Mind your own buissnies.

Buissnies-women of the day! Det är jag det. Hej&hå så jag har fixat och trixat idag. Mk-jobb, planering och plugg för att även hinna med en fika med Slabi på Java. Idag har jag näst intill förstått känslan av att driva eget företag, sjukt mycket att stå i - men ändå, som jag älskar´t! Min lilla verksamhet är ett steg i rätt riktning..

Nu : Kvällsfika med D.
Imorgon: Plugg, plugg och möte.


(Min söta fikadejt idag - ja, sabina alltså, inte Doris.)


Första advent.

Första advent och helt klart en av årets allra bäst dagar. Sitter hemma hos mina svärföräldrar och har ätit middag. Självklart även blivit bjuden på glögg. Riktig glögg! Det är yummie det. Fotbollen står självklart på ikväll och till&med jag tittar när det är en match som El Classico. (Kors i taket!)

Gårdagen var helt fantastisk med en underbar klass på kvällen för att sedan promenera över stan med Elin. Tanken var att hon skulle hjälpa mig bära hem alla saker och sedan gå vidare hem till sig men vi öppnade vinflaskan och pratade bort några kvalitetstimmar i soffan. Just like old days. Det var behövligt! ♥

 


(Söta fröken Pettersson bakade i mitt kök för exakt ett år sedan..)


Give me that moment..

Underbara lördag. Jag och Daniel har julpyntat och julstädat. Hann även med en fika på stan innan vi båda skulle iväg. Det kändes nästan lite som om vi dejta, hihi. Vi fikar ganska sällan ihop. Möjligtvis lunchar eller äter middag, jag kanske är knäpp - men det kändes lite dejtigt. Han skulle iväg till Gustav och kika fotboll, sen ska han på inflyttningsfest som jag gissar resulterar i utgång.

Jag själv ska jobba jag. Ska träffa fyra brudar på väster om två timmar. Ska faktiskt ha med mig en modell idag för första gången. Ja, alltså ingen riktigt modell utan jag ska ha med mig Elin och visa sminket på : ) Tror det kan bli riktigt bra. Självklart ska tjejerna testa allt smink men de kan bli bra med någon att visa på.


(Den här snyggingen ska ikväll bli ännu snyggare..)

Reklam reklam reklam.

Underbart med lite fin reklam för MK på bloggarna runt om. Bland annat av en kär kund och en kär kunds sambo : ) Därför är det väl därför min plikt att göra lite reklam för deras bloggar så kan ni se vad fint dem skrivit om produkterna.

Malins:
heina.blogg.se
Annelie: annelii.wordpress.com


Sen tänkte jag även berätta (har kunder som läser bloggen) att alla ni som planerat att fylla på lagret eller planerat några klappköp har nu två dagar på er. Jag behöver veta senast imorgon kväll 22.00 vad ni tänkt er då jag lägger ordern Måndag morgon. Har en del på lager men resterande tar mellan 5-7 dagar innan jag levererar dem fint inslagna hem till dörren. ♥


Nu är det fredagsmys.

Julmusten står på kylning.
Krossad choklad-glass i frysen.
Ljusen är tända.


Älskling är på väg hem från hockeyn.
Det är precis såhär jag vill ha mina fredagskvällar.




En dam på varsin sida.

Min älskling kom hem från Skövde igår kväll med en ny tatuering. Det var ju ingen överaskning eftersom jag vetat om hans planer men däremot har han hållt motivet lite hemligt då taturaren skulle måla den åt honom. Men gudars vad snygg den är! Absolut den finaste utav dem tre han nu har samlat på sig. Denna gång blev det en på vänster överarm som sträcker sig nästan hela vägen ned till armbågen. ME LIKE!

Den är dock inte färdig än, nästa sittning blir inte förän till sommaren. Man pallar ju inte riktigt att sitta mer än fyra timmar i sträck. Som ni säkert ser är det massa färg, skuggningar och ifyllningar som saknas. Det kommer bli ruskigt snyggt. Igår kväll när vi skulle lägga oss förklarade han att han var mycket nöjd med att "Numera ha en dam på varsin sida om sig"..


