...

Nu börjar det närma sig. Detta kan bli sista blogginlägget på några dagar. De närmsta dagarna inte kommer vi inte ha internet i lägenheten och att jag ska försöka använda mitt svenska mobilnummer så lite som möjligt. Vi försöker fixa norskt kontantkort och internet så snart som möjligt. Sedan får ni som vill gärna adda mig på SKYPE (Emmaiggstrom är mitt användarnamn) eftersom det är det smidigaste sättet att prata med er där hemma.

Godnatt.
Hejdå Sverige.
Hej Norge.

"En smula vänskap"


Älskade vackraste bästa Elin. Du har verkligen gjort mina tre första år på universiteten till de roligaste, galnaste, bästa och finaste år hittils i mitt liv. Jag har aldrig någonsin klaffat med någon som du och jag gjorde redan första tiden på Retorikprogrammet. Jag är så otroligt stolt över att få vara din vän, nu och för alltid. Norge, Sverige, Strömstad, Stockholm, Örebro, Oskarstorget, Åstadalsvägen, det spelar ingen roll. Du är och förblir min bästa anka, smula och vän.

Grattis till din retorik-examen! Du är så värd den!
(kvinnan som skrev B-uppsats i Sociologi & C-uppsats i retorik samtidigt!)


"As we go on, we remember - all the times we had together"



En dag kvar.

Det gäller verkligen att ta tillvara på de sista dagarna i Örebro nu. Jag började med mysfrukost hos mamma, plugg i skolan, häng hos Bergfalk och sist pitchers med pappa och Seb. Effektivitet kan man kalla det. Imorgon väntar opponering av B-uppsatsen och sedan examenscermoni för min fina gamla retorik-klass.

Bigtime!

Som sagt, den här flyttgrejen tar på krafterna. Det är en del moment man slipper när man flyttar inom samma stad och framför allt samma land. Idag har vi storhandlat - och jag menar verkligen storhandlat! Vi hade som mål att handla för tre tusen kronor och köpa med oss massa torrvaror eftersom det är så otroligt dyrt med matvaror i Norge. Vi hade ingen koll alls när vi tog med vagnen fram till kassan och hade fyllt den helt men vi lyckades verkligen - 2959 kronor landade det hela på. Frågan är bara hur tusan vi ska få plats med allt i lägenheten?

Nu väntar jordgubbar, glass och Big Brother som belöning.


En smula trött.

Söndag kväll och den här helgen har inte riktigt sett ut som de senaste. De senaste helgerna har varit galna helger med massa fest, dans och skoj. I fredags jobabde jag, igår tokpackade vi ner hela min lägenhet och idag har vi packat Sebbans. Dock är jag så otroligt glad att vi unnade oss en riktig mysmiddag på Indigo med Elin och Erik. Vi bjöd dom som examenspresent (de tar sin retorikexamen på tisdag) och som tack för alla gånger dom ställt upp för oss den här våren. Riktigt riktigt bra kväll - jag är så glad att jag har er mina fina fina vänner! ♥


Elin och jag lyckades hålla oss ifrån tårarna hela kvällen men mitt på Drottninggatan när vi skulle säga hejdå bröt det för fröken Pettersson och då kan ju inte jag hålla mig heller. Tur att jag vet att hon finns kvar när jag kommer hem igen men även att hon aldrig är längre än ett skype-samtal bort.



2006.

Tittade igenom första året i bloggen (2006) och hittade den här lilla texten från Mars. Tyckte att det var rätt fascinerande hur jag resonerade för fem år sedan. Tänk så många människor man träffat sedan dess som man absolut inte hade någon aning om ens existerade när det skrevs.



"insåg när jag läste igenom allt jag skrivit
att  jag har träffat så otroligt mycket människor
som har gjort och påverkat mig att bli den jag
är idag. många att tacka & många att.. eh ?"

"I know that I got issues, but youre pretty messed up too"

Det är som vanligt. Jag är verkligen inge utgångssugen alls när jag åker iväg för att jobba dom här passen men likväl skulle jag kunna döda för att få gå ut och dansa nu ikväll.  När artonåringarna är igång och shejkar, djn spelar de största hitsen och det snart kliver på ett coverband så är inte garderobsjobbet det mest optimala. Om jag nu inte kunde få dansa så skulle jag åtminstone ville vara med i bandet som spelar. Jag saknar mitt band och jag antar att det blir dåligt med spelningar nu när jag flyttar. Men men, jag ska ha mitt roliga imorgon. Vinkväll med spel och fint sällskap, det är precis vad jag behöver.


Jag och Gustav - spelning 16/10-2010.

Solen i ögonen.

"Vi är dom som kan dansa när det kränger för hårt 
Vi är ängsliga höns inför sånt som är svårt 
Vi är dom som vill härja som vinnande hjältar 
Vi kan om vi vill men vi kräver support 
Vi är lördagens änglar och söndagens knott 
Vi är dom som förbannar det gråa i grått 
Vi är rastlösa änglar och virvlande dårar 
Vi är dansande clowner på ont och gott"




sista kvällen på hotellet.

Tillbaks på jobbet. Sista jobbpasset innan flytten, sedan väntar en helg fylld med packning, fix och tillsist vin hos Elin och Erik imorgon kväll. Jag har planerat att titta på ett antal avsnitt med Glee ikväll här i min lilla vrå och förhoppningsvis kan det få tiden att gå snabbare. Jag frukostdejtade Lexon imorse på Java - jag kommer sakna den tokan massvis! Tur för henne att hon redan planerat in en helg att komma och hälsa på oss. Även tur för henne att hon kommer få bo i världens mysigaste gästrum (nöjd?!).



and of an era?

Sitter i ett regnigt Lindesberg. Sista gången på väldigt länge. Jag är framför allt här för att gå på ansiktsbehandling men även för att luncha med seb och hans chef Micke. Det är sebastiens sista jobbdag här. Konstigt och knepigt att inte vara här på så länge. De är ju trots allt här som vår historia började. Jag kommer sakna matcherna, stämningen. Det är larvigt men sant. När Jag är hemma och hälsar på vill Jag hit och titta på herrarna. Antar att Malin kan göra mig sällskap :)

Barnvakt.





Vi tog en liten paus. Bloggpaus. (Gustav lärde sig blogg-pooserna för längesedan). Förövrigt har vi mysigt kusinhäng. Gustav bygger med lego och jag tittar på, samtidigt som jag bläddrar i några tidningar jag snodde från pappa idag. Jag har precis pratat med Elin ang. retorikernas examensdag nästa vecka. Jag fick ett samtal idag och en förfrågan angående att sjunga på cermonin. Det känns lite roligt.
6 dagar kvar.

keep.

På Elite, jobbar på studentbal som så många Maj-kvällar tidigare. Jag får snart fint sällskap av någon som tycker synd om mig då jag känner mig liten och ensam idag. Man har sådana dagar ibland. Eller, ja - jag har det i alla fall. Jag spenderar mina timmar med att sukta efter fina utemöbler och allmänt trams till lägenheten. 


Home is wherever im with you.


Man oh man, youre my best friend. Ill scream it to the nothingness.
There aint nothing that I need.
Well hot and heavy pumkinpie, chocholat-candy, jesus christ -
there aint nothing please me more than you.




Man down.

Elin spelade sönder den här i helgen.
Jag är kär i den. Den ska spelas frekvent
på balkongen på Kirkegate6 i sommar.

EEE.

Här har vi suttit idag. Jag och mina två Elin:ar. Hela dagen, exakt hela dagen. Jag har precis landat i soffan, ska fixa lite mer med uppsatsen och fixa det sista. Imorgon 12.00 ska den in, vare sig det känns bra eller inte. Hejdå B-uppsatsen! Hej Norge!

"Theres so many ways to love ya"

Så var även denna måndagskväll över. Jag har lagat mat åt Seb och Sofie här på väster. Även ätit årets först jordubbar med glass. Imorgon är sista dagen med B-uppsatsen, knepigt. Vart tog den här intensiv-perioden vägen egentligen?



What are words.

Har precis landat i soffan hemma hos mamma. Lunchdejtat på Fröken Brogrens med Rispoli, mycket mycket trevligt. Sorgligt dock att inse att de var sista gången på väldigt länge som vi umgicks, eftersom jag inte alls vet när jag kommer till Örebro igen (lugn pappa, jag kommer! ska bara planera först!). Det känns förövrigt som om jag nästa onsdag ska på besök till Norge, inget annat. Absolut inte skaffa mig ett hem med Sebastien där. Vårt hem. Det är svårt att förstå. Svårt men underbart.

Jag hade en dipp igår kväll. Grät en skvätt, tyckte det kändes lite otäckt och insåg att 40 mil faktiskt inte är "så bara". Man måste nog tillåta sig ha sådana down-kvällar. Efter några kramar, mindre terapisnack och massa pepp så kändes det fantastiskt igen. Det är svårt att inte vara ambivalent inför en flytt. Jag tror man får det på köpet.






Ett steg på vägen.

Jobb i Norge - CHECK!



Jag fick det jobbet jag allra helst ville ha och det känns så fantastiskt bra. Från och med Måndag 4/6 jobbar jag som bemanningsassistent på Academic Work i Oslo. Deltid och med fortsättning i höst och framåt. Det kan verkligen inte bli bättre än såhär!

Excusez moi.

"Den lilla staden fick knappt ett farväl,
när andra nöjde sig sprang hon iväg.


Lilla Lady.
Lilla Lady.
Lilla Lady."



(Lite skrattretande att se längre bak i bloggen hur mycket jag älskade den här låten från första gången när jag hörde den i Oktober och fascinerades över texten. Idag är texten mer intressant än någonsin).

"You and me, nothing less - nothing more"



Myskväll med plockmat.
Camenber, roule, två sorters spansk salami, avokado, bröd och tsatsiki.
Mästarnas mästare och Big Brother.


