1.

Ilska och besvikelse var tydligen bra grundkänslor när man ska träna för jösses vilket träningspassa jag fick till. Jag åkte med Seb till gymet och stannade där hela de 2,5 timmar som han tränade med laget. Jag har gjort en ny träningslista med musik som ska fungera för både löpningen och styrkan. Jag hann med allt idag, tillsammans med ett pass SH´Bam också. Det fanns en del tankar att rensa.


Jag tror det är svårt att avgöra vem den här spellistan tillhör om man skulle analysera låtarna i den. Den har verkligen allt ifrån Ramstein, Sean Paul till Prodigy. Listan hittar ni här.



Det här med dålig journalistik.

Jag och Herr Rispoli har en givande diskussion på facebook-chatten om journalistik - eller snarare, om dålig journalistik. 

Jag har länge irriterat mig på vår lokaltidnings uppenbara vilja att göra sig roliga på ÖSK Dams bekostnad vid förluster. Likaså att med alla tillåtna (men för det mesta otillåtna knep) och ordlekar försöka förnedra insatsen de gjort. Det är en sak att utgå ifrån fakta, att säga att spelet var dåligt och konstatera att laget har det väldigt tufft just nu. Journalisten tappar ju trovärdighet om de inte skriver sanningen. Jag säger inget annat. Men det är att gå till överdrift när man fokuserar mer på spexiga ordlekar om den gamla tränaren än att faktiskt skriva om den nytillkommna tränaren och hans idèer om laget. Är det inte lite skvallertidnings-varning när man hetsar incidenter runtomkring än att ta gräva djupare i vad som faktiskt sker? Att dessutom ta till hån som taktik för att locka läsare det kallar jag lågstadienivå - (ni vet, elaka ord och tuffa kommentarer för att vinna kompisar, eller i detta fallet läsare).


Jag förstår att lokaltidnings-journalistik inte går ut på att stötta alla elitlagen,
utan att de faktiskt måste behålla någon form av objektivitet. Det respekterar och förstår jag, men lite varierad journalistik är väl inte för mycket begärt? Åk ner på en träning, se hur hårt tjejerna tränar, ta reda på fakta om tränarbyten/avhopp och gör en ordentlig artikel om situationen som råder. Det lovar jag defintivt blir mer intressant för oss läsare än denna uppenbara hetsjakt.


(att man dessutom gör skillnad på sport och sport, och väljer att använda betydligt mer respektfull och begåvad jorunalistik när andra idrottslag haft tuffa perioder - det låter jag vara för nu. Favoriserande journalistik får bli ett annat inlägg)



Revenge.

Måste rekomendera den här serien. Tror den går på tv3 hemma i Sverige. Den är otroligt bra och man fastnar på bara något avsnitt. Vackra miljöer, vackra människor, ett fascinerande och fängslande manus med en massa spännande intriger. Enligt mig är detta en mycket bättre och trovärdig version av Desperat Housewifes eller för all del, OC.


Elin,streta inte emot! Jag känner dig. Du kommer fastna!



A sunday kind of love.

Vi ligger helt utslagna i soffan. I 6 timmar har vi städat idag - det borde väl ändå klassas som att storstäda? EM-finalen står på i bakgrunden, min sambo är mycket koncentrerad - jag lägger mina fokus på onlieuppdateringen för ÖSK borta mot Eslöv. I halvlek står det 13-10. Det är ett bra resultat för er som inte vet det. Jag skjutsar iväg all form av energi och ork till dom som är på plan. Önskar för deras skull en seger men vet att seger mot Eslöv inte är realistiskt.

Hotellrum.



Om jag fick lämna en enda bild som inspiration till någon som skulle planera/bygga/inreda mitt framtida sovrum så är denna bild exemplarisk. Inte ens i närheten lik det sovrum vi har (som är ett smärre disaster) . Det kanske låter opersonligt men jag inspireras av hotellrum och det här rummet, med denna terassen känns verkligen som hämtat från ett modernt, klassiskt medelhavshotell.


(hämtad från: tomakeithappen.blogg.se)

Där människor vill vara.

Gick igenom bilder när Seb ser sista minuterna på matchen. Fann den här fina. Den påminner mig om något viktigt.




En av de allra, allra viktigaste sakerna som jag önskar att jag och Sebastien ska lyckas uppnå är ett varmt hem. Ett hem där våra vänner och bekanta känner sig välkomna. Ett hem fyllt av kärlek där man får komma som man är, utan anledning eller motiv. Ett ställe där man kan få komma och bara vara. Sova över, stanna på en kopp kaffe, tröstas, skratta, äta god mat eller bara få lite lugn och ro.


Ett ställe där människor vill vara. Det är en känsla svår att förklara, svår att beskriva - men vissa lyckas verkligen med detta. William och Drusilla (och barnen såklart) är ett bra exempel, jag kan verkligen sakna att sitta vid deras köksbord och bara mysprata. Okomplicerat och opretantiöst. Mina älskade släktingar i Karlstad också, deras hem var verkligen ett andrum och ett ställe där jag fick "bara vara" när jag var mindre. Den värmen det hemmet förmedlar är svår att beskriva.

The VOICE vs. Serbien-Kroatien



Dealen är 5 minuter och sedan zapp.
Man får ju så mycket sammanhang på allt då.



(Tanken på två stycken tv har slagit oss.)

