Sköna maj.

Den här dagen är sååå bra! Nyss hemkommen från några timmar i Stadsparken med Sabina. Vi åt upp resterna från min kladdiskaka (som jag bakade igår till mig och erika) och hade lite mysig picnic. Vi pratade resmål inför sommaren har bestämt att vi ska boka 25/5 och får hoppas det fina vädret håller i sig hemma så att priserna hålls låga..

Nu ska vi över till Erik och Erika om en timma.
Grekisk sallad, grillat kött och tzatsiki. MUMMA!

Ha en härlig valborg mina fina vänner!



En mycket lycklig Emma.

Först: Vem skrev kommentaren i inlägget nedan om att jag var duktig som tog tag i körkortet? : ) Ni måste skriva namn!



För det andra är jag jätteglad. Var på Handelskammaren imorse och hämtade mitt intyg och jag fick jättefina kommentarer och feedback på min praktikvecka. Dem var så nöjda med mitt arbete och min analys. Är glad för det och kommer verkligen ta med mig omdömet som referens i arbetslivet.

Valborg idag och det innebär lite mys med sabina först. Kanske fika i stadsparken på en filt? Ikväll blir det grillning hemma hos Erik och Erika. Dem har ju fått jättemysig uteplats i nya lägenheten så det ska bli fint. Desserten/efterrätten ätar vi hemma hos oss. Det är ju mycket smidigt att vi bor så nära. Imorgon 14.30 lämnar jag + bandet staden för att spela på någon regionalpolitisk fest i arboga (antar att den hålls av soss-tattarna. ). Det ska bli riktigt roligt att pröva liveformen!

Lämnar er med en fantastisk låt som går på repeat.
Kings of Leon : Sex is on fire.


Död åt PM.

Sitter hemma hos mami och lillebror. Jag är trött trots att jag varit ledig. Dagen har innehållit tvätt och storhandling men framför allt plugg. Har även tränat med Elin som tisdagen tillhör. Nu blir det att sitta och skriva det sista, planerar att ha arbetet färdigt imorgon vid lunch. Daniel jobbar natt så jag sover kvar här. Har en del fix att göra på stan imorgon.

Datum för uppkörning och teoriskrivning är bokat.
Heja mig, snälla?


Det hölls en fest..


Fråga mig inte varför, vi kanske lekte någon lek? Men i luften är jag.


Mina godingar Elin och Tarik


Lite bilder från dopet.



Utanför Ekers kyrka. (Gustav, Daniel, Jag, Jocke & Lisa)


(Dopbarnets söta föräldrar.)


( Victor, in action i kyrkan.)




Man, Im good!

Jag är så bra! Jag är så bra! Var ute och sprang lite tidigare. Det gick verkligen över förväntan för att var andra gången i mitt liv. Jag har hittat en ny metod och jag måste säga att det faktiskt är så himla avslappnande att vara ute och springa. Eller jogga, för springer gör jag inte. Men det är absolut mer löpning än powerwalking.

Det är avslappnande att ha lämnat mobilen hemma, dra på sig sköna kläder, massa bra spring-musik i I-poden och som ikväll, fantastiskt väder med solen som precis går ner. Det är svettigt men avslappnande ! Jag tänkte dela med mig utav min fantastiska I-podlista som jag både springer och gymmar till. (Skratta gärna åt låtvalen som är allt annat än valda efter musikalitet hos artisterna, men sjutssing vad dem peppar!)



Ni som har Spotify kan klicka på bilden och sno min lista. Jag orkar inte skriva ned alla låtar här men listan erbjuder allt från Ramstein till Pussycat Dolls.

Heja heja!

Underbart väder = Underbar dag
Underbart dop = Underbart humör
Underbar kväll = Underbar förfest med klassfolk.
Underbar klänning = Underbart snygg (?)

Dagen har varit så bra hittils. Lilla Victor fick ett riktigt fint dop och för mig gick det bra att sjunga mina två låtar. Johan är en guldklimp som kunde vara med och spela åt mig så jag slapp dessa tröga, halvdåliga kantorer. Nu är vi snart på väg ut igen för att lämna bil hos Daniels föräldrar. Ikväll blir det som tidigare nämnt lite utgång eller bara några öl på stan. En dag som denna vill man verkligen bara vara ute. Och justja! Ikväll får jag träffa min Elin som varit på västkusten föör länge..


EH? LÖN IDAG?





EH? Det var löning idag va? Effektiv kan man kalla mig på lunchen idag. Planen och tanken var att hitta en klänning att ha på Victos dop imorgon. Eftersom jag ska sjunga två sånger blir det extra viktigt att ha något nytt, fint på sig då man syns lite extra : ) Och ja, jag har fyrtiofem minuters lunch men jag hann både handla tre klänningar och äta sushi! Det kallar jag effektivitet. Har inte bestämt mig för at behålla alla tre men vet iaf vilken det blir på Dopet. Det förblir dock hemligt!

Jag och min kära har köpt hem lite Corona som vi tänkte dricka. Vi ska laga god mat och bara mysa. Titta lite tv och sedan försöka sova tidigt eftersom det blir en relativt tidig morgon imorgon.


En nätverksmorgon.

Oj vilken start på helgen! Jag har varit på Promotion-morgon. En bjudning utav Örebro Promotion till alla deras medlemsföretag. Dem bjuder på frukost i badhuset och på scenen hålls en liten show med presentationer av företag och liknande. Mycket intressant och ett sjukt bra nätverksforum! Jag var där med min praktikplats, Handelskammaren och det är otroligt intressant att få träffa så mycket olika människor från olika branscher mde olika bakgrunder.

Satt bredvid en kille från UF (Ung företagsamhet) och pratade lite om deras verksamhet. Jag måste säga att där har vi ett företag där jag skulle vilja börja min karriär. Vet att min Matilda har jobbat där i Uppsala (Matilda som förövrigt vart årets säljare 2006, världens bästa är hon!) och det verkar riktigt intressant. Få åka ut och inspirera ungdomar på skolor att starta verksamehter och företag - samtidigt som man håller kontakt och nätverkar med företag. Jaja, tids nog...


Helt underbar ...




Helt underbar dag! Jag har precis kommit hem från gymmet och har sen hunnit med att sola lite på balkongen. (Jag satt faktiskt i bikini!). Nu är tanken att jag ska skriva lite mer på arbetet här hemma. Jag insåg att jag jobbar bättre här än på kontoret så så får det bli. Ikväll möter ÖSK Kalmar hemma på Behrn, och troligtvis kan jag gå.

Måste bara ge lite uppmärksamhet (jag, precis som all annan media) till våran nya back Michael Almebäck som tidigare spelat i Brommapojkarna. Jag har haft denna kille på msn sedan tre år tillbaks pga. att han spelat i pojklandslaget med Moses. Vi har aldrig pratat förän han flyttade hit men nu har vi snackat endel. Och jag måste säga att man blir lite sådär smyg-stolt när han säger att han trivs så himla bra i Örebro. I både staden och i laget, och verkligen planerar att stanna. Då blir man glad!

Han har verkligen presterat så himla bra och det skrivs hur mycket som helst om honom i alla sportbilagor och i sportsidorna, så jag hoppas ÖSK för en gångs skull tar sig i kragen och lite snabbt förlänger hans halvårskontrakt. Dem har ju en tendens att annars vara så himla tröga med kontraktskrivning. (Har dem ens skrivit nytt med Sixten?)







Godnatt Lisen.



På Lisens söta begäran ska jag nu göra ett kort inlägg innan jag glatt men en aning förvirrat slockar i min goa säng.

Jag har inte bloggat för praktiken tar upp mycket tid. Dock jag har jobbat hemifrån idag och fått en hel del gjort. Har även lunchat med Daniel och pappa. Ikväll har jag repat och nu kom jag precis hem ifrån Peder&Erik där jag bollade lite idéer kring arbetet. Jag ska förövrigt tillägga att jag har varit riktigt ynklig idag, jag har nämligen haft sjuklig träningsvärk efter passet igår kväll som jag gick på med Elin. Världens bästa pass! Från och med nu är tisdagarna heliga, Peters pass ska bli min vana.

Lisen: När ska vi ta din ridtur ute hos Sanna? Snaaaart, hoppas jag! Ska bli så roligt. Det var ju din födelsedagspresent :)





Problemet med mig och Majblommor

Jag är verkligen hopplös. Varje år är det samma sak. Jag har varit och lunchat med pappa på Njuta och på väg därifrån kommer två jättesöta tioåringar fram och säljer majblommor. Jag är en riktig sucker för barn (ush, det lät lite äckligt.), dvs. jag kan verkligen inte stå emot när dem tittar på mig med sina små hundvalpsögon och jag verkligen kan känna hur glada dem blir. Speciellt om jag köper den för 50 kr, den dryaste. Så, vips. Det har jag nu gjort.


Vad är problemet, tänker ni nu.
Jo, jag kommer inte att nöja mig med en majblomma. Jag kommer troligtvis att köpa av varenda lite söt unge som kommer fram. Det är ett problem, helt klart. Okej om man vore rik, men jag är inte rik. JAG ÄR FATTIG! Jag har helt enkelt inte hjärta att säga nej. Stort hjärta, liten plånbok. Jaja.

(Jag insåg just att detta dilemma kan bli riktigt problematiskt när jag själv får barn. Självklart inte när det gäller majblommor, utan över lag om jag behåller denna barmhärtiga sida.)



Det går bra nu.

GIVANDE DAG - kan man sammanfatta den gångna dagen med. Jobbet gick toppen, första dagen på praktiken känns riktigt bra och matchen mellan ÖSK-Helsingborg kunde ju inte slutat bättre. 2-0 till ÖSK och jag är glad för Emras skull, att han fick göra mål. Måste även säga att Almebäck är fantastiskt bra. Vi får hoppas att ÖSK är smarta nog att skriva förlängt kontrakt med han snart. Riktig guldklimp...



Imorgon ska jag till Handelskammaren igen. Ska även träffa John på eftermiddagen, hur länge sedan var inte det liksom? Vi ska småplanera lite inför vårat kommande DEED-gig (som jag hoppas ni vill komma på, det blir mys!). Ska även träna Peters medelpass med Jossi imorgon kväll.

Det går bra nu.
(Avslutar en fin dag med en fantastisk låt utav Glasvegas)

Jag, jag jag - bara jag.

Sitter på jobbet och känner mig duktig. Jag jobbar fram tills lunch då jag har en lunchdejt med min kontaktperson på Handelskammaren som är min praktikplats närmsta dagarna. Jag har satt ihop plastfickor till alla involverade med information och annat bra som dem kan behöva inför veckan som kommer. Mycket bra blev det! Jag gillar att vara ambitiös. Det är en smickrande egenskap jag tillskriver mig själv..




Snodde några frågor från Marias
blogg som jag tyckte kunde vara intressanta att svara på.

Hur mår du?
Väldigt väldigt bra. Mycket nöjd med livet för tillfället.
Skrattar du?
Absolut, inte för stunden för nu är jag nervös - men flera ggr om dagen iaf.
Gör du saker som får dig att må bra?
Jag umgås med nära vänner, tränar, jag får sjunga, pluggar ett toppen-program och bor med en fantastisk Danie. Så, ja.
Träffar du människor som får din mage att pirra?
Absolut. För det första har jag en otrolig klass som får mig att må bra och visst pirrar magen ibland (dock inte på kär-sättet), sen har jag en hel drös söta vänner utanför skolan och framför allt så blir jag pirrig av Daniel.
Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Måste säga starkare. Jag har mer koll. Vet vad jag mår bra av och vilka saker/människor jag ska undvika för att behålla så mycket positiv energi som möjligt. Jämför man man gymnasietiden & året i Sthlm så är jag mycket starkare.

Saknar du?
Lite för ofta. Hamnar ofta i blicka-tillbaks-situationer där jag grämer mig över tider och människor jag saknar.
Tar du hand om dina vänner?
Jag försöker så gott det går. Försöker framför allt få dem känna hur mycket dem betyder för mig.
Älskar du?
Ja. Några få som ligger närmast om hjärtat kan jag använda denna starka känsla på. (Ni vet vilka ni är..)
Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra?
HA! Jag har alltid varit tjejen med tusen drömmar men som aldrig slutför något. Nu senaste året har jag dock blivit en hejjare på att genomföra mina idéer. Se bara på träningen!
Håller du dina löften?
Det varierar. Kanske inte löfterna mot mig själv jämt men jag försöker hålla dem mot mina närmsta.
Längtar du?
Till sommaren, semester och värme. Utlandet med Sabina, Strömstad hos Elin och en minisemester med D.

Tänker du?
Lite för mycket, för ofta. Men jag vetti tusan vad det resulterar i. Tar nog inte klokare beslut för det.
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Det händer nog. Det är en skön känsla. Tarik och Peder är en mästare på att locka fram dessa skratt.
Vill du?
Lite för mycket. Kalender, tid och ork går inte jämt ihop med denna envisa vilja att jämt vara med på allt.
Önskar du att det var som förut?
Jag kan önska att livet var så lätt och roligt som på gymnasiet. Att kunna sitta i Rosen och dricka kaffe halva dagarna. Att ha vännerna omkring sig varje dag och få sjunga i stort sett varje dag. Men tittar jag tillbaks inser jag även att jag mår bättre i mig själv - så nej, jag vill nog ändå inte ha det som då.
Går du vidare?
Jag har nog en tendens att fastna i det förflutna men jag jobbar på det.

