Ett förtydligande.




Jag måste lära mig hantera dumma människor och deras elaka kommentarer. Igår hade NA publicerat en artikel angående hur kommunen kommer att betala Tv4 200 000 kr om vår kör går vidare i tävlingen från program två. Denna investering görs för att främja marknadsföringen kring Örebro stad och för att kanalen ska kunna lyfta fram vår stad så bra som möjligt. I kommentarsfältet var folk arg, elaka, besvikna, bittra och mycket mycket mer.

Jag vill tydliggöra en sak som jag inte tycker att NA lyfter fram (väldigt avsiktligt). Vi i kören har inget med detta att göra. Vi har inte vetat om det och pengarna kommer vi inte se röken av. Vad som även är viktigt att klargöra är att dessa 200 000 kr tas ur budgeten för markandsföring och inget annat. Detta betyder att dom inte alls skulle ha gått till vården, de äldre, barnomsorgen eller andra områden som är i stort behov av pengar. Det är alltså inte så att körslaget-satsningen snor pengar från något annat område utan dessa pengar är märkta för marknadsföring och inget annat. Hade man inte investerat dom i körslaget hade dom gått till att marknadsföra Örebro på annat vis. Det är inte antingen eller. Det är en inte "larvig körtävling med skrikande ungdomar" vs. bortprioriterade äldre. Det är viktigt att förstå det.

Vad som är ännu viktigare att förstå, och vad som faktiskt utelämnas helt i artikeln, är att en eventuell vinst för kören skulle innebära 500 000 kronor till kvinnohuset i Örebro. Kommunen får alltså tillbaks mer en dubbelt till en organisation som definitivt behöver allt stöd de kan få efter senaste årens problematik i Örebro. Vi är inte helt beroende av kommunens pengar men förutsättningarna för att vinna ökar helt klart om vi får stöd av Örebro som stad såväl som kommunen. Jag är trött på Örebroarnas bitterhet och förmåga att alltid se det negativa i allt. Vore det inte ett alternativ att se denna satsning som positiv när Örebro för en gångs skull slipper förknippas med våldtäktsmän och styckmord?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback