlägg förrän imorgon får ni anta att min lägenhet fortfarande är smutsigast i stan)

lite glädje, sådär på morgonen.

Mornar som denna borde man kunna spara på. Ungefär som att lägga dom i en liten ask. Plocka fram solen, frukosten i sängen, känslan och glädjen en helt vanlig tisdagsmorgon som känns allt annat än såhär fin. Jag har en riktigt mysdag framför mig. Först en långpromenad i solen för att sedan hundvakta lilla Ronja hela dagen (mycket hundar nu?) och tillsist avsluta med en fika a´la Bengtsson som tagit sig hit från Stockholm på en snabbvisit. Jag är helt säker på att veckan som ligger framför mig kommer bli en av de finaste i år.






Kvalitetshäng.

I soffan igen efter två väldigt bra dagar. Jag älskar att komma ut på landet och bara vara. Tiden går så mycket långsammare och man får mycket kvalitetstid på bara 18 timmar. Kom tillbaks till Örebro vid femtiden och har efter det hunnit med en 25års-fest/inflyttningsfest hos fina Elin (nr3). Min pencillinkur gör dock att jag som sagt ligger i soffan och inte dansar fötterna sönder och samman på Ritz svettiga dansgolv. Nej, ännu en lugn helg för min del. Jag får leka med världens goaste vovve ikväll istället. Arvid. 

Bilde från helgen kommer imorgon.



2. Att skapa sin egen lycka

Något som vart väldigt tydligt för mig för ett år sedan var hur otroligt mycket vi människor förlitar oss på andra människor. Hur vi antar och tar för givet att de människor vi har runt omkring oss ska kunna bära oss igenom de tuffa och jobbiga perioder vi behöver passera genom livet. Förstå mig rätt nu, jag menar självklart inte att vi ska bli ensamvargar och säga upp alla våra bekantskaper - men alltför ofta har jag insett att många människor inte förlitar sig på att de kan göra sig själva lyckliga.


För mig vart det tydligt när jag förra året var tvungen att fatta ett väldigt avgörande beslut. Ett enligt mig väldigt viktigt beslut som jag gått och funderat på länge. De som känner mig vet att jag alltid, in i det sista, vill ha mina vänners och min familjs synpunkter på allt vad jag tar för mig, och så även denna gången. Att be om råd är självfallet inget fel men jag tror det kan bli skadligt att aldrig lita på sin egen förmåga. Att aldrig tro att det beslut jag fattat är det rätta för mig.


Väldigt många gånger (jag jobbar på det!) får jag ställa mig frågorna: Varför skulle inte jag veta vad som är bäst för mitt liv och vem förstår mig bättre än mig själv? Jag tror att vi i dagens expert-samhälle alltför ofta blir serverade lösningar kring hur vi ska leva vårt liv och på grund av det har tappat tron på vår egen förmåga. 


Ett annat tydligt exempel är när jag haft en dålig dag, exempelvis på jobbet, och ringer någon nära vän för att den ska lyckas peppa mig eller säga att "men du, det blir en bättre dag imorgon". På något sätt antar jag bara att mina vänner ska finnas där och skulle dom inte svara i telefon denna kväll skulle jag bryta samman. Jag tror återigen att vi alla behöver träna på att peppa oss själva, agera mer som vår bästa vän så att vi lägger lyckan i våra egna händer och inte i någon annans. 






Fredag.

Sovmorgon deluxe. Alldeles för lång faktiskt när man får huvudvärk på köpet. Jag har även gått och blivit med Pencillin vilket innebär alkoholfritt på Elins inflytt+25årsfest imorgon. Inte mycket att sura över men det skulle ju helt klart kunna vända till min fördel snart. Lite väl mycket motgångar känns det som. Ska snart åka över till mamma för lite Sushi och häng. 18.00 ska jag infinna mig i Lindesberg och jag bävar för att köra dit i denna halka - men hey, vad gör man inte?




as he told me.

Man kan säga en sak,
statiskt är det inte i alla fall.

Ena sekunden är jag som ett litet förväntansfullt barn inför framtiden för att nästa sekund bryta sönder och samman när jag inser hur otroligt ovisst allt är. Men idag tänker jag ändra ett beteende. Från och med idag ska jag se charmen i denna situation - tänka att jag kan hamna vart som helst i världen. Att situationen bjuder in till tusentals nya, spännande äventyr. Nu jävlar ska jag tänka positivt!

