...

en kväll som denna.
med tentaångest värre än någonsin tidigare.
Ja, då vore 11 år och musikaldrömmar något.
(läs:föregående inlägg)



dom lätta besluten.

Ikväll är en sån där jag älskar att ha en blogg.


Ikväll är en sån där jag önskar jag var elva år igen. Elva år och stod på Djurgådsbacken, upp mot Cirkus i Stockholm. Förväntansfull i min nya klänning. Inför en ny spännande upplevelse. En musikalupplevelse som skulle ta mig med storm. Som skulle förflytta mig 10 år fram (idag..), då skulle jag vara något. De var så enkelt att drömma. Det var så fantastiskt att föras bort i musikalerna. Att älska varenda sekund av föreställningarna. Textraderna som förde mig in i framtiden. Tonerna som gav gåshud. Melodierna som förföljde mig vart jag än var.

Alla beslut jag tog i den där klänningen. Det var stora beslut. Jag tror knappt jag lovar mig så stora saker längre. Ändå var dom besluten dom lättaste att ta. Det var hjärta och känsla rakt igenom. Aldrig logos, aldrig ethos - bara pathos. Bara jag och magkänslan som alltid finns där. Idag har den liksom försvunnit bland meritpoäng och psykologiböcker.

En kväll som ikväll. När jag fått blicka tillbaks till de där fantastiska åren. Jag och pappa, på äventyr. Pappa som alltid såg till att jag fick uppleva det mesta och det bästa. En kväll som ikväll, på Conventum, med Herr Jöback på scenen är jag så evigt tacksam för att kunna blicka tillbaks till de där åren då naivitet var min bästa vän. Naiviteten, pappa, jag och alla äventyr.


Aldrig mer.

alltså.
på allvar.




Jag ska aldrig mer klaga i när den här tentan är över. Jag ska vara så lycklig. Och ja, jag ska ligga vid poolen varje dag och glassa. FINT LIV!

Nalle PUH!

Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.

Källa: Nalle Puh





(Jag känner verkligen så. Jag är så lycklig att få vara i en tvåsamhet. Det är fint.)

The gardens tale.

Börjar få lite lätt panik över tentan. Måste säga att jag inte direkt känner att jag lärt mig något än. Allt jag vill tänka på är Dubai (sitter på planer om exakt en vecka). Jag vill tänka på 40 grader, drinkar, härliga stränder, underbar shopping och massa god mat. Jag vill inte tänka på personlighetspsykologi över huvud taget. Daniel sköter middagen här ikväll. Det är otroligt tacksamt en kväll som denna.

Förövrigt har Volbeat släppt nytt album. jag älskar det. Volbeat är bästa "Höst-bandet". Volbeat ÄR höst, för mig. Jag tänker på hösten 2008 när vi pendlade till Skövde. Det var en mysig höst, på sitt sätt.


(Hur ska någon låt kunna slå denna? )

so it goes.






I could walk a thousand miles to be with you.

Tatuerad och klar.
Herrejösses vad jag är grym.
Jag är så himla nöjd. (bild kommer ikväll)




Tre timmar liggandes och jag kan lova er - vill ni har en nära-döden-upplevelse så ska ni tatuera på/runt om revbenen. Jag tycker det är lite roligt för Sonny på studion (min tatuerares man) har tatueringar över HELA kroppen, förutom just vid revbenen. Han påbörjade en för tre år sedan men palla inte att slutaföra den för att de gör så fruktansvärt ont.


Hubbabubbawaboobaband / The band of Awesome / Danny and the piglets

jag är lite lycklig.
jag har världens bästa band.

dom är bra.
snygga.
roliga.
galna.
musikaliska.
trevliga (oftast)
och dom står ut med mina klassiska "emma-cp-stressad-ryck"

Herrejösses, vad lyckligt lottad jag är.







friday, Im in love.

Fredag vilket innebär jobb, dock bara halvdag för min del. Jag har nu slagit mig ner för någon timmas plugg. Ska över till Fröken Englund senare för att äta hennes hembakade paj, efter det på middag hos svärföräldrarna och sist rep fram tills inatt. Den här helgen kan nog bjuda på både bu och bä. Först spännande saker imorgon förmiddag men sedan bara plugg, plugg och plugg.


D.



Jag älskar dig.

anka1 och anka2.

nu kör vi igång på allvar.
kaffe. och väldigt mycket psyk-laborationer.
(vi började med varsin försovning. hejja oss.)


