May angels lead you in.

All helgona-afton och jag är en av de få Örebroarna som absolut inte ska ut ikväll. Jag har världens lugnaste helg och måste säga att det är hur skönt som helst. Var över hos Jossi och drack några drinkar hos henne tillsammans med henne släktningar då hon fyllde 23 år igår. Men annars är det lugnt. Daniel spenderar helgen i Halmstad på Crossfit-SM men imorgon ska vår tvåårsdag firas med restaurangbesök och bio. ♥


Jag ska snart åka ut till de två kyrkogårdarna där mormor,morfar och farmor finns. De blir inte alltför ofta och mitt samvete mår sådär över det, men denna helg då är det givet. Jag älskar alla vackra ljus tända på Längbro.


Fröken Iggström.

Skärpning Fröken Iggström! Bättre bloggning kommer. Dagarna bara rusar förbi och det är verkligen höst nu.
(Men för att berätta något roligt så bloggar jag ifrån mitt nya, älskade, fantastiska skrivbord. Just wanted to tell!)


Jag har precis bjudit med kära sambo på fetaostbiffar, matvete och kesosallad. Det var mycket uppskattat! (Jag lyssnade på Melissa Horn i köket medan jag skar lök, vilken himla gråtkombo!). Snart ska vi krypa ned i soffan för senaste avsnittet utav True Blood. Det är kvalitetstid det! Igår var jag, Daniel, Erik och Erika på Råsunda och såg drabbningen AIK-ÖSK. Jag är helt klart nöjd med resultatet om man bortser från att första målet skulle ha dömts som mål till ÖSK och inte OFFSIDE (vilket domaren erkänt idag.)


Har även hunnit med en mysig fika med Sabina ikväll. Och efter det ett ölrep med bandet som har spelning i Norrköping nästa helg. På tal om helger så firar jag och Daniel två år på lördag. Tänka sig! Då blire mys&mat på Efesos. Ja, tänka sig - hela två år! Och fler ska de bli...

Nedan: Första advent för ett år sedan. (GE MIG JUUUUL, NU!)



Honeypie.

Ikea är nu avklarat för denna gång.
Byebye Baby, vi är nog snart tillbaks.



Nattduksbord, stolar till matsalsbordet, spegel, lampor och skrivbord + massa förvaringsfix. Inom kort ska även en tavla få följa med hem. Nu är det bara det tråkiga kvar. Nämligen ihopbyggandet. Dock ligger det inte riktigt på mitt bord, Daniel är ju så mycket skillad (översättning : komoeptent) inom det området än vad jag är. Herregud, att pillra/skruva/bygga ihop ett nattduksbord skulle ta mig ända till jul. Tur man har en skapligt händig karl..


Så snart mina vänner. Snart får ni komma hem hit på middag, fika, tee, tårta, mys eller bara på en titt - ni är så välkommna. Jag vill bara komma lite i ordning först.


Sen en tid tillbaka.



"Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till


Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann


Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan


Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är "


-
Sen en tid tillbaka.






A brand new..

Måndag morgon och det ösregnar utanför fönstret. Jag skulle ha pluggat i skolan men vädret ändrade mina planer, det fick bli hemmaplugg. Jag har en riktigt stor uppgift att ta tag i. Ska även lära mig ett "värmländskt tal" inför torsdagens redovisningar.

Idag ska jag få träffa tre kära ansikten tror jag. Först lunch med Emma, sen kaffe med Rispoli och sist fika med min Josefiini som kommit hem ifrån Barcelona. Vilken underbar dag! Vi ska även få till ett Ikea-besök för att äntligen komma i ordning här hemma. Jag längtar så tills allt är klart!

(Vet ni föresten, att det igår endast var 5 veckor tills första advent. Vem tror ni är lyckligast i världen? JAG!)


(Jag skulle inte tacka nej till Mexico två veckor..)

Förberedelser.

Efter en trevlig lunch med världens bästa sällskap på "Gröna grodan" + alldeles för mycket slöseri på ny outfit till kvällen sitter jag nu och förbereder klass inför kvällen. Jag ska ut någonstans på vischan och träffa fem brudar : ) Skönt att få jobba lite igen. Det var längsen! Jag älskar´t! Tänk om varje lördag kunde vara som denna..

Nej, no more blogging.
Här kommer en lördags-dänga.


TGIF.

Helg helg helg och hemma från Värmland. Lördagsmorgon och jag tycker mig kunna se att det regnar ute. Det känns ju sådär faktiskt! Men idag ska bli en bra dag. 12.30 ska jag befinna mig på stan för att luncha med Chrille, tänkte även inhandla någon fin outfit till kvällens galej som börjar hos sofie, sedan hos Heina och sist på Strömpis.
Gårdagskvällen var så bra så bra. Jag och Daniel landade på Värmlandspizza här runt hörnet för att titta på ÖSK-Halmstad (YEY!) . Efter det blev det hemmamys i soffan framför Idol och tillslut somnade vi tidigt. Sådana fredagar behöver jag fler av!


