valborg honey

Jag både gillar och gillar valborg skarpt. Jag gillar ju traditioner och även om denna i stort sett bara går ut på att supa sönder så har den väl en viss charm så länge det inte går över styr. Jag tänker - grillning, massa vänner, härlig stämning osv. men varje år lyckas det vara så förbannat kallt och dåligt väder vilket bara förstör allt. Därför ogillar jag det, och det ser ut att bli likadant i år. Kallt Kallt Kallt! jag som vill vara fin i klänning och klackskor med någon kofta till. suck.

image440



Har varit på stan med Josefine och styrt diverse måsten, bl.a. fixat med balklänningen som ska läggas upp. Ätit lunch på Java och bara gått runt. nu är jag hos josse och hon tränar, jag r här för att våldgästa i hennes garderob då min ekonomi inte under några omständigheter tillåter att jag köper några spontanköp denna månad. tur för mig att jag fyller 10/5 och får en stooooooor lön månaden som kommer istället.

I år blire att börja med middag hos carro inne i stan med tjejerna från klassen, sedan styra upp en taxi för att möte jossan vid universitetsområdet. Där blire någon slags förfest och sedan kåren. Kan bli en kul kväll : )

thanks

so you think noone saw you?
so you think I dont know?
well I do, and I wish I didnt.
I shouldnt be ashame but I am,
I shouldnt be worrying, but i do.
Beacuse your selling out your sooul.



Dagens TACK för :
Ramlösa - granatäpple
Alevdon
Helg och ledighet
solen







 


bror och syster

image439

Det blev en "Bror&syster-kväll" med Bertfilm och glass. Det är mys. Min bror är bäst han.
Måste göra reklam också,
klipp vårkonerten finns på nätet. Lyssna för tusan! Thats goodie shiet.


Dagens låt : The fray - How to save a life
Tack för den.


Your arms are my castle



image419
 
på bilden : Jag och sabini, 13 år.
En såndär vanlig dag, bara bara vanlig. kvällen innehåller inget spännande heller, ska vara hemma med bror min då resterande familj inte är hemma - dock kanske josefine dyker upp för en fika på altan. det vore ju mysigt. En helg eller weekend i sommar måste bokas in snarast med tjejerna, vi åker nog till min stuga några nätter
och bara myser. Hela karlstadsgänget. Dricker goa drinkar, badar, grillar, åker båt, solar och går ut : ) oskarshamn för sjutton. förövrigt ser planerna för sommarn så otroligt nedlagda ut, jag måste bara spara spara spara tills hösten.

one more kiss, and I tell what you miss.

sänker sig
längre ned
längre ned
närmre närmre botten
närmre det du en gång aldrig
varit, det du sa - inte jag.



Bra dag, skönt att jobba - skönt att tjäna pengar. Skönt med långhelg och skönt att det blir fest. Jag fick ett fult basketlinne som det stod STUDENT 2007 på idag, hey fult. Varför köpte jag det? anyway. Helgen blir smäckad med händelser, det känns bra - ska träffa massa folk. sthlm blir så bra. Det händer mycket nu, ingenting är riktigt som det ska men det är okej. Upp&ned hela tiden. Jag längtar tills balen, jag ska vara sådär fin som jag alltid velat. MIN BAL. Jag längtar så tills sommarn nu, det är verkligen sommar i luften : ) jag vill flytta ifrån den här staden. jag vill verkligen flytta.





"Jag skriver våra namn ihop, och ritar ett hjärta intill. Någon gång kommer du kanske sudda ut det. Sen, snälla - inte än". emma - 2005

rainy monday

Idag är en sån dag det gör ont. Sådär jättejättemycket faktiskt. Men det är okej, det får vara så. Jag har bara så mycket att säga som jag kan säga, som jag inte får säga - som inte går att säga. Jag borde tacka, jag borde förklara hur jag inte skulle ha varit jag utan dig. Den emma jag är idag. Tack. Världens tuffaste anka. caramia.


image438 maj - 2006. säg att jag ser jätteliten ut!? jag tycker jag ser ut som en plutt.


Men annars, en bra dag. Kanske och troligtvis fått lägenhet. Världens finaste i täby som är ett guldområde. Nytt och fräsht med kalasfint och stort badrum (viktigaste ju, hihi). Det vore så bra om jag fick den, men de vet vi nog snart. Har suttit hemma nu och skrivit klart två arbeten. Måste leta runt och söka leta stipendier. På lördag ska jag till matilda och hälsa på! Det ska bli så roligt att ses. På måndag äre valborg och det innebär väl fest, hur var när? Kanske styra upp något uppstyrt. Kanske bara skita i allt. Utgång fredag iaf. thats it.



prata prata
prata prata
prata prata
prata
men prata då för fan.

mina brudar.



Det värmer lite i hjärtat när
Tilly kallar mig Dimman in sin blogg. Det känns som om det är så längesen någon gjorde det. Men jag antar att jag aldrig kommer ifrån det helt. Det kommer upp så mycket minnen med det smeknamnet, det har ju funnits några år.. tack för de söta gratulationerna : ) blir så bra att vi får bo nära varandra! ♥


Denna helg hade inte kunnat blivit mera degig. Jag har verkligen inte ansträngt mig för fem öre och det har behövts. Idag regnar det och de suger, men jag ska vara duktig och skriva två arbeten. Imorgon börjar skolan igen på allvar, har ju inte haft lektioner på 3 veckor. Det ska bli bra, nu får jag börja räkna ned på allvar. 47 dagar kvar!

image437
Ska ja lämna de här brudarna till hösten? Ska jag flytta ifrån alla? Vänner och familj? Det känns otäckt men ändå så rätt. Ska jag lämna fanny, josse och elin? Huuuah mig. Lilla jag helt ensam i storstaden. Men, helt ny klass, nya vänner, nya möjligheter, underbar utbildning, egen lägenhet.. ja fördelarna är ju många dom med. nervöööööst.

JAG KOM IN!





Jag kom in! jag kom in! jag kom in in in in! Så störd. Jag är så himla glad. Igår eftermiddag fick jag beskedet att jag förhoppnings, (bara allt löser sig med ekonomin) flyttar till sthlm i mitten av augusti. Jag kom iaf in på utbildningen jag ville in på på kulturama! De är så stort för mig! De var den enda skolan jag helhjärtat ville in på. Så ikväll blire möte med familjen för att diskutera finansiering (32000 /termin) och boende. De SKA SKA lösa sig!


image436

Helgen som kommer blir skön, har jobbat hela veckan och de har varit riktigt roligt men nu behöver jag en lugn helg och framförallt en VIT helg. Ikväll blire bara äta med la familia och imorrn jobba hos pappa, sen får vi se.


"Out of my head, out of my bed."
memme.

Been there, done that.

Det regnar. Fan. Det regnar så himla mycket och jag sitter på jobbet. Kaffet räddar min morgon som är allmänt seg. Har en fruktansvärt lång dag framför mig och det känns som om jag aldrig kommer komma hem igen. Massa möten efter jobbet och lite annat som måste göras idag. Helgen som väntar är så oplanerad en helg kan bli. Jag ska verkligen inte gå ut och jag ska försöka bara ta de lugnt & mysa : ) låter så skönt.

47156-362


A scenario

Någon verkar ha fastnat för Justins "What goes around, comes around". Lite scary, för texten är så.. ja. Rätt.


Hey girl, is he everything you wanted in a man?
You know I gave you the world
You had me in the palm of your hand
So why your love went away
I just can't seem to understand
Thought it was me and you babe
Me and you until the end
But I guess I was wrong

Is this the way it's really going down?
Is this how we say goodbye?
Should've known better when you came around
That you were gonna make me cry
It's breaking my heart to watch you run around
'Cause I know that you're living a lie
That's okay baby 'cause in time you will find...




Sommarn kom idag. Dagen till ära för att fira fick jag tre par vårskor av pappa. Ballerinor, klackskor/partyskor och vanliga vardagsskor a´ segling. Mycket mycket nöjd. Mami är hemma nu också från mallis, så bra! Och jag fick en jättego "Kenzo"-parfym. Har sökt mina universitetskurser nu också, känns bra. (Retorik, sociologi, psykologi och statskunskap.) Har funderat mycket sista tiden och allt verkar luta åt jag vill stanna i örebro ett år till. Plugga halvtid och jobba resten. De vore skönt. Spara lite pengar för att sedan söka kulturama igen (har inte fått svar än iofs.). Är nog inte redo för att flytta helt ensam till en annan stad än, nej.. öret ett år till kanske är det bästa för mig.
"Eller vad tycker du?" (hihi. snook. .)

47156-393

Har legat ute i solen och solat på en filt, det var mys de. Ska grilla nu ikväll med familjen sen kanske josse kommer förbi. Imorgon blire jobba och tjäna pengar, förhoppningsvis även tisdag. Oj vad jag behöver pengar nu. Det är förövrigt väldigt sorgligt att jag gjort mina sista vårkonserter på riset nu, huuuah mig. Helgen har varit så rolig och jag måste säga att min klass är så helt otroligt, hur kan det gå så många - så bra - i samma klass?
Me like, me like. Es3md. 7½ vecka kvar tills studenten, 5 tills balen och 9 tills justin timberlake .

"The funny thing is, I was ready to give you my name"

vänskap

image435

ett samtal. så lite det kan göra. en gammal vän , så mycket man kan sakna.
nu är jag glad, jag saknar dig matilda men vi ska ses snart ♥
Vi kan iaf haft den stördaste sommarn någonsin, 2006 : ) du och jag.



"What goes around comes around"

"Some dance to remember, some dance to forget"


image433

fin affish, eller hur? : ) Nu är allt igång ordentligt och det är både stressigt och underbart. Haft en bra dag från morgon tills nu iaf. Fick veta att jag får jobba måndag & tisdag nästa vecka också vilket är guld för min ekonomi.

Ikväll blire lyssna på John Mayers skiva som john så snällt lånat ut till mig. Tänkte ta ett bad och skriva klart ett arbete också. Jag är väldigt duktig just nu, faktiskt. Haft ett kanonmöte på java med nöjesgruppen på skolan ikväll.
Det var skönt att träffa emma, prata av sig det viktigaste - även om de bara fick bli i kön när vi beställde. Men emma saknas lixom, har ju inte sett henne på tusen år känns de som. Min babe. ♥

Sweet disaster

Snart gemensam-sångredovisning. Sjunga två låtar och det ska bli kul. Repat inne på teatern idag med komp och dansare, det kommer bli en bra konsert. Es3md kan vara det bästa ? komkomkom för tusan. Den ena låten jag ska sjunga ikväll är så fruktansvärt bra text på, skulle kunnat vara skriven för mig. kanske? hihi.





"So you hurt me once again, and I was stupid in the end.
So convinced, I was the only one - that you had specially selected from the crap.

So I fooled myself again, started smooking once again.
Finnaly felt the loss, when you had gone.
 
And Im awfully suprised again, I cant recall when this began.
I just remember promising myself an happy ending.




cara cara mia?
 1 2 3
kommer alltid vara
1 2 3
magboa.

lite sommar TACK?

hjag är död!
nej det är jag inte och inte ens nära men himlans trött är jag iaf. Gårdagen var spännande. Vi började hos Malin och Stephan vid sjutiden och vid åtta dök även micke och hans kompisar upp som visade sig vara kotten och Jessim (stavas?) som jag träffat förut hos martin. Malin E, Alex och Wallid var även där. När vi kände oss redo styrdes stan och som planerade började vi med att kolla björnis som visade sig ha en sjuuukt lång kö! Dit orkade vi inte gå, så det blev babar med resten av folket som vägra köa. Där inne vare skapligt drag och mer folk kom hela tiden men mitt partyhumör började dö vid tolvtiden och halv ett drog jag hemmåt.


