Ajajaj?

Ego-året har börjat. Redan nu, tänker ni?  Ja, svarar jag då. Jag måste prova så det är min grej så jag inte ångrar mig sedan. Dumt att ha ett nyårslöfte man ångrar direkt ju?! Det verkar ju dödsdömt.


Dock är frågan om detta egokoncept verkligen ska innebära sushi-utkörning för 226 kr (endast till en person.)
Jag är ytterst tveksam. Men som sagt, nu har jag provat iaf.


Ego-året 2010.

Två dagar till nyårsafton och jag har ikväll införskaffat mig en ny kalender. Kalendrar är förövrigt bland det roligaste jag vet att köpa och jag väljer dom med stor omsorg varje år. Ny kalender känns som en nystart.
2010 ska bli mitt egoår. Jag ska göra saker som får mig att må bra. Första anhalten är resan med D.

Imorgon kommer de första nyårsgästerna till oss. Mattias och Ulrika. Vi ska gå på relaxen imorgon eftermiddag och på kvällen har Daniel och jag bokat bord på två bra restauranger som dem får välja på. Sedan på torsdag, dvs. nyårsafton, dyker Josefine och Stefan från Kristinehamn. Jag tror det kommer bli en toppenkväll!


Frustration.



Dålig bloggning skylls på alldeles för mycket underbar kvalitetstid med mina kära. Då vill man ju liksom inte blogga.



Dagen idag har gått fort vilket på ett sätt är bra då jag vaknade med gräslig huvudvärk. Kanske var huvudvärken resultatet av en enorm frustration över hockeyn igår kväll? Jag var på plats (tror jag glömt nämna det) på Europas största hockeymatch genom tiderna. Nya ullevi, det vill säga utomhus, över 31 000 personer i publiken. Det var mäktigt. Vad som dock hade varit mer mäktigt hade varit om Färjestad förmått sig att vinna och inte skämt ut sig med ett himla tattarspel. Ingen vågade, inte agerade, ingen tog tag i spelet - nej, inte en enda nedrans passning satt rätt. Matchen slutade 4-1 till Frölunda och för att strö ännu mer salt i såren slog Göteborgs Kommun på stort och firade med fyrverkerier för flera hundra tusen över Ullevi. Det kändes sådär då, kan jag säga.


Men ja. Trevligt sällskap och en historisk upplevelse förgyllde ändå så att kvällen inte vart bortkastad. Nu ikväll kommer snart Malin hit till mig och umgås. Bara vi. Min Malin och jag.


Dom band som binder mig.

Nya år har alltid skrämt mig.
Ett nytt tomt kalenderår.
Det är tur jag har dig.
Ibland brister allt.

På riktigt.

Oh gudars vad gott det var med lite riktig mat! Jag har ägnat kvällen åt att njuta åt just det faktum att jag slapp äta julmat idag. Julmat som är underbart gott men endast två gånger om året. Julafton och Juldagen. Absolut inte annandagen! Handbollen som Linde vann i eftermiddags var en skön bidragande faktor till lite endorfin-frigörande. Nu ikväll har vi bara degat framför tv´n, lekt med julklappar och kikat efter resor. I slutet av Mars bär det iväg!

Gårdagens utgång var precis sådär bra som juldagsutgångar ska vara men som dom aldrig har blivit tidigare för mig. Förfest hos mig med Malin för att hamna på Ritz större delen av kvällen och till sist möta upp Daniel och sys´Linnea på Njuta den sista timman. En alldeles ypperligt bra kväll faktiskt!


De få bilderna som togs..






Dec. 25, 2009

(Detta skulle ha publicerats igår .. men något hände tydligen.)

Så var julen över för denna gång och jag är precis lika nöjd som alla tidigare jular. Jag är sådär mysglad. Lycklig tror jag det kallas. Denna julen fick jag verkligen kvalitetstid med dem jag tycker om bäst, och det är väl precis så som julen ska vara? Daniel föräldrar besökte vi igår mellan tolv och sju, sen på kvällen firade vi hemma hos mami på Väster. Idag har vi ätit rester och firat ute hos papi i Norra bro.

