Miranda.





Det här var nog de roligaste på länge. En tjej på Youtube ger gratis sånglektioner, kallar sig proffesionell sångare och ger "råd". Helt otroligt. Förutom att rösten är fruktansvärt underhållande så är minerna hon gör så himla roliga!

Vibrato skapar man tydligen genom att skaka på något, vad som helst. Och höga toner genom att sträcka på nacken (ser sjukt jobbigt ut och ansträngt ut). "You can do warm ups with scales, a scale is on a piano". HAHA, vilken underbar pedagogik! Undrar varför mina sångpedagoger genom åren aldrig använt sig av hennes teorier? Dem kanske helt enkelt inte är lika proffesionella som henne. Framför allt inte så underhållande..

Tvivlar ni på hennes talang? Se klipp två där hon gör Beyonces "Single Ladies".

En låt med Sara för Sarah ...



Ger er en gammal favoritlåt som är en av de vackraste jag någonsin hört. Angel med Sarah Mclachlan. Ska även hälsa Sarah, min kära klasskompis välkommen som läsare av bloggen ♥ Hon berätta nämligen igår för mig att hon läser den ofta och att den är lite beroendeframkallande. Det gjorde mig så glad! Hon sa att de var roligt att läsa en blogg från någon med lite samma värderingar och synsätt. Sånt gör mig så lycklig! (Töntigt nog är ju liksom bloggen JAG).

Undrar om Mattias ("Mattias som aldrig visar sina tatueringar")  som läste Retorik A med oss fortfarande läser? Han var verkligen trogen! Skriv gärna isåfall : )

Några tankar såhär på kvällskvisten..

Tydligen är hemtentan redan rättad och betygen är satta. Jag är förundrad över hur våran kära Anders redan hunnit rätta minst 6 sidor per tentan gånger 20-25 personer på fyra dagar. Men visst, han har säkert något knep. Imorgon bitti kan vi hämta ut betyget och tentan hos Lisa. Spännande va? Nej faktiskt inte. Jag kunde inte bry mig mindre om denna kurs. (Lisa som förövrigt avskyr mig, men det är inte mitt fel att hon är 25 år och springer på krogen med 18åringar 4 dagar i veckan. Patetiskt.)

På tal om inget alls men i uppdaterande syfte går diskussionerna här hemma kring husdjur för tillfället. Mitt behov växer mer och mer. Jag saknar att ha djur hemma. En katt är ett alternativ för mig (jag är ju uppväxt med katter) då Daniel tycker vi ska vänta med hund men enligt honom hårar dem för mycket. Hej, bra anledning? Men helst vill jag såklart ha hund. NU. Nu när vi båda har så mycket tid att lägga på uppfostran, precis så mycket tid vi vill lägga. Jag ska be mina retoriker övertyga honom. I värsta fall övertala. (Om någon blir upprörd: Nej jag ska inte köra över Daniel. eller jo..bara lite.)


Personlighetstest.




Idag har vi gjort personlighetstest i skolan. Lite lättare sådana men ändå sjukt intressanta. Vi har diskuterat vikten av självinsikt och om vi vill ska vi får göra det stora, riktiga testet som kostar 200 kr. Det ska bli himlans intressant! Efter skolan var uppgiften att diskutera varandras styrkor och svagheter i sitt ledarskap. Det är ingen liten uppgift, men det är så otroligt bra och jag blir så fascinerad vilka fantastiska vänner jag omges av.
 
Lunchade med Tarik, Peder, David och Hannes och gjorde uppgifterna. Riktigt givande. Om en timma far jag iväg på handledarkurs med Lasse inför körkortet. Det ska dock inte bli lika intressant.



Hemlisar

Måste även berätta hur mycket jag tycker om min klass och hur glad jag är över kvällen jag hade med dem.

Elin och jag har ju haft en hemlis. Och stört nog kan jag inte minnas om jag berätta hemlisen här. Men hursom. Jag och Elin kommer att jobba ideellt som föreläsare på gymnasieskolor i Örebro, genom ett företag som heter Transfer. Då vi både under ca. tre års tid har genomgått behandling för ätstörningar så har vi en stor dröm och önskan att få komma ut och prata om det här. Genom vår utbildning har vi grundläggande kunskap för att göra riktigt bra föreläsningar.

Så ikväll har vi presenterat våra idéer och tankar inför vår kära klass som vi bad om råd och åsikter. Dem är ju experter på området : ) Vi fick så mycket cred, feedback och råd så allt känns verkligen toppen. Min klass är bäst.


Underbara underbara dag

Helt helt underbar dag och jag är så himlans dag. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.


Men idag har jag fått en fruktansvärt massa kickar, massa aha-upplevelser och en fantastisk magkänsla. Vi har börjat ny kurs idag, "Kommunikativt ledarskap" som vi läser tillsammans med Sports managment-programmet. Jag har haft introduktion och föreläsning idag av grymma föreläsare och det är så himla rätt allting. Vi är så många som blev som (löjligt uttryckt) "Pånyttfödda", för det är verkligen det här man vill! Jag vill jobba med coachning och ledarskap ju!

Min dröm är att först få jobba inom någon organisation som projektledare, eller coacha personal inom ledarskap. Senare vill jag starta eget, där jag är konsult inom Coaching, ledarskapsutveckling och kommunikativ problemlösning.

Jag har även fått reda på att jag fick den praktikplats jag hoppat på, på Handelskammaren. Ska jobba en vecka med deras svagheter och styrkor inom kommunikation med deras medlemsföretag. Ska bli svinkul!



Godnatt vänner.

En skön söndagsstämning råder. Jag har precis gladerligen och förvånad gjort min första coaching-läxa (som förblir hemlig). Jag lyssnar på bra musik medans Daniel står i köket och gör underbar mat. Innan jag kryper ned i soffan med mitt hjärta och tittar på WallE, som ryktas vara fantastisk, ska jag och Elin telefon-konferensa inför morgondagens utmaning. Sedan ska jag bara sova och vara nöjd över den fantastiska helgen som gått.

Godnatt mina vänner.
Hoppas ni får en fin vecka.


(Inatt SKA jag drömma om härliga sommarnätter som den på bilden)

Tom Waits och Daniels föräldrar.

Gårdagen blev precis så lugn som jag planerat och jag somnade faktiskt innan matchen ens var slut. Skamligt, oh ja. Idag har vi, som tidigare berättats, varit på Java för en ruggigt god frukostbuffé med Erik och Erika. Mycket mysigt. Sedan for jag iväg på rep som faktiskt var riktigt effektivt OCH roligt. Jag spelar i världens roligare band, helt klart...

Nu väntar vi på Daniels föräldrar. Min tanke igår var att baka cupcakesen från Lailas bok men de blev så himlans dåliga! Inte alls goda. Så idag fick jag baka kladdkaka, det är ett säkert kort. Med vaniljglass. Ikväll är tanken att förbereda med Elin, vi ska presentera ett utkast på vår hemlighet inför klassen. Hoppas på att inte bli alltför sågade.

Förövrigt har jag hittat en ny favoritartist. Tom Waits. (Tack
Erik..)

With tickets in my hand.

Nu har vi precis tänt lyset igen efter den omtalade timmen. Jag tycker det är en fin gest och har bittert muttrat över grannarna mitt emot som inte släckt. De finns allt en liten jobbig grannkärring i mig. Dagen har fortsatt i härlig slapp-anda och nu har vi faktiskt köpt hem pizza. Det händer sällan. Innan det tog vi oss dock i kragen och storhandla. Mat för 1600 kr , det är grejer det. Det är dock alltid lika problematiskt att inte få in allt.

Nu ska vi mysa framför landskampen på tv.
Imorgon bitti blir det frukostbuffé a´la Java med Erik och Erika.





(Förövrigt, vi har fått biljetter till fjärde finalmatchen mellan Färjestad och HV71! Det är sådan lycka. Tänk om det blir en avgörande match. Att Färjestad plockar fyra i rad och vi kommer vara på plats när gulden tas hem till Värmland igen.)

"Släck alla ljus.."

Jag har dragit ned persiennerna. Släckt lyset och tänt stearinljus. Flyttat ut mitt gosiga täcke till soffan, skurit upp Kivi och nu ska jag unna mig Mama Mia-tittande innan Daniel kommer hem från Norrköping där han spelat match.

Kvällen igår var riktigt bra. Speciellt kul att Sandra, Jenny och Sofie följde med. Bilder får komma upp senare, nu ska jag bara ha en riktigt skön eftermiddag. Fikade på Bara Vara med la familia förut men det var nog det mest kreativa som denna dag kommer bjuda på.


Måste bara lägga upp Lailas sista dans igår i finalen. Jag är inget fan av Lets dance, men att den kvinnan kan dansa är verkligen sant. Tycker det är synd att dem inte vann för fridansen var verkligen helt fantastisk.

Så var vi igång.

Så var man igång igen. Hemtentan är klar, vädret är skit men kvällen kommer bli så bra, så bra. Pappa dyker upp för middag runt 20.30, älskling är kock ikväll. En timma senare dyker Sandra upp, min underbara frisör som jag lurat med ut ikväll. Vi tillsammans med min fina klass ska förfesta hos Tarik (vart annars?) för att sedan styra oss till Kåren som kommer att vara smockfull. Imorgon blir en degdag och jag ska baka Cupcakes inför firandet på söndag.

Lisen, här kommer receptet. (Det är så lätt att det knappt får kallas recept.)

Pasta-skruvar
En burk grön pesto
Körbärstomater
Bladspenat
2 Avokados
1 Rödlöl

Koka pastan och blanda sedan i peston kall tillsammans med grönsakerna. Mycket smarrigt!


(Första kortet jag tog på mina flickor. Ikväll är allt som vanligt. Bäst på fest.)

Veckan som gått.



(Mys+vin med Sab i lördags)



(Min undebara pesto+avokadopasta. )




 


(Pluggsession i "huset där alla bor".)


(Hos Sandra för hårfix-klipp)


(Resultat - SÅ NÖJD!)

Min älskling fyller år.

Idag fyller min finaste 26 år. Jag uppvaktade han 00.00 inatt istället för att han skulle slippa vakna när jag gick upp till skolan imorse. Han några småpresenter och sen får han sin egentliga i Barcelona. Ikväll kommer pappa över och på söndag firas han utav sin familj hos oss. Det blir mysigt.


NU - HEMTENTA deluxe och 11.00, frisörtid hos Sandra.


Lisen, våran fina Lisen.

Jag är ambivalent ikväll. Jag är så ledsen i hjärtat att jag skulle vilja gråta under mitt täcke hur länge som helst, jag är så trött på hemtentan att jag skulle vilja dö men mitt i allt är jag ändå väldigt lycklig.

Anledningen till att jag är ledsen är att min fina och bästa Lisen kommer att flytta tillbaks till Stockholm till sommaren och fortsätta plugga där. Lisen är min tredje hälft (Lisen och Elin delar på min ena halva) och allt kommer bli jättekonstigt, trist, grått och omysigt utan henne. Hon är verkligen en av de bästa människorna jag träffat och även om jag har Elin kvar hos mig här (Du skulle bara våga lämna mig elin!) så känns det sorgligt och ensamt. Vi måste hålla kontakten men det kan dock aldrig bli som nu. Men javisst, jag ska även säga att jag är lycklig för Lisens skull då hon får bo med sin Robin på heltid och slippa pendla som en dåre! Hjärtat, du kommer vara så saknad men är du lycklig så är jag/vi det.

Vi brudar har varit på Indigo ikväll och firat Lisen. Firat och bölat lite. Vi måste verkligen ta vara på den här våren som kommer nu och göra det bästa utav den. Uteserveringar, grillpartyn, vin på min balkong, picknick i stadsparken och promenader i solen. I sommar gör vi roadtrip på Strömstad, Stockholm och Örebro. ♥


"She broked your throne and she cut your hair"

Elin har precis lämnat mig efter ett Greys-avsnitt. Jag lyxade till det innan hon kom med en utom-ordentligt god pesto-pasta med bladspenat, avokado och tomater. Det vart så gott! Imorgon bitti ska vi träffas 10.00 och påbörja den omtalade hemtentan. Det ska bli oerhört spännande måste jag säga. (Eller katastrofalt, kan man också säga...)

Måste bara skryta lite , utan att tala för mycket ekonomi, jag fick mycket mycket mer lön än vad jag trodde och jag insåg även att jag fick tillbaks riktigt bra med pengar på skatten. Dvs. jag får denn, behövliga summa innan midsommar! Kommer sitta fint innan min och sabinas resa.


(16 dagar kvar.. )

SUSHI!

Sushi-lunch med Sofie om en timma. Just nu lyssnar jag på Rockklassiker och försöker sola mig lite genom fönstret. Det går sådär. Senare idag ska jag träna, plugga och såklart, se på Greys. Imorgon kväll ska jag och Elin fira Lisen på Indigo, vi har dessutom en liten suprise. Men bara en liten : ) Det ska bli väldigt mysigt.


Mycket födelsedagar är det.

Bra dag. Jag mår väldigt bra av att jobba. Det skapar rutiner. Men visst, jag inser att det kanske är lite väl naivt att säga så efter bara en veckas jobb. Tillbaks till ordentliga skolveckor från och med måndag, och nu ska vi faktiskt gå varenda dag i veckan! Det var längesen man gjorde. Det ska bli en otroligt intressant kurs. "Kommunikativt ledarskap".

Ikväll har vi firat min kära pappa. Och på fredag fyller Daniel år. Men då kommer pappa hit, för Daniel ska bjuda honom på middag som tack för Barcelona-resan vi får. Det blir mysigt. Sen kommer Daniels familj hit på söndag dag och firar honom. 26 år fyller han. Dock får han ingen Rom-resa den här gången, min ekonomi är inte lika stabil som när han fyllde 25 : ) Men han blir nog nöjd ändå. Den 31a fyller även mami. Hej och hå vad alla ska fylla samtidigt.



Lis, 21år idag!



Grattis min Lis. Världens bästa födelsedag önskar jag dig.
Du är värd det bästa. På torsdag är det min och Elins tur att fira dig!

♥Tycker om dig tjejen.♥

(Mitt inlägg blev identiskt med Elins men vi känner ju likadant ju!)

Planer smids.

Nu har jag ringt första samtalet, Matilda. Nu är de på gång. 10 månader, men ändå - det går fort tills vi är där. Jag är verkligen glad att vi ska göra det här. Jag är glad att jag tar mig i kragen och satsar på mig själv och något jag vill göra. Mycket arbete och planering ligger framför oss men det är väl lite det som är charmen?



Ni ser väl hur kul vi hade? Inte behövde vi krogen!








Min goding.

Jag måste säga att jag lever ett fantastastiskt liv. Min underbara sambo har lagat en helt underbar lagrätt till mig som stod färdig varm när jag klev hem ifrån snöäcklet där ute. Daniel själv var dock på träning men min goding visste att jag behövde lite krafter snabbt (dvs. lyxig mat) snabbt efter en jobbig dag. (Tack, du är bäst i världen.)

Jag har jobbat idag, det gick bra - jag trivs bra där. Efter jobbet bjöd Elin som tror att hon är miljonär (jag har lärt henne hur tankesättet fungerar) mig på kaffe i skolan, vi hann prata lite och catch´a upp det vi missat. Sedan hade vi en fin programkvällsföreläsning.

För er vetskap har jag bokat min första coaching-tid idag. Jag vill upplysa om att jag är mycket glad över det och poängtera att jag inte har några problem. Det är lite utav en framtidscoach och vi ska till en början diskutera mitt och min Tildas hemliga projekt.  Helt underbart bra känns de.



Doft-sjuk

Såhär när det börjar bli dags för vårtider så får jag alltid ett fruktansvärt sug efter nya parfymer. Jag tycker verkligen att det är bland de roligaste som finns att köpa, dock blir det ju inte så ofta. Utan mest vid utlandsresor. För tillfället växlar jag mellan ett helt gäng, vilket kan vara lite tråkigt för man får aldrig riktigt någon signatur-doft, men jag tycker så mycket om dem alla!  Nu när vi åker till Barca är planen att inhandla Victor and Rolf, Flowebomb. Vet att Anna har den och den luktar så himla gott! (Dvs. AQ, du luktar sjukt gott!)

Här är några av dem jag varierar emellan och har samlat på mig genom åren:
(Har jag missat någon god får ni gärna skriva den i kommentarsfältet...)


Emporio Armani, White Night.


Calvin Klein, Eternity moment och In2u.



Lancome, Miracle och Attraction



Kenzo Amore


D&G Light Blue


PEACE AND LOVE

Tittade in på Peace and Loves hemsida och insåg snabbt att det är fruktansvärt många bra artister där i år. Eller ja, precis som alltid ska jag väl säga. Dock är jag ingen festivaltjej och troligtvis måste jag jobba men ja, hade jag möjlighet så skulle det verkligen vara en besökvärd festival.



Volbeat
Sugarplum fairy
Anna Ternheim
Dia Psalma
Gentlemen
Hello saferide
Håkan Hellström
Laleh
Lars Winnerbäck
Miss Li
Promoe
Timbuktu


Fakebook - Mange Myt.



Låten Fakebook med Mange Myt känns absolut som en potentiell kommande sommarplåga men jag måste säga att jag gillar den. Texten är ju skrämmande stämmande och ibland skäms man lite över att faktiskt ha facebook. Daniel sitter bredvid och suckar, sjukt nöjd över att inte ha falli i facebook-fällan är han.

Relax, take it easy.

Greys-repris
Den rätta för rosing
One three hill

+
två bra tidningar
Salami-briemackor och tee


Den här eftermiddagen/kvällen ska jag bara ägnas åt återhämtning. Så mycket som jag jobbat denna vecka var längesedan jag gjorde. Det har varit roligt och nu väntar tre dagar till innan hemtentan kommer. Jag kan verkligen behöva en relaxing-kväll i soffan med Daniel för att samla lite kraft. Nu när snön envisades med att komma tillbaka (lite lätt deprimerande..) så försöker jag fokusera på att Barcelona endast är 20 dagar bort.



"Sunday morning, theres something in you just being there. Being near. Honey, lets spend the day together, honey dont walk away. "


OC-morgon med mami.



Kvällen igår blev inte som planerat, vi stannade hos sabina och pratade över vinet. Mycket trevlig kväll. Massa bra musik och planering inför sommaren. Vi tog oss riktigt aldrig ut men vad gjorde det?

Nu sitter jag hos min mami, vi tittar på sista OC-säsongen och degar i soffan. Mycket skön söndagsmorgon. Jag ska avverka några timmar hos pappa i butiken sen och sist ska jag umgås med Daniel som de känns som var tusen år sedan jag såg. Han har ju jobbat två dygn i rad nu.



Allt är fixat.

Vinet står på kylning
Klänningar är inhandlade (i plural, ja)
Jag ska bjuda mami på middag
Sedan förfest hos Sabi.

Och ja, viktigast av allt : 4-1 till färjestad efter andra perioden. De är fan helt otroliga i år.


Vin+Elin+Låt oss dansa

Myskväll på hög nivå. Elin har precis åkt från mig. Vi har haft vinkväll med lite tapas. Eller ja, ost och seranoskinka + lite annat gott. Vi har skrivit klart våra PM och även kollat på Lets Dance. Det blev ingen utgång med Sabina, den är frmaflyttad tills imorgon istället. Daniel jobbar dubbel i helgen, dvs. två dygn i rad istället för ett så han slutar inte förän 08.00 på söndag morgon.

Idag har jag vikarierat på min gamla grundskola. Jag har haft franska, engelska, matte och SO. Det är verkligen riktigt roligt! Dem ringde och väckte mig 08.40 och tjugo minuter senare var jag på plats! Pappa var en snällis och skjutsa mig. Ingen kan åtminstonde kalla mig slö! För tillfället har jag sex olika jobb (Dubb Km, Dubb Sthlm, Garderobiär, Vikariat Aga, Vikariat Länsstyrelsen och Vikariat Karl-johanskolan) . Självklart är inget regelbundet men slö är jag inte i alla fall.

Nu ska jag krypa ned under filten och se resultatet av Lets dance. Godkväll mina vänner, ha en fin helg.


(Det rör mig inte så mycket men får jag bestämma så ser vi Laila och Morgan i final.)

Godnatt från en febrig FBK:are

Med Färjestads vinst ikväll ( två mål sista minuten ) kan jag nu gott somna snart. Det är bara ett enda problem, jag håller verkligen på att bli sjuk. Jag tokfryser och har jätteont i halsen, gissar att febern skulle innefinna sig om inte jag var en sådan alvedon-sucker. Något som däremot är bra är att det gick toppen att köra ikväll. Mitt mål är att senast 20/7 ha körkort. Då har jag uppnått ett av mina nyårslöften. Men de andra tre håller i sig än så länge med...

(PS. Såg en bild på Strömstad på tv förut och himmel vad jag längtar till i sommar när jag ska hälsa på Elin där!)


SOOOL!




: ) Jag spenderade lunchen på en trappa mot en vägg på stortorget. Helt fantastiskt. Förstår ni att det var 25 grader i Barcelona i helgen som gick! Och vi åker inte förän om tre veckor, ni kan ju tänka er hur fint det är då! Bara det är lite varmare än här och soligt är jag jättenöjd.

Imorgon vid lunch ska jag introducera stadsparken för Elin. Stadsparken och Wadköping, kanske lite oset också. Det hör till almännkunskap att känna till dessa ställen om man bor i Örebro. Jag brukar klaga på att Elin aldrig ser mer än Campus och Njuta. Det ska det bli ändring på nu när det blir vår! UTESERVERINGAR!



Jag gjorde en sån där fånig lista i brist på annat. Skjut mig inte.

... klädsel: G-starjeans, lila linne i siden och svart kofta.
... frisyr: Flätor
... låt: Allt med Maroon 5
... vill ha: Fortsatt fint väder
... saknad: Matilda
... roligaste: Att få promenera hem senare för att ikväll övningsköra
... tråkigaste: Träningsvärken som gör att varenda rörelse känns som en käftsmäll
... kramar: Kramade Daniel innan jag lämnade honom
... pussar: Samma där. Den godingen fick sova när jag lämna sängen 07.00

Något smeknamn? Memme, emmis, dimman, Spiggan, Iggan.
Vilken är din favoritdryck? Loka är en klar favorit.
Tatuering? En, gjord 20/8-2007, två till på gång när ekonomin tillåter.
Kroppspiercing? Piercing i naveln
Hur mycket gillar du ditt arbete (1-10)? En klar 9a. De är udda iaf : )
Favoritsemesterort? Mexico framför allt anant.
Favorithelg? Julen! Jag blir som en fyraåring.
Favoritdag i veckan? Fredagar, den känslan är oslagbar
Vad gör du för att koppla av? Sover, promenerar eller sjunger.
Hur ser du dig själv om 10 år? Jag arbetar som ledarcoach, vi har två fina staffordshire bultlerrier, jag driver egen firma med Elin vid sidan om arbetet och jag & Daniel har precis flyttat till villa med våra söta barn Tilde och Vincent.

Solsken, träningsvärk och lunchdejter.

Ytterligare en fin dag och jag kunde inte må bättre.

Måste påpeka att igår så promenerade jag både hem från jobbet och upp på stan till träningen.Det var väl lite hurtigt iaf? Mycket skönt i detta väder. Träningspasset går till historien som mitt jobbigaste någonsin men jag fick förklarat för mig att hans pass nästan intill liknar intensivpassen och nej, jag är faktiskt inte så överdrivet tränad. Men nu ska det bli skärpning, varje tisdag ska jag gå på det + två gympass utöver det i veckan. Hej och hå.

Dagen idag började med redovisning som faktiskt gick bra trots nervossitet och några små nervsammanbrott. Tänka sig att jag alltid överreagerar och får panik innan när det faktiskt alltid gått bra. Har även hunnit med att luncha med Daniel på Pitchers, vi planderade lite inför resan och sedan strosa vi på stan. Även idag blev det en promenix hem.

Nu blire plugg och ikväll 19.00 ska jag infinna mig hos Lisen. MYS!


(Från och med idag är denna jacka portad. Jag kommer härmed bara använda skinnjacka och andra vårjackor. Jag struntar i om det blir snö igen, härmed inviger jag våren!)

Please dont take this away from me...

Solen skiner helt underbart ute.
Jag har jobbat och gjort nytta
Mött fruktansvärt trevliga kollegor
Ska snart på Medelpass på Friskis med Jos.



Alltså. Det är en helt sjukt fin dag och jag promenerade hem från jobbet vilket var så skönt. Önskar önskar önskar att detta kunde hålla i sig ett tag nu. Allt blir så mycket lättare och jag är så mycket gladare. På tal om ingenting så ska jag ge blod för första gången.... det är lite otäckt tycker jag! Men det är en bra grej och jag gör det för att övervinna rädslan.


(Töntiga jag - men bara en glad Emma gör en sådan poose.)

Mosi min vän.



Den här bilden mötte mig nyss på NA. Bilden föreställer min mycket goda vän Moses Reed i en ganka (?) besvärad poose. Det ryktas att han snart är klar för klubbyte, något han inte skvarllrat om! Men nyfiken som jag är har ett sms gått iväg och jag väntar ivrigt på svar. Jag vet vad jag hoppas på... och jag hoppas få se honom spela SNART!

Wont go home without you



Jag är så glad att du är min och att du är den som får mig att må bäst i hela världen.

BÄSTA DAGEN!

Den här dagen är både bäst i världen men även extremt dålig. Jag är jätteglad att jag fick skjuta på redovisningen tills på onsdagen på grund av att jag fick en smsförfrågan om att jobba imorgon och på torsdag på Länsstyrelsen. Vilket är svinbra! Jag är även glad för att vi har haft en underbar kvällsföreläsning med Stressdoktorn.... det gav mycket!

Men gladast av allt är jag för att få sjunga på lilla Victors dop. Det är alltid en sjukt stor ära att få sjunga på människor tillställningar i livet som alltid kommer kommas ihåg. Nu är det ju bara det att Lisa och Gustav aldrig hört mig sjunga så hur dem vågar vet jag inte men det får stå för dem :> hehe. Jag väljer att inte berätta om de dåliga sakerna. ju

Nu äre pluggorgie hos Erik och Peder.
Här ska det pluggas till sömns.
Älskling jobbar inatt.



Nervösa sammanbrott.

Nervösa sammanbrott har präglat min måndagsförmiddag. Det känns mer dåligt än bra (det känns faktiskt jättedåligt) inför morgondagens redovisning men jag inser att det bara är att "fejsa" läget och överleva även denna hemska examination. Hemtentan nästa vecka kommer säkerligen inte vara lättare...  Men hej och hå, det ska gå bra!

Jag skulle vilja gömma mig under ett täcke och inte komma fram förän det vankas Barcelona-resa. Jag har precis sökt sommarkurser. Det kan verka väldigt ambitiöst men det är på halvfar och är bara 7,5 poäng. Jag får lite studiemedel på grund av det och kan även beta av någon kurs jag skulle ha behövt läsa efter dessa tre retorikprograms-åren! Det är ju jättepraktiskt!

Som det ser ut nu blir det Organisation&ledarskaps-teori eller Arbetsrätt A. Båda kommer se FABOULUS ut på mitt CV!


Finbesök



Vi har haft gäster idag. Jättefint besök. Tyvärr kunde jag inte  vara hemma. Det var synd, jag som längtat efter att få träffa lilla Victor. Det var nämligen Victor, hans mamma Lisa och pappa Gustav som tog en promenad till oss. Jag var ju och volontära som värdinna på Kulturskolan och sedan for jag direkt till repet. Men Daniel höll ställningarna och bjöd på fika. Men vi kanske ska dit och hälsa på i veckan. Det vore roligt. Bilderna här under har jag snott från
Lisas blogg. (Hoppas de var okej.)

Repet ikväll gick svinbra och det kändes bra med en hel del nya låtar. Att dessutom vädret varit helt fantastiskt gör ju allt så mycket roligare! Nu blire hårdplugg ikväll, inatt och imorgon.


Daniel & Gustav + Victor i dressen han fått av oss

Melodifestivalen + Strömpis + en ångestfylld Emma idag . (DÖD ÅT PM!)

Det blev en toppenkväll igår. Vi började hos Erik och Erika i tron om att några glas rött och melodifestivalen var planerna. Men förutom jag och Daniel kom även Henke och David (dock utan sina flickor) och snart var det prat om utgång. Erika hade som vanligt varit söt (hon är melodi-freak) och knåpat ihop röstlappar så vi skulle kunna gissa hur resultatet skulle bli. 20 kr var la vi i potten som den som hade flest rätt sedan skulle vinna. Henke vann. Jag var svindålig.

Daniel och jag skyndade sedan hem för att byta om och sedan tog allihopa en taxi till Strömpis där det blev dans och öl. Jag har inte varit på Strömpis sedan dem byggde om och det var ju förstås ingen större skillnad men absolut okej. Då det är 25årsgräns ringde jag innan för att fixa in mig och Erika. Och jag blir så förundrad varje gång. Den första killen trodde absolut inte det gick medan nästa (Jag tänkte att jag prövar en till för säkerhets skull..) fixade upp oss på listan, sa att de var hur okej som helst och önskade mig en trevlig kväll. Skumt. Men kul hade vi i alla fall.

Nu sitter jag här med mitt PM. Inser att jag har på tok för mycket inbokat idag och skulle verkligen behöva hela dagen på mig att göra detta. Men nej, jag ska vara värdinna på musikallinjens show inne i stan och sedan repa till 21. Det kan nog bli en sen natt det här.


Johnie-boy och jag.

Jag är ganska glad faktiskt (även om jag sitter på Slottet och inte kan gå hem förän 01.30). För igår pratade jag med min gamle vän John (jag kallar han Johnie-boy och han kallar mig Slemma, charmigt va?). John gick i min klass på gymnasiet och sista två åren fick vi bra kontakt. Vi sjöng ihop på mitt projektarbete och har sedan dess sagt att vi ska sjunga ihop igen.... snart...

Men det har aldrig blivit av. Men igår tog jag tag i det och ringde John. Vi bestämde oss för att i maj (jag vet att de är långt kvar, men han är en buissy man!) sätta ihop en liten konsert han och jag, och köra våra favoritlåtar på DEED. Både egna och covers, mest för skojs skull. Dra dit alla kompisar som vill (det är gratis.) och bara ha roligt. Inget jätteallvarligt.

Så vi ska ses om några veckor och plocka ihop lite låtar vi gillar. DET SKA BLI SÅ KUL! Detta betyder alltså att i Maj kan dem som vill både gå på Mean Mr Mustards bandfest (dvs. mitt bands spelning för allmänheten på Elite hotell) OCH min och Johnies spelning. Hur bra som helst ju! (Anna quistan jag räknar med dig nu)


Wake up call

På tåget. Maroon 5 i Ipoden och jag måste verkligen rekomendera en riktigt bra låt. Wake up call, den är sjukt skön. Reflekterar lite över dagen och har insett att jag verkligen skulle offra mycket för att få dubba mer än jag gör. Jag och papi var på Wallmans igår, verkligen jätteroligt. Pratade lite med en tjej som var med och showa, hon hade gått samma utbildning som jag på Kulturama. Ibland undrar jag vad jag gjort med mitt liv om jag stannat i Stockholm...

Hur skulle det ha sett ut idag?


Lucky me.

Jag mår så bra idag! Sitter på sushistället på Centralen i Stockholm och har avverkat fem timmar på Dubberman. Dagens pass var det roligaste någonsin tror jag! Det blev mycket flams, mycket flum, mycket skratt och inte mycket vettigt gjort men sånt kan ju behövas ibland med. Det är nice att få betalt för att flamsa..

Väntar på tåget som tar mig tillbaks till verkligheten. Direkt när jag kliver av blir det jobb på slottet tills runt 23.00. Imorgon blir det att hälsa på mami och sedan ska jag titta på Musikallinjens föreställning. Var och tittade på deras rep igår och insåg att jag börjar bli gammal när jag knappt kände igen några som gick där. Relativt gammal iaf?

Vinkväll hos Erik och Erika imorgon + melodifestivalen blir mys.
Längesen vi umgicks vi fyra nu.


Lucky me. INTE!

Jag har sådan himla otur!

Förra veckan behövdes jag i växeln på AGA på fredagen men då skulle jag dubba i Stockholm och imorgon ringde dem för att lära upp mig på ett nytt ställe! Men hallå, jag dubbar då med! Jag har sådan himla otur! Jag vet ju hur de funkar, säger man nej för många gånger får man inget jobb. Jag behöver jobb! SKIT!

Jaja, hursom. Jag åker till Stockholm 14.00 idag. Jag är lite bitter över att inte hinna träffa Matilda eller Simona men det är inte mycket att göra. Jag får ju gå på Wallmans och ha det bra.


Emma genom tiderna och Back in the days.

En liten resumé av stilar, hårfärger, kläder och frisyrer. 2002-2009
Sju år av förändring.
























En crush on Bergman

Mitt i pausen på Greys och jag slog igång Spotify och sökte nostalgiskt fram gamla Marit Bergman låtar. Gillade ni henne? Jag avskydde henne till en början men efter att ha sett henne live i Karlstad på Kalas 2004 insåg jag hur fruktansvärt bra hon är. Hon har följt mig genom såväl tragedier som lyckorus, den där Marit. Som vanligt är det texterna som fångar mig och den här under är en av mina absoluta favoriter.. För tillfället stämmer den in väldigt bra på mitt liv.




"I swear that
from now on
we will never be apart again
you won´t stand a chance
there´s no way
I will let you go again
I won´t spend a day
without you close to me
no nights without you holding me
oh no"

Hicka Hicka Hicka

Nedkrupen i soffan. Skulle ha fikat hos Elina ikväll men mår väldigt illa. Jättedumt ju. Tittar på Popcirkus, Marit Bergman och Maggio kan aldrig  bli fel. Jag har hicka, förstår ni? De har jag inte haft sedan typ tio års ålder och jag hade glömt hur jobbigt det kan vara. Har gått med den hela dagen. Börjar bli riktigt jobbigt..

Greys Anatomy 21.00 ikväll och sedan ska jag börja packa. Daniel är hos Erik och tittar på fotboll. Imorgon blir det Stockholm med pappa. Vi ska gå på Wallmans Salonger och bo på samma hotell som jag och Daniel var på förra veckan. På fredag blire först jobb i Hornstull och sedan ta tåget hem för att jobba på slottet. Hej vad det går...



Jag vill bli rik.

Det här är en tråkig dag. Jag har absolut ingenting att göra. Självklart skulle jag kunna plugga men inte riktigt än. Jag ska drömma mig bort några minuter, drömma om vad jag skulle shoppa om jag hade pengar. JAG VILL VARA RIK!


Steppin to the bad side

I tusentals försök att hitta annat att göra istället för att skriva det där nedrans Pm:et så hittade jag lite klipp på Youtube (det finns hundratals) som spelades in under min Risbergska-tid, dvs. min gymnasietid. Och jag blir sådär galet nostalgisk, och återigen fruktansvärt förundrad över hur en och samma skola kan ha så sjukt många talanger. Jag skulle kunna rabbla om 50 pers som skulle slå Idol-vinnare och liknande tusen gånger om.


Det är en ära att få ha gått med så många duktiga människor. Och idag, oj vad jag saknar dem.



 

Träning baby, träning.

Jag är så himla duktig som träna idag
Jag är så himla duktig som träna idag
Jag är så himla duktig som träna idag


(Jag tror på affirmationer!)

Myskväll på Indigo





Kvällen har varit hur bra som helst. Indigo är verkligen det bästa stället och det var så mysigt att få träffas bara vi tre. Oftast går vi ju ut eller bara ses en kortis, nu fick vi tid att prata ordentligt. Smida lite planer inför sommaren. Näst-nästa vecka ska vi ha förfest här hos mig och sen ska jag ta med dem till Kåren. Där har dem aldrig varit mina brudar ♥


REEEESA!

Sådärja. Nu är Barcelona-resan bokat. 11-14/4 åker vi. Dvs. om några dagar är det bara en månad kvar. Häromdagen var det faktiskt 20 grader i Barca, förstå vad härligt det kan vara i april då! Vi ska gå på fotboll, äta gott på våra favoritställen från i somras, gå strandpromenader och även hinna med lite Vintage-shopping.

(Förra sommaren i Barcelona.)


CHOCK!

På tal om musik (föregåeende inlägg) så måste jag tillägga något som chocka mig.

Såg som sagt på SÅ ska det låta reprisen nyss från i fredags. Frida Muranius var med, ni vet tjejen som sjöng "Dunka mig gul och blå" (jag älskade låten och hatade henne), och vet ni vad? Hon var så jävla bra! Vilken  röst! Det kan man verkligen inte tänka sig efter de låtar vi hört henne sjunga tidigare.

Frågan är då bara, varför varför varför hon förnedrar sig själv och sin talang genom att spela in och skriva så fruktansvärt kassa låtar (vilket dem egentligen är!) som inte alls plockar fram det bästa i hennes röst. Jag letade efter ett klipp men hittade inget tyvärr. Jag ska lägga upp ett så fort de finns så får ni höra. CHOCKING!


"Knocking me out with theese american tights"

Musikaliska utmaningar.
Det bästa som finns.

Tittade på rep-schemat, låtschemat och spelningarna framöver och blev glad. Nu finns det lite att bita i. Inte alltid en utmaning pga. låtar som kräver brett register, unikt omfång eller genre-känsla utan snarare låtar som kräver min tid så att jag kan göra dem rättvisa, ge dem den tid som behövs för att skapa en relation så jag kan börja älska dem. Då blir det bra.


"Every little thing, is gonna be alright."

Vilken mysig kväll! Jag har haft Linnea här på besök, lite tee och fika. Ser henne ju inte så ofta och ofast umgås vi inte bara hon och jag så de var härligt. Hon åker snart en månad till USA den bruden. Jag är inte alls avundsjuk... Nu ska jag bara krypa ned under filten (skulle ha pluggat, men nej.), titta på reprisen av Så ska det låta och sist läsa lite. Ikväll är det tomt i sängen utan Daniel men imorgon bitti ska jag pussa sönder honom.

Imorgon kväll ska vi, dvs. jag och Elin fira Sabina som fyllde 21 förra onsdagen. Vi ska bjuda ut henne på middag på världens bästa Indigo. Hur mysigt som helst. Det är inte ofta vi gör sådant vi brudar så det är dags nu.


(Söta sabi med Elin A på studenten)

Hoppas?

Nu har jag anpassat mitt CV en tusonde gång. Jag ska lämna in det i en butik idag. Jag vet hur svårt det är att få jobb i klädesbutiker utan erfarenhet men jag vill så gärna ha i den här! Jag avslöjar inget mer. Ni kan väl hoppas för min skull?





Nighty.



Godnatt vänner. Nu säger jag godnatt med en av mina favorit-låtar. John Mayer är lite utav min Gud. Imorgon blir det jobba ute på Marieberg, sedan träffa Linnea och sist mysa med Sabina. Daniel jobbar dygn (Gullpuckot fattar inte att man ska vara hemma när man är sjuk!) så jag passar på att träffa godingar. Kanske hinner jag baka lite?

Jag är sugen på Scones.

Lördag 7/3

Skön dag hittils. Jag gör absolut ingenting. Det behövs och är framför allt något jag behöver lära mig. Att tycka det är okej att inte ha massa inplanerat utan att bli sådär jätterastlös. Jag jobbar på det. Hur som helst är Daniel sjuk vilket innebär att han bestämmer allt i det här hemmet under helgen. Vilken mat jag ska laga, vilka tv-program som ska ses, vad vi ska göra osv. Men det är okej. När man är sjukling ska man få bestämma och få bli omhändertagen ♥

Jag ska jobba ikväll med. Vilket faktiskt känns okej. Jag kan lika gärna jobba bort två kvällar i rad när jag ändå är igång. Det blir lite fint klirr i kassan.


MORR!

Ett kort inlägg som gjorde mig arg.

På tvåan nu så går ett program angående statliga företagsbonusar och bankdirektörernas bonusar. Jag går inte in på hur vidrigt det är (max fyra månadslöner för direktörer.. huh?). Anders Borg skäller på bankerna utan att titta till sitt eget hus, de statligt ägda företagen t.ex. Vattenfall och AP-fonderna. PINSAMT!

Hursom, det var inte det jag skulle säga. Men dem har tagit med två penionärer som pratar och gnäller om hur lite pengar detta system ger dem. LITE PENGAR? Det ger dem 8000 kr. Det klagas och gnälls men ingen jävel nämner studenterna som får ut 7600 kr i månaden! Som dessutom måste köpa kurslitteratur för pengarna.

Jag tycker självklart att det är tragiskt och tråkigt att pensionärerna får leva så knapert, men ta då upp vår ekonomiska situation också. Glöm inte bort oss som är en så stor del av svenska folket.


MORR!

Godnatt från mig.

''

Godnatt kära vänner. Nu ska jag krypa ned i soffan, älskling jobbar natt och jag har köpt hem lite godis och några tidningar. Imorgon bitti blir det sovmorgon och sedan kanske träffa Linnea, Daniel syster som är hemma från Götet.

HA!

Hemma efter en jobbkväll på slottet. Som vanligt kände jag mig het innan jag kom till jobbet, jag hade klätt mig fint! MEN, som alltid när jag känner mig fin råkar det vara Mordgåte-kväll på jobbet. Det innebär att gästerna får middag + en liten teaterföreställning. I detta lilla drama ska även garderobstjejen dvs. jag vara utklädd och se ut som om hon stod i en garderob på medeltiden. JOHO TJENA!

Jobb-outfit it is :


Jag + Tradera = SANT

Jag har blivit kär i Tradera!

Jag har börjat lägga ut lite kläder och det bjuds för fullt på dem. Hittils tre par jeans men ikväll ska det upp mer. Levis-klänning, Bondelid-tröja, Lee-jeans och Whyred-skjorta. Det är ju hur bra som helst! Här ska garderoben rensas.

(Detta var bara ytterligare ett inlägg för att slippa plugga...)

Ett dygn i Stockholm..

Nu har vi gjort Stockholm och jag tror verkligen jag har riktigt mycket ambivalenta känslor över den staden. Ena stunden saknar jag pubkvällarna på K, lunchfika på Spesso,att ha 12 minuters resa till Matilda, Interpret-lektionerna med Mia och lägenheten i Skanstull. Nästa sekund är allt jag kan känna den ångest som de sista månaderna präglade mig med. Skumt och hemskt.

Hur som helst vart det Hammarby Sjöstad igår, mycket mysigt. Tapas på Tapac i Gamla stan och sedan Män som hatar kvinnor. Filmen var hur bra som helst och jag är riktigt såld! Se den för tusan! Idag har vi varit inne i stan och handlat lite. Jag gick loss på Makeup-store och Daniel handlade lite stuffs på Topman : ) Väl hemma i soffan nu måste jag ta tag i mitt hemska plugg.


....

En dag i "huset-där-alla-bor".




(Erik och Peder jätteledsna för att jag inte tänker laga mat åt dem.)


Det blir en del inomhus-boll.


Bandyhjälmen är ett måste.

Debattkväll med Retorikklassen


Debattkväll med Klassen. Peder Pedal och Ola taggar.


Karin i en debatt mot Erik angående Äktenskap


Hannes mot Komunisten i en debatt angående högre skatt på onyttig mat.

(Fler debatter än dessa hölls såklart.. men det var endast dessa som finns förevigade)

Stockholm.

Nu är vi på gång snart.
Daniel är och hämtar bilen.

Idag är planerna att checka in på hotellet, som förövrigt ligger mitt emot Matildas jobb så då ska vi hejja lite på henne. I eftermiddag ska vi fara ut till Hammarby sjöstad för att besöka Adidasoutleten som verkligen är hur bra som helst. Ikväll blire mysig restaurang inne i stan, bio - män som hatar kvinnor och sist kanske något glas vin ute. Imorgon gör vi staden och framåt kvällen åker vi hem nöjda och belåtna. MYYS!


(Var bara tvungen att lägga in en bild på min nya, underbara jeansjacka. )

Godnatt-

Godnatt och sov så gott mina vänner. Nu rör jag mig mot sägen. Dock inte min egen stora 1,80-säng utan lillebrors 90säng. Daniel jobbar natt. Jag sitter nu i mitt gamla flickrum som idag är ett kontor. Mina Winnerbäck och Kent affisher sitter kvar. Lite Emma-känsla finns det alltså. Det är alltid konstigt att vara här. Mamma bor ju inte heller kvar. Det är ett hus fyllt av minnen. Älskade älskade hus...


Dygnet runt

Förlåt, jag har tjatat om det förr.
Men på allvar. Ingen serie är bättre.

Nu är jag på väg till Lasse och William.
Jag ska umgås med lillebror ikväll.


.....

Som ett slag i magen.
Ibland vet man inte bättre och ibland trillar man dit.

Idiotemma.
Idiot-du.

Stockholm.

Imorgon åker vi till Stockholm. Förstår ni? Det blir tre gånger på tre veckor eftersom jag ska dit nästa vecka med. Herregud! Jag som innan förra veckan inte varit där på ett halvår.

Vi har fått pengar till hotellövernattning + middag av min goa pappa. Vi åker strax efter lunch och planen är att hinna med Adidas Outleten i Hammarby Sjöstad (Mitt gamla område...), middag på nya restaurangen i gamla stan och sist bio. Sen blir det göra staden på torsdag, Daniel verkar sugen på att göra av med pengar. Men en annan som inte har heltidslön får nöja sig med att vara smakråd åt honom.

Jag ska nog smyga in till Kulturama imorgon.
Se om jag ser någon jag känner.

(Mina Kulturama-brudar. Hösten 07)


Nya tider vs. gamla tider

Tråkig dag. Jag är så himla rastlös. Skulle behöva plugga men har ingen motivation alls. En bokrecension med fokus på ett Kulturmöte och ett fördjupningsarbete. När det är klart kommer hemtentan. Ushamig. Men sen är denna skitkurs över.

Jag stannar kanske här i soffan och ser lite gamla avsnitt av oldie-serier. Tänk när man var en sisådär 10-11 år och hela veckan kretsade kring veckans avsnitt av Rederiet, Tre Kronor, Vita Lögner, Skilda Världar eller Nya tider.


 




Sorgligt.

Det är lite sorgligt ikväll. Jag skulle kunna varit i Stockholm och sett en av mina absoluta favoritartister, John Legend. En artist jag upptäckte i somras som med enorm musikalitet och skicklighet blandar soul, funk och R´nb på ett briljant sätt. Jag älskar hans finurliga texter, den otroliga känsla han leverar och jag älskar att han tillåter sig att faktiskt vara mainstream men ändå göra det på sitt eget sätt. Hans röst slår dessutom det mesta.

Det är även sorgligt att mina andra musikaliska förebilder, Volbeat, som gör en helt annan musik än Legend spelar i Karlstad på fredag. Jag skulle så gärna gå! Men just nu ligger biljetterna på blocket på över tusenlappen. Bandet är danskt och har slagit i Sverige senaste halvåret. Dom blandar klassik oldschool-rock med punk och metal och i vissa låtar varierar dem även språket från engelska till danska. Lätt den bästa nordiska gruppen efter Millencolin.

Jag ger er lite musik av njuta av här.
Och vill någon göra mig glad så
ge mig en biljett till fredag. Jag skulle stå i evig skuld.



Mästerkockens signaturrätt.

Jag är så jävlans bra på att laga mat.
DAMN IT, vad gott det blev.
Jag tror det här ska bli min nya signatur-rätt.


God morgon.

En bra morgon. Sovmorgon utan att sova för länge. Ska iväg till skolan vid två, föreläsning och sist programkväll. Innan det ska jag laga feta&spenat-kycklingen, vi har ju börjat med Icas "billiga vecka" nu. Himlans spännande. Boken jag började på igår (se inlägg nedan) är fruktansvärt intressant och jag kommer absolut skriva om den här...

Men inte nu.
Nu ska de fixas.






(Och nej, man kan inte få allt man vill här i världen. Jag kommenterar inte ens. Det förblir en hemlighet, den jag aldrig fick.)

Sov gott.

Jag och Daniel var på bokmässan i förmiddags efter jag fikat med Erika. Där köpte jag en bok som handlar om sömnproblem och hur man löser problemen med KBT-metoden. Det ska bli spännande att läsa och se om det fungerar på mig som 5 av 7 dagar i veckan har stora problem att somna. Jag återkommer om resultatet..


En galen kväll i några bilder


(Hej jag har ett V i pannan)








HEJ&HÅ!

Jag har lite ont i huvudet och försöker rycka upp mig med en ordentlig frukost och lite vasaloppstittande. Det går sådär. Dock ska påpekas att denna huvudvärk inte kommer som ett resultat utav för mycket alkohol, för jag var så lugn så. Kvällen var verkligen lyckad och Lisens vänner var hur härliga som helst. Förfest hos Lisen, lite häng på Njuta (där jag förövrigt träffade hela ÖSK) och sedan vidare till Klaras. Hemma i sängen strax innan 02.00 och nu är jag snart på väg upp på stan för att fika med Erika och sedan på liten utflykt med Daniel.... hemlis!

Bilder kommer senare idag.