Jul jul jul

Så var julhelgerna snart över. De är första året de inte gör något, de är inte ens sorgligt. De har varit mysigt men energikrävande och känslosamt. Kvällen hos Sandbergs med Daniel och pappa var jättemysigt. Skönt att få träffa alla igen.


Ikväll åker vi till sthlm och imorgon kväll går båten mot åbo och två goa spa-dagar. Det ska bli så skönt! Jag kan behöva lite avkoplling efter utgång igår kväll tror jag. Klaras var otroligt roligt igår och de var så kul att få träffa så mycket folk. Eftersom juldagen är så speciell var vi ju tvugna att vara där 08.15 , så vid ett-tiden kände jag att de räckte. Delade taxi "hem" med Linnea, daniels lillasyster.


image818


image820


En lång lista


VAR BEFINNER DU DIG? Hemma hos Daniel
TILLSTÅND: Julmysig
I FICKORNA: Inget för stunden
VAD HÄNDER IKVÄLL: Filmkväll med pappa
VAD ÅT DU SENAST: Bakad potatis på stan, mummie!
Hur är du när du är packad? Dansig :)
Minnesluckor? nejnejnej
Har du någon gång blivit ombedd att gå från en krog? Nej inte.
Har du någon gång hamnat i en fyllecell eller liknande? Absolut inte


Anser du dig själv som snygg? En medelmåtta som har sina dagar
Har du varit kär? ja. 2 ggr ordentligt men annars lätt förälskad
Ditt längsta förhållande? 2 år och 4 månader
Är du en bra flick/pojkvän? Fråga Daniel. Men de tror och hoppas jag, försöker alltid.
Har någon varit otrogen mot dig? Ja, ´de verkar inte bättre.
Har någon varit otrogen med dig? Ja, vilket jävla svin. Jag visste inget.
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad? Blir nog oftare uppraggad, jag raggar ju sällan.
Är du svårflörtad? Ja, väldigt. Dock, lätt charmad.


VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ: The dread - takida
VAD VILL DU HA FÖR HÅRFÄRG: mörkbrunt som nu
VAD TYCKER DU OM ATT ÄTA: Tapas.
ÄR DU KÄR I NÅGON DU NÄMNT I DE TIDIGARE FRÅGORNA: Jag är väldigt kär i Daniel ja..
IDROTTAR DU: Dansar? promenarar? De blir friskis och streetdans i vår.
TYCKER DU OM ATT LIGGA PÅ STRANDEN OCH SOLA: I love it !
VAD HAR DU PÅ DIG IDAG: Mörka Leejeans, Vit stickad väst och svart tröja.ÄR DU ROMANTISK: ja, det tycker jag nog.
SENAST KÖPTA PRYL: Julklappar
KEPS ELLER MÖSSA: Mössa
KÄNGOR ELLER PUMPS: Pumps i så fall
HAR DU NÅGONSIN FÄRGAT DITT HÅR SVART: vad ska vi säga? 40 ggr?
SOMMAR ELLER VINTER:
Sommar, sommar, sommar
VAD TYCKER DU ÄR SNYGGT (på motsatta könet): Utstrålning, charm, stil och sen tycker jag det är fruktansvärt attraktivt med killar som står med båda fötterna på jorden.


Nyår

Nyårsafton om 9 dagar. Dvs. 9 dagar kvar på det här året, som faktiskt har varit helt underbart. Det har varit ett händelserikt år och vissa månader där  i början var katastrofala. Iaf, nog pratat om det. Men det är så häftigt att så mycket kan förändras - så snabbt. Låttexten under skrev jag 30/12-06 på min blogg och idag kan jag se hur mycket den har stämt in på året som gått.


"This is the year, this is the year it all will happend.
Im finnaly here, I have been waiting all my life.
There´ll be no misstakes, its just gonna be one big depature.
This year I will do everything alright, this year is mine."


Lördag 22/12

Alla julklappar är fixade, det är "dan före dan före dopparedan" och jag bara myser. Har sprungit på stan hela dagen och fixat , även hunnit med att träffa malin och stephan som jag inte sett sedan augusti. Blir mysigt att fira jul med dom.