Om en timme kommer min Malin hit. Malin som jag inte sett sen Oktober. Malin som jag alltid firar juldagen med. Malin som är sådär jättejättesaknad. Vi ska ha en toppenkväll. Jag är precis sådär lagom taggad som man bör vara för att kvällen inte ska spåra. Det blir en bra kväll det här.





Ensamkväll.

Ikväll är ingen rolig kväll. Lägenheten är så vacker, ljustakarna brinner så fint och granen är allt jag önskat. Men Daniel jobbar och jag är ensam. Brandstationen har snott min glädje ikväll. En kväll som ikväll vill man ha någon bredvid sig. Jag har jobbat hela dagen och är helt mör i hela kroppen men snart ska de diskas. Här finns ingen vila. Imorgon ska de sista klapparna inhandlas på staden och sedan blir det ännu mer jobb. För att sista hamna på mysig uppesittarkväll hos mami.

Gårdagskvällen med fyra vackra brudar hos mig på julmys-firande var allt för bra. Tradiotionsvarning. Vad vore man utan sina fina?



"Jag minns första julen i vår lägenhet.
Du gav mig världen i ett stort paket.
När jag tänker på det - så känns det som igår.
Två älskande ungar - två änglar i snön. "


4 dagar kvar.

Underbar kväll. Precis en sådan man önskar sig dagarna innan julafton. Vi har spenderat kvällen hos min kära morbror där vi bjöds på lite lätt mat och sedan glögg och pepparkakisar. Han har så himla mysig lägenhet! Nu är det julpyssel för fullt här hos oss. Vi slår in julklappar för fullt och imorgon bitti ska vi köpa gran som sedan ska pyntas, såkart.

20.00 anländer mina damer hit till mig imorgon och då ska de julfiras. Vi ska leka julklappslekar, dricka glögg, lyssna på julmusik, kramas och prata om hur mycket vi saknat varandra. Hihi. Vi ses alldeles för sällan! Förövrigt har jag jobbat sex timmar på Marieberg idag. Imorgon gissar jag att kaoset börjar på allvar där ute.

(Och ja. Musikhjälpen samlade in 5,7 miljoner kronor till kampen mot Malaria. Hur bra är inte det?)




Av någon anledning funkar inte bild-funktionen så tills det löser sig får ni använda er fantasi på bildfronten.

Musikhjälpen, städning och bakning.

Uppkrupen i soffan samlar jag kraft för att storstäda lägenheten och efter det baka lite julgodis. Jag har tänkt sno Davids (ursprungligen Leilas) recept på Rocky Roads. Det är faktiskt himla smarrigt! Ikväll jobbar jag sista kvällen på Slottet och det ska bli himlans skönt. Men sedan väntar tre dagar ute på Marieberg innan jag äntligen får julledigt den 23e.

Måste bara ge lite cred och extra uppmärksamhet till P3:s Musikhjälp som pågår 14e till 20e December. Denna inslamling för att hjälpa Malariadrabbade runt om i världen sänds via radio och tv och hittils har de samlat in tre miljoner kronor. Är det inte helt sjukt bra? Jag sitter helt fastklistrad och skulle nog kunna sitta här hela dagen. Det är lite som en julkalender. En julkalender med världens bästa ändamål.



(Här skulle det vara en bild - men icke. Blogg.se strejkar.)

Mitt hjärtegull has left the building.

Mitt hjärta och jag har tagit en kaffe på Espresso House ikväll. Sista kaffet innan vi ses igen 2/1-2010. Tänk, vi ses inte förän nästa år. Jag pratar alltså om Elin. Inte Daniel. Min Elin som lämnar Örebro för Strömstad imorgon bitti. Jag tycker det blir så tomt när hela mitt favorit-kollektiv flyr staden för att återvända till sina hemstäder.

Vi gjorde något roligt under kaffestunden. Vi skrev ett brev. Ett brev som vi inte får läsa förän den 18/12-2010. Det vill säga om ett år. I det brevet har vi skrivit ned allt vi förväntar oss utav år 2010 och jag slår vad om att det kommer bli många härliga skratt när vi ser tillbaka och ser hur många rätt vi prickade in.

Vad som står i brevet - det förblir dock hemligt. (Anka och smula. )



(Världens godaste jul önskar jag dig mitt hjärtegull. Hälsa Strömstad från mig. Du kommer saknas. )


Sommarkänslor.

Fick två bilder mailade till mig från Daniels lilla kusin, Rebecka. Hon skickade bilder från den årliga släktfesten första helgen i Augusti. Den fick mig att längta till sommaren. Även om julen och allt därtill är mysigt så kommer det tre hemska månader efter och dessa skulle jag nog kunna döda för att få slippa.

Tyckte bilden var riktigt riktigt söt faktiskt. Man är ju ingen skönhet precis men den ser sådär sommar-mysig ut, och D är ruskigt modell-lik tycker jag. Hihi.


...

Sitter på jobbet och borde skriva klart min Wikipedia-artikel som är den näst sista examinationsuppgiften för Retorik B. Malin berättade just att det kl. 20.00 visas Bonde-resorna som enligt mig är ett måste att se. All cred åt Tv4Play! Senare visas ju även Paradise Hotel så jag vetti tusan hur mycket plugg det blir.

Dagen började med en underbart lång sovmorgon med min fantastiska sambo som jag knappt sett denna vecka då vi jobbar om varandra. Efter det vart det plugg i skolan, leverans till kunder och sist hamnade jag här. Imorgon planerar jag att köpa de sista julklapparna. Jag är lite knäpp, egentligen borde jag vänta tills den 23e med de sista för annars är risken att jag köper fler bara för att det är så roligt att ha något att göra de sista dagarna. Det är ett infall som min ekonomi absolut inte tillåter.


The truth and nothing but the truth

Så var min lilla Malins tid i tvrutan slut. 10 onsdagar med Bonde söker fru är nu över och jag tror Malin tycker det är ganska skönt, även om jag kommer sakna det. Hursom helst har Malin, som jag tidigt nämnt, en blogg där hon skriver vad som EGENTLIGEN hände i avsnitten och så beskriver hon hur tv vinklat det som hänt osv.

Nu i sista avsnittet finns det mycket att skriva om. Det tv-tittaren såg var inte särskilt verkligt och jag tycker det är jätteroligt att även en del tidningar snappat upp vad som faktiskt hände under "Peckas val". Detta kommer självklart att komma upp i Malins blogg de närmsta dagarna. Så ni som tittat på programmet och vill veta vad som hände tycker jag ska gå in på bloggen :
http://malinsbedtimestory.blogspot.com

Jag kommer nog aldrig mer tro på något jag ser i tv.
Lite sjukt är det allt.


...

Den här migränen önskar jag inte ens min värsta fiende.
(FÖRSVINN!)

Sådäså

Livet som student är lätt varierande kan man säga. Igår kväll spenderade några timmar med att överanalysera Centerpartiets förändringar i deras miljöpolitik då jag valt att skriva min B-uppsats om det. När jag kände mig fullproppad med retoriska begrepp, analysverktyg, modeller och politiska missar så satte jag mig gladerligen i soffan med min kära pojkvän för att titta på ett avsnitt av Paradise Hotel.


Så, ja. Det går från tungt till lätt. Seriöst till flummigt. Galet till sansat. Precis som jag vill ha det. Vem orkar med en vardag endast fylld av tunga analyser? Nej, lite lättsam skvallertv i lagom mängd är precis vad jag behöver.


Hjältar.

Sitter hos mamma och vi grinar ikapp till "Svenska hjältar".
Tänk vad många fina människor det finns. Helt sanslöst!


Sover här ikväll för jag ska upp tidigt imorgon och åka till Stockholm med några kollegor. Ska främst dit för att gå på Mary Kay konferens på Berns men på dagen kommer jag även att hinna med fina Lisen och lite senare även Simona. Ska bli så roligt och de är verkligen två personer som jag saknar jättejättemycket.

Här nedan: Ett fåtal av de önskade bilderna från helgen. De kommer fler. Jag lovar.





Juliga anledningar.



Jag julmyser och fixar lite istället för att plugga. Varje anledning är en bra anledning!
Handlade två nya jul-teer på stan förut. Nytt glöggtee och "Röda mulen". De luktar riktigt mycket jul ♥
Har även trixat lite med apelsiner och nejlikor som ska upp i fönstrena sen. 11 dagar kvar nu..

