Emma och Daniel.

Nu åker vi.

Hotellfrukost, hotellsängar, hotellrum.
Höstpromenader, höstlöv, Höstgöteborg.
Ettårsmys, ettårsmiddag, ettårssnygga.

Ett år inatt.
Emma och Daniel.


Cover-boy-band?

Daniel visade mig nyss något han trodde jag skulle gilla på Youtube, och  vad rätt han hade! Ett band som heter Boyce Avenue (låter hur töntigt som helst) som gör akustiska cover-versioner av massa olika hits i olika genrer. Lägger upp en grym version av Rihannas Disturbia här. Sen kan ni hitta massa andra bra på youtube. Killen har ruskigt bra röst och mums.. me like.


Drama drama drama.



Drama drama drama.
Det är väl det du andas? Det du lever av?
Jag förstår inte människan och jag förstår
inte hur man kan såra så. Vissa människor
lever utan samvete. Det är ett som är säkert.
Drama drama drama.

Snö och känslostormar i Skövde.



Så var jag i Skövde. Det är så välbehövligt. Jag har inte sett Daniel på en vecka, något som kan tyckas lite. Men inte för mig som är van med att sova med honom minst 2-3 nätter i veckan. SÅDÄSÅ! Han har lagat mat åt mig, nu spelar han innebandy och jag ska renskiva en analys till skolan som ska vara inlämnad 12.00 imorgon. Sen är det helg, så himla mycket helg. Helg i Göteborg och världens bästa helg. Jag behöver hotellfrukost, hotellsäng och middagsbesök på mysiga restauranger. Jag behöver Daniel.  Justja! Det snöade i Skövde när jag klev av tåget. Hej stört?

(Förövrigt - lägg märke till min nya underbara sjal som är jag fullständigt förälskad i. KAP KAP KAP! Jatack.)

Elin, min Elin.

Detta inlägg är tillägnat Elin. Innan jag börja skriva om henne måste jag berätta vad sötnöten gjorde idag på tåget. Vi åkte nämligen samma tåg fram tills Hallsberg där hon skulle byta. Jag gick iväg en stund sista minuterna och under den tiden måste hon ha pillat ned en lapp i min vänska för när jag senare på kvällen skulle kliva av tåget hittar jag en handskriven lapp där hon skriver hur mycket söta saker som helst, vilka bra egenskaper jag har och vad glad hon är att hon har mig. ♥ Världens sötaste Elin!



Elin, du är så skrämmande lik mig. På alla plan och på alla sätt och vis. Vi skrattar ihop, vi dansar ihop, vi gråter och fnittrar om vartannat och vi diskuterar mer än gärna alla världens problem över en kopp tee i min soffa tillsammans med Lisen. Vi tre tillsammans är ett Dreamteam. Jag är så glad att jag lärt känna er och att ni flyttat hit till mig och mitt kära Örebro. Ni gör denna termin till ett enda stort äventyr och det är en fruktansvärd sorg för mig att inte få plugga med dig längre än till Januari Elin.

Jag älskar att umgås med dig för du ger mig så mycket.  Du är ju faktiskt både en av de snyggaste och smartaste jag träffat. Jag kan ju inte skriva ned alla våra hemliga sidor här som vi har så gemensamt. Men som offentliga exempel kan vi ju ta hur mycket vi älskar idol, hur mycket vi är galna i  att debattera, hur beroende vi är utav närhet och bekräftelse, vilka perfektionister vi är när vi tar oss ann något och hur lika vi tänker.

Elin du är värd all lycka och kärlek i världen.
Lova att alltid vara den du där. Den bästa.
(Goosi-goosi-goos-i-gos, nyp i kinden. du vet.)




Hejja oss!

Nyvaken, fast jag snart varit vaken i två timmar. Jag är trött och inte alls sugen på att hålla ett tal om varför vi inte ska införa fritt Sprututbyte i Sverige för narkomaner. Jag är inte sugen på någonting. Men jag ska i alla fall tvinga mig själv att träna innan jag tar tåget till Skövde.

Jag har fått ett uppdrag. Jag ska kunna imitera Peders Kristinehamn-värmlänska perfekt och klockrent runt jul. Det kan bli spännande. (Så ni vet så går Peder i min klass, pratar grov dialekt och roar mig på freadgarna med SvenIngvars-klassiker i taxin på väg ut. )  HA! Jag som redan tycker jag är en jävel på värmlänska. Det sker många vad just nu i klassen, Elin & Erik ska ju förövrigt sluta röka och snusa den 3/11. Dvs. måndag. Den som förlorar kommer att få köpa sig en Kulinfooverall och springa runt i i en vecka. DET ÄR INTE ROLIGT! Nej, det vill man INTE! Jag hoppas de klarar det båda två.

Så, off we go. ("Jag är rädd att släpper vi sprutorna fria så är det inte långt kvar tills vi släpper knarket löst.")



 

 vs.


Miles away

Men hej och gå vad dagarna går fort. Nu är det ju snart helg igen. Och helg denna vecka betyder Göteborg med älskling. Det tackar jag för. Tackar även för att jag troligtvis får min dator tillbaks efter reparation ikväll istället för om flera veckor som det var tänkt från början. HALLELUJA! Jag är ju inget utan min kära dator. Dagen idag spenderas i skolan som så många andra dagar. Det är slutet på en delkurs och vi har massor att skriva.

Förövrigt, jag som brukar avsky Madonna som om hon vore pesten själv älskar nu plötsligt hennes nya skiva och då speciellt den här låten, Miles away. Lyssna och njut kära vänner.


FÖRLÅT FÖR DEN HÄR GRÄSLIGA BILDEN.


OKEJ! FÖRLÅT FARFAR! FÖRLÅT LOTTA! FÖRLÅT PAPPA & MAMMA (kanske även Terese?) !. Men denna bild är ett internskämt som hör ihop med ett känt citat från fredagens bravader, "Yooooou sexy motherfucker". Detta är inte vad det verkar vara så snälla låt inte eran fantasi skena iväg. Snälla. Det är så oskyldigt det kan bli. 