Julafton blir lite "hattig" som vanligt men de har jag ju valt själv. Ska vakna hos Daniel på morgonen och vi byter julklappar då, sen efter frukost promenerar jag hem till huset och firar med mami, Lasse, William, Pygge och Morfar. Efter Kalle hämtar pappa mig och vi plockar upp Daniel för att sedan åka tillsammans med Gustav (min lillkusin) till Sandbergs där vi firar med Stephan & malin, Magnus och Marina och deras föräldrar. MYSMYS!


Justja, btw. Tack tjejer för en mysig middag på Efesos igår.
Har saknat er allihopa massor. ♥

Great plans

Örebro - underbara örebro. Jag är här och så är även min älskling om ca. en timma. Har varit hos mamma ikväll och hållt på lite i lägenheten. Igår kväll var det pubkväll på skolan och sådana är alltid sjukt trevliga. Det är väl underbart att man har en så pass bra klass att man kommer sakna dom under lovet? är det inte? :) Jag kommer att utgå ifrån Daniels hus de här lovet och bo där mestadels.

image755


Kommande veckor är fullspikade med roliga saker :

Torsdag : Läkarbesök sedan frukostbuffé på Java, träffa Josefine och sedan mys på kvällen.
Fredag : Fylla i tatueringen och sedan middag på Efesos med brudarna.
Lördag : Filmkväll med pappa + träffa malin + jobba lite
Söndag : Glöggkväll med Daniel hos erik & erika

Julafton - vakna hos Daniel, middag hjärsta, mys hos Sandbergs
Juldagen: Utgång
Annandagen: Buss till sthlm med Daniel

27e : färja till åbo
28e: Spahotell en natt
29e : Sthlm
30e: Örebro
31a: Växjö med daniel, erik, erika mfl.


Coming home

Driving home this christmas and I hope that you are home.

Cause I been missing you and missing you this damn cold month.

Been longing for your smell and for that sight that makes me weak.
Honey. I need you close, if you still have a place for me.


Im coming home
Im coming home to you

December been so cold without you.
Im coming home.


I sure do need you know,
more than ever.
More than I ever needed before.
I need you, belive me - I do.



E , 17/12-07


....sista måndagen

Måndag - den sista i sthlm på länge. Gårdagskvällen med glöggkväll hos Malou var toppen, nästan hela klassen var där och de var riktigt mysigt med julstämning. Idag har varit en seg dag, jag har i stort sett redan tagit lov.




Ikväll har jag umgåtts med sanna, fått en jättefin parfym i julklapp av henne ♥ Vi har pratat om synder och gamla dumheter från åren i Norra bro. VILKA BRUDAR! Iaf. sen har jag även stor/julstädat och ska strax diska. Imorgon har min paralellklass pubkväll som vi ska gå på, sen onsdag - då ska jag hem till örebro. HEM & sova med min babe.

image740

Btw. så är Fanny hemma och det är helt underbart. Hon ska iofs flytta till Göteborg till sin Per efter jul. MEN ÄNDÅ, hon är ju i sverige och nu kan jag ringa henne när jag vill. vi ska faktiskt gå på KENT hon och jag.

Tjuvlyssnat

Tjuvlyssnat.se 
Kan vara fruktansvärt roande ibland. Ja, väldigt ofta till och med. Jag slänger upp en i förbifarten innan jag ska till bussen nu...Den sista var inte så rolig men den var ju från örebro så jag var tvungen (heja 721an odensbacken!)




Tunnelbana, Stockholm

Kille 1 ~19: Min tjej säger att jag är egoistisk... i sängen.
Kille 2 ~19: Va?
Kille 1: Typ att jag inte bryr mig om ifall hon får orgasm.
Kille 2 skrattar så han gråter.
Kille 1: Vad?
Kille 2: Tjejer kan inte få orgasm!

Buss 721, Örebro

En ung kille har pratat högt och länge i sin mobiltelefon.

Killen: ...
Jag var på en fest och en tjej stod och spydde. Jag har aldrig sett nån spy så mycket, det forsade verkligen ur munnen på henne. Sen satte hon sig bredvid mig och vi började hångla. Det är inte förräns i efterhand när jag pratat om det med andra som jag har insett att det kanske inte var helt fräscht!


