Underbara.

1-1
Halmstad - ÖSK
(Känns sådär va?)



Fin dag. Jag har varit produktiv på många plan. Teori-plugg, Pm-skrivning, Solning, övningskörning, Greys med Erika och snart stan med Sanna. Ett glas vin i solen är precis vad jag behöver efter denna intensiva dag. Men sent får det inte bli, för 09.30 ska jag infinna mig på Friskis för att träna med Sofie.

Lite bilder från veckan som gått.





Karaktär?

Okej. På allvar nu.
Jag får verkligen inte gå ut i solen förrän första delen av tre är skriven på PM:et.
Karaktär Emma, Karaktär!


All död åt PM.
(Jag vill ju bli bruuuuuun!)

Headache

Jotack, vädret är fantastiskt. Men vad hände? Jag gick ut och la mig på förmiddagen, plocka fram bikinin och pressade. Efter det styrde jag mig mot Daniels match där jag satt i två timmar och kisade mot solen. Resultatet av det blev (förutom 1-1) att jag fick helt störd migrän. Mådde illa och höll på att svimma av huvudvärken. Fick cykla hem fort och ställa in min dejt med Sandra för att däcka i soffan. Är inte helt bra än och det stör mig. Första fina sommarhelgen och jag ska dras med sprängvärk?.... Tack för den.

(Ja, pappa jag har druckit två liter vatten - det är inte vätskebrist. )


Segertåg

DJ:n spelar Segergåg med Maskinen och jag blir taggad. Jag måste fokusera på pengarna annars blir jag tokig över att inte få dansa ikväll. Hela Örebro är ju för tusing ute! Jag är dock bjuden på efterfest när jag har slutat om jag känner för det. Jag har ju ingen Daniel hemma som väntar (han släcker bränder inatt..) så jag kanske tittar förbi. Ska tydligen agera kock på efterfesten så vi får se vad jag får ihop : ) Hur kräsna kan fylleungar vara?


(I brist på annat hitta jag en gammal bild, Emma 2007)


Jag vet min plats..

25 grader ute
Människor överallt
Perfekt uteserverngsväder
En kall öl..


Men jag vet min plats. Bakom garderobdisken på ett Stora hotellet med full Air condition. Från 17-01.00.

Emma Sofia Iggström i ett nötskal?

Så var det dags igen. Jag tänker först förklara att detta inlägg är ett så kallat "skriftligt hjälp till självhjälp" och skrivs endast i förebyggande syfte. Jag måste skriva av mig och tycker någon att jag blir för privat så får ni helt enkelt sluta läsa min blogg. Min blogg är till för mig och jag skriver den endast utifrån mina värderingar. (Poängterar detta då jag vet att det kan störa vissa..)


Jag får "små" psykbryt ibland. Jag hade ett nyss. Dessa "nervutbrott" eller "psykbryt" kommer väldigt sällan men de förekommer säkert 3-5 gånger om året. Jag är säkerligen inte ensam om dessa. Grunden till att jag får dem är för att jag är en mycket rastlös person. I min utbildning kallar man personer som mig en E-person, det innebär att man gillar att ha många bollar i luften och älskar att ha mkt på schemat. Men jag är även en J-person, en person som måste ha struktur och ordning i sitt liv. Jag älskar planering! Dessa två går inte ihop jämt. Som idag till exempel.


Några perioder om året har jag, precis som många andra, lyckats ta på mig för mycket. Oftast klarar jag av att göra många saker samtidigt, helt smärtfritt och jag njuter av det! Men inte för tillfället. Medan en del klasskompisar, med största rätt, är jättestressade över ett PM är jag dessutom stressad över, ett flertal jobb, mitt band, min träning, mitt körkort, min ekonomi, min lägenhet och massa sidoprojekt. Jag vet, det är för mycket. Som sagt, ofta går det hand i hand men just nu funkar det inte.

Därför får jag dessa psykbryt. Det brukar resultera i gråt eller ilska. Idag i det förstnämnda. Dagar som idag är det fantastiskt att ha en stöttande sambo som hjälper att strukturera upp och prioritera eller peppa. Han är mitt bästa. Min klippa. Jag förstår att ni kanske tycker - "det är väl bara att skippa vissa saker". Men ni måste förstå att jag mår inte bra av att ha en tom kalender heller. Jag mår bäst när jag har mycket omkring. Men ibland rinner det över och då gäller det att hitta balans.

I sådana här lägen måste jag skriva av mig. Skriva skriva skriva. Det är därför min blogg finns till. Inte för att upplysa er läsare om mina utbrott eller förklara för er vilken ambitiös människa jag är. Nej, endast för min skull. Hjälp till självhjälp.
Nu är denna period snart slut och jag behöver inga "Emma-du-måste-ta-de-lugnt-uppmaningar" för snart är den värsta tiden över. Den kommer komma igen, var så säker. Men det är så jag vill ha det. Det är smällar man får ta.