Har precis varit på världens underbaraste föreläsning med den bästa lektorn i retorik. Vi har analyserat Krigsretorik och tittat på tal utav Bush och Saddam Husseim. Mycket mycket intresant. Nu blir det heldag plugg. Igår kväll var det mys hos Lisen med tee och skorpor, det är mys som alltid. och jag kan inte säga det för många gånger, att jag är så lycklig som har hittat så underbara brudar till vänner. De är de bästa. Det är mig en stor sorg att inte kunna gå kvar i min klass i vår.

Förövrigt, ja Naprapaten var värd varenda krona. En magisk känsla kan det beskrivas som när han knäcke min nacke, rygg och när han masserade mig. Men ja, han förstod att jag haft fruktansvärt ont. Det syntes om man säger så.




Måndag



Hittade denna bild från henrikp.se, en kille som är med i samma sektion som jag. Han fotade massa under sittningen och tog bl.a. denna på mig. Vet inte vad jag tycker om den, men jag ser iaf väldigt fundersam ut. Har precis fått reda på att jag kommer att få komma till en naprapat idag vilket känns bra då min ena axel knappt fungerar alls och jag nästan bölar på jobbet för att det gör så ont i den. Ska försöka hinna med att träna, skriva arbete och dricka tee med brudarna ikväll också.



Thankful

So thankful
So greatful


To have you
To love you
To be yours


Honey dont walk away
Honey dont walk that way yet.



Ont.





Jag hittade ett inlägg jag skrev i Augusti, precis innan Daniel flyttade. Och just ikväll gör det lite ont att läsa, för jag saknar honom och jag längtar ihjäl mig tills Torsdag. Då ska vi ha världens bästa helg i Götet.

"Jag har vant mig vid att ha dina skor i min hall, dina träningskläder överallt i lägenheten.
Jag har vant mig vid din underbara hemlagade mat och att få diska efter dig som tack.
Jag älskar att få pussa dig godnatt varje kväll, ♥
ligga i ditt knä när du kollar på sporten,
dricka tee och bara prata i våran underbara lägenhet.
Att bara leva, älska och bo med dig. "

Filip&Fredrik



Dessa män föreläser på UNI på Tisdag, ska prata om hur man knyter viktiga kontakter. Vi ska självklart gå! Jätteintressant och superkul ska det bli tycker jag. Får se hur seriöst de blir. Men helt klart en rolig tisdagsaktivitet.


"Yoooooou sexy motherfucker."

Det var varit en toppenhelg. Men jag håller precis på att avsluta den lite klantigt. Jag börjar nämligen jobba 18.15 men hade skrivit 17.00 i kalendern, så här sitter jag 1 ½ timma för tidigt. Kändes ganska onödigt? Styrde upp några pluggtimmar i Bliblioteket på Uni förut med Anna och Elin. Mycket flams och lite gjort. Men ändå en början. Det blev mycket garv åt de vi minns och det som inte minns från fredagens bravder. Hejja oss! (...."YOOOOOU sexy motherfucker!)


Gårdagskvällen spenderade jag hos Elin på Förfest med Ost och kex. Mycket trevligt! Länge sedan vi var ute ihop nu. Klaras var lika fullproppat som jag hade tänkt mig, lönehelg och allt. Men för en gångs skull var vi på gästlistan färre än de i vanliga kön vilket underlättade när det regnade. Dansade någon timme, pratade med lite oldisar och hamnade i säng kl. 02.30 inatt. 


(Bilden togs på vår första förfest ihop.. 5/9. Tjejer, tiden går så fort.) 

Före och efter á emma



Elin har fått en ny förfestuppgift innan våra riktiga partaj och det är att tupera mitt hår. Haha, man blir skapligt livrädd där ett tag när man ser vad hon gör med ens stackars hår. Men efter lite nedkammning så blir ju resultatet bra. Klänningen är förövrigt min nya favorit jag inhandlade igår. Dock ser den blå ut, men den är lila.

Addicted?

Var ute och vandrade lite på lunchen nyss. Så skönt att få promenera dessa 45 minuter när man har suttit inne i telefon hela dagen. Jag får ruskigt ont i axlarna av allt datorslit man sitter med.


Hursom kom jag att fundera på beroenden när jag var ute och gick. Att det är ett knepigt fenomen egentligen. Jag skäms ibland för mina laster och jag önskar att jag inte var beroende att något eller någon annan än mig själv. Det skulle jag kalla att vara en fri människa. Men jag har många beroenden, kanske för många för att riktigt kunna leva fullt ut. Tyvärr. Jag funderade på om jag ska försöka arbeta bort några, även fast de flesta är alldeles oskuldsfulla och inte farliga alls.

Dåliga beroenden
Sushi (även om det inte är farligt så är det dyrt. )
Shopping (även om jag blivit så mycket bättre, så har jag svårt att kontrollera mig när jag väl börjat.)
Telefonsamtal (jag ringer på tok för mycket. )
Internet (I stort sett hela mitt liv baseras på internet, jag har allt där. )


Någon som kommer på mer dumma beroenden?









Julfreaket herself.

Nästan 6h kvar att jobba.
Jag har fyrtiofem minuters lunch snart vid tre och då ska jag unna mig Sushi. Tror även bestämt att jag ska lämna tillbaka den mörkblåa klänningen ifrån Vero Moda jag köpte igår. Den kanske var lite väl mycket spontanköp. Inatt ska jag faktiskt sova hemma hos mamma och Micke så att det blir nära hem från krogen.

På tal om något helt annat så börjar det dra ihop sig till övning med tjejerna inför julgigen som vi gör varje år. Det är ju helt sjukt att redan i början av november göra det men första spelningen är 22a november. Det är ju snart! Jag tycker alltid att våra rep och övningar är mysigast, julgalen som jag är så börjar man ju känna att det närmar sig då.

Brudar. Jag vet att alla inte är lika julfreakiga som jag, men lite glöggkvällar med pepparkakor och mina lussebullar måste vi väl ändå ha?



HEEEELG!

Så var det lördag och jag har inte bloggat på länge. Och lång tid kommer det ta innan jag har en dator så jag kan börja göra det regelbundet.  Hittils har helgen varit toppen. Vi började lönehelgen med att ta en härlig shoppingrunda och som vi shoppade sen då! Jag köpte klänning inför kvällens äventyr, kofta, tröja och smink. Det var välbehövligt med lite kläder så jag tyckte att jag borde passa på nu när lönen var fin och bra.