Kristina + Martin











Gerzic, my love.

Alltså.
Stoltaste tjejen i stan ikväll.
3-1



Tre mål efter 36 minuter.
Vad mer kan man önska?
(förutom en tabbe som blev straff som sedan orsakade det enda motståndar-målet?)



Gerzic my love.

Ack värmland du sköna.

Alltså.
Det måste blivit något fel.
Stort fel.



Jag måste vara värmlänsk egentligen. Jag måste vara född i Värmland. Mamma, pappa, har ni inte glömt att berätta något? Jag blir rörd när jag hör "Värmlandsvisan" (vill ha den som igångsmarch på mitt bröllop), mitt hockeyhjärta bultar starkt och passionerat för FBK, jag känner mig hemma i Karlstad, tycker Sven-Ingvars borde kultförklaras och börjar prata Värmlänska så fort jag kommit ut på motorvägen mot Karlskoga. Hallå, kom igen! Jag måste vara värmlänsk! När jag träffar någon som kommer från Värmland vill jag liksom bara skrika - HALLÅ, jag med! HIGHFIVE! (läs: överdrift)

(Nu skrattar Davidencho hånfullt och tycker att jag är en riktig wannabe. Ha! Bara för att han fått födas på rätt ställe!)








On her way.



Hemkommen från en otroligt intressant dag i skolan. Hade föreläsningar och workshops med utbytesstudenter om kulturmöten i arbetslivet. Mycket givande dag. Ikväll blir det fotboll med Daniel, Micke och William. ÖSK-Gävle, känns som om det borde vara en smärre "Piece of cake" men jag vet att dippar kan komma vid de mest oanade tillfällena så jag vågar inte riktigt tro på vinst. Får jag dock önska så gör Ajdarevic (my baby!) och Gerzic varsit mål. Alvbåge håller nollan och detta gör såklart att vi behåller tredjeplatsen i tabellen (precis där vi SKA vara).




the worlds greatest.

Precis hemkommen från Zumba. Jag slutar verkligen aldrig fascineras över vad lite träning kan göra med en. Jag har haft ont i huvudet hela dagen. Varit trött, frustrerad och allmänt grinig. Jag var så himla nära att inte åka och träna ikväll, att tänka "jag är värd att vara hemma och slappa". Men egentligen, det är ju tvärt om! Jag var värd att träna ikväll. Det kanske låter klyschigt men vad tusan, jag mår så himla mycket bättre efter att ha fått rört på mig, svettats och dansat till en massa bra musik. Jag är inte trött, jag är glad, jag är inte grinig, jag är nöjd.

Mitt mål var att träna fyra dagar den här hösten och jag måste säga att jag är väldigt nöjd över utfallet. Jag har tränat tre till fyra gånger varje vecka i ca. fem veckor. Jag hoppas verkligen jag fortsätter hålla denna trend efter Dubai (förövrigt, 12 dagar kvar!).


Att vara i vardagen men längta till äventyren.

Har funderat mycket på det här med vardagen idag. Vardagen kan vara rätt så lurig tycker jag. Speciellt när man lever i ett förhållande och bor tillsammans med någon. Såg "Efter tio med Malou" imorse där Ann Söderlund och hennes sambo ställde upp och pratade om hur man får ett fungerande vardagsliv utan att tappa gnistan i förhållandet. Jag pendlar lite mellan att tycka att det är pinsamt med människor som exponerar sig så i tv och att det är intressant. Men oftast kommer jag fram till att vi idag ska vara tacksamma för människor som öppnar sig och delar med sig av sin erfarenhet till andra. Jag tror vi behöver det idag.

Alla måste ju skapa sina knep och sin trix för att klara av vardagen. Jag och Daniel har nog ett sätt som många kan tycka fyrkantigt och enformigt. Vi sitter varje söndag ned för att skriva hur kommande vecka ska se ut. Vi skriver ett schema över vem som lagar mat när, när vi ska städa och när vi får tid att ha kvalitetstid. Detta är enda sättet för oss att få någorlunda struktur i vardagen. Jag tror att det finns en stor chans att det är just dessa vardagssaker vi skulle bråka om annars. Nu slipper vi allt tjafs om vem som ska laga mat och vem som ska fixa matlåda till vem. Jag vet att det skapar trygghet för oss båda då man t.ex. lugnt kan känna sig trygg i att den andra personer fixar när man själv har mycket att göra. För oss ger detta mer tid till mys & kvalitetstid.

