Mys i mitt hus





(Såhär ser mitt fina julpyntiga vargdagsrum ut nu. De fula stolarna är dock bara tillfälliga för kvällen.)


Vi har bakat lussebullar, jag och Elin.



Mys. Nu kommer snart 12 retoriker instormande. (+ lisen.)

Charader hos mig.


Och så skakar vi igång kvällen.. den andra av två kvällar i rad.


Snygga brudar med en snygg bock.



Vi lekte charader, för kul! Gissa vem Pelle skulle imitera...?


Ola och Erik.


VI brudar gissade tydligen rätt.!


Ola skulle imitera en taliban.


Jag snodde Pelles glasögon, snitsigt va?


Erik gjorde de massa. Jävligt preppy.

Första advent

Första advent.
Hade faktiskt tänkt mig att gå till kyrkan. Men nej, så blev det inte. Ush vilken dålig karaktär jag har. Hamnade på Klaras inatt, träffade himlans mycket folk jag inte sett på år och dagar. Bla. Alva och Moses. Mycket trevligt. Och när jag sen skulle ta en taxi hem till mami - då satt min kurskompis där och körde (aka. Kaffemannen!), inte visste väl jag att han var taxichaufför.

Idag ska jag och Elin förbereda julbak hela dagen. Ikväll 20.00 kommer folket.
Hoppas det blir en bra kväll - de senaste två kvällarna har tamme tusan varit konstiga.



Snygga människa.



Fast helst av allt hade jag velat vara hemma och kramats med dig.

Ett lite mer sansat inlägg

Jag gillar mina "mitt-i-natten-full-på-vin-inlägg". De är då sanningen kommer fram. Då blir jag en sanningssökare. Efter jag skrivit ned nattens berättelser så åt jag julgifflar i sängen och tyckte att de var svårt att få någon ro och somna. Somnade kanske vid 03.30 och vaknade redan 09.00. Dagen har spenderats på Marieberg med mor och morbror.

Skäms gör jag. För idag handlade jag den andra klänningen på två dagar. NI ANAR INTE HUR FINA DOM ÄR! Men någon ska tillbaks, jag måste vara bestämma vilken. Imorgon kväll blir det Glöggmys hos mig med klassen. Jag och mamma + lillebror julpyntade och styrde så fint i lägenhet. Riktig känsla där nu!

Det verkar bli en tre-dagars-utgångs-helg. Herregud, vilket liv. Men de blir bra. Hittils har det varit billiga utgångar. Jag antar att ni precis som jag väntar med spänning på kommande natts sanningar. Det kommer. Promise.


(I brist på passande bilder - en bild som togs för exakt 2 år sedan. Martins pannband, vilka minnen.)



Poose



(Jag sa- jag är bara med om vi gör en oseriös bild,  HA! Var det din mest oseriösa poose Elin?)

Dryg, drygare, drygast.

Fascinerad över mina tidigare val.
Klockan är 02.15 och kommer på alla smarta saker nu.
Såhär. Jag minns drygheten, ikväll såg jag den igen.

Vilket jävla stolpskott.

Fredagsplaner.

Helt lediga fredag! Hur fint är det inte? Jag älskar att mitt liv som student innebär att jag har helg från och med Torsdag morgon 10.00 enda fram tills tisdag morgon 10.00! Världens längsta helg. Dvs. jag går bara i skolan Tis-Tors. WEY!

Lis och Elin var här igår kväll, glöggtee och mys. Idag blir det hämta lite grejjer i skolan, hälsa på Lotta och Gustav, ett snabbt besök på vårdcentralen för att sista landa hemma och göras i ordning för kvällen som kommer sluta på Kåren. Det ska bli riktigt kul. Det var längesen jag var på Kåren och enligt mina källor ska många dit. LÖÖÖÖN!

På resefronten just nu går det både bakåt och framåt. Thailand efter jul är på tok för dyrt, vilket känns fruktansvärt trist för det funkar ju inte riktigt att jämföra Gran Canaria med Thailands stränder, men iaf. Jag måste bort så någon typ av restresa ska det bli. Jag behöver värme!






PUCKON

Människor är bra konstiga.
De visste jag sen innan.
Kom med något nytt.


Men att follk gör dumma saker, folk som jag känner, folk som brukar vilja mig väl. Vad fick ni ut av det? Konstigt beteende. Men Emma är ju snäll, dömer ingen, blir inte arg , förlåter och förlåter igen. Tur nu har, som har en kompis som mig. Just ja? Var det mig ni hade gemensamt? MIG? Gud vad bra. Smart jobb.

Saknad i julmyset.

Det är så fint här ikväll.
Fint men ensamt.
Älskling kom hem och
mysa i vår fina lägenhet.


"A thousand miles seems pretty far, but they got planes and trains and car. I´ll walk to you if I had no other way."


Julmys.

Dagen har spenderats i skolan. Höll lite tal och det gick bra. Hej&hå vilken lättnad det är när man gjort det. Efter det tog jag med mig Elin och Lisen upp på stan för att fixa och trixa lite. Framför allt så var planen att införskaffa Julpynt hem till mig, och himlans vad jag shoppade! Hela mitt hem ser ut som en Hemtexbutik. JAG GILLAR`T!



Blev även en svart klänning inför morgondagens utgång.
Kanske även blir en söndagsutgång? Det vore bra.
Sundays my favourite. Björnstugan är bra skit.




HA! Ensam tjej? Plättlätt!

Sitter på morgontåget från Skövde mot Kumla (pappa är snäll och hämtar mig där.), dricker lite morgonkaffe och lyssnar på Volbeat. Dagen kunde inte ha börjat bättre. Förutom det lilla fakta att jag inte kan mitt tal så bra som jag skulle önska att jag kunde. Tänk att det ska vara så svårt...

Fick precis mail från Micke (bandledare) som frågade hur det skulle kännas för mig att vara enda tjej i bandet i fortsättningen (eftersom Charlotte har slutat. Dock har jag aldrig repat med henne!) då de har tänkt att ta in Christoffer Lindell som en till kille, alltså blir vi en tjej och två killar. "Känns det ensamt på rep, gig, fester osv. Emma?" Ha! Det är ju underbart, jag är en hemsk människa - men jag är så mycket hellre ensam tjej med ett gäng grabbar/män än sjunger med en tjej jag inte känner - och som jag inte klaffar med. Detta kommer bli toppen!

