Ett jävla pucko

Här händer det grejjer ska ni veta! Har precis fått vittna mot en kille som försökte slå ned och sparka, knäa och slå våran vakt KENTA som står i dörren ikväll. ETT JÄVLA PUCKO VAR DET! Han hotade och sa så sjukt fula saker, har aldrig varit med om något så otäckt. Så nu blir det troligtvis rättegång. Hejochhå, lilla emma på rättegång.

Förövrigt kan Kvinnerstaskolans bal vara den lugnaste, tråkigaste, bonnigaste och mest danslösa balen jag någonsin jobbat på. Det stod "Hej-jag-rider-hästar" på varenda brud i pannan. No offence sanna, men dom behöver ju inte komma hit och lukta stall :>



Sådärja.

Sådärja.
Ett år på Kulturama avslutat.
Nu ska jag bara sova och imorgon
blir det jobba dygnet runt.


Min älskling är en målhjälte idag.

Risbergskas BAL

TRÖTT! Jobbar på risbergskas BAL och allt stänger om 35 minuter. Det är långa minuter för någon som börjar sit nästa jobb om 5,5 timmar dvs. 06.00! Jag jobbar ihjäl mig. MEN HEY, jag blir rik. Jag har varit sjukt partysugen ikväll när en massa gamla vänner varit här så jag fick fem-minuters dans-rast utav chefen och kunde glatt dansa till "I will survive" med Elin som är här för att Jonas går ut i år. Men det blir riktig utgång för mig fredag i sthlm ist.

Over and out.
Godnatt till er.
Fulla ungar till mig.
HEY!

WEEEEY!

Jag fick jobbet! Jag är så glad!
Glad och trött. Den här veckan hör nog till den
värsta i mitt s.k "jobb-liv" hittils.


Nu vill jag bara att älskling ska komma hem.
Jag vill kramas.
Over and out. / 118 118 - Emma


image1069

Älskade hem

Det här huset ger mig andnöd och det gör ont i hela min kropp att vara här. Det är så sorgligt. Men varenda vrå och varenda liten centimeter skriker minnen och jag kan inte hantera det. Det här är mitt barndomshus, huset där jag växt upp och där jag levt med allt från första kärleken, tonårstrots, stundenten, skolavslutningar, fester och långa nätter då jag både skrattat och gråtit mig till sömns. I sommar blir min första sommar utan det här huset, visst finns det kvar men det kärleksfulla finns inte kvar och det gör mig bara ledsen.

Eftersom jag flyttade hemifrån i somras så självklart skulle jag inte bott här i sommar även om mamma bott kvar här - MEN nu finns inte ens en hel familj i huset. Jag får inte komma hem till det hus jag växt upp i känna kärlek. Jag får inte sitta på altanen varma sommarkvällar med mamma och prata om livet och allt, jag får inte vakna i deras stora ljua sovrum när dom är borta - nej inget jag gjort får jag göra igen i det här huset. Älskade hus.


Jag har ett eget hem nu med en människa jag älskar otroligt högt och jag skulle aldrig vilja byta bort det mot något. Men ibland är det svårt att släppa taget och ibland vill man bara bli 10 år igen och låta allt förbli bra.

Sommar sommar sommar

OOOOH! Minnen för guds skull! Mtv spelar Juanes "La camisa negra" och det ger mig sådana flashbacks från sommaren 2006. Vad vi dansa till den! Det året hade så många minneslåtar. Det var sommaren med Emma, Malin och Matilda. Malin kommer förövrigt hem från Norrland om bara 11 dagar och Matilda måste jag få träffa snart! Emma däremot ska jag jobba med imorgon. Den här sommaren ska bli minst lika bra!


PS. Gud vad komiskt! Jag dör lite här. Nu kom "Hips dont lie", det var ju samma sak med den! 2006!

image1068

Rastlös

Detta kan bli en himla tråkig dag. Jag har inget alls för mig att göra förens klockan 17.00 då jag ska hänga med lillebror som är själv hemma (Något slags barnvaktande åt en 11åring.). Älskling kommer dit vid 19.30, sen blir det pizza och Landskamp. Resterande vecka ska jag jobba, förutom fredag då de är skolavslutning i Stockholm ♥ Jag vill bara att Eniro ska ringa nu. LÅT MIG FÅ VETA!

