je te promet.

Dagarna har spenderat med jobb kombinerat med sol. Telefonen går varm men jag kan ändå njuta av det fantastiska vädret som Drammen fått och det gör mig glad. Måndag och Tisdag är lediga dagar. Då ser jag fram emot häng i Sandbergs stuga, lite kvalitetstid med vänner i Örebro och på onsdag är jag åter i Norge. ÖSK på tv i eftermiddag - hela jag och hela min existens längtar, hoppas och önskar en vinst mot Gefle. Att önska och tro är väll dock inte samma sak antar jag.



very very much.

Lyssnar på Lily Allens gamla paradlåt. Visualiserar i huvudet. Det är ju inte alltför ofta dessa känslor dyker upp men du lirkar, fixar och verkar göra allt för att du ska stå överst på tycka-illa-om-listan. Jag vet, man ska leva som man lär, att lära sig älska sina fienden. Därför skriver jag detta. Som ett sista uttryck, sedan ska jag ge dig en chans. En ärlig som det kallas.




"Do you get, do you get a little kick
of beeing small minded? "





platsen.


Dom säger så mycket.

Jag läste i Damernas Värld idag när vi var och bada att: "det krävs mellan fyra till fem veckor sammanhängande semester för kroppem att varva ner efter hektiska perioder", enligt en undersökning som gjorts vid Uppsala Universitet.


HA! Fyra till fem veckors sammanhängande semester? En till två dagar då? Räcker det? Jag tänkte bli en ny människa i Örebro nästa vecka. Jag som trodde att jag skulle kunna stressa ner på de dagarna.

favorit.




Hittade gammal favoritklänning innan vi skulle ut och äta ikväll. Tänk att man kan bli så glad av något så ytligt som en klänning.

see that girl, shes everywere.

Jobbar hemifrån. Har papper i hela sängen. Telefoner överallt. Godis för att hålla uppe energin.


Har startat vad som kanske kan vara de tuffaste sammanhängande jobbdagarna hittils i mitt liv. Ikväll jobbar jag hemma till 20.00. Inatt ska jag möta upp konsulter, teamledare och kordinatorer 04.00 på Gardermoen och sedan vara där ute för att jobba, gå på möte och styra upp administrativt fram tills 16.00 Sedan börjar min jobbhelg 20.00 vilket innebär att jag har jour hela helgen fram tills måndag 07.00. Det innebär en hel del (underdrift..) jobb de närsta dagarna.


Vad som dock är sant är att jag inte klagar. Jag tycker verkligen om mitt jobb och är det någon som gillar intensiva perioder så är det jag.


all this time.

Till min E.
Du och jag.
Till dig och mig. 


kvalitet.

Precis hemkommen efter middag med Sebastien och Helge, Sebastiens pappa. Vi blev bjudna på Picasso - jättemysig restaurang med härlig innegård. Skulle egentligen suttit några timmar framför datorn och avverkat några jobbtimmar men bestämmer mig för att det får bli imorgon förmiddag. Nu ska jag ha kvalitetstid med dessa två herrarna.

lucky me.


Jag tog ett snabbt beslut och bestæmde mig før att åka hem till Ørebro på måndag. Det blir en del resande før jag åker tillbaks med nattbussen tisdag natt men det får vara okej. Jag vill verkligen træffa min Malin nær hon ær hemma. Blev så orolig før att jag inte skulle få træffa henne føre jul eftersom hon ska till Portugal och plugga i høst. Det kommer bli så bra att træffas och få kvalitetstid ute på hennes familjs landstælle utanfør Nora. Det ær ett av de stællena i værlden jag kænner mig som mest rofylld och lugn på. ♥ Kanske hinner jag æven med att træffa Marina (kusin-nr-2) och se hennes nya lægenhet?


Detta betyder att jag och Seb får ha kvalitetshæng i helgen. Hoppas på fint væder så att vi får møjlighet att æntligen picnicà uppe på berget med værldens vackraste utsikt. Kanske æven en øl på "byen" och lite hæng på Glass?



Back on ...track?

