Man blir ganska så glad av den här bilden.



Länk till artikeln.

Kungar på parketten.












(Detta är självklart inte jag. Om ni trodde det. Hela Sebastiens klsas var där. En liten fanclub)


Brons-medalj till världens bästa DHK:

Brons
Brons
Brons
Brons
Brons
!




(och jag fick gå hem med matchens lirare.)

Årets viktigaste kamp?

På tåget mot Drammen och mot årets kanske viktigaste kamp. DHK - Arendal, en match om bronset. Serien är så jämn att fyra lag kan ta hem tredjeplatsen men alla är beroende av hur andra lag presterar ikväll. Det är galet och rörigt.

Framför allt är jag nervös. Nästan lika nervös som cupfinal-dagen. Jag vill ju så gärna. Dom förtjänar det, enligt min åsikt.

18.30 drar det igång
20.00 vet vi.


Suprise!

Dagens trevliga:

Timbuktu, min bästis, Jason - till 48h Valborgsfirande hemma i Örebro. Det är nog väldigt mycket värt en hemresa. Sist jag var på 48h hade jag fantastiskt kul och jag minns det som en enda stor tre-dagars-fest. Det är kul att något så bra tagit start i Örebro. Fler sådana idèer och så skulle studentlivet kunna få leva ut ännu mer.


weheartit.com

Allra världens bästa Örebro.

I helgen ska vi båda hem. Tillsammans. Första gången sedan början på Januari, och som jag älskar det! Jag älskar att vara i Örebro med Sebastien. Det blir en lite längre helg än vanligt och vi stannar tills måndag. Jag hoppas så på fint väder. Kanske en fika ute vid naturens hus eller på Javas (troliga?) uteservering. 


Men så ser jag ju fram emot lördagskvällen! Bergfalk och jag har mailat och bestämt att det blir drinkkväll. Hon gör bra drinkar hon. Sedan vill jag att vi hamnar på Ritz. Precis som förr. Som våriga lördagar i världens bästa Örebro ska vara.



Dom sa jag kunde klara allt, bara jag hade er.

 

 

 


Times' like theese


Puss!


This is really happening. You and I.

På väg från födelsedagamiddag hos Jeanette som fyllde 28. Det blev en kort kväll för mig. Jag har jobbat hemifrån/vilat mig i form efter migränattack inatt. Önskar ingen den upplevelsen.

Hursomhelst, fint med middagsbjudning & fina människor. Fint att få vara i Oslo lite.




Mitt fina besök.

Nyvaken i soffan. Mitt finaste sällskap, Fröken Hideblad, sovar fortfarande. Det är hon värd efter en lång och krånglig resa hit igår. Vi spenderade kvällen i soffan med Sebastien som lagat mat åt oss, såg på The voice final och diskuterade in på småtimmarna. Idag väntar lite besök på stan, fika, promenader i solskenet och kanske någon drink fram mot kvällen. Sabina ska också klippa, färga och slinga mitt hår. Det är välbehövligt och efterlängtat.



24.03.12.





Grattis världens finaste och bästa pappa på 48års-dagen! Hoppas du har en fin dag och att någon kan krama dig från mig och Sebastien. Nästa helg ses vi och då får vi fira dig. Du är bäst!



De snor min energi.


Sa jag det förresten?
Att jag skulle vilja ta bort min facebook. Jag vet att det inte kommer ske, endast med anledning av att det fortfarande är kul att följa med på bilder och livsuppdateringar kring ett fåtal personer. Annars tar det så ofantligt mycket av min energi. Jag försöker att inte bli irriterad men gång på gång gör människor mig arg, besviken och irriterad. Människor som jag självklart tycker om till vardags, face to face - men som inte har samma idè om vad som faktiskt är okej, rätt och förnuftigt att dela på Facebook. Det kan tyckas att jag är lättretad och visst borde jag bara låta det gå, men vissa uppdateringar är bara helt absurda. Men ansvaret ligger helt på mig, yttrandefrihet råder så jag kan ju ta bort dom.


Jag försökte ta bort folk. Jag hann till bokstaven A - där kunde jag ta bort bara 25 stycken! Är det inte helt sjukt? Jag tröttnade efter bara några minuter. Det var inte många som passerade genom mina kriterier.


(Och ja, om ni undrar. Kärleksförklaringar till pojkvänner, detaljer om toalettbesök, "det-här-har-jag-ätit", tycka synd om sig själv, skriva kryptiskt för att folk ska fråga och groteska uppdateringar om barnens magsjuka är inget som uppskattas av en facebookvän som jag).




Ett år sedan.

För ett år sedan.
2011-03-21.

Premiär av Körslaget med Team Jasmine. Mars månad 2011 var en fav de roligaste månaderna i mitt liv. 



En gåva

Tina är fin. Hon vet precis vad som värmer och hon jag blir så glad att det finns människor som hon. Sådana som hon, som ger ger fina och genuina komplimanger, utan massa trams och utan speciella tillfällen.

Som idag. Ett sms om att jag såg lycklig ut. Det gör mig så glad! Jag vill bli bättre på sådant - jag tror jag är ganska bra, men att faktiskt säga det direkt när det kommer upp. Det kan vara så enkelt men skänka så mycket värme.

Tack.


En spännande kombination.

Bra dag. Jag är lite larvlig, men varje år vid den här tiden - tredje veckan i Mars blir jag som ett litet barn. Jag älskar spänningen när skattebeskedet kommer. I år har jag till och med lyxen att få glädjas åt två besked. Ett svenskt och ett norskt. Så kul har jag det. Eller ja, så lättroad kan man vara. Kombinationen av nyfiken och lättroad kan bli lite intensiv faktiskt.

I år ser jag framför mig att återbäringen kommer komma alldeles perfekt och lagom i tid till vår gemensamma semester. Min första, riktiga semester - en sådan man har när man jobbar heltid. Det känns lyxigt och välförtjänt.







Det blev ju inte helt rätt.

Haha.
Det här blev ju lite misslyckat. Skulle göra en egen lista på Eniros "Min hemstad" (förövrigt: bra grej!) men jag råkade visst skriva ihop den inloggad som Sebastien. Som förövrigt inte är från Örebro, utan Stockholm. Förlåt, älskling.

Det går inte att ändra (eller så är jag bara dålig), så här har ni mina självklara favoriter. Jusja! Ska bara säga att Indigo inte fanns som val. Det hade varit ett självklart första-hands-val annars. 




Yellow diamonds in the sky. Now were standin side by side.




We found love in a hopeless place.
We found love in a hopeless place.


487 dagar.

Måndagskväll.




Hemma i Drammen igen efter en jobbdag jag knappt kan minnas. Har gått som i ett töcken, eller en dimma. Landsmötet och roadtripen med mina fina kollegor minns jag - det var höjdpunkter. Resten är suddigt. Jag har sovit allt för lite i helgen, trots att Örebro brukar innebära vila. Om en timma kommer Sebastien hem, då ska jag bjuda på korvstroganoff. Annars ser jag framför mig att "Maria Vern", Entourage och måndagsmys kommer att stå på schemat.


HIT SKA VI. DET GÖR MIG GLAD.


Min prins och jag.




Nu ær jag på væg. Det var en riktig lættnad att bussen inte ens ær halvfull. Swebus brukar alltid vara øverfulla och alltid lyckas maximera utrymmet med passagerare i knæet på varandra. Typ.

Det kænns lite småtungt med Måndag imorgon. Jag får fokusera på att Sabina kommer i helgen och att det endast ær 2,5 veckor kvar till vår Stockholms-weekend. Jag har planerat big-time-shopping och bestællt strålande væder till hela påskhelgen.



Fredagen, 16.03.12

Insåg att jag inte skrivit om fredagen och om matchen. DHK spelade som sagt hemma mot Viking, ett lag som legat tætt bakom och varit en god kandidat till brons-platsen. DHK blev slagna av VIKING borta i Stavanger tidigare men i denna matchen lyckades man vinna med 41-31. Det var verkligen en fantastisk match och jag fick gladerligen gå hem med matchens hjælte.

Jag hade fint sællskap med mig och såg matchen med Jenatte. Vi hann æven med lite kaffe och uppdates innan matchen, och jag fascineras øver hur lætt det ær med vissa mænniskor. Hur bra det kan stæmma på en gång med vissa.


 

Något att længta till.

Sebastien ringde precis och berættade att vår Egypten-resa ær bokad nu. En vecka av bara sol, bad, værme och kvalitetstid. Snælla, låt dessa två månader gå fort.



21 Maj.
08.30.



Detta blev ett enda stort name-dropping-inlægg.