I februari har vi bandfest på Stora Hotellet, Elite vilket innebär att vi bjuder in ALLA våra nära, kära, bekanta och vänner på en spelning där vi spelar hela kvällen och i biljetten ingår käk. Detta bara för att vi i vanliga fall bara spelar på privata tillställningar och företagsfester, ni måste ju också få en chans att höra och se oss! Wiho.




New York. - M Horn.

"Och fast vi båda vill, mer än någonting annat.
Så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest
när man släcker en annan."



Önskelista? MOI?

Nyvvaken. Helt sjukt att jag kan sova så mycket och så länge. Daniel är i alla fall sjuk nu, ingen chock direkt. Jag måste snart upp på stan och köpa lite nödvändigheter. Talet blev klart på en timma igår kväll, jag är nöjd. Ingen jävel kan ju påstå att det är enkelt att spegla en liten flicka som fick se sin mamma bli våldtagen för sju år sedan. Huuah.

Daniels mamma har bett oss om önskelistor. Det kändes tidigt, men jag insåg att det är det ju inte. Jag minns för bara några år sedan när jag skrev min lista i början i november. Jag kommer alltid bete mig som en liten fyraåring när det börjar lida mot jul. Jag hoppas den här julen blir bra... (Kan jag skriva det på önskelistan?)



(På tal om inget. Har jag sagt att de blir IDRE på nyår? Bilden ovan är från växjö, Nyårsafton förra året.)

"Musik med nerv i ".

Daniel har fått mig att lyssna på en tjej som heter Melissa Horn , och förlåt världen - jag vet att jag är sen. Men nu är jag kär. Kär i hennes musik. Vilken tjej! Och vilka texter. Vilken helt fantastisk röst. Jag mår så bra av ny musik.  Jag har fått frågan några gånger : "Emma, du som sysslar med musik och sånt, vad tycker du man ska lyssna på?".

Helt klart en sjukt svår fråga. Men jag svarar alltid "Musik med nerv i." Det är den enda jag vet. Att jag lyssnar på musik som har nerv i sig, som rör sig framåt, som behöver bli sjungen/spelad och som har ett budskap som måste fram. Som har en text eller melodi som förmedlar en känsla och att man kan höra i rösten som sjunger att "Detta måste fram.."

Det kan låta flummigt. Men Melissa Horn är ett praktexempel på en artist som gör musik med nerv i. Det kräver inte djupa texter, svåra kärlekslåtar eller krångliga melodier. Nej det kan vara allt från Winnerbäck till värsta partydängan. Det är mitt mål, att alltid förmedla nerv och sjunga med nerv i sångerna jag förmedlar.

Här är hennes
myspace och här är en videofilm med hennes låt En famn för mig.






Kidnappat 22åring, Ludvika.

Sitter på tåget mot Skövde. Varit på lunchmöte idag angående nya jobbet som jag inte än avslöjar vad det är. Men det känns väldigt bra. Nu ska jag hem till D och plugga, skriva lite tal och sova ut imorgon bitti. För att berätta något helt stört så kan jag säga att jag sitter mitt emot en kille som just nu berättar för alla i kupén om sin kompis som troligtvis blev kidnappad i Ludvika natten tills i lördags. Det är så hemskt! Jag länkar en bild på killen som är borta här under.


Broken hearts all over.

Men gud vad folk gör slut!
Gör slut och separerar.
Överallt.


Ska det vara så fruktansvärt svårt det här med kärlek? Jag tror ju på livslång kärlek. (Patetiskt och naivt? Gärna för mig.)
Är det kanske bara jag som fortfarande gör det? Jag kanske bara är dum. Just nu tar alla "Oh-dom-där-två-kommer-aldrig-göra-slut"-förhållandena faktiskt slut! De där människorna man trodde alltid skulle leva vid varandras sida.


"Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans. Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi tillslut har blivit sams. "



Jul, Jul, Jul...

Helt klart på bättringsvägen idag. Känns som om jag faktiskt kan andas, och det skulle man ju kunna se som ett plus. Jag har lite att göra idag trots att jag valde att inte gå till skolan. För det är "hemma-fixa-grejjer". Ska bland annat skriva ett nytt CV, det tycker jag är riktigt roligt så de gör inget. Sen ska jag även skriva ett tal ur ett våltäks-perspektiv. Säger inte mer än så. DET ÄR SVÄRT!

Imorgon tänker jag i alla fall vara helt frisk för då behöver jag gå på föreläsning OCH handla julpynt och julsaker på HEMTEX där jag tydligen har 40 % den här månaden ut. Hur fint är inte det? Det behövs. För på söndag är det första advetsmys med frivilliga från min klass här.

En månad tills julafton idag. Hur stört är inte det? Bilden nedan är förra årets julbord.








Kusinkärlek.


(Maj 2007)

Tänk vad mycket dumt vi gjort ihop, men tänk också vad roligt vi har haft genom åren. Tänk att jag faktiskt sett henne växa upp från att vara en pojkflicka som älskade bollsporter och att leka kull på gården utanför oss, till att bli världens snyggaste norrlänning, som hon nu är. Min Malin. Jag är så glad att jag har henne. Det är värdefullt att ha någon i ens egen släkt man står så nära. För vi kommer ju liksom aldrig bli av med varandra, hehe. Tills döden skiljer oss åt.

Hon har varit hos mig ikväll och vi har konstaterat att det nog ligger i släkten att vara krävande. Vi är nog inte så lätta att ha att göra med. Vi funderade på varför vi inte föddes till sådana där enkla tjejer som sitter fint, ler vackert, säger tack och aldrig tar för mycket plats. Vi är i alla fall inte sådana. Men vi är nog ganska bra ändå. Min malin, hon är bra hon. ♥

Ensam.

Ensam i lägenheten. Och jag gissar att jag är på bättringsvägen. Fan vad ensam jag känner mig! De är vinter nu, på vintern ska man inte vara ensam. Man ska sitta under en filt med den man älskar, dricka varm choklad / tee, prata om julen som är på väg och pussa på varandra (om man inte är ett förkylnings-äckel!) ... och min Daniel åkte precis. Fan.

Idag har jag förmått mig att prata iaf. Det är ett plus. Jag har knappt öppnat munnen på hela helgen. Vi har pratat önskelistor och sådant som vi ska köpa när han flyttar hem. Det är sjukt att om 3,5 veckor har våran jobbiga tid som inneburit 4 olika distans-konstellationer tagit slut. Då ska vi äntligen bo tillsammans, på riktigt - utan förbehåll.

Min älskade kusin kommer ikväll.
Vi ska se på "Ensam mamma söker".
Min Malin. Henne har jag saknat.



För säkerhets skull


Jag är äckligast i hela världen.
Nu vet ni de.



För säkerhetens skull visade jag Daniel ett foto på mig för att han skulle minnas hur mitt "vanliga jag" ser ut. Dvs. inte den Emma som inte lämnat sina mjukisbyxor (Kärleksdödarna?) på nästan tre dygn. Han sa att jag var söt. HA! LÖGN!


Underbara lördag? Njae.

Lördag kväll och jag ligger insvept i ett täcke i soffan omringad av näsdukar, varmt teevatten, godis, tidningar och på tv:n visas min älskade tonårsklassiker : Bring it on. Dock måste jag erkänna att den inte är lika bra som jag minns den (kan det ha med att göra att jag var 14 när jag såg den sist?). Hursom, pappa är min klippa. Kom nyss hit med lite sushi och vix blå halstabletter till mig.

Daniel spenderar kvällen hos Gustav och Lisa. Fotboll står på tv-schemat. Och jag klandrar honom inte, stackarn har suttit hemma med mig i två dagar nu förutom när han tränat. Skönt för honom att träffa några icke-nysandes-människor. Blir han inte sjuk efter dessa fyra dagar med mig måste han ha världens bästa immunförsvar. Vilket iofs inte skulle chocka!





Känslolös?



En gammal klassiker som ska väcka minnen. Men jag känner inget idag. Känslokall Emma? Det är högst ovanligt. Kanske har förkylningen proppat mig hjärna med bomull som gör att jag inte når känslorna. Det är så vackert ute med snön. Jag vill vill vill känna idag. Jag behöver vara liten och ledsen. Men det går inte.

Undrar vad ni tänker nu. ("Är det något som är dåligt? Är hon olycklig? Är det något med Daniel? Något med familjen?") Jag vet för jag är precis som ni. Nyfiken tror jag det kallas. Men jag kan stilla ert behov, nej jag mår bra. Inget har hänt. Men damn, vad skönt det skulle vara att gråta. Jävla förkylning.

November = förändringar?

Okej, jag är lite bättre. Men jag vill vara helt frisk. Jag har sjukt svårt att andas genom näsan och känner mig fruktansvärt äcklig. Som pricker över iet så låter det även som om jag svalt en skata/kråka/fågel. Jag låter hemskt! Tanken är i alla fall att försöka få analysen klar idag. Elin och hennes vän Madde skulle titta förbi. Att dom vågar! Men de är sött. Stackars Daniel får knappt röra mig när vi ska sova, jag bara puttar bort honom när han försöker hålla om mig. Jag klarar inte av de när jag känner mig äckligast i världen. (Kan man få ett sådant pris kanske?)

Förövrigt, de verkar som om November är förändringarnas månad. Precis som förra året så händer det saker man önskar inte skulle ske. Jag vill bara se att mina nära är lyckliga, de är allt som spelar. Blir det en konstig jul i år igen måntro?







Idol ikväll.

Det är Idol ikväll. Som alltid där jag befinner mig en fredagskväll. Och efter ikväll är jag helt säker på vilka två jag vill ha i final.




Vi kan börja med Kevin. Den underbara maltesen. Den människa som inte ser att han är en färdig artist på alla plan måste vara fruktansvärt korkad/obegåvad/tondöv/blind osv. Han är så sjukt sjukt sjukt duktig på att både sjunga, ta publiken, välja rätt låtar, leverera med känsla, beröra + alla småsaker som gör det så bra som tex. att ta kameran rätt och äga scenen med sitt kroppsspråk. Han är helt fantastisk på alla plan och är den som varenda gång ger allt och är bäst.


Sen har vi Robin. Killen är egen, har en underbar röst. Han har en känsla som få av de andra har tillsammans och han har en röst som skulle göra sig helt fantastisk på skiva. Han har kontroll på rösten och gör sällan magplask med dåliga låtval. Han käns stabil och till skillnad från de andra gör han faktiskt varenda genrer oklanderligt. Jazz, pop, rock, ballad, soul. Han är så fruktansvärt musikalisk och så fruktansvärt skön att lyssna på.


Jag hoppas Johan åker idag. De 16- tjejerna som röstar måste ha slut på pengar nu, han kanske är charmig men hans musikaliska begåvning kan inte jämföras med de andra tävlandenas. Tjejerna är duktiga, Anna har en fantatisk röst, men hon berör inte lika mycket som förut. Jag tror hon klarar sig utan programmet.

Utan dina andetag.

Okej, de är sämre idag. Jag hatar det. Jag som ville ha världens mysigaste helg med D, de är ju inte så roligt för honom att vara hemma och titta på när jag sover bort dagen - även om han tar hand om mig när jag är vaken. Dessutom skulle jag sjungit Nationalsången imorgon på Sim-SM men de är inte riktigt aktuellt. Jag får roa mig med Desprate housewifes-repriserna på tv istället. Och lite Cosmo att läsa såklart.

Min älskade Malin är ju också hemma i helgen men hon stannar tills måndag kväll så vi får ses när jag blir frisk.

 


Kvällen som gått

Daniel
Tvprogram
Pizza
Mys
Glöggtee.

Livet är ju inte helt förskräckligt iaf. Men imorgon blir det jag som ligger och kurerar mig hela dagen under ett täcke. Pappa är en snällis och kommer hit med apelsiner (vitaminchocker är bra!), tidningar och nässpray. TACK PAPI! Nu ska jag snart sova. Godnatt mina vänner, hoppas ni får en underbar helg. Elin älskling - utgång imorgon är inte troligt.



Sjukis.

SJUK! FUCK! Jag ville absolut inte bli sjuk (vill man någonsin det ?). Nu sitter jag och tycker synd om mig själv med täcke i soffan och alvedon. Det är sjukt hur allt kan bryta ut på bara några timmar. Jag kör med Daniel som vanligt när jag känner mig liten och klen, han får serva mig som mamma & pappa gjorde när man bodde hemma. Lite såhär:

Tee älskling?
Hämtar du vitaminbrus till mig?
PAPPER NU!
Kom och mys med mig!
TA HAND OM MIG!




Förkyld Förkyld Förjävlig.

Förkyld och inte alls på topp. Dock glad efter en fruktansvärt intressant (kan man säga så? ) föreläsning. Den hölls utav en av Nerikes Allehandas redaktörer som har examen i Retorik. Vi diskuterade bloggfenomet och varför bloggandet slagit så stort i Sveige. Vi analyserat allt från Blondinbella, Schulman-bröderna och Kenza men även allt mindre bloggar. Det var högst intressant och bloggidiot som man är går ju hjärnan på helvarv hela föreläsningen. Kanske därför jag är trött? Iaf så har ni Joakims blogg här (Det var alltså han som föreläste.)


Daniel lagar mat till oss, jag försöker få bort dagens arbetspass då jag känner mig alldeles för hängig och dessutom har insett att jag snart har tjänat för mycket pengar (CSN-idioti) för detta läsår. Så jag försöker ge bort det.


(Bild som inte går att reflektera till ämnet - dock är den rolig och elin är ju lika stor bloggnörd som jag.)

Insiderinslag äcklar mig.

Jag är inte bara glad ikväll (se nedanstående inlägg), jag är så fruktanvärt äcklad. Tittar på insider på trean. Dom gör otroligt intressanta inslag men detta tar priset. Precis som amerikansk tv så lurar de pedofiler på internet genom att använda en reporter som ser ut som 13 som lockbete och sen får man se hur killar/männen erbjuder tjejen alkhol och pengar för att få sex tillbaks. De sitter halvnakna och onanerar i webcameran och ja, de blir skapligt skrämda när Aschberg dyker upp sedan i tjejens webcamera. "Aschberg undrar om du brukar göra sånt här i webcam..." skrvier hon


Jag tycker så fruktansvärt synd om de tonårstjejer som går på sånt här, eller som bara drillar dit.. Osäkra tjejer med dåligt självfötroende, eller kanske bara dålig ekonomi. Vill ha komplimanger och behöver få känna sig älskade. Det är så hemskt och hade jag en lillasyster skulle jag låsa in henne.



Nya läsare..



Oj, ikväll är jag glad!
Jag blir alltid glad över att nya läsare hittar min blogg. Idag har en av Daniels närmsta kompisar hittat hit. Nämligen Mattias. Så himla trevlig kille, dock försöker han öppet ta med sig min D till Lidköping för att där skaffa sig jobb som brandmän. Hej&hå vad försök till övertygelse har pågått, försökt att övertyga mig. De har försökt lurat i mig en idealbild vårt liv där med hund, helt ny fräsh lägenhet och ett underbart liv nära sjön. OJOJOJ!... Sådant strunt. Vad ska jag göra i Lidköping?

Iaf Mattias, jag vet mycket väl att du skrev en blogg förut och jag tycker nu bestämt att du tar upp ditt skrivande igen. Jag kommer vara den trogen! Förövrigt så lovar jag en kladdiskaka så fort jag dyker ned till Skövde, Du får en låt tillägnad till dig så länge, jag vet du gillar den : )





Snart sambo igen..

Onsdag och jag fick precis veta att Daniel kommer ikväll vid nio. Men då är jag hos Lisen och dricker tee. (Flickor jag tar med mitt underbara glöggtee!) Så han får klara sig själv några timmar. Det är lite sjukt att jag snart är fulltidssambo igen, det är bara 3 ½ vecka kvar. Jag har ju vant mig vid att bo ensam men inget kommer gå upp mot att ha någon hemma när jag kommer hem från jobbet, någon att äta med - sova med - skratta med - leva med.

Oh jag längtar till jul. Jag längtar tills jag får köpa hem en julgran. Julpynta, det ska jag iofs göra redan nästa söndag då det är första advent. Då har jag även julmysbjudning för mina goa klasskompisar.


Intressen?

Jag har fått ett nytt intresse (en så kallad överdrift, dock). Frågesport med mina nära och kära. Vetgirig.nu är världens roligaste sajt. Man spelar två personer mot varandra och spelarna får bestämma ämne varannan gång, då har man tre ämnen att välja på men de finns 1500 ämnen. Sjukt kul grej! Bli medlem och utmana mig vet jag.. Retorikern är mitt namn där. Haha.

Kvällen är kommen och jag borde sova snart. Jag har sovmorgon imorgon visserligen men jag är trött efter en intensiv dag. Imorgon blir det till att vara effektiv, jag har jag skjutit upp träningen denna vecka och det måste tas tag i. Torsdagens utgång har flyttats fram till fredag, då blir det Kåren istället.

Var hos Joseflini ikväll. Det var mysigt. Julmusik och mysprat är våran årliga introduktion på julen. Sanna var även över på en kort fika på dagen. Tänk vilka fantastiska vänner jag har. Och på fredag morgon är Malin hemma från Norrland!



GLAD!

Jag är så glad. Dagen började inge vidare, talet gick bra men jag har vart lite deppig. Men helt plötsligt är jag så glad! Min älskade morbror ringde och berättade något så himla bra. Kan inte avslöja vad det är, bara att det gynnar mig och elin. 90 % säkert. Om dom älskar oss... (de kommer de göra.) Jag kan även berätta att jag är största fixaren i stan.. DET NI!


Liten Emma back at home.

Det ser ut som om jag har ett antal timmar framför mig utav inlärande av talet inför morgondagens seminarium. Hejja vad dåligt det går, talet är bra men jag är för fruktansvärt seg för att lära mig det utantill ikväll. Förövrigt tog jag initiativet att åka hem till barndomshuset och äta lite gratis mat. Mycket mycket bra. Tänkte att jag sover kvar här. Det är mysigt.

Hitta en ganska söt bild på datorn här "hemma",  tagen sommaren 2006 på mig hemma på förfest hos Malin. Säg nu för guds skull inte att jag är lik mig för jag ser ut som en liten plutt. Det var min första sommar på krogen det! Ojojoj.




Two wishes

Jag är inte kräsen och det krävs inte mycket för att jag ska vara lycklig. Det lilla gör mig oftast väldigt glad. DOCK är jag väldigt rastlös, och ofta tröttnar jag ganska fort på situationer. Detta gäller inte stora saker som förhållanden eller andra stora val. Men jag blir bara väldigt ofta trött på min livssituation och vill göra något nytt.

Just nu har jag två crashar. En sista minuten-resa med D innan nästa termin börjar och sen så en hund till sommaren. Det är väl inte för mkt begärt? Va va va? Jag driver lite med er, men helt allvarligt så skulle det var så underbart. Vi får kika lite mer på det.






Lussebullsplaner.

Kaffe, vänner och en satans massa ångest. Men hur som är jag i alla fall klar med talet och det är en fruktansvärd lättnad. Vi har kommit fram till att Sunes jul och lussekatter med lite glögg till låter som en bra idé att fira in julen med. Första advent hos Emma, jomantackar. Det är ju faktiskt bara 1,5 vecka kvar. Jag längtar som ett litet barn..



Erik, Peder och Fredde sitter och skriver Peders tal, "För aktiv dödshjälp". Herregud, det är tunga ämnen vi behandlar här på Retorikprogrammet. Ikväll blir det lägenhetskoll med Elin hos en annan Elin. Jag gör allt för att slippa gå hem idag, verkligen allt. Det är ensamt och fruktansvärt tomt. Jag kanske hyr in mig på hotell ikväll...,Yeah right.






Klåparen (emma. 2005.)



Och du minns den du var med förakt, lite hat
Och man blir lik sin mor eller far
Du har förändrat ditt sätt, suddat ut varje spår
Men i själen din ja långt, långt in ekar tonåringens vrål

Och så blinkar det till
Och dom tänder alla ljus
Och du var ensam när du kom, nu har magin brunnit ut
Och så släcker dom ner
Alla skyltar alla ljus
Och när parken ligger tom, inser du att din kväll just tagit slut
Och allting är som förut


Sömbrist

00.13 och jag kan inte sova. Det gör inte så mycket , jag är glad ikväll. Älskling ringde och berätta att han har långledigt i veckan. Han kommer hem, troligtvis redan onsdag kväll. Jag slippar alltså åka till Skövde och får ändå kramas massa snart!

Jag har bestämt mig för att dela säng med min KENT-box inatt. Jag ska låta boxen gå på reapeat och ligga och drömma mig bort i alla tonårsminnen låtarna för med sig. Om bara en månad är det jul, då är det sex år sedan jag fick min "Vapen och Ammunition"-skiva. Det var tider det. 14 år och älskade allt som var svårt och lite depprisivt. HEJJA MIG! Haha




Love locked down

En timma senare har jag nästan skrivit klart mitt tal, tack vare älskling som hade lite grymma stadsvetar-böcker om demokrati. Älskling är alltid räddaren i nöden och jag är riktigt riktigt nöjd. Imorgon ska jag lära mig talet utantill.


Jag firar med Kayne West nya låt : Love Locked Down.
Helt sjukt bra låt Matilda och jag dansa till igår.

Älskling kom hem!

Efter en heldag av håll-i-gång sitter jag nu hemma i soffan. Har lagat mat som vart jättegod, och innan det mös jag och Elin hos Lisen. Nu ska jag ta tag i pluggandet och jag ska verkligen komma någon vart med talet. Sjukt omotiverad! Repet med bandet idag var riktigt bra, det känns så bra att vara kvar i Örebro just nu och få fortsätta spela med dem. Jag mår bra här - men just nu vill jag verkligen bara få hem Daniel. Jag vill att du flyttar hem nuuu!

Matilda och jag har haft en underbar helg. Jag antar att jag måste göra mig redo för en ny vecka.
Hejja retorikprogrammet!


Helg med Tilly.





Vi har ätit lunch på Njuta, vi har shoppat på stan, druckit glöggtee hemma hos mig, myst med filtar och tända ljus. Tittat på Stockholm live och skrattat. Lagat jättegod mat, druckit rosévin och öl, skrattat och pratat minnen. Druckit drinkar på Pitchers och dansat på Klaras. Det har verkligen varit en toppenhelg! Min matilda är bäst.
 
Nu, jag har bakat en kladdiskaka till bandet idag. Vi ska spela lite i eftermiddag. Sen ska jag hem och skriva tal och sist ikväll tror och hoppas jag det blir mys hos Lisen med henne och Elin.



FEST!

Dimman (kunde jag fått ett bättre smeknamn?) och Tilly gör Örebro ikväll.
Det är som gamla tider, det är mycket minnen. Som gamla tider fast bättre.

"Hej där, vart ska du gå, säg nej vadå? Ska vi ta sällskap?"

Vi har druckit vin, ätit choklad och lagat god mat.
Framför allt har vi umgåtts. Som jag saknat henne.

We.

Close your eyes baby and lend me your finger
Together we walk out as one
No lonely nights, broken promises or fights will
return anymore


I remember a time I believe was fine
But inside my heart broke down in two
Something inside starts to burn like a fire
And I knew it was you

Tattotime?

"Im a Mongo and Im proud of it".

Ibland är min älskling roligast i världen och jag skrattar så mycket att jag får ont i magen (mycket handlar dock återigen om träningsvärken.). Nu ska vi mysa, äta min kladdiskaka och dricka julmust för första gången i år. Vi har pratat om tatueringar och jag är galet sugen på att göra en ny, men jag har inga pengar. 3 återstår.



Press



Okej, såhär gick det. Jag skrev en inledning sen pallade jag inte mer. Jag kan verkligen inte prestera utan press. Vissa kan inte prestera under press medans jag bara presterar då. Dvs. detta talet kommer inte att skrivas förens söndag kväll/natt eller måndag förmiddag. Det är då jag får ut som mest av pluggandet. Timmarna innan deadline.


Istället bakade jag en kladdkaka och tog en promenad till affären.
Så produktiv har jag varit idag. Men imorgon blir en bra dag.




Obildad brud.

Det här är ju helt sjukt! Jag sitter och skriver ett (endast) tre minuter långt tal med tesen "Behåll Demokratin i Sverige". Något som kan tyckas jättelätt, det är en ganska allmän uppfattning om vårt styrelseskick och jag är ju inte sen att själv tycka så. MEN! Jag kan ingenting inser jag nu. Jag har en hel del argument men jag kan inte fördjupa mig i dem. Jag är för jäva obildad inom detta området! Jag får bara fokusera på ett eller två argument, det är uppgiften. Jag behöver hjälp, Daniel får hjälpa mig. Och Josefine, min lilla stadsvetare får hjälpa mig. För det här var bedrövligt.