Vi började sedan kvällen med en gemensam matlagning hemma hos mig. Runt sjutiden styrde vi oss till Markus, en klasskompis som hade världens häftigaste lägenhet på Engelbrektsgatan, 116 m2 var den och helt fantastisk. Vi var där i tre timmar och hade så himla roligt, jag tycker så mycket om min klass. Satin styrde vi en halvtimma bara för att kolla Simons band och efter det runt 00.30 drog jag, Elin, Peder och Erik en taxi till Kåren. Kåren var som alltid bäst och jag slumrade nog in hemma i sängen runt 03.00. Riktigt riktigt rolig kväll måste sägas. Definitivt.

Nu jobbas det till 19.30, och ja ikväll blir det partaj med Elin också ser det ut som. Ost och vin kväll är inplanerad . MYS!


Förlåt men..

Ursäkta mig.
Men.



Fan helvettes jävla skit.
Fan helvettes jävla skit.
Där gick min dröm i kras.



Nu är det inge roligt längre. Inte roligt alls. Det blir inge Göteborg. Jag har ingen aning om vad det blir faktiskt. Men jag har min Daniel och det är det viktigaste. Viktigast i världen för mig. Men fan, jag ville ju flytta till Göteborg.

(Ja alltså, jag pratar om flytten efter nyår - inte tripen nästa helg. )

Göteborg ... här kommer vi.






Ooho. Nu har vi bokat! Vi ska fira våran ettårsdag dvs. nästa helg (1/11) med två nätter i Göteborg på Elite Plaza hotell ink. två hotellfrukostar (mumma..). Det kommer bli hur bra som helst. Vi åker ner till Götet på fredagen, kanske äter ute, myser på hotellrummet och på lördagen hoppas vi att vi kan träffa Daniels sis Linnea som bor där (Jag vill se hur du bor!) och shoppa. Nu har jag något att längta till känner jag. Det är det bästa. Och sen är det bara en månad & 15 dagar kvar tills han flyttar hem. (eller ja, vart vi nu ska flytta sen..) Nedräkningen går in på sin slutspurt nu.


Sitter förövrigt nu med noll motivation i en datasal i skolan med Elin och Anna, vi ska försöka sätta tänderna i en jättehypersvår upppgift. När vi är klara med den ska jag jobba fyra timmar. Hur tusan ska jag orka med det?





3-listan.

Elin utmanade mig.
Här kommer listan.
(Den blev skrämmande lik Elins.)




Tre saker som jag går i gång på:

Träning, dans och människor som mentalt ger mig någonting.

Tre saker jag inte kan vara utan:
Min telefon, mina hörlurar till den och Pussar (om det är en sak.)

Tre saker jag ångrar:
Jag ångrar aldrig något, dock kan jag önska att jag tänkt annorlunda i situationer då jag sårat.

Tre saker som gör mig glad:
Mina underbara vänner, bra musik och dans.

Tre saker som gör mig arg:
Tidiga mornar, att vara pank och människor som inte vill något med sina liv.

Tre människor jag beundrar:
Mamma, Pappa och alla människor som uppfyller sina drömmar trots motgångar.

Tre saker jag skulle vilja göra:
Plugga några månader utomlands, jobba med livscoaching och spendera en månad i Thailand.

Tre maträtter eller ingridienser jag gillar i köket:
Mozarella, Champinjoner och Keso

Tre Tv-program jag ser:
Idol 2008, Greys Anatomy och Ensam mamma söker (hihi. det är kvalite det.)

Tre saker jag har med mig i livet:
Mina vänner, mina drömmar och mina minnen.

Tre saker på önskelistan:
Nya gardiner, en lila sidenklänning från VILA och en Ipod.

Tre bloggar jag inte kan vara utan:
Magnus Uggla, Elins och Matildas.

Tre bloggar jag utmanar:
Matilda, Michaela, Linnea.

Glassigast?



Okej efter den här bilden ska jag börja leva i nuet. Inte se framåt, inte bakåt. Nu. Men vadfan, seriöst - ser jag inte sjukt glassig ut på den här bilden? Haha. Var bara tvungen att lägga in den som ett avslut på mitt nostalgiska liv (läs: förra inlägget). Nybliven 18åring och kung i baren. Det var white-night tema och vi styrde bäst av alla.

Okej. Nostalgi-Emma.

Okej. Såhär är det. Jag läste nyss Matildas blogg och fick ett litet knyt i magen. Jag känner igen mig så i väldigt mycket hon skriver. Att vi är väldigt lika visste vi men just detta är nog inget positivt. Matilda skriver hur hon kommer på sig själv att aldrig riktigt leva i nuet. Och det stämmer ju så bra på mig med.

Jag kan komma på mig själv så ofta med att sitta framför datorn (precis som nu.) och lyssna på gamla minneslåtar från år tillbaks, låtar jag förknippar med en bra tid i mitt liv - låtar som betyder mycket för mig. Jag kan sitta och läsa mina blogginlägg från 2006 i flera timmar och tänka på vilken underbar sommar jag hade med tjejerna. Precis som jag ofta sitter hemma och planerar framtiden. Dvs. vart vi ska bo, vilken hund vi ska ha, vart vi ska resa, vad jag ska jobba med etc. Men aldrig lever jag i nuet, visst har jag roligt och trivs med mitt liv. Men jag borde ta till vara på det mer och leva mer för stunden. ISTÄLLET för att alltid se tillbaks eller framåt. Det är dags för skärpning.

Jag har spenderat en timme nu med att titta på Rent-klipp från Mars 2006 när vi (musikallinjen) satte upp den och texterna, videorna, sångerna, rösterna och musiken ger mig gåshus. Jag saknar alla. (Gud jag låter ju mongo. fuck.)







Maybelenne I hofteholder



Dagens låt och Dagens band. Volbeat med låten Maybellene I hoftholder. Så himlans bra band som inte så många verkar ha upptäckt än. Ett danskt band som blandar både engelska och danska i låtarna, kanske säkert låta helknäppt men de är fruktansvärt bra. Lyssna lyssna lyssna! Jag har precis vaknat, fint med sovmorgon. Jag ska fixa lite med skolgrejjer och ikväll blir det att gå på Hockey. Vi ska titta på Stefan, Daniels kompis som spelar : )

De äventyr vi gör...