Idag har jag varit med malin hela dagen. vi har varit ute och gått och sedan tittat på film och myst. hon är go min kusin : ) nu är jag hemma och ska skriva klart lite uppsatser. Senare blire cykel till josefine vid nio för att titta på Sex and the city och sova där. Det är mys de! ♥

image432
Var inne på frimis.se och hitta den här goa, gamla bilden på tjejerna från i somras. (känner iofs bara emma & malin längst till höger men iaf.)


Imorgon börjar produktionsveckan på hjalmar bergman-teatern och det ska bli så himla roligt! För er som har missat så : Risbergskas Vårkonserter Fredag 13e 19.00, Lördag 14e 16.00 och Lördag 14e 19.00 : )



burning inside

image431


Kan inte låta bli att längta så de nästan gör ont till sommarn. Jag har så mkt planer, inga big plans men massa härliga småplaner. Sommaren som gick var så stört bra. Vi kan fortfarande skratta ihjäl oss när vi tänker på alla underbara härliga kvällar som gick, jag & flickorna. Den här sommaren ska bli precis lika fin den.

Bilden är på martin samma kväll som vi träffades första gången. Jag tycker den säger sjukt mycket om honom och en dag som denna kan jag sakna honom massa. Himla åre-fjant. men jag spelar lite takida och tänker att de blir kul om han någon gång kommer hem igen. buuoå.



snook, baby snook.

image430

jag dör lite. Nyheter i
Anias blogg säger att SNOOK faktiskt kommer dra ut i städerna och göra turné. Hur sjuuukt bra är inte de? Tidigare planerna var ju att ta de lugnt i sommar men.. shiet, de här e så bra! Hoppas turnéplan kommer ut snart så man kan boka in någon shysst sommarstad. Tänk er, lite cider, sommarkväll, kjol och flipflops och så snook på se. jomantackar!


Dagen
idag blir en degdag, en skön sådan hoppas jag. Planer att träffa josefine, kanske även malin för att ikväll styra björnstugan med resten utav örebro. Fint med två dagar ledigt till ju. Ska förövrigt byta musik på mp3n nu och gå och promenera lite. Underbara vår ♥

Dagens rekomendation : John Mayer - Continum
Sjukt bra album.

emma - var god dröj?

Inatt tror jag bestämt jag hade jourtelefon för alla onyktra ute i örebro. Det var väldigt vad många som ville prata med mig. Först ringde en full rickads a.k.a potatis och ville be om ursäkt för en incident förra helgen på klaras som jag verkligen inte lagt på minnet.. men det var kul iaf : ) potatis på fyllan är alltid sjukt roande, även 01.43.

Efter det ringde min käre granne och kollade läget, tror jag iaf.. vet inte om det var syftet men onyktert lät det iaf : ) lite smådragen. Det var också chockande men fruktansvärt roligt. Strax efter två ringde en annan vän som jag knappt förstod vad han sa så jag skratta bara och det gjorde han med. jag hann urskilja orden "Björnstugan" och "Full" innan han la på igen. och det sistnämda behövde han ju knappast berätta för så full var längesen jag hörde ngn. Eftersom min egen kväll på babar var snarare misslyckad än rolig som deras så vad ja glad för all uppmuntring men ikväll får ni akta er, ikväll äre ni som har jouren och jag som ringer  : )


image429
- Sommar 2004

Nu äre 40årsparty för mamma här hemma i hjärsta och senare styrs utgång med josefine. Imorgon ska jag äntligen få sova ut och sedan har jag planerat lite fika och lite plugg. Snart äre produktionsvecka för konserten : )

give me that moment again.