Ge mig bara sommar.

Försöker höja humör genom en ny, riktigt grym låt utav Timbuktu och Dregen. Fantastisk kombination av artister ju! För tillfället känner jag att allt mitt fokus måste ligga på PM, Körkortet och jobb. Men gudars, efter jag prickat av allt vill jag bara ha sommar. Går inte många minuter utan att jag tänker på hur sommaren ska bli. Utomlands med sabina, Strömstad hos Elin, miniresa med Daniel och lite häng i Göteborg.




Ännu en kväll..

Oj vilken kväll det blev igår! Jag och Elin startade den med nätverksträff + mingel i Capios lokaler. Mycket roligt och framför allt givande! Nya planer är satta för hösten. Efter det drog vi till Lilla Örebro där vi mötte upp ca. 6 personer från klassen. De flesta av oss satt kvar till stängning och njöt av drinkar, vin och plockbrickor. Efter midnatt promenerade vi förbi Max för lite käk och 01.30 landade jag i säng.

Daniel har jobbat natt så jag väntar på honom. Hinner bara ses några få timmar. Sen ska jag iväg på dubbelt jobb. Inatt + torsdag och fredag blir det baler på Elite igen. Jag hade definitivt kunnat haft roligare men jag får fokusera på pengarna.



Psycho-killer

Hemma och vänder en snabbis. Har legat i stadsparken med Sanna och ätit glass tills nyss och snart blir det fotboll. 20 grader och sol, det kunde bli bättre. Känner att sommaren är på väg och jag ignorerar faktiskt det faktum att det ska regna resterande veckodagar. Jag bjuder er på en låt som jag och Daniel hittade i helgen och blev riktigt kära i..



Kvalitetstid på Lilla..

Underbar underbar helg. Gårdagskvällen var så himla mysig! Jag och Daniel gick ut och käkade. Vi hamnade på Lilla Örebro. OJ vad jag älskar det stället! Vi åt en fantastisk plockbricka till förrätt och sen älgburgare. Till det drack vi jättefina drinkar. Det var så skönt att verkligen få umgås för det kändes som om det var evigheter vi hade lite kvalitetstid tillsammans. Har varit mysigt att bo i huset i Hjärsta också. Ibland saknar jag att bo i hus..

Måste även berätta att jag kört motorväg för första gången idag och det var ju inga problem. Det går väldigt bra och imorgon är det två veckor tills jag åker iväg på intensivkursen. Hej&hå, körkort here I come!






U-21

Det blir mycket fotboll nu.

Men, lite SKAM är det allt att Almebäck inte blev uttagen till vårt U21-landslag. Så som han har spelat och försvarat den här säsongen borde han vara given - trots att han inte togs ut till träningstruppen. Tror dem gör en miss där. (Och det är ingen favorisering för att det är en bekant..)

Hade även varit grymt kul att få se Oskar Jansson som en av målvakterna. Han borde verkligen få sin chans men han har ju några år kvar så det är ju lugnt.

Roligt var i alla fall att Pierre kom med. Det är han så himla värd. Vet att han har en stolt storebror där hemma i Kumla nu. En storebror jag planerar att åka ner och kolla med i sommar när det hålls.



(Okej, de här var sista fotbolls-inlägget för helgen. Gissar att majoriteten av mina läsare inte finner detta jätteintressnat. *host, ELIN!)

Lättnad.

DOM VAAAAAANNNN!

.....

Konstigt väder och konstig feber. Dock måste jag säga att den här helgen innehåller allt jag behöver. Sömn, vila, kärlek och god mat. Ryckte in och jobba några timmar hos far min då febern känns som om den ändå är på väg ner. Väntar på att Daniel ska ringa. Han är i Arboga och har spelat klart en sjukt viktig och avgörande match. VILL VETA VAD DET BLEV!!

Ikväll väntar fläskfilé med soltorkade tomater & fetaost, till det har jag köpt rött vin som rekomenderades. Jag hoppas att jag pallar cykla in till stan också med D om vädret tänker hålla sig stadigt (och helst soligt..) En öl på pitchers uteservering skulle sitta fint.


Foto-session

Har fått bilderna nu och är så himla nöjd. All cred och massa tack till Jonathan. Jag lägger bara upp några favoriter här, finns mer på Facebook. Dock ska påpekas, jag är inte så teknisk att jag kan lägga inte kopierings-förbud på bilderna MEN det förstår ni säkert själva att ingen rör dem utan att fråga : ) OK?



















En bild..



Fick en bild utav Lisa mailad till mig från Dopet. Tyckte den var väldigt fin faktiskt.
Tack för den : ) Hoppas vi kan ses snart.

Min vackra vän..



Var bara tvungen (nej, inte alls för att jag är rastlös) lägga upp den här sjukt
fina bilden på Elin som Jonathan tog i lördags när vi fotades. Hon är så snygg min vän!
Och
Jonte, han är en riktigt riktigt duktig fotograf. (Smygreklam, smygreklam.)

Hjärta - Själ



Måste bara berätta om ett UF-företag (Ung företagsamhet) som jag hittade via en blogg jag följer. Företaget drivs av tre Stockholmstjejer som tillverkar fantastiskt fina smycken med söta budskap på. Jag har planerat att beställa en likadan ring som ovan fast med budskapet "Hjärta - själ". Tycker verkligen dom var hur fina som helst! Väntar bara på svar angående storlekar. Min pytte-fingrar är inte många ringar som är tillräckligt små för.
 
Här kan ni titta på deras kollektioner.
Endast 250 kr betalar jag för ringen.

Tee och fotboll.

Tee, tee och åter tee. Det är min medicin. Jag har kurat ihop mig på jobbet. Jag och Kristin sitter framför varsin dator och är ganska nöjda över att vi slipper vara ute i regnet. Antar att det blir en lugn dag här. De flesta har nog klämdag. Vi ska vara hus+hund-vakter i helgen hos Daniels föräldrar som är i Götet, det ska bli mys. Jag ska försöka göra så lite som möjligt.

Har precis läst Alvbåges (ÖSK:s målvakt) blogg på Na.se och ser verkligen fram emot matchen som väntar mot BP på måndag. Gissar att det kan bli tufft, BP har haft riktigt fin nykomlingsTUR men på hemmaplan ska det väl inte vara några stora problem. För tillfället ligger ÖSK på sjätte plats. Målet för säsongen var femte plats, så det grejjar dem nog : )


(Helst av allt skulle jag ligga hemma i min underbara säng.)

En febrig flicka..

Natten till idag var spännande. Minst sagt. Längesedan jag mådde så dåligt. Jag är hos mami nu, febrig och liten under en filt. OC-box och sömn är min medicin. Daniel är ute och vandrar i kilsbergen och kommer inte hem förän imorgon. Gav det ett försökt att plugga med Elin på förmiddagen men det gick åt skogen. Jag ska försöka jobba imorgon - först på Länsstyrelsen och sen på Rudbeckskolans bal.

Bjuder på en minnes-låt kvällen till ära.
Breaking Benjamin - Breath

Bitter-balig.

Förlåt. Jag fattar mig kort.
Jag känner mig gammal.
De låter konstigt och töntigt.
Men jag vill också ta stundeten om två veckor!

(Ja, jag är bitter. Jobbar på Tullängen och John Bauers bal, alla är så lyckliga och jag känner plötsligt att mitt liv är trist och grått!)


(Min bal, 31/5 - 2007)


....



Jag snodde Elins kameraminne, tänkte lägga upp och föreviga massa bilder.
Men jag orkade visst bara att lägga upp fyra. Jaja, det kommer mera.



"Could you be the only one, Well I beg you to come home. "

Fröken Iggström ska absolut vara nöjd med denna tisdag. Om man bortser från några smärre sammanbrott på eftermiddag (läs : föregående inlägg) så har dagen varit riktigt bra. Övningskörningen var den bästa någonsin och det ska bli kul att köra imorgon bitti igen. Har tränat ikväll och även om det var tungt är allt så mycket lättare efteråt..

Jag älskar känslan av att ha gett allt. Känslan av att under en timma endast fokusera på träningen och lämna allt annat utanför. Det låter konstigt, men utan att jag ens behöver tänka så rensar det mina tankar och jag brukar oftast se allt mycket klarare efter att jag har tränat. Imorgon blir det gymet. På kvällen ska jag jobba på någon bal på Elite Hotell.

Nu har jag krypit i myskläderna. Tagit en lång dusch och ska snart få äta Daniels underbara "Potatis och purjolök soppa". Hur gott är inte det?


Grubbel/trubbel.

Dagens grubbel:

Är självinsikt alltid bra insikt? Om man på grund av insikten börjar problematisera en egenskap man aldrig tidigare ansett vara ett problem så måste det väl ändå vara negativt?

Strukturering fröken Iggström!

Nyvaken och har just kastat om planerna för dagen. Jag tänkte att jag kunde skjuta upp "att gå in i väggen" några dagar till. Nejdå, så allvarligt är det inte. Men det är rätt mycket nu med körkortet, jobb överallt och ett PM som måste skri vas. Men jag grejjar det, måste bara styra upp det hela lite. Jag står över jobb idag.