....

Äntligen är debatten över och vi sopade verkligen banan med dem! Numera vill jag kallas Emma Iggström, rymdexpert vid Örebro Universitet. ´Vi har även skrivit ihop ett snyggt debatt-PM och nu är det helg. Denna helg är dock speciell. Vi beger till Värmland om någon timma för imorgon är det begravning för Daniels lilla morfar. Jag har alltid en stor klump i magen inför begravningar, man lär sig väl aldrig att inte vara nervös inför begravningar?

Resterande helg kommer präglas av sömn sömn sömn i första hand. Jag behöver sova ikapp förlorad tid som jag lagt på plugg. Men jag ska även träffa Sofie, hålla klass och kanske gå ut på Lördag.


Dans bort vid vägen...

Jorå - slutspurten är i full gång inför debatten. Och himmel vad vi kommer spöa de där nissarna! Jag och Erik är ett dreamteam vad gäller "Obemannade rymdfärder" och vi har spenderat sista dagarna med att telepatera/samtal med mycket viktiga och framgångsrika rymdforskare i telefon. Så ja, nu känner vi oss säkra.

Vi firar med en klassiker.


Krock med mina två hjärtan.

Min älskling är väl världens sötaste.

 Jag kom nyss hem, helt överlycklig över att jag och Elin köpt biljetter till Melissa Horn i Karlstad den 22/11. Det var såklart det första jag berättade för Daniel när han kommer hem men vet ni vad? Då berättar sötnöten att han tänkt ut i smyg att han skulle bjuda mig som två-års-present. Han tycker ju precis som jag att Melissa är en riktig gudinna och han vill ju lika gärna som jag se henne live.

(Det roliga var att jag sa till Elin i skolan att jag tänkte fråga Daniel om han ville se henne med mig i en annan stad. Jag går gärna två gånger. )


Nu har vi bestämt oss för att se henne i  Uppsala. Så jag får se henne två gånger och det är verkligen, så himla mycket värt det! Tänk att få se henne med båda mina hjärtan. Elin och Daniel! Det kommer bli två helt otroliga upplevelser. Mysiga på sitt sätt. Tänk först Melissa den 22/11, sen Melissa 5/12 och en vecka senare Winnerbäck på conventum!


Missa inte denna låten. Texten borde kunna få vilken tjej som helst, som älskat någon, att gråta.



Den första november två-tusen-nio.

Om bara 11 dagar har jag och Daniel varit tillsammans två år. Även om han varit min så mycket längre än så. Två officiella år den första november. Han är mitt hjärta och mitt allt. Vi har hittat ett fantastiskt smycke som jag ska få som två-årspresent. De blir ju ingen överaskning men jag visst ju precis vad jag ville ha. ♥ Kommer bli så fint.

(Det här är bara början mitt hjärta. )

Förra året den första november så var vi i Göteborg två nätter. Bodde på fantastiskt hotell, höstshoppade i Göteborg och åt lyxig middag på Heaven 23. Det blir inge sådant i år. Ekonomin tillåter inte. Vi får lyxa till det i lägenheten istället. Det är inte fy skam det heller!





Checklist.






- Öva två sånger till begravningen på fredag
- Öva åtta stycken låtar till ett bröllop som måste spelas in till brudparet.
- Hitta argument till testen "Avskaffa bemannade rymdresor".
- Skriva 1 + ½ hemtentafråga
- Börja på debatt-Pm:et
- Övningsköra
- 3 MK-klasser i helgen





"Och mitt i allt så ska man räcka till"...

"Lät du henne komma närmre"..

Kvällens första sammanbrott har precis lappats ihop av en fantastisk Elin och jag borde absolut inte blogga, jag borde plugga. Den här terminen dödar mig, inifrån och ut. Dock har jag insett att ju mer jag har att läsa desto mindre läser jag. Effektiviteten verkar ha lämnat mig. Jag som förut var grym.

Melissa Horn har släppt en ny skiva och den är som gjord för att få mig att bryta ihop. Hennes texter är så nära, så bra, så på riktigt, så genomtänka och så fruktansvärt brilljanta. "Lät du henne komma närmre" och "Tyck synd om mig nu" är två riktiga guldkorn som kommer att göra min höst till en enda stor bölpöl. Men de är okej, att gråta är bra. (Eller vad säger du Tarik? Hehe. )

Någon gång när jag får tid ska jag skriva om min fantastiska Umeå-resa. För den var verkligen fantastisk. Och ja, det är lite av sorg för mig att Malin och Marina bor så långt ifrån mig för jag dem betyder så otroligt mycket för mig.