Det var dock inte sista gången Daniel tatuerade sig. Det är jag ganska säker på.






En arg arg arg kusin.

Jag fick mig en tankeställare idag. En ganska ordentlig. Ska försöka skriva ned så gott det går men jag tror det blir svårt för jag är saftigt irriterad och faktiskt lite upprörd. Jag hoppas att ni alla vill läsa hela texten för jag tror faktiskt att de flesta av oss behöver få sig en tankeställare.


Min kusin, min finaste Malin, valde alltså i somras att tacka ja en till dokusåpa som skulle sändas på en av Sveriges största tvkanaler och programmet har varje onsdagskväll över en miljon tittare. En kul idé från hennes sida blev ganska snabbt allvar men Malin valde att fullfölja sitt spontana infall. Så många har frågat och undrat om min kusin är mediakåt och ville bli en riktig C-kändis, men jag kan verkligen säga att så var inte fallet. Som jag sa, en kul grej att prova på något nytt, ett annorlunda sätt att spendera sommaren och ja, skulle resultatet bli kärlek så vore väl det ett underbart plus.



Som ni säkert förstår är jag inte irriterad över Malins val att vara med i tv. Jag har stöttat henne från första början och älskar att se henne varje onsdagskväll för jag tycker att hon sköter sig så himla. Och söt är hon så det räcker och blir över.



Så vad är jag irriterad över? Vad höll mig uppe till ett inatt? Vad får mig så äckligt äckligt förbannat?

Jo jag blir så fruktansvärt irriterad över all den skit hon måste ta och stå ut med elaka människor som skriver fruktansvärt förnedrande och riktigt jävla taskiga kommentarer på bland annat tv4s hemsida och aftonbladet. Kommentarerna kan vara allt ifrån att hon verkar blåst, omogen, att hon är ful, att hon borde åka hem, att hon endast är mediakåt osv. Vissa av kommentarerna är riktigt riktigt grova. Dem nämner jag inte här.


Nu till min frågeställning. Vad är detta för människor? Vilka är dem som tar sig rätten att vara så elaka och klanka ned på en människa de aldrig sett. Förstår dem inte att hela spektaklet är en jättestor produktion där Tv4 fixar&trixar exakt hur dem vill med varenda sekund. Förstår dem inte att den bild vi ser av personerna i serien endast är några få minuter utav timtals av inspelning? Förstår dem inte att de ger tv4 precis de reaktioner som de är ute efter. De vill ha upprörda och elaka tittare. De vinklar varenda deltagare precis som dem vill och sitter själva som små trollkarlar och tjänar stora, äckliga summor på detta, eftersom vi tittare såklart hellre tittar ju mer skandaler dem visar.


Någon skrev att Malin får skylla sig själv. Att hon gett sig in i leken och fått leken tåla. Jag förstår fanimej inte vad de menar. Stod det i kontraktet att svenska folket gavs rätten att vara elaka på riktig jävla högstadie-nivå? Hon visste vad hon gav sig in på, hon visste att detta brukar ske, men jag ifrågasätter vad människor egentligen har för liv och hur de kan, hur de vill, och hur de orkar engagera sig att skriva så elakt om en människa de endast sett på tv? Folk är dumma i huvudet. Och ja, folk tror att datorn skyddar dem. De skulle troligtvis aldrig säga liknande saker till människor de träffar i verkligheten. Men på internet går det bra.



Äckliga äckliga människor vill jag kalla dem.
Min finaste Malin, hur kan de vara så vidriga? Malin som aldrig skulle göra en fluga förnär.
Nätmobbing är vad det är.
Nu är ju fallet att Malin inte tar åt sig. Hon skrattar och skakar på huvudet. Men tänk om, tänk om Malin var svag och detta knäckt henne? Förstår dessa idioter vilka förödande konsekvenser detta skulle kunna fått?

Jag tror vi alla suttit där i våra sommar, och klagat på någon som verkar dum/korkad/idiotisk osv. Jag har defintivt suttit och tyckt till om ensamma mammor och knäppa robinsondeltagare. Jag gjorde det alltid förut. Jag kommer defintivt vakta min tunga från och med nu.


Den bild vi får av människorna är tv är inte den sanna. De människor vi ser i tv är människor även dem med känslor och självklart kan även dem bli sårade. Jag ska tänka mig för och jag ska definitivt aldrig mer skriva elaka saker på bloggen om människor jag endast sett på tv.

Jag är lite arg.
Det kanske märks?






En trött men glad Emma.

Sittandes på Java ska jag snart börja plugga. Är riktigt riktigt trött efter gårdagens succé som faktiskt gick över all förväntan. Jag hade ca. 20 gäster som kom och Michaela runt 15 st så de var fullt hus hela kvällen. Jag är så glad att det kom så mycket folk och det vart en riktigt mysig kväll.

Morgondagen och resterande dagar av helgen kommer att bli hektiska. En klass imorgon kväll och två på lördag +att jag ska vara lite barnvakt imorgon eftermiddag. Men det är bara roligt! ♥

Bilder från gårdagens Öppet hus kommer upp senare ikväll eller imorgon.

 


PUSSPÅER.

Jag är för trött för att blogga.
Väck mig när denna vecka är slut för den är galen!


(Men oj som jag gillar´t!)


Dagar som idag

Jag gillar inte när vi går om varandra.
Jag gillar det inte alls.
Som idag - inte ens två timmar såg vi varandra.


Dagar som idag, är det inte roligt att ha en skift-arbetande-brandman till pojkvän och sambo.
Dagar som idag, är det säkert inte så roligt att ha en flickvän med smeknamnet Fröken Fix.
Dagar som idag är min högsta önskan kvalitetstid.


MEN, denna underbart, söta byrå står i alla fall numera i våran, förut så tomma, hall. Det gör mig glad! Inredning gör mig galet glad. Tänk vad lättköpt lycka kan vara.

 


Kärlek.




Hemma efter en helt fantastiskt roadtrip med Elin. Konserten var precis så bra som förväntat om inte bättre och det gör mig lite glad i hjärtat att jag ska se henne igen med Daniel om bara två veckor. Jag får skriva mer om konserten imorgon för nu vill jag bara krypa ned i soffan. Nu börjar snart en intensiv vecka och jag behöver all kraft jag kan få.

(Och nej, Strömpis igår var ingen hit, men additionen gott sällskap + goodiebag från Nelly slår ju aldrig fel. Så ja, det var värt en utgång även denna gång. Tänk så det kan gå!)


Så det kan gå!

Hm...

Jag ska tydligen ut ikväll. Det som skulle vart en filmkväll blir nu en fulländad utgångskväll. Men vad tusan, man lever bara en gång. Och ett av mina bästa argument är att jag faktiskt ska jobba nästan varje lördagskväll i December vilket innebär att det faktiskt är bäst jag passar på.

Kvällen börjar med middag på Olearys med mammas + familj, sedan en sväng till Sofie för vin, sedan Olearys igen med Sofie och hennes mamma och sist förfest för att sedan gå till Strömpis. Hörde att det var helt galet bra på Strömpis förra veckan så det är bara hoppas att det håller i sig.

(Augusti 2009, Strömpis)


And so this is..

(Okej jag gör allt för att slippa plugga...)

En liten fredagsrekomendation från mig till er. Glöggtee såhär veckorna innan vi börjar dricka riktig glögg. Så himla gott! Jag har köpt min lilla påse, som snart är slut, i Göteborg men jag antar att det finns här i Örebro med.


Fix&Trix.

Har rännt runt hela morgonen på de flesta butiker i stan som kan tänkas sälja pynt & juldekorationer. Micaela hämtade upp mig runt halv tio och vårt mission var att handla massa mysigt fix&trix till Öppet hus som är på onsdag (17.00-20.00, välkomna!). Och oj som vi handlade! Rusta, jysk, lågprismagasinet och Ikea : ) Det kommer att bli så fint så.


Det är mycket prat om inredning just nu i denna lägenhet. Vi har dock stött på problem och detta problem grundar sig i att vi inte riktigt har samma smak jämt. Ofta men inte jämt. Det stör mig, jag har ju så fina idéer om hur det ska se ut tillslut. Nedan har jag hittat lite inspiration på hur de skulle se ut om jag hade massa pengar.. (Och en Daniel med lika bra smak, såklart.)