Men ja, jag antar att vi måste försöka komma tillbaks till verkligheten.
Bestämma att nu är det färdig-gråtet.
Egoboost Magazine är mitt första steg tillbaks till ytligheten.



Ett riktigt bra steg om jag får sæga det sjælv. Blondinbella førvånar Big-Time.



fem dagar senare.

Vad skriver man i inlägget efter 22e Juli 2011? Vad är längre värt att skriva om och hur ska vi kunna förmedla något annat än sorg, besvikelse, hat och frustration? 


Jag är stolt över att bo här. En sak som är så väldigt tydlig för mig när jag nu är tillbaks i Norge är hur stolt jag är över att bo i detta lilla land. Det som är mest slående är hur fantastiskt regeringen, statsminister Stoltenberg och kungafamiljen har hanterat denna kris. Aldrig någonsin kan jag tänka mig att ett folk kännt sig så nära och så älskade av människorna som sitter på makten. I dagarna har Mette Marit, justitieministern och flera andra från regeringen funnits på minnesplatsen vid rådshusplatsen inne i Oslo för att finnas för sitt folk, pratat med medborgarna och omfamna de drabbade. De har inte gömt sig, inte flytt i sorg utan med kärlek oändlig funnits för sitt land. Jens Stoltenberg, statsminister, är den mest beundransvärda av de alla enligt mig. Hur han med sin värme, sitt engagemang, sin ärliga kärlek förenar ett land i stor sorg är helt otroligt. Det går inte med ord beskriva hur människorna här tar hand om varandra och står stolta samman istället för att glida ifrån varandra i sorgen.


Jag är stolt över att bo här. Igår vid Minnerscermonin på Rådshusplatsen hände något fantastiskt. Mitt under tystnad började nationalsången sprida sig från person till person i publiken. Tillslut stod alla i publiken samlade, med rosor i luften, sida vid sida och sjöng "Ja vi elsker dette landet" - utan att någon bett eller uppmanat dom. Det är enligt mig väldigt Norskt. Det får mig att gråta som ett barn. Dom älskar sitt land och jag tror att det är just detta som kommer göra att Norge överlever denna tragedi.


Det finns många anledningar att se detta fantastiska tal nedan. Jag önskar att ni ser det för att hedra offren och för att förstå lite av det jag nu skrivit om.



i vårt oslo.

Det är märkligt att det händer. Märkligt, otäckt och obeskrivligt konstigt. Oss är det ju ingen fara med men våra kollegors och nyblivna vänners kära - det är bara att hoppas att alla mår bra. Bombattentatet upprör såklart men skjutningarna på Utoy gör mig nästan ännu mer förfärad. Ett läger med barn och ungdomar. Fyra skjutna. Fyra döda.


Vi trodde det åskade förut. Jag och Guro prata om att det var en himla smäll. Inte förrän Sebastien hämtade mig på jobbet och berättade om vad som hänt förstod vi att smällen vi hört var bombningarna. Det känns overkligt. Nu sitter vi i alla fall i bilen och har kommit över gränsen. Tänk så annorlunda livet kan se ut bara på grund av några snabba val. Sebastien hade tänkt att åka till Oslo först och jag skulle ta bilen dit och hämta honom på centralen. ...

"for all the dreams we made come true, cause vi dared to follow them all".

Vi har varit och tagit ett kvällsdopp. Det är lyxigt att bo där det finns möjlighet att bada. Jag älskar verkligen kvällsdopp. Det är verkligen sommar för mig. Jag minns att pappa och jag ofta gjorde det när jag var liten. Tog bilen sent på kvällen när solen höll på att försvinna. Hursom, vi har packat våra väskor och fixat allt inför imorgon då vi beger oss mot vårt Örebro. Först ska jag bara jobba tolv timmar. Åtta till åtta.



Godnatt.

våghalsar.

