Olivias.

Jeanette och jag sjöng i kyrkan igår. Det var länge sedan och väldigt väldigt roligt. Efteråt spenderade vi några timmar i solen på Olviias, mitt på bokstaveien. Åt middag och mös i kvällssolen. Jag drack ett glas vitt och åt skaldjurspasta. Det var verkligen en jättefin kväll och det var fullt av människor med samma önskemål som vi. Sådana kvällar vill jag ha massor av!





Suttonde Mai.

Fast jag ska inte klaga.
17e Maj kan nog bli kul.





Rätt så, kul.

NEJ, här firar man inte valborg.

Rättare sagt, det finns inte.
Synd för oss.



Do you get, do you get a little kick of being small-minded?

Skulle ha blivit After Work med fina Oslokollegor- så blev det inte. Övertid blev det istället, och jag är inte klar än. Så fort jag är klar ska jag gå ut och gå. Eller ja, kanske jogga. Springa av mig onödiga tankar och känslor för puckade människor. Människor som gör allt för att stjäla energi. Knepet är dock att sätta på P3 Dokumentär i hörlurarna och eldas upp av något annat hemskt. Så det tar överhand, och helt plötsligt gör puckona till ganska normala (men fortfarande dumma) människor.


Förra veckan hörde jag på dokumentär om åtalen mot Billy Butt och domarna om våldtäkterna och våldtäksförsöken. Det gick bra kan man säga. Den mannen kan konsten att göra mig upprörd.




Det där med solsäng.




Hemma efter mys hos Tina. De bodde verkligen jättefint med en jättehärlig utsikt över hela Drammen. De hade investerat i en solsäng ute på balkongen. Den var så skön! Tänk att ligga i den och sola i sommar, eller varför inte dricka vin och se ut över en upplyst sommarstad. En sådan vill ju jag ha!

Det här med trägolv. Det skulle man ha. Ett vitt sådant.





Eftermiddag hos Tina.

Jag har lämnat av Sebastien vid hallen, där väntade bussen som ska ta laget till Elverum. Jag är inte avundsjuk på bussresan i detta vädret. Jag ska ta mig till Tina om några timmar istället. Hon har lagat lasagne och så ska vi följa matchen. Det är en bra lördagsaktivitet det. 



Bragernes torg.

Det är så mysigt hur den här staden lever upp på våren. Av någon anledning utnyttjar norrmännen och Drammensborna stad och torg mycket mer än vi svenskar gör. På varenda uteservering sitter glada par och gäng som dricker lördagens första öl i solskenet, på torget står handlare och säljer närproducerat, blommor och hembakat. Och överallt, jag menar - överallt, möts man av hurtiga människor i löparbyxor som är ute på tur.


Det gör mig så glad. Jag har precis varit ute på promenad en timma. Jag älskar verkligen hur fint dom gjort vid "strandpromenaden" (läs: finner inget bättre ord) och hur dom gjort ordning med sand, volleybollnät, solstolar och bänkar längs hela älven. Jag hoppas vi utnyttjar det i sommar. Picnic, vin vid vattnet och kvällsdopp.


Sebastien - Juli 2011.

I Will always be your soldier.

Lillebror. Tydligen 15 år i år. Idag har han fått sin kostym och mitt hjärta brister. Storasyster-pulsen bankar snabbare och jag tänker sådär fånigt, tantigt på hur han nyss var fem år och ville hålla mig i handen. Hur vi tittade på sommarlovsmorgon ihop. Jag och William.


Kostymen ska han ha på balen och avslutningen då han slutar nian. Han är fin. Min bror.


Sådär äkta.

På väg hem från kören. Glad i hjärtat. Har skrattat massor ikväll. Ni vet skratt från magen, som bubblar äkta. Kanske till och med skrattat mer än sjungit.


Jag har det fint på min sopran-kant. Mår bra.




Jag behöver något att längta till.


21 dagar kvar till Maskeradbalen
27 dagar kvar till Egypten
73 dagar till sommarsemester

Mot Sandefjord.





Inkurad i filt i soffan. Sebastien har precis åkt och jag ska snart bli upphämtad av Tina. Vi ska köra i regnet till Sandefjord där match mot Runar väntar. En ganska betydelselös match eftersom semifinalen redan är säkrad. Men, kvällen har inget bättre att bjuda på så självklart åker jag dit och tittar lite. Hejar lite.