Telefonsamtal med Elin E nyss. Mina vänner Elin E, Elin A, Karro K och Karro N (Ja, de är himlans massa elinar och karrosar) ska till Norge. Januari-Mars 2009 kommer dom att vara där och jobba, tjäna massa cash och leva livet. Sedan när de kommer hem ska de lyxa och ha det jättebra med sina massor av pengar. Jag är lite avis. Även om jag aldrig skulle pallat. Just nu är universitetet mitt äventyr. För jag gillar verkligen livet just nu. & gud vad jag gillar mina vänner där.

Mina drömmar och planer varierar så. Men jag vill verkligen att Daniel ska få jobb i någon annan stad. I en stad där jag kan få jobb och där det finns ett universitet. Jag vill prova någon ny stad, jag är inte riktigt klarflyttad än. Så är det bara. Samtidigt som jag är ressugen. Jag måste sitlla mina visioner och drömmar ett tag till. Om en månad vet vi om det blir Göteborg. Jag hoppas. Oj vad jag hoppas. För Göteborg kan bli vårat äventyr. Mitt och Daniels.


(Dessa brudar ska hänga i Norge snart. Mina Elinar.)



Fredag hela veckan

Skola Skola Skola. Hej och hå, kanske världens segaste föreläsning idag. Första halvan var okej medans andra halvan var fruktansvärd sömnframkallande. Nu har jag ätit lite lunch med min kära klass och vi har styrt upp planerna inför helg. Det verkar som om många dyker upp på förfest hos Markus innan vi sedan ska gå vidare mot Satin där Elephant har releaseparty, ett band som Simon i klassen sjunger i. Det blir kul. Men mitt mål är att hamna på Kåren sista timman.

Snart drar jag mig in mot stan och ska på timmismöte på jobbet. 17.10 går mitt tåg mot Skövde. Det blir skönt. Jag mår så bra där. Släpper liksom all stress hemifrån och kan plugga och ha det bra i lugn och ro. (baka lite kanske? hihi). igår kväll var jag och hälsa på världens sötaste kusin. Min lilla goding. Matlåda fick jag med mig hem också.



( Så på fredag - då är brudarna på gång igen. Lisen baby kommer du hem?)

Im coming home



Elin lärde mig nyss hur jag lägger upp Youtube-klipp. WIHO! Det var ju aslätt. Så här får ni min favoritlåt från Stockholmstiden som jag lyssnar lite på idag. Pratade nämligen med Simona igår och bestämde att jag snart måste komma upp och se mina oldisar som går kvar där borta. Coming Home med John Legend som Malin sjung så fint.


IDIOTDATOR.

Här sitter jag på jobbet.
Utan att jag ens har jobbtid. Men min kära dator har kollapsat helt och jag har varit tvungen att lämna in den idag. 1000 kr skulle det kosta. HA! Vad tusan, jag är student. Kan dom inte ha lite överseende? Skulle få tillbaks den på torsdag så tills dess blir det bara sporadiskt bloggande i skolan. (Därför Mattias kommer ditt hedersinlägg lite senare.. men det kommer iaf. hehe). Idag har jag iaf varit i skolan, grupplektion med planerande inför redovisning Torsdag. Ikväll ska jag , Elin och Anna hyra film och mysa hos mig. Imorgon åker jag till Skövde några dagar.

Fick precis veta att en arbetskollegas nittonåriga brr har försvunnit på en Finlandsfärja i helgen. Dom hittade honom inte på båten på kvällen och han gick aldrig av dagen därpå. Fyfan vilket helvette för henne! Denna ovisshet.





(Hitta det här kortet - tagit i Daniels gamla lägenhet. EXAKT ett år sedan.)

Magnus Uggla, jatack.

Så himla bra.

Min favoritbloggare har tydligen börjat blogga igen. Det är inte vem som helst. Det är självaste Magnus Uggla. Så himla rolig och underhållande blogg. Förövrigt så gör han världens bästa förfestmusik enligt mig också, ja efterfest med för den delen. Hotta brudar, Kung i baren, Fula gubbar och Efterfest på eran balkong är mina favoriter. Det verkar alltid finnas folk som avskyr hans musik och texter och inte alls förstår hans charm. Jag tycker hans ironi och självdistans är roligast i världen ju. Tråkmånsar som inte förstår. Det är sådana där människor som inte gillar Karlsson på taket heller.
(konstig jämförelse tyckte ni? Nej. De är faktiskt ruggigt lika tycker jag.)



Men hursom.
In på hans sida med er.
http://magnusuggla.nu


Mitt liv som en Harleqin-novell

Älskling och jag har sovit i Nora inatt. Eller en bit utanför. I världens mysigaste stuga. Vi har eldat i spisen, druckit vin, Daniel har lagat min favoriträtt, vi har tittat på Idol och sovit jättelänge. Imorse tog vi även en promenad ner till sjön. Fruktansvärt skönt att komma bort faktiskt. Det var helt tyst och skönt där ute på landet.

Okej, nu låter säkert det här som om jag försöker få det att låta som värsta sago-helgen i någon töntig novell eller ännu helldre Harleqin-pocket men det var faktiskt jättemysigt. Sådäså. Harleqin eller inte. Imorgon åker han tillbaks till Skövde. Helgerna går för fort. Speciellt när jag måste jobba bort en hel natt. Suck och stön.
Men om två veckor. Då har banne mig vi varit tillsammans ett år. Sådäså. (även om man egentligen kan räkna 1 år och fem månader. Fepp! Som vi skulle sagt.) ♥



Jobb jobb jobb

Jobbnatt inatt. Jag är fruktansvärt osugen och fruktansvärt partysugen istället. 22.45-04.15, hur känns det? Jo det kommer kännas fint i plånboken när nästa månads lön kommer iaf. Det tackar vi för. Innan jag åkte till jobbet tog jag mig en sväng till Sebastian där Erik och Elin även befann sig. Vi tänkte ha spelkväll men det blev bara ett spel. Dock ett roligt sådant. Jag vetti tusan om de skulle ut sedan men hade jag inte jobbat hade Klaras suttit fint ikväll. Men nästa helg, då blir det banne mig Kåren. Det är ett som är sant.

Justja. Inatt måste jag även åka taxi hem bara för att någon jävel stal cykeln min. Hur kul känns det? 130 spänn sådär. Jag minns på den gamla goda gymnasietiden när jag roade mig hej vilt med taxibesök varenda helg. Jag var rik då.Det är jag banne mig inte nu. Men jag kan ju inte gärna gå hem.




Citat a´moi

Haha, Elin har citerat mig på hennes blogg : missfancypants.blogg.se
Ni kommer bli mörkrädda när ni läser det, det låter som jag har allvarliga fantasi-problem över min ekonomi men detta var ett litet citat jag brukade häva ur mig innan jag träffade D för att försvara mina dock allvarliga shoppingbegär. Denna fantasi nu har han tvingat ur mig. som tur är? esh.

Biomys + sushi med Elin

Bio (andra kvällen i rad) och Sushi med Elin har regerat kvällen. Vi såg Patrik 1,5 och den var söt. Inte sådär jättejättebra men absolut sevärd och lite gullig. Vi bölade lite och sådär, men de hör ju oss till. Ingen Elin och ingen Emma utan lite gråt. Hihi. Jag har en konstig biovana när jag går på bio utan Daniel och det är att så fort det blir sorgligt - som i denna när vi bölade lite (avslöjar inte vad som händer såklart) så var jag tvungen att skicka ett Jag-älskar-dig-sms till Daniel. Han vet att när det kommer sådana - då är det bra sorgligt på bion. men jag får såklart ett likandat tillbaks ♥

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen snart och läsa lite. Imorgon ska det tränas, äta lunch med Pygge, jobba hos pappa och sist när älskling kommer till Örebro lånar vi mamis bil och åker till Nora, handlar med oss god mat, vin och film.


PUSS & Godnatt

Efter tapas på restaurang, biobesök och allmänt mys
är det nu läggdags i Skövde. Imorgon intar jag
Örebro igen. Jag har saknat Elin och Lisen.
Dumma flickor - har ju inte sett er på evigheter.


Ikväll har det viskats om ettårs-firande på SPA
i Varberg om två veckor. Det kan väl vara något? ♥



Pics

Här kommer lite bilder från senaste tiden som jag glömt publicera på bloggen:







Våren 2009

Justja. Ska förövrigt meddela att jag lagt in min anmälan nu inför våren 2009 på studera.se dvs. de kurser jag vill läsa i vår. Dock är min plan att jobba heltid (förhoppningsvis i Götet) men om jag inte får ngt jobb finns det ju kurser jag ändå måste plugga så då söker jag dem som en backup-plan.


1. Arbete och arbetsliv, 15p (Göteborg)
2. Organisationsteori och ledarskap, 15p (Göteborg)
3 Psykologi A, 30 p (Göteborg)
4. Psykologi A, 30p (Örebro)
5. Stadskunskap A, 30 p (Örebro)



Onsdagsplaner..

Onsdag i Skövde och jag kommer att stanna här ytterligare en natt. Kommer hem till seminariet imorgon 11.30. Just pga. seminariet sitter jag här och försöker skriva en seminarieanalys ang. Topiker (Säger det er något?) och det går inte framåt. Min plan är att även hinna med att baka lite (igen ja.), lägga upp bilder här och fortsätta kolla runt på bostadssidor i Göteborg. Vi får se hur mycket jag lyckas med. Ikväll blir det bio iaf. Det var längesen. Såg föresten att Sex and the city-filmen kommit ut nu på film. DEN ÄR ETT MÅSTE att införskaffa vid lön.


Igår kväll/inatt läste jag ut Camilla Läckbergs sjunde bok om Erika Falck i Fjällbacka. Och jag gillar verkligen böckerna skarpt. Kan rekomendera de två sista speciellt, Tyskungen och Sjöjungfrun. Det stör mig dock att det tar minst 50 sidor för mig att komma in i böckerna, tycker alltid hon har svårt att fånga läsaren tidigt i boken. Men hursom - läs dem!


Reinfeldt har en poäng...

Sahlin vill öka barnbidraget, studiebidraget och skatten för att anställa ungdomar som inte är registrerade som arbetslösa. Hon får till svar:


"Förklara för barnskötaren med en inkomst på 19000kr i månaden varför ni vill höja skatten med 3000kronor". Reinfeldt har en poäng.


(Sahlin svarar nåt om att man skall kunna lita på politiker.)

Politik.

Oh. Politik. Debatt. Jag har ägnat sista halvtimmen åt debatt på tvåan (Rakt på - med KG Bergström) och jag kan bli ledsen att jag inte ägnar mer tid åt att sätta mig in än gör. Jag var så insatt förut. Jag älskade att debattera, inför valen var jag som galen. Men idag är jag inte lika insatt och då är det absolut inte lika kul. Men jag ska ta tag i det. Nu när vi läser "Argumentation och debatt" är jag lite taggad.

Angående debatten så var jag lite besviken. Även om den blåa sidan som representerades utav vår kära stadsminister vann som alltid enligt mig (han är min favorit-retoriker) så fastnade debatten ofta i teknikaliteter och det var inget bra driv. Jag ger inte mycket för Sahlin och framför allt inte hennes politik. Jag har svårt för  att hennes enda alternativ är att höja bidragen (t.ex. akassan) istället för att komma med konkreta lösningar hur vi ska öppna upp arbetsmarknaden i Sverige.

Det är jobb som människorna som står utanför behöver och ett jättebra iniativ från blå sida är ju dessa slopningar utav arbetsgivarskatten och likaså att på olika sätt underlätta och ge cred till företag som anställer ungdomar under 26 år. Något som jag förstås tycker är särskilt bra (med tanke på min mor) är ju stödet för bemanningsföretag de ger från regeringen eftersom bemanningsbranchen ger både ungdomar men även äldre (t.ex. nära pensionsåldern) möjlighet att arbeta och skaffa sig ett nytt jobb då det inte alltid är så lätt på arbetsmarknaden.





Lunarstorm i mitt hjärta?

Lunarstorm. Tänka sig att det finns kvar. Hur kan det inte ha fallit efter den stor facebook-hysterin som är ett fakta? Jag fick i alla fall ett infall nyss efter att ha läst en gammal väns blogg att gå in på mitt gamla "lunar-krypin" och läsa gamla Dagboksinlägg (kallas tydligen för blogg nu.). Jag har över 1000 inlägg som jag skrev från 2001-2006 och det är mycket nostalgi.


Jag kan säga att allt som står läser jag inte med glädje. Vissa rader gör till och med ont att läsa. Det finns många bevis där i inläggen på att jag varit ung och dum (kanske fortfarande är?) , att jag klantat till det, att jag mått dåligt och även mått jättebra men framför allt handlar inläggen om en massa människor som under dessa fem åren formade mig till den person jag är idag. Människorna jag träffade när jag var 13-18 var otroligt betydelsefulla och även om alla relationer, vänskaper, förhållandet inte slutade gott (vilket vissa såklart även gjorde) så är jag idag, såhär två år senare så glad att jag träffade varenda en av dem.

Ett intressant liv?
Man kan läsa om allt från när jag 13 och sprang i frikyrkor dygnet runt, när jag var 14 och mer kajalsminkad än Broder Daniel himself, när jag var 15 och hängde med min dåvarande kärlek i raggarkulturen Nerikes Kihl, första riktiga fyllan, sommaren till gymnasiet som tog med sig mycket, mina underbara gymnasieår på Risbergska, sommaren på malta med Elin, åren med Per, familjebråk, hemmafester, resor, ångest och en massa kärlek.

Jag hoppas att lunar aldrig tar bort min användare för jag tror ibland att det är bra att gå tillbaks. Stanna. Andas. Bara vara och tänka på allt man faktiskt varit med. Om alla människor som format en och alla människor som nu finns hos en. Förlåt lunar att jag inte är er trogen men snälla ... ta aldrig bort mina minnen.



Kladdemmis

Fint väder idag och bra humör. Jag fick svar på alla frågor jag sökte över telefon så jag slapp betala biljetter till Götet vilket var bra men tråkigt då jag saknar Fanny och hade velat träffa henne. Iaf så efter samtalet känns allt inte så fruktansvärt hopplöst längre, än är allt inte löst men det mesta kommer gå att fixa och tillslut ska jag väl få den examen jag vill ha ♥ Mattias och Daniel var nyss hemma på lunch och jag blev beordrad att baka lite kladdkaka till dom sen. Så det ska bli mitt nöje efter jag pluggat och läst alla sidor jag måste inför torsdagens seminarie.

Jag sitter och över på bröllopssångerna inför den 8/11 då Paulina gifter sig. Det är ju snart¨! Tänk att det är ett helt år sedan hon frågade mig om jag ville sjunga. Det ska bli riktigt roligt. Världens vackraste låtar har dem valt.



Way out west

Jobbar. Sen ska jag västerut i landet. Till min bästa. Jag ska faktiskt göra en tur till Göteborg med tåget imorgon med och prata med en studievägledare ang. min röriga framtid. För rörig är den. Men det är ju bara för att jag vill att allt ska bli så bra. Det kommer lösa sig. Det är så många val, många måsten, många viljor och mycket grejjer som ska kollas.

Innan tåget går 19.10 ska Elin bjuda mig på kladdiskaka. Det blir gott de. Jag ska träffa Fanny imorgon i Götet också. Kanske ta en promenad eller fika. Det är ju helt sjukt, det är redan mitten av oktober och snart har halva tiden gått på den här nedrans distansperioden. Och ja, just nu gör jag allt för att slippa en sådan period igen.




Slutet gott? Nej..

Ensam i soffan efter en mycket bra helg. Mys hos Lasse och William, Sverigematch i Sthlm igår, husdjursmässa idag med Daniel, lilkusin Gustav & Linnea sedan firande av Daniels mami och sist har jag jobbat. Helgen har varit så himla bra men underbart är kort och denna helg slutade lite annorlunda.

Min kära cykel blev stulen nu ikväll efter jobbet.
Ja jag orkar inte kommentera, den här veckan
chockar ingenting mig. Det är tragiskt.



Sittningen 2008




Underbara helg



Gårdagen var verkligen helt sjuk! Om jag var lycklig över tentan och kalendern så kan ni tro att det inte blev värre när jag kom till Friskis och någon hade lämnat tillbaks mina älskade stövlar! Förstår ingenting, men där stod dom bredvid min "borttappade-lapp". Så jävla bra. Efter Friskis åkte jag till Peters studio och mitt i all Feel-good-anda skrev jag en låt som vi sen började spela in. En låt jag haft  i huvudet jättelänge. Undebart bra tror jag slutresultatet blir, då ska jag skaffa mig en Myspace så ni får lyssna där.

Snart kommer min älskling hem och då ska vi äta Tacos hos Lasse och William. Imorgon åker vi till Stockholm bara han och jag, ska se på Sverige - Portugal. Vi blir blir bjudna på resa + mat och biljetter av Svenska spel. Det blir mys. På söndag ska vi även hinna med Hundmässa på coventum och sen fira Daniels mami.

VG!

Jag är så jävla lycklig! Jag fick VG på tentan (Det är högsta betyg på universitetet). Jag är så jävla glad! Vi fick tillbaks den helt oförberedda idag och det var längesen jag var så glad. Både jag, Elin och Anna fick VG så nu är vi kaxigast och stoltast i stan. Dessutom så ett extra plus har Elin haft min älskade kalender hemma hos sig vilket också gör mig aslycklig. Min kalender!


(Stoltast i stan. )

En tanke / En dröm / En förhoppning

En tanke. En väldigt outvecklad sådan. Men fortfarande en tanke, en fantastisk sådan. Mycket ska kollas och mycket ska checkas. Ekonomin är checkad och avprickad i alla fall. Alltid något. Men det är långt kvar och jag är alltid väldigt optimistisk medans Daniel är realistisk men dock positiv till det. Jag vill och jag behöver det. Mest av allt.

Thailand - en månad.
18/1-18/2 Hur bra vore inte det?
Backpacka runt mellan öarna.
Bara vi två i en månad. ♥


Dee + hustrumisshandel?


(Bilden är tagen från avsnittet där han var i Barca - ett toppenavsnitt vi såg 2 ggr.)

Jag blev lite ledsen nyss. Läste på Fria Nyheter - nyss att det är Papa Dee , Daniel Wahlgren som sitter häktad för hustrumisshandeln i Stockholm. Det är fruktansvärt! Självklart är det hemskt vare sig det är inte offentlig person eller inte MEN jag är ett sådant fan av Papa Dee då han har en fruktansvärt musikalisk sida som få har fått se. Man kunde följa honom i Pappas kappsäck på Svt i vintras och jag och Daniel såg vartenda avsnitt. Han är så grym! För mig som älskar Reggae och dancehall är han verkligen en inspirationskälla.

Självklart är detta inte bekräftat men det känns som att det ligger mycket sanning i nyheten på hemsidan och det ska mycket till för att man ska publicera en sådan skandal om det inte är sant.

John Blund?

Lunchade med mami och Papi på Wobbler. Jag brukade älska deras mat. Men nej tusan, det blir oftare och oftare som deras mat känns halvfärdig. Så nästa gång får det bli något annat. Min kära mor var snäll och gav mig pengar till ett par nya stövlar eftersom de andra inte dykt upp. Hoppas samma modell finns kvar på Bianco.

Jag måste förövrigt hitta ett sätt att somna på om kvällarna. Av någon konstig anledning så somnar jag verkligen inte och det är verkligen mer än en vana än att undantag. Vet inte om jag är för stressad och inte kan slappna av men sova går iaf inte. Det tar minst 2-3 timmar innan jag får någon sömn alls. Förstår ingenting. Detta sker dock bara när jag inte sover med D. För är han där bredvid mig då somnar jag på stuts. Det måste bli ändring. Snart.







Hejja mig.

Jag är glad idag.
Jag är trött på människor som försöker stjäla min energi med deras dåliga humör (jag syftar inte på folk runt omkring mig som har en eller två dagar dåliga). Jag avskyr att jag störs av dem och vill faktiskt bara vara glad. Det är inte mycket som går åt rätt håll just nu men det kan ju bara bli bättre så jag tänker vara glad och positiv : )

Ikväll är det sittning på frimis och det ska bli så himla roligt. Jag har längtat så länge och jag tänker inte låta någon förstöra den kvällen. Häromdagen kallade någon mig för LAT, om det var seriöst eller inte vet jag dock ej MEN lat måste väl vara det sista jag är? Jag pluggar helfart, jag jobbar 15h i veckan minst, jag sjunger i band, jag tränar regelbundet minst 2 dagar i veckan och jag har en pojkvän jag pendlar till i Skövde.


Det sista jag är är lat.
Sådäså. Nu ska jag ha världens bästa dag.


.....

Hos mamis familj i nya huset. Jag tänkte övernattta här då jag börjar 08.15 imorgon bitti. Min första dag på jättelänge som jag ska jobba heldag. Det ser jag inte fram emot alls. Men sen är det sittning som gäller. 18.00 börjar förfesten, då ska vi skriva sånger till faddrarna och allt möjligt roligt. Sen ska vi vara på Frimis 19.30, hej&hå vad mysigt vi ska ha.

Ikväll har jag hjälpt lillebror med svenskaläxan och även spelat Buzz med honom. Han är världens goaste, min Wille. Om någon förövrigt kan komma på ett ställe där min kalender kan gömma sig så hojta till! Jag behöver den mer än någonsin.




Även om..

Även om det är en bitterdag så räcker med att höra Daniels röst i telefonen, som förklarar att allt blir bra. Att det bara kan bli bättre nu. För just nu går inget som jag vill. Allt talar emot mig. Men jag har nya planer. Jag har precis presenterat dem för Daniel och jag hoppas denna ska fungera bättre. Allt kommer lösa sig. Jag ska lyckas. Jag ska!




Skaffa dina egna skor tack.

Jag är så arg och ledsen. Mina älskade, nya, fina stövlar har blivit stulna på Friskis idag. Jag var så klantig och fick inte med mig mitt hänglås ditt idag och tänkte att det står ju ändå typ 100 par skor här så jag gömmer mina längst in i hörnet. Det är väl ingen som snor dom. Men se på fan, det var det. Och jag fick gå hem i träningsskorna. Kanske tog någon fel? Men då borde det ha stått ett par liknande kvar och det gjorde det inte.


Så varsegod. De var helt nya. Jag får skylla mig själv. Hoppas du njuter av dom för jag kan sätta tusen spänn på att de inte finns kvar den modellen när jag ska dit imorgon och köpa NYA! Men förövrigt var det grymt skönt att träna idag faktiskt. Jag hade Sofie med mig och allt är tusen gånger roligare då.




GALEN!

Jag blir galen! Jag är så arg på mig själv. Jag kan inte hitta min äskade kalender. Den är mitt allt! Hela jag finns där i. Reptider, föreläsningstider, tentor, inlämningsdatum, jobbtider, möten, - ALLT ni kan tänka er. Och jag blir galen för att jag inte har någon aning om vart den är. Mobilen, kalendern, nycklarna och plånboken - det är sådant man inte tappar bort!

Jag blev så arg att jag hoppade träningen idag - kände mig inte alls sugen. Men nu fick jag ångest över det med. Hej onda cirkel? Ja. Men iaf, jag får träna imorgon innan jobbet. För egentligen vill jag träna. Tycker faktiskt det är rätt kul.


Måndagsbarn?

Måndag igen.

Vissa dagar känns det alltid som om det är. T.ex. måndag och torsdag.  Men det blir en bra måndag idag. Jag har två nära födelsedagsbarn som fyller år idag. 12 och 21. Lillebror och Elin. Hoppas dom får världens underbaraste dag båda två. Ska bli mysigt att komma hem till mamma och fira med släkten ikväll. Sedan mysmat på Indigo. ´Pappa ringde igår och berätta att han kanske har biljetter till Sverige-Portugal landskamp på råsunda lörda åt mig och Daniel. Vore så himla mysigt! Pappa är bäst. Helgen därpå ska vi ju ha en hel myshelg och åka till en sommarstuga och låsa in oss med att elda i spisen, dricka vin, laga god mat, gå promenader och titta massa film.