Äntligen fungerar vår USB-sladd så nu finns nya foton:
popashell.bilddagboken.se


Kungsgatan 50 A

Storstädnings-söndag här på Kungsgatan idag. Inte roligt alls när solen skiner ute och det ser ut att vara jättevarmt. Vi ska även ta cyklarna till våra kära mödrar och fira dom såhär på Mors dag. Gårdagskvällen var toppen även fast jag tycker att vi borde bojkotta Eurovision helt från och med 2009. Vi kommer aldrig att vinna, hur bra låt vi än har eftersom östaterna är majoritet och deras musiksmak är den som "gäller". Sen är det ju bara grannröstning och då blir det ju lite svårt när vi bara har fyra grannar medans östaterna har grannar precis som vi har landskap runt omkring oss. Hur många som helst!

Jag längtar till Barcelona nu. Och så vill jag att Eniro ska ringa imorgon och erbjuda mig jobb. Jag är ego, men jag tycker dom borde de - för intervjun gick så fruktansvärt bra och jag fick så mycket beröm att gör dom inte de blir jag jättebesviken. Töntigt men sant.


image1067


Eurovision+vin+vänner

Jobbat 6 timmar idag. Trött, borde vila men måste cykla hem till Gläntvägen och "låna" en flaska vin av Lasse till kvällen eftersom alkoholköpet glömdes bort idag så systemet hann stänga. Ikväll blir det hem till Erik, Erika och Eros för att titta på Eurovision + Calle, Anna & Klara och Fredrik. Mycket trevligt! Om bara 1 ½ månad är vi ju nästan grannar med Erik och Erika. De blir fint det.

image1066

Stockholm Boogie

Ett glas vin, en matlagande pojkvän (som lagar min favorit), några okej tv-program + en hyrd film utgör en underbar myskväll. Jag behöver bara det. Vi ska se Stockholm Boogie som var filmen vi såg den kvällen vi kysstes första gången ♥ (onödigt vetande? hihi). Så himla bra film ! När man ser den förstår man inte varför man väljer att bo i någon annan stad än Stockholm. 

Hoffmaestro
och Calle Real står för den mesta musiken och tvillingarna i Hoffmaestro är även med och skådespelar. Ricard, trummis i min ensemble brukar ju spela med dom så jag tycker de börjar bli läge att fixa lite gratisbiljetter till någon konsert i sommar faktiskt!

image1065

Bitter

image1064

Jag vill också gå på bal och vara vacker. Kvällen till ära en bild från min BAL 31/5 2007 . Just här på Stora hotellet. Idag nöjer jag mig med att vara en bitter, tragisk (inte alls uppklädd) garderobiär.

PICS

image1062

Helt fantastiska bilder från konserten finns nu uppe på
Popashell.bilddagboken.se

Vad ska vi göra med Karro-trollen?

Jobbar. Så fruktansvärt uttråkad. Karolinska skolan har bal och jag står i garderoben. Jag övervägde ett tag att springa upp på deras middag på övervåningen och greppa en mikrofon för att sjunga gamla slagrasmor från Risbergskatiden t.ex. "VAD SKA VI GÖRA MED KARRO-TROLLEN"?... men jag la ned den tanken, även fast de hade varit roligt - såhär en vecka innan Krampen. Himlans grisar, de är bäst dom vinner i år igen. 7e året i rad.