Gråter du när ingen ser?
Haha. Jag är gråtbruden herself. Men inte alls lika ofta som förut. Men händer det så är det inför Daniel eller närmsta vännerna, eller familjen. Annars är jag själv. Gråter oftast över stress eller när jag känner mig missförstådd.
Vågar du?
Jag har ingått en pakt med mig själv att våga göra alla de saker jag är rädd för så länge de inte är farliga. Jag tror man utvecklas av det.
Är du lycklig nu?
Säger som Maria. Det vet man nog aldrig förrän efteråt men jag har inget att klaga på iaf.

Bandfest 23/5

Hemma igen efter en heldag.

Repet ikväll gick jättebra. 23/5 är bokat. Då blir det bandfest! För er som inte vet vad det innebär så bjuder vi in alla våra nära och kära till stor fest. Vi har hyrt en lokal och spelar hela natten. Första tanken var att vi skulle ha det på Elite hotell och att mat skulle ingå i priset men det får bli i höst. Nu kör vi på stor fest där man tar med dricka själva, vi står för tända grillar innan spelningen så att de som vill kan grilla : ) Lokalen ligger jättefint så de blir en mysig sommarkväll. 100 kr tar vi för förköpsbiljett då vi måste betala lokalen + anläggning.

Skulle vara superkul om så många som möjligt ville komma. Det kommer bli en riktig rolig fest med en himla blanding i åldrar och människor! Eftersom vi annars bara spelar på privata tillställningar så ska det bli roligt att spela för dem vi känner.

En hundring av kommande CSN-pengar (på fredag!) kan ni avvara kära vänner. Se detta som en annorlunda utgång!


Mean Mr Mustard






Passar på att göra lite reklam här på bloggen för mitt underbara band. Vem vet, kanske sitter någon läsare där ute och är i behov av ett ruskigt bra coverband till ett bröllop, födelsedagsfest, föreningsfest, företagsfest, kick off, osv?

Vilka är vi och vad spelar vi?
Mean Mr Mustard heter bandet och har funnits i ca. 20 år. Dvs. i olika uppsättningar med olika medlemmar. Vi är en härlig spridning i såväl åldrar (20-45) som musikinfluenser. Anlitar man oss får man höra allt från AC/DC, Robbie Williams, The Who, Abba, Amanda Jensen, Michael Jackson till Donna Summer. Vi blandar genrer som soul, pop, rock, blues, jazz och disco. Vårt motto är att vara ett band man kan dansa till utan att behöva spela dansbandsmusik.

Vi försöker ofta undvika de vanligaste coverlåtarna men försöker ofta utgå ifrån att "spela låtarna du glömt att du kommer ihåg". Musiken ska tilltala alla åldrar och generationer. Vill man som bokare önska låtar eller repertoar går det bra om tid finns annars brukar vi skicka våran aktuella låtlista om man vill veta vad man får. Priser varierar beroende på tillställning och längd. Vi är ganska flexibla och tycker mest att det är roligt att få spela så pris går alltid att komma överens om.

Visst låter det bra? : )

Om någon där ute är intresserad så maila mig på
[email protected]




Ge mig kraft, energi och ork.

Efter en kväll på Frimis som blev längre än planerat pga. av nya skor som resulterade i onda fötter (tog en halvtimma att gå från Frimis till våghustorget!) så borde jag kanske sova längre än till 10.00 men denna dag innehåller alltför mycket måsten och planerade "to-do:s" så nu blir det upp och hoppa. (Jag sitter fortfarande under täcket...)

Kvällen igår var trevlig. Risbergskas konsert var riktigt bra och som vanligt blir man lite lätt avundsjuk och vill helst vara med själv. (Jaja, min tid har varit. jag är gammal nu.) Efter lite förfest hos Sabina styrdes Frimis. Träffade en hel del gamla vänner och kvällen var helt okej. Kanske inte den mest taggade men fortfarande helt okej.

Nu väntar - jogging, rep, plugg och praktik-planering.
(Snälla, ge mig lite kraft! )


Mumma!

Ikväll har jag agerat mästerkock. Det är ju allmänt känt att Daniel är så mycket mer talangfull i köket än vad jag är men ikväll fick jag till det. Köttfärsbiffar med fetaost, råstekt potatis med rosmarin och en mumsig dressing. Det vart gott. Vi har degat framför tvn och jag skulle gissa att det blir en tidig kväll. Daniel jobbar dygn imorgon och jag har en hel del planer. Träning, jobb, två fika-dater på stan och sist Risbergskas konsert som ska bli sjukt kul att se.


(Hanna, jag och Carro - Våran vårkonsertvecka April 2007)

Lucky.





Jag är så fruktansvärt kär i dig och jag mår så otroligt bra av att ha dig i mitt liv.
HA! Nu ska jag gå och pussa sönder dig. Bara för jag är så glad att du är min.