Imorgon börjar nästa delkurs i Retorik A. Debatt och argumentation. Det ska bli riktigt intressant. Det kommer nog bli en bra vecka. Jag ska jobba ikapp endel timmar jag missade förra veckan så att det blir lite pengar nästa månad.


tack.

(Jamen förlåt att jag tjatar då.)
Men fyfan vad jag älskar dig.
Tack för världens underbaraste helg.



Rödvin, pizza, mys, utgång + One tree hill

Älskling står vid spisen och lagar hans egna hemmagjorda Lasagne som är bäst i världen. Medan jag klurar och klurar massor över vad jag ska söka för kurser till våren och hur jag ska få den ultimata examen. Det enda vettiga vi gjort idag är att storhandlat på Maxi och det kändes lite tråkigt - för jag saknar studerna när vi kunde storhandla tillsammans hemma i Örebro när man visste att vi båda skulle äta av maten och så. Nu köpte ju Daniel bara mat till sig och jag får åka hem och handla min egen. Det är inte alls lika roligt.

Hursom var gårdagen hur trevlig som helst! Och visst hamnade jag på krogen tillslut i alla fall. Efter mycket tjat gav jag med mig. Bogrens salonger var bra. Daniels klass är hur rolig som helst så det var en bra kväll. Ikväll blir det tvmys, har handlat hem hallomi-ost (Stavas?) som är min favvo. Imorgon går tåget till Örebro runt lunch. Träning och firande står på schemat.





Skööööövde

Mysig dag, lugn dag, uppvilande helg. Men ikväll blir det lite fest iaf. Jag ska följa med på förfest hos Daniels klaskompis, Peter. Men med ut ska jag inte, jag har inte råd och behöver vila upp mig. Så de får allt gå ut utan mig. Imorgon ska jag tvinga iväg karl´n på en långpromenad. Sen måste jag hitta 12årspresent till lillebror. Måndag kväll ska vi föresten gå ut och fira Elin som fyller 21. Jag får bestämma ställe eftersom det bara är jag som känner till stan. Och gissa vad det blir? Indigo såklart. Världens mysigaste, världens bästa ställe. Det kommer bli bra.


REGGAE!

Vilken mysig morgon! Vi har legat och dragit oss jättelänge. Igår blev det rödvin och pizza framför Idol. (helt rätt brud åkte ute förövrigt). Nu på morgonen har vi legat i sängen och kommit på massa hundnamn (eeeh lite i förtid såhär.) och min idé är att vi ska köpa hund till sommaren. Det låter väl bra? Det enda tråkiga är att D är så realistik medans jag bara är optimistisk men det löser sig alltid. HEJJA MIG! De hetaste namnen just nu är Reggae, Elvis, Alfons och Vincent.

På tal om något helt annat så är det sittning på onsdag - vilket betyder att vi nollor ska bli ettor. Det blir kul! Jag tror det får bli att jag använder någon av min svarta eller min rosa coctailklänning. Någon ny har jag tyvärr inte råda att skaffa mig :(


(Gustavplutt - jag saknar dig. Kom hem till oss och lek!)

Vänskap.

Jag pratade med Matilda, min Tilly förut. Och det är så skönt. Jag citerar henne "Tänk vad skönt det kan vara att höra någons röst". Och jag håller med helt och hållet. Jag saknar henne och jag saknar att bo i samma stad som henne. Även om vi inte sågs jätteofta i Sthlm så var det ändå lättare än nu. Men nu har vi bokat in en helg i november som hon kommer ner till mig. DÅ ska vi mysa, dricka vin, dricka tee, prata, kanske ta en drink ut, promenera och bara ha det bra.
Sen i jul åker jag till henne och mellandagsshoppar. Min tilly.

'
(Vi två, sommaren 2006. En av de galnaste somrarna i mitt liv.)


If you´re not the one

"I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you're the one I build my home with
I hope I love you all my life"

D Bedingfield / If youre not the one

EN goding tack!



Jag ska iaf tjata på D om att vi ska skaffa en sån här goding (Staffordshire bullterrier) när vi strukturerat vår tillvaro lite och sett vart vi hamnar tillslut. Dvs. om typ ett år eller så. OH jag vill ha den! D blir inte så svår att övertyga, det var ju han som fick mig att inse hur mysigt det skulle vara. Men nej, det blir inte än.

Över.

TENTAN är över. Nu kan jag lova er att skriva om allt annat än den förbaskade tentan. För nu är den över! Och det kändes bra. Faktiskt. Det är nog inget VG men det måste vara ett godkänt, annars förstår jag inte hur de tänker/rättar. Efter tentan åkte vi brudar upp på pitchers, åt lite och drack ett glas vin. Mycket mysigt. Alla mina kära lämnar staden Örebro för sina kära i andra stader nu i helgen - och så har jag också gjort. Nu sitter jag i Skövde och väntar på att D ska komma hem från innebandyn.

Jag fick lite ångest häromdagen när jag insåg att man ska söka ny kurs inför kommande termin redan om 13 dagar. EH JAHA? Jag tror iofs att jag vill jobba heltid innan jag sätter igång plugget på allvar MEN jag måste ändå söka för att ha en reservplan om så inte blir fallet. Speciellt i Göteborg om vi nu skulle kunna hamna där. Önskedröm?


Sådärja...

Det känns bra. Jag har sovit tio timmar inatt, fler timmar än vad jag sovit de sista nätterna tillsammans. SÅ SKÖNT! Nu sitter jag och småmumlar några begrepp, ska snart äta frukost, packa klart och vid tjugo i ett äta lunch med Anna och Elin i Forum. 19.10 går tåget, tåget till min älskling.




1 dag kvar

Jag lever, andas, äter och sover RETORIK. Inte ens ett dygn kvar tills tentan och det börjar kännas bra. Jag är faktiskt nöjd. Och jag är så jävla glad att jag har haft Elin här ikväll, typ precis som alla andra kvällar. Vi är ett bra team.  Nu ska jag titta klart på Idol och sen ska jag smyga över till Erika och kolla säsongspremiären av Greys Anatomy. Underbart!

Imorgon efter tentan blir det ett glas vin med brudarna och sen direkt till tåget som går mot Skövde och min babe. Vi ska ha en underbar helg. Bio, gå ut och äta, mysa, sova länge och bara ha det skönt.