Som jag tidigare nämnt så var Sebastien, Oskar och Ola ute på norsk upptäcksfärd i helgen. Ett av de främsta målen var ett ställe som heter "predikstolen" och ligger relativt nära Stavanger. Det är en fjällplatå, ett stup som stupar från 604 meter rakt ner i en fjord (ja, ni ser ju själva). Det är en galet stor turistattraktion här i Norge och jag tror inte jag förstod innan hur stört vackert men nervkittlande detta naturfenomen faktiskt är innan de kom hem. Det var ett himla tjat innan men det var verkligen ingenting mot hur det är nu efteråt. Jag börjar tro att Seb har blivit knäpp. Han googlar, läser kartor, tittar på andra platåer, pratar om det och kanske till och med drömmer om det?


Jag ska ju inte sticka under stolen med att jag inte är någon friluftmänniska (det skulle vara pinsamt att hitta på något så uppenbart). Men, jag tror verkligen - efter att ha blivit bombarderad med argument i fyra dagars tid - att jag skulle uppskatta och tycka det vore häftigt att besöka. Däremot tror jag inte att jag skulle vara lika våghalsig som min kära pojkvän. Herrejösses, jag får ju panik bara av att åka parisehjulet (Malin, minns du?) och tror att jag ska få ett ryck och slänga mig ut över kanten.


Jag tror att min gode vän Rispoli skulle kunna tänkas njuta av denna upplevelse.
En galen Sebastien.

"this ones for you and me"



making me proud.

Visst ser det härligt ut? Invigningen på Gothia cup. Okej, bilden på lillebror är kanske inte den bästa men de ser ut att ha det väldigt bra. Jag är en stolt syster ikväll. William har tydligen varit helt fantastisk i matcherna och gjort sin bästa turnering hittills. Matchens lirare två dagar i rad. Önskar så att jag hade kunnat vara där. Jag och Seb har suttit och pratat om hur bror min faktiskt börjar gymnasiet om ett år och om hur vi betedde oss när vi var femton som sa. I jämförelse med oss är han nog en liten ängel. Jag längtar tills han den dagen han skaffar tjej och presenterar henne för sin kära syster. Det blir mysigt. 




"And ill give up forever to touch you. "

På benen igen. Sliten och trött men jag har lovat mig själv att vara helt bra imorgon. Punkt. Jag är glad ikväll. Drammen är så vackert. Jag är lycklig här.

"bara av att höra ditt namn"

Så kom smällen av för lite sömn. Det blev en dag nedbäddad med alvedon och massa sömn att ta igen. Sent igår ikväll började jag frysa och fick huvudvärk. Jag fick sedan feber och imorse var jag däckad. Nu efter massor av timmar i sängen börjar jag känna mig som människa igen men jag ska verkligen se till att bli riktigt bra innan jag gör några utsvävningar (typ gymma, som var tanken).

Tid till att vara sjuk finns inte för stunden.
Om jag säger att det är galet på jobbet så är det en ordentlig underdrift.



(Googlade efter en bra bild. Fick upp denna. En gammal favoritlåt från sånglektioner i ettan på Risbergska)

fast och trollbunden.


Skönhetssömn?

Om någon har några fantastiska tips för någon med stora sömnproblem för tillfället så är kommentarsfältet väldigt öppet för den som känner för det. Denna vecka ringer klockan 05.30 och jag har som mest sovit fyra timmar på nätterna. Det går verkligen inte ihop. Jag har provat avslappningsmusik, sova med ögonbindel, svalt rum, läsa innan jag somnar - ja, det mesta. Jag kommer vara ett vrak när vi kommer till Örebro i helgen.




Jag väljer dig.

Notis:
"den du lever med väljer du varje dag. Varje morgon när du vaknar väljer du henne/honom igen. Om och om igen. Ni hade aldrig varit era dagar, månader eller år utan de val du varje dag gör när du bestämmer dig för fortsätta att leva ditt liv med denna person."


Jag tycker det är så fint sagt/skrivet. Jag har läst det så många gånger förr men blir lika rörd varje gång. Läste det på bussen hem ikväll. Det är något att påminnas om och försöka att alltid ha med sig. Det kan vara en uppmuntrande tanke om någon tycker att livet går lite väl mycket på rutin eller behöver muntras upp. Liksom du väljer, så blir ju även du vald. Varje morgon. Om och om igen.





För dig min vän.

Vi har konstaterat det flera gånger att dessa effektfulla/lekfulla/överdrivet använda är otroligt larviga men trots det kunde vi inte låta bli att prova dom. Jag och Sofie när hon var här hos oss för några veckor sedan. Jag tänkte dock inte lägga upp dom - någon måtta får det ju vara!

Jag hade glömt att vi tog dom. Hittade dom av en slump nu. Men esh, jag saknar dig Soffi! De här är för dig!



"I choose you everyday - every morning I wake up"

Precis hemkommen. Bussresan gick finnemang (väldigt konstigt ord..). Jag har dragit på mig byxdressen och går runt och fixar inför veckan. Till min stora glädje ringde Seb och berätta att dom sover här, hos oss inatt istället för i tält. Ett mycket bra beslut tycker jag! 


"hon förtjänar hela himlen"


tänk tänk tänk.

Vi försöker vara kloka tillsammans. Komma på riktigt smarta idéer. Vi vill komma på briljanta sätt att tjäna pengar på. Jag vet, ni tycker att "hon som jobbar i Norge och allt...", men tills jag jobbar heltid från och med slutet av Augusti så är det faktiskt en rätt tajt sommar (även om den blir rätt mycket bättre på grund av min fantastiskt sponsrande, generösa pappa!). Det är tufft att leva i Norge så jag och Elin försöker komma på vad man kan göra för att få in någon (några?) extra tusenlappar i månaden. 

Att sälja kläder på tradera känns omständigt (och jag vill ju behålla!). Att ta umgås med en hund och vara lite dag-matte skulle vara fantastiskt men tyvärr har vi djurförbud i huset. Klippa gräs och rensa rabatter hos rika norrmän känns förnedrande. Att börja som ledsagare skulle jag absolut kunna tänka mig men herregud, den tiden finns inte. Finns det helt enkelt inget supersmart, enkelt, icke-tids-krävande sätt som skapar lite klirr på kontot? :)

Kom igen nu, Tips någon?
(nejnejnje, inga oanständiga förslag!)


"håll mitt hjärta, håll min själ"

Så var snart min Strömstad-helg över. Så bra den har varit! Verkligen semester, även om den tog slut fort. Gårdagen spenderade vi pressandes vid havet och med tanke på det väder som ska drabba både Sverige och Norge kommande vecka är vi lyckliga över att vi tog tillvara på varenda soltimma. Vi hann även med en mindre sväng nere på "stan"/vid hamnen igår kväll. Idag pluggar Elin ångestfyllt sina sommarkurser medan jag sitter bredvid och skriver listor, postit-lappar, fyller kalendern och försöker styra upp mitt liv. Om tre timmar går min buss. På väg till mitt Drammen.

Imorgon börjar Sebastiens och min kvalitetsvecka. Missförstå mig inte, vi älskar att ha besök, men de sista veckorna har varit galna. Vi är så glada att ni vill komma och umgås, se hur vi har det och hälsa på men det ska bli rätt mysigt att bara umgås vi två fram tills fredag denna vecka. Bara vi två. ♥



Jag ser livrädd ut, och Elin panikslagen. Trots det, mysig och talande bild.

Där jag ska vara.

Efter en bussresa på 1 timma och 40 minuter (piece of cake, ju!) så har jag nu packat upp hos Elin. Svensk Schweizernöt, billigt rosé och massa prat. Det är precis så det ska vara. Elin håller på och uppdaterar mig om det fantastiska bröllopet mellan Ola & Malin (nejnej, inte dom!) förra helgen här på Västkusten. Vi sitter och småbölar över allt det vackra, romantiska och fantastiska. Inte ett sällskap i världen skulle kunna vara bättre än min Elin.


72 reasons.





Min bæsta væn,
sjælsfrænde.
Min kærlek.


Så som det alltid ska vara.

"håll i mig och slæpp aldrig taget.."