Och jag ska börja lyssna på dig också. Du som brukar ha rätt.
"Det ordnar sig. Till det bästa, som alltid"






Torsdagsplaner.

Lexon har varit över på mysfrukost och jag är mer förkyld än någonsin. Lunch med far + Pygge för att sedan fika med Sebastién på Java. Jag har en förmåga att alltid överboka mina lediga dagar så att dom inte alls känns lediga längre. Men och andra sidan, hur kul är det med tomma blad i kalendern? Imorgon kväll ska fröken dock få ta igen sig - hon ska nämligen ut på landet, mitt ute i ingestans och bara ta det lugnt i en sommarstuga.


Den lilla rosa.

2011-02-02
Har skrivit i den lilla rosa boken ikväll.
(Som så många gånger förr?)



För sista gången?


...

Idag börjar handbollen igen efter kanske århundradets längsta uppehåll. Tror ni det finns någon gladare än jag? Ikväll bjuder RIK för motståndet på bortaplan. En på pappret (mildt sagt) tuff match men optimist som jag är så är jag säker på att LIF kommer visa sig från sin allra bästa sida ikväll. Jag tippar 26-27. 

Eftersom matchen inte sänds någonstans ska jag ta med mig datorn till fars butik och sätta mig där och socialisera lite samtidigt som jag uppdaterar mig om hur det går. 


 

Rispoli.

Hemma efter en mycket trevlig lunchdate med Rispoli på Hells. Det är alltid väl investerad tid att hänga med denna mannen. Det är lite roligt, för att vi umgås väldigt sällan (ca en gång i månaden) men vi har alltid mycket att prata om. Jag tycker om att få Davids syn på saker och ting. Han är nog en av de ärligaste jag känner, men även klokaste. Vi har dock ganska olika syn på väldigt mycket här i världen vilket gör att det lätt uppstår diskussioner - men det är ju bara bra. Han brukar få mig att se saker ur nya synvinklar. Tack för en trevlig lunch, min måttfulla vän.




Vett och etikett?

Alltså, jag vet att det här kan klassas som dubbelmoral men jag ger mig på ett försök att förklara. Bära eller brista.


Jag tänker på det här med Facebook-vett. Jag kan inte rå för det, jag blir så otroligt irriterad på människor som ger sig fan på att outa exakt hela sitt liv och som ser det som en sport att uppdatera var och varannan minut. Ibland så ofta att ingen annan hinner uppdatera mellan deras "Nu ska jag laga blodpudding" och "Åh vad gott det blev". Jag vet en hel del människor som kan konsten att hantera statusuppdateringarna och gör det riktigt snyggt. Lägger in en uppdatering någon gång ibland och då utan att skriva något fullständigt irelevant för restan av världen. I denna kategori tycker jag att jag själv hamnar i. Men alltför många, har verkligen noll känsla och noll insikt i hur ofta man faktiskt får och ska uppdatera.

En kategori människor som kan konsten att överdriva uppdaterandet det är småbarnsföräldrarna. Dom uppdaterar inte bara för ofta utan går även över "vad-som-är-lämpligt-gränsen" alldeles för ofta. För på allvar, jag är inte ett dugg intresserad av att Elsa har ont i magen, att Nisse provat en ny blöjsort eller att Gullehjärtat ditt ska börja på dagis imorgon. Jag kunde ärligt talat inte bry mig mindre. Visst är det så att jag inte behöver läsa. Jag kan ju till och med ta bort dessa människor. Det är nog något jag måste fundera över, helt klart.


(En annan kategori Facebook-människor är kärleksparen som måste skriva offentliga kärleksförklaringar till varandra i loggarna, men det får bli ett eget inlägg någon gång)



Music maestro.

Otroligt överaskad över Duffys nya album "Endless". Var inget fan av förra skivan men denna kan absolut blir våren 2011 års bästa skiva. Den som spelas när viner dricks på balkongen, under promenaderna i solskenet och under hänget i stadsparken. Utan att försöka undvika klyschor skulle jag beskriva skivan som romantisk med en massa söta låtar. Min favorit hittils är helt klart "My boy". Förövrigt är jag på jakt efter ny svensk musik, gärna tilltalande texter men fortfarande ingen Winnerbäck-kopia. Någon? Idéer? 



