Vin vid Oslo Opera.

På tisdag kväll ska jag ha en vindejt med Joanna på jobbet. Joanna från Lund. Hon har bott i Oslo några månader så hon får guida. Det känns i alla fall som hon valt världens mysigaste ställe. Vid Operan inne i Oslo, precis vid vattnet kan man sitta på dynor och ta ett glas på kvällarna. Det ser verkligen hur härligt ut som helst! Inger-Elisabeth en annan kollega (dock en norsk sådan..) har lovat att ta ut mig på "en tur på byn" (=utgång) snart. Det ser jag fram emot. Att få bekanta mig lite mer med huvudstaden. De är så söta mina kollegor.


Dynorna längst ner till vänster ...

"Välkommen hit, vem du än är - var du än är"

Det är så otroligt töntigt, jag vet. Men man blir lite lätt sverige-patriotisk av att se på Allsången på webtv. Vi har haft kvalitetstid på balkongen och tittat på gårdagens program. Jag har alltid älskat allsången och blir alltid lite lätt, sådär nördigt rörd i intro-låten. Börjar alltid älta att man borde bo i Stockholm och att "ja, Sverige är ju så himla vackert ändå". Det blir ännu värre när man är här kan jag lova - även om det är Norge, grannland med näst intill obefintliga skillnader så längtar man hem till Sverige. 


Jag är väl inte ensam direkt om att diskutera detta, inget unikt bloggämne direkt - men jag måste säga att Måns skötte sig fantastiskt. Jag varken gillade eller ogillade Anders Lundin, älskade dock Lasse Berghagen precis som alla andra. Hur som helst så var första programmet fantastiskt. September tillsammans med Lunds studentkör, Måns allsång av "Flickan och kråkan" och duetten med Danny i Kents fantastiska "Sverige".



"through the wind and the rain, Im right here beside you"

På lördag, på lördag, på lördag! Då kommer Elin till oss. Min bästa Elin som jag inte sett sedan över en månad då! Det brukar i och för sig vara så på somrarna men det känns tyngre i år. Längre bort och svårare att höras som vi brukar. Jag är så glad att hon kommer. Det är så fantastiskt med Elin, för jag vet - att vi skulle vara jättenöjda med helgen om vi så bara satt på balkongen från morgon till kväll. Vi behöver inte sysselsätta oss mer än så. Jag längtar efter att dricka vin med henne och ta igen all tid vi förlorad. Tänk, sist vi sågs låg en intensiv B-uppsatsperiod färskt i våra minnen. Det känns ju som evigheter sedan!




morgonrock.

Kan knappt hålla øgonen uppe. Har bunkrat upp med kaffe hær på jobbet. 05.00 ringde klockan. Jag ær orovæckande trøtt før att ha varit vaken i två timmar. Dock gør vædret mig lycklig, jag satte på låten nedan nær jag promenerade sista biten i solen. Vi ær rætt lika i vår smak på många sætt jag och Sebastien, men rock - det lyssnar han tvært bestæmt inte på. I børjan trodde jag att jag kanske kunde vænda honom men jag børjar inse att det ær helt omøjligt. Hursom, den hær låten får mig på riktigt bra humør.




klaga klaga klaga.


1. Jag kom precis hem (klockan är tio!)
2. Jag börjar jobba sju imorgon (dvs. gå upp 05.00)
3. Lalehs oerhört dåliga (snurriga? flummiga? ) sommarprat fick mig på dåligt humör redan tidigt.
4. Skattekortet har inte dykt upp vilket ställer till det BIGTIME inför lön nästa måndag.
5. Jag orkar verkligen inte laga någon vettig mat såhär dags - kul att lägga sig hungrig!
6. Det är drygt att leva i Norge (hej dyrt!) men fortfarande betala räkningar i Sverige utan att ha fått norsk lön än!


Så, nu har jag fått det ur mig.
Nu ska jag njuta av One Tree hill innan denna dag är slut.

En känsla av hemma.

Jag älskar att vi har SVT-kanalerna här i lägenheten. Det gör det lätt att känna sig hemma. Ikväll skulle kunnat vara en sådan kväll - Allsång på skansen har premiär ikväll. Ett måste om det inte hade varit så att jag jobbar till 20.00 inne i Oslo. Det känns inte rätt alls att de det på SVT-play, efteråt! Jag måste fundera ut hur jag ska göra...





Egentid med sommarpratarna.

Jag har alltid tyckt att "sommarpratarna" i P1 ær en bra grej. Dock en bra grej før dom med lite før mycket tid øver, eller møjligtvis før dom som kan ligga i en solstol och lata sig med radion på. Jag har aldrig haft den tiden på somarna, och aldrig haft tillræckligt med intresse før att lyssna på sændningarna på nætet i efterhand. Jag ær mer av en "alltid-ny-musik-i-ipoden-men-byter-ænda-frekvent-låt-eftersom-jag-ær-rastløs". Jag har dærfør aldrig riktigt, på riktigt, førstått charmen och storheten med sommarpratarna. Førræns nu..

