regnar i sthlm

Underbara helg, dock regniga helg - men hur skulle vädret kunna spela roll?


Daniel kom vid sjutiden i torsdags, det blev mys hemma i Gribbylund hela kvällen och igår morse - fredag efter vi sovit länge och så, så tog vi tbanan in till stan för att kolla lite grejjer. Detta slutade dock med att jag vart några tusen kronor fattigare på kontot, vilket inte var planerat. Nej, men så allvarligt var de kanske inte - jag köpte nödvändiga grejjer inför hösten iaf. Förövrigt är jag nog de bästa shoppingrådet man kan ha, eftersom jag då tycker att allt som folk provar är jättesnyggt och hävdar att dom kommer bli sååå mkt lyckligare om dom köper det/den. Hihi.. detta funka dock inte på Daniel. Han var lite för ekonomiskt smart för mina knep. YEYE.

Igår kväll blev det idolmys medans han lagade mat, sedan Criminals minds och även vin. Problemet med vinet var detta : Vi hade druckit risvin i somras på EAST/WEST sushi hemma i örebro och då de var så gott tänkte vi dricka liknande igår kväll. Dom hade bara ett risvin på systemet så därför tog vi det, trots att flaskan såg jävligt flummig ut.
EH JA? Det var starkt 17% brännvin som smakade snaps, ren sprit. MEN VAFAN, vi shotade det istället. Vi kan väl inte slänga vinet? NEJNEJ: Nu har vi precis vaknat och ska intill stna för att se DJURGÅRDEN - ÖSK på stadion.


image702

How to save a life

Eftersom jag hittils inte bölat den här veckan så passade jag på lite nu under Idol. Anastasia sjung "How to save a life" med The Fray och jag dog lite - den påminner om så mkt jobbiga perioder och framför allt så plockar den fram minnen som gör det svårt att inte gråta. Saknad saknad saknad. jävla saknad.




Where did I go wrong? I lost a friend,
Somewhere along in the bitterness.
And I would have stayed up with you all night,
Had I known how to save a life.


image701

Så nu har vi gråtit klart för denna vecka då.
HA! troligt


(1 - 2- 3 , tryck.)

Tjejsnack, sommaren 2007.

Frågorna är ifrån http://mlilja.net/tjejsnack/


  • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?

  • Svar:
    Jag minns min underbara studentdag såklart, en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag minns även min och sabinas resa till AYIA NAPA - en helt sjukt bra spontan resa. VILKA DAGAR! Och framför allt så minns jag, mer än mkt annat - hur något hände som jag aldrig trodde skulle hända. Något jag är så himla glad för att de hände. Något som resulterade i en mängd, sjukt många underbara dagar och nätter. T.ex. Midsommar, motala, uppsala  reggae och många goa vanlig hemmafilmkvällar.

  • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
  • Svar: Jag trivdes med det mesta den här sommaren, men det gick för fort. På tok för fort, ofta tänker jag på hur enkelt allt var i somras. Och hur mkt svårare saker är nu.

  • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
  • Svar: Cypern, sthlm, uppsala, motala och ja... jag minns inte, kanske laxå såklart? till jobbet ju.

  • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
  • Svar: HUM? vilken fråga. Jomen de är de väl lite, att få fin färg e nice. MEN de hade jag bara första veckorn efter napa, sen regna de ju verkligen bara.


    image700


    Missings

    Gud vad jag har varit duktig idag! Efter skolan har jag ägnat mig åt nödvändigheter som att tokstäda mitt rum, hallen, storhandlat mat och hängt in kläder : ) Nu är allt jättefint. Efter städningen unnade jag mig lite badning i vårat badkar, tände ljus och bara hade de mysigt. Ikväll har sanna varit här och trot eller ej, men jag lagade jättegod mat. Iofs väldigt enkel men ändå! Bulgursallad med fetaost och Hullomiost. De var mumma de!



    Skoldagen var seg, alla verkade trött och hängiga men det fungerade det känns som om morgondagen blir så mycket bättre. Ska snart försöka sova tidigt - bara ringa några samtal först. Helgen som gick var grym. Troligtvis blir kommande lika mysig. Jag får fint besök redan torsdag kväll.

    På tal om inget alls gick jag till ICA i flipfloptofflor - och sjuttsing vad det fick mig att sakna sommaren. Titta bilden under, fjärde Juni - innan studenten. Tänk vad mycket det var som jag inte hade en aning om skulle hända den här sommaren. Vilken jävla sommar!

    image699


    ska skicka en kram till min älskade kusin med,
    för idag har jag saknat henne massa. Min malin.

    En jävla massa hejdå

    Helgen är slut. Veckorna bara försvinner, speciellt de dagar då jag är som gladast. Jag är så jävla trött på att säga "Hejdå", och framför allt känns det som att jag säger hejdå hela jävla tiden.



    Fredagen började med att äta middag med familjen och titta på Idol. Mycket mycket mys. Sen gick jag till Daniel och vi tittade på "Criminal minds", för att sedan hämta hans syster på stan. Det blev sent och lördag morgon sov vi bort, för att när vi sedan vakna äta en jättefrukost runt sisådär halv ett. Jag tog mig till josefin och vi cykla sedan för att titta på daniels första halvlek på Rosta Gärde. På kvällen blev det middag + en del vin och annat hos Josse med hennes föräldrar.
     
    Utgång styrde vi på klaras och jag är nöjd med kvällen, den var spännande iaf. Idag har Daniel och jag sovit bort dagen, samma jättefrukost som igår och på eftermiddagen tittat lite på en fotbollsmatch på heden. Nu ska jag snart till papi och umgås med han för att sedan ta tåget "hem" imorgon bitti.


    "Göm mina händer, dölj mina spår
    Håll om mig älskling, håll om mig hårt"


    shut up and drive

    Sitter hemma i soffan och förbereder kvällen. Om någon timma ska jag ta mig till josefine med en vinflaska. Det ser ut att bli någon typ av utgång och det känns bra, jag är danssugen! Gårdaskvällen + natten spenderade jag hos Daniel och det var skönt att träffas igen. Ímorgon styr han skövde jag sthlm måndag morgon men på torsdag dyker han upp hos mig i huvudstaden och det blir mysigt. Det är lyx för mig att få sova bredvid honom. ♥

    image698


    Idag är en sån kväll då jag önskar martin hade varit hemma och skulle ha följt med ut.

    Årefjant kan du ta och styra "Hemmåt" någon helg snart så man får se att du lever? : )



    Rihana - shut up and drive


    Blundar

    "Dina lögner håller sanningen varm i hjärtat som brann

    Hur kan nåt så stort förvandlas
    Hur kan man tappa orken att andas"
    / "Hundra år från nu"



    Tack för låten. Tänk att du alltid lyckas.


    I hope you had the time of your life

    Ostbågar och mjukisbyxor i sängen + lite tjejsnack med Jacline i köket. Dagen har varit okej, inget chockerande har hänt och jag har varit ganska likgiltlig till det metsa. jag är dock glad för imorgon ska jag röstprova till en ny roll här i stockholm och jag behöver ju som sagt alla jobb jag kan få. så - 11.15, wish me luck.


    So take the photographs and still frames in your mind
    Hang it on a shelf in good health and good time
    Tattoos of memories and dead skin on trial
    For what it's worth it was worth all the while


    Johanna sjung Good riddance (I hope you had the time of your life) med greenday förra veckan på interpretationen och jag fick upp ögonen för vilken grymt bra text det är. Det blev lite böligt och så den lektionen, de blir ju lätt de.


    image697

    (Älskar den  här bilden, älskar den sjukt snygga mannen - och nej, Fergie är INTE snygg. Nu har vi diskuterat färdigt de. )

    Lycklig tjej

    Maten är lagad, rummet är städat, mjukisbyxorna är på och Idol är på tv. Jag är sjukt trött men den här dagen har bara varit så himla bra. Jag vaknade imorse med en helt underbar känsla av att vara så fruktansvärt glad! Hela dagen, speciellt första halvan fram tills klockan 15.00 så har jag skrattat i stort sett konstant. Allt var bara så sjukt roligt och jag fick skärpa mig för att inte fnittra. Det var tur för mig att Hanna och många andra brudar (även herman) var på samma humör.. för dagen blev riktigt bra : )

    Imorgon kommer min älskade mami hit till storstaden och vi ska först ut och käka och sedan gå på ett gig med min gamla örebrovän
    Ola sahlen (lyssna på länken). Det ska bli tokmysigt! Förövrigt måste jag ju bara säga hej och hälsa välkommen till både pappa, mami och faster Lotta som är nykommna blog-läsare. Kul att ni läser, det gör mig glad. (saknar er alla...) lotta, du får ge gustav massa pussar från mig.


    image696
    (Vimmelbild - klaras i fredags.)

    Snart är det fredag - det kommer gå fort.
    Och jag mår bra av att tänka på det.
    HA! jag ska träffa lite folk jag missade i helgen
    och jag ska få träffa Daniel.
    Det är mysigt och det gör mig glad.


    Gävle goes Örebro

    Shiet, 10.21 och jag är vaken trots att jag anlände till sängen 03.15 i väldigt härligt skick. Kvällen igår var en höjdare rakt igenom och det var ruskigt längesen jag hade så otroligt roligt. Jag började med att möta Micke, Fabbe och Jonny på stan för att sedan dra till deras hotell där vi slöt upp med Kristoffer och Viktor + Mickes kusin lisa från Örebro.

    Jättemysig förfest och väldigt roligt folk. Runt elvatiden styrdes klaras där till&med VIPkön var jättelång. Och jag som inte varit ute på iaf 4 veckor tog lätt igen alla dansning jag missat - rejält. Vi dansade verkligen i stort sett varenda minut fram tills de stängde 02.00.



    image692
    jag och micke

    image693
    Micke och Victor

    image694

    image695
    Fabbe och Christoffer


    Friday night

    bilder från igår kväll
    popashell.bilddagboken.se

    DET ÄÄÄÄR ALLVARLIIIT

    ... klädsel: Morgonrock hittils / Senare ny klänning a´H&M
    ... frisyr: Plattat med lugg
    ... låt: We´re gonna make it - Daimen Marley
    ... vill ha: EN jävla helkväll ikväll
    ... saknad: Jo jag börjar känna att saknad är min ständiga känsla, 33 mil är ändå 33 mil.
    ... roligaste: FInbesök från gävle ikväll
    ... tråkigaste: 6 dagar kvar..
    ... kramar: mamma kanske?
    ... pussar: Jamen, när var de senast lixom? I tisdags morse? ja, ush så längesen.

    ... köp: Lunch med chrille senare
    ... lunch: Som sagt
    ... träning: Mamma och jag ska gå upp på stan i de fina vädret
    ...Dagens "åh nej!": Jag har inte mkt pengar kvar, NEJ!


    btw.Skönaste Shan da man klippet
     
    http://www.youtube.com/watch?v=QMXLrB44Nh8
    DET ÄÄÄÄÄR ALLVARLIIIT!

    weyweywey

    image691

    Nyklippt - färgad och slingad


    Hemma efter besök hos frisören, lika nöjd som alltid. De blev riktigt mörkt och mysigt idag med fina kopparslingor, det syns antagligen inte på fotot. Iaf så äre nice med fredag och för första gången på dessa 3 ½ vecka känns de skumt att vara i Örebro - skumt men roligt. utgång idag och utgång imorgon. Underbart med utgång med Josefine!
    Vi hade världens mysigaste dag i stockholm igår : ) me and my love.

    Någon som chockar är Micke som dyker upp med sina vänner i Örebro imorgon eftermiddag! Verkligen jättekul! Så de blir utgång imorgon kväll med dom. Innan det ska jag till John som fyller på. Men jag hinner, jag hinner. WEY!

    Marias kyrka

    "om du kan känna smärta då vet du att du finns
    att du levt och älskat fast du ingenting minns"



    Peter Lemarc - Marias kyrka
    Jag fick den för så längesen, jag har inte förstått förens nu har bra den är.
    Så otroligt fin text, jag lyssnar om och om igen ikväll. Jag längtar lite tills
    nästa helg.




    "det förflutna kan huggas som en galen hund
    gud ska veta jag försökte glömma varje stund
    och när morgondan ännu bara var en dröm
    och våra fotspår fanns kvar där vid sjön"


    pics

    Dagens låt : No doubling back - Jazon Mraz
    Fick den av Micke på msn nyss och den gillar jag skarpt.