Stockholm ringde imorse, vilket underbart samtal! Mina arbetsgivare berättade att det ska bli film utav serien jag gör i vanliga fall. Trailern ska spelas in i juni och filmen i augusti till oktober. Jag är så glad! Nu hoppas jag bara på filmen jag prova för förra veckan också. Dessutom fick jag mail om att vi fått två spelningar i juni med bandet.  Hur bra som helst!

Nu ska jag snart ta mig till skolan, börja skriva lite. Hänga med Elin. IKVÄLL blire träning !


En seg måndag i ösregn.

Hej och hå. Dagarna går verkligen upp och ned nu. Himla Berg-och-dahl-bane-liv skulle jag vilja kalla det! Som jag sa idag på kvällslektionens traditionella "runda" (vi går laget runt och berättar hur läget är) så har jag haft en fantastisk helg och verkligen bara umgåtts med människor som jag tycker om sådär jättemycket. Men att vakna till regn, grådis och kyla var inte den veckostart jag hoppats på.

Ikväll har dock varit en betydligt bättre kväll. Underbart att ha Daniel hemma igen. Han har lagat god mat medan jag har varit kreativ. Kreativ ikväll har inneburit vuxenpoäng! Jag har nämligen gjort en recept-mapp. Klippt och klistrat ur en massa tidningar där mina favorit-recept fanns. Allt för att vi ska fortsätta vara så kreativa i våra mat-idéer. (Jag vet det låtar hajpat, men det är ju verkligen jätteroligt att ha!) Nu har vi precis tittat på fotbollskväll och ska snart dyka ned i sängen..

Dagens vardagslyx: Handlat upp mitt Bodyshop-presentkort jag fick av D:s familj. HELT UNDERBART! Bokade en massagetid + att jag köpte en bodyscrub och en bodywash för pengarna jag fått av dem. (Tack Linnea, vet att du läser)

Morgondagens To´do : Jobba några timmar, börja PM:skrivandet och träna Peters pass med Elin och Jossan.




Var är ditt hjärta inatt? ( eller, vännen jag finns för dig .)

Var är ditt hjärta inatt?
Vandrar det liksom mitt så sömnlöst för att -
hitta liv och mening med allt
hitta den kärlek som ska ge tusenfalt.

Var är ditt hjärta inatt?
Är det vilse liksom mitt och söker för att -
hitta en trygg punkt att vila tankarna på
hitta en vänlig själ som gör allt för att förstå

Om du behöver någon att lätta med,
händer att lämna allt i -
Jag har ett knä där du kan ligga ned
Och glömma allt som tynger dig.

Och jag ska ge dig de timmar du behöver,
de minuter du har saknat.
Den tid du har gått miste om och
månaderna vi har förlorat.

Var är ditt hjärta inatt?
Var är ditt hjärta inatt?





Kaffe-humör.

Fruktansvärt deprimerande väder. Jag har dessutom någon form av nackspärr efter löpningen igår vilket är kasst, jag skulle ju gyma idag! Sitter på jobbet nu och planerar att dricka lite kaffe innan jag tar tag i dagens sysslor. Måste ju få lite energi! Bokade förövrigt halkan idag och fick en smärre chock när dem sa att den skulle gå på 1800 kr! SAY WHAT?

Börjar inte skolan förän 17.00 idag, kvällslektion vill säga. Resten av veckan är jag ledig. Planen är att skriva PM och jobba så mycket som möjligt. Får vi till lite fint väder tror jag att det är läge med en klass-picknick också.


Godnatt Sverige.

Efter en helt underbar helg är det nu snart dags att sova. Jag har sömn jag behöver ta igen. Imorgon kommer min älskling hem, det är bra! Honom har jag saknat. Ikväll har jag sprungit och varit på ÖSK-GAIS. Helt underbart med vinst! Nedan kommer lite bilder från de senaste dagarna.
















Långa nätter.

Mycket mycket mycket trött. Kvällen igår var en härlig men lite konstig kväll. Inget verkade fungera som det skulle. Efter en lång process av sladdar skickandes hit och dit så fungerade aldrig BUZZ (en stor sorg för mig..) och plånboken med leget det glömde jag hos Tarik när vi åkte till Frimis - så utgång blev det aldrig heller. Dock hade jag en mycket trevlig kväll med människor jag tycker mycket om. Elin har sovit hos mig inatt för Daniel är i Göteborg hos systra si.

Elin och mina planer är mycket simpla för dagen. SOOOOOOLA! Vi ska inviga min fina picnic-korg och ta oss till stadsparken för att inte röra oss ur fläcken tills förän det blir ÖSK-match 17.00


"Ni kan skratta om ni vill. Håna oss, vi rör oss - ni står still."



Nyvaken. Jag hade önskat lite sol, den ser inte ut att närvara idag men jag tror ändå det blir en grymt bra dag. Jag ska jobba några timmar. Senare blir det att fotas med elin, (kolla in fotografens
blogg, han är grym!) och det ska bli sjukt kul! Ikväll är kvällen planerad hos Tarik med Eurovision och BUZZ-spelande. Det sistnämnda på min begäran!

Kvällen igår på Lilla Örebro var så himla bra! Vilket ställe! Dem hade en jättefin drink-meny och det var så himla svårt att bestämma sig. Det blev i alla fall en strawberry Daquiri och en födelsedagsdrink från Lisen. Mycket mysigt!


Never let this feeling fade..

Precis hemkommen från några timmar ute i Mellringe - i stallet där Sanna jobbar. Precis som utlovat så drog jag och Elin med oss Lisen dit och red lite. Mycket mycket roligt! (Tack Sanna för att vi fick komma..) Jag fick verkligen mersmak och planerar att åka ut igen och få rida mer. Kanske när körkortet är fixat...?

Daniel spelar match ikväll och jag är en dålig supporter/flickvän så jag går ut med brudarna istället och tar en drink eller dricker lite vin på Lilla Örebro. Har faktiskt aldrig varit där men det sägs att dem gör riktigt fina drink-kreationer. Imorgon ska jag först jobba lite, sen ska jag och Elin fotas för ett litet projekt vi har för oss.

Förövrigt kan jag säga att vi föreläste idag på Rudbeck och det gick så hiiiimla bra! Klassen fick fylla i utvärderingar när vi var klara och vi fick toppenfina svar. Alla hade tyckt det var kanon! Jag sammanfattar det hela som en fantastisk dag..


(I brist på annan bild. Sittning . Oktober 2008)

Oldis.

Sitter hos MOR MIN och går igenom mina musik-mappar. Det är mycket nostalgi över alla tusentals låtar. Även ruskigt mycket bilder. Allt måste föras över till min laptop. Får bli ett sommarprojekt. Lägger upp lite oldisar i brist på annat.


(2006)


(2005)


(2007)


(2006)


(2007)


En taggad, dock trött och stressad Emma.

Jag har verkligen världens bästa jobb! Har varit i Karlskoga på morgonen och röstprovat för en spelfilm. Dvs. att det inte är en tecknad film utan en amerikansk "vanlig" film som ska dubbas till svenska. Jag provade för två av huvudrollerna och det är riktigt tufft att få en roll för USA som ska godkänna rollbesättningen är riktigt hårda men vi kan hoppas. Jag tänkte först inte skriva om detta men vad tusan, får jag den så får jag den - annars är väl inte det hela världen.

Tänk om jag kunde få dubba på heltid! Det är verkligen bland de absolut roligaste jag vet och det går nog inte nog att förklara hur otroligt tacksam jag är för att få arbeta med detta. Jag har varit i karlskoga-studion sen jag var åtta år så det är verkligen "hemma" att komma dit. Helt sjukt, det är ju 13 år!

Igår styrdes en spontan-utgång med Sabina och Elina på Strömpis och jag hade riktigt riktigt roligt. Var där från 00.30 och dansade till stängning. Mycket bra initiativ! Nu har jag hamnat i karlstad för en liten dags-visit. Mycket trevligt.


This years love.

Lite nedstämd idag. Jag förstår inte vad det är som pågår.

Jag har flera gånger senaste månaden varit på väg att flera gånger skriva om hur många par som gör slut just nu. Jag vet att jag skrev om det i vintras. Då var det ca. 5-6 par i min omvärld som gått ifrån varandra. Det verkar bara bli värre.. Jag förstår inte vad som händer. Senaste veckan har två av mina vänner brutit upp från relativit långa till riktigt långa förhållanden. Jag vet att i båda fallen var det rätt och ingen människa ska någonsin stanna i ett förhållande som inte får en att må bra. Jag vet att personerna kommer gå igenom mycket jobbigt men att magkänslan trots allt säger att det är rätt.

Det jag inte förstår är, hur ska vi kunna tro på kärleken när inte ens de par som jag alltid trott skulle hänga ihop klarar det? Det är inte så att jag inte tror på min och Daniels kärlek (Det gör jag verkligen) men det är klart man börjar tveka när folk gör slut liksom flugor dör. Jag är en obotlig romantiker, jag vill att det ska vara för alltid. Jag har kallats naiv och viftat bort det. Ikväll börjar jag undra om dem faktiskt har rätt...



Erkännande.

Och ja, David.
Jag tar på mig ansvaret för kvällens/veckans/världens dummaste kommentar.
Shame on me. Shame on me. Jag tycker dock passion är viktigare än kunnande.

Det är faktiskt få tjejer som är så intresserade och sportengagerade som jag. ( Såja, bli inte upprörda nu brudar!)
Det ska ni uppmuntra! Inte håna! Dumstrutar!