Hær i Norge åker jag vældigt mycket tåg. Jag ær på resande fot nærmre två timmar om dagen. Den førsta veckan tyckte jag det gick strålande, men redan har jag børjat trøttna på førsenade tåg och byten hit och dit. Det ær inget svenskt fenomen det hær med problematisk kollektivtrafik, det kan jag lova. Hursom, igår kvæll bestæmde jag mig før att se dessa resetimmar som min vilotid, kvalitetstid och egentid. Dærfør laddade jag igår hem fler sommarprat-sændningar från førra året och æven de som varit hittils. Vældigt praktiskt eftersom en sændning ær næst intill exakt lika lång som min resa till Nydalen dær jag jobbar.


På vægen hit idag lyssnade jag på Alex Schulmans sændning från 2009. Jag har ju som sagt knappt lyssnat på så många andra men jag har svårt att tænka mig hur så många andra skulle kunna lyckas berøra som detta. Alex pratar om kærleken till sin døda pappa, om skam och om den dagen han træffade sin kærlek Amanda. Jag kunde inte børja dagen bættre æn så. Jag ser fram emot hemresan, då ska jag lyssna på Josephine Bornebuch. Ser æven fram emot Tumbuktu, Cecilia Fors, Daniel Adams Ray och Helena Begstrøm som ær några av årets sommarpratare.




S.E

Chest to chest
Nose to nose
Wrist to wrist
Toe to toe






"if this i what its like, than I neever been blessed before"

Det spelar ingen roll att regnet står som spøn i backen, jag fick tjænsten. Jag fick den andra tjænsten också internt - precis så som jag ville ha det. Efter møte med chef ær det nu bestæmt att jag børjar jobba 80% från och med mittten av Augusti och att jag delar mina procent på bemanningsassistent och consultant manager assistent. Jag får inte bara mer erfaring utan æven en mer flexibel anstællning och mycket bredare och varierande arbetsroll. Resterande 20 % ska jag bevisa før mig sjælv att  jag har karaktær nog att skriva c-uppsats i Retorik på distans.


Ibland ær det næstan skræmmande hur alla bitar i pusslet bara faller på plats. Jag har inte fått kæmpa æn. Jag har inte slitit før det hær. Hittils ær Norge en drøm. Førøvrigt, jag førsøker inte skriva på norska - men tangenborden på jobben ær sjælvklart anpassade efter det norska språket. Om någon nu undrade...


(och nej, jag bloggar inte under arbetstid. Om 18 minuter går jag på min vakt..)



"Theres not a thing that I would change.."

Godnatt.




(och håll tummarna för mig imorgon... )

Söndag i Oslo.

Äntligen sommarväder! Det ska avnjutas inne i Oslo med myshäng på Akers brygge och strosande på en loppismarknad som tydligen ska vara väldigt populär. Har vi tur hinner vi hem till ÖSK-Mjällby på bortplan. Igår kväll åt vi på GLASS igen - det har helt klart blivit ett favoritställe. Jag tycker det påminner lite om ett ännu hetare Babar (för er som minns) fast vid vattnet och med fantastisk utsikt.


"allting du pekar på.."



Sebastien på balkongen efter midnatt, med tänd lykta och filtar.

Midsommarafton.

Den här dagen har alltid varit speciell för mig. Jag tror midsommar kvalar in på topp tre av årets bästa dagar, strax efter nyårsafton och julafton såklart. Det handlar nog mest om att jag älskar traditioner och likaså tillställningar där vi får tillfälle att umgås med nära, kära och äta massa god mat såklart.
Det är dock en väldigt ovanligt midsommarafton här i Drammen. Ingen sill, ingen nubbe, ingen krans i håret och ingen släkt. Jag trodde inte det skulle kännas men idag är första gången jag verkligen önskar att jag var i Örebro. Vid Fåsjön i Sandbergs stuga med släkten eller på andra sidan sjön i Gråboda med mammas familj och vänner. Det är lite sorgligt men jag lovar att det inte går någon nöd på oss. Vi ska äta goda fetaostbiffar ikväll, ta någon öl och planera helgen. Kanske kör vi en heldag i Oslo imorgon med museum, sightseeing och restaurangbesök. ♥



kärlek.

På tal om bröllop,


Min älskade finaste ElinE förlovade sig med sin Jonas i söndags. Det är lite galet, galet bra. Det gör mig glad. Dom är så fina. ♥



Tanten och farbrorn.

På tal om tv-serier och program som vi tittat mycket på sista tiden så har kvalitetsprogrammet "Fyra Bröllop" gått varmt på tv4play. Jag inser ju även jag att det kanske inte är det mest inlektuellt krävande programmet som fyran haft och programidén känns kanske inte så genomarbetad (snarare lite "sista minuten-gjort") men jag tycker det är mysigt och jag har fått Seb att titta med mig nästan alla avsnitt.