Ligger i lillebrors rum som jag ockuperat før helgen, med jobbdatorn i knæt har jag precis kommit hem från en liten tur på stan. Først vin hos Elin, sedan Lilla Ørebro med henne och Sabina och Sofie, før att sedan møta upp några gamla klasskompisar på Bishop. Det var en bra kvæll. Lagom mycket av det mesta. Precis som jag tænkt det.

Har æven hunnit med en tur på handbollen dær jag fick træffa Malin, pappa, Lotta och Gustav. Likaså en Java-fika med Sofie och hennes Andreas. Dom hær hemresorna blir verkligen bara en massa springande, kramande och fikande - men det ær ju också precis det jag saknat.

Imorgon vid 16.00 åker jag hem till min bættre hælft igen. Tænk vad det ær mysigt att ha någon att sakna, æven fast det bara gått en natt.



you walk the surface of this town, the high heels above the ground

Som sagt och planerat, jobbet fortsatte på hemmaplan. Jag skulle førbereda och "læra mig" min PP infør morgondagens føredrag (upplæring før de nyanstællda). Jag ær dock lik mig sjælv och tiden jag hade på retorik-programmet, jag litar på min improvisations-førmåga.

Så, istællet lyssnar jag på Lykke, føljer med på uppdateringen av Ørebro-hockeyn och planerar før helg-packningen till Ørebro. Jag ær verkligen helt slut och varenda liten del av min kropp gør ont, men trots det så ær jag så fantastiskt glad ikvæll. Bara sådær uppenbart lycklig.





9 månader



v









Æ vil bare dans

Om jag ska irritera Sebastien (alltså, verkligen irritera) då sätter jag på Sirkus Eliassen. Ett av mina favorit-band här i Norge. Skulle kanske jämföra dom med Inte så kvalitativ musik, men dialekten (nordnorsk, långt uppifrån) gör mig glad. Sebastien hatar den. Verkligen hatar. Suckar och stönar, pustar och himlar med ögonen. Jag tror han känner sig lite hotad och ser slemmiga Nordbor framför sig. Stockholmska är ju inte världens roligaste dialekt precis. Hör själva - dom är ju helt fantastiska!

(Läs: viss underton av ironi. Videon talar nog sitt eget tydliga språk. Men, glad gör dom mig i alla fa och sur blir han ). 


Je te promet.

Alltså,

det här är ju ett väldigt typiskt-emma-initiativ. Med andra ord. Det kommer inte ske så mycket. Tanken var ju franska-kurs denna våren men det blev kör istället och glad är jag för det. Jag får tid till franskan senare. Tills dess ska jag i alla fall försöka hobby-träna lite med denna fantastiska appen.



Favoriter från ACNE


Jag längtar efter er.


Longing.




Hemma och vänder för lite mellanmål innan Shbam står på schemat. Jag blir glad åt att ha plockat fram vårjackan. Att ha massa bra P3-dokumentärer i Iphonen och att veta att en fantastisk Örebro-helg väntar snart. Det gör mig glad. Hem till Mamma, Pappa, till min fina Elin, världens bästa Sofie och ett inklämt rep med mitt efterlängtade band. Jag har inte vart hemma på snart 2 månader nu. Det är utan tvekan rekord.

Förövrigt, Elin - detta är snart 3 år sedan. Är det inte lite knäppt? Vad gör vi om 3 år?


Norsk humor.

Det här är vad man skrattar åt för tillfället i detta lilleland. Kanske lite väl internt, men ville ändå dela. Skäms nästan för att jag skrattar åt det, men man kommer lätt in i ironin med dialeketer och framför allt komplexitetn i att ha två språk i ett så litet land som Norge. Det är fascinerande. Tänk att det faktiskt finns deler och områden i Norge där du måste prata Nynorsk (vilket ironiskt nog är det äldsta folkspråket), och likaså att du (vart du än bor) måste svara ett brev på nynorsk med just nynorsk tillbaks.


Helt plötsligt blev det svenska språket och grammatiken så lekande lätt.



champagne supernova.

Jag och Jeanette tog en promenad imorse för att köpa hem frukost till alla från United bakeries. Det var verkligen vårväder imorse. Vi gick längs vattnet och jag var tvungen att öppna jackan för att det var så härligt i solen. Snälla, ge oss inga bakslag nu. Jag är så sugen på en riktigt vacker vår.