24.04.12

Igår kväll var verkligen en bra kväll. Henrik fyllde år och vi var 15 stycken som överraskade honom med middag på PAH inne i Oslo. Henrik trodde att han och Jeanette skulle ut och äta själva men när de stiger in i restaurangens lite mer avskilda del sitter flertalet av hans nära vänner med respektive där. Henrik blev jätteglad och överraskad och vi åt en fantastisk 8-rättersmiddag (!). Jag brukar inte vara något större fan av THAI-mat men detta var verkligen en fantastisk upplevelse.



Och om man skulle vilja gråta lite mer...


Imorgon är det bröllopskalas.

Vi har haft en youtube-kväll och suttit och gått igenom massa fantastiska klipp. Precis innan vi skulle avsluta och se på fotbollskväll så hittade jag tillbaks till detta nedan. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser det, vilken tid på dygnet det är eller vilken sinnestämning jag har. Jag gråter floder (ni som känner mig : inte fäller några tårar, nej - floder). Det här med barn alltså. Det är ett ganska säkert kort. Gärna sjungande, somriga sådana. Tack.


"Du ser ju ut som du har någon kär,
så våga att visa hur lycklig du är.

Du kanske tvekat på om sagorna finns,
hur kan man det vara möjligt att plötsligt bli prins.
Men strunt i att undra hur just det gått till,
för du har ju fått den vill. "



Inspiration: Indiska, Våren12.




Fantastiskt mycket fint att titta på hos Indiska. Förälskad i de bleka, neonfärgerna. 
Någon ny flt i härliga vårnyanser, en större kandelaber och några kuddar att bulla upp i sängen.


Tack, på förhand.
(Önskelista: 24års-dag?)

Spegelbild.

Jag saknar dig,
något så obeskrivligt mycket.

The one that got away


Mumsigt trendbrott.

Handboll på tv, nymalt kaffe och Katy i bakgrunden.  Vi har städat, åkt lite bil, vart på äventyr. Ute regnar det. Jag kunde inte bry mig mindre. 

Ikväll är planen att jag ska boka scones. Herregud, jag börjar nog bli lite pysslig. Mat-Paj igår, cheescake i veckan och scones idag. Det är ett trendbrott, min tid i Norge har inte bjudit på många bakverk. Det är säkert. Men det är ett trendbrott jag gillar. I sommar ska jag baka mumsiga fruktpajer.




En klänning värdig ett bröllop.

Jag är ute på jakt efter klänning till bröllopet vi ska på i Juli. Den här nredan från Filippa K är lite som en dröm. Den ser så skön ut, och färgen är verkligen superfin. Med lite solbränna efter Egypten-resan tror jag den skulle kunna passa ändamålet väldigt bra. Kanske kan den finnas i marinblått? Dresscoden är Smooking vilket betyder långklänning för oss tjejer, något som jag endast äger i svart, med undantag för några indiskt mönstrade (som i sin tur är exremt opassande). 



Heja Augin!

Lägger en in liten önskan om att ni som har tid tittar in på fölande länk och RadioEtt, där min gamla klasskompis Auggin har möjligtvis att vinna ett radioprogram tillsammans med Robert Ashberg. Augin har så länge jag kan minnas pratat om att bli radiopratare och är riktigt duktig. Han kan verkligen konsten att ta upp viktiga, relevanta och aktuella ämnen samtidigt som han lyckas behålla glimten i ögat och fötterna på jorden. Jag hoppas ni tar er tid att rösta på honon, och för den delen med lyssna på hans program.

Så, Rösta rösta rösta (ja, det går att rösta flera gånger om!). 


New Girl.

Är helt kär i den här fantastiska serien. New Girl. Jag är väl inte direkt kräsen men den här är verkligen bra rakt igenom. Ett fantastiskt roligt manus, spännande skådespelare och lagom krävande handling. Det är få amerikanska manusförfattare som får till den kombinationen utan att det skriker "USA" om det hela. Kan inte riktigt komma på en serie att jämföra med, kanske kan det vara en mix av ett modernare Vänner-avsnitt och Scrubs?