Dock är vi även (som kontrast till schemana) väldigt duktiga på att unna oss mysiga stunder utanför vardagslivet. En av de finaste komplimanger jag fått var av min
kusin Malin för något år sedan. Hon tyckte att jag och Daniel var så gulliga som gjorde så mycket roligt ihop och alltid planerade mysiga saker ihop. Det är väldigt sant. Det är lite så vi överlever vardagen. Vi tycker det är härligt att planera ihop och att ha saker att längta till. Allt från små restaurangbesök mitt i veckan till utlandsresor och äventyr. Jag älskar dessa tillfällen och tycker de är livsviktiga. Dock tror jag även att det är väldigt väldigt viktigt att "vara i vardagen" och acceptera att det inte alltid kan hända saker. Jag har fått acceptera att måndagar måste få vara gråa och trista men att man kan göra väldigt mycket små saker som lättar upp och sätter guldkant på tillvaron.


Rom 2008 - Maj.






Inc.

Hinner inte skriva mer än att jag är galet kär i min kamera, att jag älskar bröllop (gårdagens var så vackert och sången gick fint) och att tentaplugg inte alls är vad jag vill lägga energi på just nu. Imorgon bitti 10.00 smäller det BIGTIME och nervös är bara förnamnet. Nu ska jag lägga lite energi på rep istället. HEJ!



(Bilder från helgen kommer ikväll eller möjligtvis imorgon)

Bröllop.

Har värmt upp hela morgonen. Jag menar, rösten funkar ju inte riktigt på samma sätt som den gjorde på gymnasiet - när man bara kunde sjunga om upp en kvart och sen köra direkt. Jag saknar min gymnasieröst. Jag saknar att sjunga minst två timmar varje dag.

Men hursom, uppvärmd och klar. Sminkad och stylad i håret. Väntar på min karl som befinner sig inne i centrum för lite shopping. Sen bär det av mot kyrkan. Fjärilarna i magen kommer snart att infinna sig. Att sjunga på bröllop är inte som något annat, det är större än det mesta. För brudparet är det deras största (troligtvis) dag hittils i deras liv och det är INTE LÄGE att inte leverera efter deras önskemål i kyrkan.

Förövrigt - min nya Pentaxx kamera är helt fantastisk. Herrejösses vilka bilder det blir! Ingen är lyckligare än jag. Tycker synd om mina vänner som kommer behöva stå ut med mitt "Klickande" dygnet runt numera.


Kokar.

Skulle egentligen behöva kommentera en kommentar jag fick på klippet "Osvenskt". Men på allvar, jag får inte ned några vettiga ord. Jag blir så fruktansvärt arg. Inget upprör mer än det här. Jag skriver en kommentar ikväll istället.


Nu blir det en lunch med fröken Pettersson på Java.
Senare ut på Marieberg. (Kanske får med mig en systemkamera hem?)
Ska bli så skönt att åka iväg ikväll. Jag gillar att åka bil med mitt hjärta.




Världens viktigaste klipp.

Ingen, ingen ingen - får lämna denna sida utan att titta på detta klipp.

För visst är det så att jag stolt kan säga vad jag på söndag ska rösta på, jag ska rösta på Moderaterna. MEN (stort men) ni får rösta på Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet eller till och med Kommunistiska partiet - bara ni inte röstar på Sverigedemokraterna.

Om ni inte vet vilka av de andra partierna ni tycker står för vettigast politik så ta ändå ert ansvar och rösta. Rösta på vilket annat parti som helst som ser att alla människor är lika mycket värda. Att alla människor ska ha samma rättigheter och möjligheter i Sverige. Det är så oerhört viktigt att även ni, osäkra, går iväg till vallokalerna och röstar - så att inte SD får tillräckligt mycket mandat att de kommer in i riksdagen.

Det vore ...... Osvenskt! (Titta efter får ni se)


En framtida het faster?

Gick precis igenom Linneas profilbilder på facebook. Och jag insåg en sak! Jag är ju ganska lik min faster Lotta sägs det (inte lika slående lik som jag är mamma), i alla fall lite av hennes drag och leende. Så jag tänkte, visst borde mina och Daniels barn kunna bli lik Linnea? Det vill jag! Hon är sjukt snygg den kvinnan. Ja, Daniel med såklart - tacksamma gener att "avla" vidare  ;) Hihi.