(Föresten, min fråga blir aldrig dummare än Tariks "Undra vem som kom på att man kan dricka vatten"-frågan. Sådäså!)



2-0 , det var ju LÄTT!

Sådärja. Det var ju LÄTT. 2-0 till Ösk mot Hammarby. Mycket tacksam över att lektionen ikväll slutade tidigare så att jag hann gå på matchen. Fick med mig en fin skara från klassen och för en gångs skull har jag stått i klacken. Det var inte alls roligt och jag saknade våra fina sittplatsbiljetter. Min kära sambo däremot, han satt på sittplats med hela brandkåren i full mundering OCH FICK BETALT! Ha! Somliga har det bra.

Måste skryta lite om min kära far som kom hem från Hockey-VM idag. Han har i tre dagar umgåtts med min stora idol och hockey-förebild Jörgen Jönsson. De blev båda bjudna utav Svenska Spel och ska man tro pappa är dem riktiga bundisar nu. De har druckit öl och hängt hela dagarna. Det är tufft tycker jag! Sann FBK:are som jag är vill säga. Pappa tog med en fin present till mig som bevis, en sverige-tröja där det stod "Grattis Emma, från Jörgen Jönsson." LOVLEY!

Den här veckan som ligger framför mig är stört intensiv. Massa firande, tränande, pluggande, förberedelse och annat tar upp min tid. Det gör mig faktiskt lite stressad. Jag skulle helst njuta lite av våren som jag hoppas kommer snart.

Min dag.

Så var min 21årsdag snart över. Mycket mycket nöjd är jag. Blev uppvaktad av Daniel imorse med god frukost och paket i sängen. Senare vid 14.00-tiden så kom Daniels föräldrar och min familj på mammas sida. Vi åt våran hemmagjorda kyckling+bacon-sallad och senare lite tårta som mamma stod för. Jättemysigt att ha dem alla här och jag blev så bortskämd med så fina presenter!

Imorgon är det skola igen. Känns kanon då vi ska ha en fantastisk föreläsare hela veckan. LG (som vi kallar han) är klassens idol himself. Har aldrig mött en så energigivande person! Senare i veckan blir det mer firande, både hemma och i Stadsparken.


Söta fröken Quist och jag.

Har jobbat några timmar på Marieberg. Stötte på Söta fröken Quist som ska jobba på Cofféhouse i sommar, dvs. stanna i Örebro. Det gör mig så glad! Jag ska visa henne och Elin (som stannar till midsommar) våra smultronställen : ) Kanske lite rosé i stadsparken en kväll? Sushi på East west nya härliga uteservering framför slottet? Äta glass i Wadköping? Promenera i Karslund? Eller bada vid Hjälmarbaden? (Och där tog förslagen slut, jag tänker inte ens försöka mäta Örebro med Elins älskade Strömstad.)


Nu är det snart storstädning som gäller inför morgondagen (21, huh? Inte är väl jag?). Det tar emot men Elin kommer dyka ipp till oss vid 20.30 för att dricka lite vin och öva på föreläsningen. Det känns som en bra lördagkväll.




(Söta fröken Pettersson och Quist + en poosig Iggströmska under nollningen 08)


Snälla, låt det sluta regna.

Steg in från det ösande regnet och upptäckte att min älskade sambo hade pysslat med alla Ikea-saker vi köpt idag. Han hade gjort så fint och jag ska pussa på honom när han kommer hem från sin fotbollsträning (i ösregn såklart..) Nu tittar jag på The hills och grubblar lite över att jag faktiskt måste diska ett hemskt disk-berg innan jag lagar fredagmysmaten.


(MUMMS!)


Upp och ned.

Vädret och mycket annat gör att denna helg inte börjat så kanon som jag hade önskat. Förfest+Harrys igår var mer än trevligt, kvällen hade dock kunnat sluta annorlunda. Idag känns mycket konstigt. Har spenderat förmiddagen på Ikea med Daniel, tittat på saker till Balkongen + lite vardagsrums-stuff. Vi får ju gäster på söndag när jag tydligen fyller år. Men det blir mysigt : ) Far min befinner sig på Hockey-Vm i Schweiz (hur tusan stavas det då?) så han får fira mig senare.

Vad som är helt underbart dock är att sommarjobb nu är helt klart. Känns mycket mycket bra! Ikväll blir det att mysa under nyinköpt filt, tända lite ljus och laga Tortillas med god röra i. (Snor ditt recept Lisa..det var så mumsigt!)

(Lite senare: Efter ett telefonsamtal känns allt väldigt bra igen. En vänskap jag aldrig vill förlora.)

Untouched

Hemma efter seminarium och planerande med Elin. Ska städa hemma lite snabbt innan jag blir hämtad för att fika med Chrille. Senare ikväll blir det firande hos Tarik. (Kan dock inte avslöja anledningen till att vi firar..) Det blir vin och lite klasshäng. Jag bjuder er på en riktigt bra låt i brist på något bra att blogga om.

