Sverige, Sverige älskade land. En tiger som skäms. Jag vet hur det känns.


Med 48 timmar kvar.

Och så var handbollen igång. Eller ja, inte på riktigt - men första träningsmatchen spelad. Det är ju inte så överdrivet exotiskt med sådana matcher men jag hade det bra på läktaren med Tina och det var ändå härligt att få träffa många igen. Jag ser fram emot kommande säsong. Det blir spännande. 
 
 
 

Bara för att.

Älskar att spontanköpa kuvertväska när de Norska skatte-pengarna trillat in. 
 
Älskar att jag får packa stora resväskan snart och att semestern är 4 dagar bort.
 
Älskar att längta ihjäl mig efter Örebro när vi ändå snart är där.
 
Älskar att krypa ned under filten ikväll och läsa alla magasin mamma tog med.
 
Älskar att Henrik och Jeanette kommer på middag imorgon.
 
Älskar att äta middag med världens bästa kontor på torsdag.
 
 

Mina jenter. Ett års vänskap.


Vi som sprang genom hagarna, smög genom natten tills morgonen blivit ljus.

Världens bästa granne,
världens bästa 2003.
 
 

Midsommar 2012.

Inte helt bestämt mig ännu,
men passar på att tacka för en fantastiskt mysig helg och lägga upp några favoriter.
 


 




 

Det här med blogg,

Det här med blogg känns inte så kul just nu. Första gången på 6,5 år funderar jag seriöst att sluta. Såklart aldrig ta bort, aldrig ska något härifrån raderas - men den där riktiga glädjen i att skriva här finns inte längre.
 
Jag avvaktar några dagar, tills dess ska det firas midsommar. Mamma, Micke och Ronja är hos oss. Midsommar-firande blir det inte idag, vi ska ut och äta men däremot imorgon firar vi till det med midsommarmat. Mer midsommar än så kan man inte begära i detta lilla land.
 
 
 

"sweet summernights, gives light to fill my soul with"

Vi har en tanke om semestern nu (som bara är 10 dagar bort...). Vi har tre veckor tillsammans och vi vill ju såklart hitta en lösning så vi får njuta så mycket som möjligt av tiden, se så många ställen som möjligt och hinna träffa så många vänner som möjligt på desse 21 dagar.
 
Första veckan åker vi hemmåt Örebro och umgås med mina familjer. Grillar, dricker kaffe på Java, badar i Hjälmaren, äter på Indigo och träffar alla de vi hoppas är hemma. Kanske dansar bort några timmar på Strömpis? Efter det tar vi en sista-minuten, förhoppningsvis till Kreta där Sebastien inte varit. Sista dagarna spenderas i Stockholm med Sebastiens familj. Vi ska hinna med inbokade middagar med vänner, en tur ut i Skärgården, shopping och såklart bröllopet mellan Mike och Lidia. 

 
Min första riktiga semester, och jag längtar så jag dör. Det kommer bli tre fantastiska veckor. 
 
(Apelvägen, sommaren 2011. )

I loved her mor than my life, but she made me choice.

Och på tal om musik,
 
gillar ni det lite mer sköra, pianobaserade måste ni lyssna in er på Maria Menas nya album "Victoria".
 
 
 
 

Det magiska med musik / Den jag behöver vara.

Jag lyssnar alltid (alltid, alltid) på musik på väg från och till jobbet. Glömmer jag hörlurarna hemma är det risk att dagen är åtminstone en tredje-dels förstörd. Jag fungerar inte utan musik. Det är mitt sätt att komma igång innan jobbet och varva ner, och lämna jobbet när dagen är slut.
 
På morgonen spelar jag bara up-tempo-musik. Gärna hiphop, club eller reggaeton (Timbuktu och Maskinen återkommer mer än ofta). Ni vet det blir nästan lite sådär larvigt, sittandes på tåget - tittar ut genom landskapet och känner mig allmänt tuff med tung musik i öronen. Lite sådär filmlikt, klysigt är jag inte längre morgontrött utan fylls med energi och känner mig i alla fall oftast redo inför dagens to-do. På eftermiddagen däremot spelar jag mer finstämd, aukustisk musik. Allt för att komma till ro och släppa allt vad anställningsavtal och bemanningsplaner heter. Maria Mena och James Morisson är duktiga på att ta ned mig på jordet. De gör mig varm i hjärtat och påminner mig om att något fint väntar där hemma. 
 
Det är lite magiskt det där. Hur det hjälper till. Hur låtar får mig i den sinnesstämning jag önskar på ett litet kick. På bara några strofer i introt, eller textrader i första versen blir jag den jag behöver vara. 
 
 
 
 

Från oseriöst till seriöst.

Jag skrev ett inlägg igår med en aning ironisk underton som innehöll tips inför jobbintervjuer, eller ja - snarare kanske vad man inte ska göra på en jobbintervju. Min kära sambo påpekade snabbt att någon som läser faktiskt kanske är någon av de jag hämtar exempel ifrån, vilket gjorde det hela ganska oprofesionellt av mig.Så jag tog bort det. Det sista jag vill är ju att håna någon (även om exemplena aldrig var hämtade rakt av från existerande intervjuer jag hållt)
 
Dock hann någon läsa och önska att jag skulle publicera ett seriöst inlägg med seriösa intervju-tips istället. Det har jag därför tänkt att göra!  Inte nu, men kanske senare ikväll. Jag tror jag måste rannsaka lite först vad jag egentligen tycker och hur jag resonerar när jag håller intervjuer. Jag vill inte heller skriva för uppenbara basic-saker, för det tror jag inte ni behöver. 
 
Vem vet, detta kanske blir en "söka-jobb-blogg"...
 

.


Snart så?

(Jag vet, det är jobbigt att läsa understruken text. Blogg.se har jobbat på det i tre dagar nu. Det verkar klurigt)

En tur ut på landet.

Det har varit en skön söndag. Kanske lite mer aktiv än vad våra söndagar brukar vara. Vi har varit ute på landet och hängt med lilla Ailo och hans familj. Druckit gott kaffe och blivit förälskade i drömmen om att också skaffa valp. Att ha en liten prins springandes här hemma. Vi har dock en plan och ska ha visa lite karaktär i form av att vänta  (även om jag skulle köpa en inatt om det gick..). Efter fikat hann vi med en United-lunch och sedan ytterligare en tur ut på landet med samma sällskap där vi såg Sebastiens "barn" spela fotbollsmatch.

Nu väntar jordgubbar och fotboll (hur många gånger har jag skrivit det hittils i Juni?). 



 

 

 


Ailo, lilla Ailo.

 

 

 


Lycklig.

Som barn på julafton. Vi ska åka och hälsa på Ailo - världens sötaste lilla valp hemma hos Sebastiens kollega.


(och texten fortfarande understruken. Jag blir knäpp på det här. Ska nog bloggvägra.)

Ja det var ju trist, men vi har det ganska fint ändå ikväll.


Bara för att poängtera.

Blogg.se gör om sin sida och helt plötsligt är alla mina inlägg skrivna med understryken text.



Otroligt fult.
Så vill jag ju inte ha det. 


Låt mig besjunga dig nu.

Den 26e Juni börjar allsången igen. Då blir jag som en liten tant igen vill säga. Ingen får störa mina tisdagskvällar. Jag minns att jag förra sommaren tyckte att det var finare än vanligt och gjorde mig böligare än vanligt. Då såg vi programmet från vår balkongen. Sittandes på golvet invirad i filtar, med öl och jordgubbar. I år ser jag främst fram emot Laleh, Linnea Henriksson, Erik Hassle och Norli/KKV.




Svenska pärlor.

I "midsommar-helgen" (som inte existerar på denna sidan av gränsen) kommer min fina mamma och hennes Micke hit. på fredagen ska jag och Sebastien jobba som vanligt men på lördagen är tanken att vi ska få äta en klassisk midsommarlunch á la Mamma. Förutom sällskap och god mat ser jag fram emot att få be om några medskick. Favoriter som inte finns i Norge.


(Saltlakrits, svenska magasin, Start Musli och skärgårdssill till knäckebrödet)



To have and to hold


Familjen Holstein - Gottorp.

Källa: tv4.se


"Kontoret" vart ju verkligen ingen hit (snarare en big-time-disaster) och det är ju inte så att jag måste ha något nytt att se. Vi har snarare lite för många serier vi följer. MEN, den här verkade ju faktiskt lite rolig och kungafamiljen är väl dessvärre alltid tacksamma att skapa sketcher kring. Det är ju värt ett försök, en efterträdare till Solsidan kanske?

Choose me, pick me, Love me

Esh,

nu kom jag på. Jag har ju massa Greys-avsnitt att ta igen ikväll. Det är torsdags-lyx det (och payback för alla gånger Sebastien tittar på avsnitt utan mig!). Ett eller två avsnitt på balkongen får det bli. 




"you will find him, you will him next to me"

Torsdag - det börjar närma sig kväll och jag är ensam hemma. Sebastien befinner sig på sponsor-middag och jag ska fixa fint inför helgen. När jag är själv hemma är det också jag som styr helt över mat-besluten. Ikväll, som så många gånger förr, kastar jag bara ner massa gott i en sallad. Idag - feta, salami, pinjenötter, avokado, matvete och babyspenat.


Jag slötittar på EM, Italien-Kroatien. En match som vanligtvis skulle vara av totalt ointresse men som bara för att det är ett mästerskap faktiskt är riktigt roande och värd att spendera tid på.


Sommarregn.



Det är något speciellt med det första riktiga sommarregnet. Jag älskar att ha balkongdörren öppen och låta ljudet ligga som ett bakgrundssound. Jag har tänd kandelabern, alla små ljus  och lyktan på balkongen. Melissa Horn passar alltid till regn. Hon förmedlar ett vemod som ikväll av någon anledning inte är ett dugg jobbig. Den gör mig lugn. Jag är ju glad. Jag mår ju bra. Och snart kommer min fina hem. Då ska han få ta del av mina glädjande besked.





Var du än befinner dig.

På tal om stolt så är mitt andra hjärta i Brighton. Där ska hon befinna sig på språkkurs, avancerad engelska i fem veckor. Jag pratade med henne på VIBER nyss och det gör mig glad att höra henne glad. Tänk vilken rolig upplevelse! Hade jag bott i Sverige och fortfarande pluggat är jag säker på att vi hade gjort det ihop, men nu är jag fantastiskt glad att hon gör det själv och verkligen gör något hon drömt om så länge.



"Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig"



I will always be your soldier. Ill be marching by your side.




Uttråkad på tåget hem hittade jag denna bild i plånboken. Älskade lillebror, 8 år. Imorgon ska han gå på avslutningsbal med alla nior från Mellringe-skolan. Det gör ont och det gör mig ledsen att jag inte är där. Jag är så ofantligt stolt över honom. Min plutt.

We have decided on forever.

Vi har precis lämnat Sebastiens mamma på stationen och nu hamnat i soffan. Jag är så trött så jag knappt kan stava riktigt men den här helgen har varit jättemysig på alla sätt. Med allt från sommarfest till restaurangbesök och kvalitetstid. Framför allt har det varit Sebastiens helg, med allt vad han har önskat. Igår blev han 29 år. Det är nog stort det.



Kvällen kommer nu spenderas framför EM och fotbollen. Känner jag mig själv rätt kan jag inte koncentrera mig i mer än 10 minuter (om inte Sverige spelar såklart..). Imorgon väntar jobb, det känns lite tungt. 3 veckor kvar nu.



Vi har fått nytt köksbord. Visst är det fint?




08.06.12

Det här med att vara på sommarfest med mitt jobb är verkligen speciellt. Vi tog båten klockan fyra ut på LångÖn och efter klockan 19 och fyra timmar framåt dansades det på bordet ända in på småtimmarna. Ja, till och med på båten in till stan. Tydligen så ordentligt att grann-sällskapet trodde vi var från Paradise hotel och inte ett företag. Det är ju bra att det syns att vi har roligt och gillar varandra!







inspiration.


Min skärmsläckare.





Vissa bilder tycker man lite sådär extra om. Detta är min favorit.

Min Lexus, 23 år idag.



Grattis världens bästa och fianste Sofie. Jag hoppas du har en helt fantastiskt dag! Att Andreas och dina nära skämmer bort dig ordentligt. Önskar jag hade kunnat vara där och fira dig men det tar vi igen i sommar. Jag saknar dig!





Med blommor i sitt hår.

En sak som gör lite ont i hjärtat med att bo i Norge är att midsommarfirandet. Det gör vi i år igen. Det krashar totalt med handboll och jobb, och jag ska erkänna att det känns lite tråkigt. Jag vill också gå barfota i en ny fin sommarklänning med krans i året, lyssna på sommarmusik och dricka rosèvin mitt på dagen. Gå på midsommarfest och äta midsommarmat och skratta bort natten med fina vänner. Det är verkligen något speciellt. Något svenskt och speciellt.


Norrmännen förstår det inte alls. Vissa vet inte ens vad det är. Jag brukar likna det med 17e Maj, för jag tror faktiskt inte vi har någon annan tradition som är mer typisk svensk och mer unik för vårt land?



Happily ever after.



Hittade äntligen en fantastisk klänning från Ted Baker med lite hjälp av Arielle, till bröllopet i sommar. Har kärat ner mig i färgen och tror verkligen att den blir fin efter tre veckors semester och förhoppningsvis en fin bränna. Nu återstår bara smycken och skor, och kanske en ny fin kuvertväska?