Förra veckan var nog det sötaste bröllopet av de alla. Ett äldre par, en tant & en liten farbror i sjuttioårs-åldern skulle gifta sig efter att ha varit vänner i trettio år. De bodde inte ihop och ingen ville flytta in till den andre därför byggde de nytt hus. På betonggrunden till huset, mitt ute i värlänska skogen,med flaggstången symboliskt rest för första gången, med utsikt mot en sjö gifte de sig inför sina närmsta vänner. Ingen flådig brudklänning, inget ryshpysh, ingen flashig fest på en herrgård utan endast lite buffé i en hembyggsgård. Det var så mycket kärlek! Det var så himla äkta! Det berörde mig riktigt mycket att se dessa två äldre gifta sig så symboliskt och enkelt, och utan allt detta "runt-omkring-tjafs".

Visst drömmer jag inte om ett så enkelt bröllop och visst önskar jag en stor fest för alla våra käraste vänner men det var så fantastiskt att se alla de små symboliska gesterna som lyfta fram kärleken så mycket tydligare än vid många andra påkostade bröllopshistorier. Nedan ser ni en väldigt otydlig bild med den gifta tanten längst fram, i hennes väldigt "obrudiga" bröllopsklänning.


works hard for the money.

, första passet jag jobbar ensam, wish me luck! Har natt-passet, vilket innebär att jag gör lite admin och har jour om någon ringer eller mailar. Det känns lite spännande. Imorgon är jag ledig och så även hela helgen. Vi ska ut och käka på en restaurang nere vid vattnet - vi måste ju fira midsommar på något sätt! 



Hemmakär x 2.

Det är bra konstigt. Att det här är mitt hem. Men nästan ännu konstigare hur rätt det kan kännas så rätt från första stund. Det är tre veckor sedan vi var hemma nu. Hemma, i mitt riktiga "hemma", i Örebro. För andra kanske inte tre veckor skulle vara en lång period, men det är det längsta jag varit borta från Örebro. Jag är en väldigt hemmakär person och det skulle vanligtvis kännas som en lång tid.

Det är inte det att jag inte saknar alla där hemma. Inte det att jag inte funderar på vad dom gör. Hur pappa har det i butiken och med handbollen, hur Elin och Erik spenderar sina lediga dagar, hur mammas rygg mår, hur Williams sommarlov är och hur Malin har det uppe i Norrland på praktiken. Jag funderar på det hela tiden, men tiden går otroligt fort här. Det känns hemma. I lägenheten, i staden, på jobbet - jag mår bra. Mindre stressad än någonsin. Vi har roligt också. Skrattar väldigt mycket.


Hursom, om tre veckor ska vi hem till Örebro på semster. Det ser jag fram emot, det kommer kännas fantastiskt. Men tills dess ska jag njuta av mitt nya hem och ge den här sommaren alla chanser i världen att bli den bästa någonsin.



Lyckligt lottad.

Jag är lite kär i mitt jobb. Det är lyxigt, eller hur? Jag älskar arbetsuppgifterna, stämningen, kollegorna och jag älskar hur alla - verkligen alla vill någonstans. Det är häftigt hur mina kollegor, som är noterbart väldigt unga, lyckats klättra och utvecklats i detta företag. Jag älskar hur företaget vill satsa på unga, har en struktur och idé som ger bra förutsättningar för utveckling och som uppmuntrar varje anställd att ta vara på alla chanser som ges.

Det kommer bli ett fantastiskt år det här.

Bilden är tagen utan handelshögskolan i Oslo, precis bredvid vårt kontor där min kollega intervjuer en handelsstudent. En rätt briljant idé om jag får säga det själv, att ha speed-intervjuer högt upp i en lift med studenter för att verkligen befästa hur Academic vill få unga akademiker att växa och klättra högt.



seriemaraton.

Vi har senaste tiden letat efter bra serier att kära ner oss i tillsammans. Vi har provat "Mad men" men jag gav det kanske inge större chans - jag tröttnar så snabbt. Efter att ha sett Fredrik och Filips "Nittileaks" på kanal5play några kvällar bestämde vi oss för att börja titta på One Tree Hill från scratch. Alla åtta säsonger.


Jag gillade verkligen den serien när den gick men har aldrig följt den slaviskt. Jag känner redan att jag kommer bli smått beroende. Jag älskar, pinsamt nog, det där "lätta, glättiga amerinska" men som ändå någonstans har ett djup också. Greys Anatomy, OC och Sex and the city kommer dock alltid förbli favoriter.


"I´d go hungry, I´d go black and blue"

Så har dom åkt igen. Det känns tomt. Tiden går så fort, bara flyger förbi. Så har det varit med alla gäster vi haft hittils. Vi har gått på stan, fikat, druckit rosé, ätit lillebrors favoriträtt (tacos, offcource) och myst på balkongen. Jag längtar tills lillebror kommer igen, kanske i Augusti - då ska vi gå på fotboll och se Strömsgodset. Det blir mysigt.



mina.

Mamma och lillebror har anlänt.
Det är lycka, lycka, lycka.

hjärta.

Jag är så förbaskat stolt över dig. Galnaste, bästa kvinna. Det är din dag idag - glöm inte att njuta av varenda sekund och var stolt. Du förtjänar varenda sekund av lyckan! Jag tror på dig. Min Sabina.



vår fina balkong.


alltid.