Ett litet plus är ju dessutom att huvudrollshavaren, Joey King ("Jesse"), är så fantastiskt snygg. Jag säger då det, det här med lugg är inte så tokigt. Vackra människor har ju en tendens att förhöja underhållningen, så att säga.



En tacksam vinst.

DHK vann ikväll,
34-31


Nu närmar sig semifinalen. Ikväll firar vi med en varsin öl, mcdonalds och några "New-girl" avsnitt. Tanken på en lugn och skön dag gör mig så glad. Sovmorgon, promenader i solen och massa handboll på tv. Ikväll är jag glad.


La vida.

Såhär vill jag alltid leva livet.


Sovmorgon bigtime,
lördagskaffe på United,
små söta sms,




och såklart,
hemmamatch, 20.00.

ABB

Snälla,

(eller ja, inte snälla. Snarare jävla idiot)


försvinn från jorden. Från denna planet. Eller åtminstone från tvrutan.
Sluta sno min tid, min energi, mina tårar och min frustration.

To make you feel my love.

Ihopkrupen i soffan med en öl i handen. I ett svagt ögonblick lovade jag tydligen att det skulle tittas på handboll istället för Lets dance. Har precis avslutat ett telefonsamtal med Fröken Borehed. Hon var på väg på förfest (tvåan på Risbergska, fredagskväll, utgång - jo, jag känner igen det där) men först fick jag ge henne lite glädjande besked och uppdatera henne. Det var som alltid "allt för längesedan". Nästa år tar hon studenten, plutt.


Nedan har vi henne och den ena av hennes två fina bröder. Jag saknar er.


Ibland får man lite distans.

Och på tal om det här med år och datum, och att ett år skulle gått fort.
(läs: tidigare inlägg)


6 år tidigare skrev jag:


"Ikväll kan man ju säga att det skulle ha varit GANSKA KUL.. att varit 18. litesådärja. När verkligen alla skulle ut efter sista konserten. men jadå.. 18 dagar kvar. och jag räknar ned som aldrig förr." 2006-04.





1 year ago.

För exakt ett år sedan hängde jag på Aker brygge, småkär i Oslo och hade varit på min första arbetsintervju. Det känns ju faktiskt lite konstigt att tänka på. Snart ska vi uppleva vår första 17e-maj. Har en känsla av att det inte kommer bli vår sista. Konstigt hur ett år går så fort. Hur ett år kan spela så stor roll. Ligga till grunden för så mycket.


SM-Final 2012.





Trodde verkligen aldrig jag skulle grina över en Brynäs-vinst, men åh så mycket glädje. Sådant är ju svårt, så att säga. Vilken sjuk match och vilka finalmatcher det har varit. Måste vara häfigt att vara Gävle-bo ikväll.

Hajis.



Hitta denna på Elaines blogg.
Jag dör lite här. Hur söt var den inte?

Onsdag.

Väntar på fröken Kosecki som är och fixar mat innan matchen. De spöregnar och jag tror bestämt hon kommer köpa med sig kaffe som jag kan värma mig med. Ikväll väntar Elverum i ytterligare slutspels-match. En match som på förhand kan tyckas lite knepig men sist vann DHK hemma och jag har stor tro på att det blir samma resultat ikväll.




Drömmar om det ljusa, sköra.

Var inne en kortis på Hus&Hage igår igen. Det är lite som en drog. Speciellt nu med alla fina, ljusa vårfärger. Jag vill byta ut allt. Det är ju inte riktigt möjligt. Men några tillskott här och där kan vi säkert få till. Oftast som ofast, i det stor hela, har vi samma smak jag och Sebastien. Men när det kommer till detaljer går det ibland isär.

Som peace-kudden här nedan. Jag tycker den gör hela intrycket medan han tycker den förstör totalt.



Oh boy.

Lyssnar på Duffy på väg hem och blir alldeles varm. Lyssnade mycket (dag och natt) den vintern som kom när jag och Sebastien träffats. Den påminner om så mycket. Om val som kanske borde varit svåra, men som blev lätta.


Det är knäppt det här. När jag vet vad vi delat, vad vi har och vad som nu väntar blir jag så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Mitt allt. Min bästa vän.