DAGENS VILL HA: mysig fika eller promenad med fanny
DAGENS KLÄDSEL: hittils morgonrock. senare vit hängsleklänning och svarta leggings.
lDAGENS FRISYR: lite lockigt och lugg
DAGENS HÄNDELSE: mys med fanny, påskmiddag, fira erik, fira andrea.
DAGENS LÅT: Linking park - Breaking the habit
DAGENS SAKNAD: nej, jag vill inte sakna. men damn vad jag saknar.
DAGENS DUMMASTE:magkattar på väg?

DAGENS TRÅKIGASTE: som sagt, ont i magen.
DAGENS KÖP: glass kanske?
DAGENS DRYCK: apelsinjuice bravo
DAGENS LUNCH: vi får väl se. jag vill äta paj.
DAGENS HUMÖR: det visar sig. det känns bra.


it hurts most, that I never got a second chance.
You would´nt let me show what you would have missed.
Wish you could have gave me a chance to prove, Im still the one
that I once were. And Im still the girl you fall for.

Hear you me - Jimmy eat world

SKITDAG, verkligen rakt igenom. Tänk att man faktiskt kan känna på sig vissa dagar när man vaknar att de kommer bli en jobbig/dålig dag. Så var det idag, men antagligen blir det en bättre dag imorgon. De måste de.



image428

Har jobbat några timmar hos pappa men magont fick mig att ta bussen hem igen. Har sovit i soffan i två timmar och ska försöka gå ut och gå snart. Solen skiner faktiskt och jag måste få lite frisk luft. Ser ut som att det blir en Sex-and-the-citykväll i soffan med mamma om inte bio med pappa kanske.


Sjukt udda kväll igår iaf. Josefine väntade besök från en italiensk vän som heter verena. Hon skulle kommit i förrgår men planet blev inställd. Istället fick hon ta ett plan till Oslo och därifrån kunde hon åka bil med några scheiziska killar som skulle till sundsvall! Så sjukt. iaf så skjutsa dom henne till josse och go som josses mamma är så laga hon mat till allihopa! Så vi hade middag för dom. Sen gick vi ut på strömpis eftersom dom var trötta och inte kunde köra vidare. De  var ganska roligt faktiskt : )



"Sometimes  a girl needs a half". / Carrie Bradshaw.

Belive



image427

Have to belive, need to belive, just belive and belive again.
I take theese wings, and I will learn how to fly.
Belive in me. You have to. Belive in me.




Måste också påpeka att, de är lite halvdant att vara 19 år och nykter -
och faktiskt ramla på cykeln. Jag skyller på dum trottoarkant och alldeles  för tidig morgontimme.  Thats just my luck. Men som jag sa till elin "  - Det är fan inte alla som startar en cykel"  :)  Söndagens bästa.

Shes like the wind

men oj vad trött jag är. Det skulle blivit sthlm imorgon men jag behöver få sova ut och sedan plugga. Tänkte göra pappa glad och frivilligt jobba lite i butiken. Kanske ringer BIKBOK imorrn? Är iofs helt säker på att jag aldrig kan få jobbet men iaf, ge mig ett besked. På fredag verkar det som om det blir fira två födelsedagsbarn. Först erik på bull&saftkalas, han fyller 22. Shiet vad stort btw. Sen blire vidare till andrea som fyller 19, för att sedan styra babar med massa folk. Har inte varit där en fredag på jättelänge.


Inatt sov jag hos josefine - oplanerat och spontant. Men det var mysigt. Jag är så glad att vi har börjat umgås mer igen. De är ju min josefine lixom! Gudars vad vi har haft för oss konstiga saker hon och jag genom åren. hiihi.

image426
Josefini som 15åring i mitt underbara dåvarande lila rum, 2001.  


Nu, en bra bok. - mjukisbyxor - lite varm choklad (druckit 2 koppar kaffe redan, enough!) och sedan sängen.


"Just a fool to belive she was everything I need. Shes like the wind."
Fy vad den sitter på hjärnan idag.


en djävulsk romans?

image425

-Why cant we be together?
- You wanna know why? Beacuse I dont  trust myself with you.

Sebastian & Anette i Cruel Intensions (En djävulsk romans)

No ready to make nice


Forgive, sounds good.
Forget, I'm not sure I could.
They say time heals everything,
But I'm still waiting


måndag - stan med elin, häng med josse och bio med papi.
tisdag - jobba 06.00-15.00, promenera med fanny. sen? andrea & hanna?
Onsdag - styra bort sig några mil, utforska nya ställen :> kanske iaf.
Torsdag - Jobba papi
Fredag - Festifestifesti. Utång. Kåren? babar? Klaras? Who know?


image422image423image424

Dagens inköp på stan blev böcker och en cd. Helt underbart, jag har klädesköpförbud fram tills första maj för mig själv och det kändes bra att slösa pengar på något annat faktiskt : ) Pamela Anderssons roman blir klockren må-bra-läsning, "Läppstiftsdjungeln" verkar också vara min stil - lättläst och ytlig och så.. Dixie Chicks-skivan jag äntligen tagit mig för att inhandla. Den är sååå bra! Musiken gör mina dagar just nu.



I'm through, with doubt,
There's nothing left for me to figure out,
I've paid a price, and i'll keep paying

I'm not ready to make nice,
I'm not ready to back down,
I'm still mad as hell
And I don't have time
To go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is
You think I should


Det ryktas..

image421


(förlåt festofotboll för snodd rurik.)


Men det ryktas att det är påsklov nu, och att jag faktiskt kanske inte behöver jobba verkar det som.
Det ryktas att jag cyklar vart jag än ska och förövrigt planerar en liten tågtrip i mitten av veckan till annan ort.
Men det största ryktet är nog ändå att jag ska försöka hålla mig igång och göra saker hela veckan då jag inte pallar att sitta ensam.Det sista ryktet är nu allmänt kännt att jag blir så fruuuktansvärt dålig på vimmelbilder. hey, jag ser väl inte ut så?

och om jag inte jobbar imorrn då? Blir det utgång då? med resterande festliga örebroare som också har lov? jag vetti tusan, alltså babar när det är överfullt är sjukt trångt. Vi får se. Men just nu är det läge att ta cykeln upp på stan och fixa med massa saker. Me and elin. Senare träffa josse. sen ikväll kanske bio, vem ska jag försöka få med? Malin?



hey old picture

image409image410
image411image412image413
image414image416


Ikväll är en spdan kväll då jag känner mig så himla himla liten. Sådär ofattbart att jag tar studenten om ca. 70 dagar. Det är inte klokt ju : ) Satt iaf med Josefine igår kväll och pratade minnen, började titta igenom gamla
bildmappar på datorn och här över la jag upp hur jag sett ut från sjuan - ettan på gymnaiset : )


Helgen som gått då? Händelserik till tusen och jag har iaf inte varit rastlös. Fredag började med Hannas helt underbara och sjukt bra konsert på skolan som jag & pappa gick på. Senare vidare till carro för förfest ink. grillning (som aldrig blev av) för att sedan styra Kåren. Sjukt kul att hanna, andrea och marika var där! Igår då, upp helt sliten & trött klockan halv tio och ta bussen till fjugesta där jag jobbade åt pappa och stod i kassan hela dagen.
Efter jobbet kom malin & vi åt glass ute på trappen och när hon gått kom Josefine. Vår tanke var att sitta hemma och prata eftersom de var såååå längesen. Men efter 1 drink i soffan var vi ruggigt sugna på utgång. Så jag styrde upp oss på vipen och där hamna vi framåt halv tolv. Dagen idag har inte varit rolig nånstans men josses sällskap har underlättat.

och föresten så drar jag och joseflini till London 14/5 ! Spontant vadå? : )