Tack för att du kom och hälsade på oss igen papi.
Det var hur mysigt som helst, och du är alltid välkommen.

check.

Förövrigt, vi har fixat norska mobilnummer idag!
Jag är överväldigad för jag får ringa gratis inom norden!
Tänk så bra, nu kan jag ringa er där hemma hur mycket jag vill!

ambitions.

Det är en ett riktigt pådrag här på torget utanför oss. Drammen fyller som sagt 200 år och det firas hela helgen med ett fullspäckat schema på stan. Ikväll spelar Drammens egna stoltheter "Donkeyboys", som kommer härifrån. Jag har aldrig varit något jättefan men de finns två låtar jag gillar skarpt. Vi planerar att ta en öl på balkongen och njuta av musiken här hemmifrån.

And if somebody's going to make it
then this somebody ought to be you



"and if somebody is going to make it.."

Oj vad jag har varit bortskämd den här helgen! Ända sedan i torsdags har jag bara njutit av livet och allt som stått på schemat. Från att ha pappa här i torsdags kväll, till personalfest, Sofie-besök, shopping, utgång och nu sist idag har jag och Seb ätit lunch ute + inhandlat fina inflyttningspresenter från hans familj. Vi har fått världens finaste lykta till balkongen och en jättekruka med tillhörande blomma. Jag älskar hur vi kommer mer och mer i ordning, och lägger till små/stora saker som får lägenheten att känna oss mer hemma för varje dag.



Punkt slut.

Det ösregnar, vi är trötta, slitna men väldigt väldigt glada. Gårdagem var jättehärlig. På dagen shoppades det, satt på uteservering, kollade på handbollslaget som gick i jubileumsparaden och sist av allt beställde vi hem ÖSK-matchen och slötittade på. Sedan blev det god mat, drinkar och vi avslutade kvällen på "Glass" nere vid vattnet. Seb följde med för att ta några öl och sedan stannade jag och Sofie för att dansa.


Jag tror inte att det blir så mycket vettigt gjort idag. Lite film och mys i soffan på sin höjd. Bilder kommer senare.

were gonna save the world tonight.


"... the only girl in the world"

Jag mår så bra! Jag är så glad! Vi har besök av Sofie, hon anlände igår kväll. Som jag har saknat henne! Det är så lyxigt att ha henne här.


Sebban och hon umgicks igår när jag var på personalfest (tema: svensk midsommar!). Vi började festen vid fyra på Oslo-kontoret med att binda midsommarkransar till håret, lyssna på svensk musik - exempelvis Winnerbäck, dricka öl/vin för att sedan promenera till en restaurang där vi bjöds på klassisk midsommarmiddag med snaps och midsommarmat. Jag har verkligen världens bästa kollegor - jag tror min tid på Academic kommer bli helt fantastisk.


Jag kom dock hem tid och hann hänga med Sofie och Seb innan vi la oss. Nu har vi tagit sovmorgon, ätit långfrukost och diskuterat livet. Tagit igen dessa två veckor. Ikväll ska vi ut på stan där Drammen som stad firar två hundra år i ett stort jubileum. Ikväll väntar god mat, drinkar, utgång. Och justja, Sofie ska klippa och färga mitt hår. Det blir spännande det. 


Vackrast i världen.

16-06-2011

Ytterligare en fantastisk kväll är till ända.
Nu hoppas jag på så mycket sömn som det bara går sedan väntar jobb,
sommarfest med jobbet och en helg med Lexon.

Hur mycket dom än försöker första.

man ska inte lägga energi på dumma personer.
man ska inte lägga energi på dumma personer.
man ska inte lägga energi på dumma personer.



(nu la jag trettio sekunder på dig. Det är okej med tanke på att jag skulle kunna skriva en hel bok.)

något att längta efter.

Förövrigt är det ruskigt frustrerande att arbeta på en flygplats (Academic har ett kontor där också), vilket jag gör nu under upplärningen. Man ser glada, lyckliga, excalterade resenärer som är på väg någonstans överallt. Det gör en galet avundsjuk - jag vill ju också iväg! Vi har ju en innestående Egypten-resa men det finns verkligen ingen tid alls för resa i sommar. Den lilla lediga tid vi har ska vi spendera i Sverige och dela tiden på Örebro och Stockholm. Det är tur att Norge är vårt eget lilla äventyr. Vi får ta en utlandsresa i serieuppehållet efter jul...


för dig.

Kom precis hem från jobbet. På sängen låg ett paket. En svart, helt fantastisk långklänning från min finaste. Jag som gått och suckat över att jag saknar fina kläder till jobbet! Så fin är han. Jobbdagen har dessutom varit otroligt hektisk och kombinerat med kaos på Gardemoen (på grund av tågolycka) kunde han inte valt en bättre dag att muntra upp mig på. Om bara en timma kommer pappa hit på besök och stannar tills imorgon. Vi tre ska äta svensk färskpotatis och annan mat vi har saknat ikväll.