("Lucky Im in love with my best friend, lucky to have been where I have been.
Lucky to becoming home again. Lucky we´re in love in every way.
Lucky to have stayed where we have stayed. )

Butterfly

Tänk er - igår bloggade inte jag! Det var längesedan jag missade att blogga - hur tragiskt är inte det? Himla nörd.

Men hur som helst. Helg snart och helt fantastiskt väder. Jag jobbar några timmar nu efter en föreläsning i skolan. Ikväll blir det bara lugnt med mys hemma i soffan. Jag ska laga oss lite god mat tänkte jag. Kanske dricka upp vinet från igår. Imorgon blir det jobb hos papi och på kvällen ska jag, han och Sabina gå på Risbergskas konsert. Det är alltid lika roligt!

Igår kväll hade jag Mary Kay party hemma och gud vad roligt det var. Riktigt bra kväll med himlans fina tjejer. Vi höll på från 17-22.30 och konstigt nog så handlade jag ordentligt trots min ytterst DÅLIGA ekonomi. Hur kan de komma sig? (Ingen karaktär emsi?) Bilder kommer ikväll.

Måste säga att låten under spelas ordentligt ofta i Ipoden när jag är ute och cyklar. Mraz är ruggigt bra.


Jag gillar April.

Mycket bra dag - mycket bra examination. Min grupp var bra som alltid. Nu blir det en snabb storstädning av lägenheten pga. jag imorgon ska ha hem lite brudar då Erika kommer från Götet och ska ha makeup-rådgivning för oss. Jag planerar lite ost och kex + vin då det blir utgång senare på kvällen. Standup på Harrys, Thomas Järvheden - det kan väl bara bli bra?

Ikväll blir det övningsköra och grilla.
Mycket mycket fint.
Jag gillar årets April-månad.


Träna träna träna.

Måste bara skriva av mig lite innan jag lägger mig i vår underbara säng som jag saknat ofantligt mycket.



Jag är så trött i kroppen och det värker i varenda muskel men gudars vad duktigt jag har tränat ikväll! Måste säga att efter mitt coaching-möte med David (min klasskompis) som handlade om min träning så har jag fått sådan nystart. Nu är det gymet 3 gånger i veckan men jag har fåttt en idé. Vågar inte berätta om den än, jag måste se till att hålla den några veckor först men sedan ska jag involvera er.

Jag måste säga att jag är så glad att jag tog tag träningen i höstas. Jag mår så mycket bättre när jag tränar. Jag är en bättre flickvän, en trevligare kompis, en gulligare dotter och jag orkar så mycket mer än förut. Jag blir nöjd med mig själv och tycker att jag är bra som gör detta. Jag märker verkligen skillnad. Många går till gymet för att förlora några kilon men för mig är det tvärtom. Jag ska gå upp i vikt. I muskler då såklart men i alla fall. Hittils har jag gått från 48,5 kg till 52,5 vilket är ett helt enormt bra resultat för att vara mig!

(Nej, jag tycker inte man behöver hymla med sin vikt - det är bara siffror. Varför ska jag inte kunna skriva det här?)


Jag är så glad att jag har en fantastisk Daniel som stöttar, peppar och kramar mig när jag är duktig. Men som även pussar mig i pannan när jag skippat träningen för att jag inte orkat. Man får ju vara lat ibland.



Några av bilderna..


(Den första vi "stötte på" var Daniel Alves, högerback i Barca.




Daniel fixa ihop ett sjukt snyggt kort på arenan.








Ny outfit införskaffad




Baby på Las Ramblas












Ytterligare ny klänning


....

Så var vi hemma efter en underbara resa och fyra dagar i Barcelona. Vi lämnade hostlet imorse och de tog emot. 22 grader hade vi igår och vi spenderade vår tid på en brygga i hamnen solandes. Här i Örebro är det mulet, det känns ganska bittert. Jag ska iväg och träna nu. Även hinna med att träffa Malin som är hemma från Umeå några dagar...

Bilder från resan kommer ikväll.

Nagra minuter over i Barca...

Vi har nagra minuter over sa jag passar pa att blogga lite.

Vi har det jattebra och det ar sa valbehovligt med semester. Igar drog vi en rejal shoppingrunda och expert som man ar hittade jag mina tre par skor (Converse, seglarskor och pumps) + en superfin klanning. Vi hann aven med att strosa lite och pa kvallen gick vi som planerat pa fotboll. Barca - Recriativo. Det var verkligen sa himla tufft! Arenan var sjukt stor, sjukt maktig och vi fick helt enormt bra platser. Det blir ju lite ironiskt att man dagen innan varit pa fotboll hemma i Orebro och sett OSK for denna fotboll ar verkligen stort bra.

Idag ar det manga affarer som ar stanga sa planerna ar att bara tat lugn. Strosa lite, ata god mat och bara hat bra utan stress. Vadret ar absolut inte det basta men det har jag lart mig leva med. Jag ar bara glad over att vara ledig i denna underbara stad.

On our way..

SÅ var det packat och klart. Jag borde sova - jag ska nämligen sitta i bilen om 6 timmar på väg mot Skavsta flygplats. Men nej, jag sov ju såklart till 10.30 och utnyttjade min sovmorgon till max. Känner jag min sambo rätt blir det inte mycket sovmorgon på semestern. Nej här ska varje minut utnyttjas till fullo. Han är söt.

Dagen har varit hur bra som helst. Började med en frukost på balkongen i strålande sol (festade till det med varm nyponsoppa och vaniljglass) för att sedan luncha med mami, papi och lillebror på Jensens Boefhouse. Sedan strålade vi samman med Daniel, Erik och Erika och lite andra vänner för att se ÖSK förlora mot Elfsborg med 0-1. Första förlusten mot Elfsborg på hemmaplan, på 39 år ska tilläggas. Lite trist men ingen större sorg över det. Fikade med Josi på Bara Vara och nu ikväll har vi gjort egen pizza.


(Kan det bli mer vår? Chinos, jeansjacka, ballerina och gigantiska vintage-brillor.)


Inge vettigt.

Precis hemkommen från en myskväll hos Elin E. Sabina, Elin A och Elina var också där (ja, jag har tre Elinar och en Elina). Elin hade storbakat och innan vi fikade så käkade vi lite sushi. Så himla roligt att träffa dem. Mysigt att prata minnen när vi ses så sällan. Hann även med ett ordentligt träningspass. Och nu ska jag styra upp lite packning.


Jag har inget vettigt att skriva.
Men det gör inget,
Barca, 07.30 på lördag.
HEJDÅÅÅ!


(Tack för igår vänner. Tur jag har några som står ut med min hockey-mani.)

Bara så du vet..






En grå skärtorsdag

Jag har aldrig varit någon "fan" utav påsken. Jag tycker det är en ganska deprimerande högtid. Sitter på jobbet nu och jobbar halvdag. Det är riktigt grått och trist ute, att cykla hit kändes inte jättemotiverat men vad gör man inte när man har en ny livsstil att hänge sig åt. INGEN MERA BUSS! (Det vore fint om jag tog cykeln av miljövänliga skäl men icke, det är endast av studentekonomiska orsaker. )

Efter jobbet blir det lunch hos Pygge. Jag åker alltid till honom när jag är sugen på Dillstuvad potatis och rimmad lax. Ska även hinna med ett träningspass och fika med Elin E och Sabina ikväll. Det var alltför längesen! Imorgon ska det packas, tittas på Daniels match och på eftermiddagen gå på ÖSK-Elfsborg med Erik, Erika och Daniel.


(Jag och Sabina, april 2008)

SM-GUUUUUULD!

Jag vill inte göra någon stackars Jönköpingnisse ledsen.
Men jag måste bara få säga det:

SMGULD, SMGULD, SMGUUUUUUUUULD!
Tack Jönsson för alla fantastiska år.
Tack Färjestad för en stört bra säsong.
Ingen är så lycklig som jag.


En "svägersta" på vift.



Daniels syster Linnea skrev en kommentar här på bloggen igår. Hon befinner sig just nu i USA, New York och ska i en månad åka runt på en busstrip i en massa städer tillsammans med sin kompis Therese. Jag är så himla avis! Hon har gjort så mycket roligt Linnea. Jobbat i London, backpackat i Australien, Jobbat i Oslo och nu det här. : )

Ta hand om dig tjejen.
Vi tänker på er.
Gör allt jag skulle gjort!

Vårkänslor, rysar-matchen och min ombytliga vän Tarik Basic.



Jag sitter och tittar tillbaks på tidigare vårar i bloggen (dvs. 05-08) och kan konstatera att i år är första våren jag inte går igenom en lite mindre vårdepression. Den brukar alltid infinna sig, även om det är mysigt med vårsol och diverse. Jag brukar ha lättare att bli ledsen, vara allmänt nere och ofast känna oro. Men i år, jag är ju hur glad som helst! Jag mår så himla bra just nu!

Matchen igår var en riktig rysare. Jag trodde faktiskt inte dem skulle vinna och ska ärligt erkänna att dem inte alls presterade bra i första två. Men dem växte under tredje och framför allt var dem överlägsna i förlängning. Den lyckan när 2-2 målet kom och såklart även 3-2 var helt enorm. Jag är så töntig.. men den frustrationen som vi känt innan kunde inte ta sig form på något annat sätt än i glädjetårar.