Cred: Äcklad resenär


Lördagsmys

Mysig lördagsmorgon, (dock utan en enda skymt av snö.) umgås med mamma & bror i deras nya lägenhet. Den är riktigt mysig även fast allt inte är helt klart än. Idag står mycket på schemat, först lunch med chrille, sedan julklappshandling och sedan Hjalmar med pappa ikväll.
image817

Igår kväll vart det INDIGO med Emma, vi käkade gott och bara mös. Efter några timmar tittade Josefine förbi och det blev tydligen ett glas vin också. Imorgon eftermiddag åker jag tillbaks till sthlm, glöggkväll med klassen har jag och Malou styrt upp hemma hos henne. Lyssna på julmusik och bara äta pepparkakor, lussebullar & dricka glögg. Skolan slutar onsdag och det ska bli fruktansvärt mysigt med jullov. Julafton om 9 dagar, hey vadå sjukt?

Mer helg-bilder

image814
Brudar på Laroy
(jodå, jag blir lätt manisk av alkohol?)

image815
Ett litet yrväder/troll färgar håret innan utgång

image816
På väg på T-banan

Vakna ljust

Jag vill ha en såndär väckarklocka från Philips som succesivt under morgonen (fram tills alarmtid) börjar lysa mer och mer som en slags lampa som ger ifrån sig dagsljus. Helt underbart ju! För säkerhets skull låter ju alarmet också när tiden är kommen men ... då är kroppen redan inställd på att vakna efter man tagit in ljussignalerna.

Är de inte så sjukt bra?
Synd bara att den 1100.

image813

Julklappar i örebro

Sitter på tåget till Örebro och ska uträtta lite saker. Blir tåget tillbaks imorgon bitti 06.20, den e fin den! På fredag sa jag tillbaks till örebro, så de blir endel tåg dagarna framöver. Men vadfan, de händer mkt i mitt liv iaf :) 



Bland annat ska jag handla julklappar i eftermiddag. något som kan tyckas knäppt när jag bor i en stad med ett utbud som e 1000 x så stort som Örebros. MEN , för mig är de skönt att handla i örebro - det finns allt som jag behöver och de går tusen gånger fortare än i sthlm. Så, de e bara en taktik för att vinna tid. SÅDÄSÅ! 

image812

Har förövrigt ingen jävla julkänsla alls. Sjung min första jullåt idag och de kändes bara dumt. FÖRSTÅR NI? Jag som brukar älska jullåtar och öva in dom i skolan eller med tjejerna från oktober. Lucia imorgon känns fånigt, idag skiner solen i sthlm och de är väl sisådär fem plusgrader. "Nuuuu äre juuuul igen, nu äre juuuuul igen".

ursäkt

  • Får be om ursäkt för ocesurerade inlägg från igår - jag var lite arg , om inte det märktes. Funderade på att ta bort det, men sen insåg jag att de e dumt - jag nämner inga namn, och jag behövde bara få ur mig det så kändes allt genast mycket bättre. SÅDÄSÅ.

Ännu en helg är över..

image811

Hemma igen i sthlm. Dagen har varit okej, det är alltid lite jobbigt att åka ifrån skövde. Vemodigt fast man vet att jullovet är nära och med det massa roligt inplanerat. Julfiranden, sparesor, träffa vänner och nyårsfiranden. Ska till örebro imorgon en kortis över eftermiddag/kväll för att uträtta lite saker. Sen kan de hända att de blir örebro till helgen också. Ska snart ut och äta med mami. Sen blire att plugga dialoger inför tallektionen.

Nu har jag banne mig iaf festat färdigt tills julddagen åtminstonde (vilket är givet.). Helgen var så himla bra på alla sätt och att avsluta den med två nätter i skövde var bäst. Gårdagskvällen var lugnt, vi drack glögg, åt pepparkakisar och jag förhörde Daniel på massa plugg. Lämnade honom imorse för att gå till tåget vid halv nio.

Jag minns / Tack

(Ni kan kalla det att blotta sig själv, jag kallar det  terapi i nedskrivna ord.)


Jag minns,
ett hus där det älskades från morgon till kväll och natten igenom.
Alla somrar, vårar och vintrar som kommit och gått och all kärlek som där har  flödat. 
Jag minns bråk som har bråkats men som alltid har lösts igen,
och  alla skrik som har skrikits men tillslut har tystats ut.