Fröken 1 och Fröken 2.

Precis pratat i telefon med Elin, min Elin. Gråtit en liten skvätt för jag saknar henne. Blir ledsen när jag ser "bästisar" på tv, som häromdagen när två nära vänner krama om varandra för att den ena mådde dåligt, då saknade jag Elin. Även om jag mår så bra här så önskar jag att hon var nära. Ja, ni andra också såklart men ikväll var det en riktig Elin-kväll.

En annan goding jag pratat med är Maria som jag skypade med igår. Det var verkligen alldeles för länge sedan vi sågs. Saknar våra tee-stunder på Åstadalsvägen. I sommar ska vi hänga i Stockholm. Hon har förövrigt fått samma tjänst som jag fast på Academic i Stockholm. Hur roligt som helst!
Mina fina i Januari.

trendenser.se

Älskar den här inrednings-sidan.

Det finns verkligen inspiration i mängder. Sovrummet på bilden nedan är helt i min stil. Isgrått och svart vore kanske något för hösten. Det tillsammans med våra fina golv och väldigt vita inredning tror jag skulle bli toppen. Förövrigt är det roligt att Sebastiens och mina möbler (från våra egna lägenheter) passar så fantastiskt bra ihop. Vi har två helt skiljda inredningsstilar men det har verkligen vävts samman så bra!



Innan jag kände dig.

Mållös igen.
Hur kan hon, om och om igen, låt efter låt lyckas så fullständigt? Det är en konst. Kanske en av de vackraste konster.




"lights will guide you home"

Första dagen på jobbet avklarad och det gick verkligen hur bra som helst! Det är verkligen en jätterolig arbetsplats och tjejerna i mitt "team" är hur gulliga som helst. Jag gillar att det är regelbundna veckomöten och träffar så vi alla får träffas och uppdateras eftersom vi inte jobbar samma vakter (som det så fint heter). Det ska bli jätteroligt! Nu de första veckorna har jag upplärning och imorgon ska jag ut till Gardemoen för att se hur det funkar där ute. Förövrigt började jag riktigt lägligt kan man säga - för på fredag är det sommarfest med hela Oslo-kontoret och även de som arbetar på Trondheim.


Och justja, på fredag kommer mitt Lexon-hjärta.
Det gör mig glad!



Tre sätt att älska någon.

Visste ni att i Japan så finns det tre sätt att säga "jag älskar dig" på? Daisuki säger du till vänner och bekanta som du håller kärt. Aishiteru säger du i ett mer seriöst förhållande och Koishiteru till personen du vill leva resten av ditt liv med. Jag tycker det är så himla fint - på något sätt slits inte det traditionella "jag älskar dig" ut och behöver inte förlora sin innebörd som det faktiskt gör i många situationer idag, då uttrycket används mer frekvent än vad det kanske borde.



Noll karaktär.

Hade lovat mig själv att gå upp med Seb när han skulle iväg till träningen imorse runt nio, men här sitter jag nu - nyvaken efter ytterligare en sovmorgon. Känns lite skrämmande att det ska vara så svårt att gå upp när jag måste sitta på tåget mot jobbet och Oslo klockan sju imorgon bitti. Idag blir det sola hela dagen. Jag ska packa picknickkorg med filt, mackor, dricka, ipod och tidningar. Ska promenera bort till en park som ligger alldeles intill älven.

Sommarpratarna.

Vill uppmärksamma SVT´s program "Sommarpratarna" såhär i förbifarten också. Har sett två avsnitt och är verkligen positivt överraskad. SVT bjuder in fem gamla sommarpratare från olika sommrar, som sedan får lära känna varandra och äta lunch på en herrgård ute i skärgården. "Att lära känna varandra" är ju inte särskilt nyskapande men under middagen får de lyssna på klipp från varandras sommarprat. Det brukar bli väldigt intressanta diskussioner och det är spännande att höra historierna bakom det som sändes på radio.



"let there be sunshine in your heart"

Söndag eftermiddag och äntligen är solen framme. Vi har haft en fantastisk helg med Sebastiens familj. Strosande på stan, kaffe i mängder, mys på balkongen, promenader på Union Brygge och restaurangbesök vid älven. Det har varit så mysigt att ha dem här och det är kul att veta att det snart (om några dagar) kommer fler gäster och hälsar på. Nu ikväll ska vi bara kvalitetsumgås. Njuta av solen, äta svenskt lösgodis och läsa tidningar som pappa skickat hit.


Förövrigt måste jag bara lägga en liten notis om min fantastiska far som blivit sportchef nu (äntligen..) i ÖSK handboll. Jag fick se en artikel i NA där han uttalat sig om nyförvärv och jag är så otroligt stolt över allt slit han lagt ner det senaste halvåret och allt han åstadkommit i klubben. Det är roligt att se att det äntligen börjar ge utdelning.


Restaurangen vi åt på igår kväll. "Glass".

gott samvete.