Så har jag vinkat hejdå till min kæra. Han ær på væg nedåt i Norge och jag sitter i ett regnigt Oslo några timmar till. Sedan væntar bussresa mot Strømstad som har lovat sol imorgon. Det kommer bli en fin helg. Vi hade Ola och Oscar hemma hos oss igår eftermiddag till imorse och det var verkligen jættekul att dom fick se hur vi har det. Ola har jag ju inte træffat så jættemånga gånger tidigare så det var på tiden att vi fick umgås lite! Vi hængde på balkongen och hade musikmaraton i gamla favoriter, sedan promenerade vi ner till torget och avslutade kvællen dær.



"Tag hvad du vill"

Kvällar som denna bör tas tillvara på. Vi och våra goa gäster har varit uppe på berget, njutit av utsikten och suckat över hur fantastisk natur det är här. Vi har badat på andra sidan berget, ätit god middag på "Glass" och nu druckit kvällskaffe hos oss. Jag har precis krypit upp i soffan med laptopen, några timmars hemarbete väntar. Det känns okej. Jag njuter av att höra skratt och liv från balkongen.


Låten nedan är ett måste om man som jag älskar texter på andra nordiska språk än svenska. Danska texter är favoriterna. På tal om musik så skrockar även jag, precis som Sara (fantastiskt bra blogg från en Svensk/Norsk tjej i liknande min situation) över att "Gubben i lådan" precis slagit här i Norge. Den går varm på Nrk pr3. Ibland är dom allt lite sena.




"västkustens tjejer är det bästa som finns..."

På fredag kväll efter jobbet bär det av mot Elin och Strömstad. Eftersom Seb åker på Norge-roadtrip med Oskar och Ola passar jag på att även jag åka bort på en liten weekend. Jag ska bara vara där över helgen men det känns fantastiskt att få komma dit igen. Jag har inte varit där sedan sommaren 2009 och det känns riktigt lyxigt att ha sin bästa vän där varje sommar. Det är så vackert där! Jag har inte varit överdrivet mycket på väsktusten men jag skulle kunna döda för att få ha ett sommarhus där i framtiden. Förstå, vilka somrar!


2009. I Strömstads hamn.

en trött men lycklig.

Inatt fick jag verkligen känna på hur det kan vara att jobba natt. Tidigare nätter har det varit lugnt men inatt tog jag samtal från 23.30 fram tills 07.00 då jag klev av min vakt. Alltså inte konstant men det är svårt att sova när man springer upp och fixar mellan sömntimmarna.

Hursom, jag älskar de här mornarna. Att ha sovmorgon utan att förstöra den och sova bort dagen. Vakna till strålande sol, dricka lite kaffe och veta att det väntar flera roliga moment under dagen. Jag har plockat lite i lägenheten, Sebastien är ute och springer, jag ska snart fixa mig och sedan ta bilen (!) in mot Oslo för att gå på möte. Jag kan behöva ett riktigt stort lycka till med tanke på att det är första gången jag kör i Oslo.

himmel på jorden.

"

för att möta den vackraste människan jag någonsin mött"


"

inspiration.

Hemma igen.
I vårt hem.
Älskade Kirkegata.


Vi hann stanna till på Ikea i Karstlad på hemvägen också. Nu är balkongen nästan fulländad. Kuddar, bänk och korg fick följa med till Norge. Nu saknas bara fler blommor. 


släkt

Igår kväll var vi på middag hos Lotta&prinsen. Det var jättemysigt att träffa alla. Det borde, som alltid, bli oftare. Efter middagen tog jag och Sebastien bilen till Hjälmarbaden (för andra gången samma dag) och ett kvällsdopp. Undertecknad tyckte de var lite för kallt men Seb var inte lika feg.



simply the best.


"thoose were my days"

Dagarna i Örebro kunde inte vara bättre än såhär. Nyss hemkommen från Hjälmarbadet där vi fick lite kvalitetstid med Oscar och Malin. Igår tog vi vara på det fina vädret ute hos Sofies föräldrar där vi badade i poolen, fikade och bara hade det bra. Festen i lördags var verkligen jättetrevlig! Vi satt ute hela kvällen, dansade tills stängning på Strömpis och fortsatte sedan med efterfest på Apelvägen. Det är verkligen roligt när allt är uppstyrt, vädret fint och allt bara blir precs så som man hoppats.

