Städfest.

Det vankas städfest här hemma på Kristinagatan. Jag och Daniel ska tokstäda och som alltid kan man tro att vi har en riktigt stor fest såhär söndagen till ära. Men icke, det bjuds bara på storstädning. Idag bjuder Spotify på en oväntad:


Malena Andersson/Robin Bengtsson

Men gud. Jag slutar aldrig älska detta klipp. Vi brudar tittade på honom flera gånger om i fredags.  VILKEN JÄVLA MÄNNISKA! VILKEN MAN! VILKEN RÖST! (Han knäcker mig totalt i den här låten. Knäsvag, it is.)




puss

Daniel är hemma. Eller ja, han åkte aldrig. Jag tycker så synd om dem. Mattias och Daniel kom aldrig iväg för planet var inställt pga. dimma i hela Europa. De som hade längtat och taggat i ett halvår! Lagt ut pengar, bokat fotbollsbiljetter och skulle ha en grym helg i London. Så himla tråkigt.

Fredagen bjöd på några timmar på Relaxen med mina MK-brudar. Efter det lite firande av Sabina som fyllt. Lördagsmorgonen spenderade jag på utbildning med väldigt väldigt väldigt många "moments", som jag inte tror går att förklara i ord och framför allt inte på en blogg. Igår kväll tog jag och Elin bussen ut till ingenstans (varberga) där vi sen hade ost&kex-mys med Maria och hennes roomie Mursal. Så himla bra kväll!

Nu är jag på väg till stan för en kaffe.
I eftermiddag blir det rep.
Ikväll mys.
(JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA LIV)


"Sluta aldrig dansa, sluta aldrig älska"

Sitter och fixar med ett nytt fotoalbum på Facebook. Jag slogs just av vad otroligt mycket man är med om som man snabbt glömmer och framför allt sällan reflekterar över. Albumet innehåller foton från 2003-2010 och är döpt till "Those were the days / Mina stunder". Man borde helt klart stanna upp oftare och visa tacksamhet för alla de fantastiska stunder man faktiskt har i livet. Ett sånt här album blir åtminstone som en liten påminnelse..


Godingar. (COME TO MAMA!)

Trött och seg ikväll. Ensam hemma för Daniel jobbar. Jag tycker inte så mycket om sådana kvällar men jag vet att det ibland är nödvändigt med lite egentid. Jag har planerat att promenera till Michaela på lite tee men jag vet inte - jag kanske bara borde krypa ned i soffan, läsa en tidning och .... SKRIVA LITE SKOLARBETE? Oj, så inte lockande - men oj sådant måste. Jag hinner inte plugga på dagarna nu när det är jobb 08-17.

Igår beställde jag 4 klänningar, två tunikor och ett linne till resan. HEY! Man måste väl få vara lite fin när man åker iväg sådär länge. Jag beställde från bubbleroom.se och Nelly så jag antar att godingarna anländer imorgon.
Bland annat dessa nedan.


Avatar-nörd.

Sabina har precis lämnat mig ensam här hemma. Hon var över på lite tee och hämtade produkter. Daniel är iväg på träning i snökaoset och jag har inga planer på att röra mig från soffan.  Imorgon och onsdag blir det heldagsjobb för lite upplärning. Torsdag och fredag kör jag egna intervjuer. Ingen är gladare än jag.


Förövrigt bjöd Daniel mig på bio igår kväll. Vi såg Avatar och jag är verkligen helt såld. Jag som inte alls ville se den! Daniel har fått tjata iväg mig. Men det kvalificerar lätt in sig på min top3-lista på världens bästa filmer. Jag trodde det skulle vara en häftigt gjort film men med tråkig story. Jag kunde aldrig tro att jag skulle sitta så klistrad i nästan tre timmar. Ska jag berätta något pinsamt/stört/larvigt? Jag grina till&med en skvätt på vägen hem (!) för att filmens budskap tilltala mig så himla mycket och det är verkligen hemskt när man inser hur vi behandlar andra människor. Riktigt rörd vart jag.


...

Vilka söta läsare ni är som fortsätter att kika in på bloggen fast än att jag var helt tenta-lost denna vecka och inte skrivit alls.

Nu är i alla fall tentan över och därmed även två galet jobbiga veckor. Jag kan inte minnas när något kändes så fantastiskt att det var över senast. Sen så känns de väldigt bra med tentan faktiskt, konstigt nog eftersom jag aldrig kände mig riktigt säker. Men hursom - fy tusan vad skönt att den är gjord!

Har precis haft MK-klass med några brudar från Sabinas jobb. Gick mycket bra. (Hej jag har världens bästa jobb) Nu sitter jag hemma hos mami och väntar på att Daniel vill gå hem från krogen så vi kan ta sällskap hem. Han åker till London om en vecka (han och Mattias ska fotbollsnörda sig), sen är han hemma 5 dagar och sen drar han till Barcelona med jobbet tre nätter. Himla globetrotter! Men vad tusan.. sen drar vi! WIIIHO!


Affirmation.

Min affirmation för att jag ska klara den här ångestfyllda veckan:


Jag är en älskad flickvän, en omtänksam vän och en talangfull student.
Jag klarar allt jag tar mig för.
Jag är både rolig, duktig på det jag gör och snygg.
Jag kommer klara tentan galant.

(Måste upprepas alltdeles för ofta just nu känns de som. Jag glömmer det så fort jag hör ett nytt begrepp.)


All hjärtans mysiga dag.

Jag vet att många anser alla ♥ dag endast vara en amerikansk, komersiell, överhajpad dag som endast har som mål att företagen ska få sälja så mycket "komersiellt skit" som möjligt.

Men jag är av en helt annan åsikt. Jag tycker att varje tillfälle som ges ska tas i akt att berätta för de man tycker om att man faktiskt tycker om dem väldigt mycket. Vissa hävdar att "det kan vi väl göra varje dag?", och visst är det så. Det behöver inte vara den 14e februari för att vi ska ge kärleksförklaringar till varandra. Men bör inte denna dag ses som en påminnelse om hur viktigt det är att vi tar tid och visar våra nära att vi älskar dem? Jag tror att vi gör det alldeles för sällan och eftersom man inte kan göra det för ofta är det väl bara bra att vi påminns ibland?  Om dagen sedan ska bli ett komersiellt jippi är ju vi konsumenter som avgör. Mirandanallar, rosor, chokladaskar och fina kort är väl inte regler inristade i sten?

Själv har jag blivit uppvaktad imorse av en underbar sambo som ställt röda rosor på bordet och en liten finurlig present bredvid. Ikväll ska vi kvalitetsmysa på Lounche och äta Tapas. Hur fint det än är med röda rosor så slår inget den kvalitetstiden vi får tillsammans.





Jasmine Kara.

Jag har rysningar och näst intill gråtfärdig. Förstår ni att flickan/kvinnan här under (i klippet) har jag känt sedan jag var nio år gammal och gick i tredje klass. Vi var dem enda på Sörbyskolan som gillade sång så vi startade olika band och vann småstjärnorna i stadsparken med vår Spice girls-imitation. Sedan gick vi även på Riset ihop och likaså musikallinjen. Att Jasmine (då: karolina) skulle bli något stort var självklart. Sedan första tonen hon tog inför publik har det inte funnits något annat. Jasmine skulle bli Sveriges största kvinnliga soulstjärna någonsin.

Och efter år av slit ink. turnerande i Usa har hon nu fått skivkontrakt och spelat in en debutplatta. Hennes musikaliska kapacitet går inte att förstå, det kan jag lova. Aftonbladet gav henne en sjätte plats förra veckan på listan över artister som skivbolagen vill signa och ha i sitt stall. (På en ännu bättre plats kom en annan barndomsvän, Ola Joyce som ni också kommer få höra mycket av) Tjejen är ett underbarn från topp till tå. Missa inte hennes första singel här under och intervjun i andra klippet och vägen till kontraktet.



"För jag har inga mirakel att lova inatt.."

Efter en dag i biblioteket har jag nu landat i soffan och ska fortsätta pluggandet. Runt halv sju ska jag befinna mig hos Michaela som bjuder mig på middag. Hur lyxigt är inte det? Att bli bjuden på middag en lördagskväll när Daniel jobbar är nästan lite för bra. Jag har bara plugg i huvudet just nu och behöver få tänka på lite annat..

Konserten igår får godkänt av mig, Daniel däremot var lyrisk. Vissa av Thåströms låtar skulle lätt kunna platsa in på min top20-lista över världens bästa låtar medan vissa är så dåliga att jag skulle vilja hålla för öronen. Det var hursom en mysig ikväll. Vi sov över hos D´s föräldrar inatt för att vi lämnade bilen hos dem och det vart så sent att ta sig hem. Mycket mysigt. Känns lite som vår första sommar ihop då vi bodde i deras hus varje natt.


Ciao.

Så var det helg (med en himla massa plugg.)
Vi drar till Linköping om en timma.
Thåström och Johnossi - here we come.


(Personligen hoppas jag på "Kort biografi med litet testamente" och "Bipapolula")



Snart ska jag plugga.. men först - lite ilska.


Som den obotliga musikalnörd jag är och självklart då alltid kommer vara blir jag arg när jag läser om nyuppsättningen av Grease på Göta Lejon. Jag blir arg för att vi har så otroligt högkvalitativa musikalskolor i Sverige (Balettakademin Göteborg, Artisten Göteborg, Kulturama Sthlm, Bjärnum, Musikalakademin Umeå mfl.) och ändå måste branschen vara så otroligt kommersiell och ta in riktiga B-kändisar som huvudrollsinnehavare.

Här på bilden ser vi Marie Sernholt och Sebastian (?) från Idol göra rollerna som Sandy och Danny. Jag kan inte ens skratta. Även fast hela grejen är sjukt komisk. En barnstjärna och en förlegad idolvinnare. Vad vet dem om musikal? Hur många år har dem slitit för att äntligen få äntra musikalscenen? Hur många danslektioner har dem kämpat sig igenom flera gånger dagligen för att tillslut nå sitt mål? Hur många ensemblejobb har dem fått stå ut med för att tillslut få sin drömroll?

Sebastian som skulle bli Sveriges stora rockstjärna gör nu musikal.  Sista desperata försöker till rampljuset? Nej, arg blir jag.

Vad mycket roligare allt hade varit om man castat fram examinerade musikalstudenten istället för dessa roller. Jag förstår att det har med sälj, vinst och pengar att göra men det hela tappar absolut sin charm. Det vore en helt annan sak att ha med kändisar som Rennie Mirro, Malena Lazlo, Karl Dyall osv. som faktiskt blivit kända för sin musikalhistorik.


Perhentian Island




Innan jag somna ville jag bara visa dessa bilder. De är tagna på Perhentian Island i Malaysia och på denna vackra ö ska jag och Daniel spendera de sex sista nätterna av vår resa. Ett riktigt paradis sägs det. Tiotals gånger bättre än Thailand. Jag dör lite av längtan. Vi pratar inte lyx inte - vi pratar små pittoreska bungalows längs stranden, och barer som bara har el ibland. Me love. Ett bättre äventyr kan vi inte få.


Hepp.

Nu stänger jag böckerna för ikväll.
Nu tar jag kväll.
En filt + Made in Sweden+ en trött emma = sängen snart


Plugg, kaffe, plugg, kaffe, plugg, kaffe, PLUGG!

Nedgrävd i allt vad tentaplugg, kurslitteratur och instuderingsfrågor heter. Jag har bara sociologi i huvudet och med en vecka kvar tills tenta finns inget annat att göra än att ta tjuren vid hornen och faktiskt plugga, plugga, plugga. Dock känns det bra att jag faktiskt tycker att detta är intressant. Väldigt intressant till och med.

Men en dag som idag vet jag inte hur jag skulle klara mig utan min kära sambo (jo, jag är en stor flicka - och självständig kvinna - men symboliskt). Han bakar bröd åt mig, han servar mig med matlådor, kramar på mig när jag är trött, pussar på mig när jag inte orkar mer, peppar mig och säger att jag är en bra människa "fast jag inte går på Yogan ikväll". Han är allt bra han, min Daniel.

Vi ska snart promenera iväg till mamma.
Där väntar mysiga mackor och tee + fototitt från Dominikanska.
Imorgon ska vi se Thåström i Linköping. Det är mys det.


"Get Carried away"



Hur mycket längtar man inte tills detta? Oj vad spännande det ska bli. Dock måste jag nog försöka att inte ha några förväntningar för jag tror ärligt talat inte att det går att göra en riktigt bra story till av SATC. Men av trailern att döma kanske jag har fel?... Spännande ska det bli i alla fall.

Yoga-frälst.

Fryser något fruktansvärt och funderar på om Yogan igår har satt igång någon process som resulterat i feber. Jag kanske använde muskler jag inte är van vid? : ) Spekulationer och konspirationsteorier. Jag har faktiskt ingen aning men helt hundra mår jag inte. Dagen har ägnats åt vaccinations-check på Capio inför resan och sedan några timmars tentaplugg i skolan. Nu ska jag snart iväg på MK-möte. Har några minuters relaxing i soffan framför FÖRKVÄLL (pensionärsvarning?) innan det bär av.

Förövrigt måste det sägas - Yoga är verkligen min grej. Oj så bra jag mådde efteråt! Där pratar vi vi verkligen relaxing. Salen var fylld med tända ljus och mysiga filtar + mattor. Idag skulle man dock kunna säga att det känns att man lever. Men det är väl underbart att det kan vara så! Både andlig och fysisk motion under en timma.


On tape.



Jävligt jävligt snygg film från tävlingen för två veckor sedan. Vet att det är en hel del killar som läser min blogg och är intresserade av vad Crossfit är. Kika på den här filmen. Den ger en väldigt bra bild av träningsformen :) (Notera en hängiven flickvän fick också var med på film..)

Minireunion.

Precis hemkommen från en mini-reunion med några av mina favoritretoriker. Jag, Elin, Tarik, Erik, David och Ola samlades hemma hos Tarik för lite öl och umgänge. Det hela slutade dock (inte så konstigt nog) i väldigt mycket hockeyspel från killarnas sida. OCH SÅ VAR DET MED DEN REUNION!

Nejdå, men det var trevligt att träffas lite. Tror även att det är vettigt att komma i säng skapligt tidigt för mig ikväll. Stora äventyr väntar i helgen. Då måste jag vara på TOPP!

Så med detta -
Godnatt från mig. ♥


(Bild för exakt ett år sedan..)

Lis.



Vet ni vad? På fredag kommer Elins och min älskade Lisen till Örebro. Förstår ni hur bra det är? Jag har längtat ihjäl mig. Lisen har inte varit i Örebro sedan juni förra 2009. Galet! Fika på njuta, middag på Indigo, drinkar, sova-över-mys hos mig med dem båda och massa massa prat. Minnen och framtid. Världens bästa Lis.

("Yoooooou sexy motherfucker")

BOUUUNCE!



Älskling och jag har krypit upp i soffan för att se Bounce livedvd från Nalen. Jag älskade den här dvdn när jag gymnasiet och jag hade glömt hur bra den var. Jag blir helt knäckt när jag ser hur tokgrymma de är. (Hej jag skryter om ett pulspass jag klarat?). Tur att man får dansa lite i helgen. På lördag blire inflyttningsfest hos Veronika i klassen som bara bor en gata bort från mig. Innan hennes fest ska vi ses här hos mig för lite fördrink.

Puls.

Jag är friskis-frälst ikväll. Jag har varit på mitt första pulspass någonsin och är så slutkörd! Jag har nog aldrig tränat och pushat mig så hårt som ikväll. På pulspasset får man med hjälp av en dator + en ledare reda på sin troliga maxpuls och under hela passet har man kontroll på pulsen via en digital skärm som visar min nuvarande puls. Detta gör att jag kan maxa min träning och hålla mig inom ramen av 80-90% av maxpulsen under hela passet, vilket är vad Friskis rekomenderar för så effektiv träning som möjligt.

För mig som inte är så gammal i gemet är detta ett asbra verktyg eftersom jag kan hålla koll på hur hårt jag bör pusha mig själv. Något jag annars inte är så säker på.


(Såhär ser den digitala skärmen ut som visar pulsen på varje motionär)


Little Mr Sunshine.



Little Mr sunshine. Söt, sötare, sötast? Gullunge där.
(Och självklart : Den högljudda pingvinen Victor fick i ettårspresent)