Volbeat gör min höst.



Jag har ett starkt behov av att lyssna på VOLBEAT så fort jag kommer till Daniel. Det har blivit mycket lyssna på dem denna hösten. De är så fruktansvärt bra och jag önskar att det fanns biljetter kvar tills Karlstad-spelningen i mars. Den här låten heter Radio-girl och är den av de bästa. ♥

Förövrigt. Jag glömde säga... Nästa torsdag - favorit i repris. Utgång med mina bästa + förfest á Tarik. Jag är glad!

....

Så var man neråt i landet igen. D är och tränar, jag som ville ha färdig mat när jag kom fram! ESH! I alla fall, dagen har varit mycket givande och framför allt rolig. Dock började både jag, elin och peder hela dagen med att försova oss. Alla tre! Det är faktiskt sant. Jag vaknade 08.25 istället för 07.30 och ringde elin som också försovit sig (hon skulle förövrigt ringt och väckt mig.) sen ringde jag Peder som kör bil till skolan och skulle fråga om han ville hämta mig - men då låg han & sov! Herregud..Han fick köra SNABBT ifrån Kristinehamn sen.

Efter en lunch med goda vänner och mindre god mat (Pastabuffén i Teknikhuset är sämst!) så följde jag med Erik och Peder för att titta på lägenhet i de nybyggda husen vid skolan. De ska flytta ihop och idag blev det bestämt att det blev en superfin trea. Jag är ruskigt avis! Jag vill också bo i en helt ny lägenhet. Men hursom, jag kommer springa där för jämnan. Tog tåget vid 15.10 som var försenat som alltid. Elin ska till ner till Strömstad så vi åkte samma tåg. Min lilla Elin, hon är min bästa hon.




(Sofie, vad sägs om att ha den där myskvällen på torsdag? )

Bör jag tillägga vilken dryck vi dricker på våra föreläsningar...?






Duktiga duktiga jag

Nytränad, min kropp gör ont - jag tränade med en förbannad träningsvärk och det var faktiskt himlans skönt. Jag känner mig duktig ikväll. Jag är duktig. Imorgon ska jag åka till min älskling. Men först ska jag vara ännu mer duktig, läsa lite inför skolan imorgon och sedan städa så att de är någorlunda fint när Tilda kommer på lördag.

Men innan - GREYS! För guds skull. Ni trodde väl inte att jag missar det?


Matilda.

I helgen kommer min Matida till Örebro, vad kan de vara - första gången sen Augusti 2006? Helt sjukt. VI ska ha det så bra. Laga god mat, dricka vin, gå lite på stan, gå ut på lördagskvällen och dricka bakis-tee på söndag. ♥ Jag har inte sett Matilda sen i Mars. Ush vilken saknad de är.

Jag har precis suttit och läst igenom alla uppgifter inför den här delkursen som vi startade igår. Och allt verkar så himla roligt! Verkligen en kurs i min smak. Ett tal i veckan var + en skriftlig uppgift. De blir hektiskt men så himla roligt. Första talet blir ett förklaringstal. Tänkte mig att börja på de när jag kommer till Daniel på torsdag. Jag jobbar bäst där..

Nu jobbar jag, snart träna (trots en sjuk helsikes träningsvärk.). Ikväll blir det middag med pappa på Efesos och sedan handboll i Idrottshuset. En himlans bra dag tror jag det här kan bli!





Kusinkärlek.



OH! Jag saknar min kusin. Min bästa i världen är hon. Hon kommer ner till verkligheten från Umeå nästa helg och det gör mig så glad! Jag har för tusing inte sett kvinnan sen sista augusti. Skönt att få hem dig baby!

Kvalifikativ dag?

Givande dag hittils? Nej verkligen inte. Om man inte anser hänga gubbe och fem i rad som kvalifikativ sysselsättning. Det gör inte jag. Jag har hittils försovit mig, inte hunnit äta frukost, druckit alldeles för mycket kaffe i skolan, varit helt ofokuserad på föreläsningen och då utfört dessa ovanstående tidsfördriv med Elin - nu jobbar jag, jag ser fram emot att vara barnvakt åt Gustav. Vi ska leka och mysa. Sen blir det även mys hos Elin A ikväll. Det var längesen.



The worlds greatest.



Om två veckor är det 29e november (Jag är en jävel på datum..) och det bara slog mig att jag mindes det datumet för något. Det stämde, jag lärde känna någon den 29e för exakt två år sedan och ikväll känns det helt sjukt hur mycket som har hänt som dess men hur det ändå kan kännas som igår. Tiden går så fort och ibland undrar jag vart jag hade varit idag och hur mitt liv sett ut om jag inte fattat de beslut som jag gjorde.

Denna låten är en riktig minneslåt.
Jag säger godnatt med den.

Duktig.




Jag är duktig
, jag har städar garderoben. Imorgon ska jag vara så pass duktig att jag rensar den och sorterar ut det jag faktiskt kan lägga upp på blocket och tradera. Behöver cash och behöver slänga sånt jag aldrig använt. Förövrigt blir det en fullspäckad dag imorgon med. Från början till slut.

Skola, jobba, barnvakt åt min favorit-Gustav och sist Mys hos Elin A för att fira Carro som ska flytta till Norge nästa vecka. Jag förstår inte hur jag kan få mina dagar så fullspäckade. Onsdagen kommer se likadan ut. Men det är okej, dock sorgligt för att jag inte hinner träffa Elin och Lisen något.

 


Chrillsi.





Jag glömde skriva att jag har lunchat med min gode vän Christian aka. Bengan Bengtsson. Han bjöd den stackars studenten på lunch på Njuta. (ja Jag pratar såklart om mig) Vi ses inte alls ofta länge, förut blev det ändå en fika lite då och då. Tyvärr blir det nästan aldrig. Christian är verkligen en av mina bästa vänner, trots det faktat. Det är lite sorg för mig att han är singel för han är verkligen en av de bästa killarna jag känner. Han är ju värd all kärlek i världen. Det finns ingen som är så bra att prata med som Chrille när det är något, det är ofta han visar mig problemet ur synvinklar jag inte själv skulle se.

Han har fått stått ut med många fylle-gråt-panik-samtal över helt otroligt fåniga saker och han är alltid världens snällaste och hjälper till. Ofta skrattar han åt mig och säger att jag är sådär "Emsi-töntig" igen, vilket faktiskt är precis vad jag behöver höra.

Så alla mina brudar där ute,
letar ni efter det bästa så är nog Chrille ett bra alternativ.
(Jag la självklart upp de bästa bilderna på honom - hehe. Tagna Thailand 08.)

Träna träna träna

Precis kommit till jobbet. Jag tränade med Sofie innan och det var jätteskönt idag, även om det var en vecka sen sist. Mår så mycket bättre både psykiskt och fysiskt efter att jag har tränat. Ikväll blir det bara hem och äta, diska och sova. Imorgon sätter en ny delkurs igång och det ska bli himla roligt faktiskt.. Lisen kommer även hem till Örebro efter att ha varit i ROM några dagar med sin Robin. Hoppas de haft en precis lika underbar resa som jag och D hade i maj. Rom är världens vackraste stad enligt mig.





(Kristinehamn och jag på Kåren för några veckor sedan.)

Bra dag.. snälla.

Jag har vaknat på rätt sida. Tv visar ett helt underbart program om Reggae, ragga och Reggaeton! Mitt konoutdrag visar  mer än vad jag trodde och jag orkar faktiskt inte bry mig om att mitt PM blev sämst i världen. Det får vara! Nu ska jag koka gröt, sedan blir det att möta Elin för att köpa ny kurslitteratur och sedan är planerna träning + fika med Chrille. Ska även jobba fem timmar ikväll.


Dålig.

Ibland känner mig så bara som en dålig människa. Inte för att något speciellt har hänt. Jag är bara missnöjd med allt idag. Det känns inte som om jag hinner med mina vänner, jag är inte nöjd med mitt PM, jag har inte hunnit diska, jag har inte alls så mycket pengar kvar som skulle behövas, jag har tagit på mig massa arbetspass jag inte borde ha gjort (men pengar är allt?) och ja - jag är så jävla ledsen ikväll för att en månad känns som en evighet - jag vill ha Daniel hemma nu.


Jag tänker inte skriva mer.
Jag bara hoppas morgondagen blir en bra dag.
Ta hand om er.



... VÄRME? Ge mig värme.

Så var det dags att sova igen. Jag är inte särskilt trött men morgondagen lockar med jobb hos pappa på eftermiddagen. Dagen har varit underbar och jag kom på hur mycket jag saknat att sjunga på bröllop - det var ju rätt många förut. Paulina och Abbe såg riktigt lyckliga och sådär nygift-underbara ut och jag hoppas de haft en fantastisk dag.

Vi har spenderat de sista timmarna hos Erik och Erika (och eros såklart.) med att spela spel och dricka vin. Det är verkligen de bästa kvällarna det! Mycket mycket mysigt. Jag saknar Barcelona och våran vecka med kortspel, öldrickande, strandhäng och mysiga utekvällar. Jag saknar sommaren. Jag behöver värme och det är nu.



Bröllop.

Ett bröllop avklarat. Gick bra, och gudars vad vackra dom var. Daniel som var med och filmade hade aldrigt varit på bröllop och jag tror att han blivit lite mer positiv till bröllop efter detta. Han tyckte de var riktigt riktigt fint ♥  Ikväll ska jag även sjunga på middagen och sen blir det vin och spelkväll hos Erik och Erika. Favorit i repris. Älskling åker sen inte hem till Skövde förens på måndag morgon.

THATS NICE!

Nu, Pm-skrivning. På allvar, jag måste.


Mår som hon förtjänar.

Jag mår som jag förtjänar men gårdagen var underbar. Torsdagar på Harrys är verkligen en hit. Förfesten hos Tarik var väldigt trevlig och jag blir mer och mer förundrad hur lyckligt lottad jag är över mina nyfunna vänner. (Lisen, du saknades igår! Ta hand om Rom åt mig.) Jag däckade hemma i säng bredvid min älskade som kommit hem runt 02.00


Nu har jag precis kommit från skolan, pluggat och varit hos sjukgymnasten. Så fint med massage såhär på fredagseftermiddagen till ära. Jag har tänt ljus i hela lägenheten, lyssnar på Coldplay och äter pepperakakor. (Perfekt bakis-göra.) Ikväll ska vi ut och äta på Indigo med mamma, pappa, Micke, Pygge och Terese. Sen ska alla utom daniel på Sveningvars. (ja, ni får gärna bli chockade. men Sven Ingvars är kult! ... det är några man SKA ha sett live)





Läsare... kom fram!

Förövrigt.

Något som gör mig glad att se är att min blogg gått från 40 regelbundna och stabila läsare varje dag till 50 st de senaste veckorna. Det är nästan exakt lika många varje dag roligt nog. Jag har ju ingen "Blondinbella á 100 000 läsare-blogg" men jag är så stolt över mina 50.


Antar att ni inte vågar skriva vilka ni är denna gången heller?

Debatt-tider.

Nej, det känns ju kanske inte sådär tipptopp inför morgondagens debatt. Men vad tusan, hur fel kan en moderator göra? (en sisådär hundra fel? Hon kan typ förstöra hela jävlans debatten.) Men i alla fall, jag tror på mig. Jag ska göra livet svårt för de där små debattörerna.

Imorgon när allt är över 15.00 borde jag och mina kära vänner fokusera på att skriva PM:et som snart ska vi vara inne, men nejdå. Vi tänker gå ut och fira att debatten är över. Som en underbar start på nästa delkurs. Vi går till Harrys med start hos Sebastian. Fredag blir det fokus på att umgås med Daniel, träffa Josefine, öva inför bröllopet på lördag och på kvällen gå på konsert. (Ni skulle förmodligen skratta ihjäl er om ni visste vilka jag ska se...)




Jobb jobb jobb



Det är jobbigt på jobbet idag. Vi är inte många som gör några toppenresultat, det får våra chefer förstå. Det pratas mycket, om framtid och jobb. Tankarna är många. Jag kommer sakna Eniro, jag har precis sagt upp mig. Så jag gör min sista dag 15/12. Måste göra så för att jag inte ska tjäna för mycket pengar enligt CSN innan årsskiftet. Och att bara jobba januari sen (vi är ju uppsagda från 31/1) känns onödigt. Det är bättre jag hittar ett annat jobb. Hur tusan ska det gå?


Läste precis på Katrins (fd. Schulman) blogg att någon från Eniro smsat henne och gett henne rådet att byta nummer. Hur tusan kan ngn ha gjort det? Vi får absolut inte privat smsa våra kunder genom jobbet. Vilket pucko!

Kom hem.



Kom och pussa mig.
Kom hem och krama mig.
Kom hem och viska att allt blir bra.
Att våran framtid blir den jag drömt om.

Pussa mig, krama mig, kom hem.
Jag älskar dig.

Sushi = min belöning

Jag måste plugga.
Jag måste plugga.
Jag måste plugga.
Nu. Fan.


Det enda vettiga jag kommit fram till denna dag är att jag från och med idag enbart får äta sushi när jag tränat. Det är min belöning. Vilket kommer innebära att det faktiskt FÅR bli två gånger i veckan. Det är okej då jag tränat. Det blir dyrt men de går bra. Det ligger ju så nära Friskis och allt..

Imorgon ska jag till skolans sjukgymnast, då ska jag få massage och han ska knäcka lite. Det gillar jag. På kvällen blir det att repa sånger med brudarna hos Andrea inför Gig 22/11.


Stor och stark = Emma

Jag ska träna nu.
Träna och bli stor och stark.
Hejja mig.

Jag har redan gått upp 1,5 kg.
Det är på gång nu, det vet jag.
Jag är bäst. På torsdag är det utgång.






(Imorse sa Fanny att resultatet blir 40 % bättre om man tänker positivt. Det lät konstigt, men bra.)

Sorg.

En av dessa produktiva dagar har snart försvunnit. Dock har jag inte varit produktiv inom de områden jag borde. Dvs. jag har inte pluggat. Jag har istället irrat runt på stan och roat mig med att köpa gardiner, fixa mitt 3modem, ordna lite med banken och mycket annat oviktigt. Men hej, alla vill väll ha snygga vardagsrums-gardiner?

Jag var uppe på jobbet några timmar idag, fruktansvärd stämning. Allt är fruktansvärt sorgligt, jag mår dåligt även fast jag bara är 20 och verkligen inte kommer få några problem i framtiden pga. detta. Jag har redan ett bra CV och jag ska ju dessutom utbilda mig, t.ex. från vissa kollegor som aldrig gått på en intervju och har jobbat hos oss i 30 år.





Mitt jobb.

Jag är chockad. Lite ledsen, inte så mycket för min egen del. Men för andras. Mitt jobb ska läggas ned, Eniro i Örebro upphör att finnas den 31/1 och det är så jävla sorgligt. Förstå alla tantisar som jobbat där hela sitt liv med nummerupplysning och som inte har något annat jobb. Eller en kollega som nyss köpt hus, som har sjuka lån & räntor på det och som nu blir arbetslös.

Fan. Det här var inte roligt.
Den här veckan har börjat konstigt, och jag verkar inte göra något rätt. Jag har inte börjat på mitt PM och jag har inte börjat förbereda inför debatten på torsdag heller. Jag ska vara Moderator, det kan verkas lätt. Men ack, skenet bedrar. Jag ska sitta i skolan hela dagen, sen träna och uträtta ärenden på stan.



BLÄ!

Efter en kaffe, lite mat, Elinsnack i Forumcafét och massa fram-och-tillbaka-prat så borde allt kännas bättre. Men det enda som känns bättre är att jag inte är ensam. Jag har helt klart en 20årskris. (40årskris, yeah right! ). Det känns som om hela världen går emot mig och att jag har tusentals beslut att fatta när jag egentligen borde se mina tusentals möjligheter.

Jag ska på kvällsföreläsning med programstudenterna ikväll. Företag och Entrepenörskap är temat och jag kände att det kunde vara intressant. Sedan blir det firande av morbror och sist blir det mys hos Lisen. ¨'

Det här är en konstig dag.
Jadå.


Beslutsångest?...

Nyvaken, Daniel har nyss gått till skolan och för första gången på ganska länge är det riktigt jobbigt att säga hejdå. Det är ju självklart aldrig roligt men det har gått bra sista tiden, jag vet ju att vi är inne på slutspurten - bara en månad & två veckor kvar nu. Men idag känns det som en lång tid. Dock trivs jag så himla bra i skolan just nu så det är skönt att komm hem med.

Jag brottas med ett problem just nu inför framtiden. Det är inte likt mig, jag brukar alltid vara så säker och ha sådan koll. Men nu är ju besluten man ska ta så stora. Välja det programmet med tycker är så fruktansvärt roligt med intressanta kurser, som KAN ge jobb men marknaden är betydligt mindre - ÄN det programmet med tråkigare kurser men med den examen jag vill ha som ger en bredare arbetsmarknad. Ska arbetsmarknaden gå före det man brinner för?


Heaven 23.



(Utsikten från Heaven 23. )

Götet i mitt hjärta.

Så var en helg i Götet avklarad. Den har varit så bra! Innehållit allt från storslagen shopping, myskväll på hotellrummet, två restaurangbesök, strosande i staden, eftermiddagstupplurer i underbara sängar, fantastiska hotellfrukostar och massa massa mer.

Gårdagskvällen var oslagbar! Anna min vän hade tipsat oss om en helt fantastisk restaurang som heter Heaven 23 och ligger på tjugotredje våningen i Gothia Tower vilket innebär en utsikt över hela Göteborg. Restaurangen är känd för enormt god mat och underbara drinka men också för sina väldigt höga middagspriser. Vi tyckte dock att vi kunde unna oss detta och slog på stort. Vi åt för 700 kr person men det var såååå värt! Jag har aldrig varit på bättre ställe. Vi kunde definitivt inte firat våran ettårsdag bättre!


Nu är vi tillbaks i Skövde och jag tar tåget mot Öret imorgon bitti. Då är det dags att göra klart PM:et som ska in snart, även förberede slutdebatten som är examinerande i denna kurs på Torsdag. Tror även bestämt att det blir mys med Elin och Lisen imorgon kväll. Brudar, jag har köpt fyra nya undebrara teesorter! VI MÅSTE PROVA DEM ! SNART!