LIVE från Kirkegata


Jag tänker tycka att jag är bra.

Förövrigt,

3 träningspass denna vecka + ett pass på söndag.
(ger 1,5 stjärnor i tävlingen).






Ja, nu ska vi bara fortsätta såhär tills Maj.

En kofta som denna skulle jag gärna spendera min lediga tid i.


Cause its you and me, and all of the people. And I dont know why, I cant take my eyes off from you.

Efter två dagars bloggpaus tar vi nu helg. Jag vet inte när jag senast längtade så efter en helg - eller för den sakens skull heller inte när jag och Sebastien senast hade en lugn helg tillsammans, bara han och jag hemma i Drammen. Tiden ska spenderas i soffan, på United Bakeries med lördagskaffe, på stan strosandes och på någon mysig restaurang imorgon kväll. Allt detta ska göras med en fantastisk känsla över att för en gångs skull slippa åka, stressa och skynda någonstans.



Söt.




He stole my heart,
so I stole his last name.

Man kan inte alltid vara rockstjärna

Lön imorgon och en sak vet jag, denna kommande månaden blir varken rockstar/extravagant/lyxus deluxe eller ens lite festlig. Jag övertrasserade jul och nyår och de synderna får sona för nu. Men, träningskläder är ett måste. Ska jag klara av denna tävlingen och kunna motivera mig till alla (visserligen spännande) klasser behöver jag något nytt.

Om det så ska till nudlar och mackor resterande dagar...



well said, baby.

"worrying is dumb,
it's like carrying an umbrella,
waiting for it to rain"






.

Nej,
idag finns det inget att blogga om. Kanske att jag är glad för smset om BodyJam på tisdag med Tina, eller lycklig över vetskapen att vi har världens bästa helg framför oss. Annars, allt för lite för att glädja er. Värdelösa tisdag.

Imorgon är en ny dag?












1 av 3 avklarat

Tjii fick jag som trodde att SH`BAM var "lite basic" (för att citera mig själv). Det kanske inte var det mest avancerade men helt slut vart jag ändå. Efteråt inser jag hur präglad man är av huruvida man upplever sig kunna något eller inte.

Jag har gått på spinning i 1,5 år men fortfarande väljer jag att sitta långt bak för jag vill inte bli iaktagen och dömd av andra när jag flåsar. En helt annan sak var det ikväll, att säga att det var "mammas gata" är väl kanske en överdrift men ikväll står jag nästan längst fram och är nöjd med mig själv eftersom jag kan ta ut alla rörelser ordentligt och slita lite extra i vissa låtar. Visst var det kanske enkelt ibland, men det gör ju de möjligt att ta i ännu mer. Mitt i all eufori passade jag på att köra lite mage på gymmet efteråt. Ibland kan man förvåna sig själv. Var kom energin ifrån?


Tusen år.

Känner mig som ett litet barn, svårt att säga varför. Fantastsisk dag på jobbet som började med landsmöte och sedan har allt bara flutit på - en sådan dag då allt fungerar. Pratat länge med min mor och även hunnit med en snabb puss-och-kram när jag mötte Sebastien i dörren. Ska snart promenera till träningen - SH`bam står på schemat.



"För jag ska kasta mej ut och blotta halsen
Jag tänker fanimej inte missa chansen
Om varje dag var som denna skulle jag vilja leva i tusen, i tusen år"




Några tankar om valfrihet.

Det här med Juholt alltså, jag har fått flera kommentarer.
Några i stil med:

"Det här med Juholt måste ju vara bra för dig som önskar att alliansen fortsätter styra Sverige - Juholt kan ju lika gärna sitta kvar. Då blir det ju en borgerlig seger 2014".


Att jag önskar att se alliansen vinna nästa val stämmer, men det faktum att allinasen och kanske främst Moderaterna skulle få massa röster från människor som egentligen brukar vara socialdemokrater tycker jag inte alls om. Att människor tvingas rösta blått för att Sossarna genomgår en kris och tappar sin linje helt är inte önskvärt alls, även om blåa röster vanligtvis alltid är uppskattat. Jag tror inte det är bra för ett demokratiskt land. Jag tror på valfrihet och att det ska finnas åtminstone två tydliga linjer, två starka idèer och två visioner att välja på. Jag menar att de människor som väljer att rösta på ett alliansparti ska tro på deras idè och deras program, inte rösta för att det inte finns några andra klara alternativ. Likaså hoppas jag åt andra hållet att Sossarna inte får massa "mercy-röster" från röstare som tycker synd om dom. Det blir enligt mig helt fel - men tyvärr tror jag inte det är helt omöjligt.

Så nej, jag kan inte se denna röda kalabalik som gynnsam på något sätt. Snarare lite sorglig.
(vad jag däremot tycker om herrn ifråga är en helt annan diskussion, det ska jag berätta en annan dag. )



Om førkærlek till det mænskliga.

Jag ska erkænna något. Ni kanske kommer skratta (eller så tænker ni "typiskt henne"), men så får det vara. Jag ska erkænna att jag læser tidningen Amelia. Ja, ni vet - damtidningen. Troligtvis tænker du fræmst på kvinnor i 40års-åldern nær du ser den i butik men jag har verkligen skapat en førlærlek till den. Jag læser mycket hellre den æn Cosmopolitan eller någon form av "Bild NU" alternativt "Bild-extra".