Min käre morbror står på lur bakom mig och är lite arbetsskadad (han jobbar som VAKT) så han vill väl bara kolla att jag inte skriver något olägligt - eller tar med mig alkohol till datorn. Mcdonalds sen tror jag bestämt det blir. Han bjuder nog. (var jag tvungen att skriva.)


image1061

Kulturama

image1060

Min tid på kulturama börjar lida mot sitt slut
. Sorgligt. Gårdagens konsert var helt fantastisk och klart bättre än tisdagens. Efter städningen vart det några glas vin med stora delar av klassen + bandet på WC på Skånegatan. Helt klart det mysigaste på länge och visst kan jag önska nu i efterhand att jag tagit vara på flera sådana tillfällen. Dock ges nästa redan på skolavslutningen som är fredagen 30/5.


Jag kommer sakna så många. Jag kommer sakna så mycket. Jag kommer sakna tisdagarna med enesemblen som alltid har varit mina favoriter. Jag kommer sakna interpret-lektionerna. Jag kommer sakna luncherna och konserterna och gigen vi haft. Det är sorgligt eftersom jag vet hur svårt de är att hålla kontakten med människor i andra städer. Men jag ska göra mitt bästa. Mitt allra bästa.

popashell.bilddagboken.se
Där ska jag lägga upp "Min-tid-på-kulturama-bilder" idag.




Hotellrummet

Sitter på hotellrummet. Helt slut. Dagen har varit minst sagt spännande - rediga ändringar inför konserten imorgon har gjorts och just nu känns allt bara SÅDÄR! men de kanske löser sig. Ska snart ut och köpa med mig lite Sushi upp på rummet, sedan krypa ned under mitt sköna hotell-täcke för att sedan titta lite Sex and the city.

Justja. GLÖMT BERÄTTA! Torsdag 13.00, Arbetsintervju Eniro 118118 telefonist. Det vill jag ha! Endast två platser erbjuds och helt tokigt svåra tester måste man klara av på intervjun t.ex. geografi, samhäll och engelska. Men iaf. De blir kul!


Kärlek är min medicin.

Om jag sa att Sex and The city är bästa medicinen så ljög jag - för det är ju så klart kärlek. Världens mysigaste (och snorigaste..) söndag har gått. Varken jag eller Daniel har gått utanför dörren. Utan bara ägnat oss åt att vila, dega och ännu mera vila. Jag är taggad för kommande dagar och jag är glad att kunna säga att jag faktiskt mår skapligt. Dock insåg jag nyss att jag går in på min sista Kulturama-vecka och det gör mig ledsen. Även om jag ser fram emot en underbar sommar så kommer jag sakna mitt liv på Kulturama och med AFRO 1B.


image1059

Förbannelse?

Nuvarande läge inför slutkonserten Afro 1B Kulturama:
6 av 12 stycken sjuka i hög feber ink. en basist och en gitarrist.
Låter lovande va?



Det vilar en förbannelse över oss känns det som. Jag vaknade imorse dyngförkyld, hostan är klart bättre men förkylningen känns sådär. Dock sägs det ju att när man blir förkyld är alla baciller på väg ur kroppen. Om jag är bra nog att åka till stockholm imorgon så väntar två nätter på hotell med mama (ink. frukost!) pga. att hon är så snäll och låter mig bo med henne när hon är där på konferens. GULD!

"You fucking broke my heart"

Sex And the City -
Helt klart den absolut bästa medicinen. Jag har sovit i stort sett hela dagen, med undantag för en halvtimma då Daniel gjort gröt till frukost och jag sa hejdå innan han drog för att spela match. (Stackarn, i det här äckliga vädret!). När jag vaknade vid halv fyra tog jag mig en promenad de 50 metrarna jag har till COOP och inhandlade tidning, två glasspaket, godis och soppa. Efter det har jag bara ägnat mig åt SATC säsong fyra.