    Här kommer lite bilder från senaste 2 veckorna

    image679
    Poosing i skövde innan fest
    image681
    Fundersam? huh?


    image683
    Daniel på väg intill "stan", hehe.

    image684
    En av tre nya jackor

    image685
    Den tredje

    image686
    Herrman i skolan

    image687
    Mattias från västerås

    image688
    Malou

    image689
    Brudarna

    image690
    Örebromicke


    Kära vänner

    Omtumlande dagar.
    Underbara dagar.
    Jag är tillbaks i stockholm efter 4 nätter och 5 dagar i skövde.


    image678

    Gårdagen var omtumlande rakt igenom från början till slut. Kvällens avslutades med ett 50-minuters långt samtal med någon jag saknar väldigt mycket. Jag behövde det samtalet och idag när jag vaknade kändes allt fyrtiotvåtusen gånger bättre. Det är skrämmande med människor som känner en så bra som vissa faktiskt gör, att de kan se och läsa av precis hur man mår och veta precis vad man ska säga innan man ens tänkt tanken. tack.

    Dagen idag har varit toppen och jag inser bara mer och mer för varje dag vilken sjukt bra utdbilning jag går och hur fantastiska klasskompisar jag går med. På lunchen tog jag, malou och malin en promenad i hamnen och bara hade det jätteskönt. Efter skolan hängde jag lite med Herrman och Johanna och ja, alla är så himla goa!
    Fick även lite lyxtid med victor som är grym på piano då jag fick öva massa, de kändes bra : )


    Imorgon kommer min älskade Josefine till Sthlm som jag inte sett sen 1a juni och det ska bli sjukt kul att få umgås med henne eftermiddagen och sedan åka "hem" till Örebro tillsammans. På fredag kväll ska vi käka middag hos mig och sedan göra KÅREN. (Hur längesen var inte de lixom?...spännande.) Lördag ska jag fira John och vi ska fika på söndag, någon jag också saknat massa. Vi har inte setts sen studenten! Johnieboy lixom.



    Johan fick mig att tänka på något igår,
    han säger så bra saker. När jag hade
    svårt att somna igår tänkte jag på de,
    och när jag bestämt mig för om det
    stämmer så ska jag skriva här vad han sa.
    Men det var smart, och när det är jobbigt
    nästa gång - ska jag aldrig glömma det.
    tack johan.

    skövde

    John Mayer och magkatarr i en soffa fortfarande i skövde. Jag vet, jag skulle ha tagit tåget mot stockholm imorse. MEN denna jävla magkatarr som infunnit sig hos mig sedan i förrgår gör allt till en pina och att sitta 3,5 timmar på ett tag med denna smärta hade varit outhärdligt - och likaså skola. Därför är jag kvar, har sovit bort dagen medans daniel har varit i skolan. Även försökt komma i kontakt med ngn slags sjukvård - dock utan resultat.
    Ska man önska sin värsta fiender något - så är fanimej magkatarr ett bra alternativ.




    image676image677

    Helgen har förövrigt annars varit kanon, fredagen var bara mys rakt igenom med god mat och lite filmtittning, lördag spenderades på stan (jag shoppa, daniel fick följa med), efter lite slöande hemma i lägenheten styrdes sverigematchen hos Daniels klasskompis Peter, sedan vidare till en fest. Men vi blev ganska tidiga och gårdagen var en typisk slösöndag med de enda vettiga som gjordes var att promenera och tvätta.


    (jag lägger upp lite bilder från helgen ikväll.)

    vilken tur

    det är en jävla tur att mitt ljud på min bärbara dator i stockholm inte fungerar, för hade det gjort det skulle jag antgaligen lyssna sönder och gråta sönder mig på Lars winnerbäcks "Om du lämna mig nu" som definitivt kommer bli höstens låt.



    jag åker hem om bara 10 timmar.
    tiden går fort, alldeles för fort.
    3 dagar verkade så länge, nu
    är även dom slut.


    image675

    Skövde

    Skövde ännu en helg, trots att de inte skulle bli så. Men det behövdes, jag var inte sugen på ett ensamt stockholm och en ensam lägenhet då jag har feber och är allmänt nere efter mycket. Så jag fick en inbjudan hit och stannar enda tills måndag morgon, det är lyx - min lyx.

    Dagens låt - Girl med Daimen Marley


    Lite tråkigt att missa insparken men de hade inte varit ngn HIT då jag inte mår helt hundra. De styrs fler utgångar, det gör det verkligen. Det är många som skriver och frågar hur jag har det, och jag måste säga att stockholm börjar verkligen bli guld. Jag trivs väldigt bra och har en helt fantastisk klass och har fått riktigt härliga vänner. : ) Men ni vet ju att, min dörr är alltid öppen för besök så de är bara att plinga om ni vill komma förbi till storstaden! Då skulle jag bli så glad.



    hemlisar

    Utmanad utav risbergskas underbara elevrådsordförande (efterträdare á me) sara askerlund
    Snälla läs igenom de, jag fick ett gott skratt när jag läste saras.




    Tio saker ni inte visste om Emma Sofia Iggström




    1. Jag har varit kär i Rederiet-tony (minns ni han?) när jag var 6 år och har faktiskt ett signerat idolkort + 2 brev som han skickat till mig. Vi skulle faktiskt gifta oss, de sa jag till alla på lekis. (Än är de väl inte försent`?)


    2. Jag sover till 99 % alltid naken när jag är ensam


    3. En midsommar..( nångång ja.) så blev jag för full... lite FÖR full. Det pinsamma var att alla var typ 5 år äldre, jag vart "lilla emma som inte klarar att dricka öl" och till råga på allt var jag sjukt intresserad av killen som tagit med mig dit. Jag kan dock skylla på att vi drack i 3 timmar i en 40gradig badtunna, dvs. det är som att supa i en bastu.

    (Tillägg: trots att jag inte trodde de, så pratade han med mig efter den kvällen igen - och jag tror faktiskt att han tycker att jag är HELT okej. hihi)

     
    4. Jag är sjukligt, obotligt nyfiken och älskar att höra allt om allt - favoriten är historier om hur folk träffade sina flickvänner / pojkvänner.


    5. Jag är en riktig gråt-brud, jag gråter till det mesta och har ofta några tårar till övers om det behövs. (Tillägg: elin och jag bölade en gång på ett dansgolv på malta för att en italiensk kille med töntkläder just var så töntig och så ensam.)


    6. I åttan fick jag väldigt mkt hjälp av mammas kompis att sy en klänning på syslöjden , dvs. hon sydde typ hela. Jag är sjukligt dålig på att sy vilket min lärare visste och därför kom på mig. DET var sjuuukt pinsamt ja.
    - eh emma, hur gjorde du när du sydde detta?


    7. Jag är en jävel på att få min vilja igenom och på att argumentera så att jag faktiskt får som jag vill.


    8. Jag sover till 99% alltid naken när jag sover ensam...


    9. Jag är sjukligt obotligt ÖVERSOCIAL, jag menar inte lite - jag menar på allvar. På den nivån att jag kan aldrig vara ensam, jag kan aldrig banga en utgång och jag mår faktiskt lite dåligt om jag inte får lära känna nytt folk. JAG ÄLSKAR att träffa nytt folk. (Jag har faktiskt en djävul inuti mig som säger åt mig att jag aldrig mer får ett socialt liv om jag t.ex. missar denna utgången..sådäså.)


    10.  Jag har en liten dröm om att få jobba som livscoach, dvs. en slags vägledare i livet när det gäller allt ifrån kärlek - karriär.





    jag utmanar : Linn, Matilda och Elin


    and all thoose walks together

    Bra dag - lång dag.
    Precis hemkommen.
    Idol på tv. Laga mat snart.
    Helg imorgon - tack.

    image577


    Om det blire Örebro lördag så ska jag lägga upp massa goa bilder från idag. Solen har skinit och vi har haft långt hål på flera timmar då jag, herman, jenny och Malou var ute och gick i Hammarby sjöstad vid hamnen för att sedan sätta oss på ett mysigt fik. På lektionen - interpretation fick jag en sång med en text som kändes så rätt. Här är den.




    And all thoose walks togehter,
    out in any kind of weather .
    Just beacuse.

    Baby, come to me
    Let me put my arms around you
    This was meant to be
    And I'm oh so glad I found you
    Need you everyday
    Got to have your love around me
    Baby always stay
    'Cause I can't go back to livin' without you



    en såndär vanlig onsdag




    image614
    (jag saknar min malin.)