Vi firar ikväll.

Några till..


Svart och vitt.

Nu kanske det kan vända?
3-1 
ÖSK-GAIS



Tack för det.

Min helg.

Den här helgen har varit väldigt väldigt bra och är turligt nog inte slut än. Jag kom precis in från värmen - helt galet sommarväder idag ju! Började dagen med Java-frukost (dagen-efter-tradition) med Seb och Oskar för att sedan vandra vidare till Stadsparken, glass och några timmars solning. Jag fick i uppgift att städa lägenheten medan dom fixar pizza. Senare blir det ÖSK-GAIS på Behrn. Kvällen avslutas med finbesök av Farfar, Siv och pappa.

Gårdagskvällen på Strömpis var precis så som en strömpiskväll ska vara. En riktigt riktigt bra kväll. Fler bilder kommer upp senare ikväll.



Pickabooo!

Hepp!
Spellista ("Thoose were the days") är fixat, flaskorna ligger i kylen, naglarna är målade. Snart ska jag hämta upp flickorna sedan förar vi hos mig. Senare ikväll drar vi oss till Strömpis för min sista utgång i Örebro - på länge!

"I left my heart and my head on the dancefloor. "

Otroligt efterlängtad sovmorgon! Jag har precis klivit upp och ska snart bli hämtad för att åka mot Uppsala och hälsa på mamma. Jag, morbror och Lillebror. Gårdagen spenderades på Pitchers med Sebastien och Oskar för att sedan möta upp Malin också för bio. Vi såg Pirates of the carribbean 4. Den var okej, men inte så mycket mer.


Ikväll väntar en liten utgång med Sabina och ElinE. Det var länge sedan vi fick till en riktig dejt alla tre. Ska bli kul. Om jag räknar rätt så blir nog detta sista ordentliga utgången i Örebro innan flytten. Det känns lite konstigt.




Sårbart liv.

Det är otäckt hur ofta man faktiskt glömmer hur skört livet är. Allt för ofta känner vi oss odödliga och skänker inte en tanke åt hur sårbara våra liv faktiskt är.


Gårdagen var en rätt jobbig dag. Min älskade lilla mamma opererades på Spinecenter i Uppsala efter år av grova problem med ryggen och konstant ont. Jag var så glad åt att hon äntligen skulle få opereras och i slutändan förhoppningsvis slippa smärtan som gör vardagarna omöjliga för henne. Hon har väntat så länge och självklart fanns inget annat alternativ än att genomföra denna rätt omfattande och stora operation.


Nu i efterhand när jag vet att allt gått bra kan jag se och erkänna hur otroligt rädd och hur jobbigt jag faktiskt upplevde det. Värst var det att veta att mamma var ensam, att hon var rädd och att hon tyckte att det var otäckt. Vi i familjen fick inte vara där under operationsdagen så det gjorde helt klart det hela ännu värre. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag var nervös - läkarna idag är otroligt kompetenta och profesionella, men tänk om. Min älskade lilla mamma. Vi glömmer alldeles för ofta tycker jag. Glömmer hur sårbart livet är och glömmer att ta vara på de människor som vi har närmstast hjärtat.


Igår var en riktig tankeställare för mig. Det är sorgligt att det ska behöva till en operation för det men jag är ändå glad att jag känner såhär nu. Jag ska verkligen bli bättre på att uppskatta, berömma och ta hand om mina älskade.



Kungen, kungen, kungen. Vad har du gjort?

Ja, det här med kungen och de omtalade bilderna (+utpressningen mot kriminella ligor). Vad säger man? Jag brukar vanligtvis förespråka monarkin, vår kungafamilj och mycket som hör till ämnet men ikväll blir man bra kluven. Det ska bli spännande att se vart detta leder. Det är rätt obehagligt faktiskt. Smutsigt och obehagligt. Jag brukar tycka att kungen får stå ut med lite onödigt mycket granskning och att vissa saker faktiskt inte är till för allmänheten - men detta är långt över gränsen och självklart ska kungen granskas om det finns anledning att tro att detta kan stämma. 

Men okej, om så är fallet: Hur kan man sätta sig i denna otroligt korkade situation? Kan vi i Sverige ha en statschef som figurerar i dessa kretsar och med vänner som vänder sig till kriminella? Som sagt.. fortsättning följer.




Fyra bröllop.

Idag har jag haft Telefonintervju (intervjunr2) med en förhoppningsvis blivande arbetsgivare. Det gick jättebra. Jag får veta redan imorgon hur det går. Norska på telefon är lite klurigt, men jag är förvånad över hur mycket jag förstår. Jag och Seb har köpt kamera till mig på Media Markt, hängt lite hos pappa och har nu slängt oss i soffan efter lite hämtmat från Efesos. Jag har fått ett nytt favoritprogram - "Fyra bröllop". Rätt larvigt egentligen men oj, som det får mig att böla!
Är det inte dags för någon att gifta sig snart? Ställ upp nu! Jag vill gå på bröllop. Snälla?



Förstående är mitt andra-namn.

Som två kära vänner brukar säga,
Man ju inte alltid vara the good guy.

"Så dansar vi till dansmusik igen.."

Jag har fått två nya favoritlåtar sista veckorna. Jag älskar låtar som förändrar min nedstämdhet till lycka på ett litet kick. Den första tror jag bestämt Oskar tipsade mig om och den andra spelade Elin Englund varm på min fest förra helgen. Jag har precis städat färdigt efter att ha lyckats med konsten att faktiskt vila i tre timmar.      




Vila.

Veckotidningar
Glass
Avokadosar ( plural?)
Lite lösgodis
Glee säsong 2.



Nu har jag lovat mig själv att inte röra mig ur fläcken de närmsta fyra timmarna. Inte förrän jag ska laga mat ikväll. Jag är verkligen inte van vid detta. Att inte ha något att göra alls från 14.00-21.00. Hur gör man? Jag lockas av att städa, sortera kläder, börja flyttpacka - men icke. Nu ska fröken vila.

Maj 17, 2011

Det verkligen ösregnar ute. Jag har ont överallt och tror att febern är nära. Jag sitter i skolan och ska fixa en del med mentorprojektet nu någon timma - sen tänker jag ta mig hem och bara däcka i Sebbans soffa. Jag håller på och laddar ner säsong två på Glee och planerar att inte göra något vettigt alls under kvällen. Intervjuerna igår gick jättebra och det finns ett jobb som lockar mer än de andra - håll gärna tummarna och tänk på mig. Jag vill ha ett positivt besked i slutet av veckan. Jag orkar verkligen inte åka till Oslo igen på fler intervjuer.


Den här lilla godingen är Malin & Stefans nya familjemedlem. Jag vill också!

Fröken fix.

Naglarna är målade, håret är färgat. Jag har skämt bort mig med ansiktsmask och fuktbomb från svenska märket Föllinge (födelsedagspresent till mig själv). Jag har gjort mig ren och fin med BodyShop-paketet jag fick från David och Soledad på min födelsedagsfest. Jag har gjort hårinpackning och jag har fixat till färgen lite med lättare brun-utan-sol. Mer redo än såhär blir jag inte. Norge, här kommer jag!



this is the year.

Så var det färdigjobbat för denna helg och jag har hela kvällen ledig fram tills att bussen mot Norge går. Fyra arbetsintervjuer väntar, under en och samma dag. Det tycker jag är bra jobbat! Sebastien har precis åkt och lämnat Arvid och jag ska försöka få lite plugg gjort. Sedan väntar film, Big Brother och lite flyttplanering. Jag måste säga att de senaste helgerna har varit otroligt bra och flera söndagar i rad har jag mått jättebra och varit glad snarare än ångestfull över den väntande veckan. Det är väl ett bra betyg för våren 2011?





Bara för er.

Håll i mig och släpp aldrig taget.
Genom eld. Bara för er.


Att roa sig.

Ofta är det väldigt tråkigt,
men ibland får vi till det här på slottet. Då blir det rätt roligt.


Som när jag, vakten och bar-Daniel lurar alla artonåriga balgäster att det nu sista timman mellan tolv och ett är rökförbud på borggården. Ett slags miljöfrämjande projekt vi på slottet infört. Det är så fruktansvärt roligt att se deras miner! Dom ser helt förskräckta ut.


- Nehe? Vadå? Är du allvarlig? Nu, sista timman bara? För jag rökte ju förut?


Tropa de elite.

Som alltid när jag har tråkigt på jobbet brukar jag gå igenom bloggen. Det finns ju 2606 inlägg innan detta, så det är svårt att bli helt sysslolös. Jag tittade på bilder från förra året - ett inlägg som publicerades 13/5-2010, med bilder från mitt födelsedagsfirande med tjejerna. Jag hitta bilden nedan och känner att jag saknar dessa två (+ fröken Pettersson såklart) och tiden vi hade ihop förra åvren något enormt.


Hard working lady.

Den här helgen är inte nådig. Började i förmiddags på Marieberg och jobba åt pappa som är på Cypern. Är sedan ledig två timmar mellan 15-17 innan jag nu började på slottet som entrévärd. Imorgon bitti blir det ut till Marieberg igen för att sedan imorgon kväll ta nattbussen till Oslo.


Tur att vi hade myskväll deluxe igår och att jag hann häng med Seb, Helge, Monique och Arvid mina lediga timmar idag. Jag vill bara att den här helgen ska ta slut. Jag får tänka på pengarna och fokusera på att det snart är dags för flytt.



Fredagsmys.

Ikväll är det jag som står för maten. Vi ska ha Arvid hela helgen vilket innebär en mysig hemmakväll ikväll och en promenad i solen imorgon ute vid Karlslund. Jag funderar på att göra det rätt enkelt för mig ikväll - enkelt men bedrövande gott. Pastagratäng med halloumi och spenat och sedan Gino med vit choklad till eferrätt. Det uppskattas nog.





"Alla värmlandspulsar slår, när hon ner på staden går"

Varit ute och spatserad i Karlstad i solskenet. Passar på att skriva några rader under lunchen. Ska snart hålla några intervjuer. En av de saker jag älskar mest med mitt jobb (förutom alla möten man har) är alla branscher, yrken, kunskapsområden och arbetsbeskrivningar man måste lära sig och sätta sig in i. Ibland är det brancher jag inte vetat något om alls och det innebär ju att jag inför kandidatprocessen måste förstå mig på precis vad kandidaten ska göra och pyssla med.




(På tal om ingenting - ett bandhäng innan jag flyttar? Snart? Snälla)

"I never wanted to love you, but thats okey. "

Jag sätter på låten. Den påminner om så mycket. Den framkallar allt, om och om igen. Blundar jag ser jag bilder. Är jag riktigt stilla kan jag till och med känna doften. Ill see you, youll see me.

Vintermörker, ishala gator som förbannade en nybliven körkortsägare. Stora koftor som trasslade in sig i varandra när vägen väl var körd och målet var nått. Tända ljus sent in på natten och stora täcken att försvinna i. Hemligheter att utforska och steg att räkna. Varenda liten millimeter kändes. Tusentals sms, samtal var och varannan minut, timmar som aldrig någonsin ville gå. Hyshysh tills jag såg rött. Hyshhysh tills jag inte brydde mig mer. Det är svårt att vandra en väg när man egentligen borde stanna  upp - när hjärnan säger stopp, men hjärtat säger gå. Eller snarare kanske rusa, kasta dig framåt, gör allt du kan för att inte låta alla "borden" fånga in dig. Vissa sekunder lyckades dom. Sätta mig på plats, ta ner mig på jorden och övertala mig att det finns ett enda sätt som är rätt. Det var korta sekunder, för jag flöt ständigt upp till ytan igen - förstod att värmen och det där leendet aldrig skulle försvinna, aldrig lämna mig ifred eller låta mig vara.


Idag är det vår på riktigt, vinterkvällarna har blivit vackra minnen. Det kanske är sant som dom säger, att det finns ett rätt sätt eller ett rationellt sätt att handla på. Men jag är så glad, så tacksam, så lycklig. Så upp över öronen tacksam för att jag aldrig tvekade, att jag bestämde mig. Att vad dom än så, vad dom än trodde, vad dom än viskade om när vi bara log - så skulle jag kämpa igenom allt. Överleva.



"Min barndoms sagolika hemstad"

Ibland finns det så mycket att säga, så mycket jag vill skriva. Att skriva är min bästa terapi-form, ibland skulle jag kunna skriva en bok. Jag mår långt ifrån dåligt, jag mår bra. Bra, bättre, bäst kanske till och med? Klyschan säger att de bästa texterna produceras i tunga perioder och vid deppiga stunder men jag menar att mina lyckorus och smått euforiska ögonblick definitivt har sin charm dom med.


Idag är en ambivalent dag. Jag inser plötsligt att tre veckor kommer gå på ett litet kick. Om tre veckor bor jag inte i Örebro, inte på Oskarstorget, inte på Öster, inte i min barndoms sagolika hemstad och inte där jag en dag hoppas att mina barn får växa upp. Om tre veckor bor jag i Norge och hur mycket jag än älskar det, älskar känslan och älskar beslutet så kan jag inte sopa undan att det känns lite läskigt. När jag promenerade runt Stadsparken idag insåg jag att Elin, Sofie och Sabina inte kommer finnas på promenadavstånd och inte heller tillräckligt nära för "jag-vill-träffa-dig-och-dricka-vin-nu". Deras liv fortsätter här hemma medan mitt tar en helt ny vändning. Det är otäckt. Flytten till Sthlm 2007 var annorlunda. Det här känns både tryggare, för att min trygghet flyttar med mig och samtidigt mer otäckt för att det ändå är längre bort.



"Början på föralltid..."




NY.

Jag har mailat och frågat Sebastien om vi kan tänkas ha en New York resa som första riktiga sparmål. Jag inväntar svar just nu. Jag tänkte såhär, att vi kan behöva unna oss en resa efter vår första höst i Norge när vi spelat/jobbat/slitit. Kanske efter jul vid serieuppehållet? Jag hoppas få ett positivt svar snart... jag väntar med spänning!



Lejonhjärta.



Jag snodde bilden från världens finaste Jessica. På Baluba (tv-produktionen hon jobbar på) sitter tydligen massa fina filmcitat på toalettväggarna. Jag tycker detta är väldigt bra och talande. Det känns som om den här våren har varit en enda stor process av "att våga". Det känns bra - det är något jag måste träna på.

23.