Precis hemkommen från ett träningspass. Skulle gått på ett spinningpass de kallar för "Freaky friday" - tydligen lite fredagsinspirerat inför helgen. Det passet var dock inställt så jag körde Zumba istället. Har inte gått på det sedan i höstas när jag gick på Dianas klasser på Nerikes - det är verkligen hur kul som helst och riktigt riktigt jobbigt stundtals. Jag körde överkropp efteråt på gymet eftersom det inte blir något mer pass under helgen. Så, nu kan jag ta helg med gott samvete.


Akropolis gym är inte i närheten så fint och nytt som något av de Friskis vi har hemma i Örebro men det är rätt charmigt. De har ett stort utbud på klasser och något som Friskis har missat är ju tvapparater vid motionsdelen! Det kan kanske motivera mig som avskyr att springa på bandet.



Student 2011.

Sitter och tittar på NA´s livesändningar och bilder från alla studentfiranden runt om i Örebro. Man blir så nostalgisk och jag skulle mer än gärna få uppleva den 8/6-2007 igen.


Stockholm i all ära men en av de bästa sakerna med Örebro tycker jag är att alla gymnasieskolor tar studenten samma dag. Det är en himla fest i hela staden och alla flak åker ju runt under samma timmar. Jag räknade att vi ändå har 18 stycken gymnasieskolor varav 6 är kommunala och resten privata. Dock skulle det ju självklart inte gå att ha en enda studentdag i Stockholm men jag är glad att det fungerar i Örebro.



Tanten och blomman.

Dagens bästa:

Jag fick en blomma av en främmande norsk tant utanför träningslokalen i eftermiddags. Jag satt och väntade efter träningen på att Seb skulle bli klar. Då kom denna tanten fram och satte sig bredvid mig. När hon förstod att jag var nyinflyttad svensk blev hon så glad att hon ville ge mig blomman hon precis köpt till sin egen balkong. Lite som en välkomstgest sa hon. Dessutom skulle hennes gubbe där hemma bara bli glad att hon inte tog hem fler blommor.


Hur gulligt var inte detta?

Karaktär.

Jag vill inte. Värdet gör mig galen. Jag orkar inte. Men jag ska.
Jag promenerar till Akropolis gym nu. Bara så ni vet.




(Jösses, vad jag ska vara nöjd när jag är klar sen!)



lite som livet alltid borde vara.


to you.

Sebastiens födelsedag och det spöregnar verkligen. Det skulle kunna ses som ett stort minus men vi fokuserar på att det är mysigt istället. Jag väckte honom med tårta, ljus, kaffe och sång på sängen - precis som han önskat sig, vid tio imorse. Nu ska vi snart ut i regnet och ta en fika. Efter det ska vi båda träna och vad kvällen har att bjuda får vi se..



anteckningar.

Hittade några anteckningar som skrevs på planet hem från Agadir, den åttonde April i år. Det är mysigt att läsa och oförståeligt hur dessa månader gick så fort (även om det inte gick tre månader som jag skrivit nedan). När detta skrevs var Norge endast en förhoppning, absolut inget bestämt och inget vi kunde veta säkert.

"Om tre månader kanske vi har bytt stad, bytt vardagsliv och sovplats. Bytt lägenheterna på Väster/Öster mot en ny bostad – något som är vårt gemensamma. En plats att fortsätta vår historia, vår saga och vår dröm på. En ny riktning, ett landmärke och ett helt tomt, nytt och vitt ark som vi kan fylla med exakt det vi vill."



fröken fix.

Har precis strosat på "byn" för att fixa jobbkläder och det sista inför morgondagen. En sak är säker och det är att det inte alls är roligt att leva/konsumera i Norge på svensk lön. Jag får ju inte norsk lön förrän 25/7! Det finns verkligen hur mycket fina sommarkläder på stan som helst just nu, men jag tror mycket handlar om att det fortfarande känns som om vi är på semester och inte att vi faktiskt bor här. På semester vill man ju unna sig och lyxa till det. Jag höll mig dock idag och "nöjde" mig med mina tråkiga dresscode-byxor. Det är nog bäst, alltid svårt att räkna ut hur mycket som kommer gå åt i detta galna land.

"vissna rosor och rött vin"


Skypesamtal med Elin och Jannis, igår kväll.
Fröken Pettersson kommer troligtvis till oss i Juli.

"She works hard för the money"


Första dagen på jobbet.

"show me heaven, cover me"

Nyvaken, precis avnjutit morgonkaffe och ska snart iväg till ett köpcentrum som vi inte besökt ännu. Imorgon fyller Sebastien, så det finns en del att fixa. Till helgen får vi besök av hans familj - det ska bli jättemysigt att de ska komma hit och se hur vi har det. Idag ska jag på tal om ingenting träna för för första gången här i Drammen. Sebs klubb har varit jättegulliga och löst ett kort åt mig jättepraktiskt. 



...



Skype med lillebror, mami och Ronja såklart.
Älskade älskade älskade.