Tack
För tålamod, för värme, för trygghet, för närhet, för skratt, för gråt och för dans.
Tack
För sång, för hat, för ironi, för ångest, för blodsband, för vilkorslös kärlek och för traditioner.


Minns kalla höstar som regnat bort och skänkt sömnslösa nätter.
Jag minns kalla vintrar och glashala gator, dess jular med traditioner som bringat kärlek och glädje och närhet.
Minns ljumma vårar med barfotabarn i gräset och sommarnätter på altanen. Tack, jag vill bara säga tack.


Tack
För syskonskap, för broderskap, och systerskap.
För födelsedagar, hemmakvällar, fotbollsmatcher och middagar med tända ljus.
Tack
För semestrar, sommarstugor, thailandsresor, fester och firanden i alla dess slag.
För förståelse för tonårstrots och utbrott utan dess like.

Jag minns ett hus.
Jag minns en familj.
Jag minns en kärlek så påtalig att den kändes bara du steg innanför dörren.
Jag minns - men jag kommer aldrig mer att känna det. Jag minns - men det finns inte kvar.



mamma jag älskar dig.

Sova sova sova säng säng säng

Det måste vara något fel på min kropp,
för jag bara sover och sover och sover
och SOVER. Det spelar fan ingen roll hur
mycket, för jag kan fortfarande sova mer.

image755

Snart ut för att ta en promenad. Sedan laga lite mat. Jag vill bara ha snö och jullov nu. Den här julen kommer bli så olik mina alla tidigare jular som den någonsin kan bli. Jag som brukar vara så traditionsbunden, men okej - det här är kanske året då vi skapar nya traditioner? Det kommer bli bra. Men fan, ge mig lite snö i alla fall.

1/7-2007



Jag är så glad att jag har honom.
Att han är min och finns, för han
gör mitt liv så mycket lättare.

På nyårsdagen har vi "träffats" ett halvår.
Det går fort. Allt rusar iväg. Men allt är så bra.

Min schmuckie.
Min Daniel.



"Your words makes me whole again, thoose eyes can not ever lie. Im head over hills, godness of mine. "

Underbara helg

Jodå - jag sov två timmar inatt. De är ju bättre än inget? Klassfesten hos Boel var riktigt trevlig och den här helgen känns de som om man festat mer än senaste månaderna ihop. Men det har varit roligt, både fredagen på Laroy med Josefine + spanjorskor och igår hos Boel.


Tog tåget till Daniel klockan 09.06 imorse från stockholm och det var ingen höjdare att stå på benen efter så lite sömn men jag får väl ta igen det inatt. Ikväll blire bara mys, daniel ska plugga och sen ska vi kika på "Life of David Gale" som är en av mina favoritfilmer. (Tv4, 21.00)

Bilder från helgen kommer upp på :
popashell.bilddagboken.se

image810

Lördag kväll

Lördag kväll - 18.02


Kläder: Blåjeans och guldlinne
Skor: Svarta pumps
Humör: Fortfarande lite sliten men dock taggad

Kvällens händelse: Klassfest hos Boel
Dagens gåta: Varför är SJ så sega på att släppa sista-minutenbiljetter till Skövde?
Dagens varför: Har jag sovit bort i stort sett hela dagen?

Gårdagens utgång: Slutade på Laroy
Gårdagens bästa: Josefine färgade mitt hår - nu är jag fanimej mörk igen.

Dagens bästa: Det är enbart 10 dagar tills lov, 6 skoldagar  och 15 dagar tills julafton.
Men fortfarande: Vad ska vi göra på nyårsafton?

....

"Du och jag klarar de ihop,
färden är lång och bördan är stor.
Men jag vet att - du och jag klarar de ihop.
För den ena har styrkan och den andra har mod."


/ Kapten Röd - Ensamhället
min sommar 2007. ♥


Helg på gång..

Jag har varit duktig ikväll! Storstädat, diskat, pluggat och grejjat hela kvällen. Fått riktigt julmysigt och sådär nu. Planerna för helgen är ändrade och ännu bättre nu än förut. Imorgon kommer Josefine hit med två spanska kompisar som är i Sverige på besök. Alla ska bo hos mig och så blire utgång på kvällen. Mycket mys. Lördag äre klassfest+musiker hos Boel, så de blir en riktig party-helg : ) På söndag får jag träffa Daniel, två nätter med han ♥.

Ännu en grå dag i sthlm.
Skolan var bra men jag
bara inväntar snön.
8 dagar kvar i skolan.
Är det sjukt eller sjukt?


image809



Stockholm

Jag ser smutsen och mörkret i Gamla stan
känner doften av rädsla från Stureplan
och jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt


Jag ser Strandvägen sträcka sig mätt och nöjd
jag ser blåljusen flimra på Söders höjder
jag vill bara gråta
så vackert är Stockholm i natt



Söder by night

Dåligt humör eller inte. Det är ändå helt fantastiskt mysigt att vandra ut genom porten en onsdagskväll som denna och det går runt hörnet för att mötas av ett RINGVÄGEN i full rörelse med massa människor överallt.

image808


Jag tog mig en promenad för att få lite luft och handla hem lite saker från ICA. Promenaden resulterade dock bara i vitaminbrus-tabletter (mitt beroende) och lite tops. Men iaf, de gjorde mig på så mycket bättre humör så nu äre POPCORN i sängen och en bra bok. Sen sova länge - 9 timmar per natt är min nya vana. SÅ SKÖNT!



(parantes. jag och simona har slagit vad om att sluta med godis fram tills jul. Den som loosar måste ge den andra x antal hundra , vi har inte bestämt summan än. HEJA HEJA!)

HJÄLP! de brinner.

Dålig dag. Riktigt dålig dag, kanske är det för att de är en speciell dag i månaden imorgon? (jävla jävla kvinnoproblem). Kanske är det vädret som är tjuven av mitt tidigare underbara humör? För inte fan märks det att de är femte december idag och enbart 19 dagar tills julafton! nejnej. här kör vi på den milda stilen. Huuuah!

image807

Dagen började med att de brann på skolan när jag började närma mig byggnaden och möttes av typ alla skolans elever utspringande mot mig (okej..dom sprang inte. dom gick fort.) Men de var bara en liten lampa som brann, dock kom en jävla massa brandbilar. (om nåt år kan vi ringa min babe så får han släcka elden.. hihi. fjantiga jag).

Blev riktigt trött på de bortsämda mellanstadiebarnen som hävde ur sig :
"Men GUUUUUD, ANNA - om de brinner, då kommer min I-pod brinna inne. FAN!"
(ja, tänk. vore de inte bättre att oroa sig för dina vänner som kanske var kvar där inne)

HEJA SVERIGE

FAKTA : På julafton 2006 var det 14 grader i Stockholm. På midsommarafton 2007 var det 12 grader på samma ort.

Läst på :
Oscars blogg

"Du är värd att dö för.."

Om ni inte förstår? Tänk er Stockholms stadio, 6e juni 2003. Sveriges nationaldag. Skolavslutning för mig, Fanny, Anna och Erika. Svensk sommarkväll när det är som bäst, vi hade väntat i över ett halvår och kunde alla texter utan och innan. Hela stadion och alla människor var klädda i vitt, något som förstärkte varenda känsla. Det kanske är svårt att förstå iaf? Här är några bilder.



"Det är tårar
Kan man gråta som en karl?
Snälla Du förlåt mig
Jag glömde vem Jag var
snälla sluta lyssna
Glöm allt Jag sa
Jag mår bra
Du måste lämna mig i fred "

/ " Lilla ego. (Stoppa mig juni")


image804

"En storlek ner, Gud Du är smal " / Ett tisfördriv att dö för

image805

"Jag har ledsnat på att vänta
på dom ständiga problemen med sömn
Behöver nån som behöver mej "
/"Önskar att någon"

image806
"Du är värd att dö för.
Ni kan skratta om ni vill, håna oss - vi rör oss ni står still."
/ 747




KEEENT! My love

OOOOOOOH! JAG ska på KENT i Örebro den 21/3 - 2008. MED FANNY! Kan ni tänka er ngt bättre? Det blir tredje gången jag ser dom och jag vet att jag inte kommer bli besviken. Kent är ju mina ungdomskärlekar, som räddade mig från ensamma nätter, förstod mig i förvirringens tid och som alltid skrev texter som handlade om mig. Som även tillförde mitt liv kolsvarta kajalögon, depressioner, en självdestruktivare musikssmak men också mycket lyckliga minnen : ) underbara 14istid.