Juni, Juli, Augusti.

Dagarna flyter ihop. Jobb, fixande hemma, njuter lite av balkongen, ser någon serie innan vi sover och sedan samma procedur nästa gång. Idag orkade vi inte med det där med matlagning, det blev pizza.Det låter kanske väldigt tröttsamt men jag tror jag är glad att det är såhär. Lite andrum innan semestern som brukar bli rätt stressig och flängig tillslut ändå.Lite andrum innan sommarkaoset på jobbet börjar.


Jag ska njuta av Juni. På fredag väntar sommarfest i skärgården med jobbet och på lördag ska min finaste firas.



Steg 1.





Idag ringde jag ett samtal som fick pulsen att slå på ett sätt som den inte kan ha slagit på flera år.
Ett litet steg framåt, ett steg på väg. Jag går som i ett litet rus.

I think I wanna marry you

Elin skickade ett så himla fint frieri. Hur sött var det inte? Alla som är med i filmen är nära vänner och familj. Jag dör lite här.



I´ll be your soldier.

I'll get it if you need it,
I'll search if you don't see it,
You're thirsty, I'll be rain,
You get hurt, I'll take your pain.

I know you don't believe it,
But I said it and I still mean it,
When you heard what I told you,
When you get worried I'll be your soldier.




Världens bästa sjukgymnast.

Vill passa på att skriva Grattis till världens finaste bästa Malin och hennes examen som hon blev klar med i veckan. Nu är du utbildad sjukgymnast och du ska veta att jag är otroligt stolt över dig. Efter lite karriärsvelande så har du hittat rätt och jag är helt säker på att du kommer bli en fantastisk sjukgymnast. Jag hoppas att du får världens finaste sommar, och på tal om det - så saknar jag dig massa!


Stort grattis världens bästa kusin.



Här vill jag spendera sensommarkvällar.








Taco- och spelkväll

Hemma efter en fantastiskt mysig weekend i Oslo hos Jeanette och Henrik. Det blev en lång kväll med spelande som höll på långt över midnatt och in på småtimmarna. Imorse avslutade vi med långfrukost/brunch och ytterligare ett parti "Cranier" - dock utan vinst för oss tjejer. Jag ser fram emot massa mysiga upptåg med dessa två i sommar.









håll i mig och släpp aldrig taget.




På schemat idag står fixande med balkongen. Köpa nya blommor, städa och göra den sommarfin igen. Försöka hinna med att leta klänning till mig inför sommarens bröllop och ikväll väntar övernattning och middag hos Jeanette och Henrik. Vi hade en tanke på att träffa flera i laget för grillning och kubb men på grund av att det ska regna och att flera var på landslagsträningar skjuter vi upp det. Det får vi längta till istället, och ta någon fin Juni-kväll.



El gouna, 2012.

Att lägga upp bilderna från Egypten känns nästan lite överflöd men här kommer några favoriter från en väldigt väldigt bra vecka. Jag tror inte vi hade kunnat önska oss mer. 35-gradig värme, överraskande god mat, mysiga promenader, återkommande besök vid marinan och massa kvalitetstid på ett hotell som blivit favorithotellet före alla andra.









För ett år sedan / Mot nya äventyr.

För ett år sedan hjälpte dessa fina oss att flytta allt vi hade från min älskade hemstad, barndomsstad till en för oss helt okänd stad. Nu är ett år senare känns det hemma på ett nästan onaturligt sätt. Dagen till ära skapar jag ett nytt album med bilder från det kommande året. År 2. "Home is wherever Im with you - Drammen" är nu fyllt på bredden av fina minnen - nu ska vi bygga vidare och något säger mig att detta är något blir det mest spännande någonsin.







Fredagen 01.06.12. / Norge-födelsedag.

Nu har jag hittat motivationen. En fatnastisk kväll och en bra avslutning på jobbveckan födde energi. Pittbull-konsert igår på Spektrum var kanske inte den mest kvalitativa men förfesten med världens bästa kollegor och ett dansade som aldrig ville ta slut gjorde kvällen fantastisk ändå. Herregud, den där Pitbull alltså - han kan konsten att göra hits. Synd bara att han inte var så sugen att bjuda på så många av dom.


Förövrigt skålade vi i ölburkar på grund av min och Sebastiens Norge-födelsedag. Igår, 1a Juni, har vi bott här i Norge ett år. Det är något att skåla för det!