Jag vill læsa om vanliga mænniskor. Jag inspireras av mænniskor som klarat av saker, i vissa fall mot alla odds. Som idag, om Ninni Schulz och hur hon skrev in sig på psyket alla hjærtans dag 2011, efter en mycket svår och turbulent skillsmæssa. Eller før all del, hellre om kvinnor som pusslar ihop sin vardag som værsta managment-proffsen. Jag læser hellre om det humana, det mænskliga och det vardagliga æn Angelinas væg till en snygg mage, eller en påhittad historia om Kate och Toms psycho-kærlek.

Det kanske ær lite tantigt, eller lite tråkigt. Men det får mig att må bættre och framfør allt så ger det mig mer. Jag dømer inte ut alla tidningar, jag ær en sucker før vissa av dom fortfarande (Veckorevyn ær ett bra exempel) men jag har insett att vissa av dom bara gør mig irriterad - och det kænns som lite waste of time.

Nej, Jag ær gærna en liten tant. Att læsa Amelia, dricka flera koppar svart kaffe och på tåget finurla på vart årets semesterresa ska gå fast det bara ær Januari - det ær ganska trivsamma aktiviteter det.



Om någon bara kunde.

"det finns ingen värdighet i att vara överlägsen någon annan. sann värdighet ligger i att vara överlägsen sitt tidigare jag"


quote,
cozie.se

Man kan ju alltid drømma.




Kælla: hemnet.se


Vem kan inte sitta i timmar på hemnet? Tænk nær vi har ett hus! Eller åtminstone ett radhus. Tænk att inreda ett helt slut. Om man dessutom hade en budget som tillæt att gå helt vild - att få det precis som man vill. Drømmen ær ett gammalt hus, høgt i tak och sjælvklart flera øppna spisar. Jag vet inte så orginellt, men det gamla - herrgårdsfina (eller før all del - torpfina)  kombinerat med nya rena linjer, skarpt  - såsom dansk design - det vore en drøm! Konsten ær bara att behålla værmen, det varma och inbjudande. Rent och skarpt har en førmåga att kænnas kallt.

Hursom, bilderna ovan. Inspirerar. Vitt golv vore något i vår lægenhet. Det tillsammans med ett nytt køk, då skulle jag svæva på moln.


Att vara dær man ska.

Det blev ingen øvning i att vara sjælv en helg i Drammen. Det blev en ovæntad och inte særskilt ønskad hemresa (æven om jag alltid vill træffa familjen). Men ibland ær det ingen diskussion, då vill man bara vara hos sina næra. Denna helgen var en sådan. Så nu sitter jag hær i mammas vardagsrum. Lillebror och jag ligger i varsin soffa och tittar på nyhetsmorgon, precis hemkommen från en java-frukost med pappa. Tåget hemmåt går vid ett.

Ikvæll kommer Sebastien hem igen. Det ær bra. Han har gjort en fantastisk cup och idag spelar DHK final mot svenska Drott. Det ær lite kul att se hur de stæller sig mot de svenska elitserie-lagen. I førrgår slog dom i alla fall Aranæs.







Kommer det någonsin att bli varmt igen?



som så många gånger förr.

Ingen kvalitativ bloggning ikväll. Jag är hemkommen från kick-off, vi ska bara umgås och Sebastien ska packa. Imorgon åker han för att spendera helgen i Elverum. Själv ska jag kompetensutvecklas här hemma i lägenheten, kursen heter "att lära sig vara själv". Helt ensam är jag inte dock, Tina - flickvän till Göran kommer hit på lördag kväll för lite fika och mys. Ska även hinna med träning och städning.



Men nu, umgås.

Above all.

weheartit.com

Norsk glädje.

Norge-Island är i fokus. Det är glädje att se Björnsen levera igen på kanten. Vi skriker lite extra då. Trodde aldrig Norge skulle få oss hoppa högt, men visst är det så. Norge är hemma och den ödmjuka mannen är värd att få göra massa mål. Mailat med Elise om middag hemma hos familjen Björnsen när han är hemma igen. Det vore fantastiskt mysigt.









Ett år sedan.


"Tror att det här kan vara början på något stort.
Jag står precis på gränsen, horisonten är någon annans konstruktion."





Its just that noone made me feel this way.

På tåget, mot träningen. Borde göra en spellista full av låtar som får mig på rätt humör, som får mig motiverad. Låten under är en sådan, har spelat den flera gånger nu. Allt för att inte vända hem.




Ett steg längre,



Från: angeliqe.blogg.se

Fascinerad över denna fantastiska blogg men kanske ännu mer av Coelhos vackra citat. Är det inte alltför ofta så? Vi är så rädda att förlora eller att misslyckas att vi missar hur ofta vi faktiskt kunde nått våra drömmar. "Youll be suprised how often youll get there". Varför inte börja prova mer? Våga att misslyckas för att ens ha en chans att lyckas.


Jag gillar tanken att göra lite mer än vi tänkt, att gå lite längre än vi planerat - och anstränga oss mer än vi behöver. Det är i alla fall något jag försöker anamma på jobbet, men varför inte i alla handlingar? Kan vi genom det göra människor lite gladare, lite lyckligare eller oss själva lite stoltare så tror jag det är värt varenda uns av ansträngning.

Några favoriter

Det var tydligen uppskattat med ett inlägg om produkter. Så här kommer några till favoriter.


Hudprodukter har för mig varit ett problem i ganska många år. Min hud som är smärre schizofren är inte alltid lätt att tillfredställa (ena veckan len som babyhud, nästa vecka prickig korv) Jag föll pladask för Mary Kay och var fast ett tag men insåg nyligen att jag inte var tillräckligt nöjd. Jag använder nu istället Declèor och är helt förälskad! De känns så lyxiga, så ordentliga. Jag använder ansiktstvätten, dagcremen, nattcremen och serumet - och i de tre sista är det aromadofter i, det gillar jag! Tanken är att du ska andas in och bli lugn efter tvätten. Efter att ha provat många märken (Clarins, Aco, MD - mfl.) så känns det äntligen som jag hittat något som fungerar och som jag ska hålla fast vid. Återkommer när jag provat ansiktsscruben!

För kroppen är jag väl inte den enda som kärat ner mig i Bodyshops produkter. Deras Bodybutter och bodyscrub har blivit lite av ett beroende för mig. Det är en perfekt födelsedagspresent eller julklapp och jag älskar att uttöka mitt förråd med nya dofter. Senaste tillskottet är Cocos. Tänk att Bodyshop blivit så bra! Jag minns de som lite tråkiga, präktiga (för en god sak såklart, ja) men de har verkligen lyckats att frälsa en hel kvinnlig befolkning med sina produkter som framför allt känns lyxiga men också ser snygga ut i badrumsskåpet (något jag är svag för).



She wants to move.

Emma - Tröttheten
1 - 0


Så, då var tävlingen igång. Jag har tränat spinning 60 minuter ikväll. Det var skönt och det kändes. Nu ska jag njuta av känslan och ladda upp inför morgondagen. Jag har dock precis insett att SH´BAM troligtvis är lite för basic, lite för hurtig-och-glad-dans, till skillnad från Zumba och BodyJam som kan vara riktigt intensivt och uttröttande. 

Men allt är värt ett försök. Right?




.. or a beautiful sunrise.

Säger godnatt med en ny favorit. Den får mig att längta till Juli och till semester.
Till en utvilad kropp, sovmornar och tid för att bara vara.

Snälla, låt det bli vår snabbt.



Ett vältränat kontor?

Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men jag och Anne-Line tog initiativet för en tränings-tävling på jobbet. Denna startade idag och sträcker sig till sista Maj. Jag, Inger-Lill, Anne-Line och Inger-Elisabeth tävlar mot varandra och jag har hittat på ett mycket finurligt men hardcore regelsystem. Grundtanken är att man måste träna tre gånger i veckan (all form av träning är okej) för att få "en stjärna". Efter tredje passet kan du sedan plocka "småstjärnor" (3 småstjärnor=en stor).

Varje tävlandes träningsschema/rapport sitter på skrivbordet på kontoret och i slutet av varje månad koras en vinnare (ja, ni fattar - flest stjärnor) som får ta med sig en vinflaska hem. Den stora vinnaren koras sedan sista Maj, då vi räknar ihop alla månaders resultat. Här får vinnaren förutom ära en helkväll (förhoppningsvis också en vältränad kropp?).

Så, jag börjar imorgon - spinning 60 minuter och på torsdag väntar ny spännande klass, Les mills hyllade  SH´Bam.




Produkter för Ronja Rövardotter.

Passade på att fynda lite när vi var hemma i helgen. Produkter, både hud- och hårvård är galet dyrt här i Norge - därför var "3 för 100" ett fint erbjudande när jag spontanbesökte Marieberg i söndags. Hårprodukter är verkligen något jag vanligtvis inte lägger pengar på, men som jag borde prioritera då min stora kalufs alltför ofta tenderar att efterlikna Ronja Rövardotters vilda frisyr (är charmigt tillsammans med hennes skogs-outfit, men till kostym ser det rätt dumt ut).

Så i badrummet finns nu Hook up vax/Mousse från Bed Head, Curly från Sexy Hair och Superstar-Balsam för "Massive hair" från Bedhead.



Karmakontot

Första inlägget från telefonen. Fint för trista tågresor. Tanken var bio med kollegorna ikväll men omständigheterna förändrades och häng får tas igen annan kväll.

Jag ser fram emot en nystädad lägenhet, lite hemmaträning och sedan måndagsmys. Tills dess umgås jag med mina idoler. Lykke och Jason, vilket team.


Gentleman.


E+E




Du skulle bara veta hur mycket jag önskar att jag hade dig här i Drammen, mitt hjärta.

Söndag kväll i Drammen.

Nu: Handbolls-EM
(Som om någon trott något annat?)

Sen: One tree hill är tillbaks - avsnitt 1 säsong 9.

Förövrigt: kul med LIF-seger och ont i hjärtat över ÖSK-damernas förlust.

Tidsfördriv.


Gamla fina Örebro.

Helgen kunde inte ha startat bättre än med lyxlunch och solig promenad med fina kollegor i Nydalen. Sebastien hämtade mig runt fyra och då körde vi mot Örebro. Kvällen spenderades hos pappa med tv, hämtmat och catching-up. Lördagsmorgonen bjöd på Javafrukost nr1 tillsammans med en saknad Sofie. Vi hann även med lite häng hos mami.