Så många gånger har jag hört att folk inte förstår deras texter, det kanske är svårt. Jag vet inte? Jag har ju alltid tagit till mig och sugit åt mig som smör i solsken (oooh klyscha). Kanske är det bara vissa typer av människor som förstår? Men texterna gör mig verkligen knäsvag.

image803
Utan dina andetag
Sundance kid
Blåjeans
Kevlarsjäl
Chans


Ja, whatever jag kan räkna upp alla låtar de gjort. Jag älskar dom alla. älskade ungdomskärlekar.

20 dagar kvar

Mamma har precis åkt, hon har varit hos mig och fikat och tittat lägenheten på. Mysmys. Dagen har varit bra från början, fick sova nio timmar inatt och det gjorde mycket att få sova ut. Nu ikväll ska jag bara läsa lite, sjunga lite och kolla på låtar inför den 19e januari då vi har jättestor konsert/show med klassen. Typ som en terminsavslutning för hösterminen fast några månader efter lovet : ) Jag och malin ska göra "Blame it on the boogie" och det blir drag. Sen ska jag göra en solo och en trio.


Alltså - 19e januari, Lördag. 18.00, kulturamas konserthall.
Alla som befinner sig i närheten eller bara vill gå på en
grym konsert. kom för fan!

image716

Need to be needed

Ibland kan det vara bra att få känna sig lite behövd också.
Jotack.




"I need - someone who needs me.
I need - someone who loves to love me.
Someone whos taking care but still
wants to be taken cared off.

I need you.
Honey, do you need me?"




Mysig kväll. Helt klart. Pojkarna är duktiga, vilka jävla musiker sen då!

Skönt faktiskt att komma till lägenheten, det är mys med adventsljustakar.
Nu - läsa lite i min braiga bok ("Ps. jag älskar dig") och sedan sova länge.


Emma&Emma

Precis hemkommen från skolan. Seg dag och tröttsam dag. Gick upp hos Daniel 05.30 och sedan stressade vi båda iväg till  stationen för att åka "hem" till respektive städer. Hela helgen har varit mysig och som vanligt försvann den jättefort.

image802
Emma, eskilstuna sommaren 2006


Lördagskvällen med Emma på Pitchers och sedan klaras utvecklades från att skulle ha varit en lugn kväll med ett glas vin till en riktig höjdarkväll med en flaska vin och en rejäl utgång. Har saknat henne så mycket och vi hade massa att ta igen. Gårdagen var deg rakt igenom med film, adventsmys och julmust hos Daniel. Bjöd även papi på försenad fars-dags-middag på Efesos och jag fick världens sötaste glöggkit i inlyttpresent av han ♥

Therese

Mami berättade att hennes nära vän Therese som även är en nära vän till mig sedan många år tillbaks läser min blogg väldigt ofta och ibland dagligen för att se hur jag mår och har det : ) De tyckte jag var gulligt. Therese är nog en av de goaste jag känner. När jag började komma upp i 14årsåldern var det alltid hon som sa åt mig att :


-"OOOOM... emma, OM du blir för full ngn gång - OM, då får du alltid komma och bo hos mig och jag ska inte berätta ngt för mamma. Du kan alltid komma och bo hos mig om du vill prata".

Världens goaste (saknar dig.. hoppas du mår bra.)

vinkväll

Himlans regn-slask-ush-äckelväder. Örebro är inte särskilt vackert i sådant här tillstånd. Har jobbat hos pappa idag och efter det tröstshoppat pga. det redan omtalade vädret. Tog en buss så fort de gick till Lotta och Gustav där jag blev bjuden på god Korvstroganoff och sedan kaffe. Mysigt att träffa dom : ) Ikväll blire mat med daniel och sedan vin med emmababy på Indigo. Riktigt kul ska de bli att träffa henne.

image801

Utgång får vi skippa idag eftersom nästa helg erbjuder både utgång med josefin i sthlm på fredagen och klassfest(+musiker) på lördagen. Så de blir en stor festhelg. Gårdagskvällen var mysig, åt mat med Daniels familj och bara degade.