Ha en fin torsdagskväll mina vänner.


Konstig dag. ...

Konstig dag. Konstig men ändå ganka givande. Har både jobbat lite och försökt pluggat. Men min pluggrupp (bestående av Tarik, David och Peder) var under all kritik och inte mycket blev gjort . Kaffe och dåliga skämt stod på schemat istället. Nu är jag hemma från skolan och ska sammanfatta lite material inför morgondagens seminarium, även hinna med träning och övningskörning. (Det sista ni kan kalla mig är slö i alla fall..)

Har satt ihop en Spotify-list som jag är riktigt nöjd över. Denna gången är temat "Plugg och mys". Listan innehåller allt ifrån Melissa Horn, John Mayer, Legend till Winnerbäck. Fungerar lika bra att ha på under fredagsmyset som att plugga till. Klicka på länken på bilden nedan så får ni som har Spotify också ta del av den.

Här kan ni sno listan!


Att vara på fel plats.

Ibland känner man att man är på fel plats vid fel tillfälle. Jag behövs inte i Örebro, jag behöver vara i en annan stad - på en annan plats - hos en vän som behöver tas hand om. Även om personen säger sig må okej vill jag krama på henne och säga hur bra hon är. Jag behöver inte prata, tjata, uppmuntra och peppa - jag vill bara finnas där. Jag vill inte att milen ska vara ivägen. Jag vill ställa upp såsom jag vet att hon hade gjort för mig och har gjort tidigare..

Jag tänker på dig hjärtat
Dygnet runt - när som helst - finns jag för dig.
Glöm aldrig det.


Tänk vad dumma människor det finns..

Jag tänkte bara skriva av mig innan jag fortsätter plugga. Ska skriva om något som blir allt mer förvirrande och irriterande för varje gång jag blir uppmärksammad på den s.k "problematiken". Läs gärna hela texten. Ledsen om jag dumförklarar någon.

Ibland får jag frågan hur det känns att vara tillsammans med Daniel, som tydligen är "så mycket äldre" än mig. Jag blir lika chockad varje gång. Vissa frågar om ålderskillnaden är ett stort problem och om jag märker det ofta, att han är "så mycket äldre" än mig. Som sagt, lika chockad varje gång. Jag vet även att det fanns en del som tyckte det var konstigt att Daniel träffade en "så ung" tjej i början. Han var 24 och jag var 19. 

Ibland vet jag inte vad jag ska svara. Jag blir och är förvånad över att människor fortfarande 2009 tycker att FEM ÅR anses som stor åldersskillnad. Jag brukar svara att det självklart inte märks mycket och när det väl märks är det inte i en negativ bemärkelse, för annars hade jag väl inte varit tillsammans med honom? Sen jag började plugga på universietet med människor som är allt mellan 19-33 så har jag verkligen insett ålderns obetydelse. Det är väldigt sällan man frågar hur gammal någon är och faktum är att jag inte vet vissa i min klass ålder.

Jag är myndig, har rösträtt, får köra bil, dricka alkohol, gå på systemet, dricka alkohol i Usa, gå på krogen, jag är byxmynding och jag har tagit stundenten. Det enda Daniel får som jag inte får är att komma in på vissa klubbar men det grundar sig på policys och inte lagar. 

Jag förundras över att dessa personer inte förstår att det inte känns konstigt för oss, hur kan dem ens fråga? Hur kan människor som känner Daniel eller mig undra om det är ett problem och tycka det är konstigt? Om man känner Daniel och tycker han är en bra kille förstår man väl att han inte väljer en 19åring som ligger jättelångt ifrån honom i livssituation. Vi skulle inte vara tillsammans om vi inte hade samma värderingar och prioriterade samma saker i livet. Framför allt skulle vi aldrig blivit tillsammans om vi inte var kära i varandra.

Självklart har jag gjort färre saker än Daniel i livet och i framtiden kanske det någon gång uppstår problem pga. det. Men hittils har det aldrig varit ens i närheten av ett problem och det vet jag att Daniel också tycker. Jag förundras över att folk anser 5 år som stor åldersskillnad. Vi pratar inte 30 års åldersskillnad här, utan fem ynka år! Den enda gången problem skulle kunna uppstå är om Daniels vänner väljer att ta avstånd från oss pga. min ålder. Det är inget jag har märkt hittils. Tycker någon att jag är "för ung" för att umgås med ska dem självklart inte umgås med oss.

Det är okej att tycka att jag är ung. Men fråga för guds skull inte om vi tycker att det är ett problem, för då skulle vi väl inte vara ett par?