Förövrigt tycker jag Tarik är väldigt rolig. Rolig och flexibel i sitt hejande. När han pratar med mig hejjar på HV för att jävlas och pratar han med Hannes i klassen som är HV-fan hejjar han på Färjestad. Dvs. gör allt för att provocera. Under hela matchen skicka han sms igår om att HV skulle vinna och det var så synd om mig. Men sen när Färjestad vann fick jag smset : "SM GULD SM GULD SM GULD, imorgon tar FBK sm-guld!". Han är lite knäpp och ombytlig min vän.




Its not fair.



Hemma från föreläsning med Inger och lite mys i solen + coaching hos Eva. Jag har haft en riktigt bra dag. Imorgon har jag styrt upp jobb. Det känns bra. I maj kommer pengarna komma till stor nytta. Planerna inför kvällen är brassestolar, fotboll, öl och grillning i vårsolen riktigt tidigt på eftermiddagen. Kunde väl inte få en finare start på vårlovet?

Om 32 minuter beger vi oss till vårt soliga Karlstad och jag ska absolut inte glömma att mmsa över bild på mig, i full FBK-mundering, när sista sekunden är spelad till mina Hv-(o)-vänner. Lycklig som ett barn kommer jag vara.

Lily Allen - Its not fair.
En av de skönaste låtarna på länge med riktigt rolig text i refrängen. Lyssna på den kära vänner.

Vår vår vår

Trött och sliten. Början på dagen var fantastisk. Hela föreläsningen var grym men ju längre kvällen gick desto mer energiläckor började dyka fram. Förövrigt var tiden innan föreläsningen helt underbar. Njöt av den underbara solen med lite kaffe i handen tillsammans med mina godingar till klasskompisar. Nu har jag lagat lite soppa till mig och Daniel, festade även till det med lite Hallumi-ost. På onsdag ska det grillas utanför Tarik. Årets första grillning. Det blir fint det.






Dagen.

Jag tränade duktigt idag (trots en ordentlig träningsvärk)
Jag har lagat god mat
Jag har tvättat
Jag har sett på fantastisk handboll
Jag har blivit glad över en hockey-seger.

Sammanfattningsvis har dagen varit toppen, och med vetskapen att vi ska ha fint väder tills Torsdag går jag glad in i en ny vecka. På lördag natt lämnar vi Örebro och jag längtar efter tre dygn ensam med min finaste. Längtar även en skoshopping. Jag ska banne mig hitta ett par converse, ett par seglarskor och ett par pumps! : ) Det är mitt mål.



Dubbel glädje.

Det är verkligen världens bästa dag idag! Jag vill inte ens vara nära att uppfattas som en sportblogg men det måste få vara mycket sport nu. Slutspelsperioder överallt.


Linde vann Handbollen och matchen var verkligen helt fantastiskt. De spelade så himla bra och det var sjukt spännande! Nu väntar sista avgörande, femte matchen mot Allingsås borta på onsdag och vinner Linde dem är de för första gången i Semi-final! Även mitt älskade Färjestad vann idag med 3-1 mot HV. Nu står det alltså 2-1 i matcher och på tisdag kommer jag, Daniel, Erik och Pappa befinna oss i Löfbergs lila arena. På onsdag tror jag guldet är hemma i värmland igen.

Vid 20.00 dyker Elin upp här hemma hos mig. Jag ska laga mat åt oss. Min signatur-rätt. "Fetaost-kyckling och bladspenat." Det blir mysigt. Gårdagskvällen hos Lisa och Gustav var mycket mysig och det ska bli väldigt roligt att få sjunga på Victors dop den 25/4.



Veckan som gått.


Vi firade mami som fyllde 42. Hela goa familjen.




Italiensk catering från Italienska delikatesser





Älskling och Morbror


I skolan har jag varit. Här med Tariks brillor.
(Jag tycker dem ger mig lite yttre karaktär.)


Jag har flitigt använt min våriga jeans-jacka


Daniel och lilla Victor igår.

Söndagsplaner.

Har precis ätit en riktigt god söndags-frukost ensam i soffan då Daniel stack iväg för att jobba dygn vid 07.30 imorse. Jag har en hel del inplanerat idag. Först nu står plugg på schemat, sedan lite träning på Friskis och vid 16.00 blire sjukt avgörande handbollsmatch i Idrottshuset. Linde-Allingsås, det står 2-1 i matcher till Allingsås och idag måste Linde vinna annars har Allingsås gått vidare till kvartsfinal.

