Färjestad.

Denna blogg handlar inte ofta om sport. Men idag måste jag. Färjestad-Frölunda igår 8-1! Helt underbart.


Peder Flood, hur brukar våran diskussion låta? Jo just det, allt handlar om att spela bra hockey och att i slutänden vinna. Och hur går det för Modo? Nej, det går väll sådär ska vi ju säga. Vad är det för problem denna gången? Är ditt argument återigen att Färjestad är ett översponsrat lag som bara köper, köper och köper sig upp i tabellen genom att handla bra spelare för sponsorpengarna?

Må så vara. Men när vi kommit till slutspel så har jag ändå förstått det som att det som betyder mest är att ha skapat sig ett lag som vinner flest matcher, gör flest mål och som tar sig hela vägen. Som även håller år ut och år in, som presterar skapligt jämt. Inte är väl tanken att man ska ha ett fram-och-tillbaka-lag som Modo faktiskt är? Dem kan man ju inte lita på!

17 st Sm-finaler (Modo har 6)
7 st Smguld. (Modo har 2)

(Men visst. Vi kan diskutera mer när säsongen är avslutad och Färjestad har plockat hem guldet. )






Kommentarer
Postat av: 08-Erik

Sist jag kollade hade DIF, det betyder Djurgår´n,

16 st SM-Guld, det betyder flest.

Hufvudstadskramar, och skönt att du sluppit sjukan!

Postat av: emma

Erik: Tack för förklaringen : ) Absolut så har ju DIF vunnit fler guld än Färjestad. Den matematiken var inte så klurig. Dock har dem ju inte spelat en final sedan 2001 sååå ...HEJJA DIF!



Men nu diskutera jag ju Färjestad vs. Modo och där var det ju också ganska lätt att räkna ut vilket lag som varit och är bäst :> men i år är ju till och med DIF sämre än Modo. Hej&Hå. Så de kan gå.

2009-02-15 @ 21:36:43
URL: http://popsickness.blogg.se/
Postat av: Peder Pedal

Härligt att höra ditt outgrundliga resonemang om till exempel "att det som betyder mest är att ha SKAPAT sig ett lag som vinner flest matcher". Skapat får mig genast att tänka på något som är byggt i en estnisk fabrik utan hjärta och kärlek. Men visst är hockey något som ska byggas av slavar för massa kaffepengar för att man sen ska kunna stå där och säga att man är sverige bästa hockeylag! Nej Kärlek och Glädje visas genom som nu till exempel, Foppa kommer hem efter att ha vunnit allt man kan vinna, har så mycket pengar inte ens fröken Iggstöm kan räkna till men ändå är det en självklarhet att spela för "sitt" lag. Vem kommer komma hem til er? Nej ja just det ni har inga egna spelare som har Färjestad som moderklubb. Jaja blir det Fbk-Modo i slutspelet är resan mot kaffestaden tagen fröken, så kan du stå där och le bland kaffebönder, riktiga bönder och raggarna och grina när Guldet åker upp till det sköna Norrland igen! Gött att höra att du mår bra igen!

P.s stockholmaren,vilka var det som tappade en 3-målsledning mot Modo igår? Ja vissa ska leva i historien istället för nuet, kanske skönt att tyna bort bland spindelväv och axelvaddar...

2009-02-15 @ 21:43:38
Postat av: emma

De är tur att du är rolig iaf Peder Pedal.



Alla lag går ju till väga på olika sätt och det är verkligen behjärtansvärt att du diskuterar att lagen ska bevara sina rötter. Det är säkert så det fungerar i Norrland. Men resterande lag i serien, i resterande delar av Sverige är lite mer nytänkande och har förstått att vill man vinna måste man ha de bästa spelarna och kan inte leva på en enda gammal förmåga (som visserligen är världsberömd för sina talanger, men det är fortfarande en enda person)



Och du pratar om rötter. Färjestads styrelse består ju i stort sett bara av gamla spelare som vunnit guld i FBK. Dvs t.ex. Loob, Rundkvist och deras guldtränare Samuelsson. Det är väl att bevara rötterna? Att återanvända talangernas andra förmågor.





Den gemensamma nämnaren lagen emellan i elitserien verkar enligt mig vara att vilja vinna guldet - hur tillvägagångssättet än ser ut. Men jag är inte helt säker på att Modo håller med där, jag menar - de spelar kanske bara för att det är roligt?

Man kan tro det ibland. I sådant fall har de lyckats, för inte fasiken vinner de iaf.



Jag tycker du är gullig Pedal. Jag kan tänka mig att du fick tänka länge för det där inlägget :> well done. Men ditt svammel om bönder och estland hänger jag inte med på. Du är virrig. Färjestad har verkligen inte förnyat truppen nämnvärt senaste åren. Sådäså.



Hejja.





2009-02-15 @ 22:10:38
Postat av: emma

och kärlek herr flood. Det vet du inte vad det betyder. Kärlek är att sitta i arenan, titta på spelare som presterar på topp, med en stämning som är på topp tillsammans med en publik som stöttar sitt lag till max. En publik som alltid följer sitt lag. Det är kärlek.



Och att du som värmlänning står utanför den kärleken är skam skam skam.

2009-02-15 @ 22:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback