Sådär va?

Hemma efter ett besök på Olearys tillsammans med fröken Lexon. Sällskapet höll väldigt mycket högre klass än fotbollen vi var där för att kolla på. ÖSK åkte på storstryk av Kalmar och det kändes väl sådär nu när de äntligen fått igång ett stabilt spel och har en hållbar spelidé. Men men. På söndag är det Häcken hemma, det fixar dom!


Helgen som gick.








Vårdagar.


Han är mitt lilla hjärta. Vi var ute på äventyr i solen igår.
(Jag har tre hjärtan. Daniel storhjärta, Wille mellanhjärta och Gustav lillhjärtat)


(Kaffe på Marias lilla gräsmatta med Martina)


(Kände bara för att lägga upp en bild på vårt älskade kök. Det är nog det rummet jag älskar mest i lägenheten)

Vår vår vår!




Världens bästa pojkvän.



"Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig."

(Cricket - Skin")

På repeat.

Blir väldigt glad av den här låten. Jag ska förövrigt snart ut och långpromenera med fröknarna Udén, Pettersson och Andbert. Det gör mig också glad. Det är en väldigt bra dag idag!


Mr Ekwall himself.

Måste bara uppmärksamma och hylla en gammal bekant som jag tycker gjorde bästa grejen igår kväll. Då tv4-sporten inte ens nämnde Ösk´s helt fantastiska hemmaseger (3-0 mot Halmstad) igår så bestämde hon sig för att skriva (som hon själv säger..) "ett halvargt och halvllångt" mail till självaste sportredaktionen.

Och vad händer? Jo hon får ett svar från Mr Ekwall himeslf där han ångerfullt ber om ursäkt. Men det bästa av allt är att han som plåster på såren (gissningsvis) ägnar ÖSK några smickrande rader i sin blogg. Rader som värmer ett svartvitt hjärta. Fjäsk eller inte. En andraplats i tabellen är värd att uppmärksammas!


"Örebro SK har tre raka nu och ni sr ju hur fort det går så snart du börjar vinna i en jämn serie som allsvenskan. Lite stabilitet kan räcka långt och nu är ÖSK det topplag som de rimligtvis borde vara, med det materialet."

Tack Emma Appelskog, du har gjort min dag!


Hela mig.

Hemkommen från ett rep som verkligen har bevisat musikens kraft över mitt humör. Jag har varit seg hela dagen och känt mig lite smågrinig över det mesta. Min lättare variant av vårdepression börjar visa sig, precis som tidigare år, och jag har mest tyckt att allt är grått och trist.

Men så får jag träffa mitt fina band. Sjunga låtar som jag sjungit tusentals gånger tidigare men som ändå får det att pirra i hela min kropp. Det finns en otrolig styrka i att få koncentera sig på sången och låta melodin, textraderna och tempot styra över både hjärna och hjärta. Det finns inget bättre sätt, ingen bättre terapiform och inget som helar effektivare än sången gör för mig.



"Wont mean a thing"


So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
And I'm going to extremes
Tomorrow I will change and today won't mean a thing

Fröken Englund på besök.

Klockan är 13.20 och jag har inte klivit ur min morgonrock än. Väntar på Elin Englund som ska komma över med lite saker jag glömt hos henne. Fröken Englund bor förövrigt endast 100 meter ner på gatan här utanför vilket innebär att vi måste måste måste ta oss tid och ses oftare än vi brukar. Teekvällar, snacka-skit-kvällar, vinkvällar, grillkvällar, deg-i-soffan-kvällar, you name it! Hon är bra hon.

Senare idag blir det rep.
1a maj är det traditionsenligt nog spelning i Arboga.
Det blir drag, som alltid.


(Englund och Iggström, Malta 2005)


Inte snyggast på stan.

Min kära sambo är på lagfest men kommer snart hemåt, har jag hört. Han ska jobba imorgon. Jag har spenderat kvällen i ensamhet. Den blev inte som jag ville. Jag hade önskat några glas vin på pitchers uteservering. Men fröken Iggström måste lära sig att man inte alltid kan få som man vill. (Säger dom..)


Jag har promenerat upp på stan för att inhämta lite hämtmat. Trots att jag styrde upp mig bra innan så kändes det som om det stod "HEMMAKVÄLL"  med stora, feta bokstäver i pannan på mig. Man känner sig lagom party när man vandrar ut från Pressbyrån med en påse ostbågar i handen och en take-away-box från Roalis i den andra.

Jag tänkte tända massa ljus nu.
Krypa ned i sängen.Läsa Cosmo.
Tills mitt hjärta kommer hem förstås. Då ska jag krama ikapp gårdagen.



48 timmar av storstadslycka.

Stockholm plockar som alltid fram väldigt många känslor i mig. Vanligtvis brukar mina Stockholmsresor alltid bjuda på en gnutta ångest och en liten klump i magen, men inte denna resa - ångesten var minst 20 mil bort. De här (så gott som) 48 timmarna har innehållit öl i solen, promenader på söder, lunch i sturegallerian (som alltid, här bryter vi inga mönster), världens bästa Bounce i globen, nya drinkar och nya bekantskaper på Soap bar, och framför allt har jag unnats en nedrans massa skratt.

Jag har fått träffa Chrille och tagit några after-work-öl på medborgarplatsen i strålande sol. Jag har fått ha kvalitetstid med min Sanna och hälsat på hennes goa mor i Bromma. Jag har fått dansa mina fötter trötta och sjungit min hals hes med fina Maria och hennes goa vänner. Jag har fått mysfika och gott kaffe hos en otroligt saknad Lisen, som är lite för bra för att bo 20 mil bort.  Bounceshowen var så galet bra och så osbeskrivlig att jag bara struntar i att ge en förklaring ett försök. Ni som inte var där missat något. Något stort.

Den där omtalade och bekanta ångesten smyger sig inte på förrän såhär 10 timmar senare. Jag saknar nog Stockholm lite. Det skrämmer mig lite, en dag som denna, att jag troligtvis inte kommer bo där igen.




Slabi&Slemmis-kväll.

Jag är lite på språng.
På väg in i köket.

Ville bara meddela att jag agerar mästerkock ikväll och har bjudit hem min finaste Sabina på middag. På menyn finns råstekt potatis, fetaostbiffar, tzatsiki och tomat/rödlök/mozarella-sallad. Till efterrätt bjuds kladdiskaka med glass. Låter inte det bra? Jag är faktiskt inte så tokig i köket när jag lägger manken till..


Bounce, baby, Bounce!

Om någon råkat missa.
Fredag kväll 20.00 är vi där!



Sommarens första.

Justja. Måste även berätta om sommarens första (nästan klara) spikning. Gotland! Jag ska troligtvis besöka Gotland fyra dagar i vecka 29 tillsammans med Sofie och få bo i en lägenhet med hennes goa familj. Det är ju hur bra som helst bara det! Men vad som gör att hela grejen kommer bli storslagen är att mina kära kusiner är där samtidigt med deras familj. Det kan ju inte bli annat än bäst! Jag har höga förväntningar på Gotland, men jag vet ju att mina fina inte kan göra en sådan trip till något annat än storslaget. ♥

(Förövrigt, världens största lycka till på nya jobbet imorgon Sofie!)




Egentid, if I please?!

Jag är ambivalent ikväll. Sprallig, rastlös, uttråkad, lycklig och lite nostalgisk. Alla känslor slår emot mig ikväll. Jag är ensam här hemma för karln min är på Olearys med kollegor och roar sig. Jag kände att en hemmakväll med dyr choklad, ansiktsmask, nyponsoppa (cravings!), några tidningar och bra musik faktiskt inte skulle sitta helt fel. När var jag ensam senast? Under resan umgicks ju jag och Daniel nästintill nonstop i 3 veckor och efter det har jag omgett mig av nära och kära hela tiden. Precis som det ska vara. Men ikväll är det egentid på hög nivå.


"Förlåt för allt jag sagt och kommer att säga.."

Jag vet att jag är sämst på att blogga. Jag hittar inte riktigt glöden just nu. Kanske ikväll. Kanske inte. Ni får nöja er med en låt för stunden. En aning smörig, men vem sa att smörigt inte kan vara precis vad som behövs ibland?


Home sweet.. Home.

Ja, vi är hemma. Men gudars vad seg jag har varit med bloggen! Jag har inte haft någon lust alls. Mestadels är det nog för att vi inte får över bilderna till datorn. Ett problem som förhoppningsvis är löst ikväll. Då ska ni allt få se.

Förövrigt är det skönt att vara hemma. 3 veckor är precis lagom. Svensk vår är helt underbart det med, men oj vilken resa vi haft! Vi är verkligen så nöjda och är så glada för att allt gick över förväntan. Nu väntar två veckor då jag inte har någon skola alls. Det känns konstigt och framför allt rastlöst. Jag hoppas på att få jobba. Det här med ledighet är inte min grej. Jag kommer hinna städa lägenheten flera gånger om dagen av rastlöshet ju.. Nu är vi precis hemkomna från David och Annelie där det bjöds på kaffe. Mysigt att ses en stund. Ikväll blir det myskväll hos mami + familj.

Bilder från Marias inflyttningsfest igår kommer snart. Det var en hejdundrans fest, det vill jag lova! Tills dess får ni hålla till goda med lite bröllopsfoton från GB´s och Rogers bröllop dagen innan vi åkte.





Salt i ogonen.

Ska inte skriva sa mycket. Ville bara uppdatera nagra rader.

Dagen har spenderats pa havet. Jag och Daniel hyrde namligen en kanot imorse och paddlade omkring mellan oarna i fyra timmar. Jag kan saga det ar inge relaxing har inte! Maria - bara sa du vet var det hardtraning for armarna sa du ska inte tro jag ligger pa latsidan bara for jag inte ar hemma och tranar med dig!

Fast om jag ska vara arlig sa paddlade jag bara halvvags.Sen fick Daniel ta over helt. Jag tyckte han kunde behova lite traning, hihi. Sjalv agerade jag JUKEBOX och underholl min kapten med sanger hela batresan. Det trakiga var att kaptenen aldrig onskade nagra latar, han bara muttrade - men det gjorde inte sa mycket, jag hade det ratt fint nar jag satt dar fram och trallade i solen.

Som ni kanske har fortstatt har vi bara tva dagar kvar har i paradiset. Sen bar det av till KL for shopping. Kanns jattekonstigt att min dromresa ar slut om bara 6 dagar. Det blir till att planera sommaren nar vi kommer hem! Kan forovrigt meddela att tempereaturen i vattnet idag var 32 grader. Kann pa den ni!


Sicket liv.

Mina bekymmer just nu:

1. Jag ar inte lika grym pa att sta pa hander i vattnet som jag var nar jag var mindre.
2. Pa Perhentian Islands kostar vattnet 8 kr istallet for 6 kr.
3. Min sista bok haller pa att ta slut.
4. Jag har brant mig pa nasan.


Ni forstar va? Riktigt tufft just nu. Men nar jag inte klurar pa dessa problem sa har jag det ratt bra faktiskt. 35 grader i luften, inte ett moln, jattegod mat, kritvita strander, en egen liten sot bungalow vid havet och en valdigt valdigt fin (men rod) pojkvan. Jag klagar inte.

Perhentian Islands ar allt vad jag kunde onska om inte mer. Thailand slang dig i vaggen! Vi anlande hit till ena on imorse och fick direkt en egen bungalow som vi betalar 100 kr natten for. Vi har precis promenerat runt stranden och atit en jattegod middag (grillad blackfisk!) och nu blir det nog att satta sig pa altanen och ha det skont. Jag maste beratta om trekkingen nagon dag, men inte nu. Bilder kommer imorgon.

Nagra rader fran Emma..

Tanke bara beratta om stallet vi ar pa. Ett stalle som blir svart att beskriva och jag vet inte ens om kameran kommer att kunna ge nagon forklaring.

Det ar lite underligt namligen. Det ar inget flashigt, fint, lyxigt, vackert och stilfullt stalle vi hamnat pa. Nej, det ar snarare skabbigt, smutsigt, lortigt och ratt sunkigt. Vi ar pa "Bed and breakfest" mitt ute i bushen och det ar knappt nagra fler gaster an vi. Jag antar att de flesta bor i flerbaddsrum men Daniel och jag har ett "private-dorm". Man maste val anda fa ha det lite lyxigt? Rummet ar skabbigt. Avskalat, naket, lite smutsigt och med massa myror pa toagolvet. Det ar en upplevelse for Froken Iggstrom, det kan jag lova.


MEN, vill ni veta det markliga? Jag minns inte nar jag senast var sa avstressad senast som jag ar har. I tradgarden som bestar av palmer, sma dungar och mysiga gronomraden finns nagra stycken hangmattor. Dar har jag och Daniel spenderat var eftermiddag, fram tills att det morknade (for da morknade det verkligen!). Det var sa fridfullt och otroligt skont att bara ligga dar, lasa lite bok och bara njuta av stunden. Det fanns inget som stressade alls - jag menar, vi har ju absolut ingenting att skynda till, for har finns inget att gora. Nar vi anlande hit promenerade vi lite i 30 minuter i solen och kopte glass i en affar nagra kilometer bort. Det ar den narmsta civiliserade grannen.

Det ar inte riktigt likt mig och jag trodde jag skulle avsky det.
Men det finns ett lugnt och en kansla av stillhet har som man sallan finner hemma.
Semester i ordets ratta bemarkelse!

Att jag satter mig vid datorn ar ganska dumt men den anda anledningen ar faktiskt att jag inte kan lasa mer, for da kommer boken att ta slut - vilket skulle innebara att jag masta borja lasa min fjarde och sista bok denna resa. Vad sjutton ska jag gora nar den sista ar slut?


Nu ska vi snart bli serverade mat. Imorgon bitti blir vi tidigt upphamtade har for att aka ut i regnskogen. Det ska bli jattespannande. Sen sover vi har en natt till innan vi flyger vidare. Endast, 10 dagar kvar nu pa resan.


Lite bilder for er.

Halloj darhemma. Har antligen fatt fart pa det har med att lagga over bilder sa har kommer nagra stycken fran dagarna som gatt hittils. Vi sitter pa ett internetcafe och ska snart ut och kaka. Kanns lite skumt att det ar paskafton hemma. Vi har ingen pask-kansla direkt.

Dagen idag har nog varit varmast hittils och vi har spenderat den pa on "Sapi". Om den forra var paradiset sa var denna himmelriket. Antar att bilderna far svart att gora rattvisa..Forovrigt, ni som forvantar er solbranna kan jag saga direkt kommer bli besvikna. Vi har tyvarr inte sa mycket att skryta med an. Men det kommer , det kommer. Var sa saker.




























Med tarna i sanden..

En liten uppdatering innan vi ska ut pa stan och dricka fruktdrinkar..

Vi anlande alltsa igar till Kota Kinabalu med inrikesplan - resan gick toppen och vi hittade ett toppenhotell direkt. Hotellet ar av kedjan Best Western och ar superfint. Men vet ni? Vi betalar endast 150 kr var per natt. Sjalvklart skulle vi kunna komma ned i 50 kr var per natt om vi valde hostel eller vandrarhem men vi tycker att priset i jamforelse med var vi far ar sa billigt att vi absolut kommer bo kvar har de dagar vi stannar i Kota..

Vi har spenderat dagen ute pa en riktig paradiso. Snorkling, sol, bad, god mat och en lite alltfor rod farg pa axlarna. Nu ikvall ska vi ata nere i hamnen och dricka lite fruktdrinkar. Har i Malaysia serveras knappt nage alkohol alls sa de blir verkligen inga partykvallar har inte! Hihi. Forovrigt kan jag beratta att vara maltider snittar pa runt 20 kr per person! Forstar ni? Om vi ater tre maltider om dagen sa blir det aldrig mer an 60 kr. Det ar helt galet! Och gott ar det ocksa.

Tyvarr for ni inga bilder idag for det verkar inte fungera men jag fixar det imorgon eller i overmorgon! Vi kommer pa sondag att aka vidare inat pa Borneo for lite Trekking, mitt ute i regnskogen - men en till liten uppdatering hinner vi nog med! Tack for kommentarerna pa forra inlagget - mysigt att lasa. (Dock ledsamt att alskade FBK akte ur kvartsfinalen..Sorg sorg sorg!) Om ngn av nagon anledning masta fa tag i oss oss nar vi ar ute pa resande fot sa har vi skaffat ett kontantkort med lokalt nummer som mina foraldrar har. Kikar aven av vanliga numret ngn gang om dagen.