Förövrigt har våra gäster precis åkt. Jeanette och jag hade en myskväll igår och somnade några timmar innan killarna släntrade in framåt morgonen. Nu idag har vi legat utslagna, kollat klipp och bara umgåtts efter en fantastisk söndagsfrukost. Jag känner att jag börjar bli bortskämd med fina helger. Dom radas upp nu, vecka efter vecka.


Inspiration: Hotellrum.


Tredje gången gillt.

Planerna ändrades igen. En tredje gång.



Fina Jeanette kommer till mig för lite matlagning, vinl och melodifestival.
Blir ett riktigt övernattsningsparty det här. Mysigt med lite gäster.

Min polska, billiga.

Tog mig en tur förbi hallen. Var bara tvungen att lägga upp denna fantastiska bild. Sponsors-lagen tävlar mot varandra och köper in spelare från DHK. Sebastien spelade från något lag jag inte minns vad de hette. Jag skrattade gott åt alla människor som verkligen gav sina liv, både fyiskt och mentalt åt denna cup.

Sebastien däremot såg lite polsk ut. Polsk och rätt billig.
Tacksamt att detta inte är hans vanliga matchtröja.



Euphoria.

Har precis avslutat ett samtal med min fina kusin. Dagar som idag önskar jag att hon bodde närmre. Att jag åtminstone hade henne i samma land.

Ändrade planer ikväll och det verkar som om jag kanske får en kväll för mig själv. Vi får ta igen tjejkväll en annan kväll. Sebastien är iväg på cupen, jag ska powerwalka en tur i det fina vädret, handla hem blommor och sedan gå till hallen för att titta lite. Storstädning står på schemat också innan jag antagligen avrundar med Melodifestivalen. Ett glas vin ska jag unna mig i alla fall. Jag tror jag får hem 3 fyllekajor inatt. Inte bara Sebastien, utan även en Magnus och en Henrik. Det kan bli spännande. Hurom, Ikväll hejjar jag på Loreen. Det är verkligen en fantastisk låt, Euphoria!




Take me somewhere where the citylights shine so bright.

Älskar helger som denna. Fredagskvällen är har verkligen blivit helig de sista månaderna. Jag är lite larvig, men en av de bästa sakerna med fredagar och helger - vet ni vad det är? Att jag får dricka kvällskaffe med Sebastien. Jag kan ju aldrig somna om jag dricker det på vardagskvällarna. Så, ja - det är mysfaktor för mig!


Imorgon kväll kommer 2 (eller 3?) söta flickor till mig. Killarna spelar Sponsorcup och ska på middag sen. Jag, Helene och Tina ska laga hemmagjord pizza och dricka vin hos mig. Kanske möta upp dom ute senare framåt kvällen?



After Work på vår balkong.

Fredagssol,
Fredagsöl,
Fredagskänsla.


Fredag.


Fokus och prioritet.

Jag hade idèer om att blogga om annat ikväl,
men jag tycker det känns fel att ta fokus från budskapet nedan (se film längre ner).



Jag är tillbaks imorgon.

#MakeKonyFamous





Kony 2012.

Ord är överlödiga.

Se filmen.
Snälla se filmen.


www.kony2012.com





(Igår kväll denna tiden hade 8000 personer sett filmen. Ikväll, samma tid, har 7 miljoner sett den).

Biggy, biggy Brother.

Ska ovilligt erkänna att jag tittar på Big Brother. Förra året var jag helt fast och troligtvis kommer denna säsong vara lika fängslande. Det är knepigt det där. Jag ska ju inte säga att jag föraktar dessa människor, många av dom har säkert ett och annat vettigt att säga utanför huset. Jag ska inte säga att jag inte respekterar dom, jag menar - den bild vi får se kan inte överensstämmer alls med verklighetens personligheter.


Men ändå, i år har det verkligen flippat. Så stört mycket naket, sex, tonårsaktigt skitsnack, urflippade fyllor och ointressanta deltagare. Ingen kvalitetsunderhållning direkt. Snarare pinsamt att erkänna att man tittar på. Men, Ändå sitter vi där. Varje kväll, 22.00 och skrattar åt dom. Skrattar med dom ibland också (ska villigt sägas). Vad är det som fänglar oss då? Är det kanske känslan och lättnaden att "vilken tur att det inte är jag" eller fnyset över vad knäppa människor det finns. Skadeglädje? Jag vet inte. Men roar, det gör det ju. Hur IQ-befriat det än är.