 




Knas.

Jag är ju knasig. Jag sitter här hemma och ska försöka göra en klusteranalys (fråga mig inte vad det innebär..) av det tal som hölls under Malexander-rättegången utav en av de mördades sambo. Det är ju väldigt taktiskt av mig, som inte annars gråter så mycket, att ta ett tal som får en att böla som ett litet barn vid nästintill varje stavelse. Det är så otroligt sorgligt men också så otroligt bra skrivet och det kommer bli en tuff match att analysera detta..

Jag har precis höjt mig över mig själv och ätit köttbullar och snabbmackaroner. Detta är ett ytterst ovanligt faktum. Jag äter bara hemmagjorda och framför allt äter jag helst min mammas köttbullar. Men nöden har ingen lag och det börjar närma sig sista dagarna innan CSN dyker in på kontot, därför fick det bli äckel-frysta-scan-köttbullar. Äta bör man.



Novembertankar.


Dagens konstateringar:

- Ironi fungerar inte på msn. '

- Jag kan ingenting om Fotbolls-VM 94 och tycker faktiskt inte att det är hela världen. (Om det är en grundläggande kunskap för att få titulera sig fotbollsintresserad, så besitter jag inte den rätten)

- Det är bara 12 dagar kvar till December vilket betyder 43 dagar kvar på år 2009, min frågan är : Vad tusan gjorde jag av detta året?

- Jag måste måste måste resa bort sista veckorna i Mars. Ge mig något att längta till! Ge mig värme.

- Jag saknar Lisen och önskar att hon skulle med mig och Elin till Karlstad på Melissa Horn på söndag.

(Rättelse 1: Jo föresten. Jag vet att vi tog bronsmedalj 1994. Så långt är jag med. Men nej? De kanske inte räcker så långt?)



Snygga vampyrer.

Efter en kväll som till stor del mest innehållit storstädning och fixande (i tredje rummet..) säger jag nu godnatt. Vi har sett sista avsnittet för denna säsong av True Blood och jag måste säga att jag är lite imponerad av denna serie. Jag är ju ingen fantasy-tjej & har aldrig varit något sort fan utav Harry Potter-liknande skapande men denna serie är så himla bra! Att lyckas med konsten att skapa en handling kring vampyrer men ändå inte få det att kännas overkligt ger defintivt ett högt betyg i mina ögon.


Imorgon blir det uppgiftskrivande i skolan med kaffetermos och matlåda - precis som den ekonomiska Emma vill ha det! (HA! Ni skulle bara veta vilket otroligt moget, ekonomiskt beslut jag fattade hos min rådgivare på banken igår). På kvällen blir det iväg på MK-klass i Adolfsberg.


Om en vecka är det Öppet hus hos mig...Ni kommer väl? :)
(Framför allt ni mina söta,fattiga, studentvänner - ni kan vinna massa fina julklappar bara genom att titta förbi!)


Tröttis.

Jag förstår ingenting. Jag bara sover och sover och sover.
Det går inte en natt utan att jag sover minst 10 timmar.
Och jag kan verkligen inte ta mig upp ur sängen!

Jag är trött jämt.
Såhär kan man ju inte ha det.

As I please

Så, nu ska jag berömma mig själv.
(Det är liksom en del utav dealen - att jag ska få egokicka mig själv efteråt)

Jag är så himla grym på att träna mage.
Jag gjorde assnygga och asmånga utfall idag.
Jag var duktig som körde en ny övning.
Jag sprang länge och uthålligt.


Så, nu har jag egokickat klart för denna gången.


LINNEA kom hem!

Precis pratat med Daniel syster som jag tycker ska komma hem till Öret snart. Jag tycker hon kan komma över på lite tee och bara prata bort en kväll med mig i höstmörkret. Men jag får ju träffa henne i jul iaf : ) Gudars vad jag längtar till jul och nyår. Planerna för nyår ser ut att bli fantastiska med trevligt besök från både Kristinehamn och Skövde. Kan ju inte bli bättre!