"Where's the blame, where's the shame?
We're just two hearts come together
What's your problem?"




Min pärla.

Visst är det bra fascinerande med vänskap (eller ska jag kanske säga släktskap)?


Jag har en av mina närmsta över 70 mil bort från mig, närmre bestämt i Umeå. Hur mycket vi hörs går väldigt mycket i perioder och ibland kan vi prata i timmar medan andra dagar pratar vi i en minut för att sedan lägga på. Ibland vill jag bara höra att hon mår bra och ibland vill jag prata sönder varenda detalj i mitt liv med henne. Vi ses väldigt sällan. Sedan sommaren 2007 brukar hon komma till Örebro ca. tre gånger om året - jul, påsk och sommar (på sommaren stannar hon såklart längre). Och det fascinerar mig varje gång, att hur sällan vi än ses, hur lång tid det än går mellan våra samtal så är det alltid detsamma. Hon är alltid min bästa och jag är helt säker på att vi alltid kommer finnas vid varandras sida. I sommar kommer hon inte vara i Örebro mycket alls då hon ska göra praktik och jobba i Umeå. Det gör lite ont i hjärtat men jag är otroligt glad att hon får spendera sommaren med någon hon älskar och göra något som hon blir glad av.



Min knasigaste Malin.
Min "vart-ska-du-säg-nej-vadå-ska-vi-ta-sällskap?"
Min "hej-hej-hemskt-mycket-hej"
Min vackraste finaste vän.
Jag saknar dig.



1. Din största supporter.

Då kör vi igång då.
(se tidigar inägg från igår)

En egentligen rätt grundläggande del när man pratar om självkänsla handlar om hur vi tillåter oss att slå på oss själva och hur vi ofta behandlar oss själva som vår värsta fiende. Det finns ingen människa i världen som vi ska umgås och spendera så mycket tid i livet med som oss själva och ändå kritiserar och dömer vi hårdare än vi någonsin skulle tillåta oss att göra mot någon annan.


Jag vet inte hur det är med er, men personligen så väljer jag mina vänner med omsorg. Jag vill ha vänner som behandlar mig väl, som uppmuntrar mig, älskar mig och får mig glad när jag är nere. Detta gäller säkert de flesta av er läsare också. Nu till det konstiga, vi skulle väl aldrig aldrig någonsin bli vän med någon eller fortsätta vara vän med någon som behandlar oss på det sättet vi behandlar oss själva? Vad är det som gör att vi tillåter oss att trycka ned oss själva när vi aldrig skulle låta någon annan göra det? Och likaså, hur ska vi orka med detta kritiserande och dömande livet ut, 24 timmar om dygnet? Ett klockrent exempel från mitt eget liv kan vara ett dåligt studieresultat som jag väljer att älta i flera veckor efter att resultatet kommit. Om Elin, min närmsta vän, hade hamnat i den situationen - inte hade jag väl någonsin suckat, stönat och kallat henne för en ointelligent, inkompetent människa, på det sättet som jag kallar mig själv?



För att uppnå en grundläggande känsla måste vi först och främst börja se på oss själva som en god vän. Någon man tillåter ha en dålig dag, någon man klappar på axeln när den är ledsen och någon man aldrig någonsin skulle klanka på när något gått fel. Jag tror starkt på att jag får ut mycket mer av livet, blir en bättre vän till andra och har roligare om jag är snäll mot mig själv. Det finns alltför många människor där ute som tar varje tillfälle i akt att döma och förkasta vad du gör så se åtminstone till att du själv är ditt största fan och supporter.



En dag av oändlighet.

Hade glömt hur fruktansvärt långtråkigt det är att vara sjuk. Ska snart ta bilen till apoteket, Ica och även få med mig kebab eller liknande hem. Att ta en promenad är inget alternativ ska jag säga! Jag minns att jag på högstadiet verkligen kunde önska mig sjuk så att man skulle få ligga hemma i soffan en hel dag och titta på serier eller hyra film. Jösses vad den tanken känns långt bort nu, att önska att man vore sjuk!