48 timmar.





Har varit och tränat ikväll. Tina och jag var på Zumba, imorgon blir det spinning. Jag har tränat 2-3 gånger den sista veckan men jag tror bestämt jag skulle behöva öka antalet tillfällen för att verkligen se resultat. Jag förstår verkligen inte hur vissa hinner med 4-5 gånger i veckan. Hur ska jag få tid med det? Jag önskar att dygnet hade 48 timmar. Först då kanske jag skulle lyckas genomföra alla mina storslagna, mindre realistiska planer.


PUSS PÅ DIG!


Hösten 2012.

På mitt jobb har vi alltid två årliga målresor. En skid/alp-resa på vintern och en storstadsresa på hösten. Senast gjorde vi ROM i höstas och tidigare har AW besökt Barcelona och Amsterdam. Klarar vi vårt uppsatta lands-mål i år så blir det Paris i höst. Jag kan ju vara en av de få som aldrig besökt denna omtalade stad så jag hoppas verkligen, verkligen att det blir en resa i år med. Det får vi se i Augusti.


Jag vill alltid ha dig här.






Jag har datorn i knäet, Sebastien I-paden.Sebastien tittade nyss på ett skåne-derby medan jag såg på "Halv åtta hos mig". Alla tekniska ting i lägenheten är på. Ljusen är tända och det spelar ingen roll att vi har olika intressen ikväll. Detta är det bästa med samboliv. Någon som ligger bredvid dig. Något att dela med. Någon som vill se dig glad.

What a wonderful world.



Söndag.

Hemma efter en fin storseger i Moss.
DHK vann med 44-31




Bilder från helgen kommer imorgon. Nu väntar sängen.

.


Lördag kväll med de bästa.

Dåligt uppdaterande av bloggen betyder spenderande av en fantastisk kväll med två fantastiska män. Ätandes god italiensk mat, drickandes gott rött vin och bara njuter av helg och fint besök. Jag återkommer.

Mars 2, 2012

Funderade över det här med städer och drömmar. Om att förälska sig och att vela.

Igår kväll åkte jag och Sebastien genom Oslo. Sebastien hade varit hos Henrik när jag och Jeanette var på kören och inte förrän efter elva körde vi igenom ett nästan vårigt Oslo. Genom St Hanshaven, Majorstuen, och förbi en vackert upplyst Bygdoy-hamn. Jag har mer och mer senaste tiden insett hur vackert Oslo är. Fått känslor för Oslo.

Jag tycker det är så fascinerande med städer. Hur mycket minnen som kan lagras i ett enda gathörn, hur mycket känslor som en park, ett hus eller ett område kan framkalla. Fascineras över hur mycket historia och hur många hemligheter en stad som Oslo har.

Jag har starka känslor för Stockholm och har alltid haft.  Har favorit-fik, promenadstråk som tar mig tillbaks i tiden och lukter som tillhör Stockholm. Varit så säker på att vi ska bo i Stockholm några år innan vi slår oss till ro i Örebro. Min hemstad, min barndomsstad och staden som egentligen har mitt hjärta. Det är knepigt, veligt och svårt. Jag vill så mycket. Finns så många städer jag känner för. Jag kan inte låta bli att undra (lite för ofta?) vart vi än dag kommer hamna. Ena dag är jag tvärsäker, nästa dag har jag kastat om helt. Det kommer bli spännande.



Bortskämd med hans kärlek.




Create in me, a clean heart.

Timmarna med kören igår var fantastiska och ,jag har sagt det förr.
Sången helar mig som inget annat.


Nu längtar jag efter fler kvällar med hesa stämband, sånger att öva in och fina medlemmar att lära känna.



Friday Im in love.

Den känslan som sprider sig när man kommer hem på fredagar är verkligen speciell. Det är få dagar jag känner mig så geuint glad och lugn. De sista två dagarna på jobbet har varit galna - vi har haft tre stycken sjuka på kontoret vilket innebär att vi två som kvarstått har fått jobba för fem personer. Men nu är det helg.


På väg över Drammens-bron sneglade jag ut över älven. På både Glass, Elvebredden och torget satt människor och solade sig. Drack öl, njöt av fredagskänslor och av ett väder som sginalerade att våren snart är här. Jag längtar tills vi kan joina dom.