(Nyårsklänningen från förra året - tycker fortfarande att den är väldigt väldigt söt.)

...

Ge mig styrka att träna ikväll.
Ge mig styrka att plugga ikväll.


Men snälla, låt mig ändå hinna med att umgås med lillebror.


Söndagsbio.

Jag och Daniel var på bio igår. Vi såg Bröllopsfotografen och jag trodde verkligen det skulle vara en film i min smak. Ni vet en lagom pretantiös, värmlänsk komedi. Men icke. Man gör inga komedier i Sverige längre som inte har ett tungt budskap. Som exempel har vi ju även Masjävlar och Heartbreak hotel. Denna hade en underton som är väl värd att diskutera men det var inte riktigt vad jag var upplagd för. Jag ville bara få skratta lite. Det gjorde jag inte. Daniel däremot tyckte den var askul.

Men.. han har ju ingen humor.
Det är ingen nyhet.





Världens bästa.

Dålig bloggning = underbar helg!

Jag har inte bloggat för den här helgen har varit så himla bra. Tapas+vin hos Hanna resulterade i Massa Tapas + ännu mera vin, men vad gör det? Toppensällskap och en kväll som slutade på Pitchers där jag träffade Kristoffer och Mirza var precis vad jag behövde. Världens bästa initiativ utav värdinnan måste jag säga! Fler sådana.

Igår jobbade jag lite hos far min på förmiddagen och sedan flydde jag och min kära civilisationen. Vi tog bilen till Gråboda utanför Nora. Där blev jag bortskämd med god mat, eldning i öppen spis, canal´+ som visade Timrå mot Färjestad och tillsist världens längsta sovmorgon (vi vaknade 13.00 idag!)

Ikväll är det bio som gäller, vi ska se Bröllopsfotografen.
Men först ska jag ringa lite jobbsamtal och dricka tee.


En hemlig kommentar.

Vilken gullig kommentar :


"Jag minns så väl Emma a la november 2004, och visst är minnet av den tjejen värd att bevara."


Jag har mina aningar om vem signaturen "J" är, men det håller jag hemligt.

Min bonde.

Min lilla Malin. Tänk, det är fortfarande konstigt att se henne på tv eller via klipp på nätet. Tv4.se/bonde har precis lagt upp två klipp inför nästa vecka när Malin pratar i en slags videodagbok : ) Hon pratar så bra! En riktig stjärna måste jag säga. Nu tycker jag dock att hon kan komma hem från sitt Norrland, för ushiamej vad jag saknar henne. KOM HEEEM!

Här har första ni klippet
Andra klippet



(Fast vi är inte så vidare värst lika va?)

Sabi.

Inväntar Sabina och dricker lite tee medans "Efter tio med Malou" står på. Är det pensionärspoäng på att gilla det programmet? Jag tycker det är lite mysigt faktiskt. Idag pratas det om blogghat - Kenza, Foki och Calle Schulman är gäster. Jag försöker skaffa mig en riktig åsikt men jag bryr mig nog helt enkelt inte tillräckligt mycket. Den där kissie verkar rätt dum i huvudet, dock är det synd att jag tycker det för det är ju hennes önskan - att provocera.

Gjorde ett litet Sabina-medley. 2005-2009.







Finbesök.

Den här söta fröken har precis lämnat mig efter en mysig kväll med bonde-tittande, god mat och dessert från hennes jobb. Imorgon bitti har jag en frukostdejt inplanerad med Sabina som kommer hit. Så lyxigt med massa goa gäster som avlöser varandra.


(Men tack, får jag bli så brun igen snart eller?)


Tisdagslängtan.

Tisdagskvällar i alla ära - speciellt när jag får dricka tee med mitt hjärta i soffan - men nu vill jag ha helg. På fredag bjuder Hanna in massa goa brudar till Tapas&vin-kväll hos henne vilket ska bli så så så bra. Lördagskvällen och natten ska jag och Daniel spendera för oss själva utanför Nora i en sommarstuga med god mat och lite eldning i spisen såklart.