Vi ger han exakt det han vill / "Han som ikke skall nämnas ved namn"

Det framkallar många känslor det här med Breivik och hans rättegång. Olustigt vore väl annars. Men egentligen önskar jag så att vi kunde säga "han som ikke skal nämnas vid namn" när vi pratar om honom. Att han inte fick alla denna mediala uppmärksamhet. Att NRK/SVT inte slår på största trumman när han gråter över sin egen psykopat-smörja inför alla anhöriga. Att allt han fick känna av var isolerad tystnad. Det är det sista han vill, och vad vore väl mer lämpligt? En så enkel sak som att den inte skulle sändas på tv/nätet vore en bra början. Varför ska han få möjligheten att synas ännu mer?

Tänk om vi kunde lägga tid på att hedra offren istället (vilket jag vet att vi gör med en grundlig rättegång, men måste den bli så folkligt hajpad och massmedial?). Eller kanske ännu bättre, tänk om tiden kunde spenderas i Stortinget (Riksdagen) istället - att vi kunde komma till rätta med hur skolan ska känna igen enstöringar som denne. Kunde komma till rätta med den psykiatriska vården. Lägga tid på att öppet diskutera invandringen och mångkulturen för att förhindra att barn och ungdomar påverkas av dessa fruktansvärda och puckade åsikterna.


Vi får inte heller glömma att även om han, personifierad, är den värsta ondskan vi stött på de sista åren så är han inte ensam. Det finns fler där ute. Han står inte själv för hatet, det är en utbredd åsikt och ju mer utrymme vi ger han desto fler kan dom bli.
Jag önskar vi kunde förstå att vi ger han exakt det han vill ha.





5 veckor.




Det här med Natur.

Precis hemkommen från min promenad. Det är väl ganska allmänt kännt att jag älskar Örebro och min kära hemstad, men jag har verkligen kunnat njuta av Drammens fantastiska natur de sista veckorna. Något som Örebro saknar, milt sagt. Det är verkligen lyxigt att kunna promenera längs elven där dom lagd massa fin strand och gjort mysiga promenadstråk. Likaså promenera upp på berget bakom huset och titta ut över världens vackraste utsikt, eller bada uppe i insjöarna där uppepå.



Det underlättar min träning.
(och all hjälp mottas tacksamt)



Nighty.

Viktig och fin seger ikväll.
34-27 mot Runar.

Den här helgen har verkligen vart en av årets bästa. Kanske inte mest spektakulära men helt klart mysiga och välbehövda.


Hemnet my love.


Skulle kunna sitta i timtals på Hemnet.



Detta underbara hus nedan ligger på Rostastrand hemma i Örebro och utgångspriset är lite över fyra miljoner. Tänk vad mycket mer man får för pengarna i Örebro jämfört med Stockholm! Eller ja, tänkt när man ens ska börja tänka på att köpa hus. Tänk vad spännande! Så mycket att inreda, så mycket att fixa och planera. 



Dagens inköp. Hus&Hage.


Och dom sa att lycka som vår inte existerar. / Vår lördag.

Nytt nummer av damernas värld
Ingredienser till frosen Cheescake med Björnbär,
En inhandlad tavla till köket på Hus&Hage
Hela säsongen av "New girl" och "Alcatraz"


+ lite hämtmat och ett glas rött.

I give thanks for your amazing grace

How could I run this race without you.
How confused could I be.

Sometimes we think we can solve it all,
but when try we make our own call.
But when whe fall it reminds us of,
that we should follow you.




weheartit.com

Lördagmorgon.

Lördag morgon bjuder på sol efter en vecka av konstant regn. Det gör mig glad. Det är inte ofta jag går upp med Sebastien när han ska på morgonträning men idag är jag redan på benen. Det är lite skönt att få avklarat promenaden såhär tidigt på dagen. Eftermiddagen ska nämligen spenderas på United bakeries, med deras fantastiska kaffe och mumsiga sallader.




Jag dör lite här. Svart och vitt blir aldrig fel. Snälla, gör mig rik.




Hämtad från:
trendenser.se

Conscious collection 2012

Det är farligt att ha H&M så nära hemmet, och att alltid promenera förbi där på vägen hem från jobbet. Speciellt dagar som idag då solen sken över Bragernes torg och den nya vårkollektionen kändes mer som ett måste än ett litet tillskott. Jag stod inte emot den känslan idag. Jag tyglade mig till tre våriga, färglada toppar.