Umeå.

Lördag morgon och snart är min Umeå-vistelse slut. Sorgligt nog. För, som jag njuter över att vara här!

Jag kom hit i torsdags morse (06.30!) och började med att sova bort några timmar då tågtimmarna inte givit mig mycket sömn. På eftermiddag styrde vi sedan stan, sushilunch, shopping och på kvällen tränade vi på IKSU! Det kan nog vara det absolut snyggaste, bästa gymet jag någonsin tränat på. Tre våningar med gym, badminton, basket, innebandy, simhall, bubbelpool, relaxavdelning, massa olika träningsklasser osv. De hade allt! (Friskis släng dig i väggen).

Igår, fredag, blev det lite träning igen och senare på kvällen (efter att vi alla varit duktiga och pluggat!) så blev det After Work på Italienska restaurangen Invito. Där spelade Marinas klasskompisar Anna Hamilton sin egenskriva musik. Riktigt riktigt bra låtar faktiskt. Runt 22.00 var vi hemma i lägenheten igen. Tillsammans med varandra + Mörk choklad, Idol, tee och massa veckotidningar hade vi sedan en jättemysig kväll.

Ikväll går nattåget hem 21.00 och jag återvänder till Öret 08.00 imorgon. Ush som jag kommer sakna mina fina!

(Hitta ingen passande bild men denna är ju i alla fall på en av kusinerna!)


Malins dejt med Pecka.

Sitter på tåget och har precis sett hela Malins dejt med Pecka. Tv visade ju inte så mycket så jag tycker allt ni ska gå in och titta på länken här under. Hon är för söt! Och så bra hon skötte sig sen då. Snart är jag hos henne.. 9 timmar kvar.

Titta här.


13e oktober.


(Skrev igår tisdag - men verkade inte publiceras)

Hemma efter ett besök hos farbror doktorn som äntligen kommit på att det är dags att ta mig på allvar. Jag har tagit blod och allergiprover och förhoppningsvis får jag en remiss till mag/tarm-specialisten på USÖ, vilket vore det bästa som kan hända. Nu nedrans ska jag bli bra.

Dagen idag är så mycket bättre än gårdagen och jag är riktigt riktigt glad idag. Fick tillbaks ett skolarbete som gjorde mig lycklig. Dessutom börjar det bli dags att packa inför resan imorgon. Herregud, Norrland liksom. Behöver jag ta med mig dunjackan? Kommer jag att träffa på isbjörnar? Är det snöstorm och ishala gator?


paramore



Ruskigt bra sångerska och riktigt bra låt.



USH!

Jag är trött, och nej, jag har nog aldrig varit i en sådan här pluggsvacka. Jag har absolut ingen ork och känner mig verkligen DUM/Korkad/Puckad. Jag tycker B-kursen är så himla svår och jag hittar absolut noll motivation till att ta tag i detta och faktiskt försöka lära mig. Förvånansvärt var jag bara några poäng ifrån VG på hemtentan som lämnades in förra veckan. Lite ironiskt och bittert att vara så nära, men HEY - jag fick iaf inte IG.

Jag sitter nu och väljer program eller kurser till våren 2010. Det är ett enda stort jytter och helt plötsligt är jag tveksam på allt. Personalvetarprogrammet? Retorik C? Psykologi A? Arbetsrätt? Vem tusan är jag att veta?

Ska gå på handboll ikväll.
Istället för att ta tag i de tusen "måstena".
På onsdag natt åker jag till Umeå, det blir så bra.
Men först - ett varmt bad nu.


I can jive..

Hemma efter ett träningspass - det första på evigheter och jag är så stolt att jag ändå tog tag i det imorse. Dagen idag kommer vara innehållsrik. Imorse blev det javafrukost med Sanna och då bestämdes även att vi + Sofie ska styra Njuta ikväll. Söndagsvin med en eventuell Björnstugan tror precis är vad som behövs för att göra denna helg fulländad.

Nu ska jag sätta mig ned och repa in massa ny repertoar inför dagens bandrep i Adolfsberg. Sjunde november väntar galen spelning i Norrköping. Längtar!


(I can jiiiive I can jiiiive)


Likblek.

Så var det lördag. En lördag som gått i handbollens tecken. Två matcher under en och samma dag måste vara något slags rekord för mig. Först tittade jag och Daniel på damlaget som pappa tränar (ösk div 4) och sen på eftermiddagen har vi nu sett hemmapremiären för Ösk-Damerna div 1. VINST vart det också!