Igår och ikväll sover vi ute på landet hos pappa - det är hur mysigt som helst. Jag älskar att vara där ute. Vi satt på verandan igår, flyttade ute tvn, åt tapas och såg på ÖSK-matchen. Det var en jättefin kväll. Imorgon lämnar vi Örebro strax efter lunch för att bege oss mot Drammen igen. I veckan väntar först finbesök av Sebs förra chef & hans dotter, sedan även Oskar och Ola. Det är härligt att ha något att se fram emot.


(bilder kommer ikväll.)


Semester.

Hos mamma. Det känns lite som sommarlov när man var lite. Dofterna är detsamma, stor frukost på balkongen och känslan av att hela helgen ligger framför en. Vi har det så bra. Jag tror det kan bli tufft att åka tillbaks. Men vi är ju snart hemma igen, om bara två veckor. Hursom, vädret är fantastiskt och vi ska snart upp på stan och ut till pappa en sväng. Även hinna med Sofie en kortis och sedan mot Apelvägen. 

Jag är så glad att vara här.
(bilder får vänta tills imorgon).






"dressed for sucess?"

När man går runt i kostymbyxor, skjorta och kavaj dagarna i ända på jobbet så ser man verkligen fram emot att sätta på sig sina "vanliga" mer personliga kläder när man kommer hem. Det går sådär. Varje kväll när jag kommer hem från jobbet skyndar jag för att sätta på mig nyinförskaffade långklänningar, shorts, linnen och andra sommarinspirerade plagg. Likväl sluter det ändå med att jag sitter i Sebbans förstora tröjor eller mina mjukiskläder. Jag hinner visa upp mina fina favorit-kläder i ca. 30 minuter. Sen åker det mer bekväma på.

Tur att vi ska hem på massa festligheter i helgen. Jag får vara snyggare än någonsin då!


utgångspunkt.

Jag tycker att det alltid handlar om att marknadsføra sig sjælv på ett sætt som man sedan kan leva upp till. Det ær framfør allt mest rættvist mot sig sjælv, før att inte slita med att vara någon som inte finns och som man vældigt sællan lyckas att vara. Men æven før omgivningens skull så att de slipper tro på en fasad som tillslut faktiskt komma ræmna. Jag ger er hellre alla min fel, brister och skavanker æn slår mig blodig før att vara någon jag aldrig kommer kunna bli. Jag tror det blir bæst før alla och jag tror ni tycker bættre om den riktiga Emma æn någon annan. Och gør ni inte det, då finns det vældigt många andra att tycka om.


Det ær en bra utgångspunkt i alla fall.


end of my tuseday.

Dagens norge-är-dyrt: Loka 27 NOK + Pizza 240 NOK

Dagens känsla: Jag ser fram emot helgen!

Dagens beroende: Jag drömmer om dom, jag ser det som kvällens höjdpunkt och med fyra avsnitt om dagen så klassas vi nog snart som beroende. One tree hill, I love you!

Dagens oldschool: Att spela yatzi tillsammans med den man är kär i (och precis som förr, jag lät han vinna!)


"its too cold outside for angels to fly"




Börjar dagen med en mysig låt på balkongen. Snart ska jag bege mig mot inbokade, bemanningsscheman, vakttelefoner, sjukanmälningar och intresselistor. Jag ska jobba och det gör mig glad att veta att vin med Joanna och Inger-Elisabeth väntar sedan. Vädret känns inte som gjort för Operan men vi hittar nog något annat mysigt ställe.

sagolika du.

Att jobba 15-20 denna vecka är inte så tokigt. OM man hade kunnat gå upp tillräckligt tidigt för att hinna träna, njuta av morgonkaffet, umgås och kanske solat lite. Nu blev det inte så och då är 15-20 ett segt pass att jobba för att hela dagen försvinner. Dock har jag vi hunnit med ett parti kortspel, vår nya favoritsysselsättning (efter att "gå på tur" såklart..). Det är Fröken Pettersson som fått in oss på detta spåret. Elin, jag har vunnit två (bäst av tre matcher) omgångar nu!