Så, nej - jag vill inte läsa massa texter imorgon.
(Jag vill iofs hämta gustav på dagis, vilket jag ska.)

Jag vill heller inte träna imorgon, fast jag lovat mig själv.
(Justde! Jag vill iofs även träffa Sofie och ha myskväll, vilket jag ska.)


(Forsättning på temat: 16 år och smartare då..)

"Det var en gång för så länge sen
Du och jag slogs mot dumheten
Vi följdes åt till våra drömmars stad
Vind i håret och vår sikt låg klar "



Kent och tiden som bara tycks gå..

Lyssnar på Carolina Walling Perez som gör fantastiska coverversioner av drösvis med Kent-låtar. (Tänk att jag gillar någon som gör om Kents musik, det kunde man inte tro. Kent ska ju vara Kent, nu & föralltid). Jag funderar över tiden som bara tycks gå. För några dagar sedan (5/11) är det exakt fem år sedan jag tog ett steget mot ett rejält avstamp i mitt liv. Ett avstamp som fortfarande idag präglar det liv jag lever. Ett bra avstamp.

Jag är inte en sådan person som ofta stannar upp och tänker "Hjälp vad tiden går fort" men ibland slår det en med häpnad. Jag tycker nyss jag var 16 och jag kommer så väl ihåg November 2004. Ja, klyschigt som det är, men jag minns det som igår. Och jag inser att det faktiskt är så nära sanningen vi kan komma att faktiskt inse att vi måste ta tillvara på tiden.

Så många dagar jag aldrig kommer att minnas. Så många dagar som inte betytt något. För visst var det någon som sa "Livet är inte de dagar du levt, utan de dagar du minns" ? Och är det så, vilket jag får lita på, så måste jag förändra något nu.

Nedan : Emma 2004.



Yummie.

Papi har precis gått. Vi har tittat på sjätte och sista filmen hittils utav "Johan Falk-filmerna". Och gudars vad bra de är! Wallander och Beck kan slänga sig i väggen för detta är verkligen den bästa svenska filmsatsningen på länge! Och det gör ju inte saken sämre att Frankie Boy (en av huvudrollerna) är bland de snyggaste vi kan hitta i svensk skådespelarhistoria. YUMMIE!

Gudars skymning vänner, ni måste se dem!




Lilla London.

Måste säga att låten "Lilla London" kommer att gå varm på min spotify denna kalla November-månad. Har aldrig hört Anton Kristiansson men den här låten med grund i Broder Daniel-samplen är riktigt riktigt bra.

Lyssna och njut vänner! (Och kom ihåg vart ni hörde det först...)



...

Har precis suttit uppkrupen i soffan med lite tee och grinat till Lyxfällan. JAG vet, jag grinar ofta men herregud - inte till program som Lyxfällan! Dagens avsnitt handlade om en ung kille, ca 26 år kanske, som hade hamnat i en ond spiral efter att ha varit skyldig sett ex stora summor pengar. Han började ta smslån som tillslut fick återbetalas genom nya smslån.

Det låter så korkat, det gör de verkligen. Sms-lån kan vara det dummaste påhittet någonsin men jag tyckte så synd om den här killen. Han var verkligen en helt vanlig kille som vara hamnat i en ond spiral. Han var väldigt mån om vad människor tyckte om han så han lade sjuka summor varje månad på märkeskläder, att bjuda på pubrundor och skjutsa sina vänner för pengar han aldrig fick tillbaks. Han ville ju bara vara omtyckt & vara snäll! I programmet var han tvungen att gå ut med sitt problem för alla vänner och bektanta eftersom de inte vetat någonting, även träffa sitt ex och göra upp en avbetalningsplan.

Jag vet att de låter dumt och jag kanske har fel, men jag tror att detta kan hända näst intill vem som helst för detta går att jämföra med vilket beroende som helst. Hans sms-lån blev hans livlina. Det var så härligt att se hur han mådde så mycket bättre när han fixat allt. All stress var borta och han kunde vara ärlig med sitt problem.


Kors i taket.

Se på sjuttsing. Detta måste dokumenteras. Jag ska träna. Ja, det ska jag banne mig. Ett riktigt gympass på Friskis. Jag ska bara ta mod till mig. Det regnar ju och jag är lite rädd för regn. Typ. Denna söndagseftermiddag var tänkt att spenderas i soffan men icke - jag har tänkt om. Nu är jag på gång igen.


Vilket jävla gäng : )

Jag tycker inte om när Daniel jobbar dygn-söndagar. Söndagar är en tråkig dag att vara själv på.

Fast det är ju klart, ikväll ska ju pappa firas. Det blir mysigt. Spelningen igår gick toppen och visst dansade dem! Jag och Mahja gjorde succé tror jag bestämt för ingen ville gå av dansgolvet. Jag tycker om mitt lilla band. Bästa stunden var på Mcdonaldsstoppet på vägen hem när vi, alldeles för trötta, analyserar sönder varenda låt vi kört under kvällen. Mycket skratt blir det. Mean Mr Mustard - vilket jävla gäng!





(På tal om ingenting önskar jag mig sådant här diadem i julklapp!)

Sossefest!

Idag ska Socialdemokraterna allt få dansa! Om två timmar drar jag även till Norrköping för en splening på en Sosse-fest. Jag har starka funderingar på att smyga in små MUF-budskap i varannan sång. Typ "Rööööösta blått" eller börja nynna på deras kampsång "Hiiiiiimlen är blå" mitt i vårat AC/DC-medley. Hihi. Kanske inte men de vore kul.

Men innan det kommer Gustav, Lisa och Victor på lägenhettitt och fika. Jag har bakat! Det blir mysigt, vi ses ju så sällan.


En maktgalen romantiker.

Avskyr mig själv för att jag inte använder min kamera! Jag har ju inga relevanta bilder att lägga upp!


Ikväll är en sådan där enkel kväll. Enkel men så bra. Inga konstigheter och inga måsten. Tre vänner, en bricka med ost&kex, lite rosévin, Idol på tv och ett roligt sällskapsspel. Jag tycker om sådana fredagar. Trevligt sällskap är bästa ingrediensen i världen för en lyckad kväll.

Erik, Elin och David har varit på besökt.Vi har spelat orangino och insett att orden: maktgalen, manipulativvassa armbågarna och ensamvarg är de som beskriver oss bäst (för att dra det hela till sin spets en aning, ja). Det är alltid spännande att spela spel där man får reda på hur människor i ens omgivning uppfattar en. Jag fick till exempel veta att jag uppfattas som en obotlig romatiker, och detta grunder dem endast på min blogg. HA! INTE JAG VÄL? Romantiker, kan jag väl aldrig tänka mig. (Eller så pricka dem mitt i prick.)


(Men en kväll som ikväll saknar jag även Lisen - dumma flicka, hon är på dominikanska!)

Min min min.

Jag har Malin-abstinens ikväll. Jag har nyss sett henne på tv och hon är så söt. Hennes nedrans telefon fungerar inte och vi som brukar prata med varandra varje dag, vi har inte pratat på en vecka! Så, ja de är väl tur att jag får se henne i teverutan i alla fall. Min bästaste Malin. ♥

Nu blir det Greys i soffan i väntan på älsklings mat.

 

 


Soffplugg och kändiskusiner.

Mysplugg med anna i soffan och Emelie är snart på väg hit. Och vet ni? Det går ju faktiskt framåt! Vi är inte helt tappade bakom flötet och vi kommer faktiskt få till ett bra arbete tror ja. (Kanske är det febern som talar?) Jag upptäckte nytt att min kära, älskade kusin är på framsidan utav Häntextra! FÖRSTÅR NI? Haha, nu börjar rabaldret! Eller ska jag säga äventyret?



Klenis. (GE MIG JUL, SA JAG!)

Nedkrypen i soffan med en arm som smärtar och en känsla som säger mig att febern är på ingång. Antar att det bara är att bita ihop, hey - jag kan ju i alla fall inte få svinsjukan numera. Himlans vaccin att få mig så klen.