Tycker det är fint att köpa lite H&M e
ller liknande när man nyss vart i Stockholm och handlat på sig lite mer ordentliga kläder (läs: kär i Acne). Blandat är ju alltid bäst. Nytt som gammalt. Dyrt som billigt. Slit-och-släng kombinerat med lite behåll-för-alltid. 



Mina hjärtan i England.

Min ena halva av familjen är i London över helgen. Vi fick precis mms på lillebror och finaste morbror på en pub och mamma ringde och berätta att dom snart ska åka London Eye. Jag blir lite tårögd, för jag är så glad att dom fick komma iväg och är så lycklig för att lillebror ska få gå på sin fotboll. Han är bäst.


(Och förövrigt snygg i håret!)



Ett litet tips på vägen.

Vill ju inte vara sådan, men om Tv4 söker ny sångerska till Lets Dance husband har jag drygt 100 vänner som skulle göra det bättre än den nuvarande. Att dansarna inte kan dansa är väl en sak, men att sångerskan inte kan klara en enda sång utan att ge oss sura toner och falska insatser känns ju ganska tråkigt. Bästa sändningstid, liksom?

Tröjan du hatar / Annie och Lars.

Hemma och vänder. Har hunnit sova en timma innan jag åker mot kören nu. Ger er ett helt fantastiskt klipp med Annie som gick på Kulturama, på samma linje som mig för några år sedan. Hon och hennes vän har gjort en jättehärlig version av "Tröjan du hatar". 


Lyssna, lyssna lyssna!


Glädje.

På väg mot ett kontor från ett annat. Från Gardermoen till Oslo. Min vecka är fylld av intervjuer, tror jag slagit eget rekord i hur många man kan trycka in.

DHK vann igår över BSKmed 31-28,efter en spännande första slutspelsmatch. Jag hann med Fridays tillsammans med Jeanette innan och unnade mig säkerligen mer än vad jag har råd med.


okejdå.

Min mini-deppression försvann ganska snabbt när jag insåg att Maj månad faktiskt bjuder på bal i Oslo, efter det vårt första sjuttonde-maj-firande och för att inte glömma heller: födelsedagsfirande för mig. Det är ju inte så tokigt! Och allt detta innan vi lämnar Norge för Egypten. Gissar att en slutspels-fest med laget kommer äga rum där någon gång också?

Det kanske inte är så synd om mig.
Jag kan nog stå ut.


(Jag och Inger-Elisaberh på maskeradebal Nov 2011)

Hon förtjänar hela himlen.



Finns det något bättre än att se någon du håller kärt, riktigt riktigt glad?

Hade glömt lägga upp denna bilden från förra helgen. Dom är söta. Sofie har verkligen världens finaste leende. Jag hoppas på besök av dom båda under våren. Sist hann vi ju bara med en kortiskaffe och en kortisfrukost.

TIPS:


Nattgäster

När vi kom hem i söndags fick vi nattgäster av paret westgård/Kosecki. Dom hade åkt bil från Kristiansand och ville övernatta hos oss innan killarnas träning. Det sa vi gladeligen ja till och bäddade mer än gärna i gästrummet.

Igår stannade Jeanette hos mig hela dagen och vi mös med jobbsökningar, hämtmat och Glee-maraton.


Notera.

Och ja, ni får ursäkta den extremt bloggiga bilden nedan. Men min kära mor önskade ett mms och då blev det på detta viset. Inget att uppröras över.


(bäst man säger till, annars kanske jag får leva med pussmunpoose-stämpeln livet ut. Det vore inte så kul ju. "ahaaa, är din mamma hon som tar egobilder till bloggen?" )


Suprise me.

Sebastien överraskade mig med världens snyggaste Raybans i klassisk pilotmodell i lördags. Han visste att jag aldrig ägt ett par fina solglasögon, så det var väldigt väldigt snällt av honom!

Dessa ska jag leva i bara solen tittar fram.


Lättpåverkad är bara förnamnet

Regnet gör mig deprimerad och verkar inte avta. Det är dagar som idag jag ska lära mig hantera. Jag får för mig att jag har lite hemlängtan idag men det stämmer inte. Jag saknar vissa människor men inte Örebro, inte för stunden. Jag mår bra här. Det blir lätt såhär för mig när vi avklarat helgerna vi längtat efter så länge. Örebro, stockholm och massa småting som gjort vardagen så lekande lätt.


Nu väntar 6 oplanerade veckor fram tills Egypten. Om bara regnet avtar så längtar jag till grillning hos Björnsens, öl i solen, slutspelsmatcher och vårkvällar på berget bakom vårt hus.

 

 


"Jag ser blåljusen flimra på söders höjder"




















Mot Norge

På Arlanda nu. 20.30 går planet mot Oslo och 23.00 är vi i Drammen. Imorgon kommer uppdatering med bilder från en mycket bra helg.


Godnatt & Sov gott.

Godnatt.




Klockan står på 05.25 och imorgon vid den här tiden är vi i Stockholm. Det gör mig glad.

We bought a zoo.




De som känner mig vet att jag inte är ett fan av film. Det låter kanske tråkigt och säkert ovanligt men jag har bara väldigt svårt att fastna eller ja, falla för filmer. Jag brukar ge dom en kvart, är dom inte bra då så dör jag av rastlöshet. Därför uppskattar jag serier så mycket. Det är många som klagat på detta, jag menar - de flesta älskar ju film. Men jag kan få panik av halvdanna filmer. Då finns det roligare saker att göra.


Men ikväll såg vi verkligen en fantastisk film. En sådan som inte tog mer än tre minuter att älska. Massa hjärta, mängder av fina karaktärer, vackra scener och roliga dialoger. Att den dessutom baserades på en riktig händelse gör det hela ännu charmigare. "We bought a zoo" låter kanske inte jätte-intellektuellt eller för den delen roande heller men den hade allt. Se den! Jag har skrattat och gråtit om vartannat i två timmar, och att jag gladerligen skulle se den igen är verkligen ett bra betyg för att komma från mig.

Josefini till Norge.



Igår ringde den här söta tjejen mig och berättade att hon flyttar till Oslo den 31a Maj och blir stationerad som flygvärdinna härifrån. Det gör mig verkligen så himla glad! Vi har verkligen setts på tok för lite de sista åren så det ska bli så härligt att äntligen få ha henne i samma land igen. Och inte nog med samma land, utan dessutom nära flygplatsen och nära mitt jobb. Jag tror vi kan få en riktigt fin sommar ihop hon och jag här i Norge.


Bilden togs 2002 under en av våra "foto-sessions". Denna i mitt tonårsrum hemma hos mamma. Josefin var 16 och jag 14.

Ett brev på posten.




Kan man få något finare på posten? Ren glädje!
21.07.12

...i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu.

Hemma från bra dag på jobbet. Väntar på Sebastien. Ska lägga in charmen för att få honom med på dagens promenad-timma. Tveksamt om jag lykas när han har varit på träning. Imorgon jobbar jag halvdag. Denna vecka är verkligen perfekt. En sådan jag hoppas jag ska minnas. Imorgon väntar packning. Önskar så att vita sneakers och jeansjacka lämpar sig bättre än vinterboots och dun. 

Jag vill ha frukost på Gildas, promenader på Djurgården, lunch på Söder, italienska favorit-restauranger och massa stros i butiker. Stockholm här kommer vi!



Tredje April Två Tusen Tolv


TIPS?

Så med det..
(föregående inlägg)


Vad ska vi se nu? Några tips? Jag har fått massa kommentarer och tips förut! Något vi har missat?


(Bannlysta förslag: Man Men, Dexter, True Blood, A Vampires diary och That 70s show).

This means goodbye.

Nu har vi sett sista avsnittet någonsin av Entourage. Ush, det gav faktiskt lite separationsångest. Entourgae har verkligen klättrar upp på min favorit-serie-lista (1. Greys Anatomy, 2. Entourage, 3. One tree hill 4. Revenge).

