Dokumentären om Leslie.

Måste bara berätta om en dokumentär jag och Daniel tittade på inatt. Det är inte ofta vi hittar något som vi båda gillar men det har berörde verkligen oss båda!



För någon vecka sen såg vi del ett på svt. En dokumentärfilmare (Stefan Borg) har följt en kille från Malmö i fem år. Från han var 14 till 19.
Leslie som han heter är uppväxt i Sofielund som han själv kallar "Malmös största ghetto". Under dessa fem åren får man följa honom i tre delar där han har jätteproblem med skolan, hamnar på fel ställen, åker dit för misshandel och massa dumt - men hela tiden har han en stor dröm att bli rappare. Och trots allt skit som händer så vinner han stora hiphoptävlingar runt om i Sverige och väntar bara på att få bli upptäckt.

De som var så häftigt var att man verkligen fattar tycke för den här killen. Han är så fruktansvärt smart trots alla dumheter han gör. Man fängslas verkligen och vill hela tiden se mer utav honom. I sista delen börjar det gå bra för honom på riktigt och han börjar skriva låtar med Lazee. Vi får se ett klipp från när Leslie är med Lazee på P3-guld galan förra året och hör låten "Rock away."

Det roliga är att både jag och Daniel minns killen som sjöng med Lazee så himla tydligt. Vi satt hemma på Kungsgatan och sa att det var en så himla skön kille! Ganska tufft när man följt en dokumentär, börjar gilla killen skarpt , fascineras av vilka kämparmänniskor där finns och i slutet  inser att man vet vem killen är idag. I april kommer hans soloalbum och det ska bli riktigt kul att höra för han är verkligen grymt bra. Se dokumentären för guds skull på SVT PLAY, den är lätt värd 1,5 timmar!





(Killen i Svart tshirt)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback