Malaysia, del1.

Hej pa er dar hemma. Sitter pa ett hotell i narheten av varat och tanke beratta lite om vara forsta dagar. Vi har det verkligen jattemysigt har!

Flygresan/resorna var ganska pafrestande men det gick absolut bra. Inga vantetider och inga andringar, vilket var otroligt skont. Vi bor pa ett hotell mitt inne i Kuala Lumpur som ar Malaysias huvudstad. Igar nar vi hade checkat in var klockan runt tre pa dagen och vi tog oss ut pa stan for att kolla laget. Vi strosade pa ett jattestort shoppingcenter och unnade oss jatteharlig massage senare pa kvallen. Idag har vi besokt ett jattehogt torn har i KL med fantastisk utsikt. Aven provat pa riktig lokalmat. Nu ikvall at vi pa ett litet litet lokalt stalle med superstark mat. Men det var toppengott!

Imorgon tar vi oss vidare till Kota Kinabalu som ar ungefar lika stort som Goteborg. Det ska vara valdigt latt att ta sig ut pa sma fina snorkeloar, sa det ser vi fram emot! Det har varit cirka 30 grader varmt har idag sa vi klagar absolut inte !  Vi har tagit massa foton men dem lagger vi upp imorgon eller i overmorgon.

Ta hand om er!
Stor kram fran oss.

PUSS från oss.

Nu mina vänner. Nu är det snart dags. Gullbritt och Rogerts bröllop imorgon inklusive fantastisk bröllopfest, sedan hämtar pappa oss från festen och vi tar med våra kära ryggsäckar till Arlanda. 08.10 till första planet och vi kommer att resa i nästan ett dygn. Jag hoppas ni tar hand om er här hemma, vi kommer att ha det så bra iaf!
Uppdateringar kommer att ske här på bloggen så kika gärna in och se hur vi har det.


Mirakel.

Ibland sker mirakel.


Måndagskväll och jag är glad. Jag är sådär äkta glad, en lycklig känsla ända in i själen. Allt har vänt. Det är på gång och det går åt rätt håll. Små små steg, ett i taget - men det kommer bli bra. Allt ska bli bra. Allt blir bra.

Och förutom mirkalen (som om det inte vore nog?) som sker så får jag tillbaks 8000kr på skatten till midsommar, min farfar är världens sötaste och ger mig ett ordentligt resebidrag som förtidig födelsedagspresent och PM:et är färdigskrivet. Nu väntar endast packning, inhandlande av diverse researtiklar, bröllopssångs-övning och en massa massa längtan! Om en vecka ligger vi på en kritvit strand med en fruktdrink i handen och läser en bra bok. Jag lovar er, som jag ska njuta!




Perspektiv.

När saker och ting runt omkring en går för fort och när hemska saker händer får man lite perspektiv på vad som verkligen spelar roll i livet. Att blogga känns plötsligt väldigt väldigt simpelt och framför allt oviktigt. Men jag behöver bloggen för att rensa tankarna - de senaste dagarna har mest varit för min egen skull. Vi får hoppas för allt i världen att jag snart kan återgå att skriva om roliga och glädjefyllda händelser.

En sak är säker och det är att solen kan hjälpa otroligt mycket. Att vårvädret som infunnit sig de senaste dagarna ger otroligt mycket härlig energi och just nu känns det som om jag går sönder om jag behöver se mer snö (dock har jag hört att det ska komma mer inatt). Dagen har innehållit skola, kaffe, gym, kaffe, promenad och fix.


Tro&hopp.
In i det sista.


Tänk positivt.

Solen skiner.
Jag ska dricka kaffe ute i solen med Daniel och David.
Jag har ätit lunch med pappa på Wobbler.
Jag ska på Mary Kay möndagsmöte ikväll.
Jag har ett bra sälj denna månaden.
Jag är klar med skoluppgiften.



Okej. Jag tror att idag är en bra dag. Idag vänder det. Allt kommer bli bra. Allt kommer bli bra. Tro och hopp in i det sista.


Ovissheten.

Det gör liksom ont.
Överallt.
Men mest i hjärtat.


Att inte veta - att hoppas dygnet runt. Energin försvinner hela tiden. Tankarna lämnar aldrig riktigt hjärnan helt utan finns där och påminner om att det inte är som det ska. Fast maktlösheten i kombination med ovissheten är nog ändå värst. Jag som alltid vill förändra och kontrollera - jag kan inte göra något. Det ligger inte i mina händer. Jag känner mig så liten - min plats i det här är så outtalad. Ingenting är som det ska.
Jag vill vara den starka och finnas där - för alla och för dig. Jag vill ge kraft men jag känner mig så kraftlös.

Snälla, gör allt bra igen.
Let our prayers be heard.





Idag.

Let our prayers be heard.

Keep up the good work Honey!

Jag är så glad idag.
Jag är så glad idag.
Jag mår så bra idag!


Tentan som skrev för exakt tre veckor sedan gick att hämta ut idag och jag fick VG. Förstår ni? Jag fick VG! Förlåt, men jag är så jävla bra. Jag trodde aldrig aldrig aldrig att jag skulle få VG. Det kändes som en bra tenta som borde bli godkänd men inte mer än så. Precis som så ofta förr skiljde det 1 poäng på mitt och Elins resultat.. det är lite skrämmande men och andra sidan pluggar vi ju alltid ihop. Dreamteam. ♥

(Man säger ofta att det inte spelar roll med betyget så länge man blir godkänd. och visst är det så, men när man väl står där med VG:t i handen blir man så fruktansvärt glad.)

Denna lycka ska firas med handboll ikväll. Lindeskolan mot Kristianstad. Nej, det kanske inte blir vacker handboll då LIF spelat kassare än kassast sista tiden men mitt sällskap är det bästa. Pappa, Daniel och pappas kärlek C. Det kan inte bli en bättre kväll.


HEPP!

Svar på kommentar:

Nej Davidenco - måttfull är nog det sista jag är. Jag fick till och med slå upp ordet för att förstå innebörden fullt ut. Men det kan vi nog alla skriva under, att jag inte är måttfull - överhuvudtaget.

(Förövrigt är du en hejare på att komma på vad jag inte är: nu vill jag veta vad jag är)

Three years.

10 Mars.
Jag glömmer aldrig ett datum.

Tänk att något som hände för tre år sedan kan kännas som igår, samtidigt som  min magkänsla ibland säger mig att det borde gått så mycket längre tid än tre ynka år. Det har hänt mer saker än vad tre år borde kunna resultera i. Förändringar är nog ledordet för dessa tre år. Jag är inte samma Emma. Jag handlar inte likadant, jag tänker inte likadant, jag har förändrat ett beteende och framför allt mår jag så mycket bättre nu. Jag minns att jag vid den här tiden cyklade hem från skolan och solen sken lika stark som idag. Folk sa att jag var mogen.. och att det var ett moget beslut. Jag är så glad att jag får leva och andas utan den känslan jag cyklade med då..


Men trots det.
10 Mars 2007.
Visst finns det spår kvar.



Mitt hjärta.



I väntan på att inspirationen dyker upp vill jag tillägna Malin ett inlägg. Jag skulle nämligen så gärna lägga pengar på en Umeå-resa snart. Jag tycker om Umeå och har alltid så roligt där men framför allt saknar jag min Malin. Jag blir alltid så ledsen när jag inser att vi ska detta kusin/bästis-distans-förhållandet i ytterligare 2,5 år till (dvs. om fröken Sandberg inte tar sitt förnuft till fånga och läser sista tiden i Uppsala). Jag vill ju ha henne på promenad-avstånd, så att teekvällar och utgångar blir billigare än de 1200 kr en resa (enbart transport) till Norrland kostar.

Men en Umeåresa är inte riktigt aktuell. Varken kalendern eller plånboken tillåter en sådan spontantrip. 18 dagar i Malaysia kommer att sätta sina spår både ekonomiskt och pluggmässigt. Jag får helt enkelt fortsätta längta till sommaren. Världens bästa sommar ska det bli. Roadtrip? Utlandsresa? Utgångar? Drinkar på uteserveringar? Allt är möjligt när vi pratar om mitt hjärta.

Soliga måndag.

Arbetslivspedagogiken snor alla mina måndags-timmar som jag hellre hade spenderat ute i solen. Dagen började med en skön sovmorgon för att sedan ta mig till skolan där jag och Elin har försökt slagit våra kloka ( ? ) huvuden ihop gällande veckans inlämningsuppgift. Tänk att vissa uppgifter är så självklara och enkla att de blir toksvåra!

Mitt hjärta landade för en timma sedan. Jag får dock inte träffa honom förrän imorgon kväll eftersom han ska jobba. Det är lite tråkigt, men ändå skönt att ha honom på svensk mark.

(Sådana här bilder får mig att överleva all arbetslivspedagogik i världen..)


Shakie.

Status:

Har nu avnjutit brunch med mami & Micke på Olearys och efter det tränat. Och idag kan jag verkligen säga att jag TRÄNAT! När jag var på väg från Friskis kunde jag knappt förmå mina ben att gå nedför trapporna som de skaka! Jag är helt slutkörd och det känns så bra. Mitt lilla experiment inför resan ska banne mig ge resultat.. Imorgon blir det cirkelgym med Maria.

Pratade med Daniel i telefon och de hade det väldigt bra. 15 grader och klarblå himmel. De hade suttit nere i hamnen och druckit öl. Det gjorde mig avis och en dag som idag saknar jag Barca. Barca och Rom är två av världens absolut härligaste och vackraste städer enligt mig. Snart ett år sedan jag och Daniel var där sist..


(Augusti 2008 - efter mitt första gympass någonsin)

Sol sol sol.

Jag och Vilda har precis varit ute på en långpromenad. Eller ja, vi sprang till och med en bit. Det tycker jag är rätt godkänt en lördagsmorgon? Vädret är ju verkligen helt tokunderbart! Jag har förövrigt skämt bort henne med att få sova under täcket, vid mina fötter hela natten (vet inte vad sanna säger om de) - det var supermysigt nu när Daniel befinner sig alltför långt bort.

Senare idag bjuds det på gym med Maria och kanske en fika på stan. Ikväll blir det att återigen hänga upp kändis-jackor. Ikväll är det efterfest för andra chansen på Elite. Tur att jag har min Elin med mig. ♥ 

 

Vilda.

Det är en bra dag idag!

- Jag har klass inbokad ikväll.
- Jag ska vara hundvakt tills imorgon kväll åt Sannas lilla Vilda.
- Det är riktigt härligt vårväder!
- Jag ska gymma idag (mitt nya, intensiva "jag-reser-snart-program")
- Jag ska få träffa Micaela en kortis
- Daniel åker till Barcelona idag med jobbet (som är tråkigt för mig men roligt för honom)


Längtan..

Sitter på facebook och pratar med Wågland om Malaysia. Han har varit där och ger mig massa tips på "Do´s and dont´s". Ikväll borde jag plugga men jag tillåter mig att inte göra det. Jag tänker bara fokusera på resan. 27 dagar kvar, sen är vi där. Paraplydrinkar, äventyr, kristallklart vatten, vita stränder och sena, varma nätter. Me and my love. ♥

Dagen idag har bjudit på jobb, demoinspelning och lunchdejt med Daniel på slottet.