Nu ikväll väntar vi besök utav David och hans lilla Svea. God mat och självklart match som ska ses på tv. Jag är lite utgångssugen men tror inte jag hamnar ute. Min ekonomi tillåter inga spontana utgångar denna månad. Jag åker ju trots allt till Umeå på onsdag natt ♥ Som jag har längtat!


(Nejmen vadå, jag är inte alls bitter. Jag skulle inte vilja vara sådär Kreta-brun som i somras. Likblek är väl inne?)

Föresten..

Och visst är det konstigt?

Att det redan känns som hemma, som det mest naturliga i världen. (Trots kartonger och skräp..)

När vårt gamla hem aldrig , efter över ett år, var i närheten av denna "hemma-känsla".


Brand new feeling.

Sitter i vårt nya fantastiska kök. Är så glad och lycklig över den här lägenheten så jag tror jag blir knasig på köpet. Vi har hållt på och grejjat, flyttat och ordnat i två dagar nu men fortfarande är kontorsrummet fullt med kartonger! Det kommer dröja mina vänner innan de är helt klart. Vi har en jättelång "Vill-köpa-lista", men den får nog vänta tills lönen har erövrat våra konton.

(Vet ni? Vi har så mycket förvaringsutrymme i köket att jag fick ett helt skåp för endast mina tee-sorter! ME LIKE!)

Men mitt i allt det fantastiska visar livet sig från sin konstiga sida återigen och någon som hålls mycket kär går bort. Så snabbt och plötsligt att det knappt går att ta in. Men ja, nu har iaf Mozart någon som leker med honom där uppe i himlen. ♥ Vila i frid.





(Utan dig vore jag långt från hel..)

Queen of sales : )



Kvällen började dåligt med en motivation för plugg på noll. Jag tog till och med en öl i min ensamhet (daniel jobbar) för att öppna mina sinnen - ni vet slappna av och få fram lite kreativitet. Men en enda hjälpte tydligen inte. Valde dock att stanna där och inte späda på alkisvarningar. Jag förlitar mig på att jag presterar bäst under press imorgon.

Men vet ni? Sen fick jag ett mail där det stod att jag är Queen of Sales i mitt Team under september månad. Detta är stort för mig då jag kämpat hårt. Men, jag måste verkligen rikta det största tacket till mina goa vänner, familjen och även till bekanta som har ställt upp och hållt klasser för att jag ska få komma igång. Guld värd är det! Tack för det vänner. Produkterna är fantastiska och ni får se dem som er vinst och som tack för hjälpen : )


Men..

Trött och sliten. De flesta kartongerna har gått idag och jag har även visat lägenheten för ett par. Jag måste plugga ikväll när jag egentligen skulle behöva sova och vila upp mig inför imorgon då alla möbler går. På kvällen ska lillebror (som fyller 13 idag!) firas hos mamma + att Bonde söker fru börjar (MAAAAALIN!). Detta innebär att : Ja, jag måste plugga ikväll.

På torsdag är det även terminens första "Retorik-öl" på Bryggan. Både A:kursare och B-studenter är inbjudna och känner jag mina vänner rätt blir det en hejdundrans fest. Stort GRATTIS även till min fina Elin som fyller 22 år idag. Hoppas du haft en toppendag min söta.



Värmlandslugn.

En trött men väldigt lycklig Emma sitter nu äntligen i sin soffa och ska snart krypa till sängs. Vi har haft en tokmysig helg i Värmland med Daniels släkt. 90årskalas, sunne-sightseing och dop+dopfika. Jag behövde verkligen en sådan här helg! En lugn och mysig helg ute på landet. (Tro mig, det är landet x 100 i Lysvik)

Sen vi kom hem har det hunnits med både telekonferens och packning. På tisdag går första kartongerna och på onsdag möblerna. Det vill säga, två nätter kvar i denna lägenhet. Det är inte vemodigt alls ska jag säga er. Imorgon däremot ska jag ägna några timmar åt mitt lilla hjärta (daniel är mitt stora, william mitt emellan) - Gustav. Jag ska hämta han på dagis och sedan umgås lite med han innan det blir iväg på MK-to´do.


nono.

Jag har haft den absolut värsta "skoldagen" hittils i mitt studentliv. Hemtentan från helvettet var inte att leka med och jag har precis skickat in den. Hela min kropp säger ifrån och kräver sömn men 09.30 imorgon bitti åker jag och Daniel till de värmlänska skogarna på 90årskalas. Hans lilla mormor fyller så de blir släktkalas.

Så, no blogging i helgen.
Ha en fin helg vänner.

Pics.


Lovade Malin ett inlägg med bilder på mitt nyfärgade hår. Det är dock rödare än vad det ser ut! : ) you like it?
Lägger även upp bilderna från förfesten i lördags.