Lite nöjd, och ovanligt glad.

Sitter i sängen och ska snart skriva klart en retorik-uppgift. Jag måste stänga in mig här för annars kommer jag på nya saker att prata med Sebastien om hela tiden. Jag har varit på ett konstigt humör hela dagen. Konstigt och bra humör som fått mina kollegor att skratta för jag har varit så speedad. Sådana dagar trivs jag. Jag har precis skickat iväg en kandidat-presenation till en kund (beställningen kom för två timmar sedan och vi har redan presenterat kandidat!) och är allmänt nöjd med mig själv.


But baby when I see you, you see me.

Imorgon är det den 16e Oktober. Inte så väldigt märkvärdigt kan man tycka men ändå ett datum som etsat sig fast i minnet. Jag blir glad när jag tittar tillbaks i bloggen, två år bakåt till 16e Oktober 2010. Det var en bra dag.
 
Idag, nästan exakt två år senare, sitter jag här i soffan och småfnissar åt att jag om inte ens 8 månader har bytt namn. Inte är Emma Iggström längre. Dessa 8 månader kommer gå fantastiskt fort, det är jag säker på - lika säker som att dessa två åren har varit de bästa i mitt liv. Emma Sofia Ehnevid. 
 
 


17.10.2010, tagen av Sofie. 

Höstmagi / Sagan om oss två

Skulle helst av allt låta bli att lämna mitt hörn i soffan men en sammanfattning av Retorik-avhandling ska skrivas och avklaras. Jag ska fixa det. Bli klar med det. Lämna in uppgiften. Glömma bort att den fanns. Helst innan Sebastien kommer hem igen från träningen. I bakgrunden går Sarah Dawn Finers nya album, "Sanningen kommer om natten" (rekomenderas starkt!). Duetten "Sagan om oss två" tillsammans med Salem Al Fakir är precis så bra som man tror att den ska vara. Lite höst-magiskt sådär.

 

Det som saknades?

Turen till Paris innehöll inte bara cafèbesök, sightseeing och dans. Och även om vi mestadels njöt av tiden på franska små gator, sipprandes på cafè au lai så innehöll resan också kurs/vidareutbildning för hela Academic Work Norge.

I fredags hade vi bland annat en halv dags föreläsning kring ämnet "Sociala medier", något som verkligen fångade mig!
Henriette och Erik (förövrigt, ett nyförälskat - fantastiskt inspirerande par!) pratade om hur vi både som privatperson och i arbetslivet kan utnyttja de sociala mediernas framfart på bästa möjliga sätt. Hur vi med hjälp av dessa tusentals sajter kan framhäva oss själva på ett personligt men fortfarande professionelt sätt - vare sig vi är jobbsökande, lyckligt anställda eller bara vill sätta något form av avtryck. 


Så här är jag nu igen, redo att ge bloggen ytterligare ett försök. Jag ska hitta en struktur som fungerar. En balans och massvis av inspiration - sedan är jag tillbaks. Kanske var det här precis vad jag, mitt Twitter-konto och bloggen behövde. 



(Bild: Erik Eskedahl om Sociala medier) 

15.10.12

Jag ser helt förskräcklig ut (alltså, verkligen förskräcklig) och regnet vill inte sluta ösa ner, men det gör inte så mycket. Jag har spenderat mina sista fyra dagar i vackra Paris med kanske ännu vackrare kollegor och även fast tripen har varit bra på alla sätt och vis så är det en överlägsen känsla att landa hemma på Kirkegata igen. Känslan att komma hem, krypa ner under filten, spendera kvällen med den man gillar bästa och sedan sova första ordentliga natten på flera dagar är inte fy skam den heller. Jag ser fram emot en kväll med Tv4-play (X-factor, I love you) och Revenge säsong 2.