Åh, jag har verkligen haft två fantastiska dagar. Det är självklart inte samma sak att fylla år nuförtiden som när man var mindre men det är fortfarande otroligt roligt att få träffa alla nära och kära och ha kvalitetstid. Födelsedagen började med att Sebastien sjöng för mig, kom in med tårta och tända ljus vid sängen. På kvällen firades jag hemma hos mamma & Micke - dock var dom sorgligt nog på Strömsholm med lilla Ronja som fick åka akut till veterinären och istället blev det Seb, Pygge & Lillebror som firade mig. Ikväll var vi där igen och då var hela familjen samlad. Pappa är på Cypern så honom får vi umgås med nästa helg. 


När Sebastien hämta mig vid bussen igår tog han med mig på picnick långt ute i Karlslund, vid hans favoritställe. Det var så himla mysigt att bara sitta där och äta, njuta av solen och naturen. Dit ska vi fler gånger innan vi flyttar. 



en lightversion av hyllningar.

Ibland är Facebook bara ett ytligt nöje, men idag är det så mycket mer än så - och ja, betyder faktiskt något på riktigt.

Jag har fått över hundra Grattis-meddelanden på "väggen". Det är galet och helt bisarrt i vissa fall. Men, många av dom som har skrivit gör mig faktiskt så otroligt glad. De fall som berör mig mest är de personer som betytt väldigt mycket, men som jag inte senaste tiden eller lite längre än så haft kontakt med. Personer jag pga. olika omständigheter kanske inte kommer komma nära igen - men som fortfarande tar sig tid och skriver en gullig mening eller två på min födelsedag. Det gör mig verkligen jätteglad och varm inombords. På så sätt är Facebook praktiskt - vissa av dessa personer kanske inte skulle ha kommit ihåg min födelsedag och om dom gjorde det kanske inte slänga iväg ett sms för att gratta, men facebook är lite "Light-version" och gör det hela enklare. Det gör mig glad.



Tack alla fina ni för att ni tar er tid.
Det betyder massor.

10e Maj, 2011.

Åter igen på tåget mot Karlstad. 06.35
Har blivit firad med sång, tårta och ljus på sängen imorse av mitt hjärta.




Så var man 23 då....

Old fashion..

Dagens fundering:

Är det bara jag som tycker att telefonsvarar-funktionen är otroligt underskattad och tyvärr lite för bortglömd? Som idag till exempel, jag försökte få tag i Sofie eftersom vi inte pratat på hela dagen när jag jobbat. Hon svara inte och därför pratade jag in ett meddelande på telefonsvararen. Jag berättade lite om min dag, sa att jag saknade henne och pratade om veckan som kommer. Jag gjorde det kanske delvis för att jag tyckte de var ensamt och hellre pratade med mobilsvaret än gick själv, men främst för att jag tycker det är mysigt att lyssna av mobilsvar när någon tagit sig tid att göra det på min telefon.


Tyvärr händer det inte så ofta. Mina vänner tycker det är dyrt att ringa till telefonsvararen och onödigt opraktiskt jämfört med sms. Dyrt kan jag köpa men det är väl ändå mysigare att lyssna på någon man tycker om än att alltid, ständigt sms-konversera? Fröken Lexon nämner inte ens standardmeningen "prata in ett meddelande efter pipet" utan säger bara att man ska smsa eller ringa igen. Då har det hela ju förlorat sin funktion!

Me and my piano.

Promenerade hem från bussen i solskenet nyss och var med om ett riktigt "moment" mitt på Lövstagatan. Jag stannar till under en balkong för att jag hör en sådant fantastiskt vacker röst sjunga från vardagsrummet. Jag tittar upp och ser världens sötaste lilla labrador stirra på mig. Han/hon låg och mös i solen på en filt - det såg så himla härligt ut! Jag såg inte tjejen som sjöng men hon spelade piano näst intill lika vackert som hon sjöng. Det måste ha sett otroligt löjligt ut men jag var tvungen att stanna kvar där under balkongen tills hon spelat klart. Det var så himla stämningsfullt att stå där med solen i ögonen, hon hade sådan känsla när hon sjöng! 


Jag försökte urskilja vad det var för låt men hörde endast orden "Insha allah (om gud vill"..). Ett uttryck som enligt mig är otroligt vackert och minnesvärt (om än tyvärr väldigt felanvänt och utslitet uttryck idag). Förövrigt insåg jag hur gärna jag skulle vilja ha ett stort vackert, vitt piano hemma i vardagsrummet. Jag kan nog knappt spela alls längre, men jag är helt övertygad om att jag skulle försöka lära mig igen. Det är otroligt harmoniskt och rogivande att spela.

...

Det är ju lite pinsamt att erkänna, men jisses - jag var tvungen att ringa in och rösta kvar Peter i Big Brother. (Är inte riktigt okej när man är över 15?) Som tur var gav det resultat (förlåt Malin) men fy sjutton vad glad jag blev över att Katerina fick promenera ut ur huset. Vad knäppt det är att man faktiskt kan bli så engagerad av ett så stört program! Pinsamt, Emma, pinsamt.

Vår lilla Ronja.