Status.

Jag gör en Annelie.

Julklappsstatus 13/12:

Färdiga 10 av 15 st. 

 

Magiskt.

Den här helgen blir svår att beskriva. Jag har nog haft en av de bästa helgerna på hela 2009.

Fredagen i Vingåker var så över förväntan! Världens finaste julbord, god dryck, lekar fram tills 05.45 på morgonen, världens bästa klasskompisar och världens bästa julfest i allmänhet. Jag är så glad att jag fick ledigt för detta var verkligen något jag sent kommer glömma. Med endast 2,5 timmar sömn i kroppen från fredag till lördag så spenderade jag sedan gårdagskvällen hos David och Annelie, (med även Nina och Micke) där vi bjöds på riktigt riktigt god trerättersmiddag. Efter middagen blev det taxi till Conventum och även om Herr Winnerbäck inte riktigt levde upp till mina förväntningar vart det en magisk kväll som avslutades med drinkar på Lounge.


Bilder från både fredag och lördag kommer ikväll. Ni vill inte missa dom kan jag säga! Nyss hemkommen från stan och julklappsshopping ska jag nu börja plugga. Det tar emot. Men hey, snart lov!


Ett försök..

Jag sitter här i sängen och kan inte sova. Som väntat. Jag längtar tills imorgon. Haha, jag beter mig som om jag inte vore ute och slirat på evigheter - men det ska bli så roligt. Tror inte vi fått till en enda utgång med allihop den här terminen så det blir guld.

Tarik smsade för ett tag sedan och bad alla oss gäster att smsa tillbaks två stycken hemligheter som ingen annan visste om oss. Vi får inte prata om det förän vi kommer till middagen imorgon. Hihi! Jag har smsat mina svar och jag tror ingen vet om dem men det är möjligt att Elin har mer koll än jag tror. Det visar sig.

Nu återstår bara klädesval.
Detta är ju ingen modeblogg men jag gör ett försök. Ni läsare får välja vilken av nedanstående klänningar som jag bör bära imorgon. (Antar att det inte blir någon anstormning i kommentarsfältet men vadfan, ett försök iaf!)



Vacker.



Men på allvar. Får man vara så snygg? Denna bild togs för att användas som skivomslag om Tove hade vunnit. Jag måste säga att bilden är riktigt riktigt snygg. Vore jag kille eller möjligtvis bisexuell skulle jag falla stenhårt för denna brud. OHMYGOD säger jag bara.

Koffeinkickarna avlöser varandra.

Sitter på slottet (dvs. på jobbet) och skakar på grund utav alldeles för högt koffeinintag. Jag borde lära mig att mer än en kopp per eftermiddag klarar inte min kropp. Jag kommer troligtvis inte kunna sova ikväll, vilket är katastrof då jag 07.00 ska gå luciatåg på WUC (Wadköpings utbildningscenter). Jag måste alltså lämna sängen 06.00 imorgon bitti. Det känns sådär va?

Men, den goda nyheten däremot är att jag tillslut fick ledigt imorgon och kan spendera min fantastiska fredagskväll på Vingåker Hotell och äta ett fantastiskt julbord med mina favoriter. Det gör mig glad ända in i själen. ♥ Oj vilket spektakel det kommer bli! Festklädda och fina ska vi vara. God mat, idolfinal, lite lekar och underbart umgänge för att tillsist sova kvar på hotellet. Det kan inte bli bättre.



(Denna samlade skara kommer att infinna sig i Vingåker imorgon. Ja, och så Erik då förstås.)

2004/2005




Som på nålar.

JAG KOM IN PÅ PERSONALVETARPROGRAMMET!


Yey, yey. Jag är glad idag. Jag hade i och för sig väntat mig att komma in men man vet aldrig säkert och mirakel har skett förr. Jag kom hursom helst in och det gjorde även min älskade Elin så nu ska vi plugga tre år till tillsammans. Det känns så bra. Vi kommer ha slitit på universitetet i 4,5 år när vi är klara i Januari 2013 : )

Förövrigt sitter jag som på nålar och är nervös för en annan grej. Jag skulle ha jobbat på fredag men har nu bett om ledigt. Och oj som jag vill ha ledigt. Jag + mina finingar från klassen är bjudna på stort julbord & julfest i Vingåkers på Tariks pappas hotell. Jag vill så gärna. Som en mysig avstluningskväll innan vi alla splittras inför julen. Även en liten avslutning eftersom jag och Elin ska vidare till en annan sektion.