Älskar serier som vi kan se tillsammans och skratta oss trötta av, båda två. Det är speciellt det här med serier. Hur dom lyckas få att för varje säsong lära känna karaktärerna, rollerna. Hur den första säsongen kan vara skaplig, inte särskilt roligt eller spännande men hur man för varje avsnitt som går lär sig uppskatta och se det unika i varje roll. (Nu låter jag lite nördig, bäst jag slutar. Vill inte bli en sådan där med egen fanblogg av någon serie. Någon måtta!)



Kan vi inte bara bestämma oss för att glädjas åt andra? Och om inte det går, kanske fokusera på våra egna problem?

Vet att detta kan ses som provocerande, att sticka ut hakan. Men jag blev så trött i helgen. 

Jag tycker att jag rätt ofta hör människor som missunnar andra människor (i sin närhet) lycka. "Vi" börjar bli "äldre" och fler och fler outar graviditet och giftemål, något som verkar sticka i avundsjuka eller möjligtvis trångsynta människors ögon. Jag upplevde deti helgen och jag önskar jag kunde skylla på småstads-bitterhet men jag tror denna missunsamhet finns överallt. Att varje handling föder en tanke, en åsikt förstår jag men att så många känner ett starkt behov av att yttra negativa ståndpunkter irriterar mig. Till att börja med borde att glädjas åt andras glädje vara självklart, men om den nu inte är det - hur orkar och vågar folk yttra sig?

En ytterligare dimension jag upplever är att dessa surmuppar oftast klagar på människor som förlovar sig. I alla fall i jämförelse med graviditet. Att vänta barn är det vackraste som finns så det borde vi inte klaga på, men ibland låter det som om att vi tycker att förlovning/giftemål är ett större steg att ta än att skaffa barn. Den matematiken går inte ihop i min hjärna. Visst, man behöver absolut inte vara gift för att få skaffa barn - det är upp till var och en, men vi kan väl ändå enas om att det innebär större ansvar att skaffa barn än att lova evig kärlek? 

Det jag fick uppleva i helgen var några tjejer på Java som klagade på sin "vännina" som hade förlovat sig. Det var en bitter diskussion fylld av avund och det sjukaste av allt var argumentet "Hon pratade ju om att skaffa barn, kunde dom inte börjat med det i alla fall?". Hur kan det gå så långt att vi ifrågasätter denna kärlekshandling och om de nu måste så - hur kan det bli mer okej att sätta liv till världen än att lova evig kärlek?



Lördag 31.03.12








Middagsbjudning i Torsdags.



1.

Så var första rundan avklarad. Säkert mycket tack vare paret Kosecki/Westgård som är så söta och ger mig ett träningsprogram, och coachar mig med all sin kunskap. Jag har ett upsatt 7-veckorsmål inför Egtptenresan och denna lilla runda jag gick idag ska avklaras minst tre gånger i veckan (förhoppningsvis ska den också kompletteras med styrka). Idag med solen i ansiktet så kändes det enkelt. Gissar att den känslan inte alltid kommer hålla i sig men ikväll avslutar jag i alla fall nöjd och glad. 



Krunegård och Kent 2012




Markus Krunegård och Kent ska få följa med mig ut på powerwalk/jogg/löpning (kalla det vad ni vill nu). Det är två av vårens album som jag hoppats mest på. Svårt att se att de gör mig besvikna. Så, i en timma från och med nu ska vi lära känna varandra. Den sistnämnda gruppen och jag har ju lite historia ihop, på både gott och ont - så jag hoppas verkligen vi kan hitta tillbaks. Bli sådär tonårsförälskade igen.

"att du är glad gör mig lycklig. Att du är lycklig gör mig glad"

Jag har precis kastat mig ner i soffan hemma (i en världsrekord-stökig lägenhet). Inget kan slå på mig idag, eller sänka mitt humöt. Solen strålar över Drammen och vi har lämnat en fantastisk Örebro-helg bakom oss. Vi har världens finaste vänner där hemma och detta kommer värma mig i några veckor framöver. Känslan att se lyckliga vänner stråla. 

På Torsdag tar vi flyget till Stockholm och en långweekend. Det betyder i klartext att denna vecka endast innefattar två tidiga mornar och två jobbdagar. Att det dessutom endast är 7 veckor till Egypten gör livet ganska lätt att leva just nu.

(Däremot saknade jag dig  i helgen finaste Elin. Jag saknar dig i och för sig varje dag. Men i alla fall. )