På tal om något annat så hade jag när jag vaknade ett röstmeddelande på telefon som hade inkommit 01.15. Det var Tarik och hans vän Dennis som hade projekt övertalning. De har fått för sig, ordentligt, att jag ska söka IDOL och dem som känner mig vet att detta är det sista jag någonsin skulle göra. Tarik har tjatat hela veckan och sagt att han ska anmäla mig i smyg, ni vet så att dem kommer och hämtar en. DET VORE HEMSKT! och jag lovar, jag suktar inte efter bekräftelse utan jag tycker helt enkelt att IDOL är riktigt riktigt pinsamt och därför skulle jag aldrig söka.

Men visst, Tarik det är gulligt av dig : ) Det kommer dock aldrig hända.


"Din själ den tar ett andetag, och blåser liv i vårt lag."

Jag har spenderat några timmar med att jobba på Marieberg och det kändes inte helt optimalt en dag som denna. Fick i alla fall lite sol när jag cyklade från och till stan. Nu är det stor/vår-städning som gäller innan Daniel kommer hem från match i Norrköping. Då ska vi bege oss till Lisa och Gustav och såklart, lilla Victor. Har inte sett han sedan han var 1 vecka så det är verkligen dags nu!

För er vetskap så sitter vi på La Rambla i solen och dricker Sangria om en vecka. Såg att det var 20 grader och sol där idag. Det gör verkligen inte ont att veta vad som ligger framför oss.


(Godingen himself. )


Mitt lag.

Efter en öl på Olearys och en helt fantastisk Hockey-match ska jag snart krypa till sängs. Det är lite svårt att förklara hur mycket känslor ett lag kan väcka men när jag hör låten här under då är det gråt-nivå och ståpäls på allvar. 1-1 i matcher men jag är inte orolig. SM-Guld i år. Nu kan jag sova gott...



Aprilskämt.

Jag är inte ett dugg innebandy-intresserat men det här april-skämtet var sjukt roligt! Taget från : innebandymagazinet.se Jag kanske har fruktansvärt torr humor men detta fick iaf mig att skratta några minuter här på kontoret. Jag såg framför mig massa dryga innebandykillar med häpen min, "MEN VADÅÅÅ? Hur snyggt ere med glasögon?"


"Innebandyns seriepyramid görs om till säsongen 2010/11. Dessutom blir skyddsglasögon och frislagslinje obligatoriska inslag.
- Vi vill skydda våra bästa spelare. Samtidigt tror vi att även juniorspelarna tycker det är fräckt att använda glasögon när de se stjärnorna använda dem, säger Tomas Pehrsson skadeansvarig hos SIBF till Innebandymagazinet.se."



Love, Sex and magic

Här kommer helt klart en av de låtar som kommer att spelas sönder i sommar på alla klubbar runt om i Europa. Jag gillar den skarpt men antagligen är den väl tröttsam runt Juni - lagom när jag och Sabi ska åka.



Ta mig till Kärlek.

Med Håkan Hellström i Ipoden, sol på vägen till jobbet och fina planer för dagen kan inget kännas jobbigt. Planen är att hälsa på Elin efter jobbet för att sedan träna och sedan avsluta kvällen med tee och fina vänner hos Lisen. Hon drar ju till Turkiet den sötnöten på Lördag med sin Robin. Lite avis är jag, men jag klagar inte. 9 dagar tills vi landar i Barca, sååå...



"Så många broar jag bränt,
ingen tog mig riktigt över, nej
men jag går inte isär
när jag går med dig"



Är mitt välmående ett April-skämt?

Aha-upplevelserna avlöser varandra och idag funderar jag skarpt på om detta välmåeende är ett aprilskämt? Jag mår så bra!


Vaknade av ett väder som inte kan göra en annat än överlycklig! Drog på mig min allra vårigaste vår-jacka och promenerade till skolan. Hämtade tentan som inte gick så bra som jag trott men , bryr jag mig om det? Inte ett skvatt. (Himla hitte-på-kurs!). Föreläsningen handlade om coaching och uppgiften vart att direkt efter hitta en klasskamrat att göra ett första Coaching-möte med. Dvs. hitta ett ämne att coacha den inom, sätta upp ett mål med coachingen och sedan skriva en handlingsplan.

Jag och min Coach (dvs. även min klient) fick verkligen ett jättebra möte över en bit lunch på Kåren (tacobuffé, mums!). Vi båda hittade bra ämnen som vi verkligen ville jobba med och vi lyckades riktigt bra! Det är häftigt när det fungerar. Nu har jag promenerat hem och ska snart upp för att träna. Ikväll ska vi hem till mor och fira henne, då hon fyllde 42 igår.