Får förövrigt träffa Linnea i helgen. Jag och Daniel åker till Göteborg imorgon när han jobbat klart. Väl där bor vi hos Linnea för att sedan gå på bröllop på lördag. Jag ska sjunga på Linneas vän Stina (och Martins såklart) bröllop.



me and my friends.

Jag älskar att beställa böcker på internet. Det är lite av ett mindre beroende. Jag älskar att ha en bok att läsa. En värld att försvinna i. Det hjälper mig att slappna av, stressa ner och det hjälper mig definitivt att somna om kvällarna. För tillfället väntar jag på ett stort lass böcker med både kurslitteratur, självbiografier och Mia Törnbloms Ledarskapsbok "Du leder".

När jag var mindre tyckte jag att det var väldigt fint med böcker som inrednings-accesoarer men sedan jag flytta ihop med Daniel har jag vant mig av med det. Det är nog något kvinnligt tror jag.. Ungefär samma sak som att jag inte får tapetsera (överdrift) hela vår lägenhet med foton. Det blir tydligen "för personligt".



I-landsproblem 1.

Jag avskyr när folk skriver "Hej" i ämnesraden på ett mail.
Det är ganska obegåvat och irriterande.
"Subjekt" betyder ÄMNE och ni ska alltså skriva vad mail handlar om där.
Hej skriver man i mailet - ska det vara så svårt?


FÖRSTÅTT?

Starstrucked på java.

Alltså.

De här är världens bästa café.
Och jag är fjantigast i världen.


Jag låtsas koncentrera mig på "Lagen om anställningsskydd" (höjden av intresse?) men kan inte låta bli att slänga förstulna blickar åt bordet bredvid. Jag blir som en liten flicka. En fotbollstokig flicka. Detta ställe kryllar ju av lokala godingar! Jag ska alltid gå hit. Jag ska alltid gå hit.


"Theres a danger in lovin somebody to much"

alltså.
såhär va,



Det gäller att hitta det rätta pluggklimatet. Jag övergav soffan för Java nyss. Det kändes liksom inte rätt. Så nu sitter jag, med en kopp kaffe - efter ett pepptalk med Herr Flood och lite research hos klassmates. Nu himlans ska det skrivas. Arbetspolitik, arbetslinje, arbetspolitik, arbetslinje, arbetspolitik, arbetslinje - det här fixar jag!

Jag valde att utmana mig själv denna vecka. Att prata politik - och speciellt jobb, är inte jättesvårt. Men att skriva ett strukturerat, väl disponerat, förtroendeingivande och argumenterande tal är inte plättlätt (som en viss C.B skulle kallat det). Men man måste utmana sig. Nu kör vi.


Men puss då!

Struntade i dagens föreläsning för att sitta hemma och skriva lite tal. Ibland känner man att man gör mer nytta någon helt annanstans än på de där föreläsningarna. Så, jag har krupit upp i soffan med morgonrocken och en kopp tee. Elin ringde nyss, lätt excalterad. Det börjar hända saker nu, skulle man kunna säga. Jag tycker om när saker tar fart, när man kan se hur något utvecklar sig till det bättre och framför allt gillar jag adrenalinet som alltid infinner sig vid sådana här äventyr.

Återkommer.
Jag lovar.


"Sömn, jag behöver ingen sömn. Med tiden på min sida. "

Sitter på jobbet efter ett träningpass och fixar grejer inför ett rep senare ikväll. Mina ben skakar fortfarande och jag förstår inte riktigt hur jag ska lyckas ta mig hem på cykeln. Min höst är förövrigt allt annat än lugn. Jösses, jag hinner verkligen inte blogga om kvällarna! Två kurser i skolan, bandet, träningen, jobbet, utflykter på helgerna mm. Men jag vill blogga, jag behöver blogga och jag ska blogga. Tills tiden finns så kommer här lite uppdate från senaste helgerna.










myskväll.

Mysig kväll. Vi hamnade på Indigo istället för East West och sedan Idolmys hemma hos Martina. Man borde ha sådana här myskvällar oftare. Det blev billigare än en utgång men ändå tänker man att det är så dyrt att äta ute.
Imorgon är det först jobb som står på schemat sedan ska jag ut i skogen på teambuilding med U21-partner.


Håll tummarna för mig imorgon är ni goa.
Jag ska fixa praktikplats! WHOP WHOP!






Favoriter.

Satt igår på extrafilm.se och gjorde ett stort fotoalbum över de resor jag och Daniel hittils gjort tillsammans. Det vill säga Rom, Barcelona (x2), Malaysia och Köpenhamn (x2). Här kommer några favoriter:








For your Information.

