En ny kamera står högt på önskelistan i år...

(då skulle den här bloggen bli bra mycket roligare...)



skrattretande.

Man får stå ut med att bli dömd när man bloggar. Dömd, synad och placerad i fack. Nästan som ett osynligt avtal man skriver på när man börjar blogga. Man vet att det är så och man godkänner det.


Men det jag inte förstår, det är hur människor verkar tro att dom får "hela bilden" av att läsa bloggen. Att man kan förstå en person genom att läsa bloggen. Nu handlade det visserligen inte om mig och min blogg idag, jag råkade höra ett samtal om en annan tjejs blogg. Det var skrattretande. Jag menar herregud, det finns fler nivåer, lager och dimensioner som ni inte ser i min blogg. Sidor jag inte visar, åsikter och värderingar jag väljer att inte skriva om. Det kan tyckas ytligt, men att blotta hela sin person är inte min stil. Jag ger er det jag tycker är tillräckligt, personligt men inte privat. Man kan döma det man läser, det som står skrivet - men inte döma det man inte vet något om. Det som är utelämnat. (Typ, "Hon skriver bara om jobb och karriär, hon har nog inga vänner ...")

Herregud, jag trodde inte människor kunde tro något sådant. Att bloggen är allt vad en person är. Att det inte skulle finnas något mer. Nej, jag har inget intresse i att skriva uppsatser här på bloggen och tror inte heller ni skulle tycka det vore så roligt om jag skrev inlägg långa som mittuppslag, bara för att ni skulle få "lära känna mig". Fast visst, då mina vänner skulle ju kunna spara tid på att endast läsa bloggen istället för att ringa mig, om bloggen var det enda jag var. Så praktiskt.





Veckans kontorslåt.


Jag brukar säga att jag älskar norsk rap,
men man får ju ändra sig.
Jag älskar danskt rap.

Tomteglögg?




Norsk glögg. Tomteglögg?
Ni ser ju själva.
Den ser ju inte ens julig ut? 


Kombinationen av hur den faktiskt ser ut och Karolinas kommentar i inlägget nedan får mig att tveka på om jag ens ska prova. Dessutom sa den norska killen i kassan att den bästa glöggen fanns på IKEA. Nehe?

Mr brightside.

Så var det vardag igen och måndag ville verkligen att jag skulle förstå att den var här. Det har varit måndag helt enkelt. Väldigt mycket måndag. Jag ska ta mig till gymmet, sedan ska vi julpynta och dricka glögg. Har inte provat norsk glögg än men hoppas innerligt att den liknar svensk, annars kan det bli en tråkig December-månad. Förövrigt, deras motsvarighet till Julmust (julebrus) ser vidrig ut. Väldigt utspädd saft, brun saft - typ. Jag tänker inte prova.

Måste börja samla in önskelistor från mina kära snart. Påminn mig gärna. Måste påbörja handlingen av klappar redan i helgen.



Selma Spa, 26.11.11.

Jag och Elin hade verkligen en jättebra helg på Selma och allt vart tusen gånger om förväntan. Vi har glidit runt i morgonrockar, ätit god mat, druckit öl vid poolen, druckit kaffe framför elden och unnat oss mysiga behandlingar. Från och med nu är detta en tradition som ska fullföljas en helg i November kommande år framöver.  Foton tog jag knappt några alls och dom jag tog är inget att hurra för men här är i alla fall några.



fylleslag.

Sitter på bussen och ær evigt tacksam før att mina hørlurar och Laleh stænger ute Norrlænningarna och deras førfest. Jag har hamnat mitt i ett kompisgæng på 10 personer som ska till Karlstad før att, (quote), "Se Brynæs spøa skiten ur Færjestadhelvettet". Dom førflyttar mig dessutom 5 år tillbaks i tiden nær de dricker lakritsvodka så att det stinker i hela bussen (Sabina, once-in-a-lifetime?). Det ær næstan så att det redan luktar bakfylla och hur dom ska kunna komma in på arenan ær en gåta. Hursom, ær det inte rætt før mig att yttra mina åsikter och min ståndpunkt nær det kommer till val av hockeylag.


50 minuter tills Karlstad. Jag gømmer mig i min stora polo och hoppas att jag klarar mig hela vægen fram.


Sån´ja.




36-32 till DHK, vinst och en sambo som blev matchen spelare igen. 3e gången på 4 matcher, man kan säga att han är inne i en fin period nu.Det är kul, för det är han värd.  DHK är nu bara två poäng från första-platsen och det med en match mindre spelad än de andra lagen i toppen. Känslan dessa vinstkvällar är så otroligt skön. Nu väntar idol, hämtmat och sedan sova tidigt. Jag tror det här kommer bli en helt fantastiskt helg.

kjerlighet.

Nervös, snart på väg till hallen och kvällens match mot Runar. Det finns inget bättre fredagsnöje än match. Vid 22 ikväll kommer Sebastiens pappa på besök och stannar över helgen. Jag åker dock till Selma imorgon bitti så det blir en riktig far-son-helg för dom här i Drammen.


drömmar om resor, drömmar om sommar.

En av alla de saker vi sparar till för tillfället är vår semester i sommar. I dagsläget verkar det som om jag får ta en hel del av Juli vilket är jättebra då Sebastien har uppehåll från handbollen hela Juli. Det känns lyxigt att kunna spara till semester utan att behöva ruineras helt - så som det fungerade när man var student. Vi funderar lite på vart vi vill och jag tror det lutar mot att bila i Frankrike och Italien. Egentligen är jag mest sugen på USA men jag antar att jag får hålla mig. I Januari 2013 åker vi till USA för att fira min fina morbror som fyller 60. Fast det är klart, USA kan man väl göra hur många gånger som helst. Drömmen är att få besöka Seattle av någon underlig anledning. Det ska vara vackert.



King of the dancehall.



Fick jag endast välja en musikstil att alltid dansa till från och med nu skulle jag tvelöst välja reggaeton. Det gör mig så glad! Idag får "King of the dancehall" mig att orka storstäda (jag lovar, det är kaos!). Sean paul, Damian Marley och Kapten Röd ger mig energi. Jag bannar över att min kropp inte tillåter mig gå på Bodyjam ikväll. Jag får helt enkelt städa dansades istället. Tänk att få gå på en riktig, riktigt riktigt bra reaggaeton/dancehall-klubb någon gång. Det vore något.

.


sweet dreams to you, love.


Dagen idag är tusen gånger bättre än igår. Här har ni varför.


1. Jag har haft fina konsulentsamtal hela dagen. (Jag har världens bästa jobb)
2. Jag har tränat (att byta om på tåget, där kan vi prata om att utnyttja tiden?)
3. Säg vad ni vill, men ikväll är det final av Bonde söker fru.
4. Hasslum förlorade mot Arendal. Det värmde.
5. Två arbetsdagar till Selma spa med min finaste Elin.






all I want for christmas.

Esh, screw alteregot. Jag är trött, det är mörkt. Fick jag bestämma skulle vi vara i Örebro nu. Umgås med mina fina familjer. Äta mammas julmat, se lillebror öppna julklappar som om han fortfarande vore 10 år. Carolas julskiva skulle stå på i bakgrunden, precis som vanligt och vi skulle dricka glögg och mysa ända fram tills midnatt. Då skulle jag få gå och lägga mig, alldeles lycklig bredvid min finaste.


Imorgon är det 1 månad kvar. Snälla låt det gå fort.

Mitt altergo, Honey.

Jag har gått på helvarv hela dagen och är helt slut. Mörkret kom lite ikapp mig. Det var till och med mörkt när jag kom fram tills jobbet imorse. Det var något nytt. 

Jag skulle behöva skaffa mig ett alterego, som jag bara sådär kunde bli. En snygg, energifull, inte alls lika trött kvinna som är vacker och glad trots att det är November, som dansar snyggast i världen och som gör alla människor runtomkring sig glada. Hon skulle även vara en begåvad kokerska, skulle ha tid att lära sig flera språk och skulle såklart hålla alla löften om träning som hon ger sig själv, om och om igen. Jag tror jag skulle döpa henne Honey förresten, efter Jessica Albas rollfigur i dansfilmen med samma namn. Jag minns hur jag som 15åring drömde om att bli som hon!



Hopplöst fall.

Esh då,
jag svek mig själv.






Jag kunde inte vänta med julmusiken tills på söndag. Carolas Jul rullar nu på Spotify. Snälla, kan vi hoppa framåt en månad?

BodyJam.




Jag verkar ha kommit igång lite lätt med träningen igen. Jag har satt upp ett sex-veckors-mål, det vill säga ett mål fram till Nyår som ska motivera mig. Jag vet, jag har ju satt upp mål förut och de blir inte alltid jag uppnår de men utan mål är jag ännu mer körd. Tanken är att jag ska träna både hemma, på gymmet och ta några klasser. Ikväll tränade jag hemma, på torsdag ska jag prova Body Jam. Det blir spännande. Sägs  vara extremt jobbigt.

All this thime.

Tittar på Norgs motsvarighet till "De kallar oss artister" (Reisen till popstjernen). I dagens avsnitt får vi följa Maria Mena, en norsk sångerska som imponerar så starkt på mig. Hennes musik är verkligen speciell för mig. Jag ville lyssna på norsk musik i somras när vi precis kommit hit och hennes låtar var det första som föll mig i smaken. Jag minns alla tågresor till jobbet, när jag var assistent, och allt kändes så overkligt, så nytt och spännande.

När jag hör låten här nedan idag blir jag gråtfärdig av en anledning jag inte kan sätta ord på. Jag blir upprymd och vill skriva ett inlägg om "åh, tänk alla resor vi människor gör" men jag vet att det blir fånigt. Låten påminner mig om hur hemma det här känns, jag behöver kanske overdo eller överdriva. Låten påminner mig om att Drammen är hemma.




Vi har sett mot samma stjärnor, vi har sjungit samma sånger.




Till min kära far.
Minns du?

En Pauolo om dagen.

Vill tipsa om en helt fantastisk foto/inredningsblogg som jag följer slaviskt. Hon väcker fotointresset i mig igen och jag inser att en systemkamera (variant : billigare än den jag glömde på flygplanet) måste finnas på årets önskelista. Angelique lägger även upp "Dagens Paulo Coelho-citat" (min absoluta favoritförfattare). Det var en fin tanke tyckte jag.


Angelique.blogg.se

"Certain things in life simply have to be experienced - and never explained. Love is such a thing"




Tänk om vi vore två här idag.




Egentid i all ära - men tänk om jag hade en liten vän här. En liten hund hos mig. Det saknar jag, när man bodde hemma och hade djur i huset. Det är sådan villkorslös kärlek. Gränslöst, ömsesidigt beroendeförhållande. Nu ska jag ju bara vara ensam idag, över dagen, men ändå. Jag längtar tills den dagen då vi har möjligheten att bli fler här hemma.

a sunday kind of love.

Invirad i en stor filt i soffan. 09.10 är väldigt väldigt tidigt för att vara en söndagsmorgon måste jag säga. Jag har druckit kaffe med Sebastien som nu är på väg till Stavanger och match. Jag har stora planer för den här dagen. Först och främst, vila. Kanske till och med sova lite till. Njuta av nyhetsmorgon, Jobba lite hemifrån, gå och träna och tillsist njuta av Zlatans bok. Det var länge sedan jag hade tid för mig själv en hel dag. Det ska faktiskt bli lite mysigt.

det hade ju varit bra..

Det är så dumt, jag var nämligen precis på väg att skriva "kokbok" på önskelistan inför jul. Jag tycker dom är så fina och skulle så gärna vilja ha ännu fler än de vi har här hemma. De gör mycket för vårt kök och som accessoar är de perfekta. Det bästa hade dock vart om de fungerade som inspiration också. (Jag ser framför mig stora bjudningar för våra vänner varje helg och chockerande god mat). Då vore det ju en superbra investering. Om jag började laga massa färggrann, avancerad och pretantiös mat efter recept - men ska sanningen fram så är det ju det sista jag gör. De fyller inte sin tänka funktion. Men jag vet inte, man kanske kan få använda de bara som prydnad?

(En liten Arvid tittar även fram från hedersplatsen på kökshyllan)





19.11.2011

19e November 2011 har varit en bra dag. Långpromenad över berget mef kaffe i handen efter en lång sovmorgon, det borde alla lördagar innehålla.  Det är lyxigt att leva i ett land med sådan natur som detta, och att ha massa gångleder att välja bland - precis bakom huset. Vi Även hunnit med att träna lite, påbörjat en önskelista och nu ska snart sushi avnjutas. Min kära sambo är snäll som bjuder mig på sushi och gör min dag ännu bättre. Vi har till och med lyckats tajma in "Så mycket bättre" ikväll. Jag vill inte att den här dagen ska ta slut.




longing.




Om precis en vecka befinner jag mig på Selma spa med Elin. Det är verkligen en av denna höst/vinters höjdpunkter. Mest av allt ser jag fram emot trerätters-middagen med henne. Att få sitta och ha kvalitetstid med henne, utan stress och utan det pressade schemat jag alltid har när vi åker hem till Örebro. Och så längtar jag efter att få öppna brev2010 såklart. Och skriva brevet2011. Kort och gott, jag längtar.

18.11.11

Vi firar lite. Imorgon firar vi ännu mer. Jag orkar inte med någon alkohol ikväll så det blir fira med glögg. Det är trivsamt.





(Ibland får man improvisera. Glögg i marockanska tee-koppar. Osvenskt och banbrytande?)

Fröken Kolthoff.

Ibland blir man allt bra glad. Denna vackra kvinna lämnar en kommentar och pratar om att jag inspirerar och att min blogg gör henne glad. Vad pratar hon om egentligen? Hon, 23 år, vacker och snyggare än aldrig förr. Ensamstående mamma till en minst lika vacker dotter. Vad vet jag om att motviera och inspirera till att orka, till att stå upp för sig själv?


Tack fina du för kommentaren, men ärligt talat - är det någon som är en inspiration för småkvinnor som vi (unga kvinnor lät så cheesy), så är det du.

From head to toe.




Inspiration och kanske prio på årets önskelista? En ny dress till jobbet.

önskedröm.



trendenser.se

Dear Santa,

(med inspiration, eller snarare helt snodd idè från Soledad)




Kan jag få en sådan här sötnos till jul?

Hardcore, kompetent och värdefull.

De kommer alltid finnas där. De som skulle kunna gå över lik för att dra dig ner, få dig ledsen eller förtivlad. De som blir arga när du är glad, och blir glada när du är arg. Idag har jag varit deras värsta mardröm. Jag har fortsatt att le, smilat bredare än jag visste var möjligt. Jag har viskat tyst till mig själv att de aldrig ska nå mig. De finns i två kategorier, och jag vet inte vilka som är värst. De som lika gärna kan skriva i pannan att de är avundsjuka/bittra/missunnar dig lycka för att det är så uppenbart, eller de som låtsas vara glada men som ändå vandrar omkring med en stor fet falsk-stämpel i ansiktet?

Jag har ett kick-ass-jobb som på får mig att växa. Som lär mig att hantera jobbiga situationer. Ett jobb där jag måste konfrontera rädslor varje dag. Ett jobb som en 40åring skulle vara lycklig för, men som en 23åring uppenbarligen klarar av galant. När det blir tufft mummlar jag tyst att jag är hardcore. Hardcore, kompetent och värdefull. Det fungerar varje gång. Med det i huvudet kan de aldrig nå mig.




som så många gånger förr.

Man blir lite vilsen ibland. Snubblar omkring i Spotifys "hitlistor" eller för den delen likväl "Whats new". Kanske är det av lathet, eller kanske är det för att clublåtarna och allt untzz-untzz är ungefär vad min hjärna klarar av efter en hård arbetsdag. Det finns väl många bortförklaringar till att jag inte engagerar mig lika mycket i musik längre. I riktig musik.


Jag hade glömt vilken njutning och lyx det kan vara att lyssna, att ta sig tid att lyssna till riktigt bra musik. Med kvalitè och känsla. Med själ, gjord på musikalitet och passion. Låtarna nedan i denna lista ligger mig varmt om hjärtat. De kanske inte skulle spelas sönder och samman på en klubb nära dig, men de fyller mig med känslor och levererar tusen gånger mer än några allsångssplågor någonsin kan göra (även om norsk hiphop står högt på min lista just nu). Det är en salig blandning, lyssna gärna. Jag tror det finns något för alla.

Då och då kommer jag falla tillbaks till träsket, och säkerligen kommer jag dansa mig trött till de hundratals nätter framöver, men jag kommer alltid tillbaks - musiken är min terapi och min vän.



And we can't get much closer to God than where we are

Hemkommen från jobbet, dricker eftermiddagskaffe i soffan och känslan jag har idag är obeskrivlig. Eufori kanske. Jag älskar allt och alla idag. Till och med de som hade att göra min dag värdelös som sitt främsta mission, till och med de ler jag åt. Ikväll ska det firas - avokado&pesto-pasta, årets första glögg och sedan massa kärlek. Justja, glömde jag säga att det toksnöar här i Drammen? Som ett litet barn idag. Ett lyckligt sådant.