Lördagskvällen bjöd på Indigo med fina vänner och avslutades med biobesök. Innan vi åkte tillbaks idag besökte vi Java och åt frukostbuffè för andra gången med Elin och Erik. Helgen har varit precis lika intensiv som vanligt och precis som alltid gör det ont i hjärtat att inte hinna med allt, och alla man önskar att få umgås med. 


Den sista på jorden, men lika roligt för det!

Nej, som sagt-
jag gick inte och tränade.




Jag gick och köpte en I-phone istället.
Det kallas vardagslogik.
Dåligt samvete eller besvikelse kan dämpas med impulsiva "jag-behöver-ju-faktiskt-köp".
Mycket konstruktivt. 


Two is better than one.


Go hard or go home?

Känner mig som världens sämsta människa. Spinning var planen, men jag kommer inte iväg. Inte idag heller. Jag måste ta tag i det här. På tisdag börjar jag och jag ska hålla ut. Jag hatar att göra mig själv besviken men jag kunde aldrig tro att det skulle vara så svårt att jobba heltid (+ pendling) och få till träningen. Jag vill hinna allt. Vill prova nya träningssätt, vill känna den där fantastiska känslan när du är klar. När du gett allt och får unna dig själv vila.


På tisdag.
Jag måste.
Fy, vad värdelöst.

Onsdagskryss.

Dagens bästa: Trolig semester i Maj, Egypten v.21.
Dagens debut: Fast i ny serie - "Revenge " (snygga människor, New Hamtons och massa mord - igenkänningsfaktor?)
Dagens "vatten över huvudet": Nytt träningsschema lagt. Överdrivet optimistisk?
Dagens förlust: Sebastien vann över mig på Wii-golf, det var ett nederlag.
Dagens charmtroll: Peter Jöback - dokumentär på SVT. (Fast, golvad och trollbunden)






En bra julklapp.

Jag är verkligen nöjd med mig själv. Jag gav Sebastien lite olika julklappar men det enligt mig bästa var helt klart Wii-boxen. Jag ville ge oss något gemensamt som jag visste vi skulle kunna roa oss med här hemma, både själva och när vi hade vänner på besök. Det har verkligen blivit en succè! Hela Nyårshelgen tävlade vi i Golf, Bowling, Baseboll, Dans och massa mer. Dans-spelet där vi tävlade två och två, var kanska det roligaste - speciellt framåt tolvslaget när Baileys-shotsen åkte fram.


Vi spelar en hel del hemma, bara vi två också. Det är ett mysigt tidsfördriv, och även om jag aldrig sett mig som någon tv-spelstjej måste jag säga att jag är lite fast. Nästa tanke är att köpa hem Zumba - jag kanske är naiv, men jag får för mig att det kan vara en bra sidekick till den vanliga träningen. Någon som har erfarenhet? 



Indigo.



Åh, jag ser fram emot helgen. Det verkar som om det blir Indigo med Oskar, Malin och Ola. Kanske några fler? Har inte ätit på Indigo sedan precis innan flytten. Det finns verkligen ingen bättre tapas! Deras Mohitos är fina också. Det är få ställen som lyckas få ett ställe så mysigt, gemytligt och personligt som bröderna på Indigo har lyckats med.

Balansgången.

Med ny kalender följer massa tankar om det kommande året. Jag får börja med våren tror jag. Inte låta tankarna rusa, planera för mycket, binda upp mig och riskera att bli besviken. Tro mig, jag övar. Men några små moments måste jag få skriva in. En resa till Selma för bara oss, ett besök av Jens och hans Jasmine, en långweekend med pappa i Drammen och förstås ett besök hos Arielle och Tim i Holland. Jag blir knäpp utan dessa stunder, även om jag gång på gång inser hur fantastiska de "tomma" helgerna är. De helger där vi faktiskt har tid att vara spontana. Tid att känna efter.

Det är en balansgång det där. I en perfekt värld är jag mästare på att fördela tiden - endast jobba på jobbet, njuta av tiden jag är ledig och samtidigt kunna konsten att planera utan att överdriva, utan att döda fritiden. Aldrig bli rastlös, men ändå aldrig bli lat. Jag vet, lite mycket begärt - men ändå, visst vore det kul?






Drivkraft inför 2012.




Hade tänkt mig en ganska klassisk kalender men hittade denna som jag önskat mig tidigare år. Paulo Coelho är verkligen en inspiration och jag tycker det är lite mysigt med hans citat och vägledande meningar inför varje ny vecka och månad. Den som missat Coelhos böcker borde verkligen läsa någon av dom nu i Januari-mörkret. "Vid floden piedra satte jag mig ned och grät" är en av mina favoriter.

Memoire d'un voyage fantastique


Ett år i planeringens tecken.

Foto: Frida, trendenser.se


Imorgon har jag som mission att finna mig en fin kalender. Sista halvåret i Norge har jag inte behövt en, vilket var en omställning eftersom jag knappt gick utanför dörren och kunde leva utan min hemma i Örebro. Det har varit bra för mig att lära mig leva utan sådan struktur och faktiskt lita på min förmåga att komma ihåg det nödvändiga. Det har gått bra eftersom livet i Drammen är långt ifrån stressigt, men nu saknar jag det.

Jag vet att 2012 kommer bjuda på många äventyr och resor, det blir ett år i planeraingens tecken och jag vet att jag kommer vilja dokumentera mycket av den här resan. En sådan som ovan kanske. Enkel, och lagom stor.

09.01.12.

Sitter uppkrupen i en fåtölj hos Drusilla och William. Vi har haft några fantastiska dagar här. Det blir svårt att sammanfatta allt och jag vet inte hur jag egentligen kan lyckas ge rättvisa åt den här lilla semestern enbart i text. Det har varit fantastiskt att få se och upptäcka Belgien, att träffa de människor som betyder så mycket för Sebastien och att dessutom få kvalitetstid med honom. På köpet har jag dessutom fått en myskväll hos Maria, en heldag med Christian och en efterlängtad lunch med Erika. Bättre start på året kunde jag inte få.


Bilder från både Stockholm och Belgien kommer imorgon. Idag väntar hemresa om någon timma och imorgon är vi tillbaks i verkligheten med jobb och träning.




Stockholm/Bryssel/Liege



Den hær fina tjejen ska jag få træffa imorgon. Inte bara træffa, nej dessutom bo hos! Det var længe sedan vi hade en sova-øver-dejt hon och jag. Det var i December 2010, nær hon bodde i Ørebro. Hon har førklarat sin plan før mig. Jag anlænder vid åtta och då blir det mackor, tee och massa ta-igen-all-førlorad-tid. Det var en bra plan det!

Førøvrigt ær min pappa så søt. Han ville betala en ny flygbiljett till Belgien åt mig før att han tyckte jag faktiskt skulle få åka redan på Lørdag (istællet før søndag) så att jag får se Sebs match och æven lite mer tid att upptæcka Bryssel och Liege. Det ær så otroligt uppskattat pappa! Tack.


The Voice - Premiær - 20.00



Oj, vilka førvæntningar jag har på detta program! Fantastiskt spænnande kombination av jurymedlemmar och ett koncept som kænns mycket roligare och mer givande æn Idol (æven om det helt klart fångade mig, det också). Jag ska sitta klistrad hær ikvæll, och jag hoppas så att de inte gør mig besviken! Jag blev så glad att det børjade så tidigt efter Idol-finalen så jag slapp vænta ænda tills i høst.

Kan de få fram talanger och begåvningar som Amanda Fondell (tips: hennes version av "My man") så lovar jag att vara dem trogen. Vad jag dæremot inte orkar med ær mainstream-søkande i stil med september-look-a-liken från Idol 2011eller før den sakens skull Måns, Danny, Kevin, Ola och allt vad de heter. Nej, lite ækta talang - lite jævlar anamma och framfør allt massa personlighet.

En kameleont-tjej som jag.

Dagens roligaste kuriosa:


Jag åker flytoget till jobbet varje dag (tænker : arlanda express) och detta tågkompani ær kænda i Norge før sin fantastiska service och fantastiskt bekvæma resor (jag kan bara hålla med). På tåget finns sjælv en tågkonduktør och denna står utanfør tåget och hælsar alla Vælkomna innan man kliver på.

Flera dagar i rad har det varit en svensk tjej som ær konduktør. Vældigt trevlig och serviceminded och jag tyckte tidigt att det var så gulligt hur hon i slutet av varje resa, framme i Drammen sa "Så får jag ønska er en fin vistelse hær i Drammen, och till er som bor hær vill jag bara sæga - Hjærtligt vælkomna hem". Det var væl gulligt?


Men idag upptæckte jag något ænnu roligare med henne. Hon byter dialekt och røstlæge varje dag (Ja, jag lovar, det ær samma tjej). Speciellt tydligt ær det nær hon sæger sina fraser på engelska! Igår pratade hon exempelvis bred Amerikanska med tjejig och gæll røst, medan idag så hade hon mycket mørkare røst med brittisk accent. Hur kul ær inte det? Det har hænt flera gånger nu! Undrar om hon førsøker roa sig sjælv med något? Vem vet, kanske trænar infør en accent-tævling? (Jag byter dialekt omedvetet ofta, jag vet! Men detta ær verkligen øver min græns?)






Home is wherever Im with you : Del2.



, lite senare æn tænkt men hær kommer fortsættningen av 2011 års summering.


Juli.
Vi børjade komma på plats i Drammen och jag jobbade som assistent dygnet runt - åtminstone kændes det så med dag, natt och helgjobb. Førutom jobb så hann vi dock æven med ett Elin-besøk och två fantastiska hemresor. Først en weekend med sommarfest på apelvægen, badutflykter och poolhæng i Glanshammar. Den andra gången vi åkte hem var den 22a Juli, en fredag som værlden aldrig kommer glømma. Redan nær vi læmna Oslo hade vi hørt om bomben i regeringskvarteret (jag trodde smællen var åska),  men ju nærmre vi kom desto mer insåg vi vilken tragedi som skett i Norge. Under Juli hann æven Sebastien med en roadtrip och då passade jag på att åka till Strømstad och min Elin før att uppleva væstkusten, vin och massa sol.

 
 


Augusti.

Jag fick en liten semester och tog mig hemåt igen før hæng i Sandbergs sommarstuga, och æven gå på slæktmiddag. Jag hann med en retorik-reunion och en Sofie-utgång på Strømpis. Justja! Vinkvæll hos ElinE också! Augusti var en bra månad. Det var månaden då vi førælskade oss i One tree hill och spenderade alla sommarkvællar på balkongen.