Jag hoppas detta är chockartat för de flesta, jag hoppas att de flesta inser att ålder inte har någon som helst inverkan på kärlek så länge man befinner sig i ungefärlig samma situation och vill ha ut samma sak av livet. 




 

Minnen av maj.

Det regnar ute och jag växlar mellan att vara tokglad och att vara riktigt riktigt energilös. Jag har ett mål med dagen/kvällen som återstår och det är att läsa 75 sidor, intensivt i en kursbok som ska redovisas på torsdag förmiddag. Jag planerar dock, för att göra kvällens lite mer mysig, köpa hem lösgodis och krypa ned under filten. Även göra en "plugg-spellista" på Spotify. Delar med mig utav den ikväll när jag uppnått kvällens mål. (Som ni säkert förstår blir det inget av Peters pass ikväll - sorgligt nog måste skolan gå före)

Jag tittade tillbaks i bloggen på maj 2008 och inser att mitt liv är skapligt förändrat. Dagar som idag, när jag haft en fantastisk föreläsning med världens bästa klass, saknar jag inte mitt liv i Stockholm. Men visst finns det annars saker att sakna. Jag saknar att sjunga på heltid, jag saknar lite uteliv i sthlm, människorna jag pluggade med och jag saknar känslan bara en promenad på söder kan ge mig. Dock saknar jag det inte så mycket att jag skulle riskera/offra mitt nuvarande liv med Daniel, med mina nya & gamla vänner, med en grym utbildning och bra framtidsplaner.

Men visst - det är inte mycket som är sig likt.
Bilden nedan är taget under en utgång i maj.
Emma och Malin saknar jag mycket.


Trött men nöjd.

Jag är ganska trött.
Men damn it vad jag är nöjd!

Ikväll var tredje gången jag var ute och "sprang" (läs: joggade). De två förra gångerna har jag succesivt kunna springa längre och längre utan att powerwalka något emellan. Men idag klarade jag hela rundan på 22 minuter utan att stanna! Jag är sjukt nöjd över det faktiskt. Jag är ju inte i närheten av bra än men jag ser ju tydlig förändring och förbättring! (Ett stort tack till Sara som sponsrat med löparskor!)

Dagen har varit intensiv men ett stort personlighetstest på morgonen (testet kostade 200 kr!) och sedan massa analyser på eftermiddagen. Gick 11 timmar i skolan idag och nu tror jag bestämt det måste bli till att sova. Imorgon kommer det folk och kolla på schäslongen. Hoppas dem köper den! I NEED MONEY!


"Sömn, jag behöver ingen sömn. Med tiden på min sida."

Så var en riktigt fullspäckad och rolig helg över. Jag hade nog önskat att den hade stannat lite längre. Jag behöver några fler sömntimmar. Imorgon befinner jag mig i skolan 11 timmar mellan 09-20 och det känns både underbart och förjävligt. Vi går in i en ny delkurs nu och det är alltid kul men jag skulle vilja ha några dagar ledigt och umgås med D...

Jag har varit effektiv idag. Hunnit med mycket. Jag har tränat ett gympass och efter det övningskörde jag. Blev bjuden på middag hos Daniels föräldrar. Var jättemysigt att få träffa Linnea och höra en liten bit av hennes USA-story. Ikväll har jag städat lite och nu skulle jag ha sprungit men jag hittar inte Daniels pulsklocka, vilket irriterar mig, så jag får ta mig ut imorgon bitti istället. Här ska inga vanor brytas. Jag är duktig.


En liten miniturné.

Sådär, då var våran mini-turné över. Dålig bloggande från mig under tiden men den lilla tiden jag haft ledig har jag sovit. Spelning igår i Krokek (utanför Norrköping) satte inte igång förän 23.30 så vi var inte hemma förän 04.30 inatt. Det är långa dagar det! Vi är iaf nöjda och har haft väldigt kul. Idag blir det övningskörning, planering med Elin och kanske smyga över till Daniels föräldrar för att träffa Linnea som har kommit hem från staterna. WIHO!

Här kommer bli bilder som togs under Arboga spleningen.






Mitt bästa.

Idag "firar" jag och Daniel 1,5 år tillsammans. (Det där med halvår kan vara viktigt.)
Det är alltså 18 månader sen vi officiellt blev tillsammans. Dock har han ju varit "min" så mycket längre än så. Hur som helst blir det inte mycket firande av, Daniel har match och jag ska snart upp på stan för att lunchdejta Elin & Lisen. 14.30 går bilen till Arboga.

Gårdagskvällen med Erik och Erika vart hur mysig som helst. Först grillade vi hemma hos dem på uteplatsen. Drack lite corona och bara hade det skönt i kvällssolen. När det sen började bli kallt promenerade vi över till oss och åt min paj och spelade spel. En mycket mysig valborg måste jag säga.