Idag känns det som om jag aldrig vill flytta här ifrån. Aldrig lämna den här känslan.




Vinst vinst vinst.



Seger med 29-22. Nu väntar Norsk cupfinal i Spektrum, 30/12. (Jag vet att han blir sur nu...) men Sebastien hade över 60% och blev matchens lirare för andra matchen i rad. Det är en rätt härlig känsla när hela stallen står upp och skriker. Fint att ha även ha med sig Anne-Line och Inger-Lill, de valde helt klart rätt match.


Glad och upprymd ikväll.

julstjärnor och julekransar.




Jag vet att det är lite tidigt men jag kunde inte låta bli. Två julstjärnor fick det bli tillsammans med en julkrans till dörren. Imorgon kommer Inger-Lill och Anne-Line med mig hem efter jobbet för att gå på matchen. Då måste det ju vara fint! Förövrigt är det väldigt kul att få ha dem med imorgon kväll. Och ja, blir det vinst imorgon så är det final 30e December i Spektrum. Jag behöver väl inte skriva hur roligt det skulla vara?

"Nær juldagsmorgon glimmar..."




Längtan.



När jag ser den här bilden längtar jag utomlands. Jag vet, jag kom ju precis hem - men det var evigheter sedan jag var iväg på riktig semster. Sommaren spenderade vi ju i Norge så jag har inte haft en ordentlig semester-vecka sedan April. I Januari flyger jag till Belgien för att se Sebastiens "hemland", när han är där med landslaget. - Det ska bli jättespännande, men efter det får det allt bli en solsemester. Stränder, solnedgångar och värme!


November är inte gjort för mig, jag tror jag skulle kunna må bra av lite ljusterapi. Någon som provat?


brrrrr.


Jag har införskaffat ny vinterjacka, herrejösses -
jag tror jag måste flytta in i den på heltid.
Det är så fruktansvärt kallt här.

Oh, so far away.

Foton blev det inte så många tagna men en väldigt väldigt fin helg, det hade vi. Intensivt som alltid men vi hann med det som var tanken. Utsvävningarna får vänta tills nästa gång. Java-frukost x2, Sofie+Pär-lunch, familjefika, fardagmiddag på slottskällaren, och sist av allt vin- och spelkväll hos Erik och Elin. Det är tufft ibland att ha er så långt borta, jag önskar vi kunde göra allt det här varje helg.



på väg.

Nu åker vi mot vårt finaste Örebro. Ser fram emot en helg fylld av familjehäng, mys-luncher, vin+spelkväll och javafrukost såklart. Jag ska få krama på min fina pappa på fars dag och umgås med alla de jag tycker om mest av allt. Det gör mig lycklig och glad. Ser till och med fram emot bilresan - tycker det är lite mysigt såhär på kvällen.





mission completed.

PS! Idag har jag försökt sprida svensk musik här i Norge. Ser det som ett sido-mission då de är så fasansfullt sena här! Jag skickar fredagsmail till mina konsulter och från och med idag ska mailet även innehålla "veckans svenska låt". Idag blev det "Vart jag mig i världen väder" med Svenska björnstammen, jag menar - den må vara uttjatad i Sverige men här lyssnar de fortfarande på Amarillo. Jag ser det som en god gärning och mina konsulter kommer ha koll först av alla.






I en sommarstuga, två fjortonåringar, med brustna hjärtan och för mycket tid att tänka.

och när vi ändå grottar ner oss i nostalgi,

Kent. Isola. Sommaren 2003.



"on the other side of the earth, theres a place were life still has worth"

Egentid hemma då Sebastien tränar. Jag började städa men fastnade i massa gamla musikal-noter. Som dom säger, från den gamla goda tiden. Fastade i Miss Saigons gråtiga ballader, och har nu sjungit bort all städtid jag hade. Precis som då. För femton år sedan, då musikaler var allt och kundmöten, storhandlingar och sparkonton inte existerade. Jag fastnade i Rents fantastiska texter och drömde mig bort till tiden med musikallinjen, månaderna innan premiär och vi levde, andades och sov den musikalen. Jag saknar det. Jag tror jag saknar det hela tiden, men det blir mer påtagligt ibland.


Speciellt när man ska städa och bara önskade att man fick vara åtta år igen och stå på Hasselbacken utanför Cirkus igen. Vänta med pappa, i sin finaste klänning, och bara längta tills att dörrarna öppnas igen. Tills att jag själv skulle stå där en dag.



Glans över vita skogar.



Igår premiär-åt vi pepparkakor och ädelost.
Det är verkligen ett tecken på att julen snart är här.
Glöggen sparar jag nog någon vecka till och likaså julmusiken.


Åh, vad jag längtar!

PS!

PS!



Jag ær stolt øver dig.

en bra torsdag.






Jag är inte omöjlig..


.


Dear arrivals.

Jag hade missat den här helt fantastiska videon. Tänk vilka söta människor det finns som vill göra något så fint och roligt, endast med avsikt att göra andra människor glada. Notera också att inga instrument spelas! Galet..



true story.

Typiska November-känslor väller över mig ikväll. Jag känner mig så grå, så trist och så obeskrivligt energilös nuförtiden. En liten grå mus, på väg att försvinna och bli osynlig. Jag vet att några solarietimmar och lite mer kraft på morgonen (något annat än utsläppt hår för en gångs skull?) skulle göra stor skillnad men jag har bara inte orken. Jag antar att det blir bättre snart - jag och November har aldrig kommit bra överrens.


December däremot, då brukar jag visa mitt rätta jag. Energifull och med massa längtan till jul. Vi får bara hoppas mina kära övelever detta vandrade November-spöke i tre veckor till. Vid första advent ska jag nog vara tillbaka.



You wanna know, how to make me smile. Take control, own the night.


20+13

ett sidoprojekt.
det största.
av kärlek.




ett livsprojekt.

"And from your lips she drew the halleluja"



"And If you do me right, Im gonna right by you"


Urdrag från Bloggen, December 2010.
(Det värmer att se att jag är på så god väg och att så många av punkterna inte är drömmar längre, utan vardag och grunden till en fantastisk lycka. Den trygghet jag känner idag har jag aldrig någonsin ens snuddat vid). 


"Vad mina drömmar kretsar kring är självklart väldigt olika. Stunden, humöret, årstiden och situationen påverkar. Ibland drömmer jag om att bli framgångsrik, ibland bara om att få vara glad. Ibland drömmer jag om att lära mig franska och italienska flytande, ibland om att få kalla mig själv lycklig. Ibland drömmer jag om att satsa på sången helhjärtat igen, ibland bara om att få sovmorgon. Vissa kvällar drömmer jag om ytliga saker såsom vackra klänningar, dom perfekta skorna eller en fet lön på kontot. Medan vissa mornar är det enda jag önskar en skön känsla i magen, en klump som är försvunnen och ett leende på läpparna.


När jag var liten drömde jag om evig kärlek. Om ett liv som musikalartist. Om tre barn och en man, om äktenskap och en fin villa med trädgård. Jag drömde om att bli ihågkommen, älskad och berömd. Jag drömde om lycka som inte gick att köpa för pengar och tid till att bli den jag alltid velat bli. Jag har nog kvar dom här drömmarna."




Lycka.




Förra veckan fick jag en fantastisk blomsteruppsättning och fin choklad av en konsult som snart slutar hos oss. Hennes värmande ord i kortet och hennes tankar om sin tid hos oss gjorde verkligen min vecka. Imorse när jag kom till jobbet hade jag fått ett fint mail. Nu är denna vecka säkrad också! ITänk vad mycket några små ord kan göra. En tanke eller en handling. Det är så fantastiskt skönt att då och då få höra att det man gör uppskattas och gör människor fott. Jag borde verkligen bli bättre på det själv.

Note to myself:
Mer spontana "jag-tycker-du-är-bra-handlingar".

Maskeradebal, Villa Grande. 2011.

Det visade sig att mina bilder inte höll någon hög kvalitè så jag får visa dessa tills fotografen på festen lägger ut sina.


Genom eld.

Min fina ær hemma igen. Jag møtte honom på flygplatsen imorse och kænde mig som ett barn på julafton. Att blogga ær inte prioritet ikvæll. Att slippa sakna, att vara glad ær prioritet. Imorgon kommer bilder från en vældigt vældigt lyckad maskeradbal på Villa Grande.