    Började skolan vid tiotiden och fick skjuts av pappa eftersom han var här igår tills imorse och hälsade på. Dagen flöt på skönt och första riktiga lektionen med lärare var "Tal" efter lunch, vilket blev en chock. Jag har aldrig varit med om hårdare lärare förut och vi förstod verkligen direkt att det här ämnet kommer bli tufft men lärorikt. Efter världens längsta hål då vi hängde på bryggan i solen så hade vi kör och det var helt jävla underbart att höra hur bra de lät.


    Efter skolan som slutade klockan fem drog jag, Herman och Sanna upp på stan och efter vi droppat Sanna så drog jag och Herman till St.eriksplan till en helt underbar skivbutik där vi handlade lite FÖR mkt. Det blev lite John Mayer, två skivor med Ison och Fille, promise and the monster och The killers : ) så nu ska de spelas. efter shoppingturen skjutsade han hem mig och nu har jag precis hoppat ned i sängen med lite käk och idol på tv.


    Papi var som sagt här igår, han bjöd mig på Wallmans och det var mysigt. På fredag äre inspark och planerat är att föra hos Jenny som bor vid skolan, sedan några timmar på skolan med öl för 15 kr (jomentackar.) och sedan utgång med klassen + lite annat folk. Det kan bli bra de.

    lista

    Sista smset : Sanna
    Sista telefonsamtalet: gävlemicke - igår kväll
    Sista maten : Nyponsoppa + macka = min frukost
    Sista känslan : Lättnad + en aning lätt stress
    Sista längtar till : mycket mer än insparken, men den ligger närmast

    plans

    jag har planen klar nu.
    jag skrev 1a juli att man  behövde en plan
    för att klara sig om man ska chansa och ta risker.
    Jag vet hur jag måste göra och jag måste måste
    fixa de. Det funkar inte annars.. de funkar inte..


    Mina kärlekar

    Så var även denna helg över. Imorgon bitti styrs storstaden igen.



    image674

    Varit hos denna lilla pojk ikväll, min kärlek - min kusin - Gustav 2 ½ år gammal. På dagen idag har jag varit en bra storasyster och hejjat på min lillebror som sprungit något lopp idag (rättelse från tidigare, william sprang alltså inget MARATON - det var ett lopp.) Han var så sjukt duktig och tävlade mot massa äldre men kom ändå trea och sprang 3,5 km på 12 minuter. Han är ju bara 11 år : ) my love som sagt.


    Imorgon har jag första lektionen i Röstvård - vilket är samma sak som sånglektion fast vi har det i Masterclass, dvs. inför hela klassen. Ett mycket effektivare och mer lärorikt sätt, det ska bli jätteroligt att höra alla! weywey.

    Helg

    Okej, i Örebro igen efter en kväll + natt + förmiddag i Skövde. Jag tycker mig känna att jag åker jävligt mycket tåg nuförtiden. Det blir visst endel. Det kanske bara är att vänja sig? Stockholm ensam ikväll lockade inte då klasskompisarna var i sina hemstäder så jag styrde mig tillbaks till Öret och blev bjuden på bio och pacos av pappa. Nu är jag hos mor min och det är skönt att träffa dom, speciellt lillebror. Goast i världen, han ska springa maraton imorrn och jag ska stå längst fram och hejja på honom. my love.

    image668


    Efter att ha varit "hemma" en sväng i Örebro i onsdags tror jag till storstaden i torsdags och fick sällskap av Elin. VI SHOPPADE, eh ja! Höstskor, jeans, klänningar mm. Tack för den! Vi styrde oss till Kulturama på kvällen där det var uppträdande av klassen över mig vilket var mycket bra, dom var som jag trott GRYMMA. Och för att göra kvällen ännu bättre så styrde vi middag i Gamla stan efter det. Sen däckades det direkt i varsin säng och i fredags efter massa fixande (t.ex. jobb-uppstyrning) så tog jag tåget 3,5 timmar bort till Skövde. Underbar kväll med underbar mat och underbart sällskap. Ibland går timmarna så fort, för fort och de här 24 timmarna bara flög iväg.



    image669image671image672


    image673