Vi har varit hundvakter ikväll, invigt balkongen med middag i kvällssolen och tillsist landat fram BB efter lite plugg. Nu säger jag godnatt. Återigen tack för en jättebra kväll igår och tack för att ni ville komma. Kärlek till er.

Maj 8, 2011.

Det är ganska bittert att sitta inne i biblioteket idag och skriva hemtenta-uppgift när solen skiner och jag helst av allt skulle sitta på bakgården hela dagen tills solen går ner. Jag var rätt sliten imorse men efter Java-frukost med Seb och Arielle (Sebastiens syster) har jag vaknat till liv och har till och med hunnit städa lägenheten. Jag ska jobba i Karlstad på Profficekontoret i veckan och på tisdag blir jag firad av ena halvan av familjen så jag ska verkligen försöka göra klart hemtentan snabbt så att jag hinner fixa med allt inför veckan.



"När alla vännerna gått hem"

Tack alla fina vänner för att ni kom igår.



Jag är så otroligt glad över att så många ville komma. Det var fint att få ha alla samlade på ett och samma ställe såhär med bara tre veckor kvar tills flytten. Ni vet att det alltid finns ett gästrum för er i Drammen, när helst ni vill!

...


Wherever Im with you.

Och jag håller ditt hjärta i mina händer.
Håller det med mitt liv.
Precis som jag vet att du alltid funnits där för mig, räddar mig om och om igen.
Det gör ont i mig när det gör ont i dig. Allt skulle jag göra för att se dig glad.




Jag vill bära dig genom stormen. Bära dig genom allt.

Kreativitet?



Jag funderar på en sak...
Kan man göra isglassar i dessa former inför festen imorgon - precis som när man var liten, fast med goda drinkblandningar istället för saft? Det vore ju lite festligt men jag vet inte riktigt om det kommer nå det resultatet jag inbillar mig. Jag kanske får prova en själv ikväll innan jag bjuder på dom? Jag tänker typ en Daquiri i glassform? 

Två minuter senare: Elin upplyste mig om att alkohol inte fryser. Såklart, det tänkte jag ju inte på! 


"How and heavy, pumkinpie..."

Äntligen fredag och jag jobbar ute hos pappa idag medan han är ute på äventyr. Igår kväll hade jag besök av Malin & Marina. Det var verkligen hur mysigt som helst och jag blir så less på att det måste dröja så länge mellan gångerna vi ses. Jag tror bestämt att det är jag och Seb som får ta oss en tur till Umeå någon gång i slutet av sommaren. Eller möjligtvis om vi väntar tills Malin är i Portugal (hon ska göra praktik där) och hälsar på där istället. Hursom, mysigt att dom kom förbi och fick se lägenheten nu innan vi flyttar.




"För det är kö från gatan upp till hallen..."

Inflytt/utflytt/Födelsedagsfest på lördag. Jag har räknat ihop att vi blir sjutton stycken totalt. Det känns väldigt roligt. Vädret ska vara fint så jag planerar fördrink i inne på bakgården och har skrivit upp oss på Strömpis lista senare framåt midnatt. Av gästerna är det en salig blandning - Nya vänner, gamla retorikvänner,pojkväns syster, utflyttade vänner, gymnasievänner och diverse repektikve till dessa. Det kommer bli jätteroligt!


Jag tänker ägna min eftermiddag åt att fortsätta städa efter målningen, leta drinktips och förbereda massa jobb-mail. Den här låten känns rätt passande inför helg. Lite mysig sommar-fest-känsla över den. Right?



Fröken fix.

Ja, man kan inte kalla mig inaktiv eller slö i alla fall. Här mailas det cvn, referenser, intyg, personalchefer rings upp, bemanningsföretag googlas och diverse "sälja-sig-själv-som-den-perfekte-anställde-göra" fyller min onsdagseftermiddag. Jag tror att det kommer lösa sig fint. Jag har redan fått ett jobb men dessvärre behövde dom lära upp redan i Maj vilket är smärre omöjligt med B-uppsatsen. Men, min intuition säger mig att det blir bra.

Bäst,
kanske till och med.



"Om sanningen ska fram"

Redan väldigt omtalad och troligtvis sommarens sommarplåga (även i Norge?) men jag måste säga att jag gillar den. Troligtvis kommer jag att ha tröttnat om bara några veckor men texten är rätt rolig och jag gillar ju finurliga sådana.
Jag tänker lite tillbaks på "Kalla mig cp" från sommaren 2006 av Vapnet. Kommer ni ihåg den? Hursom, nedan är texten på denna. 


"Om jag lyssnar när du pratar
inte talar om mig själv
om jag säger du är vacker
men att det spelar ingen roll
för skönhet finns inom oss 
om jag ljuger om sånt där
om jag säger det går bra nu
men inte talar om mitt jobb

om jag ger dig mina tårar
men är stark när du är svag
spelar sweet home alabama
på en lägereldsgitarr
om jag är säker på mig själv 
men aldrig är för självgod
om jag är en alfaman i sängen
men aldrig bråkar

vill du ligga med mig då
om sanningen ska fram

om jag inte är så svartsjuk
inte håller dig så hårt
om jag inte är så macho
men försvarar dig ändå
om jag ljuger om min barndom
säger att den varit svår
väcker molnen i ditt hjärta
leker mamma pappa"


Ett kärt återseende.