Jag dör lite varje gång jag ser avsnittet "Baby, talk is cheap". När Carrie vill ha Aidan tillbaks, flera månader efter att hon varit otrogen mot honom med Mr. Big och Aidan skriker "You fucking BROKE my heart.". Det är så sorgligt!  Iaf, ikväll blir det film-mys, (eller ja MYS? jag är inte så mysig. jag är snorig.). Daniel har tjatat om "I Am legend" i flera månader nu så jag har tillslut gett med mig och laddat hem den.

image1057

Jolene, baby

image1056

Elin ringde nyss. Allt jag hörde var hur hon + andra fyllebrudar sjung/skrek till JOLENE (DOllys version). Hon är go hon. Hon ringde mig för att vi dör lite båda två när den spelas och ofta kan de komma lite tårar från båda två på diverse (eh varje`?) förfest. Storyn bakom förtälls inte här. Bilden över är tagen Malta för tre år sen. Daniel kände knappt igen mig. De kanske stämmer, inte så likt mig nu. Iaf tråkigt att missa elins 20årsfest. HIMLANS SKIT!

heyheyhey

Spännande tider nu
Älskling är och köper BK-mat till oss. Jag har ju varit dålig länge och ikväll efter ett besök hos farbror doktorn är det tydligen troligt att jag har en lättare lunginflammation. HIMLANS SKIT! De är så olägligt, men väldigt typiskt mig dock. Det bler heltids-rehab för mig i helgen. Jag ska inte röra mig från sängen. Kom nyss från ett varmt bad, mycket behövligt.  Antibiotika, hostdämpande, honungsvatten, alvedon, Strepsils för halsen och annat äckligt - känner mig knarkig.

Hursom. Jag tog lägenhet med det bra läget. Vilket är sörby/almby, 5 min från universitetet. Underbart! Mina gamla barndomskvartér. Tänker fixa tapetserat i sovrummet under sommaren, blir fint de! Jag och Daniel flyttar in 1a augusti. En vecka efter vi kommit hem från Barca. LOLVEY!


image1055

Himla lägenheter

Förvrirrad
Förvirrat
Förvirrande


Fan. Himla lägenheter. Jag kan inte bestämma mig. Den finaste utav dom som inte är så central och nära universitetet och som är tre hundra dyrare. ELLER den som ligger jättenäta universitetet, i ett område jag älskar MEN som bara Daniel varit där och godkänd? vad ska man prioritera? FUCK!

BARCELONA

Barcelona-resan bokad- 17/7-24/7
Med Erik och Erika
Det blir underbart. SEMESTER!

På bättringsväg..

Mysig dag. Jag börjar bli bättre. Fick besök av Emma i eftermiddags, vi åt sushi på våran bakgård och jag fick lite fina presenter av henne. Goding där, fick asfina vinglas och en skål. Blir fint i nya lägenheten som nu är min! Kontraktet kommer imorgon. Ska förövrigt sova två nätter i stockholm nu, imorgon hos sanna och onsdag hos Simona. Ska bli så skönt med skola imorgon, behöver sjunga lite - konserterna blir så bra! Afro 1 B för tusan!

På tal om sång, blev precis tillfrågad att börja sjunga i ett bra Coverband i Örebro till hösten. För er som inte vet är det så man tjänar pengar inom musikbranschen i Sverige, cover eller dansband! Vore hur kul som helst..

image1054

För...

För fem år sedan...
Var jag femton år och avgudade Kent, åkte på klassresa till Prag och festade alldeles för mycket för att vara 15 år.


För tre år sedan...
Gick jag i tvåan på Risbergska, blev ordförande i elevrådet, levde ett ganska stillsamt liv med dåvarande kärlek och längtade sönder mig efter min 18årsdag.


För ett år sedan...
Gick jag på studentbal, planerade inför studenten och åkte till Ayia Napa med Sabina. Låste mig även ute i Hjärsta hos mamma så att jag fick sitta på Daniels trappa och prata bort några timmar. (vilket kan vara avgörande enligt mig för vårt förhållande...)


För tre månader sen...
Längtade jag efter att det skulle bli vår och jag skulle få flytta till Daniel helt.


Igår...
Firade jag min 20årsdag med människorna jag älskar, gick på systemet och snorade som ett barn.


Imorgon...
Ska jag sova bort hela dagen så jag blir frisk

 Om ett år...
Har jag precis läst upp mina betyg klart på komvux, läst retorik på universitetet och vi flyttar till Göteborg.
(Om vi inte är i Italien för att läsa Italienska mars-juni vill säga.)


image1053
(2004.)