JAG VILL HA LEDIGT! JAG BEHÖVER LEDIGT! SNÄLLA, GE MIG LEDIGT!


Några väl valda ord, en tisdagskväll i December.

"du sätter all din tilltro till en dröm
till sångerna som tar ens liv till slut
din skönhet inspirerar till en lögn
när mörkrets sista trummor dånar ut"




Ovanstående textrader är mina favorit-verser från Winnerbäcks senaste skiva. Jag gillar den mer och mer. Kärleken till nya album måste alltid få växa sakta men säkert, inget man kan tvinga fram. Så är det verkligen med denna skiva. På lördag är det dags för mig och Daniel att se våran älskade Lars "Lasse" Winnerbäck live. För mig första gången och för Daniel andra gången. Jag tror det kan bli precis så magiskt som jag tänkt mig. Jag förblir en naiv och överkänslig 14åring när det kommer till livekonserter. Jag gråter till texterna som är så vackra och jag sjunger med för allt vad rösten bär. Få stunder är så mäktiga som livekonserter. Magiska.

Och om man älskar livekonserter så är denna vecka verkligen den optimala veckan för mig. För innan det blir lördag ska vi iväg till vår kära hufvudstad imorgon och se Melissa Horn. Första gången för Daniel och andra gången för mig. Även om det bara är två veckor sedan jag såg henne sist med Elin vet jag att denna konsert kommer att ha sin egen charm och vara magisk på sitt vis. Elin och jag fick vara sådär underbart flickiga när vi såg henne. Som två riktiga "bästisar", som tittade på varandra menade i vissade låtar, som förstod och som kände igen textraderna som "förklarar allt". Med Daniel däremot får jag vara den där "böliga flickvännen" som klämmer handen hårt och helst vill att han ska viska "Jag ska aldrig lämna dig" mer än en gång i varje sång. Nej, skämt och sido. Inte ens jag kräver så mycket romantik. Men lite bölig måste jag få vara. Det är ju trots allt, världens bästa Melissa.


Ibland.. (eller jämt)

Ibland får även jag nog.
(Tänka sig.)
Jag är trött på att förlora energi på osäkra idioter.
Så nu får det här vara bra.
Tack och hej.




Morr.

Vaknade för ett tag sedan, faktiskt i god tid för att hinna ta det lugnt innan jag skulle möta Elin i skolan klockan elva. Och vet ni vad klockan är nu? Jo, hon är just elva. Och vet ni varför? JO, för att vi inte har något varmvatten. Jag som har smärre fobi för otvättat hår har fått ringa Elin och förklara problemet samtidigt som jag nu tokringer fastighetsvärden. Hur mysigt är det att duscha iskallt? Aldrig i livet.

Såja. Nu fick jag precis veta att det är EON som stängt av elen och så ska det tydligen vara hela dagen. Det känns sådär va? Måste dem inte informera om sådant? Hur kul tror dem det är att vakna utan varmvatten? IDIOTER!


Paradise.




Det är så fruktansvärt olikt mig att gilla såna här "skit-program", men oj vad jag älskar Paradise Hotel. Det är verkligen riktigt riktigt roande. Jag tittar dock endast när Daniel jobbar natt, som ikväll till exempel. Då kryper jag ned i sängen med datorn på täcket och klickar fram det senaste avsnittet. Intriger, skvaller, sex och falskhet kombinerat med ett gäng snygga människor som gör allt för lite "15 minutes of fame"... Det är väl underbart?


Andra advent.

Sådärja. Underbara andra advent. Jag är så glad idag. Efter en hektisk jobbhelg är det äntligen lite ledigt och jag firar det med att baka till kvällens bravader. En safranskaka med chokladkrisp i och chokladgarnering, den blev faktiskt jättefin! Snart ska jag promenera upp till stan för att träffa Sabina och Sofie. O Helga natt på stortorget kan vara bland årets mysigaste Örebro-händelser och jag ska njuta av varje sekund.