Jag är precis påväg att promenera in till stan och träffa min Malin som jag inte sett sedan några dagar innan nyår. Hela Facebook skriker att det snöat men jag kan inte se någon snö? Malin som vanligtvis bor i Umeå tycker nog inte att det är jättecharmigt att komma hem till tre plusgrader och lika mycket vår som uppe i Norrland. Vad hände med det vackra vårvädret vi hade? Snälla, ge mig fint väder till festen på lördag.




Bums.

Min nya kompis.
Torkel.
Kaninen alltså. Torkel.



Hängstol till balkongen?


Två favoritbloggar

Under körslaget-tiden hade vi två körassistenter som hjälpte oss och höll reda på allt som skulle hända under inspelningen. Dessa tjejer är verkligen två guldklimpar och gjorde vår resa till den absolut bästa tänkbara. Både Mickis och Jessica bloggar och jag måste säga att det för tilllfället är deras jag läser först av alla de bloggar jag troget följer.


Jessica bloggar på Veckorevyn och skriver riktigt riktigt roligt om sitt liv i Sthlm och sina journalist-studier. Mickis skriver en bröllopsblogg om resan fram till hennes & hennes blivande makes stora dag. Eftersom han precis friat så finns det massor av spännande att följa. Har ni lite tid över så tycker jag absolut ni ska titta in på dom.


BlivandefruBergström och Lifeasitcouldbe


Födelsedagspresent.

Jag fick förtidig födelsedagspresent i lördags av min fina. Han är påhittig och jag älskar att han köper saker som jag inte ens tänkt på själv att jag behöver. Så är det väl i och för sig alltid, att det är roligare att få presenter som folk tänkt till på - eller kännt att "Det här skulle hon passa i / det här behöver hon". Mycket roligare än att bocka av en önskelista. Jag fick hur som ett par jättesnygga sandaler från Acne. Jag skulle aldrig unnat mig dom själv, hur snygga dom än är eftersom jag måste prioritera tråkigare saker. Världens bästa present. Jag kommer vara snyggast i Drammen i dom i sommar.

Kirkegaten 6.

Lite överhajpade bilder på vårt nya område och lägenheten - man får ju ta vad som finns när vi inte fotot invändigt. Vår lägenhet är den på andra våningen (där det reflekteras vitt i fönstret). Dom andra två bilderna är utsikten åt två olika håll från balkongen (som förövrigt är större än den ser ut). Den tredje bilden visar vägen ner mot City och torgen.



Genom eld.

Är så glad! Vi fick precis veta att vi fick den lägenhet som vi så gärna ville ha. Lägenheten som ligger mitt på Drammens torg, med världens finaste terass, med två stora sovrum, med diskmaskin + tvättmaskin och med världens bästa planlösning. Det kunde inte bli bättre än såhär. Det är vår drömlägenhet och jag dör lite av längtan att få inreda den och bygga vårt hem. Den första Juni flyttar vi in. Det känns lite för bra för att vara sant.


Maggio.

Det gjorde mig gladare än gladast att Veronica Maggio släppte nytt album i veckan som gick. Jag gillade verkligen hennes förra album. Jag älskar hennes hesa soulröst, hennes fyndiga texter och hennes förmåga att göra svensk pop utan att göra den sådär typiskt svenskt klämchäckt! "Ingen kan ändra på det" var en favorit sommaren 2008 men jag måste säga att jag har redan hittat flera låtar på nya skivan som slår den med hästlängder. Jag tror att Maggios platta kommer bli sommarens "sitta-på-balkongen-drick-vin-platta" likväl som sommarkvällarnas "förfest-måste".


Nedan är en teaser på låten "Inga kläder". 




Maj 1, 2011

Det blev en två-dagars-helg kan man lugnt säga. Nästan tre om man räknar med överraskningsfesten för Mårtensson i torsdags? Tror inte det hänt sedan förra årets valborg. Men det är precis som det ska vara - jag gillar att den här staden lever upp och faktiskt blir riktigt trivsam när våren är här. Fredagen bjöd på middag med pappa på Lilla Örebro tillsammans med Seb, sedan fick vi skjuts till Tariks fest som också var riktigt lyckad. Gårdagen spenderade vi först på stan med diverse måsten och kaffe i solen, och javafrukost. Klockan 18.00 infann vi oss hemma hos Malin här på Öster för grillning, drinkar och förfest innan Ritz. Väldigt lyckad valborg om jag får säga.


Att min kamera inte kommit tillbaks än är en riktig sorg för mig. Min finaste, bästa, briljanta kamera som följde mig vart jag än gick. Hur som, tills jag hämtat ut en ny på försäkringen får ni hålla till godo med lite sämre I-phonebilder.