"To make you feel my love"


"I´d go black and blue"

"When the evening shadows
And the stars appear
And there is no one there
To dry your tears
I could hold you
For a million years

To make you feel my love

I'd go hungry
I'd go black and blue

I'd go crawling
Down the avenue
No, there's nothing
That I wouldn't do
To make you feel my love
I could make you happy

Make your dreams come true
Nothing that I wouldn't do

Go to the ends
Of the Earth for you

To make you feel my love"




Sommarkonsert.

Justja!


Igår när jag var ute och sprang (okej, jag joggade) runt älven fick jag se en affisch som annonserade en konsert på Union brygge här i Drammen den 17e Juni. Både Björn Eidsvåg och Bo kaspers orkester ska spela! Det ska verkligen bli roligt. Jag tror inte att vi kommer att betala för att gå på den men hur mysigt är det inte att ta med picknick-korg, lite vin och sitta i gräset intill vattnet och njuta?

"Sometimes I feel so smart, today isnt one of thoose days"

Notis till mig själv:
1. Införskaffa mörka byxor som inte är jeans.
(Dresscode, dresscode, dresscode)

2. Kolla gärna upp dresscode för blivande arbetsgivarna innan du flyttar till länder där en filmjölk kostar 32NOK och en pizza som minst 90NOK. (På så sätt hade du kanske kunnat undvika att lägga halva kommande lönen på mörka byxor som inte är jeans. Smarthead!)

"from the very first moment"

Så var jag tillbaks i Drammen. Det är en rätt speciellt känsla när man går över Drammen-bron (en lååång bro) från järnvägsstation upp mot vårt torg. Det är rätt speciellt att promenera den vägen och vara på väg "hem". Vårt hem. Det låter kanske larvigt men jag har någorlunda redan vant mig vid tanken. Det känns så rätt. Det är rätt.


Mötet på jobbet gick jättebra och jag längtar efter att få komma igång. Upplärningen börjar om en vecka - om jag inte skulle hamna ute på uppdrag redan nu i veckan. Detta innebär förstås lite mer semesterdagar, vilket inte är mig emot! Jag skulle bara önska lite bättre väder. Idag har det regnat hela dagen.

På väg.

Så var ledigheten över. Inte helt - men idag är första dagen ska jag in till Oslo och träffa nya arbetsgivaren. Det ska bli jättespännande! Jag är väldigt glad över att det är ett "ungt företag" och att medelåldern är 27. Det känns som om förutsättningarna för att skaffa sig lite nya norska vänner är rätt stora då.


Big Brother final.

Ja, larvigt - jag vet. Men har man en blogg så har man. Det är en stor kväll ikväll!


Såhär TIPPAR jag kvällens resultat.
1. Martin
2. Simon
3. Peter

Såhär vill jag att det ska se ut.
1. Peter
2. Martin
3. Simon

"livet är en resa, inte en destination"

Den här fina tavlan fick jag av min Sofie i sen födelsedagspresent. Den står på vårt sängbord och jag tycker verkligen texten är passande - för livet i allmänhet men kanske lite extra just för stunden. Värt att påminna sig själv om ibland. Förövrigt saknar vi dig Lexon, kom snart hit! ♥



En gullig grej.

Vi satt ute på balkongen igår kväll och diskuterade huruvida vi (människor överlag) ofta är dåliga på att ge cred, visa uppskattning och berömma människor som spelat stor roll eller inspirerat oss i livet. Jag hade glömt att berätta en väldigt gullig sak som hände mig på balen jag jobbade på förra veckan.


Det kom fram en tjej till mig i garderoben och konstaterade att jag gått på Karl-Johans skola. Hon var född 92 och vi hade inte gått där samtidigt men hon sa att hon väldigt gärna ville berätta en sak för mig. Hon hade varit på en vårkonster (2003) där jag sjöng solo. Jag hade sjungit gospellåten Joyful och hennes familj hade filmat framträdandet. Hon sa att hon tyckte jag skulle få veta att det var det framträdandet som inspirerat henne att hålla på med musik och att söka till Karl Johan några år senare. Likaså att hon än idag kan titta på den inspelningen och att hennes familj var helt förälskade i låten.

Var inte det hur gulligt som helst? Det fina i berättelsen är absolut inte att hon gav mig komplimanger utan att hon faktiskt gick fram och berättade detta för mig. Jag har ju tusentals människor som inspirerat mig i livet men som inte vet om detta. Människor som jag inte känner men som jag träffat, som har fått mig att fatta viktiga beslut. Hur som helst blev jag otroligt glad och jag tycker det var väldigt gulligt gjort av henne.

"fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå"


Solsting.

Man inte inte klaga - det ska man ju inte, men jag känner verkligen att jag lever. Den norska solen tar! Ordentligt! Jag har något mindre tillstånd av solsting och frossar som om jag hade feber. Det har varit riktigt riktigt varmt här idag. Jag får vila lite ikväll och sen köra imorgon igen. Det är inte mycket mer med det.

Förövrigt har vi fått bevittna ett norskt traditionellt bröllop (tror vi?). Vi bor ju precis vid en kyrka och idag när jag hängde på balkongen börja det låta som tusan. När jag titta över räcket fick jag först se en man som gick i sptesen av ett långt led med människor och spelade på en trumma - lite folkviseaktigt. Sedan kom brudparet och där efter alla brudgäster och vandrade tillsammans ner för backen. Det var väldigt maffigt!