Förövrigt fick jag ett roligt besked imorse. Jag är ledig Måndag och Tisdag (+ halva onsdag) första veckan i Augusti vilket betyder Göteborg, Liseberg och Strömstad med ovannämnda fröken. Det ser jag verkligen fram emot! ♥


"det har jag saknat..."

På fredag kommer vi hem. Det känns verkligen helt fantastiskt. Över fem veckor har vi varit här i Norge då. Det är länge. Men på många sätt är jag ändå väldigt glad att vi stannade så länge nu i början, även fast vi såklart saknat många. Jag är glad för att det under dessa fem veckor verkligen blivit ett riktigt hem för oss. Inte "hemma" som Örebro, men ändå ett ställe som känns fantastiskt att komma hem från jobbet till, att längta till, att kramas i, att drömmas i och att trivas i.

Det jag har saknat mest förutom min familj och vänner är den där möjligheten att vara spontan-social som finns på ett ställe du bott i länge och där du har dina närmsta. Jag saknar att smsa Sofie på kvällen och fråga om vi ska äta Javafrukost, att åka hämta Gustav på dagis bara för jag har en ledig eftermiddag, åka ut till butiken och dricka kaffe hos pappa för jag fick sluta tidigare eller hänga hos mamma och lillebror bara för jag saknat dom så. Att kunna bestämma sig snabbt, att agera på känslan och bara vara social utan större planer. Det har jag saknat.

I helgen ska vi vara sociala big-time. Grill med familjen, java-frukost Sofie (?), lunch på stan, fest hos Ola & Malin på lördag kväll, middag hos mamma. Osv. Osv. Osv. Det kommer bli en fantastisk helg.



Det är okej med dåliga bilder när det är på dom man älskar.

ösk.

Det är tråkigt och kanske larvigt att det blir en så stor grej för mig. ÖSK´s svacka som hållit i sig ett tag nu. Det är ju bara fotboll, bara en sport men jag tycker verkligen att det är genuint jobbigt när det går så otroligt dåligt för dom. Jag tycker Örebro förtjänar att ha ett lag i toppen, och det är jobbigt att se hur laget helt enkelt (trots bra trupp) inte får till det. Det är ju inget allvarligt, ingen som blir skadad av detta men tråkigt är det verkligen.




ett steg i rätt riktning.

Idag har vi gjort det. Gått på "tur". Vår första riktiga tur - på riktigt norskt vis.


Jag tror inte man förstår hur starkt Norrmännen känner för detta hurtiga fenomen. Det är så vedertaget och så förutsatt att varje Norrman lägger tid åt att gå på tur. Som jag har förstått det är det deras kvalitetsaktivitet, deras andrum i vardagen och favoritsysselsättning alla dagar i veckan. Och ja, jag måste säga att det har sin charm. Det är svårt att förklara skillnaden på svenska promenader och norska turer - men bor man som vi gör, med en utsikt som inte går att förklara i ord, då får aktiviteten en innebörd du sällan når hemma i Sverige.


Söndagar är allmäna "tur-dagar" så vi valde denna dag för att verkligen försöka ge fenomenet ett försök på allvar. Bakom vår lägenhet finns ett högt berg som vi inte tidigare vandrat upp för. På toppen finns en restaurang med helt fantastiskt utsikt. Inga bilar kan köra dit utan du måste promenera upp. På vägen upp finns flera bänkar längst stigarna och jag kan bara föreställa hur vackert det måste vara att sitta när och titta ut över ett upplyst Drammen på kvällen. Hursom, så tog vi en varsin kaffe, åt huset special "vaffels" (våfflor, som ni säkert förstod) och njöt av vår nya favorit-sysselsättning. Jag tror vi fick en helt ny syn på vår hemstad idag - det är så galet vackert här! (Bilderna säger i stort sett inte en hundradel av känslan som vyn ger i verkligheten)


vår helg.