Nu kommer ni skratta. Jag lyssnar på Peter Jöback. (Skrattpaus...?) Jag älskar verkligen hans julskiva och "Stockholm i natt" får mig i sån otrolig härlig stämning. Jag vill verkligen ha jul nu. November och jag är inte vänner, vi går liksom inte ihop. Jag vill vita gator med ljus i fönstrena. Jag vill tända mysiga ljus i vår öppna spis, dricka glögg och bara pussas med mitt hjärta. Ge mig December nu. Ge mig jul och ge mig kärlek. NUUU!

Låten nedan : Gå inte förbi.
Väldigt speciell låt för mig. Jag och Andrea sjöng den på min projektkonsert i trean på Riset.


Trovärdighet.

Trovärdighet är dagens ord och kommer att genomsyra allt vad denna tisdag innebär. Jag, Emelie och Anna sitter i långhuset och försöker arbeta fram lite idéer, teorier och åsikter kring just trovärdighet (talarens trovärdighet). Kaffe har druckits och kladdkakan från igår är nu uppäten. 14.00 idag ska jag vaccinera mig, jag är nervös! Tur att jag får vara ett litet barn ibland och Daniel då agera min handhållare. Jag klarar inte sånt här själv!


Kladdis.

Nej, jag tänker inte vara effektiv.
Jag tänker bara en kladdkaka.
Sådäså.



(Och ikväll ska jag på MK-möte. Alltid lika bra. GE MIG ENERGI!)


Sporttjurig.

Antar att man måste nämna gårdagens guldfest men det är med en liten sorg i mitt hjärta ska ni veta. Jag tycker inte om AIK som lag, inte deras spel, inte deras tränare, inte spelarna - så nej, jag tycker det är tråkigt att AIK vann guldet i år. Jag tycker IFK har spelat bättre hela säsongen och jag ger så mycket mer för deras mentalitet i klubben. Jag tycker om klubbar som satsar på de lokala förmågerna i talangtrupperna under A-laget. Detta gör IFK.

Nu är det som det är. ÖSK på sjätte plats, så nära sitt mål som var femte. Såg sista matchen på plats på Behrn igår och måste säga att det var så otroligt tråkigt med Trellborgmålet som kom och förstörde allt. Det är lite tomhet idag när säsongen är över. Tur att handbollen och hockeyn finns.

Igår på repet som vi hade efter alla matcher hade spelats klart så fråga trummis-Danne mig hur jag kan lägga energi och ilska på en match, på sport och på fotboll. Jag förstår honom, för bara ett år sedan hånade jag alltid Chrille för att han blev grinig när Man united förlorar. Men jag blir likadan nu. Konstigt äre.



Precis som mamma..

Jag har verkligen blivit en kopia av min mamma!


Jag har precis kommit hem från skolan och ska nu sätta mig ned för att plugga. Men som alltid tar det mig 15-30 minuter att hitta lugnet - och för att hitta detta så gör jag alltid samma sak. Jag städar undan här hemma! Jag kan verkligen verkligen inte plugga om det ligger grejjer huller om buller, eller om det i allmänt är stökigt. Men framför allt kan jag inte plugga om det är obäddat! Det är nog lite min "thing" det där med bäddning..


Jag insåg just att jag verkligen blivit precis som min mamma. Jag minns hur jag aldrig förstod hur det kunde störa henne att mina hårsnoddar, pennor eller läxböcker låg i köket när hon skulle laga mat. Eller varför hon irriterades över att jag inte bäddade sängen på mornarna. Det var väl bara att stänga dörren? Jag kunde nog aldrig tro att jag skulle bli precis som hon. Jag kan inte slappna av när det är stökigt. DOCK (oturligt nog) har jag inte alls samma behov av t.ex. dammsugning och goldtorkning, jag gör det självklart, men inte lika ofta som jag plockar undan. Daniel däremot, han är ett litet städfreak och kan dammsuga riktigt många gånger i veckan.


Men jag antar att det är bra att vi kompletterar varandra. ♥
Intressant är det hursomhelst att man aldrig trodde man skulle förändras när man var en sisådär 14 år. Aldrig skulle jag väl störa mig på min sambos öppnade post på köksbordet, sladdar på vardagsrumsbordet och träningskläder på hallgolvet. Well, here I am.