Jag utmanar:
Tirita Malin Tilly

20.

Så har man fyllt.
Födelsedagen var helbra, även om allt dras ned lite för att man är förkyld och halsen smärtar. Firade hos mami på dagen med den släkten, sen hos Daniels föräldrar en kortis och sist hos Farfars ´Siv i hennes trädgård. Jättemysigt. Fick massa fint och åt massa gott. Bland annat fick jag pengar till Barcelona-resan så imorgon bokar vi med Erik och Erika. 16-24/7, det blir grejjer de! Har troligtvis bestämt mig för vilken lägenhet de blir nu också, den jag älskade från första början - MEN som ligger lite längre från centrum. De får de vara värt. Helt klart.

Får ångest över att vara sjuk och jag tror kroppen känner att jag MÅSTE till skolan - därför retas den med mig och vill inte bli frisk. Snorar (härlig info för er.)  jag så här mycket imorrn fungerar det inte att åka - men tisdag är ett måste. Får ha gasmask på mig eller något om jag inte är bättre då.

image1052

HURRA

En 20årings tankar.

Så var man 20 år då.  Sägs vara den sista födelsedagen man riktigt längtar till, sen går de tydligen utför. HAHA, de kan jag ju tro på så mycket jag vill. Blev uppvaktad av Daniel imorse med jättegod frukost och fina presenter. Han är så go som alltid ger sig ut och letar efter något som jag inte önskat mig - som han själv tycker skulle passa mig. Då är det ju verkligen tanke bakom paktetet! ♥ Släkten kommer snart, sitter hos mamma. Dom slår in paket och jag får inte visa mig där ute. Lillebror spöade mig nyss skapligt hårt i GUITAR HERO. Jag är sämst. Men vadfan.


image1051

Klurigt..



Nu är det mycket lägenheter på gång. Och jag får lite ångest. De är så mycket att tänka på. Har varit med Daniel i eftermiddag och tittat på världens finaste lägenhet på väster. Jag älskade den verkligen! MEN de är ju de där med läget, de tar 8 minuter att cykla till stan - 15 att gå - inte mycket kan tyckas men man tänker ju att om man väntar någon månad kanske man kan få någon lika fin centralt. Jag har en kvar att titta på ikväll och så ligger en bytesannons ute på blocket. Hoppas hoppas.
 
BYTES: Vi har en söt etta på Kungsgatan, dvs. Centrala Örebro på 38 m2 för 3200 kr/månaden. Då ingår internet och tv. Vi söker: En tvåa centralt, söder eller öster helst ( centrala väster kan fungera) för max 4800/månaden. Lägenheten måste vara minst 50 m2.


Tusonde gången

Men när du tar i mig, när du drar dina fingrar genom mitt hår
- då smälter jag för tusonde gången.
Och när du säger - Det är klart jag vill
Då dör jag lite inombords. Du är ju mitt allt.

D.

Suck.

47156-1050

Sjuk igen. Det är så fruktansvärt olägligt att vara dålig nu inför konserterna om 1 ½ vecka och alla lång-rep. Men det kan inte hjälpas när halsmandlarna är stor som Fotbollar och termometern visar på 38 grader. Jag låter som en kratta och jag hatar att vara dålig i halsen - rösten är ju mitt allt! Borde gå imorgon till skolan men kan ju absolut inte gå dit och smitta ned klassen. Sent imorgon kväll ska jag titta på en lägenhet och lördag ska jag firas.




Your body is wonderland

Världens vackraste låt.
Världens vackraste text.



There's something 'bout the way the hair falls in your face
I love the shape you take when crawling towards the pillowcase
You tell me where to go and
Though I might leave to find it
I'll never let your head hit the bed
Without my hand behind it

Your body is a wonderland
Your body is a wonder
Your body is a wonderland

 image1048




Stjärnor spår..