Nu ska jag visa Sebastien det bæsta av fredagens idol. Vissa kvællar ær allt bara enkelt. ♥

"You`ve only seen the ballerina, dancing in the clubs at night"

Det var evigheter jag kunde sitta såhær en lørdagsmorgon. Kaffe, fil och nyhetsmorgon. Har precis vinkat av mamma vid bussen och nu ska jag vila lite innan jag fixar det sista infør kvællen. 16.00 ska jag møta infør førsta førfesten (vors, som det heter) och 17.00 på næsta. 18.30 ska vi befinna oss på plats och jag ser verkligen fram emot kvællen. Imorgon ska jag sedan møta Sebastien på flygplatsen 12.00. Tænk, æven denna vecka tog ju slut!





Snodde några foton från mina fina kollegor.



 

 


Boomshakalack och sen ær det slut.




Hur glad tror ni jag ær? Timbuktu kommer till Drammen och mina kollega Inger-Lill ska komma hit och gå med mig. Jag har aldrig lyckats pricka in att se honom live och det ska verkligen bli kul att se om han lever upp till mina førvætningar. Det finns åtminstone få artister som levererat så genomgående bra album, under alla sina år som artist, som Timbuktu har enligt mig. Hursom, då ska det dansas!


"Det här är dödsdansen det är en sista chans
Det här är fem i tolv valsen på klippans kant
Det här är bom shackattack hej och sen är det slut
Så jag sätter den och njuter varenda minut"

Lørdag, 5e November.





Jag ser verkligen fram emot lørdagens fest. Det var længe sedan jag var på någon riktigt stor bjudning och med nærmre 100 gæster kommer det sækerligen bli en kvæll att minnas ute på Bygdøy. Det ær ju som sagt maskerad med tema Coctaile Atire vilket innebær att gæsterna ska ha vackra masker på sig. Jag vet æven med mig att jag kommer att få chansen att læra mig flera norska snapsvisor . Det ær ju fint før denna frøken som ær galen i Norska och allsång!


"Kun før meg"

"This ones for you and me living out our dreams
We're all right where we should be
With my arms out wide, I open my eyes.
This ones for you and me"




Min lilla mamma.

Mamma och jag sitter i soffan, med varsit tæcke runt oss. Vi køpte hem sushi och har hunnit med både Bonde søker och Carina Berg flyttar in. Det ær lyxigt att ha henne hær. Att slippa vara ensam i tre kvællar framåt och få kvalitetstid med henne. Vi sitter och pratar framtid, pratar om sommaren 2013, drømmer och myser. Længtar.


Førøvrigt riktigt roligt med Carina Berg på tv igen. Det hær med "læra-kænna-tv" ær tv helt i min smak.



Lycka.

Igår blev jag værldens gladaste. En konsult kom in på kontoret med værldens størsta blomster-uppsættning till mig, + lite choklad. Hon ska næmligen gå øver till vår kund och bli anstælld av dom, så hon ville komma in och tacka før sin tid hos oss. Hon sa så snælla saker och bara det att hon tænkte på oss på kontoret var så gulligt!

Det ær verkligen det bæsta med mitt jobb, att få erbjuda jobb till massa fina mænniskor. Det gør mig lycklig.


bright light shining, friend of mine.

Medans jag væntar på att det ska plinga till på Skype lyssnar jag på en jullåt. Jag vet det ær tidigt. Men jag fick feeling. Satt och tittade ut øver lægenheten och det ær inte svårt att se hur fantastiskt vacker den kommer vara i jul. Med ljusstakar i de stora fønstrena, en gigantisk julgran som syns enda ner på vår vackra gata. Och gløgg, ska vi dricka! Massor och ofta før att gøra kalla kvællar varma.

Nær det væl sedan blir jul ær planen att vi ska hinna med både Ørebro och Stockholm. Vi har en væl utstuderad idè om hur vi ska lyckas træffa alla de vi vill fira med. Jag vet att denna jul kommer bli magisk.



"jag ska måla hela værlden lilla mamma.."

Ensamtid i en nystædad lægenhet. Mamma kommer imorgon. Jag vet inte nær vi senast hade kvalitetstid i flera dagar, bara hon och jag senast. Det gør mig så lycklig, så glad. Hon åker hærifrån på lørdag, då væntar stor maskeradbal på kvællen med kollegor och på søndag morgon - ja, då kommer min bæsta hem. Det går bra det hær. Snart ska vi ha skype-date. Det ær ju en form av de date det med.



 
Mor & Dotter - 2007 och 2011.


.