20.00 dyker några klasskompisar upp hemma hos mig. Jag står för fikat och dem tar med egen glögg. Det är lite utav en tradition kan man säga. Eller ja, andra året i rad i alla fall. Sådant tycker vi om.


En våning ner

Jag vill inte jobba i garderoben. Jag vill sjunga ikväll! En trappa ned här på slottet sitter ett gäng killar från ett coverband som ska spela på en julfest. Killen i bandet har en helt sjukt fin röst och jag blir så sugen på att åka ut och spela. Men icke. Jag sitter här i min medeltidsutstyrsel och väntar på att "Lik i nyårsnatten" ska lida mot sitt slut så att jag får traska hemåt. Sovmorgon imorgon är planerad. Sen blir det jobb resterande dag.


Yey.

Underbar utgång igår. Just like old days. (Faktiskt, exakt som förr, vad det nu kan innebära). Retorikölen på Bryggan var verkligen succé tills några tyckte att det roligaste vi kunde göra av denna kväll var att läsa några bitar var ur nya testamentet. Retoriker kan bli bra skumma på fyllan. Som tur var dog denna "lek" ut snabbt och taxibilar till Harrys styrdes. Jag och mitt goda sällskap dansade hej vilt och framåt tvåtiden promenerades det hem.

Innan denna fantastiska utgång hann jag även med revy, som ni vet. Riktigt mysigt och härligt att se gamla bekanta på scen. Fler sådana här helkvällar tack! Världens bästa torsdagskväll kanske?

Idag däremot är det tvätt, leveranser till kunder och jobb som gäller.
Men herregud, man måste väl ha tråkigt ibland?


Harrys? Ohyes dear.

32 minuter kvar. Trött och lite hängig. Men jag ska skynda mig hem. Dricka en kopp kaffe och sedan sortera kund-produkterna som kommit idag, och som ska levereras idag och imorgon. Efter revyn verkar det som att det kan bli några öl med mina kära klasskamrater beronde på om det vill ta sig från Campus till Harrys. Jag saknar våra Harrys-öl-utgångar från förra terminen och förra året. Hoppas på en bra kväll.


Tröttis.

Jag gick upp 06.55 imorse och jag borde inte klaga - Daniel går upp en halvtimma tidigare än så flera dagar i veckan. Men jag är ju inte van! Jobbar på Länsstyrelsen och det känns knappt som om jag vaknat än. Ska iväg till skolan snart och bli intervjuad för Lösnummer. En artikel om Kroppspråk och retorik. Jag, Elin, Seb&Neb som ska göra detta. Kan nog bli spännande.

Jag ger en skön låt. "No mans land". Ikväll blir det middag + Hjalmar-revyn med papi+papis sällskap och Daniel. Få sätt är så bra att spendera en decemverkväll på!


Puss på solen.

Tänk så glad man kan bli över lite sol. Allt blir tusen gånger lättare och helt plötsligt får dagarna en innebörd. På schemat idag står en promenad upp på stan med Daniel för att titta ut till våra familjer vad vi kan tänkas önska oss i jul. Jag har kommit på tre saker hittils:


- Vetekudde , för onda axlar.
- Jeans, eftersom jag (gladerligen) växte ur fyra par när jag började träna.
- Pengar till träningskort, ( så jag kan fortsätta hålla den formen..)


Sov gott.

Nedkrupen i sängen ska jag slå ihjäl någon timme med Paradise Hotel. Dagen idag har inte varit någon bra dag. Mötet ikväll gjorde mig glad men över lag har för mycket tid/energi/ork lagts på riktiga klapp-idioter. Sådana där människor som jag lovar mig själv gång på gång inte ska få stjäla min tid.

Jaja, Färjestad vann.
Det är kärlek.


Save it.



Jag skulle ge vad som helst för en trip till Barcelona nu. Jag behöver sol. Varenda krona läggs just nu åt sidan för att vi ska kunna åka någonstans i slutet av Mars. Indonesien? Thailand? FINLAND? VADSOMHELST! Jag behöver varma kvällar, god mat, långa stränder, massa sol och avkoppling! Gudars vad jag ska spara.