De senaste veckorna har det återupprepade gånger stått i mitt horoskop att jag är lycklig, kär och mår väldigt bra.
Vilket stämmer. Jag är väldigt lycklig, OCH som dom så fint skriver - Harmonisk! Men idag är ingen bra dag, idag har varit en skitdag. För mycket dålig stämning, blickar och tröttsamma kommentarer. För mycket energi på fel saker. Får bli nya tag imorgon. Förövrigt är det rep hela dagarna nu och det är kul. Underbart att umgås med bandet, som det "Ska vara".  Ett plus med dagen är två inbokade tittar två lägenheter. Ush, man får inte vara så kräsen som jag.





Vimmel.

image1047

Vimmelbild från i lördags - utomordentligt snygga brudar hade jag med mig! Själv såg jag lite sådär vardagligt hypermesig ut. Men de bjuder jag på, någon måste ju göra de. (Dock ser jag ut att ha LÅNGT HÅR! tack för den.)

SItter på tåget, skulle ha sovit kvar i Stockholm ikväll men SImona är dyngförkyld så de är ingen bra idé. Blir att åka tåg till Örebro sent och sedan tillbaks tidigt. Men de får gå. Snart födelsedag och snart slutkonsert. Maj är världens bästa månad.

20 år?




På lördag blir jag 20

  (nej de är inte så gammalt..) - men de är så tråkigt. Jag vill vara sådär sprallig och fnittrigt nyfiken som man var när man skulle fylla 10 år. När man inte kunde sova kvällen innan och fick låtsas sova när familjen kom in och sjung. Bäst för Daniel att han sjunger för mig lördag morgon föresten! DE SKA JAG IAF HA! Funderar på lite dagen-efter-fika hos mig för mina nära och kära vänner på söndag. Kanske borde visa mina baknings-SKILLS! Dem har dom aldrig sett förut iaf.




Helg

Mysig och bra helg. Fredagen spenderades hos Daniels föräldrar efter att vi kommit hem från Skavsta. Igår dag jobbade jag ute på Marieberg åt papi och på kvällen styrdes en så bra förfest+middag med tjejerna innan Klaras vart slutmålet. Hade inte träffat dessa brudar på sjukt länge och våra förfester är alltid de bästa. Klaras var okej första timman, mycket dans och otroligt mycket folk jag inte sett på evigheter - vilket gladde mig. Men som vanligt  tappar de sin charm i slutet och de blir segt. Hursom underbart att få träffa massa folk!

Ikväll har jag tittat på en lägenhet, en tvåa på norr. Jag tycker inte om NORR, vill inte bo där och lägenheten var inte särskilt fin. Tråkigt nog. Men som tur är har jag några månader till på mig att leta innan vi säger upp den här. Vill ju hitta världens finaste! Men de löser sig, de gör de alltid.


image1046e

Roma

Rom väckte tankar. En idé. En dröm och tanke. Det vore så bra. Om det går att få till med allt det praktiska skulle det vara fanstastiskt. Jag blir så ivrig direkt, det är så typiskt mig. Att vilja sätta allt i verk direkt. Men de tar tid. Vi två.

image1045

Underbara underbaraste ROM

Jag kan verkligen inte beskriva den här resan med ord. Världens underbaste är allt jag kan säga. ROM är världens vackraste stad och jag är kär i den - helt klart. Det var så tungt att åka hem imorse, vi har haft de bästa dagarna.


För att ge er en liten inblick : Vi har gått så många mil, vi har varit i Colloseum med guidad tur, vi har vandrat i Forums ruiner, vi har druckit oss onyktra på italienskt vin, vi har ätit god italiensk mat, vi har fått ett lyxigt hotellrum istället för ett sjaskigt hostelrum, vi har ätit massa underbar glass, vi har solat på stranden i 25 gradig-värme, vi har sovit länge, vi har åkt turist-buss, vi har shoppat på lyx-gator och vi har varit på ROMS största gratiskonsert.

Bilder hittar ni på :
popashell.bilddagboken.se