 


September:
Den førsta startade min nya tjænst som Consultant Manager, 100% och detta skulle såklart firas. Vi tog oss hela fyra mil till Oslo før att njuta av kvalitetstid, hotelløvernattning och god Tapas. DHK spelade serie-premiær hemma i Drammenshallen och vann mot favorittippade Elverum. Vi øvverskade både mamma och vænner med en suprise-hemresa dær vi både han med LIF-matcher och hæng i Gråboda och Norra Bro. Mamma + la familia besøkte Drammen och Jag lyxade æven till det med en kontors-middag inne i Oslo och en drink-kvæll med frøken Følling.




Oktober:
Vi hann med tre stora besøk denna månad. Pappa/Lotta/Gustav var hær på handboll och sightseeing, Sebastiens familj var hær en hel weekend och Malin & Maria var hær på en långhelg med handboll, idolmys, shopping och drinkar. Lillebror fyllde 15 och Elin fyllde 24, detta firades sjælvklart hemma i Ørebro. I slutet av månaden åkte jag till ROM med jobbet och spenderade fyra dagar med shopping, lyxig mat, vældigt mycket vin och konstiga hotellupplevelser.
 


November:

Invigde månaden med fyra dagars kvalitèmys med mamma i Drammen, gick på stor maskeradbal ute på Bygdøy och dansade sønder mina pumpsen med kollegor. DHK firade seger efter seger och Sebastien blev matchens lirare tre gånger under en månad. Jag bjød med Elin som planerat till Selma spa och njøt av min bæsta, kroppsbehandlingar och massa god mat. Som om inte det vore nog hann vi æven med en Ørebro-tur vilket innebar vin-spel-kvæll hos E&E, och mys hos Frøken Lexon.






December:
Jag åkte hem før att sjunga på dop och umgås med familjen och dansa lite på Ritz. Den nioende bjød jobbet på julbord inne i Oslo. Hela månaden kændes egentligen som en enda lång startstræcka och væntan føre vi fick åka hem och nær vi tillslut kom hem gick allt alldeles alldeles før fort. Julen firades i både Ørebro och Stockholm,och nær vi sedan återvænde till vårt ælskade Norge væntade cupfinal i Spektrum och ett hejdundrans firande med fina fina vænner i dagarna två.

 

 


Dagar som idag.



Jag har inte værldens charmigaste skrivbord på jobbet, inte lagt ner så vældigt mycket tid till att gøra det hemtrevligt - men foton på mina två mæn och mitt mantra gør sig vældigt bra dær. Flera konsulenter har frågat om det ær min son på den høgra bilden. Herrejøsses sæger jag! Min son? Det ær lillebror nær han var tre. Jag har frågat konsulenterna hur gamla dom trott att jag var och jag har fått svar på allt från tjugofem till trettiotvå. Nær jag sæger att jag ær 23 tror dom mig inte. Det ær ingen komplimang va? Oftast førsøker dom slæta øver det och sæga att missuppfattningen grundar sig i mitt yrke, dresscode eller att jag verkar ældre. HA! Jag vet inte det jag...


Mitt mantra kan sækert te sig lite larvigt før vissa, eller uppfattas som halv ironiskt. Jag har inte bestæmt mig før om något av det stæmmer - men jag vet att før mig har ordet/begreppet/egenskapen flera olika innebørder och gør mig glad. Bakgrunden håller jag før mig sjælv. Dagar som idag hjælper fotona och det fåniga mantrat mig. Jag skall pimpa lite mer nær jag får tid, men hittils har jag klarat mig bra med dessa.

"...fast jag saknar att ha dig bredvid. Att ha dig ett andetag bort"

Dagen har varit bættre æn førvæntat. Jag har varit effektiv och timmarna har flugit ivæg. Jag har pysslat med mål infør detta året, letat kandidater och levt positiv kund-feedback. Det finns defintivt massor att lægga tankarna på om man inte vill tænka på en tom lægenhet hær hemma. Nu har jag landat hemma i soffan. Jag ska unna mig (och passa på nær Seb ær borta) laxfilèer med romsås. Det ær mums det och blir ænnu bættre nær jag lagar till "Halv åtta hos mig". Kanske æven hinna med ansiktbehandling, långdusch och Zlatan-boken.





Men hej, man ska vara lycklig att man har någon att sakna? Eller hur?

Jag hatar dom här kvällarna, när jag bara vill att natten aldrig ska ta slut. Aldrig låta det bli morgonen han åker. Jag vet inte varför jag är så dålig på det. Att vara ensam. Jag skulle väl kalla mig självständig i övrigt, klarar mig själv och ser till att hamna där jag vill. Men att sakna det är den värsta känslan i världen, och jag är totalt obegåvad på att hantera den. Vill bara hoppa till Söndag på en gång. Inget annat gör mig glad. Jag avskyr när han åker härifrån. Avskyr att komma hem till tom lägenhet och jag avskyr att jag blir såhär, bara för 5 små dagar.



Det hade kanske varit ett bra Nyårslöfte,
men ärligt talat - det är lönlöst.
Jag kommer nog alltid vara sådan här.

En spännande vecka.

Ledig dag idag tillsammans med Sebastien som åker till Montenegro inatt för att möta landslaget där. Kommande vecka blir verkligen helt knäpp. På torsdag flyger jag till Stockholm, uträttar några ärenden och sover hos Maria. På fredag åker jag till Örebro och stannar där i två nätter innan jag flyger till Belgien. Där ska jag få träffa Sebbans vänner och se staden där han bott. Det gör mig glad - glad och nervös, för en flygrädd fjant som mig så är detta verkligen ett stort steg. Med två egna flygresor på en vecka.