Sitter nyvaken i soffan och ska snart ta mig upp mot stan. Där ska jag möta några kollegor för att sedan gå på "tillväxtsdagen" på slottet. Lunch, föreläsningar och workshops. Sådant tycker jag om! Ikväll blir det restaurangbesök på East West sushi med Martina, Maria och Elin. Vi har pratat om det ända sedan M&M flytta till Örebro så nu är det dags.

Förövrigt tycker jag det är okej med lite berömm över sig själv efter en vecka som denna. Skivstång måndag, zumba tisdag och Spinning/Puls igår. Imorgon bitti blir det Yoga med Sofie 07.15 på Friskis. Jag tycker att jag sköter mig alldeles exemplariskt om jag får säga det själv.


Smärta.

Jag kan knappt sitta. Jag kan knappt stå. Gå i trappor är ett helvette och jag skulle helst inte röra en fena. Men det blir svårare det, när man bestämt sig för en intensiv träningsperiod på fem veckor. Träningsvärken dödar mig (inte bokstavligt talat, nej) men det är bara att bita ihop. Gårdagens "Skivstång - spinning" (50 min skivstång, 30 min spinning) var bland de roligaste jag gjort. Jag är lite stolt över att jag provar så mycket nytt på träningsfronten.


Sitter på jobbet nu. Är här för att skriva ett tolv minuter långt informativt tal. Jag höll ett tal igår på tolv minuter och ska hålla ett på tolv minuter imorgon (alltså ett nytt tal). Det är ingen "inskolnings-period" här inte. Vilket i och för sig är tacksamt för en slacker som jag. Jag är rätt ambivalent kring det ämne jag valt att "informera" min klass om imorgon. Ena sekunden kickar jag igång totalt och klassar mina idéer som briljanta. För att i nästa sekund såga dom som "de sämsta jag någonsin kommit på" eller typ "ren idioti/storhetsvansinne". Men, det löser sig.

Imorgon ska jag även titta på videoinspelningen av gårdagens tal. Det är detta jag älskar med den här kursen (kommunikativt ledarskap). Att så stort fokus läggs på personlig utveckling. Att vi får alla verktyg och möjligheter i världen att ständigt förbättra oss själva. Få andra program och kurser ger individen sådana möjligheter.


...

Skön seger på Råsunda.
Jag älskar sådana dagstriper som gårdagens.




Nu mot replokalen för en intensiv rephelg.
Önskar någon kunde trolla bort förkylningar?!

Världens bästa kvartett.

Har precis kommit hem från en jättemysig lunch/fika-dejt med världens bästa trio. Adderar man mig i det sällskapet så har vi världens bästa kvartett. Vi har storslagna planer. Allt från små sushidejter, krogrunda till Dubai-resan kommer göra den här hösten så bra. Jag är så glad över att veta att jag ska få gå med dessa brudar i 2,5 år till. Ni slipper mig inte än på länge.

Tropa de elite.
Har tyvärr inget kort där alla fyra är samlade. Det ska styras i Dubai!



Gläntis.

Mitt barndomshus (ett av mina två) ligger ute på Hemnet. Det gör ont. Tänk att ett hus kan skapa och framkalla så mycket känslor. Jag önskar att jag kunde åka och ta ett mindre "farväl" av huset men omständigheterna inbjuder inte riktigt till det.

Allt skratt, allt gråt, alla kvällar, alla nätter, alla tonårsskrik, alla födelsedagar, alla mor&dotter-bråk, alla sommarnätter på altanen, alla förfester i smyg, alla fredagmys-kvällar, alla lillebrors framsteg, alla kärlekar som hälsat på, alla sovmornar, alla ommöbleringar av "flickrummet", alla sömnlösa nätter och alla familjekvällar vi aldrig får glömma.














Running around.

Dåligt bloggande beror på feber men nu är jag snart på benen. Det är ju fånigt vad liten och klen jag blir när jag är sjuk, men jag har verkligen mått riktigt dåligt.


Imorgon väntar dock landskamp, Sverige-Ungern, på Råsunda med väldigt väldigt fint sällskap. Just nu känns det väldigt roligt att få se landslaget och de verkar verkligen ha fått en nytädning sedan Hamrén tog över. Idag har jag, Maria och Martina sprungit ett antal varv på Ikea och jag har inhandlat sådant jag verkligen inte behövde. Men man måste väl få vara lite onödig ibland också?