"lay your heart in my knee"

Jösses, jag är hopplös. Sitter ihopkurd i soffan och tittar på reprisen av finalen från So you think you can dance. Vilken säsong det är vet jag inte men en kille (streetdancer) vid namn Joshua vann. Jag bölar som ett litet barn. Tänk vad ren och skär lycka kan beröra. Att se hur hela hans familj gråter, hoppas, studsar, hyperventilerar av glädje och stolthet är fantastiskt.

Förövrigt, det är lite som terapi att se på dans (dessutom en liten språklektion när textöversättningen är på norska!). Nu ska jag snart bege mig mot "idrettens hus" där Seb tränar. Idag ska det pressas! 


Courtney och Mark i en fantastisk jazzkoreografi.


Tommy, Thomas och Torsten.

Så säger vi godnatt. Precis skypat med pappa. Tänk vad sjukt smart det är med Skype ändå! Vi satt ute på balkongen i kvällsolen flera timmar förut. Vi hade nog önskat oss en varsin kall öl när vi satt där men tyvärr insåg vi inte hur smart det skulle varit att ha tagit med öl från Sverige när vi åkte. Ölen är hiskligt dyr! Hittils har vi kommit på att standardvarorna vi önskar att gäster köper med sig är: Kaffe, Alkohol, Snus, godis, svenska tidningar och för min del även lite tröjor från H&M som jag kikat ut här (borde ju vara billigare hemma).


Imorgon ska vi bada på utomhusbadet här i Drammen. Det ska verkligen bli härligt. Bada och steka i solen. Pappa är söt och har gett mig ett önskat träningskort här i byn så att jag ska kunna sysselsätta mig med träning när Seb är iväg och tränar. Det känns verkligen jättebra! Världens gulligaste lilla pappa!

"Är det här platsen, jag kan finna ro? Lägga ner mitt huvud och våga känna tro"

I väntan på att kunna införskaffa nya balkongmöbler så använder vi oss av dessa. Visst ser det mysigt ut? Frukost på balkongen är riktigt lyxigt. Förövrigt känns det helt galet med den här ledigheten. Jag har sista 6 veckorna gått upp innan åtta varje dag, bortsett från någon dag i veckan. Det är rätt ovanligt för att vara student. Hela våren har jag slitit med att jobba paralellt med skolan och i slutet blev det lite mycket när jag skulle planera en flytt samtidigt. Nu får jag dock nästan mer ledighet än vad jag klarar av.

Vi vaknar på mornarna, äter frukost i lugn och ro, packar upp några kartonger och promenerar lite. Sedan uträttar vi lite ärenden innan lunch och på eftermiddagen tränar Seb. Jag har precis legat på en filt och läst i en park, ikväll väntar mysmiddag och Big Brother (tackar gud för tv11-play!). Jag tror att ledigheten är det absolut bästa sättet att inviga vårt liv i Drammen på. Men det ska samtidigt bli fint att börja jobba nästa vecka - jag är lite rastlös för det här. Finns det inga mellanting?

SE.


komsi.

Och när vi ändå är inne på förvaring.. jag skulle kunna offra mycket för denna fantstiska nedan. Jag vet att Arielle (sebastiens syster) har byggt (notera: byggt) en sådan själv och har i hallen. Det är mycket ambitiöst men inte allt likt mig, så jag får gladerligen vänta tills den finns att köpa utan att jag ska behöva äta nudlar hela 2011.



"cause god makes no misstakes"




Min födelsedagspresent från mami&familjen - vår fantastiska rullande garderob. Den toppar nog helt klart top5-listan över bästa "möblerna" i lägenheten. Här har vi hängt våra favoritplagg. Jag mina favoritklänningar och kavajer, och Sebastien sina favoritskjortor. Den står för tillfället i gästrummet. Jag argumenterar för att bygga ihop en till sådan så vi får en varsin...

"vi elsker dette landet."

Notis:

I den stora garderoben i lägenheten finns en stor (jag menar: STOR) norsk flagga. Är detta en slags pik att de lämnade kvar den? På varje balkong i området finns ett litet hål där flaggorna ska sitta. Det är stanard. Men jag tror bestämt att det kommer dröja innan det kommer upp någon norsk flagga på vår balkong..

Dag1 och dag2.


Drammen.

Livet är bra. Detta blir ett kort inlägg. Flytten har gått så över förväntan! Vi har haft sådan tur som hade sådana fantastiska medhjälpare vid flytten. Pappa, Pygge och Micke ni ska ha världens största tack! Allt har gått väldigt smärtfritt och nu sitter vi i vårt nya fina vardagsrum och har precis avnjutit den första kvällsmiddagen följt av kvällskaffet. Pappa stannar här inatt så imorgon ska han och jag gå på sightseing i Drammen medan Sebban tränar första träningen med laget.
Livet är bra ikväll.