Home is wherever Im with you: del 1.

Denna blogg har upplevt den 1a Januari fem gånger och jag har snart bloggat i hela sex år, det är lite galet! I år ska jag försöka att inte skriva en överdrivet lång uppsats om det gångna året. Här nedan har ni summeringen av det första halvåret av 2011. Resterande månader kommer imorgon.


Januari.
Firade in det nya året på söder i Stockholm, åkte även till Oslo med Sebastien utan att veta att det Norge skulle bli vårt gemensamma hem inom ett halvår. Stockholm bjöd även på Idrottsgala OCH på festligheter med Pappa och Sofie vid ytterligare besök. Spenderade många timmar med att oroa sig över Evas försvinnande och minns Januari som en väldigt mörk och sorglig månad. 



Februari. 
Spenderade mysweekend på Sebastiens landställe, besökte Vingåker för fantastisk reunion och tog med mig Elin till storstaden där LIF-Hammarby väntade, men också en efterlängtad dejt med fröken Ekman. Hann även med två extravaganta RITZ-besök + 25årsfirande hos "Kavaj-Elin". Audition till Körslaget den 18e blir starten på en väldigt spännande upplevelse. 



Mars.

Körslaget-resan tar fart på allvar och jag får lära känna 18 fantastiska människor. På en månad hinner vi repa hundratals timmar, uppträda i premiären och sedan åka ut i andra programmet. Det var en intensiv men jättespännande tid. Vi firade påsk i Stockholm, umgicks med Christian i vårsolen och hann även med Fröken Udén. En en tung säsong åker LIF ur elitserien och vi inser att de närmsta veckorna kommer bli väldigt avgörande för det kommande året.





April
Vi inleder en väldigt spännande månad med välförtjänt semester i Marocko. Vi kärade ner oss i marockanskt tee och unnade oss god mat och god sömn i sju dagar. Förutom en glömd systemkamera på ett flyg så var resan fantastiskt välbehövlig. När vi kom hem drog äventyret igång på allvar och efter bara tre dagars telefondialog med DHK besökte vi Drammen för första gången, Seb skrev kontrakt och vi hann även komma tillbaks en gång till för att få vår underbara lägenhet. April bjöd även på flera Ritz-besök, fest hos Tarik och på Valborgsfirande hos fröken Bergfalk.



Maj.


Jag fyllde 23 och firades fint av både familj och vänner. Den sjunde bjöds det på in/ut/födelsedagsfest på Oskarstorget hos mig och jag minns fortfarande hur glad jag blev över alla som kom. Jag åkte till Oslo två gånger för att gå på arbetsintervjuer och 23e Maj stod det klart att Academic Work skulle bli min arbetsgivare i Norge. Sista veckorna i Örebro ägnade vi oss åt kvalitetstid med vänner, packning och ett flertal Indigo-besök. Min lilla mamma opererades och det gick glädjande väldigt väldigt bra. Dagen innan flytten tog min fina Retorik-klass examen och jag fällde väldigt många tårar vid ett överdrivet dramatiskt "hejdå" till Elin på Universitet den dagen.





Juni
Vi flyttade den första. Efter fem timmars bilfärd med hjälp av fyra fantastiska män så var vi på plats i lägenheten som har varit vårt hem det senaste halvåret. Vi spenderade Juni med att upptäcka Drammen, att sola - bada och "fira" midsommar på det osvenskaste sättet vi gjort tidigare. Jag jobbade ihop mig med mitt fina aviation-team och Sebastien tränade sina första träningar med sitt nuvarande lag. Vi blev bortskämda med finbesök av Sofie, av mamma + lillebror, av Pappa och av Sebastiens familj.











Let there be light.

I år struntar vi i löftena och skriver önskemål, förhoppningar och lyfter saker att se fram emot istället.


1. Att jag ska ta tag i min franska-ambition och faktiskt börja på kvällskurser. 
2. Att vårt kontor ska växa och bli större, vilket bör resultera i fler och ännu störra utmaningar.
3. Att DHK ska nå topp3-plats i serietabellen.
4. Att ÖSK dam ska klara sig kvar i elitserien och att nya tränar-värvningen ska bli lyckad.
5. En fantastiskt mysig resa till Belgien kommande helg.
6. Att mammas rygg ska bli bättre.
7. Att lillebrors start på gymnasiet ska bli fantastisk.
8. Att vi ska få en fantastisk sommar med utlandsresor, Örebro-häng, Bröllop och Stockholms-visit.
9. Att jag ska ta Retorik C på distans till hösten vilket gör min första examen färdig.
10. Att vi ska få fortsätta vara lyckliga, friska och glada i detta fantastiska land.



2012.

Gott nytt år älskade vänner. Här i Drammen har nyårsfirandet och festligheterna hållt på i flera dagar nu och jag lovar er en bildbomb innan 1a Januari lider mot sitt slut. Från såväl spårad cupfinalfest till 2012 års första efterfest på Kirkegata. Det finns fantastiska bilder och många minnen att föreviga. Nu väntar ytterligare några timmar med vårt fina sällskap, lite dagen-efter-mat på stan och tillsist kvalitetstid med Sebastien.

Det är en rätt fin känsla att veta att jag tog ledigt 2a Januari av alla dagar.