Mina fina ligger här i soffan bredvid mig med varsin Iphone och spelar spel. Dom är spelnördar. Det är okej. Jag har haft världens mysigaste helg och jag vill verkligen inte att Elin ska åka hem till Strömstad igen. Jag mår så bra när hon är här. Hon kom efter midnatt i fredags och det blev inte sömn förrän fyra på morgonen. Igår promenerade vi på stan, drack massa kaffe, spelade mängder av kort till hennes och Sebs glädje, åt plockmat, drack rosé på balkongen och gjorde om lägenheten till en smärre hippie-lya (täcken, filtar, ljus, överallt).



Back in the days.

Mycket känslor idag för mig idag tydligen.. Rörd, bitter, överlycklig och stolt. Vart ska det här sluta?


Precis avslutat ett telefonsamtal med Fanny. Fanny i Göteborg, barndomsFanny, vi-på-äventyr-fanny, alla år-sedan-13-Fanny. Fanny som i stort sett räddade min högstadietid. Fanny som kom in precis rätt i livet och som trots avståndet aldrig riktigt försvunnit. Det var över 1,5 år sedan jag träffade henne sist och vi är bedrövligt dåliga på att höras men jag blir så otroligt glad när jag märker att ingenting har förändrats under den här tiden. Fanny kommer alltid vara en av de mest genuina människorna jag träffat och känner. Fanny som jag praktiskt taget bodde hos i åttan och nian - hon är en av de absolut största delarna av min historia och jag lovar, jag är väldigt mycket av den jag är för att jag haft henne som nära vän i tonåren.


Det är häftigt med sådan vänskap.
Det är en fantastiskt fin gåva att få uppleva.


Sommaren 2004 - Figeholm.

Take me somewhere, take me away.

Jag blir helt knäpp. Jag inser verkligen hur bortskämd man varit de senaste åren. Jag vill verkligen åka utomlands. Jag mår (nästan..) psykiskt dåligt över det faktum över att det mest exotiska resemålet jag ska besöka denna sommar är Örebro. Har jag riktigt tur kan det bli en tur till Gråboda, strax utanför Nora - men det är inte säkert att vi har sådan tur. Det verksam som om alla ska utomlands. Hela Facebook skriker om sista-minuten, lata dagar på stranden, flygplatser, kristallklart vatten och öl på stranden. Jag tycker verkligen jag är värd en utlandsresa!


Nu var ju vi i Marocko i April så jag vet, det går väl kanske ingen nöd på mig - men det faktum att det hittils regnat näst intill konstant de senaste veckorna gör mig bara så otroligt bitter.


Kreta 2009 med Sabina.

Örebro, Sveriges bästa idrotts-stad.

(se tidigare inlägg)

Örebro blev Sveriges bästa idrottsstad! Fy vad tufft! Jag blir så himla stolt över att se klippet på SVT´s hemsida. 406 poäng, varav tio tolvpoängare, medan Göteborg "bara" fick 360. För en stad som Örebro som ofta kämpat i motgång, som dras med ett "träligt rykte" och som senaste året knappast visats fram i positivt ljus i media är detta stort.



.

Ligger däckad i soffan här hemma. Haft en gräslig natt med väldigt ont i huvudet. Tackar gud för att jag har ett arbete där jag kan arbeta hemifrån och slipper sitta med bankande huvud på tåget in till Oslo. Jag börjar 15.00 och har sedan jouren inatt så nu ska jag försöka koppla av innan telefonen börjar ringa. Ikväll runt 23.30 anländer min Elin till Oslo. Det gör mig glad. Riktigt riktigt riktigt genuint överlycklig.


På tal om något helt annat, om fem minuter avslöjas första- och andraplatsen över Sverige bästa idrottsstäder. Mycket tyder på att Örebro hamnar på andra eller första plats eftersom vi inte finns med på listan alls, inte ens ner till tjugonde-plats. Nörd som jag är tycker jag detta är otroligt spännande. Hade jag varit hemma i Sverige hade jag ringt min sport-allvetande vän David. Jag är stolt över Örebro som idrotts-stad, jag tycker verkligen vi förtjänar en av dessa platser. (Tippar: Örebro andraplats, Göteborg första).